Hirdetés
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 4
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz Hege1234 #106928 üzenetére
Nyilván nem akarja megtudni mit vátoztat meg a frissítés. És mivel most minden szuperül megy nála, nem akar belefutni egy olyan frissítésbe, ami esetleg egy jól működő tévét elbaltáz, mert bugos (és ez általános, mert valami hiba valahol mindig becsúszik)
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
TeeJay
félisten
válasz Hege1234 #106569 üzenetére
75UN az IPS panel lesz, nekem 65UN8000 van és tökéletes
persze tudom nem 120Hz meg nem VA panel de nekünk megfelelő
lényeg hogy direct LED, nincs local dimming, és minden képjavító izét kinyomtam illetve PC-ről játszom a filmeket MPC-BE + madVR-el így a HDR is tűrhetőMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
makoss
veterán
válasz Hege1234 #106529 üzenetére
Én csak akkor nyúlnák hozzá ha már lenne amivel tudnám kapcsolgatni, valami olcsóval!
Akárhogy nézem nem találom a kompatibilitási listában a UH 668V tévém, amúgy annyiért nem lenne rossz!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
rainman72
nagyúr
válasz Hege1234 #106313 üzenetére
Ebben még nem az alfa dolgozik
Itthoni verzio a Nano793.
Belépő nano tavalyról,direct led IPS 50/60hz.
Semmi extra csak a nanocell réteg.
Általánosságban elmondható hogy tv hd adások és filmek 720p-től jol mutatnak
De sd adással egy tv se tud csodát tenni,ekkora méretben meg főleg nem.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
*H*
aktív tag
válasz Hege1234 #57991 üzenetére
Nincs plusz pont. Az a/b/g/n szabványokat tudja, az AC-t nem. 5GHz-en N-es kapcsolatot tud, illetve A-t, de azt nem nagyon használja már senki.
Persze router-és környezetfüggő, 2,4-en is lehet akadásmentes az átvitel, de az 5GHz az ajánlott HD video streaming-hez.Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
neverless
tag
válasz Hege1234 #33509 üzenetére
Szia,
Igen, ezt láttam, azonnal ki is próbáltam. Sajnos ez sem az igazi, akadozik, illetve a tekerésbe belehal. A transcode-ot gondolom prociból csinálja és mivel nekem erre egy atomos gép van, az ehhez gyenge. Bár van neki GPU gyorsítása, a transcode-nál nem azt használja.
Jelenleg teljesen reménytelen a helyzet, az egyetlen megoldás perpill a TV eladása és egy másik, -lehetőleg nem LG- megvétele.
-
Zirowe
nagyúr
válasz Hege1234 #33517 üzenetére
Mi az, hogy nem megy lg-n?
Megy.A dlna váltást el kell felejteni, sajnos az fw készítők tojnak ránk, jó kis lg mod meg nem akar készülni.
Fenti kombóval minden lejátszható problémamentesen és nem kell feleslegesen pc-t járatni.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz Hege1234 #33514 üzenetére
Se a remux, se a pen, a pc párhuzamos futtatása nem kényelmes.
Router+hdd minidlna-val, minden másra pedig mediapleyer samba és nfs-el.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Külön gépen transzkódoló klienst futtatni én mindennek nevezném, de kényelmesnek biztos nem.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
neverless
tag
Ahh, igen, sikerült, 1 mkv-t most így sok különállóként jelent meg a hangsávoktól, illetve a különböző transcode (?) októl függően. El tudtam indítani a filmet magyar hangsávval, csak hát ugye atom procinál azonnal 70%-ra ugrik csak az ffmpeg.exe miatt. Végeredményben akadozó kép és hang lesz
Nem tudom, ez kis konfigolással javulna e, de most így éjfél magasságában egyelőre ezt tudtam kihozni a dologból. Már ezek a kis reménysugaracskák is legalább bíztatóak -
Zirowe
nagyúr
válasz Hege1234 #33504 üzenetére
Nem, továbbra is megy minden eddigi dlna program, csak hangsávot és feliratot nem lehet váltani, az alapértelmezetten indul és ott is marad, LA-n se megy.
Váltáshoz vagy a belső lejátszót kell használni, vagy tizenK-ért venni egy mediaplayert.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
neverless
tag
válasz Hege1234 #33501 üzenetére
Nagy reményekkel installáltam fel, mert hogy ez az Universal media server nevű cucc ez "DLNA compliant", tehát nem egzenlő a DLNA-val, hanem csak kompatibilis azzal. Gyorsan fel is raktam, be is állítottam, de hangsávot így sem tudok állítani
Most kezdem kicsit elveszteni a fonalat. A TV-n a "smart share" be megyek bele, és ott kiválasztom az eddig használt serviio helyett az UMS-t. Most ez vagy ugyanúgy DLNA, és azért nem engedi a TV, vagy..... nincs más tippem.
*** szerk: Na közben pont megírták előttem ***
Van esetleg más ötlet....?
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz Hege1234 #33501 üzenetére
Nem fog ez se segíteni neki, mert alapvetően a dlna lett lekorlátozva a tv-n.
Mivel a tv-vel csak dlna alapon lehet megosztani, a tv-n nem lehet segíteni.Minden netes kapcsolattal megy, mert nyilván a telefon vezeték nélkül csatlakozik az otthonira.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz Hege1234 #28392 üzenetére
Szia Hege ezek szerint kiválóan működik az összes évjárattal!
Régi motoros vagy itt, tudod, a kereső........
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Plebi
senior tag
válasz Hege1234 #24168 üzenetére
A "gépen" pc-t asztali gépet stb értesz, mert azon van plex. Nagyon szép is, a filmeket borítónként hozza be infóval stb, sorozatokat évadonként, évadoknál borítóval, sorozatoknál egyenként, jelenet képpel.
A tv-n eddig a plexet a smart share résznél, vagy az input kiválasztásnál találtam. Olyan nézet jön be mintha mappák között keresgélnék. Sorozat vagy filmek először a keresési/rendezési kategóriákat dobja fel majd utána jönnek a filmek sorozatok. Filmek minden film esetén kis borítóképpel jönnek, de eredeti filenévvel, nem a pc plex által kikeresett filmcimmel. Sorozatok mappákban azon belül jelenet képpel.
Ezen kívül van jobb szebb plex a tv-ken?
Nálam, ha kilépek a lejátszásból, minden filmet és sorozatot az elejétől kezd, nem ajánl fel semmilyen előző állapotot.
A tekerés igaz, sorozatoknál kisebb lépésköz, filmeknél 3-5 perc.
Most nézem, media link, youtube-on egyértelműbb volt
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Plebi
senior tag
válasz Hege1234 #24121 üzenetére
A plex maximum pc-n, vagy tableten látványos, de tv-n nekem csak sima mappa nézetet dob fel, semmilyen, a pc-n látható borítós menü nem jön be. Valamit rosszul csinálok, vagy ilyen a tv-s plex? Ennek ellenére bejön, eddig minden filmet lejátszott, 3d, mkv, avi, stb, nem volt vele gond, hangsávok nem zavarnak, mindig az alapértelmezett hangon van, általában magyar, ha magyar, ha angol akkor azon, felirattal. Ami inkább zavar, az az, hogy nem lehet kisebb közöket tekerni egy-egy filmben, ellenben a sima beépített lejátszóval.Nem jegyzi meg, hogy hol tartottunk a filmben, sorozatban, ha esetleg kilépünk valamiért. Ez a régi samsungban meg volt oldva, az LM620S-ben max 3D world, meg youtube ami felajánlja.
Nem tudom, hogy az új széria (LA) smart része mennyit gyorsult (2 mag miatt), de ami biztos, hogy a webböngésző görgetése nagyon lassú, úgy általában az appok jó része, kivéve a média lejátszót és a plexet, nomeg maga a tv menüje is gyors. Ami inkább meglepett, hogy totalcar.hu-n simán megette a tv adásokat böngészőn keresztül, hd felbontásban, de, ha csak simán böngészek, akkor meg olyan tetű lassú a görgetés....
Maga tv nagyon bejön, nem fikázom, csak a tapasztalatomat írom le, nem kell mindenben folyamatos sebességet produkálni, hiszen akkor jóval drágábbnak kellene lennie. Telefonos vezérlés, youtube kapcsolat dlna szuper. Sokkal többet tud, mint amire számítottam. Egy-két területen köthettek volna egy kis kompromisszumot, pl nincs flash (tudom kikapcsolható) és akkor talán gyorsabb lenne a böngésző. (gyorsabb nélküle????) Sokak által nagyon dicsért Fuso-tól sem voltam hanyatt esve, lehet az én TV-m problémás, de nekem nem tűnik az sem túl folyamatosnak.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
törölt tag
válasz Hege1234 #23838 üzenetére
Letöltöd a pécére pl. ezt a képet.
Megnyitod valamilyen képnézegetővel fullscreenben.
Ha > ezt < látod a legsűrűbb részen, akko van 1:1pixelmappinged.
Ha viszont valami > ilyesmit <, akkor..[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz Hege1234 #23823 üzenetére
nem tudtam rájönni mit szeretnél.
szerintem hangkimenet csak az analóg stereo jack (fejhallgató) és a digitális optikai (toslink)
szerintem jónak tűnik..
-
-
gahor72
aktív tag
válasz Hege1234 #22889 üzenetére
Hello!
Ezt a kérdést nem értem.
Pc-ről kétféle képen tudok lejátszani filmet.I. HDMI-n keresztül. 1.4-es kábel (A kártyád tudja ezt) WIN-ben bekapcsolva a másodlagos monitor(win+p),kiterjesztést választva a engine control center (catalist) -ben beállítva a tv paraméterei.A KMPlayer áthúzva a tv-re.(ott is marad,ha nem húzod vissza)
A hangot csak akkor viszi át ha az alapértelmezett kommunikációs eszköz lesz a tv,különben néma ,annak ellenére,hogy a HDMI viszi a hangot.Az alapértelmezett eszköz nálam a pc,hogy annak is legyen külön hangja.
Ebben az esetben a KMPlayer a lejátszó program (megy a 3d is) a hangot pedig el tudod csúsztatni.
II.DLNA-n keresztül,ekkor a LAN kábelen vagy vifin megy az adat.Én a LAN-t használom,gyorsabb.
Ebben az esetben a DLNA szerver kliensben kell túrni.Neked azt hiszem PLEX van.
Volt nekem, is de nem emlékszem a hang módosítás lehetőségére a képhez képest,hogy szinkronba kerüljenek.A HDMI kábel hossza nem lehet gond,mert kódolt digitális jelek mennek rajta,amit a tv alakít át.
Nekem 10m-es van és jó.(kb 5e ft volt)
Az 1.4 ill. az 1.3 lehet különbség a 3d lejátszásnál,bár a vélemények eltérnek.üdv
-
-
ForWhhy
csendes tag
válasz Hege1234 #21979 üzenetére
4.20.53-as frissítés után tapasztalt változások:
-gyorsabb navigálás a menüben, bemeneti listában, smart worldban
-a beépített videólejátszóban a feliratok sokkal körvonalasabbak
-egy új almenüpont, beállítások, kép, további beállítások, kívánt szín, itt lehet a bőr színét, a felhő és a fű színét kedvünkre állítani, ez egy nagyon jó beállítás ami a 3D élményt növeli, stabilabb képet ad.
-több paraméter jelent meg amely bekapcsolt 3D módban jelenik meg szöveges formában, a menü felső részén.
-a böngésző fejlődött belsőleg, strapabíróbb, nem gond most már az online filmnézés teljes képernyős módban olyan weboldalakon ahol eddig TV-vel nem nagyon sikerült a hülye reklámok és felugró ablakok, memória gond(megtelt) vagy más egyéb miatt.
nem omlik össze(telik meg a memória úgy mint rég) személyes tapasztalat, hogy a soundcloud.com-oldal betöltése után, vagy ha tovább bírta, mikor rákerestem egy előadóra, akkor már megtelt a memória vagyis összeomlott a böngésző. A jelenlegi frissítéssel órákon át soundcloudoztam minden probléma nélkül, youtube fullhd videóknál sem telt még meg a memória eddig.
-az 5.1-es hang bluray lejátszótól vagy más eszköztől:
HDMI kábel--> TV--> Optikai kimenet --> erősítő / hangrendszer.
