-
GAMEPOD.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz RAZR_v3 #260558 üzenetére
Amikor limit volt és traktorokhoz kellett a nafta, akkor önkiszolgálóra jártam nyitvatartási időn kívül, és 20-30-40(?) literenként tankoltam össze a kellő mennyiséget. Kb máshol nem is tudtam volna... Aztán utána már csak a MOL-ra járás maradt 100 literenként.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz focvis #260592 üzenetére
MOL, OMV, Shell - a WagonR-nek és a Jazz-nek tök mindegy, igazából semmi különbség. Diszkont kutakra nem járok.
Korábban írtam mindenfélét a Jazz-ről, hogy így vagy úgy jobb a 100-assal, de amikor az árstoposdi alatt rákényszerültem a purura, rájöttem, hogy nem rosszabb. Egyedül az E5-ség - ha ritkán van használva - és a tisztító adalékok szólnak a flanci benzin mellett, Varga Miki (jazzes körökben elismert szerelő, nem az énekes) szerint valóban használ az EGR-nek.
Amióta újra kapható, MM95-öt kap mindegyik autó - mármint a japók, a digóba 100-as kerül, csak 98+-szal tudja a 155 pacit a kezelési útmutató szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MC Pite #260593 üzenetére
Nincs tarcsi, biztos, hogy több a terhelése mint 20-30%. Különben nem enne meg 12 litert autópályán. Meg eleve MPI motor, kevésbé kokszol. De ha majd egyszer lesz vmi GDI és jó hatásfokú motoros autóm, akkor majd én is veszek táltos adalékot. Elmentettem az infót.
#nincsbennetarcsi
-
Puma K
nagyúr
Autóbelsőnél ha a faberakás lakk rétege van megrepedve-sérülve azt mivel-hogyan érdemes javítani?
El kell távolítani a lakk réteget vagy elég polírozni a repedt lakkot?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
MC Pite
veterán
A fordulat egy dolog, a terhelés az a másik. Pályán 20-30% terhelés van jellemzően, az nem sok, de több mint az átlag.
Minél kevésbé van csukva a fojtószelep, annál hatásosabb a kikormolás. Azaz ha elkóricálsz 120-130al pályán, jó. De ha veretheted kicsit szerpentinen (Dobogókő pl nekünk sokszor útba esik valahogy ) az jóval hatékonyabb. Egyiknél 7 litert látok átlagnak, másiknál felfelé 10-15öt, utóbbi nyilván jobban öblöget. A céges fókákkal ha siettünk a Tátrán át (+ a pályán is), inkább nem árulom el mennyit mutatott, de az addig 1.4esnek hitt gépet visszaadva a gazdája megkérdezte mit csináltuk az autójával, mert sokkal jobban megy .Nálam a salz oda-vissza út (után van) a benchmark. Mikor csak prémiumot tankoltam egy éven át, nem volt fogyasztás difi utána. Mikor csak sima benzint, 5%-al (bő 3 deci) csökkent az átlagom.
Mikor hosszabb utaknál tolom a wynnst, vagy minden 4-5. tankra jutott prémium (mikor ez kb 6 hetente teljesült) akkor szintén nem igazán volt fogyasztásban különbség, max 1 deci.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagyúr
válasz molnarpeter #260589 üzenetére
FYI
MI Magyarok már mindenhol IS ott vagyunk*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Theodorci
tag
Sziasztok!
Orvosi kamarai tagsággal tudja esetleg valaki hogy melyik kereskedőknél lehet mostanában jó kedvezménnyel autót venni? -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz MasterMark #260552 üzenetére
Érdekes módon azóta nincs egyik auchannál se 98-as, mióta magyar kézre került az is
focvis: ismerős pont a héten próbálta az 1.4 nagyon ideges astrával, 3 km múlva check engine..
[ Szerkesztve ]
-
-
barnam_
nagyúr
válasz grizlisandor #260582 üzenetére
Na mondjuk ez alapján csak akkor tudod, ha naponta olvasod a topicot és minden linkre rákattintasz.
Szóval sorry -
MC Pite
veterán
Saját tapasztalat, spritmonitor. Ha adalékkal viszed kikormolni, hamarabb lesz a null ponton mint nélküle.
Sokan azt hiszik a 100as átlagsebesség (főként autópályázás) már megoldja mikor 3000en elketyegnek, de az magában nem sokat ér.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
barnam_
nagyúr
válasz grizlisandor #260569 üzenetére
Azt hiszem linkeltem már korábban
-
OPiiPO
veterán
válasz OPiiPO #260573 üzenetére
#260557 grizlisandor: még egyszer köszi, most néztem végig, a tulaj srác kőkemény
#260581 barnam_ : remélem ezt te sem gondolod komolyan, egy vótmá plusz smiley plusz a link magyarázó szöveg nélkül?
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
tboldi
nagyúr
válasz focvis #260577 üzenetére
Ma én is a MOL-nál tankoltam meg a WagonR-t (puru 95-ös -20 Ft-os kuponnal), és megnéztem az Alfás cuccokat, de semmi olyasmi cucc nincs, ami birtoklási vágyat keltene, úgyhogy nem is kértem matricát.
Pedig most éppen új tárcát keresek. -
-
OPiiPO
veterán
válasz grizlisandor #260557 üzenetére
a tulaj nagyon kemény, köszi a linket
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Qru
MODERÁTOR
Heti fogyi Bubival: 7.57 (bc 6.88). Orszagut es autout vegyesen.
Egyszer 2 fokozatot is vissza kellett valtanom, hogy befogjak egy A4 kabriot de nem rbalint ult benne.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
grizlisandor
veterán
válasz Tsebacsi #260559 üzenetére
Szivattok! A következő szavakra kerestem rá: Életveszélyes, S320 MűhelyPRN és 190.
Drakovics Andrásnál látta, aki Draskovics.
Más:
Először ismerkedjetek meg a tulajjal, utána jöhet a rész: Ismerős ajánlotta, olcsó volt – megvette – Alfa Romeo 156 – 2004 – MűhelyPRN 193
-
Peter.70
addikt
válasz macilaci78 #260562 üzenetére
A 00 többnyire ingyen van, azért már több plázában fizetni kell
-
-
kisza25
félisten
-
nagyúr
válasz grizlisandor #260557 üzenetére
Mótvá A csávóról külön tanulmányt lehetne írni.
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
RAZR_v3
tag
Régóta nem voltam Auchan benzinkúton, ez most meglepett, hogy több helyen nincsen 98-as benzin. A honlapjukon erről szó sem esik. Mióta ismét piaci áron van minden üzemanyag, a 98-as benzinjük ára már nem a legkedvezőbb a többi benzinkút áraihoz képest. Előtte ők árulták a legolcsóbb E5-ös benzint.
Az ársapka ideje alatt szoktam el tőlük teljesen, elég alacsonyra lőtték be a mennyiségi limitet, ami emlékeim szerint a piaci áras 98-as benzinre is érvényes volt. A nyitva lévő kasszák számát pedig 1-re csökkentették, emiatt a várakozási idő is jelentősen megnőtt. Hiába végzett az előtted lévő a tankolással, addig nem tudod elkezdeni tölteni az üzemanyagot az autódba, ameddig neki nem sikerült eljutnia a kasszáig és kifizetnie a tankolását.
Az automatát nem próbáltam még náluk, az lehet, hogy jobban megéri idő szempontjából. Ha érdekelnének az Auchanban elkölthető bizalompontok, akkor szívesen kipróbálnám. -
grizlisandor
veterán
Ezt nem találtam a topikban, de tanulságos, kezdjétek a tulajjal.
Életveszélyes autó, friss műszakival – Mercedes S320 CDI – 2000 – MűhelyPRN 190 -
F_Zolee
veterán
Lehet most fogyott ki a sapkás időszakban megmaradt anyag aztán nem hozattak újat, mert nem fogyott.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
brumi1024
veterán
válasz MasterMark #260544 üzenetére
Most egy ideje nem jártam Auchannál, hol nem láttál? Le is volt szedve a jelölés vagy csak le volt kötve a kútfej?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz MasterMark #260544 üzenetére
Gondolom rájöttek hogy felesleges.
Akinek nem jó a 95 vegyen 100-ast.
Amúgy mire jó a 98-as?⭐ Stella
-
MasterMark
titán
Egyébként nincs Auchan 98 a legtöbb helyen. Nem tudjátok mi van?
Switch Tax
-
MC Pite
veterán
válasz simonjoe #260536 üzenetére
"Az elmúlt 12 hónapban sajnos nem gyűjtöttél elég pontot a jelenlegi tagságod megtartásához, így visszakerültél Green tagok közé. "
Nullázták, mindkét autóval erre tankoltunk, a move használatával. Hja, már nem évi 25k a munkábajárás, nagyobbrészt bringával megyek (2*10km). Amíg nem esik, persze, más nem zavar [link].Régebben minden 4-5 tank prémium volt, most inkább hosszabb út előtt egy wynns injektor tisztító oszt cső.
MOL pontok: legalább kavézni, szendózni lehetne normálisan a pontokért (nincsenek ezzel nagy elvárásaim). De nem rémlik üankedvezményen túl semmi értelmes felhasználás, csak ezt most nem értük. Ettől nekem hasznosabb néha egy kávé ugyanennyi tankolásra.
Üa keverés nem izgat, többszázezer km vezetett tankolás alatt nagyjából kotapasztaltam melyik normálisabb, melyik kevésbé. Rendes legyen azt kész, lehetnek ezek akár a tatai (ország talán legolcsóbb) kutak is.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Peter.70
addikt
válasz MasterMark #260538 üzenetére
Mondhattam volna autó márkát is
-
őstag
válasz MC Pite #260524 üzenetére
Nem keverem, MOL-nál tankolom mindkét autónkat. Támogatom a hazai ipart , meg van belőlük minden bokor alatt. A tavaly elért pontjaid alapján az idén élvezheted azt a kedvezmény. Az egyikbe prémium megy, -20/ lityi, a másikba normál, ott öt forint a literenkénti kedvezmény. Alapvetően lex@...rom én ezt a pár forintot, sokkal inkább az a következetesség, h nem kutyulom az üzemanyagot. Elég ha kint vagyunk külföldön, ott meg ahol lehet, csak BP kútról tolom. Egyébként meg elég gáz ez a kedvezmény a MOL-nál. Többször kapunk egy évben erre-arra promós árat. Tavaly egy Lindt csoki náluk akcióban drágább volt mint egy Spar normál polcos ára. Szóval piár ez rendesen.
Joe
-
veterán
válasz Gergőke88 #260529 üzenetére
A hirdetésben jól néz ki. Gondolom, gépi mosóba hordták, az összekarcolta a lakk piros fényezést. (Mit keres karc a tetején???)
Ez már faceliftes példány, így nem tudok biztosat mondani, nekem gyanús, hogy ez az alap rádió, és ha az alap, akkor nem biztos, hogy rá lehet tenni a CarPlay-t. "Menü" gombot nem látok rajta, az enyém esetén azzal kell belépni az AA/CP funkcióhoz. (Vagy be lehet állítani, hogy automatikusan az AA induljon gyújtásra.)
Ki lehet cserélni a fejegységet okosabbra, figyelni kell, hogy ki legyen kapcsolva a component protection. Szvsz 200 e. takarja.Csapongsz.
-
Gergőke88
addikt
válasz focvis #260061 üzenetére
Megnéztem pénteken a linkelt példányt.
Egy nepper srác saját autója, elmondása szerint alig használja azért adja el.
Új laufen teil gumik, nyári a gyári hozzá tehát cserés.
Kapott egy polírozást amit elég igénytelenül csináltak meg, mert az ablak körül a gumikat nem maszkolták ki úgyhogy foltosak most egy picit.
Tetején 1-2 karc, illetve elől is a motorháztetőn.
Belül szép csak koszos. Hátsó ülés 1 pötty kiégve.
Motor szépen jár.
CarPlay nem tudja a fejegység, ezt lehet okosba cserélni?
Elgondolkodtam rajta játszósnak... Csapongok...[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz MC Pite #260524 üzenetére
A MOL-nál nekem még 2-3 tankolás és meg van a VIP.
Ezen az oldalon nagyon titkolják, de legmagasabb rangban(?) -20 Ft/liter a prémium, a sima EVO -5Ft/liter. Az autómba mindig 100-ast tankolok. Mosás-kaja kedvezmény 20%
Én meg a Shell-t hanyagolom Bár náluk meg van 3.300 pontom.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Vismajor01
addikt
válasz Tsebacsi #260509 üzenetére
Én pl ha bekene járnom akkor tuti metroznek, agyf*szt kapnék ha átkene vezetnem a városon
De az h nem csak a parkolási díjakat emelték meg hanem az órákat is, na azért igazán bekap**** a ***omat. Este 7kor akinek kellett már hazáert és leparkolt, kis eséllyel fogok lakó ellen helyet foglalni es el is megyek ejfel-1 körül max. És pont ezért megyek kocsival mert nincs BKV visszafele. És akkor bemegyek grundra meginni pár "sort" a haverokkal és csak parkolasra fizetek ezreket mert a tetves óra egészen este 9ig ketyeg... És mivel este megyek meg parkolohelyet is alig találok amugyis szal meg jobb
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
MC Pite
veterán
válasz RAZR_v3 #260474 üzenetére
Ahogy év elején lenullázta a MOL az összes pontunkat, azóta ha tudok, Shellhez megyek inkább. Kedvezmény a normálra már sehol nincs, a Shelles pontokból kávézok/hotdogozok olcsón, 5000-el csökkentem az emagos munkalámpás rendelésem (így 4000+5k pontbeváltásért vettem Ledlenser iF2R-t).
4x-5x pont ha puruttyát tankolok, négyből kijön egy latte/cappucino.
Tavalyi mol-os pontokat mire tudtam használni? Semmire; így attól a négy tankolásért egy kávé még mindig jobb deal.[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz focvis #260450 üzenetére
Jó szín, sok balesementest!
cOxeR: Ennek is megvan a hangulata. Péntek de lena szállásra, mint egy osztálykirándulás/csapatépítő. Körbe menni 1-2 órákat futni nem gáz, kísérni közbe megint, szervezni, szállítani idővel relatív simán megy. 3 csapattal mentünk, sok állomásnál együtt kajáltunk, csobbantunk, fagyiztunk. Van azért egy hangulata .
24 órás MTB maratont is nagyon szeretem, egy nagy kempingezés a balcsiparton, meg párszor teljes erővel mész 1-1 órát közte, meg segítjük egymást, találkozol sok cimbivel a rendezvényen.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz MC Pite #260445 üzenetére
Ezeket a hosszú sporteseményeket én nem értem, nem az én világom. Lehet kevés vagyok hozzá kitartásban, meg erőnlétben, utóbbiban biztos.
Nekünk volt olyan, hogy elindultunk Párizsba, igen autóval, igen egy Swiftel, eltelt kb 30-40 perc, mikor a fotózandó (azóta jó jó barátok) pár fiú tagja megszólalt, nincs nálam a jogsim. Na onnantól szinte én vezettem végig, rapid 2 éjszaka, 1 nap út le, aludtunk pár órát, majd meló hajnaltól, mert akkor nincs tömeg, egész nap fotózás, lődörgés, este megint egy kis fotózás, beestünk a szállásra aludtunk 4 órát majd újra mentünk hajnalba fotózni, aztán hazavezettem. Itthon a végét vették át, mondván, kevesebb a büntetés, ha jogsi nélkül csípik el, mint külföldön.
-
Ármester
válasz macilaci78 #260442 üzenetére
A helyzet, hogy én keveset alszok alapból is, azt is etapokban... aztán van, hogy kidőlök mint egy zsák tudjukmi... szóval van tűrőképességem.
Feleségem kb a parkolót nem hagytuk el már aludni szokott. - más is alszik mellettem, én kevés ember mellett tudok elaludni autóba, ez ilyen móka -
-v-
addikt
BKV 👍
-
Reggie0
félisten
válasz Tsebacsi #260507 üzenetére
Sokkan meg az elcsusztatott munkaidot sem kepesek elfogadni, pedig mar az is szokat szamit, ha nem mindenkinek 8-9-re kene beernie.
#260511sutszi: Biztos sok. Pl. en is meg az asszony is az esetek 80%-ban csak azert megyunk be, hogy mashol uljunk ugyanazon laptop elott. Aki a covid lezarasok alatt meg tudta csinalni a munkajat, az most is tudna ugyan ugy otthonrol.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Reggie0 #260502 üzenetére
A végével egyetértek... feltételezve, hogy tényleg sok az indokolatlan utazas... ezt sose tudjuk kideríteni, pedig tényleg érdekes lenne megérteni a probléma alapjait.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
nagyúr
válasz brumi1024 #260506 üzenetére
Bizonyos embereket sosem fogsz tudni lerobbantani az autóról. Jelen helyzetben én sem ülnék semmi pénzért BKV-ra munkába járásra de még Asszonynak se szívesen engedném. Plusz baromi nagy távolságra kell menni ami autóval egyszerűen 3x gyorsabb mint BKV-val. Sosem lesz alternatíva. Max akkor ha belvárosi kerületből belvárosi kerületbe kéne utaznom akkor esélyes lenne a roller pl vagy bicikli. Asszony mondjuk akkor sem ülne fel ezekre mert nem tud jól bicajozni, kedve sincs, és rutinja se hogy kimenjen a sok hülye közé.
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
Amíg itthon az állami cégek vezetői nem fogják fel hogy a home Office és a hybrid munkavégzés jó addig sosem. Nálunk is hiszti van pár munkatárstól, hogy nekem miért szabad a home Office és hogy munkaidőben miért is mehetek el otthonról kis időre... Mert nàlunk is rájöttek hogy ha mindig ezzel basztatod a dolgozót akkor 1. Nem lesz boldog 2. Emiatt direkt nem fog a munkára sem figyelni és emiatt romlik a hatékonyság.
Míg ha kap kis szabadságot jobban beosztja az idejét és nem érzi azt hogy csak robotol.
Persze ez munkaköre válogatja.*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
brumi1024
veterán
válasz MrSealRD #260488 üzenetére
És Qru: teljesen egyetértek azokkal az érvekkel, hogy az alternatíva nem egyező ütemben fejlődik az elnehezítéssel itthon, inkább csak a globális trendeket mondtam. A P+R, jó tömegközlekedés, bent pedig akár elektromos roller/bicikli szerintem jobb alternatíva, nyilván ehhez nem minden adott jelenleg.
-
Reggie0
félisten
válasz MrSealRD #260500 üzenetére
A tomegkozlekedes sosem lesz eleg vonzo, mert olyanok az emberek. Csak a kenyszerites megy.
Attol meg hogy elkotloznek a levego ugyan ugy rossz marad ott es a lakas sem marad uresen, szoval a problema marad.
A hibrid is pofekel.
A kozlekedes tok gyors varosn belul, csak nem autoval kene jarnod. Probald ki elektromos kerekparral vagy rollerrel vagy robogoval. Gyorsabb, mint autoval vagy BKV-val.
Az embereket ugy kell gyorsabba tenni, hogy a forgalmat es a felesleges utazasok szamat kell csokkenteni. Pl. tobb tavmunka, tobb telefon, tobb videochat, kevesebb boltba rohangalas(rendelj hazhoz, ugy tobb rendelest ossze tudnak fogni), stb..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest