Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Weareus #1205 üzenetére
Az iróniát próbáltam kiemelni a szmájlival. De ha megszereted, tényleg jó.
LaTeX Wikipédia oldala. -
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #1076 üzenetére
Igen, láttam. Ezért kérdeztem.
Erős gyanúm, hogy a LO alapból UTF kódolást használ. -
törölt tag
Hali! Formátum>Oldal…
Itt a margókat nullára veszed. -
törölt tag
Esetleg ez?
Typography toolbar - 1.1
Természetesen csak a pontokat kell kiszedni és Graphite képességű fontot (pl. Linux Libertine-t) használni. -
törölt tag
Én a 18.04-hez alapból járó 6.0.7.3-mal.
Nem nagyon használom a LO-t, azt a kevés dokut, amit csinálok, LaTeX-hel készítem. Csak ránéztem harckocsigyilkos elvtárs problémája nyomán.(#946) t72killer
Én még dilettánsként is LaTeX-hel ugranék neki. Pont ilyenekre találták ki.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz t72killer #937 üzenetére
Hali!
Hát, sosem használtam ilyet, de 5 perc volt.
Kijelöltem a fejezetet, amiben a kép van, az Eszközök>Nyelv>Bekezdéshez alatt angolra állítás után egy jobb klikkel feljövő menüben a Felirat beállítása ablakban a Beállítások pontban állítottam át a feliratsorrendet. A bekezdés angol nyelvre állításával a felirat eleve angolul jelent meg. Hurrá, hurrá! Volt egészen addig, amíg meg nem próbáltam még egyszer. Akkor (vagyis utána vagy tucatszor) össze-vissza faszságok jelentek meg, pl. a fejezet nyelvének beállításánál a szuahéli (nincs is telepítve), majd a fasz tudja, még mi. A kép feliratának beállítási lehetőségeinél pedig azóta sem jelent meg az angol nyelvű „figure 1” vagy hasonló. B+! Ez tényleg gáz. -
törölt tag
-
törölt tag
A Libreoffice letöltőoldala ezt írja:
„LibreOffice 6.0.4
If you're a technology enthusiast, early adopter or power user, this version is for you! LibreOffice 6.0.4 release notes
…
LibreOffice 5.4.7
If you deploy LibreOffice in an enterprise or corporate environment or are a conservative user, please choose this version.” -
törölt tag
Sziasztok! Olyan függvény van, amelyikkel szinuszból vissza lehet számolni az adott szöget? Rég volt utoljára matek.
-
törölt tag
válasz #20749568 #755 üzenetére
A hiba az MS-é, az LO részéről legfeljebb hiányosságnak nevezhető. Mert az MS mindig mindent megtett, hogy ez nem sikerüljön. De mikorra is lett az MS programja 100%-osan kompatibilis saját magával? 2016-ra? A saját „szabványos” és „nyílt” formátuma tíz évnyi használat után?
-
törölt tag
Tudom. Csak esztétikai szempontok miatt nekem jobban tetszik. Igazából mindegy, melyik font, ha rendes a tipográfia. Csak TNR ne legyen!
Mármint az enyémen nem látsz? Éppen azért tettem be, mert szerintem sincs. Így inkább movaxnál lehet valami – nagy eséllyel – LO-n kívüli hiba.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Translator #603 üzenetére
Okosságot akartam írni, de inkább rácsodálkoztam. Nálam is csak a LO-ban nem lehet ezt a karaktert beírni, de nálam csak a Linux Libertine G fontkészleteknél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Neked biztos, hogy magyar aposztróf volt? Ez?
’
És nem ez?
'
Utóbbi az angol, és minden billentyűzeten ez van a magyar kiosztásnál is.
Mondjuk, ettől még nem tudok más megoldást, mint amit írtam fentebb. Neked option billentyű lenyomva tartásával 2019-et ütsz be. Linuxon utána szóközt kell ütni, akkor jelenik meg a karakter. Ezzel a magyar aposztróf jelenik meg. Az angolhoz vagy különleges karakter bevitele, vagy angol kiosztásra váltasz, és szerintem visszakerül a „helyére”.
-
törölt tag
Hali!
Megnéztem: enyémben is. Ubuntu 14.04. Ha utána akár még egyszer megnyomod ugyanezt vagy ha szöveget írsz, és a végén nyomod újra, akkor a nyitó és záró másodlagos idézőjel jön fel»hó ha hó«
Ha a shift+2 pedig „”, vagyis a helyes magyar elsődleges időzőjel lesz.
„Azaz »így« néz ki.”
Gondolom, a változások listájában benne van, de azt ki a fene olvassa el.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #515 üzenetére
A hiperhivatkozás nem csak webes lehet, hanem bármilyen fájl. Ez spec egy „szakdolgozat”, képekkel, más dokumentumokkal teletűzdelve, kiírva egy CD-re. És pont az a bajom, hogy nem az alapértelmezettel nyitja. De most letörlöm a Kritát, úgysem használom, csak valamihez kellett, és megnézem így.
Na, jó, ez lehet, valami Lubuntu baromság, de a Krita törlése után az Okularral, utána az imagemagick-kel nyitja. Mondjuk utóbbival már kibékülök.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #513 üzenetére
Jaja, utólag szerkesztettem az előzőt, pont erre kérdezve rá. Köszi.
Viszont sajna nem jött be. Lubuntut van fenn, az alap FM a PCManFM, jpg-hez az alap képmegjelenítő van beállítva, csakúgy mint a Krusaderben. De hiperhivatkozásként a Kritával nyitja.
Nem is a dokumentumra gondoltam, hanem magára a LO-ra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hali!
Azt tudja valaki, hogy lehet beállítani, hogy egy hiperhivatkozásként megnyíló képet melyik program nyissa? Linuxot használok, bár szerintem ez nem lényeges.
Köszi
T[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest