Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #30833 üzenetére
Az meg csak most esett le, hogy te hirdeted.
Vilmaboy-jal beszéljétek meg.
Nem szólók bele.Sem a gyártóról, általában az általuk létrehozott termékekről, sem erről a konkrét típusról nem mondtam rosszat.
Amit idehaza és (Bulgáriában) az elnevezéssel művelnek, az viszont gáz. Ha jól látom a Mantis 8-ból nincs is egymotoros.Amúgy a 8-as kerékméret, ezzel a 3-as szélességgel kifejezetten szimpatikus, mert közel annyi levegő (azaz rugózást biztosító közeg) lehet benne, mint a Ninebot és hasonló rollerek 10-es abroncsában.
Persze fizikai okokból rendkívül fontos az erőhatás tengelyirányú összetevője, mégis az intenzív felfüggesztései miatt jobb rugózással rendelkezhet egy egyszerű rugós 10-esnél.Az viszont érdekel, hogy akkor semmilyen típus jelölő matrica, felirat, adattábla nem szerepel a rolleren?
És a gyári kiskönyvében sem utalnak a típusra?
Az nem érdekel, hogy a magyarok mit gyártottak hozzá.Mert ebben a hozzászólásban h1mpi már megerősítette:
Ezt anno én is írtam, hogy a dobozon nem volt ott, hogy Dual csak, hogy Plus.
-----
kiGuglizol mindent
Évek óta nem használok Google-t. Egyedül a YouTube-ot használom tőlük, és nagyon ritkán a térkép szolgáltatásaikat. -
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #30833 üzenetére
Utána néztél kik ők?
https://kaabostore.eu/page/about-us-1
Kaabostore.eu, it's part of Smart Electric Point (E-Point) - Exclusive Kaabo electric scooters distrubutor for Bulgarian market.Az oly hatalmas bolgár piac kereskedői. Országuk gazdasági ereje fele sincs a magyarokénak.
Azért van náluk mindössze csak 1 Mantis 8-as és kettő a 10-es méretűből. Ez összesen 3 termék a legalább 11-ből.
A Mantis 8 dual elnevezéssel amúgy valójában lefedtek legalább 5 modellt. Ehhez bolgár üzlethez hasonló a magyar Kaboo kereskedők színvonala.
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #30830 üzenetére
A hirdetés legvégén a szövegben van "elrejtve" a kisebb, 18200-as akku, az alapján tényleg nem a 8 Pro+, hanem a 8 Plus full hidraulikus fékekkel kérve, vagy arra átszerelve*.
Hirdetésben ez szerepel: "2022 modell újdonságai ..."
*Ekkoriban alapesetben csak a 8-as szériánál csak a Pro+ rendelkezett csak full hidraulikus fékrendszerrel (többiekhez opcionális választás volt, de későbbiekben tudtommal nem csak a széria top terméke kapta meg, hanem leszivárgott egyszerűbb modellekhez is).
https://kaabomantis.com/shop/kaabo-mantis-8-plus/
Ha megnézed a Kaabo Mantis 8 Plus adatait, azzal már stimmel a hirdetés:
- dual 800w brushless 48v motors
- The top speed is 50km/h,
- with a huge optimum range of 60km,
- thanks to the 48v 18.2Ah lithium battery.
- Turn Signal / Left-Right Blinkers
-Semi Hydraulic Brake+EABS (120mm)
Ez meg már a PDF:ből: -
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #30828 üzenetére
Hogyan hirdetném őket?
Hát a saját nevén, amit a gyártó megadott, ami a dobozon is szerepel, meg ahogy a dokumentációban is szerepel! Mi sem egyértelműbb.Nem az érdekel, hogy a tájékozatlan magyar kereskedő milyen néven illeti a garancia papírján. Hiszen ha jól sejtem ugyan az a szűk kör foglalkozik velük, ilyen elven csigának és nyuszikának is nevezhetnék őket, úgy is tudnák melyikről van szó.
Miért a hülyeséghez kellene már idomulni? Remélem kikopóban van már!Nézd már meg a Kaboo saját készítésű dokumentációját, abban nem csak 2 roller létezik, az egy és két motoros változat, hanem több.
Abban a bizonyos magyar körben most iszonyat béna módon megy a magyarázkodás, pl. ez a A motoros, B teljesítményű, C akkumulátor kapacitású, D fékrendszerrel szerelt változata.
Helyette csak a termék típusát kellene megadni,. Ha valaki rendeléskor alap felszereltségtől eltért (pl. semi hydraulic-ra full hydraulic fékeket rendelt ahelyett, hogy helyből azt választotta volna), akkor megjegyzésben csak a normálistól való eltért kellene jelölni. Mint ahogy a normális emberek is teszik.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #30524 üzenetére
A BMS-ekbe eddig komolyabban bele se mentem, de érdekes amit írtál. Biztos vannak jobb leírások is ennél, most ezt a spanyol oldalt találtam a témában:
- BMS 107 (M365)*: (Erről a verzióról nem találtam információt)
- BMS 115 (M365)*: Általában ez található a roller normál modelljén és az M365 (normál) modellhez ajánlott verzió.
- BMS 116 (M365 PRO): Általában ez található a roller normál modelljén és az M365 (normál) modellhez ajánlott verzió.
- BMS 123 (M365 és M365 PRO): A frissített BMS verzió, de az M365 (normál) modellhez a 115-ös, az M365 (PRO) modellhez pedig a 126-os verzió ajánlott.
- BMS 126 (M365 PRO): Az eredeti közös BMS stabilabb változata, javítja az akkumulátor- és cellakezelést.
-- BMS 126 12.800 (M365 PRO, PRO 2 és Essential): Egyedi BMS, amely javítja az akkumulátor-kezelést. Kompatibilis a 12.800 mAh-s akkumulátorokkal.
-- BMS 126 7.800 (M365 és 1S): Egy egyedi BMS, amely javítja az akkumulátorok kezelését. Kompatibilis a 7800 mAh-s akkumulátorokkal.
- BMS 128 (Essential, 1S és PRO 2): BMS, ez van telepítve az új rollerekre.
- BMS 141 (Essential, 1S és PRO 2): Új, frissített BMS, amely kihasználja a robogók teljes akkumulátorkapacitását. -
válasz
Sirtaky #30520 üzenetére
Ez persze, oké, csak az emberek inkább kisebb feszültségre töltik az akksikat, mint nagyobbra, h kíméljék a cellákat.
Ha nem töltjük csutkára a cellát, több ciklust bír ki.
Ezért lehet pl az applikációban is beállítani, h 95, vagy 90%-ra töltődjön az akksi, ne 100%- ra.
Nem éri meg túltölteni szerintem, ha nagyobb hatótáv kell, akkor inkább nagyobb akksis rollert kell venni. -
DigitXT
nagyúr
válasz
Sirtaky #30520 üzenetére
Meg fel lehet gyújtani a lakást. Ki volt az a marha, aki ezt kitalálta? Azt a "plusz" 400 mAh-t mégis honnan nyeri? Mihez képest? Ha a gyári konfiguráció nem töltött az elvi maximumig (4.2V/cella), annak vajon milyen oka lehetett? Ha meg addig töltött, és még a fölé megy az ember egy kis plusz kapacitásért, 4.25V/cella fölé, hát tényleg jelentkezhet Darwin-díjra.
Persze mindenki saját felelősségére túltöltheti az akkut, csak hát rossz vége szokott lenni.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #30400 üzenetére
Ez már 3 éve is téma volt. A CST elég jó, de a lista valahogy így néz ki:
- Xuancheng
- CST (gyári köpeny)
- TUOVT
- PMT
és azóta még bejött pár gyártó, melyek a CST fölött vannak, mint pl. az aramid (kevlár) szálas erősítésű Chaoyang gumik, meg még más márkák.És persze a legaljára is kerültek mindenféle szerzemények, de CST alá menni nem éri meg. Erősen kopnak, és a magas szerelési költségek, vagy azzal való vesződség miatt az jön ki, hogy rossz üzlet volt olcsó gumit feltetetni.
Ezért az általad kiválónak nevezett CST gyakorlatilag a belépő szint.
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #30344 üzenetére
Ha kikötés a megbízható márka és a 300k összeghatár, akkor a Xiaomi, Segway-Ninebot pároson kívül más szóba se nagyon tud jönni (esetleg a Navee, de annak nem tudom mennyire van elfogadható hazai képviselete).
Viszont a hatótáv adatokkal nagyon leszűkíted a lehetőségeid. A hatótávhoz darabszámra is sok akku kell, ami annak fizikai méretét megnöveli.
Az akku kapacitását nézve ez a sorrend (az első és hátsó felfüggesztéssel rendelkező rollerek között): Xiaomi 4 Ultra, Navee S65, Ninebot ZT3 Pro E, Navee S65C, Ninebot Max G2 E.
Ezen kívül vannak kifejezetten kerülendő gyártók, meg olyanok, ahol közel a duplájára lenne szükség.És mint minden esetben a nyakunkon lévő új KRESZ-re is megéri gondolni. A 25 km/h végsebesség, 25 kg-os tömeg és 1000W-os csúcsteljesítmény fölé nem "éri" meg menni, ha a városon belül a kerékpárutakat használni szeretnéd, és ne kerüljél egy kalapba a segédmotorkerékpárokkal.
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Sirtaky #30129 üzenetére
Megoldható sok minden, volt egy osztrák Youtube videó, rendőrök szedegették ki a kerékpárokat, amire az ott elterjedt felező volt hekkelve. Egyfajta jeladó, ami becsapja a rendszert és akkor 50-et lehet menni, de csak 25-öt mutat a kijelző, így addig megy a rásegítés is.
Kerékpár lefoglalása, műszaki vizsgálat, büntetés, forintban a milliót ütötte, ha jól emlékszem. Ott már nem volt természetes a mosoly.
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #30121 üzenetére
Érzésre lehet annyinak tűnhet, ha egy szűkebb rétegre koncentrálsz, de mérések alapján alacsonyabb az átlagsebesség.
A legoptimálisabb korosztályban (18-29) is csak a férfiaknál mértek 18,2-es átlagsebességet, nőknél ez csak 16,9 km/h.A Nemzeti Utazási Felmérés adatainak elemzése azt mutatja, hogy Angliában a 18-29 évesek körében a férfiak átlagsebessége 18,2 km/h, a nőké 16,9 km/h volt, míg a 60-69 évesek körében a férfiaké 15,5 km/h, a nőké 14,5 km/h volt.
Felénk a balatoni úton sok versenyzőt látni (felvezető kocsival), vagy ha nem is versenyzőt, hanem sportolási szándékkal kerékpározókat. Az ő tempójuk külön kategória, nem véletlenül lobbiznak az ellen, hogy számokra ne legyen kötelező érvényű a kerékpárút használata. De ők jelentik a szélsőséget, nem pedig a kiindulási alapot, az átlagos közlekedőt.
-
Szikravadász
csendes tag
válasz
Sirtaky #29920 üzenetére
Köszönöm, de sajnos a használtak nem jöhettek szóba céges-számlás igény miatt.
Végül Ninebot E2 Pro lett. Az első tesztfutások alapján egyelőre elégedett vagyok vele. Nyilván nem egy kategória a 6 éves Mi Pro-val, robusztusabb, kicsit nehezebb, de erőlködés nélkül hasít velem. -
-
-
-
válasz
Sirtaky #29856 üzenetére
Nálam mind a három sor betűvel kezdődik
Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller - LOGOUT.hu Utazás bejegyzés
Nyitottam neki egy blogbejegyzést, és van, hogy 125W-tal tölt
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #29374 üzenetére
Rendkívül tartós és igénytelen szerkezet a dobfék, csere periódus ideje felhasználási mód függő, így elég széles határok között mozog.
Léteznek szélsőséges esetek, amikor valaki terepen használja. Inkább csak érdekességként rakom be ide egy 12.000 km-t futott Dualtron Mini hirdetését:
"Jelenlegi hibái:
A hátsó dob fék csak lassító fékként működik, mivel a fékpofák és a fékfelület közé por/levéldarab/kicsi kövek mindig bekerültek az erdő menti út miatt, ezért gyakorlatilag szétkopik a felület amire a fékpofa rámegy. Javítása fékfelület kiköszörülése vagy új motor köröli fém rész, dobfék rész csere. Lásd képek között.
Van első dobfék (utólag beépíttetett) és elektromos fék is, meg lehet állni a rollerrel természetesen."#29372 andrys83
"Miért nem lehet hozzá talalni alkatrészt?"
A szervizek megoldják, nekik megvan a megfelelő beszerzési csatornájuk az EU-s lerakatokkal (központokkal).
A második generációs 4 Pro teljesen más, mint az első, de jelenleg csak az első árai vannak fent a weboldalukon. Viszonyításnak nem rossz.
https://xiaomiszerviz.hu/xiaomi-electric-scooter-4-pro-szerviz/Ha már első kereket kell cserélni, az már rég rossz. Amire eljutsz odáig, addigra lehet annyira elhasználódik a rollered, hogy szervizben egy donor rollerről rakatsz inkább rá egy használtat, és nem újat rakatnál bele.
A legnagyobb reális költség a gumicsere. Kb. 4.000 km-enként kell cserélni, márkaszerviz 18.000 Ft-ot kér ezért, máshol általában olcsóbb. Ha 2 kerékre számolod, akkor 36k/4k = kilométerenként 9 Ft a roller gumi költsége. Ez a legnagyobb reális költség, pár évente el kell ezt viselni.
-
drr
őstag
válasz
Sirtaky #26718 üzenetére
ez majdnem 60 km-t tud
- nagyon szerethető ez a tulajdonsága, alattam is megy majdnem ennyit, pedig bőven 100kg felett vagyok.Pedig tök jó hosszú, most hogy lepuhítottam a rugózását jól is rugózik
- én meg a súlyom miatt maxra tekertem, talán hiba volt... sokszor hallok koppanó hangot, ha rosszabb az út, szerintem olyan erővel tolja vissza a villát a rúgó, hogy az koppan. Megpróbálom visszább tekerni... -
-
-
PociAti
őstag
válasz
Sirtaky #21984 üzenetére
(#20343) hozzászólásban pescara Mi 3 Lite esetén s garis hibáról, az alkatrészhiányról és a visszafizetésről.
És már jóval ez előtt is többször meg lett említve szervizesekre való hivatkozással, hogy még nincsenek alkatrészek, vagy akadozik az ellátottság.
Ez utóbbi esetén talán már javult a helyzet...De ha jól értem szavaidat, a Mi 3 és az elődök sok közös alkatrésszel rendelkeznek, nem nagyon van alkatrész hiány? (Legfeljebb a Mi 3 Lite a kritikus ebből a szempontból.)
-
phoenix1989
őstag
válasz
Sirtaky #21493 üzenetére
maga a gép tetszik de ez is csak 25 el megy. az a baj nem látok olyat ami az m4 pro hoz közel lenne. tudom sok hibája van de egyébként én szerettem. volt normális hatótáv és sebesség , plusz valamennyi rugózás is. találtam egy G boostert 317k ért . azt irják újra csomagolt meg erős jelei a használatnak karcos de persze kérdés mennyire. mert egy szarrá kopott gépet nem vennék.
-
HUNShon
csendes újonc
válasz
Sirtaky #20875 üzenetére
Világos, köszi szépen mindkettőtöknek!
A Pro2 akkor így kiesett, az Mi3 jelentősen olcsóbb, és a távon kívül kb mindenben hozza a Pro2 színvonalát.
Viszont a kerékméret még megnehezíti az áment.
Kicsit abban reménykedtem, hogy azt írjátok, hogy a 8,5 és a 10 közt nincs akkora különbség komfortérzetben (pl repedések, alacsony járdaszegélyek stb), mert buszon/boltban azért számít, hogy mekkora a mérete/súlya.
Eddig a 12-es TIER-rel és egy 6-os körüli "játék e-rollerrel" van kevés tapasztalatom, hát az utóbbival egy 3-5cm-es repedés/járdaszegély is akkorát üt, hogy majd szétesett szegény -
válasz
Sirtaky #20862 üzenetére
A Lite az kb az Essential utódja lesz, ha kifut végre.
A Lite akksija kisebb, mint a Mi 3-é.Itt láthatod a különbségeket:
Essential............250W 20km 5100mAh (max 20km/h)
1S....(kifutott)....250W 30km 7650mAh
Mi 3 Lite.............300W 20km 5200mAh (dobfék)
Mi 3....................300W 30km 7650mAh
Pro 2...................300W 45km 12800mAh
Pro 4...................350W 45km 12400mAh (10"-os)
Tömlős gumik
Tárcsafék hátulKorábbi modellek új nevei:
M187 = Essential
M365 = 1S
M365 Pro = Pro 2Elhagyják már végre a 250W-os motorokat, és hát igen, gondolom rájöttek, h felesleges a tárcsafék egy ilyen kis hatotávolságú rollerre.
-
pescara
aktív tag
válasz
Sirtaky #20862 üzenetére
Meg csomo kis valtoztatas , ami miatt nem jok hozza a tobbi alkatreszei, viszont sehol nincs semmi hozza. A garis szerviz azt mondta, hogy belathato idon belul nem is lesz, ezert adtak vissza a penzt. Tok korrektek voltak. Utana a G30 max 2 es a xiaomi pro 4 kozott vacilaltam. Mindenki, koztuk maga a xiaomi szervizese is azt mondta, eszembe ne jusson a pro4, mert ugyanaz lesz vele, mint a lite-vel, nem lesz hozza semmi. Szerencsere a G30 max es G30 max2 kozott keves kulonbseg van, inkabb csak par kulsoseg, a fontos alkatreszek megegyeznek es van hozza minden.
-
bexinho23
őstag
válasz
Sirtaky #20206 üzenetére
Nem igazán érted, miről van szó. Két opció áll fenn:
1. Adnak egy 0 km-es F30E-t (cserélik)
2. Megtérítik a korábban kifizetett vételárat (180e). Ha kell egy 0km-es F30E, akkor még hozzáteszek (bolt függő) + 30-40e-t. Ha időben beleférek, 20e-t (mstore).
Melyik opcióval is járok jobban?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest