Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz ludsimon #3898 üzenetére
A tenyeszto szulestol fogva nevelte oket. En 3 honapos kortol vettem meg őt. 4 honapos koratol kezdodott a kutyasuli. Ott minden alapot megtanult, de a legjobban a gazdahoz ragazkodas lett megtanitva neki. Erre a legjobb pelda, hogy haverom is ment volna vele egy par szaz meter, de ő vele nem volt hajlando menni hanem inkabb leult mellem Jelenleg 3 és fél éves.
Nagy szélescsapáson olyan 20 km/h-val szoktam futtatni. Altalaban lassaban megyek vele, hogy meg veletlenul se legyen borulas.
(#3899) brownus: Faluba meg a jardan is a porazt egy nyakorvet hasznalom, de ugy gondolom, hogy a sajat kertem ami nagy szantofoldbe vegzodik, nem hinnem hogy poraz es szajkosar kellene.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
brownus
veterán
válasz Doki-HUN1978 #3891 üzenetére
ez tök egyszerű, a kresz tiltja. senkit nem érdekel, hogy a kutya tanítva van, Te meg acélos karokkal rendelkezel, stb...
ebben a ribanc országban mindenki azt gondolja, hogy felülírhatja a szabályokat.
oké, kint a mezőn ahogy a kolléga mondja, okés, de városban!? nem.
szerk: ezt nem Neked, csak úgy általában írtam, az vegye magára aki.....
[ Szerkesztve ]
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kell vennem egy új pedált, mert az 1 hónapos bringámon ez adta meg magát a leggyorsabban. Alukeretes akármi volt. Az alu keret letört...
Pedig nem vagyok nagy vadállat, csak napi 18-20 km-t tekerek és aszfalton, azt is mami tempóban, mert korábban nem bringáztam. Szóval 20 és 25km/h sebességgel.
Nekem valami sima taposó pedál kéne, de abban nem tudom eldönteni, hogy milyet vegyek. A célom az, hogy ne havonta kelljen új pedált venni, viszont 10ezret nem ér meg nekem egy ilyen dolog. Szóval egészen 1000Ft-tól egészen 5000Ft-ig nézelődtem, de nem igazán jövök rá a különbségekre. Nyilván a full műanyagot meg tudom különböztetni egy alu-tól. De, hogy melyik az időtállóbb, azt már nem.
Ebben kérném a segítségeteket. Tudnátok ajánlani valamit? Első sorban a bringabutik honlapján nézelődtem, mert tőlem pár száz méterre van. Ha onnan tudtok valami kihagyhatatlant, akkor jelezzétek.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
Doki16
addikt
válasz Doki-HUN1978 #3891 üzenetére
Azt ugy nem is szabad. Egy picit rantja meg a porazt a kutyus es mar egy jo nagy borulas is lesz belole.
En azt csinalom vele, hogy elottem fut olyan 5-10 meterre es tobbszor visszanez ram, hogy hol tartok. Ugy van tanitva, hogy csak akkor megy amikor en is es vegig engem figyel.
-
brownus
veterán
válasz brownus #3892 üzenetére
"A kerékpár elsősorban tagadhatatlanul közlekedési eszköz" - tagadhatatlanul !!!
"A kerékpárról le kell szállni és azt kézen kell vezetni, ha:
zártan menetelő csapattal, körmenettel, rendőr-, csendőr-, tűzoltó- és mentőautóval vagy ijedős állatokkal találkozunk, ezek elvonulásáig. - ijedős állatokkalvégem van
...Az agyag vígasztalanul csúszik, amint nedves, de ha jól felázott, akkor olyan barátságosan ragad, hogy megesett már, hogy ki kellett venni a kereket és úgy lefaragni róla az agyagot.
hát ez kész, imádom
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz Doki-HUN1978 #3881 üzenetére
Kutyasulit végzet ebről van szó. Szántóföldön futtatom ahol egy lélek sincs. Póráz nélkül, szabadon mint a madár. De valahogy sejtettem, hogy valaki beleköt a kutyás dologba. Egy ilyen bringával vétek lenne aszfalton menni ott kezdődik a dolog Ilyen helyen rettentően sok autó van [link]
(#3886) gyuszaa: Én 3.5 bárra fújtam őket, hogy a nagyobb kavicsos részeken se verjen fel a felniig.
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz belaazallat #3878 üzenetére
-
gyuszaa
őstag
Hallod ugyan ezt végeztem el tegnap, villában kicseréltem az olajat, újrazsíroztam a rugót (szimmering olyan 2év után mint ha vadi új lenne még mindig, ismerősnek domainjének meg repedezett egy év után.), váltógörgőket (illetve csak egyet, a felső kerámia), fejkészletet, én is 2.1-es black jack-et tettem fel, 2,3 bar körül nagyon baba, kanyarban is harap, viszont szépen kidobálja a homokot a becsúszóra. Az új láncnak meg már nagyon ideje volt, ég meg föld.
[ Szerkesztve ]
-
fidig
tag
válasz Doki-HUN1978 #3883 üzenetére
Abban viszont Neked van igazad...
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Xantomas
őstag
Szandál-Zokni
Legmenőbb mezitlábas házibuli viselet."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
fidig
tag
Egy szóval nem mondta, hogy pórázzal sétáltat ( bár gondolom amiatt feltételezed, mert így kötelező). Azt írta bringával
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Doki-HUN1978
senior tag
Kerékpárral kutyát sétáltatni majdnem akkora baklövés, mint szandálhoz fehér zoknit húzni!
Egyszer gondol egyet a kutyád -mondjuk egy sportos macska látványa következtében- és kiránt egy autó elé.
Belegondoltál már mondjuk hasonló helyzetbe?"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Doki16
addikt
Késznek nyilvánítom a drágaságomat Nagyon jó áron sikerült hozzájutnom csak egy baj volt vele, hogy az előző gazdája nem használta 3 évig. Teljesen felújítottuk egy haverommal.Amiket megcsináltunk. Első villa, hátsó tag zsírzás illetve olajozás. Kerékcsapágyak tisztítása zsírzása. Kapott egy 203-as Avid tárcsát előre. Új Conti belső és új Schwalbe Black Jack HS407 Kevlar Guard gumikat. Már hajtottam és jól bírja a kiképzést
Képek ha valakit érdekel (kutya azért van ott mert imádja a bringát, mindig ezzel sétáltatom )
-
belaazallat
addikt
Betegek!
Hülyére röhögöm magamat a melóhelyen miattatok! Nem merem a kollégáknak elmondani min röhögök.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Sirandrish
legenda
-
Xantomas
őstag
válasz venember83 #3871 üzenetére
Nem, mert fagyban, a hideg hatására behúzódik az alhasba, ergo nem tudsz ráülni, de a 40 fokban már más a helyzet. Ott biza megy a lengő teke.
Jááj, pláne egy prosztata védős, középen kivágott nyereg, ahova be is tud csusszanni
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Doki-HUN1978
senior tag
Szombathelyről, vagy Sopronból van itt a fórumon valaki?
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Xantomas
őstag
válasz venember83 #3863 üzenetére
Hehe, ezt reggel én is néztem. Annyira nem adja
Pláne mikor felkap a gumi 1-2 kavicsot, vagy netántán egy királydinnyét és megy a pofák közé.
Plusz ebben a melegben ráülni a zacsira is, egy huppanó után. Bele se merek gondolni.(#3868) Tigerteam
A 7 sebességes kazetta az keskeny, ott kétféle rögzítési módis van. Olyan ahol a legkisebb lánckerék a kontra, ami fogja, és olyan is, ami a mostani rögzítést használja. A 7 sebességes láncot fel lehet tenni a 8-9 sebességes kazetta testre 2 db 9sebességes shimano hézagolóval.A 8-9 sebességes kazetta ugyan olyan széles.
A 10 sebességes kazettákat ugyan arra az agyra rá lehet tenni, mint a 8-9 sebességest, de a 10 sebességes az 1mm-rel keskenyebb mint a 8-9 sebességes, így oda egy 1mm-es hézagoló kell. Nincs külön 10 sebességes agy.
A 11 sebességeshez már új agy kell, az megint szélesebb.[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Valkűr
addikt
Hülye kérdés jön, de mivel még nem volt ezekkel dolgom elnézést, hogy nem értem...A kérdés az lenne, h az agyak esetében ráírják, h hány sebességes fogaskoszorúhoz való...Na most itt van 7 ami csavaros, van a kazettás ami 8-9...De mi van a 10-11 sebességes fogaskoszorúk esetében? Ezek annyira elvannak vékonyítva, h gyakorlatilag arra az agyra mennek ezek is amire a 9-sebeséges koszorúk, vagy vannak külön agyak ezekhez?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
fidig
tag
Ha valakit érdekel! Link!
Elég jónak tűnik, bár a végén a bandázsolás érdekes, de még jó is lehet!A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
venember83
nagyúr
Jó vételek:
Cube AMS 125,
Merida TFS. -
Muton
addikt
válasz venember83 #3863 üzenetére
ááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pont reggelizemvagyis -tem
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
venember83
nagyúr
Módszer az egyenletes barnulásra két keréken: [link]
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz Doki-HUN1978 #3861 üzenetére
Ej, azok a régi szép idők...
Sikerült megtalálni a megfelelő közhelyet?
-
deicide
veterán
válasz Szakbarbár #3854 üzenetére
Taposni kell a pedált oszt' kész
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Audison
senior tag
A Smart Sam-nek tényleg ennyire durván vékony az oldalfala??
-
csabi94
őstag
válasz Szakbarbár #3854 üzenetére
3 hónap edzéssel simán tudnád tartani dupla ekkora távon is!
Én visszanézem a tavalyi edzéseimet, durva a változás, ennek még így kéne mennie pár évig, de most kicsit megálltam, valahogy mindig csak versenyen érzem, hogy jól menne. Mondjuk az elmúlt 1 hónapom az kicsit zűrös volt (bonyolultak ezek a lányok ). Addig meg ment minden rendesen, vissza kell rázódnom.
-
-
Teasüti
nagyúr
Ismertek színes csíkos gumikat?
Milyenek léteznek? -
Szakbarbár
aktív tag
válasz deicide #3834 üzenetére
Mester, taníts!
Én outival is csak alig tudom túllépni a 30-as átlagot (lejtős úton) [link]feka007 Én idén kezdtem, de még csak 74 hamburgernél tartok, viszont enni egyet sem ettem. 1600 km alatt sem fogytam egy kilónál többet.
[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
deicide
veterán
válasz Doki-HUN1978 #3851 üzenetére
Tényleg, szeptemberben már 1 éve lesz, hogy mentük azt a Balaton kört.
-
nagyúr
válasz deicide #3847 üzenetére
Jól megváltoztál. Még anno, történelem előtti időkben bizniszeltünk egy VGA-t (meg nem mondom, milyet), akkoriban jó pufi voltál még. Grat!!!
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
deicide
veterán
válasz Tomi_Sci #3841 üzenetére
Thx, a mountin ráadásul csak 48/12 az áttétel és egy baseballsapkában tekerek
Ha ilyen lábam nincs is, de azért nem kell nagyon szégyenkeznem, az alábbi egy 1 hónapos kép kb.pengemetal: városban, olyan időben az is nagyon jó, én már kellemes 27-28 fokban, országúton nyomom ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
Pulzus mérőből milyet érdemes beszerezni?
-
Muton
addikt
válasz evilskati #3832 üzenetére
szerintem semmi kábelcsatorna nincs a vázban, csak úgy behúzzák
a csere egyszerű. a vezeték végére kötsz egy madzagot, majd kihúzod a cserélendő kábelt, amely mozdulattal a madzagot húzod be helyette. utána meg a madzagra kötöd az új vezetéket, és kihúzod a madzagot, és benne van a vázban az új vezeték
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Gyufaaa
veterán
válasz feka007 #3840 üzenetére
Olyankor, ha tudok én is este szoktam elmenni tekerni. Akkor viszont nagyon jó a levegő. Nagyon melegben éget az aszfalt. Én sem szeretem. Olyankor a strand/úszás (a sok szép nővel (remélem asszony nem regisztrált)) legjobb, ha az ember persze lejut odáig.
(#3842) pengemetal: Hamburger gyilkos!!
[ Szerkesztve ]
-
pengemetal
aktív tag
-
-
feka007
veterán
válasz Gyufaaa #3833 üzenetére
Az szép. Május-júniusban elég sokat kihagytam, előtte is csak mikor már jó idő volt mentem, és hát elég sokáig nem volt jó idő most. Legelőször márciusban mentem, mikor 1 nap volt majdnem 20 fok és szélcsend, azután 1 hónapig kb hó volt.. De most megyek minél többet, minél több burgert akarok megölni Remélem tényleg így alakul most majd a következő napokban az idő, ez így elég jónak tűnik. Mikor 37-40 fok van, akkor már nem lehet menni normálisan, max már sötétbe..
-
deicide
veterán
-
deicide
veterán
Mostanában nem szoktam linkelgetni edzést, de ezt a mait muszáj. Mountain bike/1.75-ös gumi, 35.3-as átlag
[ Szerkesztve ]
-
evilskati
aktív tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de ha a vázban van elvezetve a dinamotól jövő kábel, és ki szeretném cserélni, akkor az ugye a vázban egy kidolgozott alagútban fut, és nem csak úgy teng-leng, ugye?
-
rétisün
veterán
ahogy a roxette javasolta annak idején, a szívemre hallhgatok (nincs pulzusmérőm, marad a megérzés)
(#3830) feka007: ezt a hamburgeres számot hol lehet megnézni? a múltkor egyszer véletlenül megtaláltam, de most az istennek se akar előbukkannni
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
feka007
veterán
Ezaz, túlléptem a 100 elégetett burgert Endomondoba (tavaly júniusban kezdtem el mérni), és megdöntöttem 17 mp-cel az eddigi 50 km-es csúcsidőmet ( 2h:17m:09s )
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Hi, szerintetek egy
Specialized Rockhopper Comp, a valóságban mennyit érne meg?
teszt: [link]“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
HollyBoni
veterán
Függ a felni szélességétől hogy maximum milyen vastag gumit lehet rá rakni? Mavic X221-em van, elvileg 23 mm széles, és erre szeretnék 2.5-ös gumit rakni.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Teasüti #3822 üzenetére
A 0,1 mm-rel nem tudom mire gondolsz, azt az alsó kónusz méretére írtam, hogy az különbség még, de a menet szempontjából lényegtelen. Eddigi kutatásom szerint csak és kizárólag a menet szögében van különbség, 55 vs 60.
Bringaboltokban jártam, metriukus menetekhez rendelkeznek szerszámokkal, olasz csapágy beszerzése pedig kb. esélytelen.A nagy outi tudorok esetleg nem találkoztak már a problémával? salieri.?
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Slownz
senior tag
köszönöm.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tomi_Sci #3814 üzenetére
Hát ezek szerint nem egyenlő. Vmi egészen exotikus korcs lehet ez, gépészeti oktatásban nálunk nem szerepel - vagy csak lábjegyzetben említették és már régen elfelejtettem.
Megnéznék róla egy műszaki mérettáblázatot és menet profilt (de per pill lusta vagyok ilyesmivel bíbelődni a vakációm elején ).
0,1 mm nem tűnik soknak, de ha a menet profilok nem illeszkednek, akkor átfedés mértékétől függően az egyik durván belevág a másikba majd. Ha eltérnek a menetemelkedések, akkor meg egyszerűen nem lesz jó.Ezt így akkor merném kijelenteni, hogy kompatibilisek, ha vmelyik CAD programban összeállítanám őket, ott látható lenne az átfedés. De ehhez ismernem kell a pontos méreteket táblázatból.
Már így is úgy is érdemes megmérned a menetet, akkor ki fog derülni a hozzá való csapágy típusa is.
Másrészt miért nem adod be egy szervizbe? Szerelőnek talán triviális eset lehetne, de valószínűsítem ott a műhelyben rendelkezésre állnak az eszközök a menet méreteinek kiderítésére. -
Slownz
senior tag
erről a bicajról vélemény?
Köszönöm, aki reagál.
-
nagyúr
válasz Doki-HUN1978 #3817 üzenetére
Nem, DH, FR. El is kell jutni valahogy ahogy a hegyhez, ugye, meg aztán szeretem elemezgetni az edzésnaplókat, jól jön a diétához, ha tudom, hogy mikor, mivel, mennyi energiát égetek, hogy alakul az állóképességem, stb. Sokszor gyúrás és bunyó közben is rajtam van a mellpánt. Egy durva lábedzésen simán ott vagyok max pulzuson, pedig csak fekszem a lábtológépben pl.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Doki16
addikt
Ki, milyen pulzusmerot hasznal?
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Teasüti #3812 üzenetére
Italian threading is a curious mixture of metric and British. Diameters are specified in millimeters, but threads are in threads-per-inch! In addition, the thread angle is 55 degrees, as with the obsolete British Whitworth system, rather than 60 degrees as with U.S. and metric threads.
Italian freewheel and headset threads are the same as British/ISO, except for the thread angle difference. They may be interchanged, but you should not go back-and-forth between Italian and British/ISO headsets. -- Sheldon Brown
Italian headsets are virtually the same as ISO. The crown race ID is 26.5mm rather than 26.4mm and the threads are a tiny bit different, but ISO headsets are so close that they work absolutely perfectly on Italian frames.
- Velo OrangeÚgy tűnik pedig, hogy mások sikerrel alkalmazzák az ISO-t olaszon. Gyakorlatilag olasz=whitworth menet?
-
Solad
addikt
válasz venember83 #3810 üzenetére
Ha esetleg valaki lecsap rá. ismerek karbonnal dolgozó szakit, priviben küldök elérhetőséget
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tomi_Sci #3809 üzenetére
Keress vmi fémipari ismerőst, vagy barkácsolós szomszédot akinél van menetfésű!
Mérjétek meg, vagy a fésűvel ellenőrizzétek milyen menet van a villán!
Onnan már tiszta ügy az átmérő ismeretében (ahol akad menetfésű, ott lesz tolomérő is ).Én a tanulmányaim során még nem hallottam ilyet, hogy Withworth menetre ráhúznak egy Metrikus menetű anyát vagy fordítva. Elég barbár módszer, ki kontárkodik ilyesmivel?
Még ha a menetemelkedések azonosak is, nem fognak illeszkedni egymásba elég nyilvánvaló, de amire ki akarok lyukadni az az, hogy valószínűleg ezt csak egyszer játszhatod el, szétszerelés után második alkalom nem lesz már.[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Ha valaki tud szénszálszövetet megbízhatóan javító mesterről vagy csak rendkívül szerencsésnek érzi magát, annak ez jó vétel lehet: [link].
-
Tomi_Sci
őstag
Felteszem itt is a kérdést, hátha tud nekem valaki segíteni.
Adott egy acél Bianchi országúti, és a benne lévő Miche kormánycsapágy csereérett lett.
Lemértem szépen, ami alapján azt gondoltam, hogy ISO csapágy kell bele, vettem is egy ilyet. (A vázátmérő ne tévesszen meg, rosszul van az oldalukon)
Sajnos a felső kónusz és a záróanya menete nem passzol a villa menetéhez. Nem csavarodik fel rá, elindul de egy csavarás után elakad. Kiadós Google túrás után elképzelhető, hogy olasz menetes a villa (BIanchi, ugye). Az alsó kónusz átmérőjében a 0,1 mm difi nem gond, de a villamenet annál inkább...
Sheldon Brown ezt írja róla: [link]
Velo Orange pedig ezt: [link]
Ezek szerint az ISO (angol) menet 60°-os, míg az olasz 55°. Mindkét forrás azt írja, hogy lehet használni ISO-t olasz menetre, csak utána nem szabad vissza váltani. Ennek ellenére én fel sem tudom tekerni. A villa acél, a kónusz és a záróanya alu, szóval nem hiszem, hogy a villa menete idomulna ha erőből rátekerném.
Vannak itt retro országúti szakértők és mintha fémmegmunkálási szakemberre is emlékeznék a topicból, szóval ha valakinek van ötlete, kérem ossze meg![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lefkosia #3801 üzenetére
Urban DH-ból nálam Condor la Plaz a kedvenc. Extreme downhill trail Descenso del Condor in La Paz Bolivia
SOAD19: jó vegyes a lejátszási listád.
-
cekkk
veterán
válasz belaazallat #3793 üzenetére
Nemek új volt
-
-HajTömeg-
őstag
-
belaazallat
addikt
válasz -HajTömeg- #3802 üzenetére
Hali!
A legpontosabb, ha leméred a kerületét, és a kapott értéket írod be az órába.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
-HajTömeg-
őstag
Kinulláztam a kilométerórám,de nincs kedvem állítgatni.
Miyen átmérőt állítsak be egy Continental supersport plus 26-622 700x28c gumihoz?
Valaki vágja ezt fejből, vagy hol tudom megnézni?Alias: Júzer error
-
lefkosia
őstag
The Truth Is Out There
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest