Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
coolpet
senior tag
válasz Zozo0525 #22598 üzenetére
Mármint az Alcor nem egy kategória vagy a sima Kindle 2019?
Én mint casual user ha heti 1-2 este olvasok rajta fél órát lefekvés előtt akkor kb ez a felhasználási szint.Más lenne a helyzet ha könyvmoly lennék.
7"-os tableten olvasgatok jelenleg, csak bántja a szemem. Az 5"-os teló meg nagyon kicsi.
Olyan A5-ös Ebook reader lenne nekem optimális
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Mopst látom, hogy kijött valami Kindle PW 2019 70GBP-ért.
Néztem róla videót, de mivel nem nagyon vagyok a témában, nem tudom eldönteni, hogy mennyire gagyi az elődökhöz képest.
Semmi extrára nincs szülségem, mint otthon este az ágyban 1-2 órát olvasgatni, esetleg a gyereknek mesét olvasni rajta.
Wifi van, meg 4GB nem elég? -
Astery
senior tag
Sziasztok!
Be lehet vhogy állítani a PW4-en, hogy a kezdő oldalon ne a könyvek borítóképét muassa, hanem lista szerűen a szerzőt és a könyv címét írja ki? -
Efreet
senior tag
Lehet már kapni több ilyen e-papír alapú táblagépet - csak sajnos az alacsony kereslet, a nagy méretű digitalizáló felület miatt igencsak borsos áron lehetnek. Viszont célirányos feladatra nagyon hasznosak lehetnek (mint régen a Kindle DX)
[link] , [link] , [link]Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
g0dl
addikt
Nem tudom volt-e már érdekességként az e-pad?
Néhány tekintetben ez jó irány, méret miatt pdf-re is alkalmas. -
WhiteWalker
nagyúr
Köszönöm mindenkinek!
-
cocka
veterán
válasz WhiteWalker #22586 üzenetére
Még a .kfxet is megeszi. Kívánj neki jó étvágyat!
-
snowdog
veterán
A Calibre program segítségével gyakorlatilag bármiről-bármire konvertálhatod a könyveket.
Tehát legfeljebb egy kis munkával, de bármilyen formátum rátölthető. -
hampidampi
senior tag
"Content Formats Supported: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, PMP through conversion; Audible audio format (AAX)."
Kiemelés tőlem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz WhiteWalker #22584 üzenetére
Reklám.
A legfőbb különbség, h a PW4 már vízálló - a közelgő nyári szezonban ez igen hasznos.
Minden Kindle-höz a fő formátum az AZW3, azt érdemes beszerezni, esetleg MOBI/PRC ha más nincs. -
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a Kindle olvasóval kapcsolatban.
Szeretnék venni a páromnak egy olvasót , valszeg úgy néz ki , hogy PW3 lesz , netán a 4-es.
Van érdemi különbség a kettő között? Milyen formátumot kezel?
A reklámmentes kiadás mit takar pontosan ?[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Amire Te gondolsz, azt Collections-nak hívják. Ezt vagy manuálisan hozod létre az olvasón, vagy a Calibre használatával. De ennek a mappaszerkezethez semmi köze. Attól hogy a könyveket mappákban helyezed el, még nem jön létre a Collections (gyűjtemény)
Ha ezt olvasgatod, akkor sok mindenre fény derül. [link].
-
snowdog
veterán
Nem tudok ilyen lehetőségről, illetve hasonló műveleteket a TotalCommander-rel szoktam megoldani (akár csoportosan is). Esetleg DOS ablakban batch fájllal.
De az olvasón minek akarod mappákba rendezni? Szerintem semmi értelme, hiszen az olvasó azt úgysem fogja figyelembe venni.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tudnátok mondani valami programot amivel a PW-n lévő könyveket tudnám különböző mappákba tenni? Mert magán az olvasón eléggé körülményes és lassú lenne, calibrével meg nem akar működni.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Jelenleg van egy 7th generációs kindle itthon. Erre valahogy vissza lehet a régi ( talán 4-es) firmware-t rakni az 5-ös helyett? Az 5-össel jött azt hiszem ez a teljesen új elrendezés, ami annyira nem gyerebe.
-
-
vegyszer
addikt
válasz alratar #22573 üzenetére
A W10 valamiért eléggé elcseszte az USB kezelését. Ami anno XP-vista-7 von@lon tökéletesen működött, az itt nem fog. Én se tudtam a saját PC-men se a PW3-mamat, se egyik Xiaomi telóm normálisan elérni. Szerencsére van egy öreg laptopja a fiamnak W7-tel, illetve pendive-ról bootlot linuxos rendszerrel az eredeti PC-men is gond nélkül működik minden. Azaz az eszköz oldali hw hiba kizárva.
Szerintem a Micro$oft rengeteg időt, és energiát ölt ebbbe, hogy egy jól működő rendszert így elb@sszon, de megtette, és sikerült is neki...
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
alratar
addikt
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Az miért van, hogy a kindle eszközöm rádugom a laptopra es a Windows 10 azt írja, hogy ismeretlen eszköz?
Az kózrejátszhat, hogy nem a gyári kábelt használom?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Degeczi
nagyúr
válasz mhydas99 #22567 üzenetére
Vagy esetleg eleve volt rajta.
A legrégebbi Kindle-öm már több, mint 8 éves és egyik fiam által még használatban van, de nincs karc a kijelzőjén, mitől is lenne. Ahogy a családban a többin sem (Kindle 5, Paperwhite 2) pedig ezek mindegyikén még műanyag a kijelző borítása, nem is üveg, mint a legújabb Paperwhite-on. -
cocka
veterán
válasz matti70 #22565 üzenetére
Elvileg úgy is lehet, hogy letöltöd a zip fájlt, kicsomagolod, aztán Kindle Previewerben megnyitod az index.htmlt és akkor papíron beolvassa a linkeket, aztán ott fogsz tudni lépkedni, elmented .mobiba és azt küldöd a Send to Kindle for PC-vel az eszközre, de hogy lemarad-e valami a szövegből vagy ilyesmi, azt sajnos nem figyeltem.
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Adott egy MEK-es könyv:
Ungvári Béla - Az egyesítő elmélet
természetfilozófiai vázlataAz a kérdésem, ezt hogyan lehet jól feltenni a PW3-ra?
A zippet kezeli az Amazon felhője?
Vagy a benne lévő több html oldalt egybe kell előbb gyúrni?"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Degeczi
nagyúr
válasz Derry76 #22559 üzenetére
Az emailben küldés is ugyanúgy az Amazonos fiókodba teszi, mint a Send to Kindle, és éppúgy tudod telefonon is folytatni.
De kellően nagy e-könyvtárhoz már amúgyis erősen ajánlott a Calibre használata, abban pedig csak egyszer kell beállítani a levelezést, utána szintén egyetlen gombnyomással átküldi. -
Degeczi
nagyúr
válasz mhydas99 #22558 üzenetére
Teljesen fölösleges fóliával rontani a kijelző minőségén: használat közben az ujjaddal nem karcolod meg, hordozás közben pedig a ráhajtott tok védi. Egészen más, mint egy telefon, mert azt a zsebedben hordod, ezt nem. Az e-book olvasó kijelzőjét nem karcolás ellen kell védeni, hanem nyomás, ütés ellen.
-
Derry76
csendes tag
válasz Zozo0525 #22557 üzenetére
Azt is használom. Ez azért volt jó, hogy telefonon is tudjam folytatni a könyvet. Nagyon sokat olvasok és amikor nincs nálam véletlenül a Kindle de tudnék olvasni akkor biztos hiányzik majd. Több könyvet sosem olvasok egyszerre. Majd megoldom telefonon keresztül ha elfogy ami eddig megvan mindkettőn.
-
mhydas99
aktív tag
válasz Amalgam #22550 üzenetére
Szervusz. Haveromnak ilyen paperwhite 2018-asa van, úgyhogy tudok nyilatkozni.
1. Sztem felejtsd el, gondolom bal kezes vagy de hamar megszokod h tartás közben a jobb hüvelykujjaddal csak rápöccintesz a kijelző alsó sarkára és már lapoz is.
2.: Természetesen felismer, sőt ha beregisztrálod Amazonhoz, wifin keresztül, e-mailben 2 percen belül el is küldik neked az akár feltört, nem legális könyvet is megfelelően, kindlere konvertálva, h szépen legyen tördelve.
3.: Képernyő üveg, kapacitív kijelzős már, mint a mai okostelefonoké, csak gorilla glass nélkül szóval igen sérülékeny, haveromén már van is egy-két kisebb karc. Mivel kapacitív lehet érdemes rá kijelző védő vékony fóliát venni. Amúgy tok a hall-szenzor miatt amúgy is erősen ajánlott.
4.: Ég és föld, mikor a saját PW 3-at megvettem nem hittem el h lehet ennyire szeretni is a kijelzőn való olvasást. Régebbi modellek még érdesebb felületű kijelzőt kaptam, amit én amúgy jobban szeretek, közelebb áll érzésben a papírhoz, az új típus már ugye üveg, jó mert vízálló, rosszabb érzésre sztem. Plusz a háttérvilágítás színe erősen fehéres-néhol kékes, régebbi modelleken fehéres-sárgás. Üzemidő napi 1 órás olvasással, harmad fényerőn, repülőgép üzemmódban egy hónap.Ha számít a pénz, és miért ne számítana, plusz nem fontos h vízálló legyen és a bluetooth nélkül is kibírod ajánlom a Paperwhite 7th generation (2015-2016) modellt. _Használtan sokkal olcsóbb és kb. ugyanazt nyújtja, kijelző felülete meg sztem természetesebb.
-
Derry76
csendes tag
Sziasztok! A Send to Kindle pc frissítés után nem akar működni. Újra is telepítettem de így sem. Eddig nem volt vele semmi gond. Más nem járt így?
-
cocka
veterán
Igen pont ezt akartam írni, hogy a csak előre lapozással nagyon rosszul járnál. Számtalan eset van, amikor "szótáraznék" és nem találom el megfelelően az ujjrajtatartás idejét, ezért vagy kijelöli az egész mondatot, marha nagy örömömre, mert highlightokat nem kérek plusz a highlightot törölni legalább ugyanakkora cumi, másrészt viszont ha túl rövid ideig nyomom, akkor meg szókijelölés helyett lapoz.
Sokszor van, hogy véletlenül hármat is lapoz előre, pedig nem is azt akartam. Szóval a lapozógombokra igen nagy szükség lenne a pontossághoz.
Az érintőképernyőnek csak egy előnye van kb. a gyors szótárazás (illetve a nyomás- és időtartam-érzékelés miatt mint láttuk az sem olyan gördülékeny), de ezt meg lehetne oldani úgy is, hogy legyen valamiféle alapbillentyűzet plusz érintőképernyő csak erre a célra. Minden más esetben csak a pontotlanságot növeli az érintőképernyő.
Lássuk a hátrányait:
1. Okostelefonok/tabletek érintőképernyőjéhez képest pontatlanabb, lustább, lassabb.
2. Érdesebb a felület, tehát a finom zoomolásokat elfelejtheted. zoom in, zoom out egy kutya csak az idegeid mennek tönkre
3. Pontatlan lapozás, gépelésnél pontatlan kurzorpozícionálásHirtelen ennyi jutott eszembe.
-
őstag
Szia!
1. Talán, ha húzásos lapozásra állítod, de! bal oldalt nagyon vékony sáv az, ami vissza lapoz, így bal kézből is kényelmesen használható.
2. Igen, de a szkennelt pdf - re nem ajánlom, csak ebook formátumokra.
3. Szerintem igen, tokot érdemes hozzá venni.
4. Teljesen más. Telefonhoz képest ez egy fakó, monokróm valami, de könyvet olvasni sokkal kellemesebb."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
snowdog
veterán
Ezek az olvasók nagyon közel állnak egy papírkönyv élményhez.
1. Láttál már olyan papírkönyvet, hogy akár hogy fordítod, mindig csak előre lehessen lapozni?
2. Igen.
3. Nem sérülékenyebb a hasonló készülékekénél.
4. Kb, mint a hús-vér nő egy guminőhöz képest.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
- Nem, hiszen akkor hogyan lapoznál visszafelé? De az előrelapozó sáv egyébként is kellően nagy, nem kell keresgélni, még akár bal kézben tartva is jól elérhető hüvelykujjal:
- Természetesen. Eszköz sincs rá amivel kideríthetné, melyik könyved jogtiszta, melyik nem.
- Igen, tok nélkül nem szabad hurcolni.
- 174%-al. -
Amalgam
aktív tag
Helló.
PW 2018 vásárlásán gondolkodom, és volna pár kérdésem:1. Be lehet állitani, hogy bármelyik oldalon érintem meg a képernyőt, mindig előre lapozzon?
2. PC-ről felmásolt, nem eredeti konyveket is felismer?
3. Sérülékeny a képernyő?
4 Mennyivel jobb az olvasási élmény egy telefonhoz, vagy egy tablethez képest?
A vélaszokat köszönöm
Kedvenc telefonom a Galaxy Note 6
-
mhydas99
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy problémám. Van egy Kindle Papaerwhite 3, 7th gen ebook olvasóm. Nem sokat használtam eddig, mostanában viszont sűrűbben. Sajnos pár napja nem reagál semmire. Este még jó volt, akksi is 78%-on. Reggel mikor használtam volna a készülék kérné a jelszavam, de nem tudtam beírni. a Touchscreen nem működik. A power gomb jó, a led szintén. Nem reagál érintésre a kijelző. Aztán gondoltam rákötöm usb-vel a gépre, ott meg a windows 10 nem ismeri fel. USB-meghajtóként látja csak. Mikor rákattintok azt írja hogy "helyezzen be egy lemezt......", Az eszközkezelő látja mint hard driveot, de a tulajdonságokon belül nem ír ki semmit a tároló kapacitásáról. A legújabb szoftver volt a Kindle-ön, 5.11.1.1. Esetleg tudtok valami megoldást? Szétszereltem de így külsőre minden jónak tűnik. Esetleg meg lehet próbálni egy usb ttl serial kábellel újra életet lehelni belé? Amazon CC azt írta hogy vegyek egy újat, elvileg egy mérnökükkel chateltem, hát köszi mondom, nagy szakember....
-
snowdog
veterán
Ott kezdődik, hogy nem értem számodra mit jelent a soft DRM.
A soft DRM tulajdonképpen a "Digitális vízjelezés". Lásd [link]
Ennek előállítása és kezelése (kiadói oldalról nézve) sokkal olcsóbb, mint a hard DRM-é. A magyar e-könyv kereskedők többnyire ezt a módszert használják. Abból indulnak ki, ha a vásárló azonosítóját elrejtik a könyvben (már amennyire lehet), akkor az elég visszatartó ahhoz, hogy a vásárló nagy nyilvánosság előtt ne tegye közzé a könyvet, hiszen könnyen kideríthető a tulajdonos. Ez a gyakorlatban így is van.
Az más kérdés, hogy mind a hard, mind a soft DRM feltörhető, illetve eltávolítható. De ez ugyebár illegális.u.i. Bocs, de most láttam meg, hogy már válaszoltak rá.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A soft annyit jelent, h nem blokkolja más készüléken a használatot, de van benne egyedi azonosító, ami alapján kideríthető, ki osztotta meg a sajátját
Az Amazon hard-ot használ ami csak a saját fiókhoz tartozó eszközökön olvasható, de a könyv kiadója dönthet úgy, h engedélyezi enélkül.
-
cocka
veterán
válasz vtechun #22537 üzenetére
Ott kezdődik, hogy nem értem számodra mit jelent a soft DRM.
Az Amazon mindig is DRM-védettként küldte az ebookjait, maximum annyit tehetsz, hogy egy adott Kindle készüléket átregisztrálsz arra az accountra, amelyiken fenn van a felhőben a vásárolt könyv, így az másik Kindle-re is letölthető. De ettől még DRM-védett marad a cucc. És ebben az eljárásban semmi illegális nincs.
A DRM-védettség meg ugye továbbra is azt jelenti, hogy a megvásárolt és letöltött könyvet nem sideload-olhatod egyik készülékről a másikra.
Külön öröm a .kfx formátum megjelenése, amit csak az újabb Kindle-ök támogatnak. Asszem PW2-től felfelé.
Ha a soft DRM csak annyit jelent, hogy kifizeted a könyvet, letöltöd és az nem DRM-védett, akkor ebben hol a védelem?
Persze az Amazon is lehetőséget ad arra, hogy a megvásárolt könyvet fájlban töltsd le a gépedre ahelyett, hogy közvetlenül az eszközre töltődne le, de ez attól még ugyanúgy DRM-védett marad. Tehát az adott fájl csak az adott készüléken fog megnyílni. Másikon beint.
Innovatív útmutató a bélbarát kenyér készítéséhez? LOL
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Van több e-book olvasóm is, Kobo, ill. Kindle Paperwhite (3 asszem). Nemrég megvettem ezt a könyvet az amazonon: The Sourdough School: The ground-breaking guide to making gut-friendly bread.
Most akartam feltölteni a Kobo-mra (Kindlet nem én használom). Aztán szólt a Calibre, hogy DRM védett. Nekem ez meglepetés volt, mert ugyan amaontól nem vettem még e-bookot, viszont az Ekönyv oldalán már igen, aztán úgymond nekem ez a "soft DRM" volt a megszokott.
Kérdésem az lenne, hogy minden Amazontól vásárolt könyv Hard DRM-es? Vagy van ilyen is, olyan is? Köszi!
-
haruspex
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Az egyenkénti margó állításra rájöttem közben, az automatizálást meg feladtam...
Jobbkezes vagyok, és a jobb kezemmel tartanám a könyvet lehetőleg a szélesebb peremen. Nem a világ vége csak valamiért rohadtul idegesít. Az az igazság, hogy el tudom dönteni hogy, hogyan akarom fogni (meg hogy mekkora margót akarok), nem kell, hogy az amazon gondolkodjon helyettem.
Szóval szerintem ez vagy a 3. Kindle-m, de szerintem az utolsó.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz haruspex #22532 üzenetére
Ja nem. PW3-mon is régivel is már csak az egyik irányba lehet elforgatni a képet.
Szóval ennek a forgatós sztorinak legfeljebb Kindle 4-5-ökön van értelme, mert az lett olyan kicsi, hogy nem zavaró, ha akár négyféleképpen is variálhatod hogyan tartod a kezedben.
Ellentétben mondjuk a Kindle Keyboarddal, ahol alul ugye van egy billentyűzet, tehát az, hogy négy irányban forgatható a kép nem sok embert hatott meg szerintem, mivel a négyirányú navi gomb a jobb alsó sarkában van, tehát ha a cuccot balra fordítod, a billentyűzet jobb oldalra kerül, ha a cuccot jobbra fordítod, akkor meg balra, lapozógombok alulra és felülre, tehát nem a legkényelmesebb pozíció.
A fejjel lefelé megjelenő álló képnek meg nem tudom mennyi értelme van.És egyébként a Kindle 5 után volt egy nagy verzióváltás is, mert az 5.0-ás firmware-űeknek már a felülete is kezdett teljesen megújulni.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz haruspex #22532 üzenetére
Szerintem az első Paperwhite-tól kezdve csak az egyik irányba lehet forgatni.
Azaz a mind a négy irányba forgatás kb. a Kindle 4 illetve Kindle 5 környékén véget ért. Gyakorlatilag szerintem az érintőképernyő nélküli eszközökön volt csak lehetőség teljes képernyő forgatásra, a böngészőben is. Illetve valami rémlik, hogy még talán a régi 5.6.5-tel böngészőben is lehetett a PW3-on.
-
haruspex
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi hozzászólás alapján próbálom belőni a calibre-t. a 3.42.3 verzió alatt, de nem találom a stílusok fület a kinézet és egjelenés alatt. Rosszul csinálok valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Triumph81
kezdő
Sziasztok!
Keresek Francia-Magyar szótárt Kindlere tud ebben segíteni valaki?.
Előre is köszönöm.
-
lord.lakli
őstag
válasz anytime #22528 üzenetére
Mailboxde.com oldal volt itt többször is ajánlva és tesztelve.
-
-
Efreet
senior tag
-
cocka
veterán
Van ez a világítós tok Keyboardhoz:
Állítólag a beépített akkut használja. De ha jól láttam nem csatlakozik a Kindle USB portjához, akkor hogyan, min keresztül vesz fel áramot a Kindle akkujától?
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy él / lakik valaki Németországban, ottani postacímmel?
Szeretnék rendelni egy könyvet Angliából (London) a lányom részére, amit azonban nem postáznak ide Mo-ra és egy postai felvételt és egy továbbküldést szeretnék kérni ide, Magyarországra.
Természetesen a felmerülő költségeket előre rendezném!
A többit és a szükséges részleteket privátban, ha valaki be tudná vállalni!
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, üdv:
A[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #22521 üzenetére
Az idén megjelent 9 már igen, de alább még a 8-asról van szó. Mondjuk azt tekintve, h pár havonta rendszeresen vannak 100 EUR-os Paperwhite akciók, aligha éri meg bő félakkora fölbontású kijelzővel, vízállóság nélkül alig olcsóbban.
-
pjen
félisten
válasz hampidampi #22521 üzenetére
Én a 25K árból indultam ki.MM ben a világítás nélkülit láttam huszon ezerért.A PW4 szerintem 40K körül van az MM ben szerintem. Ráadásul hazai vásárlásról ír.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz dangerzone #22518 üzenetére
Az új kindle is valószínűleg lesz akörül amazonról.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
pjen
félisten
válasz dangerzone #22518 üzenetére
Jól használzató,hátrány,hogy nincs háttér világítás.Szerintem annyi pénzért már kapsz itt az aprón PW 2 vagy hármat is.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Szeretnék egy konyvolvasot venni. Eddig a kindle 8 touch tűnik a legszimpatikusabbnak. 25k kornyeken be is szerezheto idehaza. A kerdesem az, hogy mik a hosszabb tavu tapasztalatok a keszulekkel? Jol hasznalhato? Van valami negativumuk esetleg?
-
MODERÁTOR
-
coolpet
senior tag
Régen sokat olvastam, főleg fantasy, sci-fi könyveket. Volt hogy heti 3x jártam a könyvtárba, 2-esével hoztam a 300 oldalas könyveket
Éjjel 2-kor még olvastam, reggel 6-kor kelés volt suli miatt.
Manapság már 10-kor beáll a napi fáradság, és a gyerek sem alszik, pörög, pörög pörög.
Nehéz, de azért próbálkozom.A mai világban lépést is kell tartani a technológiákkal, szóval megpróbálom errefelé fordítani a fejem.
De majd ha elmegy suliba, én meg öregszem 10 évet, akkor talán jöhetnek az Örkény 5 percesek -
cocka
veterán
válasz coolpet #22510 üzenetére
Ez jó lenne, mert a nem szkennelt és OCRezett dolog az kipipálva, viszont ami nagyon nem ebook olvasós kategória, az a random elhelyezgetett hasábok. Ha úgy lennének a szövegben képek és/vagy táblázatok (bár ez utóbbiak külön misét érdemelnének Kindle-ön), hogy nincsenek hasábok és nincsenek fejlécek meg teljesen ad hoc módon szövegbe trollkodott képek, akkor jó lenne. Azaz, ha egységes és viszonylag merev struktúrát követne a dokumentum, hasábok nélkül, akkor meg lehetne csinálni ebookként, ellenkező esetben inkább csak sírás a vége.
Táblázatban felsorolásjelzők, nyilazások, szövegbuborékok, képek egymás mellett, QR kódok, vonalkódok, ezek mind "ellenségek".
79 megás a fájl és InDesignban készült, tehát ezt max. kábelen keresztül tudnád felmásolni, mivel a Send to Kindle for PC progiban is 50 mega a méretkorlát.
Na most a pdf olvasás Kindle-ön az... PITA.
-
-
vegyszer
addikt
válasz coolpet #22506 üzenetére
Nem a szakirodalom a gond.
De nem mindegy, hogy Shakespeare nyelvi képeit elelmzed, vagy a kvantumvalóság egyenleteit.Igazádiból az anyag forrása a meghatározó. Ha az JPG-ből készített PDF-ben van, akkor azt nem egyszerű jól, olvashatóan zoom nélkül, bele nagyítás nélkül olvasható formába hozni.
De ha nem ilyen a forrás fájlod, akkor lehet jó egy villanykönyvolvasó.
Tehát a kérdés: mid van?
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
válasz coolpet #22504 üzenetére
Ha szakkönyv (képlettel, ábrával, több hasábban, PDF-ben szkennelve), akkor egy 10"-os tablet a te számodra megfelelő célszerszám.
Nem a villanykönyvolvasó az, ami ezen a fronton jól muzsikál...
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy ebook olvasó vásárlásán, de a kindle árai láttán égnek állt a hajam. Mitől ilyen drága a cucc....
A topic összefoglaló tekintélyes, részben elolvastam ezért kérdeznék:
- van e olyan kindle, ami meg van fosztva minden adatkommunikációtól, olcsó, de támogatja az ebook formátumokat + PDF-et? Valamint legalább 7",8"-os képernyővel rendelkezik?A telóm 5"-os, a tabletem 7" és látom a különbséget. Jobbára szakkönyveket olvasnák rajta, úgyhogy jó lenne, ha 1 oldal teljes egészében kiférne rajta.
Üzemidő nem lényeg, otthon használnám esténként 1-1 órát.
Wifi 3G sem lényeg.Mit javasoltok?
Esetleg konkurenciánál találok valami ilyen speckókkal rendelkezőt?
-
JKJ420
tag
válasz paolinho #22498 üzenetére
Egyik sem!
Az első gyakorlatilag automatizálja a továbbküldést ha van pénz az egyenlegeden. A másik éves díj, de Neked egyedileg kell továbbítani és kifizetni. Ha lesz beérkezett csomag, akkor lesz lehetőség azt továbbküldeni. Ha sok csomagot akarsz így küldeni, akkor automatizálni kell, de csak akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest