Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz StSanya #113261 üzenetére
Köszi! Látom ez Direct LED-es. Akkor szerinted is ez fontosabb, mint a QNED és ez a Nanocell meg nem csak marketing? Tényleg Direct, QNED TV nincs? Ha egyáltalán még most is jobb a Direct az Edgenél.
[ Szerkesztve ]
-
-
pjen
félisten
válasz StSanya #42494 üzenetére
Én elhiszem,hogy támogat bizonyos usb meghajtókat,tényleg csak kíváncsiságból hívtam fel az LG t.Közben be is üzemeltem egy 250Gb sd HDD t.Viszont az hogy támogat bizonyos 40 Gb fölötti usb meghajtókat olyan is lehet mintha egyet sem támogatna:veszek 10 félét,és pont azokat nem támogatja?Persze ez csak elv megy a HDD. Viszont:van egy HTC oneM7 telom bekapcsolom a média kimenetet a Tv kiírja hogy miracast jel észlelés aztán mégsem tud csatlakozni?
[ Szerkesztve ]
-
Gabcsie88
újonc
válasz StSanya #42257 üzenetére
Rendben szuper nagyon szépen köszönöm!
Még egy kérdésem lenne, a hagyományos LG távirányítón a számok mellett betűk vannak mint a régi telefonoknál, viszont fogalmam sincs hogyan kell írni azokkal mint például a youtube kereséshez, mert állandóan a számokat írja be. Hogyan lehet azokkal írni? Csak mert jóval egyszerűbb lenne, mint egyesével végigzongorázni a keresendő kifejezés betűit az ABC panelon!
-
egonca
csendes tag
válasz StSanya #40627 üzenetére
Hm, értem, ettől tartottam. Akkor hogy "kerül" például fotó a HDD-re? Ebben az esetben kell még egy külön USB memória is pl. a fotóknak vagy házi videóknak. Sajna, bonyolódik a helyzet. Ugyanis 3 USB csatlakozó van, ebből lesz 1 HDD, már most van 1 egér, és kell még 1 USB memória is.
-
Jumpalaja12
tag
válasz StSanya #38354 üzenetére
Na megvettem, hazahoztam mert csak hétfőn tudták volna kihozni. 1 órát tudtam nyúzni most a gyerekek néznek rajta mesét.
Eddigi tapasztalat:
1, A Pana plazma tényleg felrakta lécet még ha csak HD Ready is. Legalábis sima UPC sd adásnál.Gyorsabb mozgásnál a kontraksztok elmosódnak, pixelesednek, fekete nem olyan szép mint a plazmánál, de ennek tudatában vásároltam. Amúgy meg 5x kevesebbet fogyaszt mint a plazma. Azért nem gáz.
2. A böngészője, ha eleinte ráléptem a Google-re olyan szinten befagyott, hogy újraindítás segített. Utánna begyorsult valamiért, pedig a wifi jel stabil volt.
3. A NAS-ra kötött külső meghajtót nem látja, ami kicsit bosszant mert azon is vannak anyagok rendesen.
4. logitech K400 vez nélküli billentyűzetet kezeli de olyan hibákat produkált, hogy gépeltem és 1 leütésnél 5x beírta ugyanazt a betűt.Ezek amik egy kicsit basszák a csőröm de sokkal több a pozitív tapasztalat mint a negatív. Igazából amit tudnia kell a tv-nek azt tudja. Még holnap hajnalban amíg alszik a család kicsit nyuvasztom.
Köszi mindenkinek aki írt véleményt erről a típusról. -
boksz
senior tag
válasz StSanya #38357 üzenetére
Azért jó a fórum, mert tudunk egymástól kérdezni, tapasztalatokat szerezni, segíteni egymásnak !
Természetesen meg kell nézni élőben is, nyomkodni ( Medai Markt ), mindenkinek más a lényeg erre senki nem tud megnyugtató választ adni, de egyfajta iránymutatásnak jó.https://www.flickr.com/photos/boksz/
-
OldAkita
aktív tag
válasz StSanya #38107 üzenetére
Nálad a pont. Erős a gyanúm hogy majd belehalnak hogy arról is tudjanak ha fingok egyet a tv előtt, viszont legálisan csak akkor tehetik ha beleegyezek.
Én azért frissítettem mert az HBO GO nálam elkezdte azt játszani hogy nem tudok hangsávot váltani. Illetve tudok, ki is jelzi hogy mostantól HU Csakhogy marad az angol nyelv. Telefonos T-Home ügyfélszolgálat felhomályosított hogy csak akkor reklamálhatok ha az ő hulladék boxukat használom, ha CI modullal nézem az adást akkor arra nem vállalnak garanciát. Velük kapcsolatban meg az az érzésem hogy amit csak tudnak elrontanak, háha sikerül beterelni az IP TV jármába.
Visszatérve a szoftverfrissítésre, természetesen most se tudok hangsávot váltani, viszont örülhetek mert legalább működik az HBO GO.
Napokban frissítettem a routeremen a firmware-t. Korrektül fel van sorolva mit javítottak és a gyártás első pillanata óta kiadott firmware verziók mindegyike elérhető, bármelyik használható. Igaz, ők nem akarnak butítani a routeren, ellentétben az LG-vel
Ja, egyetlen pozitívumot mégis meg tudok említeni, a szolgáltató országot immár újra lehet Németországra tenni, tehát akiknek nem helyesen jelenik meg a műsorújság azoknak ez jól jöhet.[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz StSanya #32141 üzenetére
Én meg azt mondom, amíg másnál derül ki a hiba, addig jó, ha néhány nap után azt mondja több fórumtárs, hogy jobb lett, megjavult, megjelent benne új dolog, na majd akkor esetleg frissítek.
2,5 év alatt már sokszor sokan rápacsáltak a frissítésekre. És nem lehet visszafelé downgradelni.
Ja ez nem igaz, Az LW tévéikre van megoldás, lehet visszafelé tenni rá FW-t.
De miután az LG ezt megneszelte, az LM sorozatnál már nem megoldható, és ott elvették a hotel mode-ot is
Csak az idei modelleknél lett újra elérhető.
És ugyanez igaz a python-os service menü elérésre is, ahol egyszerűen megváltoztatták az elérési kódokat, így a felhasználó már nem tud pl: régiót állítani, bekapcsolni funkciókat, amit egyébként tud a tv.( THX szabvány,színkalibrált beállításai, stb)
Szóval, csak óvatosan azokkal a frissítésekkel.
Másrészt ha jó a tv minek frissíteni?
4-5 éve még nem volt divat, mégis milyen boldogan néztük nem?
És az LG is lehetne korrektebb, és egy Change Logot kidobhatna a frissítések mellé.
Már többször, többen kértük tőlük, de le se sz@k minket.De ez csak az én véleményem
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
farkas-j
őstag
válasz StSanya #31909 üzenetére
Én is kipróbáltam az LA660S-sel a hotel menüt ezzel a távszabályzóval és működik. A settings gombot kell nyomva tartani, a többi ugyanúgy van ahogy OldAkita leírta.
Apropó, OldAkita nagyon várom a firmware frissítés eredményét, különösen az HBO GO miatt! Az LG honlapjáról töltötted le, mert a TV nem talál frissítést?
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
OldAkita
aktív tag
válasz StSanya #31909 üzenetére
Ahol távirányítódon az "info" gomb van, ott a régebbi távokon a "Home". Régebbi kommentekben úgy olvastam hogy vagy a Home vagy az OK gombot kell nyomni. Én kölcsönkért távirányítóval értem el eredményt, de én csak a Home-t nyomtam. Mivel olyan nálad nincs, ahogy látom, próbálkozz az OK gomb nyomásával.
-
Zirowe
nagyúr
-
GERI 3D
csendes tag
válasz StSanya #30103 üzenetére
....hát mert szeretnék profi lenni és szivatni magam, majd egy kicsit fórumozni...
szóval köszönöm, mert fogalmam sem volt erről a megoldásról...
tehát jön is a köv kérdés...: csak simán beleteszem a vinyót a tokba és kész is....?
vagy vennem kell még hozzá valami kábelt v bármit?
illetve a 2.0ás usb sebessége és minősége elegendő ahhoz h 3d-s filmeket nézzek rajta?Nagyon köszönöm!
-
OldMike
őstag
válasz StSanya #29793 üzenetére
Szia!
Speciális dolog az, hogy a modemed kiírja a sebességet? Nálam IPTV van, ahol a közös modem-router (HGW) Cisco 3925-ös. Esetleg ennél is lehetne valami olyan menüpontot találni, amivel ugyanígy ki lehet íratni?#Rbert
Ismereteim szerint a router és a tévé közé (net bemenetre) hagyományos, és nem crossover UTP kábel kell, de nem tudom hogy okozhat-e problémát az eltérő kábeltípus.
Szerintem nem szabad elfogadni az LG szövegét a hálókártyáról, mert látszik, hogy mások is mértek már ennél többet.42LM660S
-
etelex
csendes tag
válasz StSanya #27044 üzenetére
Sziasztok,
Tegnap találtam meg fórumot és nagyon megörültem ennek a "hotel" funkciónak. Viszont az én LA660-asomhoz már nem adtak rendes távirányítót, a Magic Remote-tal pedig én sem tudtam előcsalni sehogy.
Van valakinek rá módszere? Egyszer már ráfaragtam egy újra-csatornázásra, másodszor nem szeretnék :-)
Köszi :-) -
szemtelen
tag
válasz StSanya #25999 üzenetére
Szia!
Tényleg rosszul írtam. Igazából a routerem N-es 300mb/sec az elvi maximum, és most épp nero-t használok de az már a 720p-s filmeknél is akad.
A rákötést HDMI- (3ds, nem tudom a szabványt, de a 3d-t szépen viszi) kábellel gondoltam és VLC - vel játszom le a filmeket, na ott lettem figyelmes a cikkben leírt eseményre, miszerint a folyamatos kép mégsem folyamatos, szétesik a mozgás pillanatra felgyorsul, lelassul és bizony van aki nem látja, de engem baromira zavar. Érdekes, hogy 3d-s filmeknél nem jön elő, csak és kizárolat 1080-as tartalmaknál.
Ja és a tv-n a képjavítók off, true motion szintén.
Arra gondolok amit a cikkben is írnak, hogy a 24p, ja és a monitoron nem szaggat ugyanaz a full-hd.FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
szemtelen
tag
válasz StSanya #25992 üzenetére
Nekem is gyakran meggyűlik a bajom, ha a szgépet össze kötöm a tv-vel és full hd-s 1080p -s vagy i -s filmet nézek, na most ha jól értem ez szoftveresen orvosolható?
Szerk.: LG 42LM660s-em van.
[ Szerkesztve ]
FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
OldMike
őstag
Szia!
Milyen típusú tévéd van, megmutatja azt, hogy veszi az 5GHz-et, vagy csak azt állítottad be a routeren, és van wifi kapcsolat?
Valahol azt olvastam, hogy az 5 GHz azért jó, mert még kevesen használják, és kevesebb az ütközés, viszont a terjedési képessége gyengébb.42LM660S
-
kmarci25
veterán
forgalmazott készülékek között egyre több olyan van, amelyik támogatja a 24p-t. Ezeket gyártóik logóval jelölik, és persze a 24p-re vonatkozó képességet a prospektusban is feltűntetik. A pontos elnevezés és a logó gyártónként más is lehet. Ha biztosra akarunk menni, vásárlásnál erre, valamint a megjelenítés módjára is kérdezünk rá a kereskedőknél!
A legjobb mondat. Szerintem az itteni fórumtársak nagyobb százaléka tudja, hogy mi mit jelent (legalábbis van róla elképzelése), mint az eladók.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Ravenloft
tag
válasz StSanya #25952 üzenetére
Bennem már egy hónapja érik a gondolat, hogy nagyon be kéne invesztálnom egy DS213j-be. Már egy ideje "bújom" a Synology fórumot, és olvasom a hozzászólásokat NAS ügyben. Csak egyenlőre még az ára ami egy kicsit visszatartó erő. Főleg, mivel úgy tervezem, hogy WD Red vinyót raknék bele. De amúgy amiket olvastam a NAS-ról igen csak meggyőzött. Mivel nem kimondottan csak torrent-re használnám, nagyon jó "alternatíva" lenne, hogy a jelenlegi külső HDD-re való Time Machine-t leváltsam.
-
BloodRay
veterán
válasz StSanya #25701 üzenetére
Dvd/Blu-ray, házimozi, beltéri egység és hangprojektorok(talán erősítő is), ezek vannak a támogatott eszközök listáján. Semmit nem kell tudnia a fent említett eszközöknek azon kívül, hogy legyen rajtuk infra és valamilyen kábellel csatlakozzanak a tv-hez. Rengeteg márka van a listákban, azokon belül is többfajta távirányítótípus. Beállítani meg pofonegyszerű.
Leírás az idei modellek használatijában(a tv-n)."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz StSanya #25677 üzenetére
Emellett pedig bekapcsolták az univerzális távirányító funkciót(tv-hez csatlakoztatott dvd/blu-ray-hez, házimozihoz, beltérihez) és belerakták az összes modellbe a kamera programot(a csatlakoztatott kamerával tud rögzíteni képet, videót).
Előbbit tesztelgettem a hétvégén, eddig mindent sikerült vele irányítani. Scart-on bekötött Sony dvd lejátszó és Pioneer blu-ray lejátszó is pillanatok alatt beállítható. AN-MR400 kell hozzá."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Lacinavi
tag
válasz StSanya #25682 üzenetére
Ja nekem is a Serviio vált be. Néró ment egy darabig aztám elkezdett hülyülni elfelejtette berakni az új filmeket a listájába meg ugyanaz többször volt meguntam és plex-et raktam fel az meg a gépnek nem tetszett nagyon fogta. Serviio meghozta örömöm már jó ideje belakta magát hibátlanul megy.
-
polberto
tag
válasz StSanya #25644 üzenetére
Igazad van, megszívatott a vezeték nélküli fejhalgató, hiába álítottam át fejhalgató kimenetre a hangot, olyan halkra volt tekerve a fülesnek a potmétere hogy nem hallattszott semmi. Így müködik amit akartam, csak eléggé halk a fejhalgatom, a tv-n a hangerőt 50-60-ra kell tekerjem hogy halljak valamit.
Köszönöm szépen a segítséget. -
joco52
tag
válasz StSanya #25644 üzenetére
Mient bedugod a fejhallgatót,azonnal megszűnik a tv hangja.Csak az erősítőre megy ki a hang,és belül nem tudod állítgatni,mert az átkapcsolója nem aktív (még a fejhallgatót ki nem veszed).Csak az ARC-ét tudod állítani ami a digitálist kapcsolja.Optikai csatlakozásnál,fix a hang kimenete.
[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
válasz StSanya #25572 üzenetére
Ez nem a reklám helye, DE...
piszkosul olcsó lett végre itthon az Egreat R6S.
Mindent visz, lehet tekerni, kezeli a feliratokat....és nem megy a PC.(#25530) gamer0101 : sokáig használtam, de a Serviio megveri, azt meg a fent említett külső lejátszó....
[ Szerkesztve ]
-
Fang
aktív tag
válasz StSanya #25572 üzenetére
Köszi, hogy kipróbáltad, ez jó hír!
Akkor már csak a pc-t kell beállítani rendesen. (csak egy egyszerűbb 5.1-es hangrendszerem van (erősítő nélkül) és az a pc-re van kötve, ezért lenne jó ha onnan is működne a dolog)Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
Fang
aktív tag
válasz StSanya #25567 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Azt valóban kifelejtettem, hogy a pc-t hdmi kábellel kötöttem a tv-re, dlna-n nekem is működött minden rendben (a feíratot itt nem próbáltam). ezért is kérdeztem, hogy a pc-n milyen lejátszó programot ajánlotok.
Nextman: Igen, mind a két eszköz felbontása 1920x1080 ha erre gondoltál. A tv-n a képarány eredetire állítva, a vga szoftverben pedig beállítottam, hogy a kép teljesen kitöltse a tv kijelzőjét.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
Ravenloft
tag
válasz StSanya #25534 üzenetére
Igen ez jó kérdés (nálam már sajna csak 3 napig free). Amúgy azért kíváncsi vagyok, hogy a pro verzióban lévő (MediaBrowser web-based player, API for accessing content over the Internet, Controlling access to shared content) eltérések mennyiben befolyásolják a használatot. Amúgy ha lejár a licence, nagyon gondolkodom, hogy megveszem a pro verziót. Mivel 25 USD-t lehet megérne egy igen csak jól használható, és minden igényt kielégítő DLNA kliens.
[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
válasz StSanya #25478 üzenetére
Szívesen! De halkan megsúgom, hogy beleuntam ebbe a moddingba - főleg az analóg csatornák minősége miatt,- és tányéros ups-re váltottam!
Tisztább, szárazabb érzés!Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz StSanya #25469 üzenetére
A lényeg, hogy a földi digitális tévé adások 790MHz alá költöznek. A frekvencia kiosztás átalakításával a mindigtv több frekit fog kapni, több csatornát fognak majd szolgáltatni (alacsonyabb frekvenciákon).
Ez a tévénézőnek 2 okból is jó, mert nem csak több csatorna lesz, de valamivel jobb minőségben is fog érkezni, stabilabb lesz a jel.
A zárt kábeltévé hálózatokat nem érinti a változás, bár itt megjegyzem, ha beindul a telefon szolgáltatás, a magasabb programszámú adásokban gyakrabban lesz zavar.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Watt25
veterán
válasz StSanya #25466 üzenetére
Elég rossz infó.
Arról van szó, hogy ugye az analóg lekapcsolás 3 adót érintett. Ebből a 3-ból csak 2-t kap meg az AH, amin DVB-T MUX-ot indíthat, a harmadik megy a mobilszolgáltatóknak. (Tehát 3 helyett majd 5 MUX lesz jövőre.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Laca0
addikt
válasz StSanya #25462 üzenetére
Jó a terv. Működni fog. Biztos siker akkor lesz, ha veszel egy szűrőt, ami valahol 260 MHz fölött vág. Ezt kell a kábeltévé kábelére kötni, utána jöhet a közösítés.
A mindigtv mindenhol 400Mhz fölött szolgáltat.
Még tutibb lesz a rendszer, ha veszel egy másik szűrőt is, ami 400MHz környékén alul vág, ezt meg a tetőantenna ágára kötöd a közösítés elé. Így az esetlegesen befogott 400MHz alatti zavarokat meg tudod szűrni.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.