Hirdetés
-
GAMEPOD
Hasznos linkek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kanczy
Topikgazda
válasz
Chuzzlee803 #62599 üzenetére
Melyik három hónapra és hősre gondolsz?
-
Chuzzlee803
aktív tag
-
Kanczy
Topikgazda
válasz
Chuzzlee803 #62593 üzenetére
Nem lehet minden kiadott champion Sett, vagy az új Volibear
-
ChrystianHUN
csendes tag
válasz
ChrystianHUN #62589 üzenetére
es akkor a 4ik meccsre is egy unranked lvl30.
-
ChrystianHUN
csendes tag
Nalam epp gold promo van. 1elso meccs win. Utana levo 2 meccs mindkettoben a csapatban unranked lvl 30. Az elsoben 1-12 39 farmos zed. A masikban 0/9 jg. Szep is a machmaking
-
Nammarci
csendes tag
válasz
DioRobber #62587 üzenetére
Tegnap toltam egyet de valami borzalom volt. Nálunk 3 goldos(3-4) meg ket silver 1
Enemyben 1 gold két silver 2-3 még két unranked level 30as
És nem smurfok mert a topos morde 0-12 lett, a mides lux is ellenem szegény szétfeedelt aztán egy 14-0as katarina nem olyan vicces. Szóval nem volt túl élvezetes -
-
Callisto
őstag
válasz
ClydeBeka2 #62582 üzenetére
Tisztában kell lennie az ELO-val, hogy mi is az és mire való. A matematikájával stb.
Egyének értékelésére az ELO alapú mérés csapatjátékban teljesen alkalmatlan. Aki tudja a matekját azt is tudja miért. Google a jóbarátod és a LOL-on túli világra tekintés...
Van ezen kívül más óriási gond is a LOL rendszerével. Nyíltan és RIOT által is részben elismerten manipulálják a matchmaking-et. Ismét google és a (RIOT) szabadalmak a jóbarátaid.
Majdhogynem a LOL rendszere a legrosszabb. 10 éve nem nyúltak hozzá, csak foltozzák. Az alapja ugyanaz. Egy tíz éves, már akkor is zsákutca, csapatértékelésre alkalmatlan rendszert/algoritmust használnak. Nem beszélve arról, hogy a szerzett tapasztalatot (hány játékot játszottak, hány hőssel és hányat stb.) nem veszik figyelembe a matchmaking-nél.
A legtöbb játék olyan, hogy az egyik csapatban van 3 játékos kb 50-100 játékkal, a másikban 800-1000 játékkal. Meccsek előtt a statisztikákat megnézve 90%-os pontossággal becsülöm meg melyik team fog nyerni. Egyszerűen úgy sorsol az algoritmus, hogy ha vesztened kell, akkor veszíts és nem úgy, hogy kiegyenlített játékok legyenek. A meccsek nagy számában az egyik eltapossa a másik csapatot.
Persze a játékosbázis nagysága erősen befolyásolja az algoritmus eredményességét, hiszen az korlátot szab neki és mégis a legnagyobb játékosbázisú MOBA rendelkezik szinte a leggyengébb algoritmussal. Ami javít rajta az éppen a sok játékos.
Nem beszélve a legrosszabb honor és punishment rendszerről, amit valaha kitaláltak bár a célja a minél több pénz bevonása. Na arra tökéletesen megfelel, de nem a játékminőség javítására van kitalálva, ahogy a matchmakingjük sem.Továbbá egyáltalá nem védik a normális játékosokat a leaverek, soft/hard AFK, soft/hard feederek stb. ellen sem.
Más játékokban sok évvel ezelőtt foglalkoztak a normális játékosok védelmével is. Nekik most "jut" eszükbe, hogy egyre többen megelégelték a dolgokat.
Fenti véleményeket tömegével kapják meg és nem véletlenül álltak rá most ennek a javítására. (Már ha valóban tesznek valami hasznosat, mert ugye RIOT: pénz mindenek felett...)
A játékot szeretem, mert pörgős és skillshotokkal van teli. Más MOBA pedig ebben marad el például.Egyébként egy nagyon jó algoritmus például amit a World of Tanks használ.
-
-
TBT
addikt
Lehet, hogy ez a KDA most nem nekem készül...
-
kistusik
tag
Nem számít az mmr, ha a goldos ember duoban hozza a bronzos haverját.
-
Callisto
őstag
válasz
ClydeBeka2 #62576 üzenetére
Tévedsz... Az ELO alapú matchmaking hibás és teljesen rossz. Ezt a jobb fejlesztők jól tudják és azért nem alkalmazzák, mert teljesen alkalmatlan csapatjátékok értékelésére, ahol nem fixek a tagok. Továbbá nem mindegyikben van nem átlátható rendszer. Nézz utána.
-
Lokids
addikt
válasz
ClydeBeka2 #62571 üzenetére
Jó, de még mindenki a liga szerinti besoroláshoz van szokva. Én is sokszor nézek, hogy a fenébe kapok bronzot, vagy diamondot, mikor elvileg képtelenség lenne.
-
ClydeBeka2
őstag
Kicsit visszaolvastam, látom az emberek még mindig nem tudják megkülönböztetni az MMR és a "liga" besorolás közti különbséget, és amit látnak, hogy Gold meg Bronz, az csak a látszat... Be lehetne tenni 1. hozzászólásnak, vagy mielőtt hozzászól valaki dobja fel neki mi a különbség, mert már nagyon fáj pár ember tudatlansága.
-
Callisto
őstag
válasz
grimm2015 #62561 üzenetére
És vajon miért azzal játszanak állandóan akiket visznek bajnokságra? Ha az lenne azok amit gondolsz, akkor az mindenhol megállná a helyét, de nem így van. Pl. a DOTA 2-ben sem.
Tvábbá nem cserélgetnék a játékosok a hőseiket a metának megfelelően, hanem vinnék amivel a legjobban tudnak játszani. Nem, nem igaz amit mondasz. Egyszerűen játszanak a metával.
Az ok egyszerű: a LOL-ban a többi hős tulajdonképpen használhatatlan, értelmetlen, esélytelenebb mint a meta. Megvan a LOL előnye, de nem a hősök és a játékegyensúly. Nem is a képességek egyedisége és változatossága. Ezek éppen a hátrányai. Mindkettőt kedvelem és ismerem. Talán épp ezért járok nyitott szemmel.
LOL-ban azért visznek olyan kevést hőst, mert azok tudnak igazán hasznosak lenni, DOTA 2-ben azért viszik az ÖSSZESET, mert mindegyik igazán hasznos tud lenni annak ellenére, hogy ott is változik a meta.
(Braumot azért választják elég sokszor, mert jól blokkol ultikat is.. Hiába van Tier lista alján...) -
nuke7
veterán
na, miután a gold promóból csak kettőt tudtam nyerni az 5-ből, egy 10es lose streak következett, 3 lose óta silver1 0 LP-n vagy vagyok...
Tegnap sikerült egy olyan game-t is elveszteni, ahol 10 percig 5v4-ben voltunkasszem én el is engedem... hiába játszom goldosokkal, egyszerűen úgy néz ki, én rontom az ő teljesítményüket, úgyhogy én elengedem ezt a gold témát, nem véletlenül csak silverig jutottam eddig is... (mondjuk az utóbbi ~50 meccs kb. így értelmetlen is volt
, mert a silver megvolt szerintem kb. ~30 meccs alatt..)
de azt hittem, hogy a flex majd más lesz... hát aki nem tud az nem tud -
grimm2015
senior tag
És elgurult a gyógyszer, 1/10 1/7 1/9 meg is kaptam a chatbant
(Kár volt feloldani a chatet 2napja)
De a 2/22es yona még most is játszik. -
grimm2015
senior tag
válasz
Beni97 #62560 üzenetére
Nem a hősök közötti balanceval van baj, ha a frissen bejött hősöket 3hónap után nézzük, szerintem az jól működik, sok fajta hős van, sok különböző szerepben, és kellenek is folyamatosan az új hősök. Igen a lövészt megölik egyből az assasinok, mert nem, hogy a csapat, de a support sem védi meg.
Itt mondták azt is, hogy ugyanazokat a hősöket viszik esportra, ennek egyik oka, hogy azzal tud legjobban játszani, a másik az illik bele a csapatba.. Csak meg kell nézni, hogy ott van Braum meg Varus, aki a tier lista alján van elég régóta vagy Tahm Kench, játékban is csak nagyon ritkán látom, mégis az esporton sokszor választják.
A legnagyobb baj az elohellbe az azonos divben lévő hatalmas szakadékokkal van, de leginkább a reakció idővel. Pl shieldel védeni a lövészt miután bekapta az összes skillt felesleges. Tehát azt még most is állítom, hogy valami nincs rendben a machmakerrel.
Nem a játék, hanem a játékosok színvonala alacsony.
-
Beni97
őstag
válasz
grimm2015 #62559 üzenetére
Egyre jobban hiszem azt, hogy jó pár embert kirúgtak abból a csoportból akik a balance miatt vannak ott(vagy elküldtek mindenkit és hülyéket vettek fel kevesebb fizuval) csak azért, hogy több és/vagy jobb emberek legyenek több pénzért ott ahol skineken, champeken, animációkon meg ilyen faszom kreatív szarságon dolgoznak.
Mert ha most jobban belegondolok ahogy esik a játék szintje úgy növekednek az animációk és a skinek minősége. -
grimm2015
senior tag
Már ki is szivárgott az új hős... (tegnap) Seraphine.
Sajnos még mindig nem egy energiafelhasználó adc -
nuke7
veterán
válasz
Beni97 #62551 üzenetére
micsoda?! solo/duo-ban is eltörölték a határokat?!
én azt hittem, hogy csak flex-ben... le vagyok maradva...
(#62552) grimm2015:
jaaa, de nem ugyanabban a csapatban voltakAnnak a b4-nek nagyon durván jo MMR-je van, a g4-nek meg nagyon rossz. ennyi.
Meg ugye a csapat kompozíció is más volt, a csapat mmr-je kb. ugyanaz mindkét csapátnál - a vesztes csapatban is volt gold4-es...
Új hozzászólás Aktív témák
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Direct One (műholdas és online TV)
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- További aktív témák...
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i7-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest