Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
henny
csendes tag
válasz
Efreet #22483 üzenetére
Igen, pont most sikerült, a kindle-ömön létrehoztam anyukám profilját a családi könyvtárban és be kellett állítani, mind a magam mind az ő részéről, hogy az összes könyvet vagy csak a kiválasztottakat szeretném szinkronizálni az eszközömre. Aztán kiválasztotta a könyvet és már meg is jelent nálam.
-
El Gringo
senior tag
-
válasz
Efreet #21792 üzenetére
Az alza is 4 hónap alatt lett top 10-es és előtte nem voltak jelen... (a cikk szerint). Az amazon globálisabb, nem csak .de-ről vásárolnak én pl. .fr., co.uk, .com és még .jp-ről is... ez nyilván nem átlagos, de a 3 kindle-nkből 2 a com-ról van egy meg a német MM-ból...
Teljesen pontos, hogy mérhetetlen a jelenlétük, de szerintem ez esetben ez azt kellene jelentenie, hogy nem mérhető (pl. Aliexpress sem)
Bocs, nagyon off volt, a reklámos résszel egyetértek, csak szerintem ez drámai sebességgel változhat. Biztos, hogy már erősebb jelenléte is volt az amazon-nak itthon, amikor ingyen volt a szállítás bizonyos összeg felett .de-ről, de azt a MP kiváló munkatársai vagy a reptéri rakodómunkások sikeresen megsemmisítették.
Bocs még egy: kérdés mennyire érdekli az amazon-t kis hazánk, minden törekvésünk ellnére...[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Efreet #18917 üzenetére
" vissza tudják keresni a vásárlót, és fellépni vele szemben (hiszen vásárláskor elfogadta a feltételeket, miszerint nem adja tovább, stb.)."
Azért ez sem ilyen egyszerü, mert mi van akkor ha ellopják az olvasodat rajta könyveiddel, és hát azt meg más megosztja...
Plusz a másik kérdés: Ha te is tovább akarod adni mert kiolvastad mit egy rendes könyvet, akkor hogy tudod eladni?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Efreet #18566 üzenetére
Pontosan! Ráadásul itt még egy adott szérián belül is előfordul különböző kialakítás, pl. a "Paperwhite 2" (ami hivatalosan szintén nem létező név, bár abszolút logikus lenne) eredetileg 2 GB tárhellyel jött ki, később már 4 GB-al - de erre sem utal semmilyen megnevezés.
Ez utóbbi esetben valószínűleg szándékosan nem is egyértelműsítettek, mert az Amazon nem szeretne nyakán maradt raktárkészletet, márpedig egy ilyen típusfejlesztés után senki nem akarná a régebbit megvenni, ha egyértelműen megadhatná a rendelés során, melyiket kéri. Így a specifikáció csak annyit állít a tárhelyről, h "könyvek ezrei férnek rá" - az pedig a régebbi változatra is igaz, így nem panaszkodhatsz, amikor azt kapod.
-
Ébri
senior tag
válasz
Efreet #16597 üzenetére
Én koreaderrel olvastam munkahelyi (ábrákkal teli) PDF-eket, koreader-el + ha nem jól törte, akkor a gyári olvasó progival, nagyjából egy hétig, 1-1,5 óra per napot. Nem tünt fel az eszetlen fogyasztás (scrollnál nem frissít teljesen folyamatosan, csak a végén, szerintem ez is javít a dolgokon). Viszont az tény, hogy azért nyögvenyelős, inkább naponta töltök tabletet
. (Egyébként azt se kell feltétlenül, az lg tabletem meglepően sokáig bírja, bár azért messze nem olvasó szintű).
-
Hege1234
addikt
válasz
Efreet #16593 üzenetére
ez igaz de
kombinálva duokan-nal (vagy csak koreader)
jo eredményt lehetne elérni pdf-eknél
mivel 6 on gyakran elég kicsi betütipus-ra
jön ki a tördelés9-10 felett + tördeléssel már elég jó eredményt lehetne elérni
és ebben a méretben már nem kéne huzogatni meg zoomolgatni sem -
Ébri
senior tag
-
Libretom
aktív tag
válasz
Efreet #14915 üzenetére
Érdekes, de ha így van ez szerintem nem rossz hír, legalábbis a betű-kontraszt szempontjából. Erről (ha jól néztem) még az Amazon oldala sem írt semmi konkrétumot, csak azt, hogy "érintő kijelzős". Próbáltam a User's Guide-be belenézni, de ott sem esik szó erről. Viszont ezt találtam benne:
To zoom, tap the magnifying glass icon. To zoom in further, place two fingers close together
on the centre of the screen and move them apart.Lehet, hogy nem jól tudom, de a több ujjas vezérlést nem csak a kapacitív tudja?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Efreet #10352 üzenetére
abszolút: az Amazon elsődleges célközönségétől már az is nagy teljesítmény, ha az otthoni wifire rá tudnak csatlakozni
(ne feledjük: ez könyvet helyettesítő célkészülék, ahol a tulajdonosok többsége nem ért a számítógépekhez)ha pedig hozzáértő felhasználó és vmiért nem akarja, megtalálja a módját a frissítés letiltásának
-
ultio
aktív tag
Alkalmanként wifi kapcsolatot igényel, hogy frissíthesse az ajánlatokat.
Nekem nagyon tetszik, hogy reklámos verzióm van, mert szerintem igényes, szép reklámok vannak. Az utóbbi időben azonban kevés reklám fut egyszerre, így sokszor kell a wifi a frissítéshez és unalmas, hogy állandóan 2 képet cserélget.
-
lasarus1988
tag
Nekem továbbra is azt írja, hogy nem tudja kiszállítani ... Se a sima WiFi, se a 3G verziót (reklámmentesek)
Szerkesztve:
Van megoldás:
-kiválasztod, mit szeretnél rendelni
-kosárba rakod
-megpróbálod kiszállíttatni a címedre
-kiírja, hogy erre a címre nem tudja szállítani
-a figyelmeztető üzenet alján van egy link
-ráböksz
-kiválasztod Magyarországot
-kosárba
-postázás
-fizetés
-izgatottan várod a futárt[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Értem, akkor lehet inkább nem próbálkozok, nehogy abba a kevésbe tartozzak, akinek elromlik, bár tényleg lehet h nem attól van gond, mert pl ha az Amazon-tól rendelem meg, akkor is repülővel jön csomagként, és akkor sokan alapból sérülten kapnák meg, ilyet meg nem olvastam
-
Degeczi
nagyúr
ilyet nem tudnak, legföljebb azt tilthatják meg, hogy egy fiókhoz bármikor is kapcsolódni lehessen vele,
de offline olvasóként mindenképpen használható maradmindenesetre érdekes lenne tudni, vajon mennyire átlagos használat mellett lett ilyen a lapozógombja, mert nekem a K3-é szerencsére bő másfél év után is kifogástalan, remélem az is marad sokáig
de gondolom inkább egyedi hiba lehetett a készülékkel, hogy mindkét oldalé tönkrement
(én pl. a balt alig használom) -
Libretom
aktív tag
Szerintem az idő a DRM ellen dolgozik.
http://ekonyvolvaso.blog.hu/2011/07/18/drm_ujragondolva#more3068724
Nem vitatva azt, amit írtál, én a tendenciát jónak látom. Nem mintha nem vennék/töltenék le ugyanolyan szívesen epubos könyvet, de a DRM lazulása még ott is alig látható, amennyire tudom. Ám a Kindle ebook-ok (főleg a kijelző miatt) annyival jobb minőségűek, és olyan szuper a támogatás mögöttük, hogy nem szívesen térnék át.
-
endruboy1
senior tag
Nem tudom nekem a mobilomhoz 30MB-os csomag van és egy kis netezéssel, chateléssel, Facebookozással (esetleg egy kis GMapsal - de ehhez előre le van töltve a térkép) kb. 10-15 nap alatt elfogy és ugyebár 30 napra van ez is. Azért ha visszafogom magamat akkor épp előtte pár napig kihúzza. Mondjuk telón nem annyira vészes mert csak a sebességet korlátozzák le, utána is jó kép nélküli böngihez meg chatre. (GMapsra is csak türelemmel).
De ha rendes netes oldalakat néznék sűrűbben és nem mindig a mobil verziót akkor azért egy hét alatt lazán elfogyna szerintem. -
endruboy1
senior tag
"(amúgy ha pedig javítás után eladod, és azt újra használják valahol, akkor megint ott vagyunk, hogy két aktív készülék kétszer akkora esély a vásárlásra)"
Igen, ez igaz de azért ha nyíltan azt állítanák hogy nem is kérik vissza a készüléket akkor azért nem járnának olyan jól. Akkor már az amcsiknak is eszébe jutna ezzel szórakozni szerintem. -
endruboy1
senior tag
Erősen kétlem hogy javítanák a vissza küldött készülékeket. Az a helyzet hogy pl. az Amazon felhő szolgáltatását működtető szerver parkokban sem foglalkoznak az elromló szerverek hibakeresésével, egyszerűen deaktiválják őket és mikor az egész konténernyi szerver bizonyos százaléka már elromlott, fogják a konténert és bedarálják. Ennek 2 oka is van: egyrészt nem éri meg nekik a javítással tökölni (idő, pénz, szakember) másrészt nagyon komolyan veszik az adatbiztonságot, azaz nehogy 3. fél hozzá juthasson azokhoz az adatokhoz amiket azokon a szervereken tároltak. Persze vannak alkatrészek amikből fizikai képtelenség ilyen adatokat kiszedni, pl. CPU de ez sem foglalkoztatja őket.
Ugyan ez a két ok jelen van bármelyik másik vissza küldött készüléknél és nem hiszem hogy ha egy több száz ezer forintos szervert lazán bedarálnak akkor egy "filléres" Kindlével máshogy tennének.
Itt inkább arról van szó hogy azért kell visszaküldeni, hogy nehogy te megjavíttasd és így kapjál egy új Kindlét amit aztán tovább árusíthatsz így rontva az ő üzletüket. No meg akkor mindenki bejátszaná az "elromlott a kütyüm" kártyát ami viszont már nem nagyon érné meg nekik. -
ztibor
senior tag
Próbálgatom, de eddig semmi.
Most rádugtam a PC-re, és találtam egy "Your Kindle is updated" azw-t délutáni dátummal a K3-on.
Kb déltől már nem megy a képernyő, viszont úgy látszik minden más rendesen működik, hiszen a wifin keresztül simán updatelte magát (tehát csak a képernyőt nem működteti valamiért, a szoftver rendesen fut alatta..
Ma asszem megpróbálok chatelni egyet a supportosokkal, ha ez sem segít akkor találtam egy USB-s unbrick módot, megpróbálom azt.
-
Degeczi
nagyúr
a fehér e-papír, jobb fölbontás, nem emelkedő árral (habár választott vezetőink megint azon munkálkodnak, h elszálljon minden árfolyam...) önmagában elég ok lehet a váltásra
a szoftver sajnos sosem volt a Kindle-ök erőssége: bár stabil, ritkán van vele gond, nagyon keveset tud, különösen a könyvek metaadatait tekintve (ha ott kezelné pl. a műfajt, fölösleges lenne a kínlódás a kollekciókkal)
-
Spy89
aktív tag
Igen, kb a sima Kindle 4 képességét rakták be a Touch tapizós felülete és az új kijelző mellé. Én arra számítottam, hogy a Touch belső képességeivel lesz legalább megáldva. Személy szerint mondjuk nekem még ez is elég, én olvasásra veszem, és nem egy egész könyvtárat akarok rajta tartani, arra jó a pc-m is. Egy szó mint száz az olvasásélményre ( láthatóságra ) mentek rá, viszont majd meglátom, hogy milyen élőben.
Legalább a mellé kínált tokon fejlesztettek. Ahogy elnézem kapott valamilyen záró szerkezetet.[ Szerkesztve ]
-
-
Sonja
nagyúr
Erről jut eszembe (mármint a FineReader-ről), hogy PDF-ből való konvertálásra a legjobb szerintem a ABBYY PDF Transformer! Az "engine" ugyan az, mint a Finereader-ben, de ez pont PDF-ből való alakításra lett kitalálva. Ja, és olcsóbb is, mint a FineReader, ha megvenné valaki esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Degeczinek is
Köszi a válaszotokat.
Nem akartam meg venni, mert ez szerintem horror ár érte.
De így tényleg az illegális letöltések felé terelik az embereket, mert mondjuk ami nyomtatva könyv olyan 3000 és azért nagyon max 1500-2000 ezret fizetnék, bár lehet, inkább 1500, mert ugye az a nagy varázs elveszik, hogy ott van a polcomon, a boltnak meg nem kell akkora infrastruktúrát fenntartani, mint mondjuk 10-15 bolt bérleti díja plusz X alkalmazott. El vagyunk itt szállva ebben az országban -
mondomén
őstag
Értem, köszönöm.
Még annyit, hogy mi kell a garancia érvényesítéséhez? Vaterán lett vásárolva a készülék és csak a bontatlan dobozt kaptuk. Arra meg már nem emlékeznek itthon, hogy volt e valamilyen papír a dobozban... Itt is szériaszám alapján csinálják vagy esetleg a dobozon lévő 2 vonalkódos matrica kell hozzá? -
Degeczi
nagyúr
-
Macisajt3
tag
Köszi a válaszokat!
Anyumnak keresnék egy megfelelő olvasót. Nekem egy keyboard wifi van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Érintőset semmiképpen nem szeretnék; Ameddig hangoskönyvet nem rak rá az ember kb tök mindegy mekkora a tárhely, mert az indexelés miatt 200 könyv felett szerintem úgyis kiakadnaAz 1 hónap akku idő meg szerintem teljesen baráti.
Úgyhogy azt hiszem a célra nem lövök mellé -
hampidampi
őstag
"A sorozatszám alapján tudják, hogy mikor lett először aktiválva, onnantól számít az egy év."
A jótállás időpontját nem az aktiválástól számítja az Amazon, hanem a vásárlás napjától.
"We warrant the Device against defects in materials and workmanship under ordinary consumer use for one year from the date of original retail purchase." -
DeusHun
őstag
Akkor nem értem a dolgot és google sem ad arra semmi konkrétat, hogy mi alapján megy 1-1 könyv szinkronizációja.
Tegnap este újra kipróbáltam és az előzőleg olvasottal ment a dolog, gond nélkül szinkronizált a PC és az olvasó, a jelenlegivel még úgy sem, hogy direktbe a kindle-ről nyitottam meg a Kindle for PC-vel (ez csinál egy másolatot a saját mappájába és onnét olvassa be, tehát 100%, hogy azonos a könyv). Mindkettő azw kiterjesztés, mindkettő ugyanazzal a konvertálóval készült.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4102
- Ipad Pro 12.9 6th gen 128 GB WIFI + Cellular Magic Keyboard Apple Pen Gen 2. Smart Folio
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- Ipad 8. gen - 128Gb - Sérült de működik
- Apple iPad Air 6 (2024) - M2, 8/128GB, 11" - Asztroszürke (Spacegray) - 34 hónap garancia
- Xiaomi Redmi Pad 11" 8/256Gb Mint Green tablet
- Szép állapotú, karcmentes Pocketbook 634K3 Verse Pro Color Stormy Sea - Még 20 hó bolti garival! -
- Samsung A9+ 5G 8Gb/128Gb tablet (11"-os, SIM kártyás modell, garanciával)
- Féláron Samsung S10 Ultra 5G 12/256GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest