-
GAMEPOD.hu
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
Gyanítom a Med által berakott egyéb fájlok is összezavarhatták (folder.jpg, about.jpg, film.xml)
Ez valószínű, talán ezért nem jelennek meg a borítók sem rendesen. Minden fájlt eltávolítanék a mappákból amire már nincs szükség.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
YxVs
senior tag
-
cof
veterán
Egy filmnél még elmegy ez a megoldás, de 100 filmnél... Elég kellene legyen a jó elnevezés (máskülönben, nem csak nálad láttam de más is átnevezi a filmeket, pedig az esetek többségében nincs rá szükség mert 99%-ban megtalálja mindig a Kodi rls. névvel is).
-
blakey
titán
válasz nagyfejü #26184 üzenetére
port.hu-t kukázd. Milyen imdb van hozzáadva? The Movie Database és Universal Movie scraper amit érdemes használni.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok.
A kiegészitőknél hozzá van adva az imdb és a port.hu is. A filmek böngészésénél viszont csak boritó van és kiirja hogy nincs infó.
Hogy és mit kell beállitani hogy mindent mutasson a kodi?
üdv -
Pürrhosz
csendes tag
Sziasztok!
Filmeket szeretnék hozzáadni a kodihoz, úgy hogy az infot az nfo-ból szedje ki és ne a move database-ből szedje le. Ez valahogy nem működik nálam.
Az nfo-k tartalma biztosan jó, hisz maga a kodi írta ki.
A folder és a file-ok(mkv,nfo) neve is azonos.
Hogy lehet ezt a funkciót működésre bírni?A 17-es és a 18-as kodival is próbáltam.
Előre is köszönöm!
-
YxVs
senior tag
Tegnap este kínlódtam a borítóképekkel. Felraktam watchdogot, universal scrapert, és artwork beefet is, de az istennek nem akarta a poster képet helyesen rátenni. Nem a teljes keretet tölti ki a kép, csak kb. a felső 2/3-át. Az alsó 1/3-ban fekete háttérrel a film címe látható. Hogyan lehet úgy megcsinálni, hogy a teljes keretben a poszterkép legyen? Próbáltam, hogy belementem scan to library-be, onnan choose art, kiválasztom a poster képet, rá is rakja, de ahogy kilépek, nem menti el, ismét ebben a bontott verzióban jelenik meg.
Érdekes, mert a home screen-en full keretben jelenik meg a poster kép, csak ha a files-ból, van kedvencekből nyitom meg, akkor jelenik meg rosszul. -
Borisz76
veterán
válasz paolinho #26174 üzenetére
Új szolgáltató, új router.....könnyen lehet ( szinte 100% ) , hogy a NAS más IP címet kap mint korábban !
Ellenőrizni kellene a routerben a NAS IP címét és ha lehet fixálni is.....ezt követően azt az IP címet kell megadni a többi készülékben, hogy meglegyen az elérés.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
paolinho
őstag
Ne haragudjatok, de itt is megkérdezem, ugyanis az Amlogic S905 fórumán nem tudtak segíteni benne.
Az történt, hogy lakást és vele együtt szolgáltatót is váltottam,és amikor beüzemeltem a rendszert az új helyen, akkor a Beelink M18 tip. multimédiám (LAN-on) nem éri el a NAS-t. Rajta van vezetékkel a hálón nyilván, de bekapcsolást követően csak forog fent jobbra 0%-on a karika. Ja LibreElec-et használok egyelőre, de nem hinném, hogy a rendszer lenne a hibás, noha odaát már a CoreElec-et ajánlottát preferált rendszerként. ZTE Speedport Entry 2i a router típusa. Esetleg ez lenne a ludas, vagy a Kodi-ban kellene állítani valamit?
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
zako
tag
A SuperSubtitles kiegészítővel mi történt? Mostanában hibaüzenetet ad vagy egyszerűen nem talál feliratot. Régebben tökéletesen működött. Kodi 18.4 alatt és a legújabb bétával is csinálja, asztali gépen és médialejátszón is.
-
blakey
titán
válasz ORCA58 #26167 üzenetére
Lehet, hogy nem ártana egy friss telepítés, valami beragadhatott. A Youtube-nál meg használhatsz API kulcsot.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz ORCA58 #26167 üzenetére
Érdekes ez az RTL Most bug...
Nálam tegnapelőtt nem ment a youtube, telefonról hiába küldtem át valamit nem játszotta le. Elméletileg saját api kulcs párosítással nincs ilyen gond, de én még nem szórakoztam vele. A kvóta az ami, mondjuk 10,000 videó nézető meg azzal a kulccsal/nap és utána már nem működik, csak másnap (mert ha nem állítasz be sajátot akkor nem csak te használod).
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Tegnap megnéztem youtube-on pár film előzetest az EexoSharkon belül, utána nem lehetett semmit nézni rajta. A youtube kvóta limit miatt nem használható, csak éjfél után indul újra üzenetet írta ki. Azt is jelezte, hogy további infó a log fájlban van, de fogalmam sincs azt hol találom. A Kodi beállításban csak annyit ír, hogy a kodi elindult.
Mi lehet a hiba? Mi az kvóta ill. limit? Androidon PC-n ment a youtube így csak Kodi vagy az addon okozta ezt. -
cof
veterán
válasz nagyfejü #26165 üzenetére
Be kell állítani egy vagy több mappát amit figyeljen, a Video sources résznél, Advanced-ba, meg legutolsó sor, hogy akkor fusson le ha változást észlel a figyelt mappákba, kb. ennyi.
Én Transmission-al töltök, ott kellett egy ideiglenes mappa, és ha már letöltötte akkor áthelyezi a watchdog által figyelt mappába.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Nem tudom mi lehet, talán cache probléma, nálam még nem volt ilyen, a box-on lóg közvetlen a HDD-m. Esetleg válts scrapert, tudsz telepíteni többet is, a tartalommegadásnál "Válasszon információs szolgáltatót" Universal scraper is jó.
Konkrét példa, filmcímre?
[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
TMDB-n van hozzá borítókép, nem tudom miért nem húzza be. Rámegyek a médiatárban a mappára, nyomok egy change content-et, vagy scan for new content-et, a filmadatokat lehúzza, és hozzáadja, de a borítóképet nem. Próbáltam refresh-el is filmadatoknál, de úgy sem.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Ellenőrizd, hogy a forrásoldalon TMDB, vagy ahonnan veszed az infókat van-e a tartalmadhoz borítókép, ha nincs akkor nyilván nem tud betenni borítót, ha van akkor valami gikszer van a dologban, hogy nem húzza be.
Ahogy már írtam, én nem nevezek át semmit, ha normális a release elnevezés akkor megtalálja, persze van az-az 1% kivétel évente pár alkalommal amikor nem, de az meg a nagyon hasonló címek miatt van általában.
[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
Ok, köszi! Ezt a watchdogot kipróbálom, mert vannak nehézségeim a manuális frissítéssel.
Valamikor a médiatárban nem tesz borítóképet a filmhez, nekem kell egy képet betenni, és átnevezni, hogy megjelenjen a borítókép a médiatárban. Ha ezt megcsinálja magától a watchdog, és át sem kell neveznem semmit, az szuper lenne. -
cof
veterán
válasz pube111 #26151 üzenetére
Ízlés kérdése, nekem elég ha a médiatárban magyarul látom az infókat, a HDD-n meg nem nézegetem a mappákat, és így az átnevezéssel elveszíti a watchdog amire képes, hogy ne kelljen hozzányúlni egyáltalán neked, és a manuál frissítéssel foglalkozni.
-
pube111
senior tag
Olvastam itt korábban, hogy valaki használja a pi-t rádió transmitterként, de nem találom a hsz-t.
Libreelec os alkalmas erre? Merthogy azon nem lehet apt-get telepíteni. A transmitterhez meg azt olvastam, hogy kell pár csomagot telepíteni.
Szóval megoldható ez libre alatt? -
cof
veterán
válasz pube111 #26148 üzenetére
Nekem is sikerült végre beállítani ezt a watchdog-ot, transmission letölt, és már frissül is a médiatár automatikusan, nagyon kényelmes, én még soha nem neveztem át amúgy semmit, 99%-ban jó az eredeti release név is, pláne magyarra nem nevezném át, az ékezetek miatt, ami az egyik rendszeren jó, a másikon okozhat zavarokat.
-
nagyfejü
őstag
Szaisztok?
A mediatarat hogy lehet tesetelni?
A film elnevezes nem egyertelmu szamomra a leiras szerint. Eleg csak a magyar cim vagy kell az eredeti is? A leirasban a minta kotojellel valasztja el a cimeket de kesobb azt irja a kotojel bekavarhat a kodi nak. Melyik a helyes ami jol mukodik?
udv -
consono
nagyúr
válasz vtechun #26136 üzenetére
Jónak néz pedig ki a file, amit csináltál... Ha pl. be ssh-zol a Pi-re és a konzolban nyomkodod a távirányító gombjait, ott előjönnek ezek a karakterek? Mert ha igen, akkor tudja venni a távirányító infóját és akkor mégis a kodit kell piszkálni, ha nem, akkor valami rendszer szinten nem megy...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
pube111
senior tag
Meg lehet azt oldani, hogy telefonon lévő zenét kodival lejátszani?
Ja, és képeket meg videókat?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem értettem semmit félre, belenyúltál a gépbe, okozhattál hardverhibát. Egy szikra elég, hogy kif.ngassa az alaplapod egy részét olyan módon, hogy félig működik, félig meg nem. Miután idejöttél tanácstalanul, gondoltam erre rávilágítok, hátha nem jutott eszedbe. A lényeg, hogy megvan a hiba.
-
Bozek
nagyúr
Az Eseménynapló-ból kiderítettem, hogy az MMDevApi.dll a hiba oka. Szerencsére más is belefutott már ebbe, úgyhogy megtaláltam a megoldást.
A Kodi-n belül a Beállítások - Rendszer - Hang menüpontban a Hangeszköz ébren tartása be volt állítva 1 percre. Átállítottam arra, hogy Kikapcsolva, ami meg is szüntette a hibát.
Mondjuk az továbbra is érdekes, hogy a laptopon úgy is megy, ha nincs kikapcsolva, csak a PC-n okoz problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Te valamit itt nagyon félreértettél. Arra tippeltem, hogy a tuner gyári programjával (WinTV) felkerült valami olyan kodek, ami kiakasztja a Kodit. De leszedtem, és ugyanúgy nem jó.
Itt nem az a probléma, hogy nem tudok TV-t nézni, hanem az, hogy semmilyen videó nem megy. Se gépről, se HBO Go-ról, se sehonnan. Elindul és a Kodi leáll. De még a FLAC lejátszás sem megy.
Amúgy a TV Tuner -> DVBViewer Media Server (ez adná át a Kodinak is az adást) -> DVBViewer cucc működik rendesen, mind a 4 tunerrel (egy Hauppauge WinTV-quadHD-ról van szó). Szóval nem a szereléssel vagy a táppal van gond, azért ennyire béna nem vagyok.
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Nagyon régóta(több mint 10 éve) használok XBMC-t, majd KODI-t. Most belefutottam egy látszólag érthetetlen problémába.
Logitech Harmony 600 távirányítót használok a Raspberry Pi 3-on futó Libreelec 18.2-es KODI-hoz. Alapesetben vannak ugye működő billentyűparancsok a KODI-ban.
L betű megnyomására feliratsávot vált.
O betű megnyomására codec információkat ír ki.
Aztán ami még nekem fontos, hogy egy gombnyomásra hangsávot is váltson. Erre tudtommal nincs beépített billentyűparancs. Így némi guglizás után az alábbi kóddal az N billentyűre programoztam a hangsáv váltást. Majd elmentettem a keyboard.xml fájlba, a megfelelő helyre(Userdata\keymaps\)<keymap>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<N>AudioNextLanguage</N>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
<VideoMenu>
<keyboard>
<N>AudioNextLanguage</N>
</keyboard>
</VideoMenu>
</keymap>Ezek után megcsináltam azt, hogy a távirányító kijelzőjének első képernyőjére ráprogramoztam ezt a 3 billentyűt.
Amikor teszteltem volna, egyik sem működött.
Ekkor rádugtam a Raspberry Pi-re egy billentyűzetet, ott ment mindegyik billentyűvel aminek mennie kell. Azután asztali gépre dugtam a távirányító infra vevőjét és ott is teszteltem a távirányítóra programozott gombokat. Ott pedig működött. Ezen a gépen 18.1-es KODI van.
Valakinek ötlet, hogy mi okozhatja? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
A vlc-s stream link ilyenkor mindenkinek szaggat??
Tv2/rtlklubRevolut meghívó pü-ben
-
cof
veterán
-
Vtmk
tag
Sziasztok. Valaki tud olyan megoldást,hogy van mondjuk távoli elérésre nekem m3u.
Tegyük fel bekapcsolom a boxot. NÉzem 5-6 órát. De mondjuk menet közben a távoli m3u-n szerkesztés volt.
Ugye ilyenkor jön a tortúra. pvr kliens kikapcsol kimegyek törölm az adatokat utána vissza a pvr kliensbe és bekapcsolom.
Vag ugy e telejesn kikapcoslom a boxot és be...Nem lehetne egy sh vagy bármi kódot írni a rednszerbe ami pl óránként lekéri az m3u-t?
Csak ilyen auto refresh dologként akár cronban? Nekem kodi 17.6 van.Köszi a tippet előre. Vagy bin vagy curl mindegy. Valaki talált már rá megoldást?
Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.
-
Noxy
veterán
A laptopon (Asus Vivobook S13) tökéletesen megy, de az asztali gépen mindig hibába futok.
A laptopon lévő Kodit, másold át az az asztali gépre.
( C:\Users\felhasználó\AppData\Roaming\Kodi
C:\Program Files (x86)\Kodi)
(Előtte azért nevezd át az ott lévő mappát Kodi2-re.
Ha OK, utána törölheted.)''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Bozek
nagyúr
Valaki tudna segíteni? Egy pár napja nem tudok lejátszani semmit sem. Elindul a lejátszás, de 1-2 másodperc múlva leáll a Kodi.
A laptopon (Asus Vivobook S13) tökéletesen megy, de az asztali gépen mindig hibába futok. Már frissítettem a videókártya (Nvidia GeForce 1660 Ti) driverét is, újra is telepítettem a Kodit, de semmi haszna.
Esetleg okozhat problémát, hogy lecseréltem a PCIe-s TV tunert? Mert mintha azóta csinálná ezt, de ebben nem vagyok biztos. Mondjuk érdekes lenne, mert a DVBViewer simán használja, de Kodiban már annál is leáll.
[ Szerkesztve ]
-
FREaKBoY
újonc
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy nekem van egy 2gb os média box om, egy t home os netem, egy kodi moviesharkal meg exoshark kiegészítővel. Eddig egész jól futott főleg az openload simán elindult ha el küldtem a szinkronizációt. De az utóbbi időben van hogy 10 perc próbálkozás után indul el valami. Mi lehet a baj? Tudom hogy ez így édes kevés de esetleg tudtok olyan link et ahol ezekről a dolgokról van szó hogy utána olvassak? Valamint a t home tudja valahogy gátolni ezt az ip tv je miatt kérdezem. Vagy ha valaki lenne szives el mondani hogy egy teljesen új gyári vissza állítás után hogyan tudnék egy stabil rendszert telepíteni az se baj ha régi xbmc csak stabil legyen. Vagy egy szinkronizálást segítő kiegészítő kodi hoz. Előre is köszönöm szépen.
-
holmab13
újonc
Sziasztok!
Tudtok segíteni mivel orvosolhatóm 4K filmek lejátszását TV-n úgy, hogy alul felül ne legyen fekete csík vagyis teljes képernyőn játsza le?
-
squall2019
friss újonc
Én tegnap manuálisan átírtam a sourcecodeban, tök jól ment is. de most automatán lefrissült és összefosta magát..
-
blakey
titán
-
snyz
tag
Sziasztok, tegnap gyorsban belekukkantottam a
plugin.video.m3online.hu-1.0.0
kiegészítőbe, és azt hiszem az a baj, hogy a JSON-ben nem mindenütt van astartTime_dt
property megfelelően kitöltve. Adefault.py
-ban a98.
sort erre cserélve majdnem jó:return [i for i in data if true][-1]
Ha az eredeti készítő nem elérhető, hétvégén lehet, hogy megjavítom.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz jocoka75 #26110 üzenetére
Simán frissül a repóból.
-
jocoka75
tag
válasz blakey #26106 üzenetére
Szia!
Egyszerűen nem megy a frissítés , a zip fájlt ráraktam pendrivra simán és kicsomagolva is a pendrive bele a minixbe megkerestem a kiegészítők mappát -telepítés zip fájlból hogyan kell ezt csinálni ? Kérhetnék egy részletes leírást ?Sajnos ez van hülye vagyok az egészhez
-
blakey
titán
Bizony linkeltem, de valahogy nem megy az olvasás.
-
jocoka75
tag
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket ,van egy minix u9-h boxom rá van telepítve a coreelec és azon belül az RTL most nem akar működni ,mindig hibát ír ki eddig minden rendben volt vele kb három napja csinálja ezt .
Mit kellene csinálnom? Nagyon kezdő vagyok ebben a dologban.
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest