Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz Brandynew #165909 üzenetére
Köszi az info-kat mindnyájatoknak!
Alapvetően olyan dolgokra gondoltam, ami sok ismerősömet még laptopok kapcsán is megosztja, hogy bekapcsol(hat)-e távolról a kamera, és adatokat küld, stb.
Ha azt mondjátok, hogy ilyen szempontból édesmindegy, melyik márka termékét választja az ember, elfogadom. (Ettől függetlenül valahogyan nem bízom a kínaiakban. )
Telefon kapcsán még...
A Motorola Moto E7 Power és a Motorola Moto G30 milyenek?
Egyébként a nővérem egy "LG K4" készülék utódját keresi....
"Aquila non captat muscas."
-
tobias40
veterán
válasz Brandynew #165716 üzenetére
Céges telefon lesz,fontos a jó akku idő és a jó lefedettség a pannon-nál,a jó wifi az adott az ax-el sztem.Fontos még a gps-es közlekedés waze-val,gondolom az is jó lesz rajta...
Játékra nem használom,fényképezésre is használom de nem releváns...Remélem az átköltöztetés menni fog a Redmi7-emről...
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
-
Ájvé
veterán
válasz Brandynew #147633 üzenetére
"ilyenkor van az, hogy próbálja az illető frissíteni valamelyik appot, de nincs hozzá szabad tárterülete"
Erről azért nagyon messze van vagy nem alap felhasználásáról beszélünk.
32 GB ROM azért bőven elég egy ilyen alap felhasználásra, ha nem pakolja tele minden hülyeséggel akkor még végképp nincs probléma. Nekem például 56 GB-ból 37 GB elérhető, pedig van rajta elég sok zene is, néhány játék, fényképek, rövid videók. Ez inkább felhasználó függő, van akinek 256 GB is kevés lehet.
2 GB RAM tényleg szűkös főleg MIUI-val, de ilyen alap felhasználásra még ez is jó. Android One készülék jobb lenne mondjuk, de mondjuk ez az biztos, MIUI sok funkcióval és előre telepített alkalmazással bír, ha ezek megfelelnek akkor már nem is olyan nagy a stock droid előnye." A tapasztalt fotós a gagyival is jó képeket készít, az amatőrnek csak profi/félprofi géppel van esélye értékelhető képeket készíteni."
Na nem vagyok egy nagy fotós, de azt tudom hogy egy amatőr hiába fog egy drága gépet, nem fogja tudni kihasználni a lehetőségeit, nem tudja a jó beállításokat. Mobil ebből a szempontból sokkal felhasználó barátabb, mert a drágábbal minden könnyebb."A 32 GB ROM azért kevés, mert csak a MIUI és pár alapalkalmazás közel 30 GB-ot elfoglal"
Hát ez azért nem enyhe túlzás, 16 verzióban 9 GB szabad alapba, 32-ről nem találtam infót.[ Szerkesztve ]
-
minek?:S
őstag
válasz Brandynew #147641 üzenetére
"...Miért akarod lenyomni az igényeket?..."
Azért, mert van egy árkategória(illetve egy igénylista), ami alapján kell ajánlanod. Minél feljebb megyünk az árban -jobb esetben- annál jobb telefonokat lehet venni. Ráadásul minél inkább megszokja az ember a jót, annál zsebbenyúlósabb lesz a váltás. Ezek tények.
"...A 32 GB ROM azért kevés, mert csak a MIUI és pár alapalkalmazás közel 30 GB-ot elfoglal..."
Akárhány Xiaomit láttam, alapvetően >15 GB-ot kért... de nem csak Xiaomi.. az LG-m még 10-et sem. Ha a fotóimat nem nézzük, akkor ~18GB-ot használok a 32-ből. Amennyiben kevés lesz neki a 32(+ akár 256 GB) tárhely, úgy vált majd. Az meg megint csak nettó degradálás az irányába, hogy "...gagyi szar lassú SD kártyát vesz...".
Nem értelek.. 30k-ért tudsz mást? jobbat? Akkor miért nem ajánlod neki? Nem beszélve arról, hogy írta, hogy lehet picit drágábban.. akkor miért rugózol feleslegesen eleve értelmetlenül? Pl. a Redmi 7-et ott ajánlgattad.. ~40k körül mozog. Most miért nem? Vagy bármi mást.. persze ezek költői kérdések.
(#147645) t72killer
Persze, hogy túlzás. Én jelenleg ~2,5 GB-ból vagyok meg.. és abban van Messenger, League+, Facebook, Spotify, meg egyéb, a háttérben futó alkalmazások.. Nyilván szűkösen és erős kompromisszumokkal, de valahogy ki lehet jönni 2 GB-ból(főleg, ha nincs más).. persze törekedni kell azért a jobbra, ez evidens.[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Brandynew #147639 üzenetére
Telefonálásra, böngészésre elég egy 7A. Anyám is tök jól el van 62 évesen az Y5 2018asával. 2/16os, fb, messenger, böngészés, pár szolgáltató appja számlákat fizetni. Neki ez az első okostelefonja, tavaly vette, jól el van és lesz is még velr évekig. Az áprilisban vett P30 Promon a 128 tárhelyből 33at használtam el, van 1100 fotó, és pár videó, pár zenei album. Ezek nélkül 24 giga körül lenne a foglalás. Bőven lehet létezni 32 giga tárhellyel, ne a saját felhasználói szokásaidból indulj ki.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
-
Ájvé
veterán
válasz Brandynew #147629 üzenetére
Miért ne tudná használni? Közép kategóriás készülékekben van valami tanító program amivel könnyebb? Szeretném nincs ilyen szempontból különbség, úgyis azt szokja meg, ha később jobbat vesz akkor legalább nem csalódik, soha nem érdemes az előző telefonnál jelentősen gyengébbet venni, mert az viszont csaódás és a megszokott felhasználásnál rosszabb élményt fog nyújtani.
Redmi 7A első készüléknek vállalható már.
Redmi 7 vagy 8 mondjuk jobb lenne, nehogy kiábránduljon az okostelefonok világából.[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Brandynew #147462 üzenetére
Nem vagyok gazdag. Sofőr vagyok átlagos fizuval, pedagógus feleséggel, 3 gyerekkel. Ésszel költöm a pénzem. Nem lopok, nem csalók áfát, ha mindenki így tenne, talán kisebbek lennének az adók, de amíg sokan trükköznek addig valakinek ki kell fizetnie a kiesést is.
-
Shinnokina
tag
válasz Brandynew #147456 üzenetére
nagy értékű terméknél a hazai javíttatás sem szokott kismiska lenni. Nekem most pl. zsanércsere volt a laptopomban, gyári garancia nélkül 80 ezer forint lett volna. Az elég húzós összeg. Ha ez egy Kínából rendelt Xiaomi laptop lett volna (ami egyébként egy jó kis gép), akkor küldhetném vissza legjobb esetben is a GB/BG valamelyik európai raktárába, rosszabb esetben Kínába, postaköltséget utólag fizetik (ha kifizetik), egy lapost meg azért nem 20 fillérért visz ki a posta se, pláne egy futár. Nem szólva arról, hogy legalább 2 hónapig nem lenne laptopom. Itt meg bevittem MM-be, egy hét múlva kezemben volt a laptop ingyenesen javítva. Én sokat rendelek Kínából, de nem vállalnám be 150, 200 ezer forintos termékek rendelését. Nem éri meg, még akkor se, ha 50 ezer forintos a különbség. Sosem tudhatod, mi történik a termékkel, és mennyire lesz hajlandó a kínai szolgáltató ténylegesen javítani, garanciáztatni. Persze itthon is vannak szemétkedő szervízek, de ha biztos vagy az igazadban, itthon tudsz fogyasztóvédelemhez, békéltető testülethez fordulni, akármi. A kínai meg azt mondja, hogy nem javítja és kész, futhatsz a pénzed után.
Xiaomi 11 Lite 5g NE - és zöld :)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Brandynew #147458 üzenetére
Az én telómra még biztosítást is fizetek havi 3200 Ft. 40-50-60 ezres telókat a gyerekeimnek veszem. Van amit rendelek kínából is, filléres, pár ezres cuccokat.
Torrentről belehet szerezni bármit ingyen. Én mégis fizetek havi 4 ezret a netflixért és 1900at az HBO Gora. Sok száz játék van a steam, origin accomon.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Brandynew #147456 üzenetére
Nem tudom, mennyi lehet a hibaszázalék ezeken a telókon. 1% esélyt egy közepes árú (kb 150eFt) telónál bevállalnék simán. Cserébe van egy olyan szintű telefonom, amit Európában egyszerűen nem vennék meg, mert errefelé 200 felett adják. Póttelefon van, és éppenséggel 1éves Gearbest gari is, ha nagy lenne a baj.
#147459: mindenki úgy csinálja, ahogy jobbnak érzi az ügyletet.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MODERÁTOR
-
StLui
veterán
válasz Brandynew #146657 üzenetére
ugyanannak a csomagnak kétféle ára van, attól függően, hogy vettél e kedvezményesen telefont hozzá. És itt ne a telefon törlesztőjéről van szó, hanem magáról a havidíjról. Telekomnál is volt ilyen, én máshol nem is láthattam, mert sosem néztem, 2-3 éve talán, nem tudom most van e, mert dominós lettem jó 20 év után inkább pont kb 3 éve.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Norbi.
őstag
válasz Brandynew #146000 üzenetére
10.06. adtam el az első Note 8, at Note 8 Pro-t pedig 09.27.
És nem is kínából jött, (vagyis nyilván de) csak még átfutott egy nagykeren is közben.Nálunk sokkal jobban viszik a Pro-t amúgy, bár gondolom ez a több RAM-nak köszönhető.
Lempa: P30 Lite-t engedd el gyorsba, az A70 okés, de nézd meg még az Mi 9 SE-t. Kompaktabb méretben, viszont kisebb az akku.
[ Szerkesztve ]
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Brandynew #145785 üzenetére
Gondolom nem is a 300+ os kategóriából vásárolsz, hanem az itthoni 70 ezreseket kintről 55 ért. Én megvettem szolgáltatónál, hűséggel a 315 ezres telefont 153ezerért, online 143 lett volna. Te tudsz ilyet kínából? Az előfizudíjamat ne nézzük, az még csökkent is 2 ezret egyébként. Kötöttem rá havi 3 ezerért biztosítást is.
-
nagyúr
Az első mondat akkora bullshit, hogy nem is olvastam tovább. Köszönjük, ez is egy vélemény, de ne hangoztasd pls. Dobhattam volna a kukába a Mate 10 Pro-mat, kb. 1 évesen, mikor az alaplap csak úgy feladta a harcot. Helyette gariban 4 nap alatt cserélték a belét.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
jeni
félisten
azoknak viszont akik leejtenek véletlenül egy S9, egy S9+ vagy akár a S10 széria bármelyikét.
a biztosítás megkötése nagyon jól jön főleg ha az csak havi plusz 2000Ft kiadás hiszen ez csak itthoni forgalmazású telefonokra köthetőek.
ne tudj meg mibe kerül egy LCD csere vagy akár egy beázott telcsi javítása! -
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Brandynew #145682 üzenetére
Persze, az emberek 90%át kiszolgálná a Redmi 7, de nem azt veszik. Ahogy a legtöbb embernek az igényeire egy Dacia is elég lenne, mégis elég jól pörögnek a luxus autók is. Dolgozni kell érte, hogy az ember azt vehesse meg ami a tetszik neki.
-
nagyúr
válasz Brandynew #145679 üzenetére
Szia,
köszönöm a választ. Nem, mert alapvetően a mobil van nálunk mindig, akárhova is megyünk. Extrémsport pedig nemigen van (síelés se nagyon sajnos, párom nem télkedvelő ).
A note 10+ annyival jobb kamerával bír az S10+-hoz képest, hogy megérné inkább afelé fordulni?Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
MODERÁTOR
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Brandynew #142074 üzenetére
Munkanapokon napi 4-6 órát telefonálok, mindenféle hálózatba. Havi 70-80 órát. 12 ezres havídíjból ez 2,5 Ft/perc, és akkor a 8 GB netem ingyen van.
Szóval mint írtam, nekem megéri. Ha nem használnám ki, nem fizetnék ilyen csomagot.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Brandynew #142068 üzenetére
Nyilván kifizetjük a díjcsomaggal.
Havi 5000 Ftos korlátlan csomaghoz nem adhatnak ingyen 300 ezres telefont. A szolgáltatók is fizetnek a gyártóknak a telefonokért.
Nekem pl megérte a Blue+ L (12 ezer / hó)hez, 153 ezerért a 315 ezres P30 pro. Persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
[ Szerkesztve ]
-
bumper
senior tag
válasz Brandynew #141688 üzenetére
Kamera mellett jobb ezekben a Q7: Gyorsabb proci, jobb GPU, jobb kijelző, usb 3.1, NFC, IP68.
Android 9re upgradelhető. Aksija gyengébb csak.[ Szerkesztve ]
-
bumper
senior tag
válasz Brandynew #141674 üzenetére
LG g7 nem jobb a leírt celra? Főleg kamera. Ua mint a rn7.
https://smartshop.hu/lg-g7-fit-lte-dualsim-okostelefon-32gb-4gb-ram-fekete-p88783?utm_source=arukereso -
trebrona
nagyúr
válasz Brandynew #141655 üzenetére
A kérdés úgy szólt, ki mit választana a kettő közül. Én a Samsungot. Számomra a táblázat alapján a Samsung a jobb.
Egyébként majdnem mindegy, de, ha a Samsung plusz szolgáltatásait nézzük, akkor megintcsak egyértelmű, merre billen a mérleg nyelve (nem, ez nem derül ki a táblázatból), ismétlem számomra.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
judas13
addikt
válasz Brandynew #140586 üzenetére
Basszus ez jó széria! Nem vagy kispályás Nekünk egyszer kellet fizetni kb ha jól rémlik de már azt sem tudom, hogy miért.... Viszont volt nálunk egy új dupla iPhone, HTC rendelés Aliról még régen, simán érkezett is a csomag, mondjuk a kereskedő - nem tudom ma még megy egyáltalán - de alkatrésznek tüntette fel az árut. Mindig szîvesen gondolok vissza azért erre a mozzanatra:)
[ Szerkesztve ]
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
f_sanyee
senior tag
válasz Brandynew #140553 üzenetére
ne haragudj, de ez nekem nem áll össze:
"ha mindenért többet fizettem volna a hosszabb garancia miatt, akkor elég tetemes mínuszban lennék, mert garanciát legutóbb talán 10 éve kellett érvényesítenem.""Elég sokszor volt már dolgom garanciális ügyintézéssel, nem tudom, miért fáj ez neked."
-
madrac
senior tag
válasz Brandynew #140550 üzenetére
Tőlem ne kérdezd, hogy miért áll érdekedben. Ezt csak te tudod, hogy saját tapasztalatból kiindulva miért állsz neki meggyőzni másokat, hogy ez milyen megbízható bolt. Semmit sem jelent az 1db egyéni tapasztalatod, abból nem lehet általánosítani. Nyilván még a garanciális ügyintézésüket se kellett igénybevenned soha... Ellenben sok másik vásárlóval akiknek a véleményét egyáltalán nem veszed figyelembe, viszont a sajátod alapján általánosítottál és messzemenő következtetéseket vontyál le. Ilyen alapon reklámozod a boltot és tünteted fel megbízhatónak generálisan. Miért hiszed hogy a te véleményed a mérvadó, másoké pedig nem? Ekkora a szemellenző?
(#140551) scream: magáért beszél, ha egy bolttal ennyi embernek van negatív tapasztalata. aki régóta vásárol külföldről az nagyon is jól tudja, hogy nagyon is megérik a pénzüket. ha te is ezek ellenére megbízható boltnak minősíted, akkor az a te dolgod, vásárolj bátran százezres dolgokat tőlük, nekem aztán nem fáj ha elúszik 100 ezer forintod, de az szánalmas, ha valaki ezen tapasztalatok fényében egy közösség előtt megbízhatónak nevezi őket, és ahogy te is teszed, még győzködsz is erről másokat.
Döbbenet, hogy mennyi itt az ügynök...[ Szerkesztve ]
-
madrac
senior tag
válasz Brandynew #140548 üzenetére
Ez egy gyönyörű reklám szöveg volt, csak sajnos ez egy fórum, és történetesen a gearbest-nek is van topikja, ahol nem próbálnak megtéríteni másokat a tiedhez hasonló reklám szövegekkel, hanem beszámolnak a tapasztalatokról... Aliexpress, gearbest nem szívóznak? Nehéz volt visszafognom, hogy ne röhögjek fel hangosan ezen...
-
madrac
senior tag
válasz Brandynew #140474 üzenetére
Azért mert kína, meg azért mert gearbest... Sok sikert kívánok a garancia érvényesítéshez náluk..! Nekem bőven elegek azok a tapasztalatok amiket a fórumos kollégák leírnak az idevágó topikban erről. Lehet hogy neked megéri egy 100 rugós műszaki cuccnál ez a rizikó, idegeskedés, herce-hurca, vitatkozás velük hogy ne húzzanak le, eltűnjön, elvesszen a postán, elkapják a vám-on, de másnak egyáltalán nem biztos. Használtan se vennék kínai garis telefont.
-
nyisziati
veterán
válasz Brandynew #140542 üzenetére
Ez attól függ, mennyit és mire használod. Ha kihasználod a havi 250 percet és 4 giga netet, akkor jobban jártál, mintha feltöltőkártyásként vettél volna ugyanilyen értékben kártyát, mert itt mellé még kedvező áron készüléket is kaptál.
De még ha minimumcsomagot választ (pl. havi 3 ezer környéke), ahhoz is lehet kedvező részletfizetést kérni. Pl. A50-hez havi 4 ezer körüli összeg.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Brandynew #140537 üzenetére
Céges csomagban 2 év hűséggel, ami egy másik sim kártyára vonatkozik. Aki használja annak nem kerül többe, amúgy is előfizetéses lenne az adott szolgáltatónál. 2 évente 3 készüléket tudunk így venni egy adott listáról néhol elég kedvező áron. Több típus 1ft-ba kerül.
Lehúzni nem tud, én feltöltőkártyás leszek valószínű.
-
BB0401
aktív tag
válasz Brandynew #140453 üzenetére
Szerintem a Samsung telefonok csak az animációk, áttűnések miatt tűnnek lassabbnak.
Samsung Galaxy Young 2 -> Huawei P8 Lite -> Nokia 7 plus -> Black Shark 2 -> LG G8x ThinQ Dual Screen -----------------------------------------------Asus Zenwatch 2 -> Samsung Galaxy Watch 42mm
-
-
Ájvé
veterán
válasz Brandynew #140367 üzenetére
A jelenleg forgalomba lévő Huawei készülékeket nem érinti a korlátozás, ergo lehet használni rajta a Google szolgáltatásokat a jövőben is, lehet nem kap több frissítést, de nem fogják letiltani vagy ilyesmi.
Nokiákba is szokott lenni NFC, még alsóbb kategóriákban is (pl 5.1).
Redmi szériában nem valószínű hogy nagyon lesz NFC, esetleg a felsőbb kategóriás készülékekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest