-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #309099 üzenetére
A tárcsás reteszelés kissé más, ott nagyobb alkatrészek mozognak (fogastárcsák) oda elmegy vastagabb zsír is, ugyanakkor ha az jól műxik ezzek a Bikeworx-el akkor nagy valószínűséggel ide, a kalapácsos reteszeléshez is jó lehet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #309098 üzenetére
A jelenleginél hígabb, de nem mondanám folyósnak, de mézszerűen ragadósnak sem.
Nem igazán értem a gyári állapotot. Most szép komótosan nyílnak, lassított felvételként.
Az egyik Dt agyat is újra kéne kennem, mondjuk oda pont az itthoniból tettem egy keveset, mikor a ratchetet összeszedtem a földről, mert kiesett a kezemből a kerék egyszer.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #309097 üzenetére
Oda vékony, olajszerű (joghurt állagú ) zsír kell mint pl. ez....nem tudom milyen az a te zsírod, de ha valami ragadós mézszerű akkor inkább valami olajat tennék, természetesen miután kitakarítottam rendesen a mostani, minden jel szerint oda alkalmatlan zsírt. Azoknak a kilincseknek amúgy villámgyorsan kell ugrálniuk, így csakis olyan zsírt kell alkalmazni mely azt nem akadályozza még akár 0°C alatt sem, mikor ugye minden zsírt megvastagszik. A ragadós kenőanyagtól nemcsak leragadnak a kalapácsok, de a végükön csúszkáló reteszelő fogak is nagyobb ellenállással mozognak, viszik magukkal a sort szabadonfutásnál sőt, ki is rángathatják a kilincseket a fészkükből.
Szerk. visszatérve az ajánlott zsírhoz, ez a Shimi termék fehér, büdös és melegben olaj válik ki a tetején, olyannyira, hogy használat előtt fel szoktam (kell?) kevernem.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #308987 üzenetére
visszatérve a ragadós agyra, a kalapácsok nagyon lassan ugranak vissza, a képen sikerült "zárt" állapotban fotózni, miután kézzel benyomtam.
Zsírtalanítsam, majd kenjem újra? csak általános szerelőzsír van itthon, ilyen: [link]
ez jó, vagy vegyek másmilyet, hígabbat?[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz nemeth989 #309091 üzenetére
...továbbá van tyúbleszesítő szett is mellyel szinte akármilyen kereket belsőmentessé lehet tenni, tele a net videókkal meg leírásokkal a hogyanjáról.
-
mauimagic
senior tag
válasz attiss66 #309093 üzenetére
Ezt csak az tudja megmondani, aki pont ilyet rendelt, pont onnan. A ≈400 review-t nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod, semmit nem ér.
Szerintem egy normális bringás gatya sokkal jobb, akár decathlonos, akár normális kínai. Az Alin a Kemaloce vagy ez a másik pl tuti jó. Ilyeneket használok.
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #309090 üzenetére
En is ilyen, hasonlo padlovemtivel tolom, de valahogy nem az igazi, elozo telen is mindig ezen kattogtam hogy kene egy komolyabb, es ahogy neztem masok is vegul ebbe az iranyba mozdultak, na meg a wahoo, elite iranyba ahol aranybol van a kilincs is
En meg sima alloventire gondoltam fejre iramyitva a bico elol… -
attiss66
senior tag
Szerintetek egy ilyen milyen minőséget képvisel, mennyire használható egy ilyen, mennyire felel meg a célnak, van e valakinek ezzel tapasztalata? Ha nem jó, tudtok e ajánlani jó minőséget. Férfi Kerékpáros fehérnemű Bicikli Bélelt nadrág Alsók Verseny fazon Országúti biciklizés [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz nemeth989 #309091 üzenetére
Először én lekaptám a gumit és megnézném a felni profilját, mert annak ellenére, hogy nem írja rajta, lehetséges, hogy tubeless ready. Manapság költséghatékonysági okokból az olcsó kerékszetteken is tl ready felni van, annyi a különbség, hogy csak egy bizonyos árszint fölött írják rá. Ha mégsem tubeless ready, akkor természetesen vehetsz monti felnit/kerékszettet is, sőt!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nemeth989
senior tag
Sziasztok
Kellene valami tubeless megoldás a Crosstrekingemre. Az hogy az elmúlt kettő hétben 3 defektem volt (királydinnye), kezdem unni. Országútival is volt mostanában, olyan 3-4, de ott a tej megfogta, otthon vettem észre. Mit vegyek?
Slimeos belsőt láttam, nem tudom van-e ezzel valakinek tapasztalata? Giant gyári gumija van, valszeg nem egy világbajnok, amúgy meg nem gurul rosszul. De, ha van valakinek alternatívája?
Valami olcsó kerékszett? Itt meg a bibi, eléggé behatárolt a dolog, gyorszár szerintem 5mm-es és tárcsafék kombó. Ha van valami megbízható TL kerék, még arra is vevő lennék. Elgobdolkoztam kínain is.
Agyaltam 29-es TL monti keréken is, nem tudom hülyeség-e? Csak, végre megoldódjon ez a dolog.RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
parandroid
félisten
válasz dom1n0 #309079 üzenetére
Csak sima padlóventit: [link]. Bár az ára most ennek is durva, akkoriban még 20 euróval olcsóbb volt… Persze ez nem távirányítható. De a real shit akkor is a wahoo szélgépe: [link]. Amit meg próbáltam amúgy, az a tacx neo bike kormanyra szrelt dupla ventilátora, amilyen kicsik, annyira teljesen hangtalanok, és elképesztően hatékonyan hűtenek. Valszeg az elhelyezés, meg a közelség miatt (no meg persze a dizájn is biztosan számít).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
roseben
junior tag
Mintha olvastam volna a héten, hogy Shimano agyváltó hány kg-ot bír el ha állva teker rajta valaki de nem találom a cikket. Erről van valami infótok?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szuszinho #309085 üzenetére
Túl hosszú és nem engedi becsavarni a csapágyakat? Ha igen, akkor 1, vagy 1-1 hézagolóval sem?
-
Fall-N
veterán
válasz szuszinho #309085 üzenetére
Ha jól értem, ha berakod a műanyag közdarabot, akkor "kitartja" a csapágyat, azaz rövidebbnek kéne lennie? Vsgy nem lenne elég menet behajtani a csészét? Lewht kéne pont akkora hézagoló a másik oldalon is ls megoldódba a dolog. Nem tudom miféle szabványt használ a Cannondale, de lehet tényleg rá kéne kérdezni tőlük melyik kompatibilis. Ahogy a srácok írták, fontos hogy ne jusson be kosz és a nedvesség, azért van.
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
válasz Hasaggymeg #309082 üzenetére
Igen, így lehet csak összerakni. Még nincs kész a bringa egyébként. Azt hiszem, vennem kell másik csapágyat, amiből csupán erre a műanyag darabra lesz szükségem egyelőre.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #309082 üzenetére
így van, nem is értem hogy nem fért el
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #309041 üzenetére
Direkt tartod úgy az ujjad, vagy ez az Alis csoda ha akarod ha nem eltartja a nagyujjad mintegy beintve a hanyatt ló nyugatnak?
Szuszinho...nem tudom jól értettem-e, hogy kihagytad a csövet, de az a műanyag védőcső fontos eleme a por, víz, stb. védelemnek kivédve azt ami a vázból, főleg a nyeregcső-váz irányából a csapágyhoz juthat.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
-
-
dom1n0
senior tag
Vegul gorgoztem ma, egy kis dombnyit, legalabb a z4 resztavok le lettek tudva felig-meddig…
Ami biztos, hogy egy jofele venti nem artana, ezzel szemezek: Volt mar olyan elvetemult valaki, hogy vett ilyet? [link] -
Fall-N
veterán
válasz fulton #309077 üzenetére
A legnagyobb károsultak a Nagy Pandúr szigeten lakók. Igazság szerint nem lett volna szabad engedélyt adni oda építkezni, mert ártér. Erre meg gyönyörű, új építésű 1-2 szintes házak sora van ott. Most úsznak a retkes vízben. Azt ígérte nekik az akkori városvezetés, hogy megvédik őket ha legközelebb ilyen nagy áradás lesz (ez 2013-ban volt). Erre már 750 cm-es vízállásnál, engedély nélkül (és VízIg tudta nélkül) átvágták a szigeten a töltést, hogy ne legyen olyan magas máshol a vízszint. Elméletileg 950 cm-ig védené a gát az ott lakókat, így az ígéret addig teljesült, hogy tényleg az akkori narancs vezetés megcsinálta a töltés magasítást. A jelenlegi vezetés meg letojta (ellenzéki). Pedig még két hete van a jelenlegieknek és jön az új vezetés. Na de persze erről 0 tájékoztatás van, csak a lakóknak is van hangja.
Amúgy imádom én is a két szigetet, sokat tekernek arra, normál esetben. Főleg a Pandúton is ott a jó kis gravel út az erdőn keresztül. Na arra most egy ideig nem kell menni. főleg, hogy mivel ráendegték a vizet, befolyt az alacsonyabb területekre, ahonnan nem tud kijönni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
behívtak éjszaka, így nekem ez most kimaradt. remélem lesz még jó idő az ősszel.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Fall-N
veterán
válasz fulton #309072 üzenetére
Itt is jó idő volt, én a Duna partra mentem le, lassan tetőzik. Most kábé 900 cm körül van, keddre lesz 911 (+/- 45) cm-re.
Rengetegen vannak, sokan a töltésen mennek és kutyát sétáltatnak a vak sötétben, semmi közvilágítás nincs arra. Fel is raktam a Rayment 1000 lumenre. Ezért az átlag is kissé kevesebb lett a kerülgetések miatt. Na meg pár fotót is lőttem. Sajnos a Sugó parti töltést lezárták, így nem látni ahogy a Pandúr sziget víz alatt van.
Stravara lőttem több képet.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Aki tudtam rem kihasználta ezt az isteni időt. Így ma jobban bemerészkedtem szlovákba hát azért itt szabolcs felett nem mindenütt olyan patika az út, de még többségiben mindig jobb mint itt MO-on. Ma is sikerült új helyeket átszelni
-
INTELligent
senior tag
válasz ZavaBalazs #309006 üzenetére
Koszonom szepen ! Az utobbira gondoltam, pont olyanra, mint amit linkeltel. Akkor ilyet fogok keresni.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #309067 üzenetére
Vilagos, koszi meg1x
Reggel felvettem en is egy ilyen rogzitot, de sajnos ahogy rafogtam a kormanyra, azt hittem hogy besz.rok, es akkor meg ugye se katyu, stb egyeb behatas, ezert elengedtem… -
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #309062 üzenetére
Koszi! Ezt a rogzitot hordtad a gipsz utan nappal is, vagy csak sporthoz?
Atis66: Remeljuk. Magara a bandazs hatuljara van raaplikalva a ragaszto altalaban gyarilag
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz dom1n0 #309059 üzenetére
Köszi. Gondolom a válaszlevélben akkor majd leírják/ amúgy, a bandázs termék mellé illett volna nekik leírni(csak úgy mondom ), hogy még mit tartalmaz a csomag, tartalmaz e ragasztószalagot, mert, ha valaki most vesz először bandázsszalagot, az nem fogja tudni, hogy szokás e adni hozzá/, hogy adnak e hozzá ragasztószalagot.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz RobbyJr #309061 üzenetére
itt a topikban szokott eljönni, hogy nem mindegy a menetemelkedés irány, aztán letéped a bandázst, nekem igazából mindegy, van hogy hetekig bandázs nélkül tekerek egy bringalegózás után
-
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #309052 üzenetére
csuklótörés, 3 hét gipsz, gipszlevétel után pár órával ilyennel gond nélkül tekertem:
rögzítés nélkül viszont nem bírtam volna, ahhoz kellett pár hét. mentem egyeneskormányossal is, az viszont pár km után rossz volt, csuklórögzítés ide vagy oda.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
RobbyJr
őstag
válasz Ringman #309060 üzenetére
Nekem még alul a dugóból sosem jött ki a bandázs, igaz, én csavarosat használok, így az kifeszíti. Szóval én maradok a hagyományos úton.
Neked akkor fonákul kell mindent csinálni, amit linkeltem videót, és úgy jónak kell lenni, de mivel több fajta variáció létezik, így rosszul tuti nem csináltad.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
attiss66
senior tag
Rendelni akarok egy bandázsszalagot innen, egy ilyet, Sram SuperSuede országúti kormányszalag (bandázs), párban, fekete [link] Az tetszett meg benne, hogy szarvasbőrből van, gondolom jó strapabíró/és az is jó, hogy Sram márka, a karbon uti bringámon sok a Sram alkatrész/ csakhogy nem találok a BikePro oldalán ragasztószalagot, kormányszalag, bandázs rögzítéséhez, pedig jó vóna ám egy helyről rendelni, nem kéne két szállítási költség. Már írtam nekik email-t, hogy ha van olyan ragasztószalagjuk egy linket kűdhetnének email-ben.
A szarvasbőrbandázsról azt írják valahol, hogy régen használták azt, mostmár inkább a szintetikus a trend. Nekem jobban tetszik, hogy természetes az anyag, tapadásáról is jókat írnak a bikepro-n/persze ők árulják, biztos nem írják majd azt, hogy xarul tapad /.
Van valakinek véleménye a szarvasbőrbandázsról?[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
50-es gravelking sikitva elfer hatul:
na most nezem hatracsuszott a nyereg…[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dom1n0 #309050 üzenetére
péntekre kapd össze magad!
zúzódás: én a jobb könyökömet csaptam oda április végén, ott mondjuk két hét után még befáslizva sem tudtam vele sebességet váltani a kocsiban, úgy nyúltam át bal kézzel mindig egyes kapcsolni. hármas-ötös szerencsére ment, bár ott éreztem, hogy nem tartanak az izmok. bicajra 3 vagy 4 hét után ültem, de az nem volt annyira megterhelő.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
rétisün
veterán
válasz dom1n0 #309043 üzenetére
ez elég vastag? Lizard Skin 4.6 mm
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
nagyúr
válasz X Factor #309026 üzenetére
ja, most kezd jó szezonja lenni a gépeknek, aki nemtudja/akarja offseason tárolgatni, az eladja, akár áron alul is.
-
chubby2o6
senior tag
-
mauimagic
senior tag
1000 szint után aszondom, hogy ez a csájner szemét...(Gravel Warriorok most ne nézzenek ide, különben a MacBook Pro-ra hányják a gluténmentes ráment)
...igazi gémcséndzser, ennél gravelesebb montin csak akkor lehetnék, ha egy avokádólattefoltos flanelingben tekernék
Viccen kívül szuper a cucc, és annyira menő, mint egy SPD SL tangapapucs. -
jeni
félisten
Üdv
Ilyen kormánynak mi a szerepe?
-
RobbyJr
őstag
válasz Ringman #309036 üzenetére
Attól függ, hogy a nyolcas manővert hogy csinálod meg a fékkarnál, mert azt 2 féleképpen is lehet. Így más-más irány jön ki.
Én úgy szoktam bandázsolni, hogy mindig alulról kezdem, és amikor a jobb oldalt csinálom, akkor balról-jobbra haladok, órairánnyal megegyezően, bal oldalt meg az ellenkező.
Én ezt tanultam meg évekkel ezelőtt.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Ringman
nagyúr
Most jo a bandazsolas iranya? Vagy a lenti szakaszon pont az ellentettje kell?
kemenyt nem bantani, ha nem adom el a bringat es most jo a geo, akkor levagom
masik oldalon a bandazs veget rosszul vagtam, majd lehet az also reszt ujratekerem
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Ven egy Shimano Deore A-M615 fékem.
Ha az első féket kevesebbet használom,
érdemes néha megcserélni a betéteket hogy kb. egyformán kopjon?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
user2
csendes tag
válasz szuszinho #309004 üzenetére
Hogyhogy nem fér be? Ha beszerelés nélkül a középső műanyag csőre rápattintod a két csészét, ahogyan a vázban is kellene lenni, nem 68mm-t mérsz a két felfekvő felület között? Mert ha nem, akkor valami árulás van. Másképp beszerelve is jónak kell lennie, ilyen "összeroppant a műanyag" dolgot még nem is hallottam. Ott vagy szerelési hiba volt, vagy valami nagyon összekavarodott.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RobbyJr #309028 üzenetére
Lehet vitatkozni ezzel a filozófiával mert biztos én sem vagyok a bölcsek kövének birtokában, de több sérülés, baleset (súlyos is) után ezt tapasztaltam, és hát így 55 után már úgy van vele az ember, hogy ő már mindent tud, még akkor is ha ez természetesen messze nem így van. Tény, hogy ebben a pénz uralta vadkapitalizmusban ahol minden sarkon valamit el akarnak adni neked elég nehéz tisztán látni mi is a jó, hasznos, értelmes, egészséges nekünk.
-
parandroid
félisten
válasz RobbyJr #309019 üzenetére
Én speciel orbeáról beszéltem, 2021-ben abból vettem 105 + karbont, 2300 euróért akciósan, most ugyanennyiért adnak már 105 di2-vel is Orca M30i-t (és még a váz is könnyebb lett közben). 2021-ben 1000 eur lett volna csak az ultegra di2 felára a 105 helyett, minden más ugyanaz. Karbon kerekeket szintén egy ezresért adták volna hozzá. Most + ~ 1000-1500 euróba az elektromos ultegra mellett már a karbon kerekek + kormány + nyeregcső is beleférnek nekik akciós új bicajnál... MSRP ár van valahol 4500 körül, de annál mindenhol csak olcsóbban látni, ha nem közvetlenül tőlük rendeled.
Amúgy a csökkentés is relatív, amikor az ár nagyjából marad, cserébe egyre jobbak a komponensek (2x11 helyett 2x12, bovdenes helyett elektromos váltás, vagy az olcsó, belépő, alu országútik esetében a több fokozat mellett felnifék helyett hidraulikus tárcsa, stb).
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Csápájev
őstag
válasz Hasaggymeg #309027 üzenetére
Ok köszi
-
RobbyJr
őstag
válasz Hasaggymeg #309027 üzenetére
Ez így van ahogy mondod!
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csápájev #309025 üzenetére
Ha most elkezded inni és elmúlik, onnan kezdve ihatod majd amíg élsz mert neked attól múlt el...ha meg egyelőre nem iszod és ugyanúgy helyrejön (mert az esetek 90%-ában a tápanyaggal, pihenéssel, mozgással és szellemi kikapcsolódással rendesen támogatott szervezet meggyógyítja magát) akkor szkeptikus maradsz mindenféle csodaszerrel szemben, mint jómagam. Vége...
-
X Factor
addikt
válasz velizare #308991 üzenetére
Tegnap vett ismi, full patika 2021 trek emonda sl5-ot, full 105, karbon a teljes gep. raadasul a gyari stucni cserelve, egy aerobb, ilyen felintegralt szerure egy kesobbi emonda-rol. Waxolva, leszirvezelve. Volt 650k fulcrum kerekekkel uj pirelli kopennyel.
Nem gyoztem irigykedni.Make things work
-
Csápájev
őstag
válasz Hasaggymeg #309024 üzenetére
ok,megpróbalom megfogadni a tanácsod.
Kollagént se lenne érdemes inni szerinted? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csápájev #309021 üzenetére
Van egy barátom aki azt mondja, hogy ha 40 éves korod után felébredsz és nem fáj semmid akkor meghaltál ...bár nyilván túlzás, szerintem ha ez a fájdalom apró, múló valami azzal nem kell azonnal pánikolni és orvoshoz rohanni, meg étrendet változtatni hanem figyelni, megpróbálni kitapasztalni mitől lehet és ha esetleg romlik akkor majd gondolkodni orvoson meg egyebeken. Első körben ajánlom a csapasszám emelését néhánnyal mert az alacsony terhelésű mozgás gyakran a térd gyógyszere.
Szerk...az étrenden meg mindig kell változtatni, javítani, térdfájástól függetlenül.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
GPS garmada teszt (Karoo 3, Wahoo, Garmin, stb ): [link]
Azért itt is látszák, mennyire tudatlan emberkék vannak, pár hozzászólás csak, de kútfőből marhaságok vannak kommentben..Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Csápájev
őstag
Tudom nem dokik vagytok,de hátha jártatok már így, picit elkezdett fájni a bal térdem. Semmi külső jele, csak bringázáskor fáj és általában közben el is múlik, akármilyen furcsa is. Már kétszer is éreztem, eléggé megijedtem,mert a 120 kilóm ellenére nem vagyok térd fájós. Szerintetek pihentessem? (Meddig?) Szedjek kollagént? Vagy menjek rögtön dokihoz? 🙄
-
Ringman
nagyúr
válasz MC Pite #309007 üzenetére
ja, azt hittem csak a talpad/lábfejed fáj valahol.
ez nem biztos hogy az spd kis alátámasztása miatt van, de a stopli-pozícióval játszhatsz (kezdetnek toldd hátra, bár ha nagyon elől van, akkor lehet a nyeregmagasságon is kell állítanod)
ha a hajtókarod oldala kopott, az is gyanús lehet (túl széles a terpesz)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
RobbyJr
őstag
válasz parandroid #309017 üzenetére
Merida és a Cube csökkentett egyedül a bicaj árakon az elmúlt években.
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #309017 üzenetére
Jaja, igazabol outi szempontbol lassan eljutunk oda Cubenal hogy lehet valogatni 1M-ert
Sajnos ezzel szemben Speci Orbea Cervelo Cannondale outi arak meg meredeken felmentek, pont szornyulkodtem rajta, 1.5-2 guriga egy vaz -
parandroid
félisten
válasz dom1n0 #309016 üzenetére
Nemhogy drágulás nincs, ahogy látom, elindultak az árak lefelé végre az elmúlt évek őrülete után. 2500 euróért 2-3 éve már örültünk a 2x11-es karbon országútinak, manapság ennyiért már 2x12 di2 105 van karbon vázzal. 2019-ben 800 eur körül vettem akciósan az alu vázas, karbon villás, tiagrás országútit, manapság ugyanez kifogható ennyiért, közben meg eltelt 5 év, meg ránk zúdult vagy 20-40 (50 ) %-nyi kumulált infláció.
Belépő XC MTB-k is végre jócskán 1000 euró alá csúsztak használható felszereltséggel, 2020-ban, a járvány csúcsánm ennyiért a sárnehéz, használhatatlan telós, tourney váltós szemetet ajánlgatták belépőként. Ha lehetett egyáltalán kapni…
p
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #309015 üzenetére
Jaja, egykaptafa picit
Bar a Cube 2025 modellek felszereltsege, arazasa, es az hogy itthon se lett eldragitva a nemet eur arakhoz kepest, kifejezetten szimpatikus szamomra.
Komplett fasza bicot adnak vaz arban, nem semmi. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #309014 üzenetére
Elől ahol a felső cső csatlakozik az alsóval, meg a homlokcső kialakítása, bár kimondottan szépnek nem mondanám, egyformán egyedi...továbbá a nyeregcsőváz-felső cső- támvilla kapcsolódás is.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #309013 üzenetére
Szerintem egy tulajdonosi kor lehet reszben, elvileg a radon a bike-discount belso markaja, ok meg az egyik legnagyobb cube-os nemet bolt es asszem nagyker is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ixion77 #309012 üzenetére
Nekem biztos jobban kellene.🤔...amúgy nagyon hasonlítanak vázaik a Cube vázakra, nem csodálkoznék ha ugyanott bérgyártatnák.
-
Ixion77
addikt
válasz Hasaggymeg #309011 üzenetére
Van Jealuosból is műanyag, az a Scalpel méltó vetélytársa.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
MC Pite
veterán
-
ZavaBalazs
őstag
válasz INTELligent #308974 üzenetére
mit értesz egy és kétrészes alatt? arra, hogy nem két külön rúd van, hanem középen összeér, vagy arra, hogy egy oldali könyöklő egy vagy két darabból áll? előbbi passz, de az egyrészest inkább mugli trekkingeken szoktam látni, ha az utóbbira, a több részest jobban be tudod állítani magadra.
én alap decásat kaptam kölcsön a szezonra, ezen lehet forgatni a rudat (egyenesen áll, vagy közelít egymáshoz a két rúd, én azzal nem babráltam) és előre-hátra tolni, párnával ugyanezek, meg nyilván a kormányon a dőlésszöget. úgy tudom, úgy lenne optimális, ha a kezed minél közelebb van az arcodhoz, de ezt ahhoz nagyon hátra kell dönteni, és úgy nagyon mélyen lenne a párna. erre megoldás lehet egy olyan darab, aminél a rúd meg a párna külön mozog, pl ez, mondjuk ez már jó nehéz a az alis nem állítható karbon csodákhoz képest.ricsi kormányon elég szűkösnek tűnik, de talán elfér. viszonyításképp: az enyém felfogatása 17 mm széles (mondjuk nekem nincs rátolva a stucnira, hogy elférjen a konzol, de láttam már könyöklőre rögzíthetőt is), de pl az alis keskenyebbnek tűnik.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Ringman
nagyúr
-
ZolkoW
őstag
válasz Ixion77 #308996 üzenetére
hú, de mérges voltam a shimanóra, mikor rájöttem, hogy a trekking (581?) LX hajtómű kizárólag azért van jobbra eltolva a szimmetrikustól (a bal kar egyezett az 580-aséval), hogy elférjen a hülye nadrágvédő műanyag
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
user2
csendes tag
válasz szuszinho #309000 üzenetére
Ha nem menne a link:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://dassets.shimano.com/content/dam/global/cg1SHICCycling/final/ev/ev/EV-FC-RS510-4259B.pdf&ved=2ahUKEwiA65SV3tSIAxVT_7sIHRaTNIsQFnoECCoQAQ&usg=AOvVaw1hHuUBB8bH3ufYjYM4NBA7
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Fall-N #308998 üzenetére
Teljesen jól működik a váltás, annyi, hogy egy lánckerékkel eltoltam, hogy mire vagyok hajlandó váltani.
Ugye normál esetben középről az 1. és 9. lánckereket nem kéne feltétlenül használni, ehelyett én az 1. és 2. lánckereket nem használom. Nagy kerékkel az 1-4. fokozatokat hagyom ki, kicsivel meg talán a 7-8-9-et. Ennek mondjuk ahhoz is van köze, hogy 55 szemes lánccal kaptam a bringát, és már pár láncot használtam, mikor a parktool-os videókból lejött, hogy 54 szem is elég lenne. Nem csoda, hogy a kis lánckerekek keresztbe váltásakor lötyög a lánc
Mind1, az összes többi fokozat frankón működik.Illetve ma a középső fokozaton olyanokat ugrált az új sram lánc, amikor el akartam indulni, hogy majdnem megharaptam a kormányt. A hajtómű is új.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
Új hozzászólás Aktív témák
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A jövő számítógépei (Reloaded)
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...