Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
Üdv!
Nem tudom mennyire tartozik ide, de megkérdem.
Valaki nem tudja hova lett az osx86.hu? A weblapot tegnap néztem, már nem volt elérhető, délelőtt a forum.osx86.hu még ment, már az sem--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
rii
nagyúr
" .... (nem annyira értem miért akartok hackintosh-t telepíteni, ha nem értetek hozzá) .... "
bár kérdés nem hozzám lett intézve, de rám is vonatkoik
1. én speciel nem akarok microsoft terméket használni (-:
2. melóhelyen mac van, megszerettem az osx-et, meg a bill. kiosztás mindig felcseréltem otthon, (CTRL funckió)és persze nagyon köszi, mester, hogy végig rugdostál engem is a göröngyös, dstd-vel, meg bios flasheléssel kikövezett úton, és remélem, hogy a továbbiakban is számíthatok a tőlem okosabbak segítéségére .....
písz!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mate0314
aktív tag
sajnos még mindíg nem egyértelmű :S
- Install boot0 to the MBR -> Master Boot Record record? de ez hol van?
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk1
- Install boot1h to the partition's bootsector: -> ezt se tudom hogy hol van :S
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk1s2
- Install boot to the partition's root directory: -> ez ugye megy az rendszer partícióra
sudo cp boot /
De ez a sudo akármit meg fogom bemegyek Apps mappába -> terminal és beírom?
-
mate0314
aktív tag
mert valahol el kell kezdeni...ami vonz az a mac érzés... nekem tetszik eddig, nem akarok programozni, hackelni, csak használni és szerintem mások is ezért csinálják... azt meg hogy telepíteni mert ugye ez magyarország... drága ahhoz megvenni egy macet hogy rájöjjek hogy nem nekem való... meg eleve...
-
tlac
Topikgazda
válasz mate0314 #6792 üzenetére
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk1
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk1s2remélem az egyértelmű, hogy abban a könyvtárban kell kiadni terminálból a parancsokat, amelyikben vannak a boot fájlok
(nem annyira értem miért akartok hackintosh-t telepíteni, ha nem értetek hozzá)
[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
válasz mate0314 #6788 üzenetére
jah, igazad lesz, csak szemmel néztem rá a fájlokra, azt hittem egyeznek az egyik chameleon verzióval, de valójában az md5-ük különbözik
diskutily-ban ha megnézed hol van a osx-ed (info), ki tudod találni, hogy mi lehet az X és Y értéke
rdiskX - a vinyó
rdiskXsY - a vinyón a partíció[ Szerkesztve ]
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6785 üzenetére
ez egy kicsit kínai :S tehát:
–––––––––––––––––––––––––––––––
az átjött hogy nekem normal kell, 1 hdd-m van.
akkor, rakjam be a MBR-be a boot0-t? MBR a Master Boot Record?
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdiskX ezt nem tudom még értelmezni :S Ezt terminalba kéne bírnom?
boot1h-t a partíció boot szektorába?
boot file-t pedig nekem OSX nevű partícióra?
-
cadmester
tag
válasz mate0314 #6784 üzenetére
Normal Install (non-RAID):
--------------------------Suppose that your installation is on /dev/diskXsY
- Install boot0 to the MBR:
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdiskX- Install boot1h to the partition's bootsector:
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdiskXsY- Install boot to the partition's root directory:
sudo cp boot /[ Szerkesztve ]
CAD + FEA
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6777 üzenetére
próbáltam a multi beast integráltjait. Chameleon rc5 929 és 927, boot think-el de semmi :S felfigyeltem arra hogy amikor indítok iboot-al, akkor ki van fent írva hogy AnVAL 5.1.4 ez is bootloader ha jól tudom nem? Valamint amiket felraktam bootoladereket azokat hogy lehet törölni?
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6678 üzenetére
kutatgattam kicsit. ez azt mondja hogy a csipszet nem kóser neki :S de olyan nincs hogy nincs valami megoldás. mert így lemezről bootolva megy. amit meg leírtál az alapján kernel panicom lett 3szor :S próbáltam kiszűrni azokat a kexteket amik nem szükségesek de megcsüngtem :S
-
rii
nagyúr
válasz cadmester #6770 üzenetére
melyik file-ba kell beírni a product id-t? és pontosan mit? azt hogy: "Product ID: 0x2070"?
$ kextstat |grep RT73
100 0 0x81410000 0x3a000 0x39000 com.Ralink.driver.RT73 (1.3.1) <66 40 6 5 4 2>most már bentvan ... a kextstat szerint ... de még mindig nem akar mukodni
-
xedos
addikt
Dell Vostro V130-as gépre szeretném felrakni...
Nem sok infó van róla... ULV-s i3-as procival stb.
10.6.6 H*z*rd nem is bootol -egy pillanatra alma aztán semmi. F8-nál szétesik a képernyő.
*Atk*s 10.5.7 ugyanezt csinálja, de itt megy ez F8-as beállítás -de nem jutok semmire.
Régről volt *D*n*b 10.5.6 az tud telepíteni, de régi lesz a hardwarehez...
Ötletek? -
rii
nagyúr
válasz mate0314 #6762 üzenetére
a 6735-től kezdődően nálam is ez a gond .... de nekem 10.5.8 alatt se akar életre kelni
-
mate0314
aktív tag
Végső elkeresedettségemben írok :S nincs több öteltem.
TL-WN321G wifi stickemet próbálom belőni 10.6.7-re. A cucc jó mert 10.5.x alatt gyönyerűen ment. innen szedtem le a drivert (USB(RT257X/RT2671/RT2500)) telepítésnél hiba. Újraindul nem lát semmit. Újra felraktam nem volt hiba, de No device. Mindent prbóáltam, uninstall újrarak nincs uninstall újrarak, 10.5 10.4 driver minden variációt és NO DEVICE!! sys perf->Networkban semmi. Az about this mac->more info->USB ott ott van:
802.11 g WLAN:
Product ID: 0x2070
Vendor ID: 0x148f
Version: 1.01
Serial Number: 1.0
Speed: Up to 480 Mb/sec
Manufacturer: Ralink
Location ID: 0xfa100000
Current Available (mA): 500
Current Required (mA): Unknown (Device has not been configured)Ötlet?
-
Thome
veterán
Hali!
Az alábbi notira (Acer Aspire 5552G) valamelyik OSX verzió felmókolható normális működéssel? Az előző notimon akárhogy próbáltam, nem találtam normális HD3200 vagy HD3470 drivert.
Videót szeretnék vágni rajta, ez lenne az elsődleges dolog. Illetve megszeretném hagyni mellé a Win7-et is, bootloaderrel használnám.
A specifikáció az alábbi:
-
cadmester
tag
-
rii
nagyúr
válasz cadmester #6751 üzenetére
" .... magától értetődő út .... "
aha ... az 5 pontból a uninstall meg a reboot az megvan ... kext utility .... azmiaz??? .. helyes kext install .... azt meghogy???? honnan? a driver felteszi, nem? de magától érdetődő ... annak aki ért hozzá.
system profilier
azért nem tettem be képként, mert nem láttam benne érdmi információt ..piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
cadmester
tag
Onnan gondolom, hogy direkt csinálod, mert azt írtad, egyik driverre rátelepítetted a másikat és sírsz, hogy nem látja. Biztos direkt csinálod, mert a magától értetődő út ez volna szerintem:
1) uninstall
2) pacifisttel MINDKÉT drivert megnyit, fájlokat a saját rendszereden egyessével letörlöd., így mindkét drivertől megszabadulsz
3) kext utility-t futtatsz
4) reboot
5) helyes kext installazért pedig, hogy nem tettél be képet a system profiler usb szekciójáról, (hogy megnézhessem az eszköz azonosítója szerepel-e a driverben egyáltalán) megkapod a legbunkóbb hozzáállásomat, mert ha nem segítesz magadon, más sem segít. Élvezd.
CAD + FEA
-
rii
nagyúr
válasz cadmester #6748 üzenetére
már hogy csinálnám direkt, ember? szerinted élvezet nyaggatni másokat?
am. amit mutatsz, az snow leo, nekem 10.5.8-am van
---------------------
2:
finder-ben : search : se a wireless-re, se az rt-re nem jött elő kext
-------------------------
3:
rákerestem easyfinder-rel is
és tényleg van egy RT73USBWirelessDriver.kext ..uninstalálja megint a wireless prog-ot, és utána töröljem ezt a kext-et, ha ő ne tenné meg?
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
csak intall.pkg és uninstall.pkg :-/
a képekért bocsesz... kértem a modker-be h linkesítsék
-
tlac
Topikgazda
nem igazán tudlak követni
ralink driver alatt azt értem, amit leszedtél onnan dmg-t, annak mutasd tartalmát, valószínűleg a Wireless Utility app nem érdekes
(nincs osx most a közelemben, linux alatt meg nincs kedvem szutykolni, hogy szétszedjem a fájlt)ha már képben teszed fel az infókat, inkább csak linkeld
tudok neki örülni, mikor korlátos mobilnetről netezek -
rii
nagyúr
a Ralink Wireles Utility-n belül két app van
Ralink driver így kimomdottan nincs
és a ralinkre rákeresve sem találok más file-t, mappát :-//Applications/Ralink Wireless Utility/
WirelessUtility.app
AwakeRalinkUI.apprákeresve a KEXT-ekre ... ez a két kext módolsul az installálást követően:
de ezek egyike sem ralink kext, ... nem? :-/
[ Módosította: #65675776 ]
-
rii
nagyúr
most megint uninstalláltam ... de tök furcsa... mert voltaképp leszedta az applications-ban levő cuccát, de önmgaát csak uninstaller app-nak hívja, és úgy néz ki mintha egy uninstallert instalálnék, és nem a ralink dolgait uninstallálnám, de az applications-ban nem találtam új, ez au uninstaller prog.-ot.
szóval uninstall (vagy uninstaller install) után ezt írta:
Updating Boot Caches
Caches necessary for booting are being updated: System shutdown will proceed once the caches are up to date.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
vettem egy TP-LINK TL-WB321G USB-s WiFi-i ... és innen a 257X drivert feltettem
de az AwakeRalinkUI nem indul el, csak mintha elindulna, mert a Finder ablakról átvált, nem az lesz az aktív ablak
a WirelessUtility meg nem látja az eszközt. az ADD-ra klikkelve azt mondja hogy csatlakoztassam, de az már rég megtörtént.
lehet az a baj, hogy előbb a " ... USB(RT2870 /RT2770 /RT307X /RT2070 /RT3572) ... " linken levő drivert tettem fel, makd amikor rájöttem a hibára, akkor uninstall-áltam, és ezután került fel a " ... USB(RT257X/RT2671/RT2500) ... " ?
a menu bar-on sem jelenik meg a RaLink ikonja (asszem meg kéne' ....)
az USB-s eszközök közt látszik ....
mi a baja? :-/
[ Módosította: #65675776 ]
-
lenox
veterán
Lenne egy kerdesem a szakikhoz. Egy ga 965p ds3-ra raktam 10.6.7-et, retail, iboot+multibeast, van benne 2 ssd, egyiken win, masikon osx, audio is megy, lan is, kiraly, viszont ha a 3. satara radugok egy 750 gb-os hdd-t, akkor win-nek semmi baja, viszont az iboot ebios read error-ozik, es el sem jut odaig, ahol mar az osx-et probalna bootolni. Ez mitol lehet? Probaltam ugy is, higy a win helyere dugom, akkot is ezt csinalta.
-
F34R
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #6723 üzenetére
Sztem nem a standard , egys két dolog ki van belőle szedve.
Mod: Melyik a legújabb Hackintosh , Virtualboxban fel lehet rakni nem fog nyávogni a videókártya miatt?
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Srácok, az iMac-hez adott telepítő DVD egyenértékű egy retail Snow Leopard DVD-vel, vagy azon egy, kimondottan az iMac-hez igazított image található?
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
rii
nagyúr
időm nincs (melóhelyen meghalni nincs most idő) ..... és sürgősen kéne' (az egész kecó összkpe miatt arrébb kellene vinnem a masíínt, ráadásul UTP nem jó, hanem hitemmel ellentétben átállok/átállnék WiFi-re)
ha volna még tipp, ... megköszönném ... msáik helyen (OSX86.hu) is a HCL-t mondták, ahonnan itt is indultam ... de ha nem, akkor hétévégn próbálok utánanézni ....
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
Lenne egy olyan kérdésem,hogy egy AMD e4850 2700mhz-en és Gigabayte GA-MA78G-DS3H alaplapra fel lehet telepíteni valamilyen uton modon az OSX bármelyik fajtáját,úgy hogy az teljes értékűként müködjön és nem virtual boxon?
-
-
rii
nagyúr
hello
vennék 10.5.8 alá egy wifi -s PCI-os card-ot.
Asus WL-138G (Broadcom)
ez van írva az instrukciókhoz: ez pontosan mit takarna?
" .... Install Broadcom driver either at install or with OSx86 tools, or just use -f boot flag
recognized as AirPort card third party, got it on NewEgg.com .... "piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Exelsior
senior tag
és azt hogy? köszike.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
Exelsior
senior tag
Still waiting for boot device.
SATA HDD PATA DVD. ez lehet a baj. de nincs sata dvd-m igy tudtok segiteni?
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
Exelsior
senior tag
ezeket probáltam. ATKOS_S3 ez panic kernellel kifagyott.
Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard ez csak simán újra indul.
probáltam -V verbose moddal de hiába mert egyböl újra idul darwin betöltése közben.A vinyo sata 1-ben, AHCI mod be van kacsolva, meg amit ki kell kapcsolni az kivan.
tudnátok segiteni?Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
rii
nagyúr
sziasztok
tud valaki wifi-vevőt mondani pc-be, ami megy hackitosh (10.5.8) alatt?
-
Exelsior
senior tag
Üdv mindenkinek. már rég ota akarok OSX-et a gépemre de eddig nem sikerült. probáltam több fajtát de mindig az alma logo után ujra indult a gépem. nem tudom miért.
Proci: AMD Athlon X4 630 Úgyanaz a gigabyte alaplap ami a varsam-nak is van a DS4-es.
5850-es ATI Radeon.ACHI modban probáltam sehogy sem tudtam eljutni a telepitésig.
Valaki le tudná irni mit tölcsek le hogy legalább egy alap OSX legyen fent.
Nagyon köszi skacok.
Üdv. Exelsior
-
filmesember
csendes tag
Megoldodott, hala Gotz-nak az utmutasert.
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
A következő asus laptopra szeretném feltenni a rendszert. Most olvasgattam, eddig ubuntu volt (amikor volt) win mellé, de most kipróbálnám ezt is.
i3 (2310) sandy bridge
4gb ddr3
geforce 540m
atheros wifi
HA az 1hsz-ban leírtak-linkeltek szerint csinálom, akkor menni fog minden flottul (elvileg)?szerk: melyik verziót érdemes feltenni? (privi pls )
[ Szerkesztve ]
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest