-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
Nu skacok gondoltam megosztom veletek a kerék ütésem okát. A gumi nem volt jól fent.... leengedtem, beszappanoztam a peremnél, felfújtam, pattant/kattant egy nagyot és most jó.
Mik vannak.....
-
Zebu
addikt
Skacok, gumi felrakáshoz mi az "assembly paste" mire jó?
Dtswiss srácok azt mondják, ezt mindig használni kell a felrakásnál. ÉN sosem próbáltam, és konfirmálták, hogy nem jól van a gumi felrakva. Még most sem értem hogy lehet rosszul feltenni. Rose fiúk nem jól tették fel ezek szerint. Én nem piszkáltam...
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz bogabi #94508 üzenetére
Maximálisan egyetértek. 35-öt tartan egyedül azért már megkíván egy kis technikát és kondit... nem nevezném alapnak
Napfénysüti 27-30-cas megállapítása életszerűbb szerintem...
30-at mtb-vel tartani aszfalton 2.1/2.25-ös gumikkal már szerintem erősen átlagon felüli...
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz IMIIKE1998 #94491 üzenetére
Ez valóban megválaszolhatatlan. 30 egész egyszerű... szerintem
-
Zebu
addikt
+1
Nekem is az első túrám egy 130km-es menet volt SPD-SL pedállal. Nem volt borulás. Csak majdnem amikor egy méh beakadt a sisak szellőzőbe és gyorsan le akartam ugrani. DE letámasztottam okosan.
Párszor indulás előtt kicsatoltam becsatoltam a falhoz támaszkodva és ennyi. Mondjuk akkor még a rugót nem feszítettem meg annyira, mint most...
-
Zebu
addikt
Le kell szednem ezt a gumit, egyre biztosabb hogy ez van szarul fent. Azt mondják a gumin van egy jelölés az oldalán és annnak kell párhuzamosan futni. De hogyan tudod rosszul felrakni? Főleg azért, mert nekem anno amikor rosszul raktam fel akkor el is durrant mert becsípte a belsőt.
-
Zebu
addikt
válasz #27813376 #94228 üzenetére
Megnéztem egy mérőszalaggal. Furcsa... a felni jónak tűnik. 1mm sem volt amennyit mozdult. A gumi max 3mm, de nem láttam jól annyira. Ez okozhat ilywt? Vagy lehet ferdén volt a kerék? Nem tudom. Mindenesetre van egy sere külsőm ha visszajöttem kehet felrakom kipróbálni.
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #94222 üzenetére
MTB-ben is benne vagyok, igaz 1 éve nem ültem rajta, mert inkább országútis csapat volt a közelben.
Abban is benne vagyok novembertől. 1 éve felkészítettem a szezonra gépet, teló, forgáspontok, minden készenáll. 😉👍
-
Zebu
addikt
válasz darkrock #94219 üzenetére
Vázméret trükkös dolog. A magasság önmagában kevés. Belső lábhossz, törzs, kar méret határozza meg, hogy melyik fekszik jobban. 182 szerintem általában pont a mérethatáron van (én 183 vagyok).
Szerintem minden esetben a kisebbet kell választani ha nem biztos melyik lesz jó.
Itt van egy online kalkulátor. Ez sem 100%, de kicsit segíthet. Sosem a gyártó méretezését kell nézni, hanem az adott váz méreteit a gyártó geometria táblázatából.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Kellemes tekerentyű alakult tegnap este errefele. Kicsit több lett, mint szerettem volna, de annyi baj legyen: [link]
Érdekes, hogy most hoztam meg a szervízből az elvileg hibátlan DTswiss kerekemet és mégis érzem, hogy üt. Nem értem. Lehet a gumimmal van valami?
Hamarosan landolok majd Dunakeszi környékén. Van itt a fórumban a környékről bárki aki benne lenne egy kis aszfaltos pörgetésben és közös draft-ban?
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
55-nél szerintem ne vegyél nagyobbat. nem tudom mennyire hosszú a karod, lábad, de ahhoz a magassághoz kb jónak kell lennie. Én biztos nem vennék nagyobbat. Volt egyszer nagy vázat, 2 év szenvedés után váltunk meg egymástól. Kisebb váz mindig job, mert stucnival vagy egy másik nyeregcsővel tudsz picit játszani vele ha a határon vagy. De ha nagy akkor az már nehezebb...
Nem tudom a többiek mit gondolnak.
(#94100) 6030D: cask leesett, mert alul szerintem nem feszíti eléggé. vagy nem tudom. Hogyan lehet ezt beállítani? Láttam hogy kicsit mozog fel és le, lehet forgatni, de nem tudom hogyan lehet feszíteni rajta
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Most nézem hoyg a revoshift váltó miatt nem mindegy milyen markolatot teszek a gyerekbicóra. Jobb oldalon rövidebb kell. Tudtok valamit ajánlani?
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Megvettem egy 20-as specit a kislánykámnak, de pár kérdésem lenne.
1. Sajna az első kerék nem gyorszáras. Hogyan tudnám megoldani, hogy betegyek egy gyorszárat? Elmagyaráznátok kérlek? Láma vagyok...
2. V-fék padok... 20-as kerék van benne, gondoltam lecserélem a padokat újakra, Ugyanakkora kell bele, mint a 26-os társaira, vagy 20-ashoz kisebb méret. Ha jól láttam vannak 55, 63, 68mm-esek. Milyet javasoltok?
3. Most hogy elnézem jópofa lenne egy sárvédő rá. Milyet ajánlanátok gyerek bicóra? Gondolom ebből is van külön forma 20 inch-re.
Ilyen gép let:
-
Zebu
addikt
Szép napot kollégák. Szenvedek itt a kerékpár vásárlás témakörben. Gyerekek lépnek 16 -> 20 és 20 -> 24 kategóriát.
Próbálok nekik okosan upgrade-elni, mert 20-as ból becsúszott egy Decahtlon "fully" ami mindenre jó, csak tekenri nem annyira. Nehéz, a telók, meg semmit nem érnek. De et tudtam is, de nem volt kedvem harcolni.
Böngészem most a használtpiacot, okosabb akarok lenni.
24-esből ezzel a kettővel szemezek:
Cannondale: [link]Bergamont: [link]
Az egyik merev teljesen a másikban van egy kis zötyögő. Személy szerint én a lefty-t támogatnám, mert kitályul néz ki és a gyerek akármennyire mondja, hogy neki MTB kell meg terep, 99%-ban aszfalt vagy murva van...
Mit gondoltok a két típusról? Mindegyikből találtam használtan is, ezért sasolom őket. Még vasn pár speci, scott tarsolyban, de ez a kettő a no 1.
20-as kérdés még bonyolultabb, mert lány bringa kell, MTB, rózsaszin, kulacstartóval. Illetve itt még az igények nem tiszták teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #93259 üzenetére
Meglett a megoldás! Elhoztam a Dt Swiss-hez és garanciában megcsinálták. Tengelyt cseréltek, csapágyakat, valami kerámia cuccra ha jól értettem és kompletten a szabadonfutót is. Azt mondták most hibátlan új kerekem lett! Tök jó! A helyi Rose emberke javasolta. Este beteszem, és holnap kipróbálom.
Van valami titka a direct mountnak? Szenvedtem mire kiszedtem, a vissza sem lesz könnyebb gondolom.
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #93257 üzenetére
Köszi a tippet. Jelenleg Svájcban taposnám a km-eket még a szezon végéig, remélem jövő hét elején rövidre zárom az ügyet. Találtam egy srácot itt aki bringa szervizben dolgozik és van otthon egy kis műhelye. Vele megnézetem és meglátjuk.
Köszi a tippeket. Otthon is kell majd egy megbízható szerviz!
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #93191 üzenetére
Jah azt javasolják, hogy küldjem vissza a kereket nekik... nah ez érdekes. miként ics csináljak ilyet
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #93191 üzenetére
Igen már levelezek velük. Itt mindössze a pár 1000 km a nehézség Kiváncsi vagyok mit javasolnak majd.
-
Zebu
addikt
válasz Pttypang #93177 üzenetére
Írtam a Rose-os emberkémnek akitől vettem, hogy ez most garis dolog vagy mi....
Kosz merre?
Még nem szedtem szét, csak láncot és hajtást szoktam zsírtalanítani (Muc off degreaser aerosol) és utána tisztítani és olajozni. Eddig hibátlan volt... A múltkor nagyobb túrám közepén éreztem először, hogy kezd felakadni a lánc. be is szorult egyet a hátső váltónál, meg kellett álnom kibányászni.
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #93174 üzenetére
Fene essen bele, még 1 éves sincs a bringa. Azt hitttem megnyúlt a láncom.
Az a fura, hogy ha megállok és úgy hajtom akkor nem, csak gurulás közben.
-
Zebu
addikt
Help pls!
Ma tekertem és azt vettem észre hogy folyamatosan felakad a láncom hátul ha nem tekerek. Felhúzta a váltó kanalat és rángatja össze vissza.
Ha tekerek nincs gond.
Mi a franc ez?
Már párszor tapasztaltam korábban, de most folyamatosan...
-
Zebu
addikt
válasz rétisün #92978 üzenetére
Huh hallod tavaly én meg is rendeltem egyet a CF 9.0 di2-ből, aztán lemondtam végül. Becsúszott egy ROSE helyette:
De nagyon foglalkoztat a mai napig. Nagyon pöpec masina. 2 kollégám használja. Nagyon kellemes geometria.
bocs az üzenet áradatért jó érzés visszatalálni
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz axlfsi #92991 üzenetére
Szia,
Decathlonból a 700-zas széria már vállalható minőség hosszabb túrákra is (narancssárga vagy világoskék zseléy betétek ha jól emlékszem). Rövidebbre akár a piros is megteszi. Egyéni preferencia kérdése, sajnos ez ilyen kisérletezős mutatvány...
Én egy időben küszködtem a "lenti zsibbadással" főleg nagyobb mászások után, vagy közben. Kiderült, hogy a gatyával volt a baj, volt hogy még az alsómat is feltörte. Gatya csere és megoldódott. Jelenleg 4 gatyát váltogatok nyáron, 2 deka, 1 kínai és 1 Endura. Mondjuk az Endura a legjobb sajnos, rohadjon meg...
Próbára elsőre a deka jó szerintem a fent említett széria, aztán érdemesebb lehet kipróbálni spéci bringásruha gyártók termékeit: Santini, Sportful, Nalini, Endura vagy Castelli, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #92977 üzenetére
Ezer éve nem jártam erre! Megy még az országútitás? 😅🚴
Balaton kört nem szeretne valaki nyomni valamikor decemberben virsligumissal?
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Keresek valami megbízható országúti szervízt Budapesten egy szezon végi karbantartásra. Majd ősszel
De olyan kellene, ahova nem kell visszahordani a bicót az első karbantartás után, plusz rendben van nekik, ha a fogassort, láncot akár én adom nekik -
Zebu
addikt
válasz 313313 #53352 üzenetére
Szép!
Én is túl vagyok már a Balaton körön, mentem országútival és MTB-al is. országútival meg sem próbáltam a bringautat, mert kritikán aluli.... 71-es és 7-es szépn járható, csak éppen nem szbályos. Igaz országútival lazán megcsinálod 8 óra alatt körbe ha nem használod a bringautat, míg ugyanez a bringaúton simán 10 óra körül lesz....
-
Zebu
addikt
SrÁcok van egz eladó CUBE AMS lime színű rövidgatyám XL-es méretben eladó. Ha érdekel valakit dobjon PÜ-t. Nem használtam egy percet sem. Ára 8000 HUF.
Bocs az offért. Ha valakit érdekel, dobjon PÜ-t.
-
Zebu
addikt
válasz Runner_fxr #53101 üzenetére
Tényleg! Igaz ez a méret már nincs benne
-
Zebu
addikt
válasz hszilard666 #53092 üzenetére
Nekem is volt ilyen pumpám. Ezzel vészhelyzeti felfújás oldható cska meg kb. Nem tudod mérni mennyi a nyomás, szóval max annyit nyomj bele, amivel elgurulsz az első olyan helyig, ahol le tudod ellenőrizni a gumi nyomást és normálisan belőni.
Arra figyelj, hogy amennyiben presta szelepesbe fújsz, akkor nehogy elgörbítsd a szelep zárót a tetején. Nagyon fékony és ezzel a merev pumpával simán el tudod. Nekem kettőt is sikerült, mert nem jól zártam rá a pumpát a felhelyezésnél.
A pumpának van Schrader és presta szelep fogadó módja is, ki kell kapni a gumigyűrűt belőle és azt kell megforgatni annak függvényében milyen szelepre teszed rá.
Runner_fxr: Köszi a felhomályosítást. Akkor a Cube 130 AMS Team bringám a 150-es telóval elöl és a 130-cas rugóstaggal most AM, vagy enduro? Én AM-nek gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Runner_fxr #53076 üzenetére
Enduro és AM nem ugyanaz? Én úgy tudtam igen, csak évről évre változik, hogy éppen melyik megnevezést használják rá....
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Sziasztok, váltóbovden alatt van egy öntapadós cucc ami védi a vázat ne dörzsölje ki. Most nézem, hogy nincs túl jó helyen, kellene egy másik picit alréb. Őszintén szólva kicsit fosok leszedni, nehogy a fényezés bánja. Hogyan kaphatom le kockázatmentesen?
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok mere tudnék valami normális 20-szas kis bicót venni a gzereknek? Gondolkodtam BMX-en is, de nem tudom mennyire lenne megfelelő.
Néztem Cube-ot, de bazi drága. Inkább a terep használat vonal az érdekes, persze aszfalton megy sokat, de azért megesik, hogy megyünk porban, sárban is
Vagy ha van valakinek eladó, rám írhat bátran! 122cm a gyerek.
-
Zebu
addikt
Nekem van 700-zas szériás Btwin. 6-8 óra után már az is nyom
MÁS: Egyik ahver 193cm és kb 85cm-es lábhossza van. Igazi gibbon forma Mekkora cross trekking vagy 29-ert próbáljunk neki? Én 183 vagyok, 83 belső lábhosszal. Ez is rövid, de nekem 56-os országútim és 18-cas MTB-om van. Neki nagyobbra tippelnék. Viszont mivel ennyire rövid a lába, nem tudom mennyivel. alapból trekkingből 58-60-ra gondoltam, 29-erből 21-re.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #48516 üzenetére
Lepd meg eggyel, légy úriember!
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Egy 10-zes rendszerhez egy 9-ces powerlink patentszem az problémás lehet? Csak mert berakattam egyet és ez került be. Gondot eddig nem tapasztalok. 10-zesnpowerlockom van itthon, de nem tudom összepattintani, plusz most olvasom, hogy az valójában csak 1x bontható.
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #48044 üzenetére
A boltban más színben van. A MOM parkban legalábbis. Ott szürke-narancs a kínálat és mindkettőből van minden méret.
(#48045) fungeld: Sajnos ilyet nem tudok. Nem akarlak elkeseríteni, de patent cipőkből senki nem tart készletet. Sem választék nincs sehol, sem pedig méret. Jó ha egyet-egyet találsz a legkommerszebb lábméretekre. Nekem pont van egy eladó. Hehehe
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #47376 üzenetére
Nem akarok a Gepida ellen beszélni, mert azért mégis hazai márka, de 2 cimbimnek van alboin 300 és szeretik meg minden, de azért rendszeresen meg kell hútni a csavarokat és panaszkodnak rá, hogy időnként itt-ott nyekereg nekik.
Korábban az sem volt szimpatikus tőlük, hogy a honlapon nem volt elérhető egyik bringájukhoz sem a pontos vázgeometria. Ez milyen már...
Ennél többet nem tudok
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #47376 üzenetére
Jah ő is hezitálós fajta. Még nem tudom mit választ. Természetesen ha meglesz akkor beszámolok.
Bár ami biztos, hogy a Radon ár érték arányban verhetetlen. Főleg ha akcióban vannak....
Alivio az octalink. Nem négyszögtengely. Jó az Nekem az egyik bicómon az volt... illetve van, csak már nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #47370 üzenetére
Én teljes mértékben. Egyik cimborám egy ZR Race géppel nyomja XC versenyeken. Hibátlan a masina.
Két probléma lehet:
1. Garanciális problémát nehéz érvényesíteni, mert Bonnban vannak. Ha ilyen gondod van, vagy kiküldöd, vagy elviszed... Nehézkes. Bár a garanciális ügyintézés itthon sem leányálom... már említettem a topicban a vitámat egy Kellys MTB-ről a Bergusonban.2. Nem szállítanak bringát Magyarországra. Nekem úgy lett meg, hogy haverhoz rendeltem Bécsbe és onnan hoztam el.
Viszont az pozitív, hogy nagyon seg0tőkészek. Am0g a méretekkel hezitáltam. Hívtam őket telefonon, tanácsot adtak angolul azonnal, emailre pikk-pakk válaszoltak, paypal-lel fizettem, és a gép úgy érkezett meg, hogy egy picike karc volt csak rajta a hátsó villán. Az belefér. Két ember is leellenőrizte küldés előtt, minden be volt állítva, csak meg kellett húzni a csavarokat, beállítani a nyerget és kormányt és már lehetett is csapatni vele.
Egyébként pont most ajánlottam a Scartot egy havernak cross trekking témakörben. Amit az előbb dobtam fel ott feljebb
Van is nekik raktáron és ő szokott havonta arra a vidékre menni kocsival
Mondjuk ez plusz 100 Euro, de felszerelésben azért jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #47361 üzenetére
Nekem Radon R1 4.0 2013-mas modell van. Nagyon szertem. Szerintem ár+érték arányban verhetetlen. Korábbi Cube váz geometriát használnak, az alapján gyártják a gépeiket. Ausztriában és Németországban nagyon mennek. Árban és minőségben nagyon jók!
Én innen rendeltem, közvetlenül a gyártótól.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Egyik havernak keresek valami cross trekking bicót. 193cm magas. Ha valakinek van pluszban, vagy tud valami jó vételt érlek ne tartsátok magatokban.
A limit max. 180e. Sajnos ezért esik ki a Cube Nature sorozat
Köszi.
-
Zebu
addikt
Azt vettem észre, hogy mióta mérem a pulzusomat nem megyek olyan jó időket. Veszélyes ez
-
Zebu
addikt
válasz lsebestyen #43367 üzenetére
Értem. jah nekem is kb ez a tapasztalatom, csak nem tudtam, hogy ennyi kiszökik, vagy maga a pumpálás előkészület, a szelepre helyezés miatt enged le ennyire.
-
Zebu
addikt
FÚ srácok ma elindultam egy 60-as túrára de 23 lett csak, mert akkora szél volt, hogy majdnem felborított helyenként mikor oldalbakapott.... durva
-
Zebu
addikt
válasz belaazallat #43187 üzenetére
Rubenanak van egy optimális gördülési ellenállás kalkulátora.
TPI-t, talajt, súlyt, mindent be tudsz állítani. Ez alapján javasol egy első és hátsó guminyomást. ÉN kb ez alapján szoktam belőni. Bringával együzz vagyok kb 95kg.Hátra 8.4, előre 8 a javasolt a Schwalbe one-nal. De pl a lugano-nál más értékek jöttek ki.
De vannak más kalkulátorok is.
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #43112 üzenetére
Ami biztos, hogy kevésbé ráz, mint a lugano. Néha azt hittem lapos
Többet még nem tudok mondani, mert régen outiztam és durva szél volt.
-
Zebu
addikt
Ma tekertem egy 58-cast az új gumikkal. Jajj de durva szél volt....
-
Zebu
addikt
válasz Melack #42996 üzenetére
Nekem Hamax Siesta volt. Szépen tette a dolgát. Igaz sokat nem használtuk.
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #42537 üzenetére
Én is vettem ilyet. Te hogy töltesz bele vizet, hogy ne önts tele mindent vele? Én alig tudom visszarakni, mert kifolyik belőle amikor zárom vissza a tetejét.
-
Zebu
addikt
Pontosan.
Nekem is jöttek anno a telómnál egy visszaküldjük a gyártónak bevizsgálásra szöveggel az egyik boltban, de az hetek lesz meg blabla... Mondtam nekik, hogy nyugodtan, mert van másik bringám, akkor addig használom azt.
Ezután a mondatom után a srác egy órán belül kicserélte egy másikra.
-
Zebu
addikt
válasz ---Lasali--- #42364 üzenetére
ok, lecsekkolom majd e szakértő cimborával hétvégén. Köszi
Addig országútizom inkább
-
Zebu
addikt
válasz ---Lasali--- #42362 üzenetére
Ok ránézek majd. Ha lötyög akkor mi a fityfene van vele?
-
Zebu
addikt
válasz ---Lasali--- #42357 üzenetére
Azt hiszem Sun Ringle. Bár a zár DT swiss rajta
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Mintha kotyogna kicsit a hátsó kerekem. Jobbra balra megrángatom akkor érzem mintha kottyanna kicsit. Mi a rákfene lehet vele?
Menet közben nem érzek semmi extrát. Átütőtengelyes a cucc.
Bár aszondják kicsit kotyognia kell.... nem értek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Ma tekertem egyet a 310XT-vel. Jó kis holmi. Pont 2 órát mentem, számolt kalóriát meg minden. A garmin connect-et összekötöttem a Strava-val és Endomondoval és láss csodát, Stravaban különbözik az átlag és max sebességem pluszt a számolt kalória a Garmin connecthez képest. Az endomondoban a min és max stimmel, viszont a kalória szintén más.
Jó mi?
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #42251 üzenetére
Jah ismerős..... Ha nagyon elkopik az MTB nyergem akkor arra lehet Ergont veszek majd.
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #42249 üzenetére
Fizik Antares-t akartam. Az kb hasonló méret, de túl drága volt...
M-es a seggcsontom
MTB-re ilyesmi kellene:
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #42232 üzenetére
Nekem egy Charge scoop van az országútin.
A gyári baromi keskeny volt nekem. 130mm...
MTB-re kellene majd valami. Ami dizájnban passzol a géphet. Fehér-fekete-lime
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #42200 üzenetére
Menetszél?
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #42198 üzenetére
Jah aki görgőzik is. Bocs.
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #42182 üzenetére
Jajj mit szenvedtem a hajtogatóssal mire feltettem....
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #42173 üzenetére
Nekem a csokor nyakkendős a favorit!
Ezek a szettek sem rosszak amúgy. Már rendeltem korábban. Egész jók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...