Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate0314
aktív tag
Köszi a tippet, felraktam a hazard féle 10.6.1-et (10.6.2 vmiért nem ment...) de az a baj hogy minden progi legalább a 10.6.5-öt kéri... Láttam a ti adatlapotokon hogy 10.6.7-es van szinte mindenkinek... Tudtok ajánlani telepítőt ami felmegy AMD-re és legalább 10.6.5-ös?
vagy ez felupdatelehető?
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
válasz cadmester #6495 üzenetére
Kicsit vegyél vissza. Nem vagyok a kutyád hogy így beszéljél velem. Egy kérdést tettem fel. Amúgy akkor magyarázd meg miért lehet windows alatt halkítani rajta minden gond nélkül.
Vagy mond meg hogy lehet beállítani a programot úgy hogya az eredeti hasngerő szabályzó gombokkal menjen a hangerő szabályozás.
Amúgy jó lenne ha visszafognád magadat, elég sok mindenkinek beszólogatsz, ezért nem is nagyon járok ebbe a fórumba, mivel amit te művelsz itt az kész vicc.
Szerk.: legalább tudnád lemásolni a program nevét
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
-
mate0314
aktív tag
a gépben:
IDE DVD (osx telepítő)
SATA DVD (üres)Kiírta hogy Still waiting for root devide
Beraktam egy
IDE HDD-t (üres) is és
Nem írt ki hibát, engedte futni a telepítőt, és fel tudtam installálni a SATA HDD-re, de amikor a telepítés végén újraindult, akkor úgy csinált mintha nem lenne oprendszer semmin...
-
varsam
őstag
válasz mate0314 #6482 üzenetére
8 gigás már elég, usb hdd is jó.
Csináltam egy particiót, arra felmásoltam a telepítőt (osx alól, szval winről nem tudom hogy lehetne), bekötöttem rendesen sata helyre a vinyót, IDE dvd-ről bebootoltam chameleon-t, onnan indítottam a vinyón lévő telepítőt. Ha vinyóról bootoltam chameleont és onnan akartam indítani a telepítést, akkor nem ment, ezért kellett a dvd.[ Szerkesztve ]
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6476 üzenetére
Ha nincs a bios-ban AHCI beállítási lehetőség akkor felejtős a dolog? (Berakom a DVD-t -> -v -> tölt, tölt, tölt -> "Still waiting for root devide" és ezt kidobja újra meg újra...
Vagy alapvetően nekem nem fontos hogy SATA HDD legyen, de azt mondták hogy (nem akarok hazudni) 1.5.7 vagy 1.5.8 után már nem kezeli az IDE HDD-ket... (hazard féle 10.6.2-t akarok felrakni)
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Nem tudjátok, hogy digitális kimeneten mivel lehet hangerő állítani? Mert ha digitálistra van állítva akkor inaktív a hangerő szabályzó.
-
cadmester
tag
Jujj, képes voltam googlézni két angol idézetet, ami (mivel minden, ami az interneten van, mind igaz, ez klinikailag bizonyított tény) bizonyítja, hogy nekem van igazam, és mindenki, aki másképp gondolkodik: fasz.
Gratulálok, hős lettél. Nyereményed:
[ Szerkesztve ]
CAD + FEA
-
mate0314
aktív tag
Amikor berakom a SATA HDD-t, elkezdtem telepíteni akkor kidobja hogy: (-v után tölt DOS feeling...) Still waiting for root device, ezt 2 alaplapnál is kidobta... Ötlet?
-
tag
válasz cadmester #6434 üzenetére
Ha nem lennél unalmas és száraz lenne a topic
"The ignorant don't know so they ask. The knowledgeable know and often won't answer. Who is more valuable ...the asker or unanswerer?"
"The asker is more valuable, because the more the asker asks the more they will know, and as they learn they will become the knowledgeable. Once they are knowledgeable they will surely not forget the many who had answered them when they were ignorant, and will gladly reciprocate and share their knowledge with others who are still ignorant. Thus proving themselves to be more valuable than the unanswerer."
szerk. -off topic
[ Szerkesztve ]
-
mate0314
aktív tag
ohh köszönöm! viszont a via akármilyen vezérlőmet nem látja az osx, kiírja hibának :S biosban nem találtam semmi olyan beállítási lehetőséget amit írtak h kell az osx-nek... tehát maradok a 10.5-nél meg az ide hddnél :S (valamint az alaplapról letörött a sata1-es csati csak csata 2-es van...)
-
varsam
őstag
válasz mate0314 #6456 üzenetére
Akkor ha jól értem:
Van sata és IDE vinyód. Most IDE-s vinyón van az osx, amit a win nem lát, de vissza szeretnéd formázni ntfs-re, és helyette a sata-ra feltenni az osx-et.
Win7 alatt vezérlőpult, kategória nézet, rendszer és vmi (fejből nem tudom, sry), ott találsz olyat, hogy Lemezkezelő - particiók létrehozása/törlése stb. Ott már látni fogod a vinyókat és tudod formázni is. -
mate0314
aktív tag
vettem egy TL-WN321G-t, így remélem megoldódik a network problémám!
Viszont fel akarom rakni egy iatkos féle 1.6-ot, de ha jól olvastam ahhoz már sata HDD kell, ez oké de a windows nem ismeri fel az IDE vinyómat amin az os van... Mármint nem látja a partíciót, mivel tudom ntfs-re formázni? (win7 alatt)
-
mate0314
aktív tag
válasz cadmester #6450 üzenetére
végső elkeseredettségemben az AMD-s konfigra raktam fel és elindult
MSI K9VGM-V
amd 4800+
nvidia gt120
200gb IDE hdd10.5.6 van fent
Hang nem megy, de logitech g330 fülesem van (adtak hozzá usb hangkártyát) az tökéletes!
De a lan az érzékeny pont :S az nincs fent sajnos...
Realtek 8201CL ennek a driverét utólag be lehet rakni? vagy a telepítőhöz hozzá lehet adni? -
mate0314
aktív tag
válasz mate0314 #6448 üzenetére
tanácstalan vagyok hogy mit csináljak... tehát vannak ezek a cuccaim és ebből szeretnék os-t:
Asus P4P800 E deluxe
Asrock P4i65G2*1 gb kingmax ddr ram
ati 9550
Nvidia 7600GS
(Nvidia) MSI NX6200AXEddig próbáltam:
Mac OS X 10.4.8 [JaS AMD-Intel-SSE2-SSE3 with PPF1 & PPF2]
iDeneb_v1.4_OSx86_ISO
Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_AmdAz eredmény: (eddig minden variációban)
Install után újraindul, bejön az alma tölt alatta és valamikor továbblép, de akkor összeomlik a kép...
-
mate0314
aktív tag
Addig eljutottam hogy felraktam, (-v-vel kezdtem) kexteket felraktam amit ide illőnek... felrakta, újraindult, alma logó továbbtölt világoskék háttér, majd összeomlik a kép vagy félkép, de nem látom se a kurzort semmit
Asus p4p800 e deulxe
Intel Pentium 3.0Ghz
MSI NX6200AX 128 mb VGA
2*1gb ddr1 kingmax
80gb maxtor ide HDDMac OS X 10.4.8 [JaS AMD-Intel-SSE2-SSE3 with PPF1 & PPF2]-el próbálkoztam mert http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.4.8#Asus_2 azt mondta hogy ezzel müxik...
-
cadmester
tag
válasz mate0314 #6438 üzenetére
Szedd össze magad, mert így nem kapsz segítséget: Hackintosh Probléma bejelentő ürlap!
CAD + FEA
-
mate0314
aktív tag
mint utólag megtudtam, elvileg 10.5.4
[ Szerkesztve ]
-
mate0314
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Leo-t (10.5...) szeretnék a "régi" gépemre (mert az alkalmasabb rá) és elakadtam a kexteknél! Légyszíves segítsetek hogy abban hogy melyikek kellenek és melyikek nem! Valamint hogyha "extra" kextet szedek le a netről azt hogy párosítom a telepítővel? A telepítő amit használok az egy majomparádés csoda, az biztos hogy nem iDeneb de többet nem tudok róla mert nem tudom hogy mit kell nézni..
Asus p4p800 e deulxe
Intel Pentium 3.0Ghz
MSI NX6200AX 128 mb VGA
2*1gb ddr1 kingmax
80gb maxtor ide HDD -
doc
nagyúr
nem akar valaki Hackintosh-kepes gepet venni? [link]
iAtkos mindenfele hack nelkul siman telepul es fut rajta (a DVD-iro IDE-s, ezert az nem megy, ezt leszamitva mukodik tokeletesen, NFS: Most Wantedet jatszottam rajta joparszor) -
Szemjuel
tag
Sziasztok!
lenovo sl300am van, és sajnos 4500mhd-el van szerelve. patcheltem, működik a jó felbontáson. Viszont a kurzor eltűnt ahogy azt több lenovo-s leírta külföldi fórumokon.
2010 elején láttam csak ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, arra lennék kíváncsi, hogy esetleg azóta lett rá megoldás? Nem lenne baj, mert valami oknál fogva még a méretét se tudom megnövelni óriásira, hogy lássam legalább.Próbáltam visszaolvasgatni, keresni de itt nem nagyon láttam erre vonatkozó kérdést/választ
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
-
cadmester
tag
válasz macerafix #6432 üzenetére
6433 komment van itt, nincs bennük semmi használható, a tiedhez hasonló problémával 100%, hogy senki nem találkozott még, ezért kár is elolvasni a kommenteket. Én úgy kezdenék bele, hogy vennék egy tálca tojást, egy pár csepp olajat tennék a serpenyőbe, rákockáznék egy kevés szalonnát, aztán megpiritanám. Egy kis hagymával és paprikával megvidámítanám a színét, aztán a kikevert tojást ráborítanám. Izlés szerint só bors paprika. Már kész is
Are You mad?
CAD + FEA
-
macerafix
csendes tag
Ui.:
a cuccom: M4A785TDV-EVO alaplap,AMD PHENOM 2 X4 Black E.3.40 proci, MSI GTX 460 Hawk VGA, DDR3 1600 Memória,SATA 2 320 - G HDD...
köszönettel: By Kiváncsi fáncsi
-
macerafix
csendes tag
Sziasztok!
Ezuton szeretnék segitséget kérni a Mac OP rendszer telepitésében... Van egy Mac OSX Leopárd 10.06 INTEL for AMD telepitőm.... szeretném telepiteni de nem tudom hogy hogyan kezdjek hozzá. Ha esetleg van valakinek tapasztalata -e területen, akkor azt nagyon megköszönném ha megosztaná velem.köszönettel: By Kiváncsi fáncsi
-
varsam
őstag
válasz marciart11 #6427 üzenetére
indítsd -v kapcsolóval (verbose mód), ott látod, hogy hol akad el, ha nem érted, akkor töltsd fel ide
-
cadmester
tag
válasz TonTomika #6428 üzenetére
1) Tudja, mi az a bootloader.
2) Csinált már USB-s bootlemezt
3) Másolás után nem indul a gépe
5) A bootloaderre gyanakszik
6) Nem ellenörzi, helyette kérdez
7) Helyes választ kap
8) Nem érti
9) Mérgelődik
10) Nem veszi észre, hogy hüjje
11) ?????
12) Nevetek[ Szerkesztve ]
CAD + FEA
-
TonTomika
aktív tag
válasz marciart11 #6427 üzenetére
Szia!
Bővebben milyen hardver elemek vannak benne?
Melyik os x verzióval próbálkoztál és hogyan?Kezdésnek ajánlom egyébként ezt az oldalt, itt érdemes kutakodni elsőként: http://www.insanelymac.com/
-
marciart11
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP NC6400 laptopom core2duo-s és sajnos nem tudom föl rakni rá, föl teszi a fájlokat és amikor a végén indul ujra utána csak szürke képernyő fogad.
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis tanácsot kérni.
Van egy működő 10.6.x. hackintoshom, ami egy 400gb-os hitachi vinyóról bootol chameleon bootloaderrel, majd ott lehetett választani, hogy az OS X-et töltse be, vagy a win7-et egy 200gb-os maxtorról.Nos, a maxtor sajnos elhalálozott a múlt héten, és vettem helyette egy 500gb-os WD caviar blue-t (WD5000AAKX). Mivel ez a frissebb vinyó, szeretném erre átrakni a régi vinyó teljes tartalmát mindennel együtt, tehát ezentúl erről indulna a boot és a régebbi 400-asról meg a win.
A probléma a következő: a Carbon Copy Cloner segítségével, cirka 3,5óra alatt át is másolta a kb 400 gigát, viszont amikor bootolni akartam, az már nem sikerült. (kurzor villogás, nem is kezdett bootolni) Mi lehet a probléma? A loadert nem másolta át? Van esetleg másik opció ami működőképes?
(Anno egy 8gigás pendrivera csináltam bootloaderes telepítőkészletet a konfigurációmhoz.)
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
xnace
őstag
Intel i7 procis konfigra fel lehet az OS-x et ügyeskedni??
Samsung Galaxy S3 Marble White
-
varsam
őstag
válasz dj_egonka #6417 üzenetére
Az, hogy fent van a retail, ennél jobb nem is lehetne. Gyors keresés után nem találtam megoldást én sem a wifi problémádra, elképzelhető, hogy nincs. Én is ezért cseréltem wifi adaptert anno.
3 megoldásod van:
- keresel tovább, hátha találsz valamit,
- maradsz windowson/linuxon
- kicseréled a wifi kártyát.[ Szerkesztve ]
-
-
dj_egonka
csendes tag
Sok minden t cserelnek ha lehetne de laptoprol van szo. Mindent ugy csinaltam ahogyan leirtatok de semi arra gondoltam hogy talan az a Mac os X rendszer a hibas mit leszedtem ezert meg probalok ujat szedni. ez a masadik az elozo nem ismerte a merevlemez meghatomat.
Kernek toletek egy ojan linket ahonan ojan OS-t tolthetek ami mar bizonyitotta hogy megfeleloen mukodik mert sajnos a neten sok a szemet mivel csak egy Laptopom van igy most netkavezobol probalkozok mig lesz netem -
veterán
válasz dj_egonka #6412 üzenetére
10.5.5 alatt elvileg megy
atheros wifi can work:
1- delete a file extensions.mkext or something like that (system/library)
2.- reinstall io80211kext with kext helper (airport update)
3.- repair permissons
4.- restart
5.- open "kismac" and activate "airport extreme passive mode" and search a wifi networks, when u found one, close kismac and search it again with airport utility
6.- enjoy
-
dj_egonka
csendes tag
hello
Nem tudom beallitani a Wireless kartyamat mert nem talalok Kextet hoza. Mar irtam regebb a problemamrol de azota tudom a pontos chipsettet ami egy Atheros AR5007EG. Ehez nem talaltam kextet legalabbis hasznalhatot. esetleg valaki tudna kuldeni egy linket ahonan letoltheto a kext azt nagyon megkoszonem mar tanacstalan vagyok.
Segitsegeteket elore is koszonom!!!
-
spammer
veterán
Egy (pár éves) Acer 3103 NWLMi laptopon menne szerintetek valamelyik OS X (Snow Leo, esetleg Lion)?
Hardver: Mobile AMD Sempron 3400+, ATI Readeon X1100 videókártya, Realtek hálózati cucc, Broadcom wifi adapter, 1,5 GB RAM.
Hol lenne érdemes nézelődni, leszedni? Előre is köszi a segítséget!
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
veterán
-
hkari
őstag
válasz Neil Watts #6406 üzenetére
Köszi!
Most nekifutottam még egyszer, viszont itt megállt a telepítés: [link]
10.6.3 -as retail DVD+iBoot -al próbálkozok most.
-
Dzsimmy
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,ugyanis már mindenhol próbálkoztam,de sehol nem kaptam választ vagy a dolog nem működött!
Van egy laptopom,amiben egy dedikált ati radeon hd3650-es (ddr3,alapjáraton 256mb,vendor 9591) videókari van,de sehol nem találok működő drivert hozzá!Már vagy 4 félét kipróbáltam,de a kext telepítése után már nem bootolt be a rendszer,vagy csak egy fekete képernyőt kaptam!Póbáltam 10.5.2-n,iatkoson,ideneb 10.5.6,ideneb 10.5.7-en,de mindegyiknél összeomlott a rendszer!
Valaki segítsen ha tud!Előre is köszönöm -
cadmester
tag
Az a gond, hogy mívelni kéne az olvasást, ha már megtanítottak rá.
JÓTANÁCS: Ezentúl ilyen formában kéretik segítséget kérni, minden más módon jelzett probléma jóval kevesebb eséllyel lesz megoldva: Hackintosh Probléma bejelentő ürlap!
CAD + FEA
-
veterán
-
hkari
őstag
Sziasztok.
Szertném feltenni az osx-et, de elakadok az elején sajnos. Ha jól tudom, nekem retail lemez kell, és Chameleon. Bebootolok róla, és kezdeném telepíteni. Ahogy bejön az Apple logo újraindul a gép, és kezdi elölről. Vajon mi lehet a gondja?
Konfigom: ASUS P7P55
Core i5-750
Ati HD 5770
4GB RAM -
Steve-0
őstag
Sziasztok, vki közületek használt már leopardot 2 magos atom proci alatt?
Retail 10.6 elvileg felmegy rá.Erre a konfigra lenne telepítve:
Intel® Desktop Board D945GCLF2 - Atom 330 (1M Cache, 1.60 GHz, 533 MHz FSB)
160 GB Sata
1 GB DDR2 667 MHz (majd bővül 2 GB-re)
DVD-RW Satamivel Win7 eléggé lagol alatta, gördülékenyebb rendszer kéne, vagy marad a jól bevált XP.
OSX alatt csak USB-s egérrel/billentyűzettel tudnám működtetni, ugye?
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Autós topik
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest