Új hozzászólás Aktív témák

  • mekkGyver

    aktív tag

    válasz Zirowe #40493 üzenetére

    Jó, rendben,személyeskedjünk, egy LG TV fórumon, tisztelt Agyag Edény úr!

    1. Bevizsgálás: Ha valamihez nem értesz, ne ugass bele, inkább olvass utána. Idézet a törvényből:

    "A jótállási idő alatt a bizonyítás a forgalmazót terheli, tehát elemi érdeke, hogy bizonyítsa „ártatlanságát”. Ezért természetesen az a költség, amibe a bizonyítási eljárás kerül, a forgalmazót terheli, abban az esetben is, ha az eljárás az ő igazát bizonyítja. E nélkül ugyanis nem tudott volna bizonyítani, tehát a teljes költség terhelte volna. Gyakran előfordul, hogy a forgalmazó megfenyegeti a vevőt: elküldi ugyan bevizsgálásra a kérdéses terméket, de annak költségét áthárítja rá, ha kiderül, hogy a hiba nem gyártási eredetű. Ez a fogyasztók többségét elrettenti, hiszen a bevizsgálás nem olcsó mulatság és a fogyasztó általában nem tudja megítélni, milyen kimenetele lehet a vizsgálatnak. Ezért inkább visszakozik, mert fél egy esetleges többletköltségtől. Így viszont megfosztják a törvényben biztosított joga gyakorlásának lehetőségétől. Az ilyen jelenségek ellen keményen fel kell lépni. Szerencsére egyre gyakrabban tapasztalható, hogy egyes forgalmazók nem vállalják a költséges vizsgálatot és – a vásárlók kegyeinek megnyerése érdekében is – inkább cserélik a vitatott termékeket."

    2. CONAX: Az ismert szolgáltatók kártyáiról beszéltem.
    3. "Szappanopera hatás": Ha akkora ász vagy szerinted, magyarázd már el légy oly kedves, hogy én a buta agyammal is megértsem ennek a jelenségnek a lényegét!

    De hogy én is elemezzelek: Ahogy visszaolvastalak, nagyrészt csak belekötsz mások hozzászólásaiba, ahelyett, hogy érdemben segítenél, de ha mégis, akkor azt is inkább kioktató stílusban. Az angol idézet az aláírásodban is arra utal, hogy nagyobb az arcod a kelleténél. De gratulálok, a célodat elérted, én itt befejeztem a fórumozást, és törlöm a regisztrációmat. Örülök, hogy mindig akad valaki, aki elüldözi a segítő szándékú embereket a kötekedéseivel. A nevedhez hű további sikeres arcoskodást kívánok kedves AGYAG EDÉNYKE!

    Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

Új hozzászólás Aktív témák