-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tony21
tag
válasz balintbaba #306957 üzenetére
Naja, ma reggel a Lidl felé láttam egy nagyon hajlott nénit camping-en tekerni, nem tudom, hogyan fordította át a pedált az alsó felső holtponton, de nyomta neki Ez egyébként jó, hogy még felülnek és tekernek.
Bármikor kettesével hármasával rohanok fel a lépcsőkön (volt hogy panel 8.-ra), nem vagyok túlsúlyos (76kg, 180cm), rendszeresen tekerek régóta (tél az sajnos kiesik, képtelen vagyok úgy beöltözni, hogy minden stimmeljen), de így szoktam meg, hogy nem pörgetem túl.
-
Tony21
tag
válasz parandroid #306946 üzenetére
Nem sokkal gyorsabb, mint mikor a 90 éves mamika emelkedőnek teker a famarkolatos, dörzsfékes csepellel a CBA-ba
De mindegy, szerintem én ezt elengedem, állandóan erőre, izomzatra gyúrok (meg időnként új hajtásláncra), 'szt kész.#306952 RobbyJr: a humán motorra gondoltam, magas pulzusszám miatt
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz RobbyJr #306892 üzenetére
Bakke, tegnap kicsit jobban pörgettem, mondom ez jó lesz, még nem pattogok a nyeregben, de jóval gyorsabban pörög a pedál .... megszámoltam, 70/perc
80 már kényelmetlen és kiugrik a motorom a helyéről. Mindegy, próbálgatom, kicsit jobban megpörgetem, aztán visszaállok taposásra, aztán újra pörget, újra tapos, térdeim szerencsére bírják.
Nekem az ideális tartomány valahol 50-60 környéke lehet jelenleg ...
Érdekes ez, sokszor látok outin full mezben, cseppbukóban embereket, aztán alig forog a pedál, jó ha 50 megvan.[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz Hasaggymeg #306891 üzenetére
Igaz, marad elöl ami van, hátul meg egy 11-28, aztán próbálom pörgősebben a dolgot
Sík úton a 30km/h most kényelmesen tartható (26-os monti, 1,9-es félterep gumikkal), 40-et is ki lehet tekerni belőle szükség esetén, ha meg lejtő jön, legfeljebb nem tekerek#306892 RobbyJr :
próbálkozom, már van, hogy hátul a 4. lánckeréken fut a lánc ... előtte ilyet max. terepen, emelkedőn látott, csak oda sajnos már ritkán jutok el ... -
Tony21
tag
Sziasztok!
Sikerült elnyűnöm a teljes hajtást a szaladgálós mtb-n, a lánc megnyúlt, a lánckerekek megkoptak (főleg a hátsó 6-os).
Ebben szerepe lehet annak is, hogy nem pörgősen tekerek, hanem izomból taposom neki, no meg 1000km-el elszámoltam a láncba beletekert utat
Most hajtom így ameddig nem ugrik (új lánc már ugrik a hátsó 6. lánckeréken, tesztelve), de csere szükséges lesz.Jelenleg elöl 22/32/42, hátul meg egy 11-30 -as 8 sebességes HG41 van.
Kérdésem, hogy érdemes lenne-e elöl 28/38/48-ra váltani, hátul meg 11-28 -ra? Talán több lánckereket ki tudnék használni, mondjuk sík úton a max. áttételt nem hiszem, hogy ki tudnám tekerni. Vagy nem érdemes ezzel vesződni, maradjon a mostani felállás aztán inkább tekerjek nagyobb pedálfordulattal? (úgy is ki tudnék használni nagyobb tartományt )
Másik kérdésem, hogy HG41 helyett érdemesebb a HG50-et választani? Tartósabb annyival (árban alig van különbség)? Vagy van egyéb hasonló ár/érték arányú alternatíva?
Harmadik meg a láncok ... létezik 8 sebességes lánc ami ár/érték arányban megfelelő? Illetve a patentszemeket hányszor illik szétszedni/összerakni? Láncból többet vennék, aztán rotálnám őket (láncprés is van). -
Tony21
tag
[Erre] valakinek van valami ötlete?
-
Tony21
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy egy bizonyos váltóállásnál (8 sebességes rendszeren elöl legnagyobb, hátul a második legkisebb lánckerék) mint ha ugrana a lánc. Igazából nem úgy ugrik, mint mikor kopottak a lánckerekek és új láncot tesz fel az ember, hanem roppan, pattan valami hátul és arra a kis pillanatra egy picit megszalad a hajtókar .... ugrásnál sokkal nagyobb luftot tekernék, mint ami ezzel a roppanással jár ...
Elöl középső tányér, hátul ugyanúgy a második legkisebb lánckerék esetén ez nem jelentkezik. Sőt, az összes többi váltóállás kombinációban sem jelentkezik.
Ez miez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Milyen autót vegyek?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- BestBuy topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Steam topic
- További aktív témák...