Valószínűleg még nagyon sok más változás is van ami még nem tűnt fel, aki felfedezz valami újat az jelezze.[ Szerkesztve ]
SMTV
-
törölt tag
-
huncutka1029
addikt
válasz Hege1234 #20578 üzenetére
Hege!
hotel mod hoz az instart menü kell, nem az ez adjust
Nagyon állíts el ebben semmit, mert könnyen hazavágja a tv-t!
Milyen típus a tiéd?LW sorozatnál a gyári távval előhozható a hotel mod
home gomb 5-6 mp-ig nyomva tartod, majd mikor eltűnik a home képernyő, és visszaáll a tv adásra, gyorsan bepötyögöd a 1105 kódot és nyomsz egy ok-ét
ezután a felugró ablakból a tv link loader opciót választva a send to usb kiírja a csatornalistát.
LM sorozatnál kicsit macerásabb, mert ott a gyári távval már nem elérhető.
erre itt találsz leírást norbszt kolléga jóvoltából[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz Hege1234 #20348 üzenetére
nézd meg az audio driveredet, ha kell frissítsd, és nézd meg hogy a digital output opcióknál nincs e bekapcsolva a loudness kiegyenlítés, vagy más hanghatás javító ficsőr
a tvn van av szinkron funkció, ott tudsz még állítani kép hang csúszáson.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Yogibear974
senior tag
válasz Hege1234 #20325 üzenetére
Helló!
Amennyiben jól értelmezem: Modem(NET out)->Asus router(NET Shared)->TP-Link router(NO NET Rcv.)
Akkor valamit a TP link routren kell álltani a setupban a wlan részén, mert nem átja
az Asust.Amenyiben ez jó, akkor a tv-n kell kiválasztani, hogy lan legyen az allpértelmeztt, ne wifi,
hacsak nem LM620S tv,keretből nem látom.Az ip cim kiosztás jó. Az én tv-en is igy van.
Üdv: -=Yogibear=-
-
kmarci25
veterán
válasz Hege1234 #20285 üzenetére
Nekem egy idő óta nem kapcsolódik!!! (Mármint az LG tv remote app és a tv.) LM620S, egyfolytában azt írja, hogy nincs eszköz, aztán megtalálja, és hálózati hibával kivág. Nem tudom mi a tököm ez, de rohadtul idegesít. Másnak működik? (Új fw-m van, de nem tudom, hogy attól-e, annyit nem használtam, csak szövegek beírásához...)
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
huncutka1029
addikt
válasz Hege1234 #19865 üzenetére
erre elméletben van egy megoldás, az UPC box és a TV közé be kell iktatni egy dvr-es mediaboxot
az UPC-ből elvileg már kikódolva megy ki az adás, ezt a mediaboxa akasztott pen, vagy HDD már .ts formátumban tudja rögzíteni, és ez kimenthető pcre, a tv a képet a mediaboxról kapja.
Csak ez mondjuk +1 távpiszka, és fogyasztó.
Nekem mindkét tv ci modullal megy, nincs stb-itthon így nem tudom kipróbálni.
Valaki esetleg?a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Watt25
veterán
-
Hege1234
addikt
válasz Hege1234 #19772 üzenetére
de faja
ha a mobilon választom a fuso appot
akkor a tv nem kéri a frissítéstha a kapcsolón választom ki akkor egyből kiírja hogy frissítsem
viszont néztem rajta a két pasi meg egy kicsit amit felajánlott egy listaában kiírta mik vannak fenn filmek, sorozatok
viszont amikor leállítottam a sorozatot akkor már nem tudtam visszajutni oda ahol a filmeket/sorozatokat ajánlotta
hogy tudom ujra előhozni azt a menüt ?hallgasd
nézd
olvasd
ilyesmi van
felül a kereső amit hiába entereztem semmit nem talált meg[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hege1234 #19498 üzenetére
>LG 42LM620S hez kapok hdmi kábelt ?
Mármint a dobozban? Nem.>ehhez a tv-hez milyen filmeket szedjek le ?
Ezt már leírtam egy beszélgetésben. -
blakey
titán
válasz Hege1234 #19484 üzenetére
High speed kábel kell.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
huncutka1029
addikt
válasz Hege1234 #19397 üzenetére
Az LW sorozatnál az 5.11.08 volt az utolsó amiben még lehetett hackelni, és a gyári visszaállítás is működött.
már nem emlékszem a következő fw számára, de az volt az első aminél közös volt az 5500 és az 5590 FW verziószáma, ott tiltották le a downgrade-et.
ha .6.1.08 ez vagy újabb van, akkor almás a történet.LM sorozatnál nem tudom működik e egyáltalán
-
laccy88
senior tag
válasz Hege1234 #19361 üzenetére
ne haragudj, de most nem részletezem. bonyolult a dolog, ami inkább nem is igazán gond. nekem csak azért az, mert szeretem ha minden tökéletesen működik, és tudom mi, miért, és hogy ha nagyon érdekel, olvass vissza párszáz hozzászólást
a lényeg, hogy a pc-s lejátszókon egy bizonyos beállítást kell alkalmazni, a 3d megjelenítőt nem auto-n, hanem az lg-nek megfelelően "micro-polarizer LCD 3D(Row-interleaved)" módban kell használni(powerdvd így hívja pontosan). ezzel a módszerrel semmi gond a 3d-s filmekkel -
huncutka1029
addikt
válasz Hege1234 #19386 üzenetére
ezek az openGL renszerű saturn6 és saturn7 rendszert használó tv-kre vannak, bármi legyen is az.
Ehhez Linux gurunak kell lenni, mert itt komplex kicsomagolásról és kód visszafejtési lehetőségekről írnak.
Nagy eséllyel ha egy magamfajta átlag júzer megpróbálna így belenyúlni, borítékolva van, hogy mehet a lecsóba a tv. Ráadásul ahogy nézem, ezek a régebbi netcast-os tévékhez készült hackkek, semmi utalást nem találok a 2011-2012 modellekre.
A magam részéről HATÁROZOTTAN NEM AJÁNLOM, HOGY BÁRKI IS MEGPRÓBÁLJON EZEK ALAPJÁN BELEBUHERÁLNI A TV-BE mielőtt lejár az 5 év gondoskodás........a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
HunGab82
csendes tag
válasz Hege1234 #19007 üzenetére
Sajnos ami így tele van tömve elektronikával, nagyon sanszos, hogy előbb-utóbb valami elromlik benne,
úgy hogy ez nem is volt kérdés....azt írják, hogy "Gyártói garancia: a terméket hivatalos magyarországi garanciával szállítjuk". Gondolom ez azt jelenti, legalább is remélem -
HunGab82
csendes tag
-
lucifer0013
csendes tag
válasz Hege1234 #18744 üzenetére
Ugyanez a kétségem van ugyanezzel a bolttal kapcsolatban. Még pénteken rendeltem tőlük én is TV-t. Azt mondták jövő hét csütörtök-pénteken megjön, majd hívnak. Tegnap pont a közelben vacsoráztam, gondoltam benézek megkérdem hogy áll a dolog. Egyrészt azt mondták a TV csak jövő héten érkezik. A másik amikor a garanciáról akartam kérdezni, egy addig a boltban ügyféllel foglalkozó srác ugrott oda és mondta a kollégájának, hogy innen átveszi. Ez már nem volt túl biztató... A kérdéseimre a következő számomra nem túl kielégítő válaszokat kaptam:
- Hogy működik a garancia? Hivatalos LG Magyarországi szervízzel állnak kapcsolatban?: Mindent ők intéznek.
- Milyen színű a garanciapapír? EU-s szürke vagy piros magyar?: Nem kell senki máshoz fordulni, majd ők elintézik.
- Honnan jön a tv akkor?: Lengyelországban gyártják. (mondom tudom, hogy Lengyelországban van az LG gyár) (Válasz semmi.)Írtam a Magyarországi LG-nek, velük sem lettem okosabb, a következőket válaszolták:
"A bolt amiről érdeklődik hivatalosan nem LG szerződött partner, de ez nem zárja ki, hogy tőlünk vásároltak.
Küldünk önnek egy hivatalos jótállási jegyet, csatolván a levélhez. Ha nem ilyet kap a tv készülékéhez akkor az nem az LG magyarországtól származik és így az Lg nem tudja garanciálisan orvosolni az esetleges meghibásodást."
Csatolt fájl nem érkezett, de gugli kidobja.
Most ott tartok, hogy lehet lemondom a rendelést és választok másik boltot, mert kezd gázos lenni a helyzet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.