Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #152489 üzenetére
Továbbra is ezt ajánlom,ma is meggyőződtem fényéről. [link]
Más...itt 105Km és ~900m szint (888) volt.Sem kép,sem Strava,rokon (Zasszony) az egyetlen tanu,így lehet meg se történt.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
válasz syler123 #152494 üzenetére
Ez is fontos tulajdonság: 7135x8
Ez azt jelenti, hogy legnagyobb fényerőn nagyon melegszik, pár percnél tovább nem bírja. Ez egy régebbi firmware-t használ, az nem tudom, hogy a túlmelegedést hogy díjazza. Az újabb emlékeim szerint lejjebb veszi a fényerőt, amit aztán egy ideig nem is enged állítgatni.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz syler123 #152489 üzenetére
Van ilyenem, nem valami szép a fénye és az 12000 lumen kamu, max 200-at tud. Inkább ezt vedd, meg egy filléres konzolt hozzá.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz syler123 #61242 üzenetére
Valószínűleg ott fityeg a tárcsán, és amikor annyira elfordul a kerék, akkor a lakat beszorul a féknyereg és a féktárcsa küllője közé => azonnnal megáll a kerék, vagy eltörik a tárcsa
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
veterán
válasz syler123 #58308 üzenetére
Nagyon vicces, hogy mikor elindulok a lakasbol a bicoval, meg szobahomersekletu ugye es rugozik rendesen, tenyleg mozog, aztan mikor kihul, mar talan 1 centit, ha megmozdul, ugy kihul
De nyaron tenyleg meglepoen jol mukodik, hiaba akarmilyen alap szutyok, jobb, mint a semmiEverybody lies.
-
andrisbandi
őstag
Én még a montimat is átalakítottam csopperesebre másik stucnival és kormánnyal.
Kiöregszik az ember az előredőlős testhelyzetű bringázásból.Telóval szereintem is kényelmesebb még aszfalton is tekerni, de valahogy nem sikerült mégsem megszeretni. Én sokkal ügyetlenebbül tudok irányítani telós montival terepen, a súlya miatt sokszor orrnehéznek tűnik.
Lehet következőre fatbike-ot veszek, abba szerencsére nem kell teló.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Tothgera30
Ármester
Hasonlóan vagyok fater 52-es Kalkhoff Limited XT trekking bringájával. Kényelmes, könnyen gurul, és elől van egy saját márkás teleszkóp, ami ránézésre kb. 3-5cm-et mozog, de nem dobnám ki belőle, ad egy kis komfortérzetet. Nagyon egyben van, jó vele tekerni, egyenes háttal, kényelmesen, komótos 25Km/h körül.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
razzorr
őstag
válasz syler123 #53230 üzenetére
Valahogy én is azt tapasztalom mostanság itt a vad keleten (Debrecen és környéke) hogy az autósok kicsit jobban figyelnek ránk. Ma mentem egy 50-es szembeszeles karikát és csak 2-3 autó akart megölni, egy harmadrendű vacak úton, pedig rá kellett merészkednem a veszélyes 4-esre és a 47-esre is (tudom nem lehet ott bringázni,de vagy ez vagy a puszta). Nekem inkább a gyalogosokkal van nagy problémám,mindegyik össze-vissza vakon közlekedik. Na mindegy,szerintem is javult a helyzet.
-
ivana
Ármester
válasz syler123 #53230 üzenetére
Engem múltkor egy kis utcában úgy előzött meg egy nőszemély, hogy kereszteződés előtt bejött mellém (30-as övezet én is mentem 30-al) ami önmagában szabálytalan, kereszteződésnél pedig bekanyarodott előttem jobbra, majd nem a kocsi oldalában kötöttem ki úgy, hogy satu fékkel álltam meg.
A kresz szerint sem a legszélén kell menned az útnak minimum egy 70cm-re benn szoktam menni, de inkább egy méterre. -
-
Client
tag
válasz syler123 #52695 üzenetére
Egyébként, ha rákeresel arra, hogy "speaker on bike" - érdemes a képekre keresni -, találhatsz jó megoldásokat.
Ebay-en is vannak ilyen cérla cuccok.
Kulacstartós megoldásnál érdemes lehet megfontolni egy állítható kulacstartót - bár én speciel egy ilyen tescós topeak másolattal már befürödtem; pár nap alatt letört. A Topeak lehet, hogy jobban bírná.
[ Szerkesztve ]
Ex - WaterLo
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #52692 üzenetére
A fülhallgatót az orrodba dugod,egy nagy hengeres hangszórót a szádba és szépen megfulladsz,így már a telefonálás sem lesz gond.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Client
tag
válasz syler123 #52689 üzenetére
Bocs a gyenge poén miatt, de nekem az jött le, hogy lényegében egy bluetooth hangszóró elhelyezésének kérdését veted fel, és az adott mondatrészben nem használtál nyelvtani tárgyat, így ez magas labda volt.
Van egyébként olyan "fülhallgató" is, amit nem kell fülbe dugni; a koponya csontozata továbbítja a hangot.
[ Szerkesztve ]
Ex - WaterLo
-
syler123
veterán
válasz syler123 #52422 üzenetére
Lejárt a szerkesztés, én bringára tenném, nem sisakra.
Maximum1: Köszi! Úgy látom durva fényereje van, akkor gondolom ez feles fényerőn is okés. Mentem is a linket, ilyet fogok rendelni. Még valami, te bicón használod vagy sisakon? Gondolok itt arra mennyire egyszerű elhelyezni a bringán. Úgy látom valahová az akkut is el kellene tenni, nyereg környékére nem nagyon menne nekem mert van nyeregtáska is, meg a hátsó lámpa.
[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #52286 üzenetére
Nekem ilyen van és teljesen meg vagyok elégedve vele.Még az elemmerülést is jelzi és bár villogása nincs,nekem soha nem is hiányzott.
(#52287) zeon.hu...nem tartom valószínűnek,hogy túlzsírozás miatt kopogna.Szerintem olyan nem is létezik!
[ Szerkesztve ]
-
-
imyourfriend
őstag
-
imyourfriend
őstag
válasz syler123 #51343 üzenetére
Ilyen zsebrakétát semmiképpen sem, bikefun pumpa bőven megteszi otthoni használatra. Ezen darab pl.: [link] Lehet venni mindenféle olcsóbb darabot, de ezen pumpa alá nem ajánlom, 1-2 ezer forintos darabok szerintem kölyköknek valók kb..
(#51361) Runner_fxr: Errefelé sok Avid Elixirt használnak megelégedéssel.
[ Szerkesztve ]
-
-
zoli03
őstag
válasz syler123 #50070 üzenetére
Olvass utána, nem csak a Bergamontot ajánlja, és nem is forgalmazza, hanem csak ott dolgozik.
Nem emeltem ki a 29"-t, hanem példának írtam. Mi, az hogy gyengébb modelljei? A 29"-os Gepidáknak szar a geometriája. Ha odaültetnek a katalógus elé, fél órán belül sokkal jobbat tudtam volna választani. Ezen nem lehet mit szépíteni, elb@szták, és a 27,5" se jobb. Most akkor nézzük el a Gepidának, hogy semmit se ér az idei MTB kínálatuk, mert minden gyártónak vannak gyengébb modelljei? Ez szerinte mennyire vigasztalja azt, aki megvette?
Írtam példának az olcsóbb városi modelljeiket is, amik nagyon gyengék ár/érték arányban.
Szerinted ha 2012-ben az egyik legszarabb monoblokkot rakták bele, most nem spórolják el az alkatrészeket? Biztos vagyok benne, hogy még jobban elspórolják. Tudom, hogy mennyi egy normális minőségű monoblokk nagyker ára (eléggé alacsony), de ők inkább berakták a pár forinttal olcsóbb szart. A többi alkatrésszel is eljátsszák ezt, láttam olyan trekkinget, amin pár hét alatt mindkét ergonomikus markolat eltört. Kíváncsi lennék a saját márkás kormánycsapágyaik, kerékagyaik minőségére.
Tavalyi bicikliárakat nem nézegetek, akkor minden olcsóbb volt, 2 éve meg annál is olcsóbb. Nem tudom, hogy jön ez ide. -
ivana
Ármester
válasz syler123 #50059 üzenetére
Nagyon lapos a fejcsőszög ez látszik a képen, ez lassú irányítást okoz amit egy szokásosnál rövidebb stucnival próbálnak kompenzálni, pont ahogy egy túra csepelen. Nem viccből hasonlítottam ahhoz. Az ülés pozíció pedig nagyon beállítás függő nem az miatt jó egy geo vagy rossz (mondjuk van annnyira idióta geo amivel nem lehet mit kezdeni, de itt nem ez a probléma).
-
zoli03
őstag
Hidd el, nem véletlenül kezelik úgy a Gepidát. Pár példa, hogy én miért utálom:
Az olcsóbb városi biciklijei nagyon túl vannak árazva. A Csepel meg a Neuzer sokkal olcsóbb, pedig kb ugyanaz a felszereltségük. És ez nagyon árérzékeny kategória, itt 2000 Ft is sokat számít, nemhogy 5-10000 Ft.
A 29"-os montijainak Runner_fxr szerint (ebben adok a véleményére) parasztbicikli geometriája van. Pedig csak egy katalógust lapoznak fel, aztán onnan választanak vázat. Elég lenne megnézni mondjuk a nagyobb gyártók tavalyi sikermodelljeit, aztán keresni egy olyat a katalógusból (geometria táblázat fent van a gyártók honlapján). Most akkor vagy csak hasraütés szerűen választanak vázat, vagy valamilyen nagyon nem hozzáértő személy hozza a döntést. Egyik opció rosszabb, mint a másik.
Fél perc Google keresés után a Gepida 2012-es kínálatával kapcsolatos sajtóhír:
"Az összes bringa hajtóműve négyszögtengelyes FAG monoblokkot használ, amely minőségben fényévekkel jobb az eddig alkalmazottnál."
Még az ellenségemnek se kívánnám ezt a monoblokkot. El sem tudom képzelni, hogy adhatta ehhez a FAG a nevét. Több, mint 2 óra volt, mire ki tudtuk szedni haverommal az egyik Gepida Bandon-ból ezt a semmitérő teljesen műanyag FAG monoblokkot, mivel a műanyag menet egyszerűen nagyrészt a vázban maradt, a monoblokk meg nem jött kijjebb. Persze utána még ki kellett kaparni a menetből a bennemaradt műanyagot.A városunkban levő, legidősebb bicikliszerelő is kegyetlenül leszólta őket, valószínűleg be se engedi már a műhelyébe őket, vagy legalább dupla szerelési árat mond rá. És eléggé jó bicikliszerelő, csak egy példát mondok: mindenki írja, hogy kerékfűzés után rá kell húzni még a küllőkre egy idő után. Szegecselt felnit megfűz úgy, hogy ahhoz akár soha nem kell hozzányúlni. Haverom kerekét is ő fűzte, 3 év alatt nem kellett hozzányúlni, semekkora nyolcas nem ment bele.
Szóval lehet a felszereltségi listáról egy-két elemet kiragadva jó vételnek tűnnek, meg jól néznek ki, de sajnos mint a példa is mutatja, attól még messze nem lesznek jó vételek.
-
bunddog
tag
Ilyen ez a popszakma mindenkinek el kell döntenie meddig döntsenek helyette az "itteniek"
Komolyra fordítva, ha a felszereltsége jó vehet gepidát akinek tetszik mindenki maga dönti el. Meridákat nem szokták fikázni de tényleg túlárazott, szerintem most tényleg a ctm a nyerő pedig nem is német
Ha 210 lett volna a ctm tuti azt veszem
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz syler123 #50054 üzenetére
Amilyen geoja van annak a váznak még így ránézésre is nem csoda, kb. öcsem öreg túra csepelje jobb geoval rendelkezik Én a ctm-re szavazok, az felszereltség is jó és nincs libakergető geo-ja.
Más: "700x54c a preferencia betonra" már 32 is inkább a felső határ mint a kellemes, egy ballonos 28 talán a legjobb, a leggyorsabb értelmes külsők szerintem a 25-ösök, 23-ashoz képest sokkal stabilabb gördülésiben nem érezni gyakorlatilag a különbséget.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz syler123 #49907 üzenetére
(#49905) syler123: Erről enni lehetne Nem ékszer ez, használd.
Akkor fújt rá féktisztítót amikor rajta volt a szabadonfutón? Bátor. Ha egy kicsi bejutott, még nincs gáz. Ha sok, akkor itt az ideje megtanulni agyat karbantartani
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
ivana
Ármester
válasz syler123 #49907 üzenetére
Oda se, féktisztítót még fenn lévő láncra se fújnék, kazettára meg főleg csak leszedés után, ha a szabadon futó csapágyazását sikerül elmosni akkor lesz utána anyázás rendesen.
(#49908) Vasinger! Szerintem súlyban van csak különbség, meg abban, hogy mennyire kopik. Egy első tányérnál biztos, de a sorban se lehet nagy különbség súlyon kívül. Láncból szerintem nincs groupsethez tartozó darab, ott az a kérdés mennyire nyúlik.
(#49909) bunddog Így képről nagyon fűmagnak tűnik, az ott biztos a szövet? Nem is ilyen sárga szokott lenni és elég furcsa lenne pont a vályatban...
[ Szerkesztve ]
-
válasz syler123 #49617 üzenetére
Én egy Trek-ről ültem át rá,alig volt különbség komfortban,teljesen vállalható darab amit ajánlok.A váz tényleg korrekt.
dimola
Értelek,ha esetleg többet szánsz majd rá mert meggondolod magad akkor bátran ajánlom amit linkeltem,tapasztalatból mondom,hogy nagyon jó ár/érték arányban is.[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Solad
addikt
válasz syler123 #49436 üzenetére
Persze, megnyulhat a bowden. Finomállito cdavarral tudsz rajta igazitani, de szervizben allitas, esetleg csere a legjobb megoldas.
Suti: vegulis van benne racio. En kifejezetten szeretem higy harmat tudok lokni. Foleg hogy harom tanyerom van elol es kicsit maskepp kell jatszani a fokozatokkal. Ha felvaltok 42-rol 52-re akkor konnyit a dolgomon hogy hatul azonnal fel tudom lokni pl. 11-rol 13-ra.
[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #48044 üzenetére
A boltban más színben van. A MOM parkban legalábbis. Ott szürke-narancs a kínálat és mindkettőből van minden méret.
(#48045) fungeld: Sajnos ilyet nem tudok. Nem akarlak elkeseríteni, de patent cipőkből senki nem tart készletet. Sem választék nincs sehol, sem pedig méret. Jó ha egyet-egyet találsz a legkommerszebb lábméretekre. Nekem pont van egy eladó. Hehehe
[ Szerkesztve ]
-
Client
tag
válasz syler123 #48035 üzenetére
Mindkét bringa nagyon jó vétel ennyiért szerintem.
Ha sokat mész aszfalton, akkor valóban érdemes egy olyan köpenyt rátenni, amit fel lehet nyomni 4-5 bar-ig és középen nem túl markáns a mintázat. Szerintem ez a legfontosabb tényező a haladósság szempontjánól.Ex - WaterLo
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #48031 üzenetére
Naaa...ne háborodj fel,csak van itt egy pár ember aki 29"-ost hajt. Van egy ilyen mellyel 20-150 km távokat szoktam menni,jellemzően 40-100-at. Idén volt 3000 ezzel és igaz Cross-al nem tekertem de ez elég kényelmes akkor is ha véletlenül földútra vagy erdőbe tévedsz vele. Valamiért nem tetszenek a Cross és Trekking bringák,olyan sznobak nekem és gyenge telóval szerelik őket.
-
jeri
tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #47933 üzenetére
Szerintem a Cube-ot vedd...vagy a Bergamont-ot. Nem is,a Cube jobb.Csak vicceltem,a Bergamont az igazi. Meggondoltam magam,mégis...vagy...Remélem segítettem.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz syler123 #47933 üzenetére
Szerintem túlragozod ezt a kérdést.
Azt kell megvenni amelyik jobban tetszik, hidd el az égvilágon semmi különbséget nem fogsz érezni az alkatrészek között a két bicón, ezen a szinten nincs különbség. Ezek egy kategóriában vannak.
Ezt sok évre veszed, nem az a lényeg, hogy pár ezer ft-al az egyiken vagy a másikon drágábbak e az alkatrészek. Inkább a geometria táblázatot böngészd át alaposan, és mérd le a belső lábhosszodat, mert szerintem az 54-es nagy lesz neked. Akkor meg nemsokára mész azzal, hogy a cube-on 5900 ft az első váltó, ha belever a cerkába a felső cső.Maximum1: Én is javasoltam, hogy élőben kell megnézni, de az biztos, hogy egyik sem csótány!
Csótány az más kategória. -
syl5
őstag
válasz syler123 #47751 üzenetére
A fitness jó lenne szerintem neked, teló felesleges súly, én szeretem nagyon a fitness-em ugyanilyen használatra.
[link]
[link]Azzal számolj, hogy megveszed, és kapásból +30-40k (ha használt akkor 50 is lehet, ha pl nyúlt a lánc) kiadás. (lakat, sárvédő, prizmák, lámpák, csengő, 1 pár plusz belső, alap szerszámok, láncolaj, stb)
Amúgy mennyit érhet manapság a linkelt gép?
Tiagra integrált hajtás, Deore XT váltó, váltókar, fék, fékkar, Shimano WH-R550 ritkaküllős könnyű kerékszett, Schwalbe maraton gumi, Procraft kiegészítők
Könnyű, gyors 10,5 kg, mindennel felszerelve, lakattal 12 -
-
viko81
csendes tag
válasz syler123 #47741 üzenetére
Mennyi a keret? mert már volt 18x e cube, meg 150-160e gepida is
Mondjuk ameddig ilyen bringákat ki lehet fogni használtan: focus 130k , addig a használt piacon is nézelődnék.
Kis méret mondjuk.2.
Őket is felhívhatod, ez egy nagyon jó felszereltségű bringa: (ár is rendben van, de te tudod belefér e a keretbe)winora , 2015 alivio, integralt hajtas, dt-xt kerekszett. spd pedál.
, ha nem engednek az árból, belealkudsz 10e ért kiegészítőket..
-
szjoci
őstag
válasz syler123 #47734 üzenetére
Bowdenes tárcsaféket ne, hacsak le nem akarod egyből cserélni hidraulikusra. Attól még egy normális v fék is jobban teljesít, szebben működik.
Szerk.: Mellesleg hugomék tavaly 120-ért vették a 2014-es modellt hidrós fékkel. Az okés hogy el van szállva a dollár, no de nem ennyire...
[ Szerkesztve ]
-
-
Client
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest