Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
Amikor komolyabban elkezdtem (jó húsz év kihagyás után), akkor a compact még újdonság volt, igaz, voltak tripla rendszerek, a legkönnyebb áttételem a Merida Speederen 30/25 volt. Ezzel azért a szántói falon, ha nehezen is, de felmentem (negyvenvalahány évesen). Egy compacttal 34/30 vagy 34/32 sima ügy országútin is, az se nehezebb.
Nem a biciklin múlik a dolog, hanem a rideren. És elsőként nem a 16%-on kell kezdeni, meg lehet venni a jobb bringát, csak akkor a tekerés helyét kell észszerűbben megválasztani, és nem a Kékes kell legyen az első út. Relatív nulla szintről egy középkorú ember egy-két év alatt nagyon messzire el tud jutni különösebb edzésprogram nélkül is, ha eleget megy.
-
krono.
tag
Ahogyan futólag olvastam a témát (no offense Rolandnak, de hamar átment ignorálásba az agyam, mikor a usernevet megláttam ), igazából konkrét elképzelés sincs, hogy mi lenne neki jó, de még árban sem sikerült belőni a keretet, láttam már 150től 400ig mindent.
Egyébként át tudom érezni a problémát, hasonlóan voltam mikor saját "gravelemet" vásároltam, csak nem egy topikot, hanem egy barátot terrorizáltam.
Akkoriban használtan még vagy nem nagyon voltak itthon, vagy elképesztő árakban gravelek, végül egy régi ultegra szettes cyclocross bringánál kötöttem ki. Egyébként nem gondolom rossz vételnek továbbra sem, de lehetett volna optimálisabb gépet venni (Triban GRVL 520-at pl).Próbálj meg minél újabb és standard megoldásokat használó bringát venni. Nekem ez a régi ultegra elég macera, nem nagyon kapható hozzá cucc, az is inkább drágán, ráadásul ez a hajtás is hiába felsőpolcos, egy modern tiagra vagy 105 jobb vétel lett volna, tudásban is biztosan kb ugyanazt tudná pár gramm híján, és minden sarkon akasztasz hozzá bármit.
Ezeket az olasz különlegességeket engedd el, régiek, ritkák, bármi kelleni fog, csak a macera lesz. Ráadásul ezek még ilyen mai szemmel már abszurd gumiméretet képesek fogadni, hamar ráeszmélhetsz, hogy neked több komfort kéne, szélesebb gumi, neadjisten földütakra is keverednél (ha már MTBről indultál), csak akkor már késő lesz.Épp ezért a például már sokszor ajánlott Decathlonos bringa is jó lehet, akár használtan, emlékeim szerint az országúti felszereltséggel is egész széles gumit tud fogadni, modern hajtás, lehet upgradelni később, ráadásul sokaknak esik meg rajtuk a szeme mint első bringa, ezért szerintem eladni sem lehet olyan nehéz.
Igazából minden tudással fel vagy vértezve, amire szükséged van ahhoz, hogy vegyél valamit, minden adható véleményt már megkaptál, újat már nem fogsz kapni. Fixen nem ez lesz a legjobb vétel, de ha ésszel választasz, nem is lesz rossz. Láttál már annyi bringát hirdetve, hogy látod hozzávetőlegesen mennyibe kerülnek a 105-tel szerelt, az ultegrával szerelt bringák, stb nem fogsz borzasztó ajánlatot venni valószínűleg.
Már csak azt kell eldöntened, hogy még hirdetéseket akarsz böngészni hetekig, a legjobb ajánlatra várva, vagy élvezni a tekerést is. Repül a nyár, hidegben, esőben, sárban kezdőként tippre nem fogsz tekerni, használd ki a jó időt.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Viccrovat
- World of Tanks - MMO
- Sorozatok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- LEGO Star Wars szettek
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest