-
GAMEPOD.hu
Üdvözöllek Síkjáró (Planeswalker) a Magic the Gathering: Arena topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lmh
őstag
Nem gondoltam, hogy egyszer még foglak látni panaszkodni a játékra :-)De ez a nap is eljött, sikerült elérnie a készítőknek a te ingerküszöbödet is.
Egyébként kicsit off, de számomra nagyon érdekes jelenség, mert én még az a korosztály vagyok aki játszott az előző generációs meg az azelőtti játékokkal is.
Évek óta azt veszem észre, hogy csesznek el minden játékot. Egyszerűen keresem ezerrel, hogy hátha van valami jó game, de minden új játék olyan felfogásban készül, hogy számomra játszhatatlan, a régi játékok új részei meg kiegészítői pedig totál olyan irányba mennek el, amik számomra a játékélmény totális szétcseszését jelentik.
Tényleg nem akarok itt vitát nyitni, de a minőségi játékok vagy átmennek agyatlan grindfestbe vagy - ami sajnos mostanában még jellemzőbb - felismerték a játékfüggőség, mikrotranzakciók és a nagy pénz szentháromságának hatalmát és évek alatt kitanulták ennek a tökélyre fejlesztését. Sajnálattal látom, hogy a MTG is ebbe a pénzcsapba nyalt bele. Tövig.[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Dobi 562
addikt
En magamra ismertem a leirasbol, de en gyorsan jatszok az ot szinu PW deck-emmmel is, nem szeretek tokolni. Azt szeretem ha porog a meccs.
Van, hogy azert feladom nyero helyzetbol mert az ellenfel tokol, meg huzza az idot, nekem meg nincs turelmem kivarni.
---------------------------------------------------------------------------
Jo kis event jon, lehet szerezni card-style-t az uj PW-khez.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ezek a planswalker deckek nagyobb cancer mint eddig bármi az elmúlt 1 évben, tovább tart neki egy kör mint egy nexus játékosnak és az már teljesítmény.
Ül oszt lesi a lapjait és kombinál, hogy nyomogassa a szarjai képességét, és negyedóra alatt se jutunk a 7. körig.
Az egy fél percig tart, hogy egy rohadt földet kitegyen játékba, mert 6 színűvel kell játszani, amikor az ujjai kellenek ahhoz is, hogy összeadjon 2db egyjegyű számot.
Amikor 5 meccsből 3 ilyen fogyatékossal kell játszani, attól is elmegy a kedvem, hogy a kilenst elindítsam.
Bazmeg, limiteden gyorsabban játszanak az emberek."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
ldave
Topikgazda
Profi nem vagyok, de az Esper alapvetően control pakli, esetleg midrange, szóval a wc-ket az ehhez szükséges lapokra érdemes elkölteni. Ha nem is gyártasz le egy kész meta paklit, azért nézd meg, hogy milyen lapokat használnak és ami beillik a stílusodba, azt gyártsd le első körben.
A Slime draws near! Command?
-
Lmh
őstag
Köszi Idave! Igen, azt hiszem ha maradok a játéknál, akkor maradok ezeknél a színeknél is.
Akkor elsőre 1 Liliana...szerintem se nagyon fogom megbánni :-) Próbáltam nyitni ezerrel a Sparkos packokat, de csak nem akar esniamúgy:mythics
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
ldave
Topikgazda
Ha az Esper színek jönnek be, akkor az új Lili egyáltalán nem rossz választás, nekem kettő van, mindkét aktív paklim része, ha sikerül kijátszani és 1-2 körig életben marad, akkor az már 90%, hogy nyert meccs lesz.
Gideon-om sajna nincs, nem próbáltam még, de ha nincs rá válaszlapja az ellenfélnek, akkor az is eldöntheti a meccset nagyon hamar.
-
Lmh
őstag
hali! tegnap elkattantam kicsit....
Így most elhatároztam, hogy ellövök pár wildcardot. Van 26 rare, 11 mythic.
Mivel nagyon konkrét elképzelésem nincs, mindegyik deckem egy rakás szar, ezért arra gondoltam, hogy olyasmire költöm, ami viszonylag multifunkcionális és alap lesz a deckjeimben.
Elsőként földekre gondoltam...mennyire hülyeség? Pl Godless Shrine és egyéb "may pay 2 life" földek, olyan színkombinációkban, amiket szívesen játszom. (fekete, fehér, kék)Illetve 2-4 Planeswalkerre is beruháznék.
Mindenképpen olyan lapra költenék, ami legalább Ravnicás, de inkább Sparkos, hogy ne rotálódjon ki egyhamar. Egy Lilianára és egy Gideon Blackblade-re gondoltam kezdésnek. Ezek sok pakliba jók és széles körben elismert lapnak számítanak...amennyire láttam cikkekben, streamekben.Mit gondoltok? (továbbra sem szeretnék meta decket kinézni és csutkára azt összerakni)
Köszi a véleményeket!
ui:jelenleg ennyi pw-m van: (L:/dl/upc/2019-05/22/165478_z4s4q3rlqmjlorq7_planeswalkereim.jpg)(/L)
[ Szerkesztve ]
-
ldave
Topikgazda
A Ranked Draft: War of the Spark most pénteken végetért, helyette érkezik a Ranked Draft: Dominaria. Erre nagyon kíváncsi vagyok, Dominaria draftról csupa jót hallottam.
-
Lmh
őstag
a baby teferi alatt a time ravelert ertitek?
-
félisten
válasz Dobi 562 #784 üzenetére
Az a decket néztem, kifejezetten jópofa.
De mivel minden második játék esper nowincon control, maradok a monorednél.Nekem kifejezetten nem tetszik a WAR, a limited nagyon random, a constructed meg tele van planeswalkerrel.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Dobi 562
addikt
válasz 0karmacoma0 #783 üzenetére
Par napja tobb nepszerubb streamer is Command the Dreadhorde-al letrazik Mythic rank-ban. Akiket en lattam azok mindegyike Explorer package melle epitette be, ugyhogy szamomra nem erdekes a dolog. Alig varom hogy az explorer kirotalodjon osszel. Nincs vele kulonosebb bajom csak unalmas.
Ezen a Teferin valami atok lehet, hogy minden setben o a legjobban sikerult PW.
Nekem kulonben nagyon tetszik WAR-bol Narset, Ashiok, Nissa, Karn, Ugin es Bolas is.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Dobi 562 #782 üzenetére
A superfriends deckek tényleg nagyon szórakoztatóak. Én a UW verziót játszottam mostanában sokat csak Nahiri helyett 2 Saheeli van benne. Másik Superfriends deck ellen játszva szerintem ez az eddigi magic meccseim teteje. Annyi line van, annyiféle irányból lehet támadni az ellenfelet, hogy sokkal ritkábban érzi azt az ember, hogy lényegében a pakli megkeverésénél eldőlt minden. Számomra hatalmas meglepetés, hogy a Dovin, Hand of control ennyire jó, és az se elhanyagolható, hogy lényegében minden második pw Nexus hate lap, így az idegesítő deck királysága pünkösdinek bizonyult. Sajnos ez a deck nem fog működni hosszútávon, mert már minden sideboardon ott van az elder spell, itt meg nincs lehetőség rá.
A másik erős deck amit próbálgattam az a mostani hero esper variációk egyike. Lényegében minden ellen jól harcoló deck nagyon erős sideboardal. Nem lepne meg ha ez lenne az új Esper Control. Nincs két egyforma deck belőle. Sorin, Ugin, Lily, totál össze-vissza fordul elő a két Teferi mellett, és az Elite Guardmage és a Basilica Bell-Haunt is erősen variálva van. Meglepő módon a Seraph of the Scales nagyon eltűnt. Valószínűleg a kis Tef bounce effektje miatt. Az tuti, hogy már unják az emberek, mert play modeban inkább feladják ellene 3. körben, ha nincsenek egyértelmű előnyben.
Az új Teferi szerintem kicsit túl lett tolva. Annyira jó lap, hogy csak a leges legerősebb deckek életképesek kék splash nélkül. Mostanában láttam a Command the Dreadhorde deckeket erősödni. Ők jó példák erre. Main deck elder spell, a kis Vraska nagyon erős a sok 3 manás PW ellen, és az explore package RDW ellen is esélyessé teszi.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00-1102/characters
-
Dobi 562
addikt
Ugy latom a meta meg mindig alakulgat a WAR megjelenese ota. Ki mivel tolja?
A jatek eleg sokat alakult szerintem az utobbi idoben, jo iranyba. A WAR elott mar annyira untam az egeszet hogy sokszor a "napi gold"-ot sem szedtem ki.
A BO1 ujra jatszhato control es midrange deck-el is, bar az aggro meg mindig dominal. Persze ez igy is van jol, BO3-ban ott a lehetoseg sideboard-olni, itt a midrange deck-ek csillognak.
Kirprobaltam jo par deck-et, foleg hogy kepben legyek az uj mechanikakkal. Az Amass tetszett az elejen, volt egy Dimir budget verziom, itt foleg Kefnet-et ereztem erosenk es az Enter the God-Eternals-t.
A legelso BO3 deck amit osszeraktam az Grixis Control volt, ezt eleg gyorsan atalakitottam Grixis Midrange-e, Nicol Bolas Ravager + Disinformation Campaing, lapeldobato spellek, kepessegek. Nekem ez jobban bejott mint a Control verzio. A Nicol Bolas, Dragon God nagyon eros lap de nem erzem annyira jonak mint Teferi, Hero of Dominariat. Az uj meta elejen toltam ezzel foleg, utana rauntam mert sokszor jott ellenfelkent Grixis es kezdtem egysikunak erezni.
Kiprobaltam az uj WW-t Gideon Blackbade-el feltapolva, ha kijon a lepes akkor ez meg mindig iszonyat eros, foleg BO1-ben de sokkal erdekesebb mikor kap egy kis Blue splash-t es akkor belefer Deputy of Detention, Dovin`s Veto meg baby Teferi a pakliba. Ez az UW verzio fokent BO3-ban jeleskedik ahol lehet sideboardolni counterspelleket control deck-ek ellen.
Jatszottam termeszetesen az uj/regi Esper Controllal nehanyat, BO3-ban nem veletlenul tier 1 a deck, nagyon eros, mindenre van valasza, RDW persze megeszi (de kit nem? ). Ezzel a deck-el is az a baj, hogy annyiszor jott szembe, hogy unalmas.
Nem tudom megfigyeltetek-e de az uj (baby) teFeri annyira jol hasznalhato, hogy szinte minden deck-be splash-elnek egy 3. szint hogy bele tudjak rakni. Emiatt a control deck-ek kezdenek hatterbe szorulni es atalakulnak lassan midrange-e, lasd Esper Control-------}Esper Hero.
A proliferate nekem annyira nem jott be, bar nehany verziojat kiprobaltam Naya szinben, fokent BO1-ben.
A Gruul nagyon fun, jo regota nem jatszottam ilyen agressziv, nagy lenyes deck-ekkel, a ket Domri es a Malac-isten jol dolgoznak egyutt. BO1-ben nagyon erosnek gondolom, BO3-ban meg nem igazan boldogulok vele, ami szerintem fokent az en hibam. A nagy lenyek helyett lehet inkabb egy explorer package-es verzioval kene elarasztani a Board-ot de mikor osszejon, hogy Ilharg-al tamadok es Ghalta-val +12-t utok a kezembol az eleg vicces tud lenni.
Az abszolut kedvenceim viszont a Superfriends deck-ek, ezeket foleg 4-5 szinu paklikkal jatszom. Az uj Planeswalkerek kepessegei annyira jol es erdekesen kombinalhatoak hogy gyakorlatilag nincs ket ugyanolyan meccs, tobb fele megoldasi lehetoseg kinalkozik egy-egy problemara. Lapot huznak, leszednek lapot a board-rol, laphuzast akadalyoznak, graveyard-bol visszahoznak, spelleket akadalyoznak, stb. Imadom oket.
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
válasz Dobi 562 #780 üzenetére
Jaaa, hogy kell hozzá a tracker Az nem esett le. Köszi, megvan! :-)
-
Lmh
őstag
válasz Dobi 562 #778 üzenetére
Hát ezaz, hogy nem látom Valahogy össze lehet kötni az mtga accountomat ezzel az oldallal, vagy csak azokat a deckeket látom, amiket külön bemásolok ide egyesével (bár azokat sem látom)?
-
Dobi 562
addikt
Az https://mtgarena.pro-n szeretned nezegetni a deckjeid?
Be kell loginolni az oldalra, majd My arena/My profile/Decks es ott latod mindet.
Vagy az app-ban, MTGA Pro tools/My decks es ugyanarra az oldalra dob.
----------------------------------------------------------------------------
Elobb mentem par BO3-at es volt egy Bant deck, ami Wilderness Reclamation + Dawn of Hope-al generalt 1/1-es tokeneket, lapot huzogatott, board-ot swipe-olt de nem sikerult rajonnom mi lehet a win con-ja... Mondjuk par perc utan feladtam mert marha unalmas volt hogy az 1/1-es tokenekkel blokkolgat.Vartam valami Planeswalkert tole vagy Nexus of bullshit-et de semmi nem tortent. El nem tudom kepzelni mi lehet jo egy ilyen deck-ben.
Egyszer Angel of Grace-el megmentette magat, ez volt a legizgalmasabb pontja a meccsnek.
-
Lmh
őstag
Valaki tud segíteni, hogy hogy a pitába tudom elmenteni mtgarena.pro oldalon a deckjeimet?
Regisztráltam, importolom a listát a játékból, megjelenik szépen az oldalon jobb oldalt a deckem....és utána???előre is köszi!
-
Lmh
őstag
válasz Reinhardt #775 üzenetére
Mit nem adtál volna egy flyingért vagy egy shockért(+1 piros manáért), mi?
-
Lmh
őstag
válasz Reinhardt #771 üzenetére
haha, na ezt már szeretem xD
najo kicsit már túlzás, de azért fun xDSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Dobi 562
addikt
-
Lmh
őstag
Köszi az észrevételeket!
Annyit el kell mondanom a tisztánlátás végett, hogy kicsit még máshogy állok a játékhoz.
Röviden annyi a lényeg, hogy én is láttam már a meta bo1 deckeket, de nem igazán az motivál, h összerakjak egy csont ugyanolyat, mint azok. Nekem a magic-élmény nagy része a főzőcskézés, meglévő alapanyagokból :-)
Egész sok WC-om van, szerintem össze tudnám rakni valamelyik top3 decket, de nem izgat, hogy pl folyamatosan esper controlt játszak...halálra unnám magam. Van aggro deckem is, de nem játszom vele, mert uncsi. Vagy nyerek 4 kör alatt, vagy tudom, h vesztettem. :-)
Maga a játékélmény legjava pedig nekem pont ebből a midrange, lények-controlok párharcából jön, kicsit a kiszámíthatatlanságból, amikor húzzuk az ellennel a kártyákat, lent van pár lény, de nem bírunk egymással és nem lehet tudni, a 4-14. kör között sem, hogy ki fog nyerni. Nekem ez a játék!A három meglátásra amit írtál:
1. Valóban jó ötlet, olcsósítottam rajta kicsit, szerintem előnyére vált, köszönöm!
2. 1-1 copy: hát igen, viszont általában ennyi lapom van meg alapból Meg ez nem egy kimondottan szinergia-pakli. Kicsit mindig mással nyerek. Van amikor sikerül felhúzni ajanis pridemate-et, van amikor flyinggal, van amikor Oketával jön ki a lépés, van hogy Leonin Warleader fossa jól a tokeneket és legutóbb egy hosszú meccs végén jókor jött le Zetalpa. Talán History of Benalia nem volt még olyan látványos, de arra szerintem jó, hogy olcsón elég jól megijed tőle az ellenfél és eltolja rá a control lapjait.
3. Danitha... igen, ez igaz. De 3 manáért nem találtam jobb opciót oda. Ha az enchantos ablity nincs ott, ugy se rossz lap háromért 2/2 lifelink, first strike, vigilance... De hajlandó vagyok megválni tőle ha van jobb ötlet. Esetleg milyen aurát vagy equipmentet javasolnátok hogy több hasznát vegyem és mi helyett? 3db 4+ manás lény helyett 3 jó aura vagy equip?
Szóval tök jók az ötleteid, köszönöm, csak a metát kerülöm egyelőre...amíg bírom idegekkel. Aztán egyszer úgyis elkattanok, de egyelőre főzőcskézek hobbiból :-)
-
ldave
Topikgazda
Nekem most ez a kettő paklim van, amivel a legtöbbet játszom:
Dimir Amass: itt a lényeg a zombi sereg gyors megnövelése (Invasion, Relentless, stb) majd megvédése. Szinte minden lapon van egy kis Amass, hogy ha leszedné az ellenfél, akkor könnyen vissza tudjam építeni. Egy Elderspell van benne, gyakran dead card, de volt hogy már azzal sikerült nyernem, leszedve az ellenfél 2-3 pw-jét és azzal gyorsan 9-re húzva Lilit.
Rakdos Amass: szintén zombi sereges pakli, de alapvetően máshogy működik, itt nem kell akkora nagy sereg, mert gyakran én magam áldozom be valami más laphoz.
Szinte csak WAR lapok vannak mindkét pakliban, a régebbiek közül szinte minden hiányzik és még nem kezdtem el wc-vel legyártani a fontosabbakat, ahhoz le kéne ülni és olvasgatni kicsit, de szerintem majd a season végén megteszem és meglátom feljavítva valamelyik paklit meddig juttok. Jelenleg Gold 3-1 között mozgok, van hogy nyerek ötöt egy sorban, van hogy vesztek annyit, szóval nem az igazi még
-
Dobi 562
addikt
Kivennem belole az osszes spell-t ami 4 mana-nal tobbe kerul. WW-vel tempo-t kene jatszani, teleszorni a bord-ot olcso lenyekkel es gyorsan befejezni a meccset.
Nagyon sok lapbol csak 1-1 copy-t raktal bele, szerintem az nem jo, elegge kiszamithatatlanna teszi a laphuzasodat.
Danitha olcsobba teszi az aura/equipment spelleket de osszesen raktal a paklidba 1-et, ezert felesleges egy 3 mana slotot lefoglalni.
Itt a tier 1 (bo1) valtozata a WW-nek, nezzel ra erre.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Én mostanában ezzel a deckel játszom (ranked bo1, platinumba most kerültem fel). [link]
Fejlesztési ötleteket szívesen fogadok :-) Persze a kártyáim korlátoznak, hogy mit tudok belerakni.
Egyébként a teljes collectionömet nem tudom sehogy megosztani, ugye?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
ldave
Topikgazda
Tegnap este mentem is pár kört, gyorsan fel kell tolni legalább 6-ra az army-t és ha kint van az invasion, akkor az +1 lap így körönként és a lifelink is megmarad.
Amúgy ez az Amass nekem nagyon bejön, Dimir paklim lassan kész van, Rakdos formában is alakul.
[ Szerkesztve ]
-
ldave
Topikgazda
Dimir Amass pakliba mi lehet jól működő draw engine? Soul Diviner, Spark Reaper? Előbbire gondolnék inkább, mert nem célom mindig feláldozni a kis sereget, inkább növelni kell ezzel a színkombóval.
-
ldave
Topikgazda
Ha a kezében van még, akkor ki tudod dobatni onnan, úgy nem jön vissza.
Amúgy most nézem, hogy a következő set, a Modern Horizons, kifejezetten Modern szemszögből készül, nem is tudom így lesz-e Arénában:
Modern Horizons, the first set designed to skip Standard legality and aim straight for Modern.
Releasing June 14, Modern Horizons contains 249 new-to-Modern cards (254 total), with a mix of reprints not yet legal in Modern, and new cards that celebrate both Modern and Magic's rich history.
-
ldave
Topikgazda
Hja, ez most kicsit gáz, hogy okés, hogy 0 bomb jön be a draft során, de azért legalább megpróbál az ember valami koherens paklit összetenni, de ha egy God-Eternal jön szembe, akkor nagyon kevés válasz van. Egyszer talán még lekezeli az ember, de 3 kör múlva visszajön.
-
félisten
Az utolsó 10K goldból én is inkább vettem boostert, gemből szerintem nagyon nem éri meg boostert venni.
Elegem lett, hogy "bármilyen jó decket" építek, a draft szinte arról szól, hogy ki húzza be a bombot.
Szinte állandó a board stall és várjuk, hogy ki draftolt szerencsésebbet.
Itt meg nincs is a millshield, hogy alternatív wincont draftolj..."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
ldave
Topikgazda
Tegnap este gondoltam még az utolsó 5000g-ből draftolok egyet, P1P1: Karn's Bastion, P2P1: Blast Zone... Első ellenfél behozott egy Oketrát és egy Kefnetet. Ment is a resign, mondom ehhez nekem már nincs lelki erőm.
-
félisten
válasz Dobi 562 #751 üzenetére
Bo3 ranked egész jó.
Mondjuk napi 1-2 meccset játszom és csak gold2-nél tartok, de szerintem meglesz a plat(reward) és nem fogok beleszakadni.Előző szezonban 2 óra alatt felmentem goldba.
A fene se figyelte, hogy vannak értelmes dolgok a szintekért."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Dobi 562
addikt
"Fun deck"-eket probalgatnek de mar megint "normal playben" monored, monoblue meg 2*esper control... Pont ezert nem ladderezek mert nem akarok mindig ezek ellen menni.
-
Lmh
őstag
nem csodalom.
pont feldobta a youtube... valami mtg arena verseny döntő. rém izgi volt, esper control vs monoblue, ugy jott ki a lepes h 4 kor alatt nem tudott gyozni a monoblue es onnan viszlat, ertelmetlen idohuzas lett volna barmit csinalni, feladta a srác. nem látszott a profizmus :-) nem egy skill based jatek az endgame :-)
nem tul e-sport kompatibilis a játék xD
csgo, dota, nem retteg :-) HS versenyt is neztem, az izginek tűnt. sok lény, sok harc, sok board wipe...fordulatos volt.[ Szerkesztve ]
-
erasmus4
csendes tag
Allegiance-nél már kipróbáltam a raredraftolást, de 9 draft után 42% winrate-el, csak felidegesített és dühből elvertem az összes goldomat packok-ra nehogy draftra pocsékoljam , igaz így jött elég WC szóval azért pár decket össze tudtam rakni.
De jött a WAR és gondoltam adok még egy esély neki, most végigcsinálom.
Redditen valaki írta tradtitonal draftal megcsinálta [draft guide] ez alapján. Van egy képlet hogy mennyi draftot kell menned mielőtt nyithatod a packjaidat. /két változó kell ugye rare-id, ill packjaid száma./Nyílván ha jól draftolsz akkor Trad drafton amúgy is meglenne idővel a rengeteg pack nyeremény miatt, de ugye az én csodás winratem oda kevés lett volna, meg gem-em sincs elég szóval így vártam a Ranked draftra.
95k gold-al és 3000 -gemmel indultam. Anno az elején mentem két Sealedet is (nem bírtam ki).
9 draftot mentem eddig, full rare draft (p1p1 Silent submarine felejthetetlen minden másra ott a mastercard , de már 3 van belőle!) átlagba 4,5 rare jön /mythicet is pickelek de azt nem számolom a rare-hez/.
A képlet alaján az elején 41 draftot kellet mennem aztán 9 után ez lement 30ra (párszor 2 packot kaptam meg a heti 3 pack is csökkentette a hátra lévő mennyiséget ).
Van 45k goldom meg 6400 gemem. 52% winrate-et valami csodás módon sikerült összehoznom. A vicces az hogy a bronz legalján kezdtem és 0-3, 2-3, 5-3 al nyitottam, aztán ahogy lépdeltem felfele javult a winrate-m is, annak a felismerése hogy kellenek a 2 drop lények, hiába van valami nagyon jó 4-5 drop mellette, megdobja az esélyeidet...Goldból még tudok menni 10-et, gemből további 10-et, de ha tartom ezt a 3 draftonként ~1100gem akkor jóval többet így meg is lehet hogy mire lemegy az első 2hetes draft ciklus megvan a fullrare set az új kiegből.
Amit nem döntöttem még el hogy abbahagyjam-e hamarabb gondolva a még két hónapig a heti 3 packra.
-
félisten
Dehogy, aludtam 12 órát.
Még pénteken draftoltam, csak elfelejtettem szólni, hogy olykor butaságokat javasol.Kicsit tiltre vágott a pénteki draft, többször játszottak ki ellenem második körös Dreadhorde Invasiont(4-6), mint amennyi Flux Chanelert összesen láttam a kb. 10 draft alatt(1).
-
félisten
Nem tudom, hogy miért probléma a Nexus Bo3-ban, tegnap játszottam egy kis constructedet, de minden meccset hoztam ami nem Gruul volt.
Monored(main 2 Tibalt) + 4 Cindervines side
-
Dobi 562
addikt
válasz Dobi 562 #735 üzenetére
Egesz pontosan ezzel a deck-el, a BO1 valtozattal.
-
Dobi 562
addikt
Ma reggel 5-bol 3 ellenfel Bant-ot jatszott, gondoltam ranezek a latogatottabb Magic oldalakra.
Ezt talaltam:
-
ldave
Topikgazda
Én most két paklit próbálgatok, egy UB mindrange amass--t (God Eternals, Kefnet) és egy WB aggro sacrifice-t (Cruel Celebrat, Sorin). Héten próbálgatom melyik jön be jobban, aztán hétvégén rászánok majd pár wc-t, hogy csiszoljak rajtuk és akkor megnézem meddig jutok rankedben.
-
Dobi 562
addikt
-
ldave
Topikgazda
Köszi a linket, megnézem.
Mivel nem ismerem még a lapok többségét, bár a WAR lapokkal lassan már képbe kerülök, de az előző két Ravnica alatt alig játszottam, így úgy szoktam kezdeni, hogy az első 5 pick során előveszek egy mások által készített listát, megnézem melyik lapot értékelték magasra, aztán azokat kiválasztom. Ezek után pedig megpróbálok azok mellé jókat keresni, úgy a 10. körül szoktam lefixálni a két színt. Hármast még nem mentem, tuti mana screw lenne a vége
-
Lmh
őstag
válasz Dobi 562 #725 üzenetére
hát nem tudom....persze nyerni, látni szenvedni a másikat általában fun az embereknek.
nekem nem tűnik szimpatikusnak az a pakli és játékstílus.
Szoktam nézni ezt a srácot játszani, eddig szimpi volt....végül is most is az, de ez a deck kihozta belőle az állatot
Olyan gesztusokat nyom, mint a 10 évesek amikor counter strike-ban arra verik magukat, hogy aimbottal meg wallhackkel szarrá lőnek mindenkitSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Dobi 562
addikt
A Mill volt az egyik archetype amit nem voltam hajlando jatszani de ez a deck nagyon fun.
Nem vegtelen mennyisegu counterspellel probal nyerni, hanem Ashiok + Fall of Thran/Kaya komboval. Board control-ban nagyon eros, igy BO1-ben is allja a sarat akar aggro ellen is. Persze ha jol huz az ellenfel akkor 4. korre siman le tud rohanni de valamit valamiert. Foleg monored ellen nagyon nehez.
2* Mastermind`s Acquisition-t futtat, konnyu hozzaferni a toolbox-hoz.
Ellenfel "hagyomanyos" Drowned Secrets + Physic Corrosion azorius-t jatszott, ellott egy Unmoored Ego-t Teferi, Hero of Dominariara.
-
Lmh
őstag
válasz Dobi 562 #718 üzenetére
tegnap pont kiakadtam, mert nem ment a jatek a speckón osszerakott, valtozatos, izgalmas, korabban egesz jol bevalo deckkemmel. sok ritka lap van benne(tudom nem ez a lényeg), de elég lassan bontakozik ki, jo hosszu meccseken viszont szinte mindig nyertem vele. kiveve tegnap xD 3 ora alatt 3 meccs, 3 lose. baromira beragtam, osszedobtam egy max 2 manas flyingos lenyekbol allo monoblue-t. 3win 10 perc alatt xD szornyunek ereztem a jatekot emiatt
[ Szerkesztve ]
-
Dobi 562
addikt
Van letjogosultsaga Arenaban a "fun deck"-eknek?
Szinte mindig mikor talalok egy erdekes budget deck-et amihez van minden lapom, miutan osszerakom es megyek vele parat, feltorli velem a padlot valami tier 1 aggro deck...
-
0karmacoma0
senior tag
Ő azért is undorító, mert hiába van counter vagy Mortify azcantara vagy WR ellen, simán visszadobálja a rohadék. Előtte legalább tudtál taktikázni, hogy hagytál manát, hogy mindig legyen válasz, erre meg a -3a végtelen lapelőnyt csinál, ráadásul a +1 még gyorsabban beflippeli SfA-t és vége a játéknak. Egyszerűen nem lehet egyszerre Tamiyo-t is leszedni, WR-t is lekpani és Search-öt is megakadályozni. Arról nem is beszélve, hogy a winconjai is sokkal erősebbek, mint korábban, főleg sideboard után mikor a visszadobálós amass mellé kerül Oouze meg Zombiisten is.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00-1102/characters
-
Lmh
őstag
köszi... en szintemen még nem talalkoztam vele szerencsere.
arra megy h folyton ő jön? extra korok folyamatosan?[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
linkelnétek egy tipikus nexus decket plz?
-
félisten
válasz 0karmacoma0 #705 üzenetére
Gruul nem tudja időben lerohanni a mindent is?
-
Dobi 562
addikt
En Grixis Midrange-el jatszok BO3-at, neha Grixis Control. Update-eltem az Esper Control deck-emet is a WAR lapokkal, de nem volt meg kedvem elovenni.
En Nexus ellen BO3-ban siman csak feladom, nem szenvedek.
BO1-ben van egy budget Dimir Amass deck-em amit szeretek, bar a Boros Feather annyira eros, hogy altalaban foldbe gyalul.
Van meg egy Grixis dragons BO1-hez, meg WW de utobbit mar nagyon unom, sokat jatszottam vele (meg a WAR elott).
Kiprobaltam meg az Ashiok/Kaya fele Esper exile/control deck-et de annyira nem jon be a mill jatekstilus, igy inkabb hanyagolom.
-
ldave
Topikgazda
Amíg ki nem kerül a standardből minden, ami a GRN-ig, addig sajna ez ilyen marad, bár én most csak Gold szinten vagyok, de itt is Esper Control jön már szembe. Tudom, sokan szeretik, de nekem ez a fajta játék semmilyen élveztet nem ad. Szóval amíg volt gem, addig sealed és draft meccseket játszottam, ott legalább van rendes játékélmény.
-
0karmacoma0
senior tag
Yep.
Én elég sok decket kipróbáltam, de még egyiknél se éreztem azt, hogy megfelelő válasz lenne a metara. Ahogy arra számítani lehetett esper control nagyon erős, és a spike főoldalon lévő simic nexus deck ha lehet még keményebb ellenfél. Sajnos ezek eléggé behatárolják a midrange deckek játszhatóságát, mert bo1ben nem túl jók a mid deckek, bo3 meg tele van nexussal ami elpusztítja szinte az összeset. Próbáltam a dimir duora(Biomancer+Soul diviner) épülő paklikat, de se az olcsó mono blue szerű se a lassabb verzió nem váltotta meg a világot, az Izzet Drakes és Phoenix verzióim nem éreztem elég jónak a rengeteg discard és counter és exile effekt ellen, a korábban linkelt BW mid ötletem sajnos esper ellen nem volt elég, sideboard után túl könnyen megoldotta a boardjaim. Próbáltam Wyatt Derby Esper midjét, ami jó kis deck, de az első meccse tuti bukó Nexus ellen, és hiába a sok jó hate lap(Veto, Baby tef, Mortify), sideboard után is csak 50% körül van Simic Nexus ellen köszönhetően Tamiyonak, aminél erősebb lapot elképzelni is nehéz lenne ebbe a deckbe.
Eddig a legtöbb sikerélményem ezzel a deckel volt, csak én 2 Sorint is futtatok benne. Néha le tudja rohanni nexust időben, és esper is szenved ellene, de ezek is inkább csak nyerhető meccsek, messze nem esélyes ellenük.
Amiben sok potenciált látok, azok a Bolas citadel deckek. A mid matchupokat brutálisan nyerik, de még nem láttam megoldást tőlük nexus ellen. Ha tényleg esper-Nexus lesz a meta, a Gruul midrange is nagyon népszerű lesz, talán az ő sideboardja és gameplanje a legerősebb ellenük, de vagy 17 wildcardomba lenne egy deck, szóval megvárom az első versenyek meta-ját mielőtt belefektetnék.
Összességében elég szomorú vagyok, hogy így alakul a meta, mert sok izgalmas lap van, ami sajnos szinte játszhatatlan a top deckek miatt. Akartam egy poliferate decket is összerakni Karn Bastionnal, de most inkább megtartom a wildcardokat és megvárom mi lesz.
-
félisten
A War of the Spark preorder az 50 booster + Lili = 50€ volt?
Mivel kísérletezgettek?
-
Lmh
őstag
úú tényleg, settle the wreckage, meg az all creatures...ezek is jók. köszi!! mondjuk a legegyszerűbb ha tartalékolok rá deathtouchot akkor :-)
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Carnage Tyrant ellen csak sima csatában lehet győzni? Ha sima combat dmg megöli, igaz? Deathtouch sem jó ellene? Vagy ez a cannot be target of abilities ez passzív abilitykre nem vonatkozik?
Counter, destroy, exile nem jó ellene...még az jó, ha az ellenfélnek áldoznia kell lényt...Egyéb ötlet a kiiktatására?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest