-
GAMEPOD.hu
Üdvözöllek Síkjáró (Planeswalker) a Magic the Gathering: Arena topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meoindil
aktív tag
OFF
Ha valakit érdekel, az Epic Store-ban egy (szerintem) nagyon jó logikai játékot adnak ingyen a héten! -
meoindil
aktív tag
Szerintetek mennyire lesz érdemes vagy "kötelező" áttérni Standardről az Alchemyre?
Ha jó értettem akkor ezután minden kiegészítőhöz duplán jönnek ki majd a booster csomagok? Előbb a "normál" és egy hónappal később a bővített Alchemy lapokkal a packok?
Ez így azért a F2P vagy a majdnem F2P játékot eléggé megnehezíti majd. Azt a gold mennyiséget amit sikerül összeszedni kétféle csomagra kell majd költeni.
Már ha jól értem a dolgokat. -
meoindil
aktív tag
Na, úgy tűnik az meglesz, hogy az eddig begyűjtött lapok rebalanced változatát megkapjuk, de még mindig meg kell venni a packokat a külön Alchemy lapokhoz.
De ha ennyire a digitális megoldáshoz igazítást akarják, akkor miért nem váltják le egyszerűen a Standardet az Alchemyvel? -
meoindil
aktív tag
Hát szerintem a Standard eddig is túl gyorsan változott. Főleg hogy az Arenaban nagyon korlátozottak a források az új deckek összerakásához.
Ehhez még jön ez is, hogy párhuzamosan lesz a Standard és az Alchemy, de ha jól értem az Alchemyhez még külön kell packokat venni. Ez sima pénzlehúzásnak tűnik, pedig a Magic sosem volt épp olcsó játék.
Talán az lenne igazán fair, ha a rebalanced lapokat megkapná mindenki, akinek az eredeti már megvan.
Igazi pozitív újítás meg az lenne, ha a napi és heti questeket az AI ellen is meg lehetne csinálni. Na, az valóban jó lenne.[ Szerkesztve ]
-
ldave
Topikgazda
Nem tudom néztétek-e, de számomra ez az új Alchemy dolog nagy megosztó így elsőre. Az a része tetszik, hogy a Standard módot kicsit felpörgeti, de az hogy a Historicot is érintik majd ezek a változtatott lapok, az így elsőre inkább felháborít.
A Slime draws near! Command?
-
ldave
Topikgazda
válasz meoindil #2094 üzenetére
Köszi! Ma késő este lesz valami Arénával kapcsolatos stream Twitchen, remélem új funkciókat jelentenek be, nem csak megint új lapokat..
-
meoindil
aktív tag
Mai Daily Deals:
1500 goldért vagy 300 Gemért - 400 Gem -
meoindil
aktív tag
Kód:
COURIERBAT
2k gold, 2k xp, nekem adott még két rare lapot és egy emot ikont. -
meoindil
aktív tag
Mai Daily Deals: 50 goldért 550-et ad!
[ Szerkesztve ]
-
HPAA
őstag
ez lesz az én kiegem
imádom a vámpírokat !!!
ha nem is lesznek mindent verők , de már csak a grafikák miatt is órákat fogok játszani , előre látom************* censored
-
Reinhardt
őstag
PLAYVOW
-
meoindil
aktív tag
Ti megveszitek valamelyik előrendelhető csomagot?
-
meoindil
aktív tag
Mai Daily Deal: 1500 goldért lehet venni 400 gemet.
-
meoindil
aktív tag
Új kód:
GOLDENCOMMUNITY
1000XP és két cosmetic
-
meoindil
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek hanyadik szint elérése után érdemes megvenni a Mastery Passt? -
HPAA
őstag
-
meoindil
aktív tag
válasz Terrorista #2069 üzenetére
Gratulálok!
-
ldave
Topikgazda
válasz Terrorista #2069 üzenetére
Gratula Nekem sosem volt már ehhez erőm (időm, türelmem, stb.).
-
Terrorista
senior tag
Na megvan a mythic!
A korábbi Lifeline deck elfogyott Diamond 2-ben, túl lassú volt. Összeraktam egy Mono White Aggro decket és 79%-os winrate-el letudtam a maradék 2 tiert.
Rápróbálok Limitedre, de ott nem hiszem hogy ennyire könnyű dolgom lesz.
[ Szerkesztve ]
-
meoindil
aktív tag
Köszi a kódokat!
-
Mahamoti
csendes tag
Get your 3 free packs of Midnight Hunt with code PLAYMID
-
ldave
Topikgazda
BORROWEDTIME kód: 4000 xp induláshoz.
-
meoindil
aktív tag
Ha valakit érdekel Hello Good Game oldalára felkerültek az egyszínű Starter deck upgradek is!
Azt nem tudom a (digitálisan) két nap múlva megjelenő Innistrad ezeket mennyire fogja befolyásolni. A top deckek nyilván változnak majd, de lehet a budget, F2P deckek nem annyira.
[link][ Szerkesztve ]
-
ldave
Topikgazda
válasz meoindil #2063 üzenetére
Egyszerűbb ez, mint elsőre tűnik
A Standard játékmód az ahol az utóbbi másfél-két év lapjaival lehet csak játszani. Ez mindig ősszel változik, olyankor kerülnek ki a két évnél régebbi lapok és jönnek be az újak (rotáció).
A Historic ezzel szemben az, ahol szinte az összes, a kliensben lévő lappal lehet játszani. Ez a játékmód emiatt sokkal keményebb menet, itt ha nem nyersz a 4-5. körre, akkor szinte biztos vesztettél, mert akkor az ellenfél fog. Az itt jól működő paklik általában jóval több rare/mythic lapot tartalmaznak, mint a Standard.A Traditional játékmódban két nyert meccs kell a győzelemhez és a meccseket között tudsz módosítani a paklidon a 15 lapos sideboard segítségével. Ez a klasszikus verseny Magic, sokkal több döntést igényel egy ilyen pakli összetétele és jó használata.
A 2022 játékmódok most egyedi dolgok, itt már csak az ősztől is használható lapok játszhatóak, kis betekintés, hogy milyen lesz az élet a rotáció után.
-
meoindil
aktív tag
Sziasztok!
Megint kérdeznék. Nekem kicsit zavaros a sok játékmód, még az eventek nélkül is.Összeraktam a Lifeline upgradelt változatát, szerencsére kevés lap hiányzott hozzá, és még nagyjából értem is a működését kezdőként.
Eddig minden napi küldetést a constructed deckekkel a sima Play módban csináltam meg.
A kérdésem az lenne, hogy ezzel a deckkel hol érdemesebb próbálkozni?
Play
Standard Ranked
Traditional Standard Play
Traditional Standard Ranked
Standard 2022 Play
Standard 2022 Ranked
Kezdőként nyilván sokkal nagyobb eséllyel kalapálnak el rankeden, de attól még azt is kipróbálom majd.Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ldave
Topikgazda
Nekem Historicban jelenleg ez az egyik kedvenc paklim:
Ez alapvetően egy kombó pakli, a cél a Bolas Citadel 4.-5. körös kijátszása és remélhetőleg nyerni abban a körben. Az 1 manás lények mind emiatt vannak, azokkal próbálok több manát összehozni, az Innkeeper a lifegain miatt fontos, az fedezi a Citadel életköltségét. A Woe Strider és Yawgmoth a pakli szűrésére van, az extra föld lapokat lehet velük eltüntetni a pakli tetejéről. A két-két destroy lap pedig jól jön, ha valami olyat játszik ki az ellenfél, amit muszáj leszedni.
-
ldave
Topikgazda
válasz meoindil #2059 üzenetére
Ezeket a videókat én sem ismertem, köszi. Annyiszor terveztem már, hogy a topik összefoglalót kicsit aktualizálom, ha eljutok odáig, ezt mindenképp beteszem.
Amúgy én minden új kiegészítő elején általában valami egyszínű paklival próbálkozom először, azokkal van a legkevesebb land probléma, aztán persze figyelem mik ellen játszom és ha látok valami érdekeset, akkor megnézem tudok-e hasonlót építeni.
-
meoindil
aktív tag
Ha valaki hozzám hasonló kezdő erre vetődne (a többieknek nyilván kevésbé érdekes), találtam egy elég jónak tűnő sorozatot a Starter deck upgradekről:
De én nagyon szívesen olvasnám a hozzáértők véleményét is ezekről az upgradekről!
[link] -
meoindil
aktív tag
válasz Terrorista #2056 üzenetére
Köszönöm a tippet! Én eddig inkább a Fekete-fehér, Fekete-zöld deckeket próbálgattam.
-
ldave
Topikgazda
válasz Terrorista #2056 üzenetére
Mastery-t nem éri megvenni ha már nem érsz a végére, amúgy is főleg kozmetikai jutalmakat ad, a többi kártya ami eshet belőle pedig teljesen random, wildcardot nem ad sajna.
Ez a Gruul pakli (red, green) amit használsz remek alap, viszont a továbbiakhoz tényleg rare/mythic lapok kellenek, az az 1 Goldspan, 1 Pack Leader sajna kevés ahhoz, hogy szinte fix lapod legyen a kezdő kézben.
-
Terrorista
senior tag
válasz meoindil #2046 üzenetére
Én ezzel a játéktól kapott előre összerakott deckel másztam most fel Diamond T3-ig. Itt viszont már szerintem elfogy. Ha nagyon jó a mulligan és jól is húzol akkor van esélyed nyerni, de gyakran le tudják reagálni és átveszik a tempot.
Kellene már építenem valami jó decket amivel fel lehetne menni Mythicig is akár.
A mastery szintem meg 47 és nem tudom eldönteni hogy befizessem vagy sem. Vettem 5 euróért 2500 gemet (welcome bundle), de kellene még venni hozzá. Szezon közben kezdem el játszani, meg a bugok miatt napokig kimaradt a játék.
16-án jön új kieg, új lapokkal, lehet kivárok addig.
[ Szerkesztve ]
-
ldave
Topikgazda
Új kód: SCALEUP - 3000xp-t ad, ha minden igaz (még nem próbáltam).
-
ldave
Topikgazda
válasz meoindil #2046 üzenetére
Szerintem vagy a monogreen vagy a monowhite, amit érdemes lehet most legyártani. Az azokban lévő rare lapok (Ranger Class, Esika Chariot, Skyclave, stb) szerintem sokáig használhatóak lesznek még a közeljövőben.
De az új lapokat még nem igazán néztem, hogy mihez jön ott most esetleg valami nagyon erős újdonság.
[ Szerkesztve ]
-
meoindil
aktív tag
Sziasztok!
Melyik preconstructed deckkel érdemes most próbálkozni?
Nem vagyok nagy játékos, gyakorlatilag teljesen kezdő szinten vagyok. Időről-időre újra felrakom a játékot és játszok kicsit, de most az Innistrad megjelenése előtt nem akarom a kevés wild lapomat elhasználni. -
ldave
Topikgazda
Historic Horizon lapokból eddig kinek mi a kedvenc?
Nekem Yawgmoth az egyik, tökéletes lap a régi Bolas Citadel paklimba a Woe Strider mellé.
-
Terrorista
senior tag
All players are being given a new code to redeem, as compensation for the various bugs that came with the recent updates. You can use the code PARCELMYR to obtain the following:
2000 Mastery XP
2000 Gold
3 Rare or Mythic Rare Individual Card Rewards (ICRs)
2 Random Cosmetics -
HPAA
őstag
lassan kezd elég lenni a hibákból
most pl nem is enged semmilyen meccset************* censored
-
ldave
Topikgazda
Amúgy lenne kedvetek egy házi versenyhez valamikor? Bármilyen játékmódban, ami a többségnek tetszik.
-
ldave
Topikgazda
Jelenleg szerver gondok vannak: AUG 31 - Investigating
We are currently experiencing an issue with Magic: The Gathering Arena and are investigating. We will update you when we have more information.A Slime draws near! Command?
-
ldave
Topikgazda
válasz Terrorista #2036 üzenetére
Szép eredmény alap paklikkal Goldig jutni, gratula
Én nem f2p játszom, minden új kiegészítőnél megveszem az 50 packos csomagot és még goldból veszek szintén hasonló mennyiségű packot, szóval átlag ~100 körül nyitok az elején, ezekből meg a korábbi wildcardokból megpróbálok összetenni egy erős paklit, új kieg elején a mono aggro paklik (red, green, white) általában jól szoktak teljesíteni és amikor van metagame challenge, akkor ott játszani és minél többet nyerni.
Ha szeretsz draftolni (és jó is vagy benne), akkor messze az legjobb módja a lapok gyűjtésének, rare drafting-nak hívják ezt a módszert. A lényeg, hogy mindig kiszeded, ha rare/mythic lapot látsz és a packokat pedig félreteszed addig, amíg nincs meg a rare lapok túlnyomó többsége. De ehhez tényleg jó win/loss arány kell, hogy fedezni tudjak a végtelen sok draftot. Ezt én sosem próbáltam, nekem ennyi időm, türelmem nincs, szóval inkább költeni szoktam
[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
Valamit elrontottak a time conversion-nel. A black screen hiba úgy javítható házilag, hogy a windows/ios-android óráját átállítod UTC-re.
De a küldetések is hülyén működnek, nekem és sokan másoknak az új decket adó küldik számlálója a patch óta nem működik. Nem kapok új deckeket és ezzel új lapokat sem. Pedig a játék elején ezek jól jönnének.
Volt olyan akinek nem számolta a win-losst draftban és valami 50 játékot játszott, nem lett vége. (Idétlen időkig )
Közben játszom Standard 2022 Ranked ladderen és Gold tier 1-2-ben liftezek a játék által előre összerakott paklikkal.
Kellene valami másik saját építésű pakli, csak nem tudom merre kezdjem, mert még nincs sok lapom.A gold is gyűlik, de nem akarom boosterre költeni, mert 8 lap/1k gold nem a legjobb arány. Ti mit javasoltok mire költsem ahonnan sok lap jöhetne jutalomként? (Redeem kódokat már beváltogattam)
[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
Hát vannak bajok, nekem még mindig nem javult meg. Mobilra nem töltöttem le, mert ott is van más jellegű hiba.
-
ldave
Topikgazda
Változott a daily win-ért járó ICR? Mintha nem kapnám.
-
ldave
Topikgazda
válasz Terrorista #2029 üzenetére
Több gond is van a jelenlegi update után, szerintem hamarosan jön majd egy javítás. Mobilon is van amúgy a kliens, esetleg ha a telefonod támogatott, akkor próbáld addig azt ki.
-
Terrorista
senior tag
Nekem a frissítés óta nincs kép a játékban. Kurzort látom, játék hangját hallom, de fekete kép fogad. Próbáltam játék reinstall és vga driver frissítést is, de változatlan.
Kár, mert 1 hete kezdtem és tetszik a játék. Szívesen játszanék tovább és gyűjteném a lapokat.
-
ldave
Topikgazda
Most próbáltam, nekem sem megy.
Közben látom, hogy karbantartás van: https://magicthegatheringarena.statuspage.io/
[ Szerkesztve ]
-
HPAA
őstag
ti be tudtok lépni
************* censored
-
ldave
Topikgazda
Hamarosan új Jumpstart kártyák érkeznek, főleg a Modern Horizons lapjaira építve.
-
ldave
Topikgazda
Jajj, annyira jó ez a 2022 Standard játékmód, se Lurrus, se Yorion
-
HPAA
őstag
napi questeknél nálatok megy a csere ...???
************* censored
-
Mahamoti
csendes tag
3 Free Adventures in the Forgotten Realms code: PlayDND
Hogy a fenébe kell gold-ból egyszerre több pack-ot venni?
-
ldave
Topikgazda
Pakolgatom itthon a cuccaimat, lakásfelújítás előtt állok és ma előkerültek egy szekrény mélyéből a régi Magic lapjaim Nincs sok, nem is értékesek, talán 10-15$ körül lehet a legdrágább pár lapom, de annyira jó érzés volt kézbe fogni most párat Ezek a 2000-es évek elejéről vannak még, akkoriban vettünk haverral pár csomagot, csak úgy egymás ellen játszva.
-
ldave
Topikgazda
Itt az a lényeg, hogy a korábban betiltott lapokat picit újratervezték és most ki lehet azokat próbálni ebben az új formában. Pl. Oko:
Bal oldalt az eredeti, betiltott lap, jobb oldalt pedig a finomhangolt. Ez utóbbi persze a valóságban sosem lesz, a játékban is csak ezen event kereti között lehet kipróbálni.
Több ilyen lap is van, ha az eventen belül a keresőbe beírod, hogy set:ANC, akkor láthatod mindent és próbálhatsz teljesen ingyen paklit építeni, nem kell egyikhez sem wildcardot használni.
-
Doki16
addikt
-
ldave
Topikgazda
Ez a Mirror, Mirror event eléggé érdekes, szerintem ilyen még nem volt a játék történetében, hogy hivatalosan változtatott lapokkal lehetett játszani. Winota amúgy így is brutális, simán turn3-4 győzelem megvan most is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Sorozatok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest