Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• korkor

csendes tag

válasz HussarF #100532 üzenetére

"semmit nem láttam abból a nagy olcsóságból" -Gyakorlott szlovéniai bevásárlóként: dehogynem éri meg: Átlag 2 hetenkénti nagyobb bevásárlásaink megtakarítási aránya az itthonihoz képest szumma 43,25%. Annyira felhúzott a magyar boltok rablóárazása, hogy mazochista örömszerzésből külön excelben vezetem a blokkok alapján, mi mennyi kint és mennyi volna itthon (300+ féle termék esetében, amiket eddig ott vettünk). Wise/Revo aktuális napi váltási árfolyamon számolva. Ami pénzügyileg nem éri meg, az az itthoni ársapkások, kint viszont van mennyiség és minőség is: étolaj pl. nem, de extra szűz olívaolaj már igen. Vagy tészta, felvágott, szalámi (olcsóbb kint a Pick-szalámi...), borotva, sampon, ananász, ketchup, vegyiáru, bármi: a kaján 9,5% az ÁFA, non-foodnál meg 22%, nem valós 31% mint itthon. Keress Eurospin-üzletet: olasz boltlánc (össz. 800 üzlet Italy, Croatia+Slovenia), főleg olasz termékek, minőség mint hazai Spar, Lidl stb. Olcsó sajtok is vannak pl. Gouda vagy Tilsiti meg drágább különlegességek is. Spéci étrend miatt sok hal kell a családban: itthon egy 250g lazackonzerv min. 1700 Ft, ott 1,99 EURO. Szeletelt olívaolajos tonhalszeletek 300 g 1600 Ft vs. 2,39 EURO. Egy tálcáért magában is megérné kimennem... Van dízel és benzines autóm is: kint olcsóbb is a nafta, meg jobb minőségű: a benzinben pl. 10% helyett 5% a motorba nem való bioetanol aránya. Fun fact: nem a NER-nek adózom... -amíg nem az országra költenek az adóforintjainkból hanem magukra, addig ezen nem is változtatok.

• Rolly

veterán

válasz HussarF #100532 üzenetére

Néztem a lidl sk árait, persze figyelni kell, de az újságban drágább kb semmi nem volt... ami még olcsóbb az gyakran 20%kal... sose voltunk még Szlovákiában vásárolni, de lehet jövő hétvégén kipróbáljuk... még ha csak a plusz kb 1 óra út díját még spórolom már megérte:)

Új hozzászólás Aktív témák