Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZaXXoN
tag
válasz garamigg #26494 üzenetére
Nem azt kérdeztem, hogy rossz szögből nézed-e, hanem, hogy rossz szögben? Ha teljesen a TV előtt vagy, de a fejed elfordítod 45 fokkal mondjuk balra, akkor jogos a szellemkép, mert a két polárszűrőn bemegy mindkét félkép. De azért felteszem, nem ez a gond.
Szerintem a biztos megoldás, ha bemész egy boltba, ahol ki vannak rakva ugyanilyen tv-k, viszed a szemüveged, és megnézed ott mi a helyzet:
1) ott is rossz, de csak a saját szemüvegeddel, a kirakott próbaszemüveg jó -> szemüveghiba
2) ott is rossz, mindegyik szemüveggel -> az agyad rossz bocs
3) ott jó, mindegyik szemüveggel -> a tv-d rossz. -
törölt tag
válasz garamigg #26492 üzenetére
Nos igen, ez a mai 3d legnagyobb, áthághatatlan hibája. Sokan abban a téveszmében léteznek, hogy az aktív3d villogásától fáj az emberek feje, pedig nem, a legtöbb embernek a mozi 3dtől fáj a feje, ami ugyanúgy passzív.
Lehet valamennyire kisebb mélységű filmekkel trenírozni az agyat erre a fajta látásmódra, mert ez amúgy teljesen idegen, és természetellenes az emberi agynak. A probléma valahol épp ottvan, hogy "próbálsz fókuszálni". Ezzel nincs baj, csakhogy természetes üzemmódban a szemed konvergencia és fókuszpontja egy és ugyanaz, Azaz csak oda tudsz fókuszálni, ahova a látómező konvergál. Míg a sztereoszkópikus 3d filmeknél/játékoknál/vbárminél (azaz minden mai 3d-nél) fókuszálni jobbára bárhova tudsz, a konvergencia viszont fixen ott van, ahova az operatőr/renderer beállítja, és ez a kettő a legritkább esetben találkozik. Ez az agyad számára szinte teljesen értelmezhetetlen. A legtöbb embernél egy idő után beadja a derekát, és megpróbálja interpretálni az addig tanult térérzékelésbe, de gyakorlatilag mindenki számára megterhelő, és az emberek kisebb százalékában az agy nem fordítja le térben értelmezhető képpé. Te valszeg ebbe a csoportba tartozol. Nyugtasson a tudat, hogy valójában nincs két ember, akinek közel azonos módon interpretálná a tanult érzékelésbe ezt a herélt, optikai csalódást, szóval valójában nincs olyan egzakt beállítás vagy módszer, ami mindenki számára ugyanazt eredményezné. Valójában a sztereoszkóp 3d egy totálisan elvihibás dolog, de talán ettől is nagyobb baj, hogy ugye nem tudjuk, nem ismerjük, hogy hosszútávon van-e valami negatív élettani hatása, hogy baszkuráljuk az agyunkat vele. -
Laca0
addikt
válasz garamigg #26490 üzenetére
Az akkori vásárlási árat kapod vissza!
De jól mondja szunya1, hogy nézesd meg mással is, hogy neki is szellemképes-e!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz garamigg #26483 üzenetére
Véleményem szerint egyáltalán nem normális jelenség! Én biztosan jelenteném a hibát! 3 fődarab csere után kérheted a csereutalványt. Ekkor a boltban, ahol vetted, visszaadják az árát és azt veszel belőle amit akarsz.
Én már a 2. alaplapcsere és újabb hiba után kértem és meg is kaptam. Ajánlom utána az LM620S-t! Valószínűleg közben már annyit esett az ára, hogy csak pár ezret kell ráfizetni. Ez teljesen megbízható típus.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz garamigg #26480 üzenetére
Sajnállak... ugyanilyen tévénk volt. Bár a 3D-vel semmi baj nem volt, először hangproblémák jelentkeztek, utána az USB-vel volt gond, csíkok jelentek meg, majd végül a felvétel nem ment. A végeredmény az lett, hogy csereutalványt kértem, kaptam. Elvitték a tévét és vettünk helyette egy LM620S-t. Ezzel nagyon meg vagyunk elégedve.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz garamigg #26478 üzenetére
Bocs, csak szoktak itt furcsa kérdések lenni...
Nézd meg a 3D film alatt a 3D beállításokat. Nézőpont meg mélység. Ott lehet valami.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja