Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz rocket #40594 üzenetére
Ez is egy gyongyszem az ellaallasi jogszabalybol, ami szinten meg ahoz tartozik amit irtam:
"Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé."
Tehat ha valaki, valahogy bizonyitani tudna, hogy en 14. napon amikor elalltam a vasarlastol a TV-t 182 ora 48 perc 3 masodpercig hasznaltam (ami mar ugye a logika szerint boven rendeltetesszeru hasznalatnak minosulne), akkor az igy keletkezett ertekcsokkenest nekem kene fizetnem, de arrol sincs szo a jogszabalyban, hogy mi alapjan kene az ertekcsokkentest kiszamolni, mivel bizonyitani nem lehet sehogy se, hogy en mar rendeltetesszeruen hasznaltam a TV-t.
Tehat nesze semmi fogd meg jol, persze ezzel a jogszabalyi "hezaggal" a kereskedok jarnak rosszul, nem a vevo.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Memphis79
aktív tag
Sziasztok!
47LA-660S tv-m van és szeretnék hozzá külső vinyót venni.Ki is néztem egy 500GB USB 3.0-ás példányt de kicsit dilemmázok mert vhol azt hallotam,hogy csak USB 2.0 van a tv-n és ennek kevés a leadott feszültsége a vinyó meghajtásához?Akkor külső tápos lenne a megoldás?Írjon már vki aki ilyet használ..
Köszi előre isOrigin:Memphis79HUN
-
rocket
nagyúr
válasz polgi803 #40587 üzenetére
Azt ne feledd, hogy nekik (szakemberrel, vagy szakszervizzel) kell bizonyitani ha nem rendeltetesszeru hasznalatbol keletkezett a hiba, es ugye itt mar kepbe jon buntetojogi felelosseg.
A te esetedben ha nincs kulserelmi nyom a TV-n (ami ugye azt jelentene, hogy leesett) akkor nagyabol ennyi, mashogy nem tudtad nem rendeltetesszeruen hasznalni a hangszorot.Az a baj ezzel az egesz jogszabalyi rendsszerrel, hogy rengeteg olyan elvi dolog van benne ami a gyakorlatban nem ertelmezheto.
Pl. az uj 14 napos elallasi jogszabalyban mar csak akkor gyakorolhatja a vasarlo ezt a jogat, ha nem hasznalta mondjuk a TV-t rendeltetesszeruen, dehogy ez mit takar arrol mar nincs szo.
Nem tetszik a szine a butor mellett ezert elallok vasarlastol ez logikus dolog ugye, hogy nem hasznaltam rendeltetesszeruen, de mivan ha beallitom es megnezem az esti hiradot, vagy a 14. napon rajovok semmi szuksegem a TV-re es utana allok el a vasarlastol.
Nincs fekete doboz a TV-ben ami rogziti az adatokat, megha lenne akkor is jogszabaly kene, hogy az elfogadhato legyen ilyen eseteknel.
Dehat ugye sok-sok mas termek is van, megneznek pl. egy vasalot fekete dobozzal ami rogziti a vasalasi adatokat[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
válasz Tirexi #40591 üzenetére
Nekünk itthon (közvetlen nekem nincs tv-m) samu van. Ööööm, dobd ki kategória, legalábbis ez, ami van. Bármely más gyártóhoz képest 10x lassabban kapcsol be (mintha bekéne melegednie, villog a led 10mp-ig), a beállítások elég gyérek, hangzás sem az igazi, távirányító lassú, nem lehet gyorsan kapcsolgatni vele.
Samu-ról csak rosszat tudok mondani, legalábbis amik eddig nálunk voltak.
Ettől függetlenül élőben találkoztam 1M feletti samuval boltban, és az nagyon király volt minden szempontból...---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
farkas-j
őstag
válasz bulldoser222 #40580 üzenetére
A régebbi firmware visszatérni sajnos nem lehet. A prémium appokkal kapcsolatban azt javaslom, hogy a menüben a legalsó opciónál (támogatás) válaszd az "Alkalmazástár újrainicializálása" opciót. Azt hiszem ezután kikapcsol a TV, de lehet, hogy magától újra is indul. Most nem tudom kipróbálni, mert a család másik fele éppen filmet néz Remélhetőleg segít. Ha nem, akkor marad az LG üfsz.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Tirexi
addikt
válasz bulldoser222 #40580 üzenetére
Itt vannak régebbi verziók: [link]
Viszont azt nem tudom, hogy lehet-e visszarakni korábbit. -
rocket
nagyúr
válasz polgi803 #40585 üzenetére
Azt nagyon jol tetted, hogy megtorted a csendjuket 3 napon belul, mert mint irtam ha eltudjak huzni a 4. napig akkor "nyertek", mert onnantol mar kikerul a jog szerint a feleloseg a kezukbol, es a szervizre harul, hogy javitsak.
Nem kell foglalkozni vele milyen a szajize az ottani ugyintezonek, a jogszabaly azert van, hogy betartsak.
A te esetedben nem hiszem a boltnak nagy arculcsapas lenne a csere, mert hivatalos LG partnerek, tehat nekik ezt a dolgot konnyen le kell tudni "boxolniuk" az LG-vel.
Akik kulfoldrol hozatjak a termekeket boltok (joval olcsobb ar miatt, ugye szurkeimport neven ismert ez a dolog, de mivel EU-n belul vagyunk igy valojaban semmi szurke nincs benne) azoknak a 3 napon beluli elromlas egy remalom, ilyenkor van az, hogy ahelyett visszakuldenek/vinnek az ottani forgalmazohoz, probaljak eladni, hatha valaki nem veszi eszre a hibat, vagy csurik-csavarjak a dolgot hatha lenyeli a bekat (szervizes javitas, csere helyett) a vevo aki nem ismeri a jogait.[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
válasz rocket #40583 üzenetére
Köszi a helpet!
Van bizonyítékom 2 is! Először amint írtam is még aznap mikor megkaptam a tv-t már akkor jeleztem telón és e-mail-ban. Majd ma írtam egy másikat is beletéve a fogyasztóvédelemhez fordulok,ha nem reagáltok még 3 nap után sem. Szóval,ha kell, akkor tudom bizonyítani bőven a 3 napban benne vagyok, sőt a bolttól is kaptam ma reagálást hogy benne vagyok a 3 napban ezért küldenek futárt és bevizsgálják holnap,vagy holnapután. Még annyi,hogy mondtam ma telón a srácnak,hogy ha kell van videó és hang felvétel a hibáról, ha kell nekik bizonyíték még...amit meg is köszöntek...de ki tudja milyen szájízzel...szóval holnap elvileg viszik vissza...jövő hét elejére igérték a csere tv-t, ha ő szerintük is hibás...de ezt ha nem veszik észre, akkor nem is akarják...
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
válasz rocket #40583 üzenetére
Szépen leírtad.
Annyival egészíteném ki, hogy voltak változások éppen mostanában:
"a fogyasztó köteles a terméket saját költségén (kivéve, ha vállalkozás ezt előzetesen vállalta) haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni."
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
rocket
nagyúr
válasz polgi803 #40563 üzenetére
Ilyen esetben ha a termek hibas nem tudsz elni az ellalasi jogoddal, a kereskedonek a jogszabaly lehetoseget biztosit, hogy visszakuldesnel kideritsek rendeltetesszeru hasznalat miatt ment-e tonkre, (az ellenkezojet nekik kell bizonyitaniuk), es ha igen akkor jonnek a lepcsok ha 3 napon belul jelezted (level vagy email alapu jelzes, telefon nem jo, mert ugye sajnos a szo elszall es ha a 4. napig eltudjak huzni akkor a kereskedo mar meguszta), akkor csere vagy penz vissza, ha 3 napon felul akkor szerviz. (az ellalasi jogod nem gyakorolhatod ilyen eseteben.)
Ha most arra gondolsz, hogy bar csak ne szoltal volna a hibarol, es inkabb eltel volna az ellalasi jogoddal ne szomorkodj, eleg nagy valoszinuseggel ugyis kiderult volna, hogy a termek hibas (mivel ugye ellenorzik miutan megkapjak), es hat fair se lett volna amit ugye te mint vasarlo alapbol elvarsz a bolttol, ok meg elvarjak toled.3 nap miatt meg ha van irasos bizonyitekod, hogy jelezted (level, email stb.) akkor nem tudsz kifutni az idobol, ugye nekik is lehetoseguk van ilyen esetben kivizsgalni a hibat es annak okozojat, de ha rendelteteszeru hasznalat miatt ment tonkre akkor a te esetedben a 3 napon beluli jogszabaly lep eletbe, ugyanilyen vagy tudasban ennek minimum megfelelo termekre csere (magyarul jobb lehet ), vagy ha ezt nem tudjak teljesiteni akkor penz vissza.
Sajnos Magyarorszagon nagyon sokan visszaelnek ezzel a joggal, es nem valodi ok miatt (nem tetszik a szine stb.) kuldik vissza, hanem vegig probalnak mondjuk 18 fele alaplapot, aztan a vasarlo meg csodalkozik, hogy bontatlan termek mar nem nagyon letezik, mert ugye a visszakuldott termekeket, nem hasznatkent aruljak tovabb ~20%-kal olcsobban.
Ha jol emlekszem a nincs is benne a jogszabalyban, hogy az igy visszakuldott termek hasznaltnak minosulne, pedig a gyakorlatban kilett bontva a gyari csomagolas=hasznalt, persze ha hasznaltkent kene tovabb arulniuk a kereskedok fele tonkre ment volna mar, mert nem csak az azon a termeken levo profitot vinne el az olcsobb ar.Tudom nem jo dolog rossz termeket kifogni, de hirtelen felindulas helyett jozan esszel kell kezelni a dolgot, es tisztaban lenni a jogaiddal, aztan ha kekeckednek akkor johetnek a tovabbi lehetosegek.
[ Szerkesztve ]
-
-
bulldoser222
csendes tag
Valakinek ötlet, hogyan tudnám visszacsinálni a 04.24.33-as frissitést és valami korábbit feltenni?
Bármit csináltam smart mód még mindig használhatatlan.... Premium módos opció sem működött. Csak magic remote-om van...
thx
-
StSanya
senior tag
-
szegto
senior tag
Üdv.
LG 42LA690-es TV-m van és lenne kérdésem, hátha tudja vki a választ.Nézelődtem külső vinyóval kapcsolatban és az lenne a kérdésem, hogy ha külön veszek egy 2,5-es külső vinyót (SATA3-as) és hozzá egy USB3-as tokot az ugyan úgy működik a tvvel mintha egy külső vinyót vennék?
Akinek van tapasztalata az irjon.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz kuta999999 #40573 üzenetére
Gondolom azért mert a TV műsor nem 5.1-es, továbbá a TV-d nem is tudja lekezelni az 5.1-et főleg nem két komponens kábelen.
Ha tudná akkor nem kéne a DVD lejátszó.DVD lejátszón persze, hogy szól az 5.1 mivel azt a hang jelet a lejátszó küldi ki és a film is 5.1-es.
(#40576) szegto:
Ha kap megfelelő energia ellátást a TV USB-jéről akkor elvileg vinnie kell simán.[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Beszarás...gyárira visszanyomtam de nem jó...
[ Szerkesztve ]
-
kuta999999
csendes tag
válasz Tirexi #40564 üzenetére
Értem, majd megpróbálok valamit alakítani Annyit még kérdeznék, hogy az előbb az AV kimenetet és bemenetet összekötöttem , beraktam egy dvd-t és úgy persze szólt az 5.1 . Ez miért van? Ha a DVD/CD funkcióval az AV-ket összekötve szól az 5.1, akkor a TV funkciót kiválasztva miért csak a két hangfal szól ?
-
polgo
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy 47la660s típusú LG LED tv-t, de sajnos rögtön el is állítottam. A 17-es csatornáról a 20.-ra ugrik át, mert a beállításoknál kipipáltam a csatornaátugrást véletlenül, amit azóta sem tudok visszaállítani.
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm.
-
Rhino666
addikt
válasz polgi803 #40563 üzenetére
Eleve az ilyen garancia nem ér semmit, azért fizetsz plusz pénzt hogy cserébe szívózzanak veled? Ha 35 hónap után ment volna tönkre a TV hangszórója, akkor gondolod több hajlandósággal álltak volna az ügyhöz? Írd meg nekik, hogy ha nem hajlandók kicserélni akadékoskodás nélkül, akkor elállsz a vásárlástól és nem árt ha a fogyasztóvédelmet is megemlíted, az általában beválik. Más kérdés, hogy nekik max 30 napjuk van visszafizetni a pénzt, szóval hacsak nem rohangálsz fölös fél milliókkal, egy darabig nem lesz másik TV helyette, már ha kihúzzák addig a visszafizetést (és miért is ne húznák ki, ha ilyen "ráérős" a hozzáállásuk?!).
[ Szerkesztve ]
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
mettek
addikt
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy használ e valaki 32 collos led tv-t számítógéphez játszani? Milyen tv-t, nem pixeles 1-1,5 méterről nézve? Milyen a lag benne? Köszi
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
smatti
csendes tag
Tudnátok tanácsot adni, mit kapcsoljak ki, honnan töröljek, hogy online film nézése közben ne írja ki, hogy "az oldal megtekintéséhez kevés a memória"? Nincsenek letöltve applikációk, és így sem elég a 1,5 GB?
42LA660S, Galaxy S5
-
Zirowe
nagyúr
válasz polgi803 #40560 üzenetére
Megirod nekik mailben, hogy ez a jogaiddal valo jatszadozas nem fekszik neked, ezert inkabb elallsz a vasarlastol.
Utana meg leegyezteted a visszajuttatas reszleteit.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Tirexi
addikt
válasz kuta999999 #40559 üzenetére
Na már jó úton haladsz.
Alapértelmezettként nekem csak a két első hangszóró és a mélynyomó szól.Ez miért van?
Nagyon egyszerű. Mivel a házimozidat csak egy bal és egy jobb hangszóró vezetékkel kötötted össze tehát csak Sztereót kaptál ezzel a megoldással. 2.1-et ha úgy tetszik. Nálad mondjuk 2.0.
Nálam valszeg azért működik a mély is mert optikai kábellel kötöttem össze.DE még nincsen veszve semmi. Most jön a házimozi beállítások. Elvileg mindegyiken kell lenni olyan gombnak, melyeken a hanggal lehet babrálni szóval be lehet kapcsolni azt, hogy mind az összes hangszórón jöjjön a hang.
DE ennek az a hátulütője, hogy egyszerre szól mind tehát továbbra sem lesz 5.1-es térhangzás csak simán 5.1 sztereó ha érted mit akarok kinyögni ezzel.Nekem ez az LG házmozimon a Sound Effect gomb. Ott lehet a hangszínt meg ilyeneket állítani.
-
polgi803
őstag
-
Rhino666
addikt
válasz polgi803 #40555 üzenetére
Azt nekik bizonyítaniuk kell. Még indoklás nélkül is visszakérheted a lóvét egyébként is.
Nem ér pénzt az a +1 év garancia, ami kibír egy hónapot, az kibír 5 évet is. Nem 2 év 1 hónap után fog elromlani...
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
polgi803
őstag
válasz LucasGrant #40558 üzenetére
Akkor most mi lenne a menete,ha pl. vissza akarom kapni a pénzt?
-
Tirexi
addikt
válasz kuta999999 #40553 üzenetére
Hát nálam pl a TV hangszóróit (LG LED TV) a menüben ki kell kapcsolnom és csak akkor jön a hang a házimoziból.
-
kuta999999
csendes tag
válasz Tirexi #40548 üzenetére
Megcsináltam amit mondtál , de valamiért nem műkszik. A házimozin kiválasztottam a TV-t az Input selectornál, de így se. Esetleg a TV-n nem kéne valami átkapcsolni, vagy ezt automatikusan fel kéne ismernie. Remélem az előbb érthető volt hogy a TV-t a hangszórókon akarnám megszólaltatni, akár az RTL klubot vagy akármi mást. Valami ötlet ?
-
Rhino666
addikt
válasz polgi803 #40549 üzenetére
14 napod van visszaküldeni és visszakérni a pénzt, ha ennyire nem hajlandók közreműködni. Innen rendelsz másikat, olcsóbb is.
Szerk: Na meg egy elhintett fogyasztóvédelem szóra valahogy mindenki felfigyel hirtelen tapasztalataim szerint...
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
A gariztatás nem könnyű legyen az bármelyik bolt. Eladni mindenki hamar gyorsan szeret még ingyenes kiszállítás is meg minden van, de amikor garanciás ügyintézésről van szó akkor ráér az még...
Ez nem csak abban a botban van így. Hallottam már én rossz dolgokat iPon-ról is, hogy olyan dolgokat árulnak amiket más felhasználó garanciában visszaküldött. Meg ha pénz visszafizetés van akkor ülnek rajta hetekig stb.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ha netrol rendelted, akkor siman allj el a vasarlastol, oszt ok meg szorakozzanak az edesanyjukkal.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
polgi803
őstag
Tegnapelőtt már leírtam,de leírom megint mérgemben...megérkezett a tv. Aznap ugye 3D próbálgatás,meg Smart stb stb. Egyszer csak a hangszóró mint mikor érintkezési baja van el kezdett recsegni mint az állat még kicsi hagerőn is legalább 10-es hanggal...aztán elmúlt és azóta egy súgó halk zaja van,de a beszédet nem is érteni szinte...aznap jeleztem nekik. levél,telefon,hogy intézkedjenek legyenek szívesek. Azt mondja az ügyfélszolgálatos. jó hogy levelet is írtam,majd másnak jelentkezni fog szervizes kolléga...tehát tegnap...hát mondanom se kell, semmi reagálás...megint telefon..."tegnap írtam önöknek egy meghibásodásról illetve telón is jeleztem. Csere mikorra várható?" Hát jó,hogy írásos megkeresés is volt...meg kellene várni míg a szervizes kolléga jelentkezik...majd biztosan másnap, tehát ma....hát semmi...na mondom oké. Újabb levél, csak hozzátettem,hogy szeretném, ha csere lenne mert kimegyek a 3 napból, különben fogyasztóvédelem...na egyből 2 óra sem telt el a levél óta, válaszoltak. Hát "ez már elég a 3 napos cseréhez" írja... "2 lehetősége van. Vagy elvisszük a készüléket és egy előzetes átvizsgálás folyamán ellenőrizzük,hogy szakszerű használat mellet hibásodott-e meg és ha igen akkor ezután ( ) küldjük a csere készüléket. Vagy a 4. napon értesíti az LG szervizt és kijönnek megjavítani, ha javítható de nincs csere" És most ott tartok,hogy elvileg holnap jön a futár és jövő hétre talán van csere tv-m...szóval ennyit a Digitalko-ról...
És még nem beszéltem arról,hogy hívom őket a 2 meglévő számukon,de az egyik ki van kapcsolva már mióta...a másikat hívom, nem veszi fel...megint hívom, foglalt...hivogatom mint az állat...már nem foglalt,de megint nem veszik fel...WTF???
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz kuta999999 #40539 üzenetére
Ha adhatok egy tippet én úgy oldottam meg, hogy a házimozit optikai kábellel kötöttem össze a TV-vel. Így ami a TV-ből jön hang (konzol, TV műsor, stb) az a házimozi hangszóróin jön.
Nos mivel a tiéden nincsen ilyen így marad a Scart vagy a Komponens összekötés.
A legegyszerűbb a komponens összekötés.
A házimozin a TV Audio IN-t kösd össze fehér és piros vezetékkel a TV Variable Audio OUT-jával.
Kész. -
Gicz
addikt
válasz LucasGrant #40543 üzenetére
az hogy egy mai tv-n nics fülhallgató kimenet eszembe se jutott, annyira alap. bocsánat mindenkitől....
-
kuta999999
csendes tag
válasz kuta999999 #40539 üzenetére
-
bexinho23
őstag
Ha-ha-ha... képzeld, kellőképpen utána olvastam a tv vásárlás előtt, de ez az "apróság" elkerülte a figyelmemet, mégpedig, hogy nincs a tv-n fülhallgató csatlakozó. Szerintem ritkán figyeli bárki is tv vásárlás előtt, hogy van-e fejhallgató csati a leendő tv-n.
Amúgy az oké, hogy AV IN, tehát ott lehetne többek között kompozit kábellel csatlakozni, én csak fényképet készítettem a TV "összes" bemenetéről. Mindenesetre fülhallgató kimenet nincs tv-n (mint ahogy mondtam is), mivel ennek a hosszú hozzászólásnak az elején már megemlítettem, hogy ez a probléma. Lehet érdemes lett volna alaposabban átolvasnod, mielőtt kioktatóan beböfögsz, ahelyett, hogy legalább értelmes/hasznos választ adtál volna (azt gondoltam egy fórumon ez evidens).
Tehát a kérdésem még mindig él, milyen kábelezéssel lehetne összehozni a dolgot.
-
polgi803
őstag
Esetleg volt valakinek garanciáztatás a Digitalko áruházzal? Csak mert eddig engem cumiztatnak...
[ Szerkesztve ]
-
kuta999999
csendes tag
Sziasztok!
LG LCD tévémre szeretném rákötni az 5.1-es Panasonic házimozimat, hogy a tévé a házimozi hangfalain szóljon. Mivel egyáltalán nem vagyok otthon a témában, és őszintén bevallva nincs időm a topikot átnyálazni, felrakom a képeket a házimozi és a tv hátuljáról, és ha megtudnátok nekem mondani mit kössek össze mivel, az szuper lenne !
Előre is köszönöm. Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz bexinho23 #40537 üzenetére
A tv hátulján az bemenet. abból hang sosem fog kijönni akármit kötsz rá egyébként ha a vadiúj tv-d használatiát kinyitottad volna, megkímélted volna magad a kábelek fényképezgetésétől, és dugdosásától, mert abban ez benne van. De az is megtette volna ha elolvasod a tv-n a zöld csati melletti feliratot, amin az áll, látszik a fényképen is AV IN- tehát bemenet.
keresd meg a tv fülhallgató kimenetét, sima 3,5mm jack, abból kapsz sztereót kifele.
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Ma jött meg az LG 42" LN5400. Előző egy 5 éves 32" LG full hd volt, ami mai napig tökéletesen működik, és eddig a logitech 5.1-es hangrendszert (mélynyomóba 3 kábel, tv-be 1 zöld kábel) a fejhallgatón keresztül működtettem a 32"-os TV-n. Na most ezen az LN5400-on nincs ilyen csatlakozó. Ezen eléggé meglepődtem, mert nem értem az okát. Viszont így nem tudom megoldani a csatlakoztatást. Tájékoztatásul megosztom képekben a problémát:
TV audio csatlakozó
[link]5.1 csatlakozója (fentről a három kábel az egyik vég, ami pedig mellette van szabadon - zöld -, az pedig a másik, ami a fejhallgató csatiba menne)
[link]Egy ilyen kábelem van. A fekete véget a zöld kábellel kötöttem össze a következő képen látható fém csatlakozóval:
[link]Ez pedig az a csatlakozó, amim van.
[link]Jelen állapotban sajnos nem működik a hang, bárhogy variálok. A kérdésem az lenne, milyen kábellel tudnám megoldani, hogy a TV hangja a Logitech-en jöjjön?
-
huncutka1029
addikt
válasz Rhino666 #40535 üzenetére
pedig van, a hagyományos, és a magic.
néha jó ha van hagyományos, sajna a tavalyi modellekhez csak az egyiket adták, tavalyelőtt és azelőtt is voltak modellek amiket 2-vel adtak.Pl a magic távval nem elérhető a hotel mode, ahol ki lehet menteni a csatorna listát tbbek között.
Bár gyanítom hogy a Web OS nél ez is változott.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Rhino666
addikt
válasz LucasGrant #40534 üzenetére
2 távirányító? Minek annyi? Meg én ezt sehol nem olvastam, hogy kettő járna hozzá.
-
F_Zolee
veterán
Amúgy a hangkeresést ki lehet kapcsolni teljesen? Olyan jó, hogy ha be akarok írni valamit előbb azt kell "leharcolni". Magyarán az első karakter leütés után kezdhetem csak a gépelést.
-
huncutka1029
addikt
válasz Lord Norbert #40511 üzenetére
mi sem ajánlanánk mást, és főleg nem másik márkát
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz Rhino666 #40529 üzenetére
a dual play támogatás annyi hogy nem kapsz hozzá 1 pár DP szemüveget.
De ugyanúgy tudod használni, ha csinálsz egyet -egyet a 200 Ft-os cinema city-s szemüvegből.
A konzolon beállítod a tbbjátékos módot osztott képernyőre (alul ferlülre lehetőleg)
Azután bekapcsolod a 3D -t a tv-n, és kiválasztod ott is az alul felül opciót.
Akkor mindkét játékos teljes képernyőn látja a saját játékát.
Kb ennyi a lényeg. Simán fogadd el az újabbat, ha ugyanannyiért adják.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
superg
senior tag
válasz Rhino666 #40527 üzenetére
Én csak a 650-est próbáltam az alapján számomra megfelelő.Stopperral nem mértem de első inditásra smart rész vagy setting menu lehet volt vagy 8-10 mp is talán mire bekapcs után elsőre elindult.Utánna viszont már gyorsabb.De ott van a direkt led miatti jobb fekete.Azon már a local dimming is lehet használható.
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Üdv!
47LA691S-t rendeltem még 3 hete, mostanra derült ki, hogy nem tudják szállítani. 47LB671V-t ajánlottak fel helyette azonos áron.
Látszólag sok mindenben jobb, de van amiben gyengébb (Dual Play támogatás pl.) na meg olvastam valahol, hogy a webOS elég lassú/gyenge, ennek van alapja vagy csak mendemonda?
Így is egy hónap lesz belőle, mire ideér (jövő hetet ígértek), szóval gyorsan kellene válaszolnom. Elfogadjam az ajánlatot?
Köszönettel:
Rhino666Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
Tirexi
addikt
válasz LucasGrant #40516 üzenetére
Ez a Soft AP és Miracast ez micsoda, hogy egyszerre csak egyiket lehet használni?
-
Vaze
őstag
válasz LucasGrant #40516 üzenetére
Koszi igy mar muxik
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Tirexi
addikt
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Beszeretnem kapcsolni tv-en a Miracast-ot de nem tudom mert szurke es nem lehet ranyomni hogy betudjam kapcsolni,mi lehet ennek az oka?a Tv egyLa740-es
Valaszokat elore is KoszonomUdv..: Zoli
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
farkas-j
őstag
válasz Danika256 #40498 üzenetére
Újra csak azt kell javasolnom, ha nem sajnálod rá a pénzt, vegyél egy ilyen vagy hasonló Android sticket, és a TV-hez képest villámgyorsan fog működni minden smart program. (Saját tapasztalat!) Ráadásul elfelejtheted a nyűgös DLNA-s filmezést is (bár azt is tudja), simán eléred vele a hálózaton megosztott könyvtárakat. Nincs pl. gond a nyelvválasztással filmlejátszásnál. A WiFi része ugyan nem egy táltos (1,2-1,8MB/s nálam) így erősen szaggatna a full HD-s 3D , de a sima filmekre tökéletes, ha nem feltétel a kadencia helyes lejátszás. (A kimenete 50 vagy 60Hz-es lehet, de tudtommal a TV lejátszója sem tudja kadenciahelyesen lejátszani pl. a 24p-t.) Hátránya viszont, hogy ezzel az olcsó stick-el nincs 5.1-es hang! Megérkezett a páromnak a TV box-hoz a háttér világításos billentyűzet is, így már nettezhet is kedvére
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Lord Norbert
csendes tag
Milyen tv-t ajánlanátok 100-110 cm körüli átlóval? Smart és 3D nem érdekel. Felhősödésre, vertical bandingre érzékeny vagyok. LG 42LN5400-at néztem épp. Leírva jónak tűnik. Egyedül, ami fontos az a full hd és a 24p. És 150 000 HUF alatt legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Bdbogyo
újonc
Üdv. Hogy tudom össze kötni a smart tv-m (lg32lw620s) és az asztali pc-t ami tartalmaz egy Hd7750 videókártyát és egy LG Blu-Ray GGW-H20L író/olvasót, úgy hogy a pc-t blu ray lejátszó ként ismerje fel a tévét? Vagy vane rá lehetőség?
A tv már össze van kötve a pc-vel plex média segítségével wifin keresztül. Érdekelne milyen programok és milyen eszközök szükségesek hozzá hogy blu ray lemezeket tv-n tudjam nézni. A gép elég távol van a tv-től de egy szobába vannak. -
huncutka1029
addikt
válasz mekkGyver #40492 üzenetére
Nem sértegettelek én, és vissza is olvastam, csak korrigáltam az érvelésedet, mert félreérthető, illetve pontatlan volt.
Az én szakmám nem 3D tv, De 2011-óta mióta bejött a passzív 3D az Lg nél ezt nyúzom, 2 ilyen tv-m is van otthon, uh van némi rálátásom a témára, tudom mi változott, mi javult, romlott.Azt jól látod , hogy 2 szemed kell legyen a térérzékeléshez, így a 3Dhez is.
Ha az ezzel kapcsolatos űrlény megjegyzésemet sértésnek vetted, akkor itt és most Megkövetlek érte.
Azt hittem a 3D mellett a humor is a szakmád.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
StSanya
senior tag
válasz closedown #40503 üzenetére
2.0. Asszem a 2014-es sorozat (xxLBxxx) sem kapott még USB 3-at. De természetesen nyugodtan rá lehet csatlakoztatni USB 3-as HDD-ket, ettől még azok mennek szépen.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
closedown
csendes tag
Az 42LA620S USB bemenete 2.0 vagy 3.0?? Mert a honlapon ezt nem említik.
-
3dfan77
újonc
válasz LucasGrant #40474 üzenetére
Köszönöm a segítséget,így már bátrabban megveszem.
-
Zirowe
nagyúr
válasz mekkGyver #40494 üzenetére
Tudtommal én nem személyeskedtem a neveddel, te se tedd, mert csúnya vége lesz!
A bevizsgálással továbbra sincs teljesen igazad.
Ühüm, akkor biztos a upc kábel, a t meg a fentebb említett szolgáltató nem az ismertek közé tartozik.
A szappanopera effekt meg a truemotionnak köszönhető, valaszba is megkaptad mástól+itt is ezerszer le volt írva.
De még jó, hogy szakmabeli vagy, ki tudja mi lenne, ha nem az lennél.
Azt nem bírom, amikor vki írja sorba a butaságokat és azzal próbál súlyt adni a mondanivalójának, hogy szakmabeli.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- CPU léghűtés kibeszélő
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest