Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Roland861010 #293383 üzenetére
Ugye tudod, hogy lehet bringákat is kölcsönözni? Pl. Bringaland. Én egy 3T Explorót kölcsönöztem, baromi jó - lett volna, ha megfelelő a méret. Így viszont 60 km után minden bajom volt. De kipróbáltam keményebb terepen, hát oda a koskormány nem való SZVSZ.
Nulane EXC-em volt, de már eladtam.
woodworm: ez nem régebbi típus? Mindenesetre köszi a tippet, nem ragaszkodom a 45€-hoz sem Nem akarok semmit a mellkasomra húzogatni, azért nézek én is felkarosat, talán azt még elviselem.
szerk.: f***om, "this product can't be shipped to your address". Nem értem.
Hasaggymeg: nekem ugye alapból jár a 165-ös hajtókar, én szeretem. De a 190 magas bikefites, akinél voltam, szintén ekkorával jár. Ő biztos nem az üzlet miatt váltott. Viszont cserébe a Canyont nem is az amatőr 50/34-es ( ), hanem az 52/36-os lánctányérral szerelték.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #293380 üzenetére
Nade...ha holnap lenne csereérett milyent vennél?!...vagyis ki kellene derüljön mennyi ebben a hajtókarrövidítésben az üzlet és mennyi a valós, tudományosan is bizonyított előny.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #293391 üzenetére
Talán akkor még büszkék voltunk különleges nyelvünkre és nem az volt a menő ha minél több idegen szót kevertél mondandódba.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Roland861010
veterán
válasz Dark Archon #293396 üzenetére
Helló
A Nulane melyik verzióját hajtottad ?
-
addikt
Honnan tudná, mire fog vágyni később? Most ez kell neki, akkor vegye, aztán kész. Nem tök mindegy, ha megteheti?
Én se bánom a 3 év Nulane-ezést, valahol el kellett (újra)kezdeni. Egyből outira eszembe se jutott volna ülni.
Gravel kényelmesebb volna? Nem tudom, jellemzően hosszabb a felcsőcsövük, szélesebb a kormányuk, ami miatt előrébb kell dőlni. Ugyan vastagabb a kerék, de szvsz az nem tompít annyit terepen, mint egy teló. Időnként átmegyek zötyögős földúton a Canyonnal, hosszabb távon a fenének se hiányozna az a pattogás. A Nulane-nel gyorsabban, biztosabban tudtam haladni a +3 kilója ellenére.
-
Roland861010
veterán
Hello
lenne a közelben egy ilyen Giant ahogy néztem annyira nem vészes alkatrészekkel.Meg egy Csepel..
-
flash-
veterán
válasz dom1n0 #293374 üzenetére
Trekkinget 175össel hajtottam évekig, aztán 2 eve az outit 170essel vettem. Amikor átultem ereztem hogy hu de porgetek, pedig nem, csak kisse jobban a megszokotthoz. Es haladósabb is vagyok bár az inkább az országúti kerékpár jellege miatt.
Inkább jobb lett mint roszabb, ja a terdem sosem fajt outin, derekam is kevésbé, oke bent van az osszes stucni de igy jobb a bringa nekem mert eleve 1.4 a stack reach..
Na ettől a kommenttől nem lettél okosabb szerintem, lényeg hogy hatranyat nem elveztem inkabb elonyét. -
Bandit21
addikt
Úgy tűnik végül, mivel a Rose -al nem jutottam dűlőre (nem írtak meg a féket, és a mikor lesz solo 1?- re annyit írtak hogy vegyek solo 2 -t, de azt a sram sx miatt nem szerettem volna) végül egy ismerős bringa boltjában (Heavy pedal) erősen akciósan megkapott Orbea Onna 10 lett a nyerő.
Kb solo 1 csak mt201 -el, és talán jobb hajtókarral és csapággyal de rá lehetett ülni ki lehetett próbálni.
Ballagásig el van téve de ha megjön töltök fel pár képet.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Sajnálom hogy nem solo 1ett de az elmúlt 2 hétben már nem volt és dönteni kellett, végül ez mégis egy elég jó márka.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Roland861010
veterán
válasz parandroid #293389 üzenetére
Oké
Köszi -
fulton
addikt
beleolvastam a kerékpáros archívumba ... 2005... "aero" kifejezés alig pár db hsz-ben szerepelt
milyen más arcok voltak akkor .. az élet pereg[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
válasz woodworm #293384 üzenetére
Ez amúgy - feltételezve, hogy rendben működik a mellkaspánt - miben/miért jobb mint az?
Nekem a mellkaspánt elvan a mez alatt, ez meg a karomon, ami esetleg hol így, hol úgy feszül meg, lehet könnyebben elmozdul. Vagy felakad valahol az erdőben esetleg.
Ráadásul még csíkosabb lesz tőle a nap miatt a kezem -
parandroid
félisten
válasz Roland861010 #293383 üzenetére
Én rc520 alatt nem nagyon nézelődnék, most úgyis akcijós. Microshift, sora azért elég fapad váltás. És ezen az 520-ason is még drótos a tárcsa…
Inkább legyen használt, de minimum tiagra, de inkább 105, meg azért én tendálnék a hidrós tárcsa felé, ha már ennyi pénzt kiadok. Felniféket csak akkor, ha valami nagyon kihagyhatatlan áron jön szembe, a bovdenes tárcsaféket meg kerülném.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
Olyannyira nem fölösleges a teleszkóp, hogy az az egyetlen érv, ami kiatt még mindig kitartok a cross trekking mellett, és még nem adtam el a picsába. Pedig gyakorlatilag csak aszfalton használom (ezekkel a gumikkal meg is hal terepen). Csak egyszerűen urbánus környéken olyan az aszfalt minősége, hogy nagyon jól tud jönni. Gravelben viszont nem hiszem, hogy szeetném… Fene tudja, mi lenne a jó ego,dás, nekem is dilemma jó ideje.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
stickermajom
addikt
Térdes képem nincs, csak egy ilyen: [kép] Térdvédő, zokni és a reggeli sár is látszik fehér foltok formájában. Marhára fáj.
-
gordonfreemN
addikt
válasz BusinessGuy #293385 üzenetére
Én nem láttam árban fájó különbséget. Shimano. Az név a piacon pár évtizede és sok jó dolguk volt már, persze rossz is, elismerem.
Más: az mitől lehet, hogy a hátsó br-m675 behúzáskor néha pattan egyet? Mintha a dugattyú le lenne tapadva vagy ilyesmi...
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
BusinessGuy
őstag
No mivel felcseszett hogy 7 évig autókat szereltem egy kerékpár marhaságain meg idegeskedek igy szétszedtem és összeraktam az egészet (persze csapágyakat egyebeket nem bontottam), szereztem fék légtelnitő szettet azt is lecsekkoltam, a befogás problémát is orvosoltam, valamint lemostam leápoltam az egészet igy hogy lassan 500km van benne. Jó gyakorlás volt, nem tudom miért rettegtem hogy valamit elrontok....
Ráugrasztok egy SLX-et a jövő héten. A kérdésem viszont az lenne mert erről gőzöm sincs, hogy melyik adapter ajánlott? Elöl postmountos a felfogatás azzal nincs gond viszont hátra is 4 dugattyús postmountosat tennék amihez adapter kell mert flatmount a hátsó rész. Az tiszta sor hogy mi kell (FM-PM 140/160-160) de van jópár márka, van valami megbizhatósági faktor vagy egyéb ezek között? Spyral ,XLC, BBB....
Köszi -
woodworm
veterán
válasz Dark Archon #293342 üzenetére
Én még ehhez képest is olcsóbban vettem. Nem csalódtam benne, sokkal megbízhatóbban működik, mint a mellkaspántos magene.
-
Roland861010
veterán
Van itt ez a Triban.
Lehet hogy próbának jó lenne!? -
Tin
veterán
válasz Because #293381 üzenetére
Ja ez amúgy vicces, én is láttam nemrég, hogy az új trend a teleszkópos gravel. És abban igazad van, hogy akkor ott a cross-trekking. De szerintem felesleges a teleszkóp, murvára szükségtelen, komolyabb terepen meg a gravel bringa lehet nagyon kompromisszumos, szóval ez inkább (árnövelési) útkeresés lehet a gyártók részéről.
-
Because
őstag
Én egy cross-trekking bringát se vetnék meg. Bár azok nagyon kikerültek a köztudatból és az ipar is mellőzte őket. Most hogy a gravel bringák teleszkópot és egyre szélesebb gumikat kapnak nagyjából képesek arra mint az említett cross-trekking csak párszázezer forinttal drágábban.
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #293378 üzenetére
azt nem tudom én személy szerint elégedett vagyok a 172.5 el. Nincs gond drop fogásban sem (a nyereg inkább a korlátozó tényező).
nincs eszembe sem hogy "trendeljek" a kisebb után[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Roland861010 #293377 üzenetére
Akkor keress egy jó gravelt, azzal nagyon nem tudsz melléfogni. Csak nagyon figyelj a méretre, mert ha elkezdesz sokat menni, baromi bosszantó lesz, ha idővel elkezd fájni a derekad, vagy a vállad, zsibbadni a tenyered, vagy bármi más, és mindez a rossz méret vagy geometria miatt. És akkor jön a beállítás-próbálkozás, a különböző dolgok cseréje, az elkeseredés, majd egy újabb bringa (viccelek, de abban nem, hogy a rád passzoló méret fontos)
#293380 fulton: fejben eldőlt, hogy túl drága ez a bringa ahhoz, hogy ellenállj, és a tested alkalmazkodott Szerintem amúgy részben (apróságokban) tuti hasonlóról lehet szó (mindenkinél).
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #293375 üzenetére
Azért az is vicces, hogy 165 lett a faxa hirtelen a 160 cm magas embertől a 2 méteresig mindenkinek...
-
Roland861010
veterán
Hát a táv az biztos marad és ugyan azt minél hamarabb letudni.
A Gravel pont azért tetszik mert egy jobb abroncsal bárhová mehetsz vele és tempozni is lehet.
Anno volt (2018-ban) belépő outim de egy nagyobb zakózás miatt nem tekertem azóta sem így nem szokatlan a koskormany.Amúgy köszi a tanácsokat.
-
Tin
veterán
Egyszer élünk, egyből power meterest vegyél, hátha bejön
Viccen kívül: tényleg sok videóban hallani ezt, hogy így kisebb kört ír le a lábad, jobban tudsz pörgetni, nem kell túlnyújtani lefelé meg túl magasra emelni felfelé, ami sokaknak kényelmesebb, szóval szerintem tök jó dolog.
A kérdés inkább az, hogy van-e erre (is) fölös pénzed.
-
fulton
addikt
Én nem próbáltam de némi észrevétel: Sztem lehet benne valami, nő a csípőszög + további előny már akinek számít - hogy nagyobb tered van esetleges pedálleérés elkerülése szempontjából kanyarokban beletekerés..stb. Azoknak is javallott próbálni akik hajlamosak csípőütközéses tünetekre(lásd felső sor)...de tudod ,ez is puding próbás hogy tetszene e. Valszeg megszoknád.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Valaki volt olyan elvetemult, hogy probalt esetleg tobb fajta hosszusagu hajtokart (foleg orszagutin)?
Kulfoldi forumokon olvasomz, hogy sokaknak bejott 172.5-rol lemenni 165-re, tekeresi geoban optimalisabb, es aero pozt is konnyebb igy tartani allitolag hosszabb idon at. -
Tin
veterán
válasz Roland861010 #293371 üzenetére
Ha biztosan nem vágysz erdőbe és terepre, akkor minek a gravel? És mennyire vagy biztos benne, hogy nem is fogsz vágyni?
Bejön a koskormány egyáltalán (csak mert sokan utálják)?
Most "távokat" mész, de mit fogsz fél év múlva? Mászni, vagy minél messzebbre menni, vagy minél gyorsabban menni?Annyi szempont van, én csak azért próbálok tanácsot adni, mert hozzád hasonlóan kezdő vagyok, és ezeket a hülye hibákat én is elkövettem, vagyis nekem az első bringám mindenre megfelelő volt, de még mindig nem tudom azt mondani, hogy ezt vagy azt akarom csinálni.
A gravel annyiból jó, hogy kényelmesebb testtartás, szélesebb gumi rakható fel, és sok a felfogatási pont, így tudod használni hosszabb kirándulásra is. Országútiban pedig az endurance vonalat nézegesd, azok a kényelmesebbek.
-
MC Pite
veterán
válasz ZolkoW #293369 üzenetére
Integráltat én is elengedtem, de egy simára rápróbálnék ha tényleg hoz egy picit komfortban. 15K alapból euból, ha kivárom a júniusi kuponokat, akkor kb 12,5k.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
lsebestyen
addikt
válasz Roland861010 #293366 üzenetére
Használtan annyiért tuti találsz megfelelőt. Nézegesd az aprót, linkek jöhetnek ide is, de a méretet azért te is be tudod lőni magadnak, legyen az az első szűrő. Geo táblákat keress hozzá a neten, illetve ahogy @fulton is írta, az átlépődet mérd le normálisan. Találsz erről is videót a neten.
-
ZolkoW
őstag
válasz MC Pite #293316 üzenetére
én nem nagyon érzem az integrált komány-stucni őrületet, letisztult, meg minden, de nagyon kell tudni, mekkora a jó, általában rohadt drága, és a kiskínaiak is előbb megcsinálnak normálisan (annak kinézőn) egy sima csövet, mint egy ilyen bonyolult formát. (külön stucnit pl. soha nem veszek karbonból, könnyebb-erősebb aluk vannak emberi áron) Külön kormányt vennék olcsókínait is, legalábbis aminek jó a híre, nyeregcsövem volt kettő is, mondjuk nem volt egyik se nagy eresztés (Toseek). Karbon villám is van. Az meggyőzőbb (OG-Evkin). De ha veszel, majd elmesélheted
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Tin
veterán
válasz Roland861010 #293363 üzenetére
De amíg nem tudod, hogy mire van szükséged, addig ez az egész csak kapkodás. A Rose-t is azért vetted, mert jó vétel volt (tényleg), pedig már akkor is mondták páran, hogy nem monti kéne. Ha arra vársz, hogy majd vesznek neked bringát, nem fognak, előbb unják meg sokan a keresgélést, aztán mondják rá valamire, hogy ez jó lesz. De egyelőre nincs tapasztalatod arra sem, hogy eldöntsd, hogy egyáltalán mit szeretnél, és még nekem sincs ám! Ezért is jó ilyenkor egy "mindenes" bringa, amivel tudsz menni erdőben is, ha kell, de országúton is. Ezért szokták a kezdőknek a fitneszt ajánlani (ahogy nekem is a boltban). A másik ilyen a gravel, de az meg a népszerűse miatt drágább.
Ha elmegy a Rose jó áron, add el, de légy kicsit alaposabb a következő kiválasztásával, és az sem ártana, ha előbb kipróbálnál pár féle bringát.
#293365 lsebestyen: én bő 1 év után sem tudom, hogy hol fogok végül megállni. A Nulane-t meg azért vettem, mert 1600€ helyett 1150€-re volt leárazva, miközben egy hosszú távon is kompromisszummentes bringa. Gyakorlatilag gravel váz egyenes kormánnyal, és nagyon bejön. Az autók között tekerés pedig nem annyira jön be, de a trail-eken veretés sem. Kirándulni szeretek, meg "csak úgy" menni. Úgyhogy még mindig nem tudom, hol fogok végül megállni.
-
chubby2o6
senior tag
válasz MC Pite #293358 üzenetére
Nem tudom, Garminon hogy működik, de ha a csatlakoztatott szenzorok menüpontban ( ha van olyan ) rányomsz a radarra, nem jönnek fel a beállítási lehetőségek? De ha letöltöd a Gardia appot, abban tuti tudsz állítani mindent. Azt hiszem, a computeren történő beállítás felülírja azt, amit az appban beállítottál, legalábbis a Bryton S800-nál ez így van.
A kormányhoz: kb. egy éve használok egy Neatt Oxygen karbon kormányt, nekem bejött. Talán tényleg rugalmasabb egy kicsit, mint az alu volt, és egyértelműen könnyebb. Van egy Toseek nyeregcsövem, na az viszont nem vált be. Bármit csináltam vele, akárhogy/akármivel kentem be, mindig kattogott, szal mennie kellett a bringáról, azóta is valamelyik szekrény mélyén van. -
Roland861010
veterán
válasz lsebestyen #293365 üzenetére
Amúgy nem vagyok olyanokra amivel ti mentek. Viszont egyenlőre egy 250-300k között nézelődnék próba képen.
Tudnátok ajánlani? -
jjeahh
nagyúr
Á, én nem vagyok ennyire érzékeny a komputerekre, persze nem szólom el magam, mert simán lehet, hogy valami nagyon zavarni fog a bsc100s-ben, ennyi pénzért durva lenne, ha nem lenne semmi komoly hibája. Az elején nyávogtam, hogy egy csúcs Garmin sem tud okostelefonokhoz hasonlóan gördülékeny felületet, aztán később rájöttem, hogy nekem talán még színes kijelző sem kell, mert 99%-ban fekete számokat bámulok rajta fehér háttéren és tekerés közben nagyon ritkán nyúlok hozza. Ahhoz képest, hogy a Wahookat mennyire lesajnáltam anno, most egészen tetszenek, bár lehetne sokkal vékonyabb a kijelző kávája.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Maximum1
őstag
válasz parandroid #293334 üzenetére
Nem gyenge ára van, szerintem nem lesz.
Igazából kihagyhatatlan ajánlat volt /szerintem/ 139ezer vadi újonnan.
Ez a Climb szerkezetet is kipróbálnám.chubby2o6
Köszi, tényleg nem az, sokkal fárasztóbb, kezdem bánniHasaggymeg
Lenyomtam vele 1:30 perces Z2-öt, hát nem lesz egy nagy élmény itt a szobában az tény, de remélem hasznos társ lesz.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Az etrex20 asomon lehet térképstílust cserélni, szerintem megoldható lehet a bringásokon is.
Karbon kormány: Tiltólistán vagyok, érzékeny vagy hülyeséget kérdeztem? Rákerestem, olvastam a topikban vissza, pár pozitív hsz volt meg pár szkeptikus aztán ennyi.
Plusz, Garminról hogy állítom a Bryton fényét?
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Tin
veterán
válasz Roland861010 #293345 üzenetére
Nah, gyorsan kell a teljesítmény?
Bocs, de tényleg nagyon rossz irányba mész. Az igaz, hogy ettől a bringától lényegesen jobbak lesznek az adataid, de a te teljesítményed pont ugyanolyan lesz, mint a montival.
Inkább bérelj egy országútit a méretedben, próbáld ki, hogy egyáltalán bejön-e.
-
fulton
addikt
válasz Roland861010 #293343 üzenetére
Azért jó lenne tudni az átlépőd is, abból úgy képet kaphatunk az arányokra, de inkább 56-ban gondolkodnék.
Nekem 185 cm 92.5 átlépővel 58 as endu/sportos geó gép van, és éppen jó 100mm stem-el (gyárilag). Rövid a törzsem..(ez elég meghatározó tud lenni hiába a papír forma szerinti 185mm -re ajánlott L / 58 váz) persze sor más dologtól is függ - hajlékonyság ecetera...A legtöbb (többi) gép eleve 110mm stem-el fut 58 méretben.(gyárilag)
Próbálni kellene sztem gépeket és ha pont azt nem is(amit vennél), de azokból már képet kapni mi lenne a legkézenfekvőbb számodra. Persze a geóval is nem árt tisztában lenni, meg nem árt ha érted is a tested jelzéseit. Xl és 60 méretet én elvetném kapásból.Azt szokták mondani, országútiból 1 mérettel kisebb valszeg jó lesz, mint pl fitness vagy hasonló egyenes kormányos bringából.
[ Szerkesztve ]
-
Kro
tag
válasz Dark Archon #293348 üzenetére
A spontán általa tervezett navigálás színe valóban nem állítható, de a rátöltött túráké igen, illetve a bejárt útvonal színe is.
Igen, ez érintőkijelzős, sokat dob a használhatóságon. -
f_sanyee
senior tag
válasz Roland861010 #293351 üzenetére
ha ilyen nyeregmagassággal használja, akkor neki is nagy.
-
lsebestyen
addikt
De már abból látszik, hogy nagy a tulajnak is, hogy síkban van a kormány és a nyereg. Egy outinak nem így kell kinéznie.
-
parandroid
félisten
Próbáld ki, ha gondolod, de ez bizosan nagy neki is. Vagy a végtagjai hosszabbak a normálisnál, vagy csak nem érzékeny a nyújtózkodós pózra. A leengedett ülés alapján inkább az utóbbi.
p
-
Roland861010
veterán
válasz lsebestyen #293349 üzenetére
Azt írja a tulaj hogy ő 184cm el tekeri.
Magasított a kormány meg hogy nem fekvős inkább endurance féle. -
Alexios
veterán
Nem tudom 530-on hogy van, de 540-en megnyomod a menü gombot, browse map(ez az első opció) és máris lehet zoomolni, szerintem ez nem harmadik almenüből előbányászás.
-
lsebestyen
addikt
Ehhez 195+ cm legyél.
-
addikt
A húzott nyomvonal színe nem ugyanaz, mint a navigáció útvonal színe. Egyébként ettől is agyf@szt lehet kapni, hogy miért van kétféle "navigálás". Mindegy, nem sírom vissza.
Meg az Explore 2 érintőkijelzős, nem? Persze, hogy ott már legalább nincsenek kezelési problémák. Sajnos ezt gombokkal nem sikerült megugrani.
-
fattyu
veterán
válasz Roland861010 #293343 üzenetére
183ra még az 58 sem biztos hogy indokolt. a 60 szerintem tuti nagy lesz....
188 vagyok és 58as a caad12 alattam. tökéletes.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
nagyúr
szép ez a fényezés.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Roland861010
veterán
válasz parandroid #293340 üzenetére
-
Kro
tag
Nem értem, én 50-60%-os fényerővel, a fotokromatikus szemcsibe láttam amit kell, nem volt problémám. Ha jól tudom, a nyomvonal színe is állítható, sőt a térkép stílusa is.
Persze simán lehet, hogy a wahoo kijelzője jobb, kontrasztosabb, élénkebb színeket használ, de én nem látom használhatatlannak a garminét sem.
A zoomhoz az explore 2-n semmilyen menübe nem kell mászkálni, ott van a kijelzőn. Sőt kedvedre nézelődhetsz is rajta bármerre ha keresel valami épp.
Fagyást sem tapasztaltam még, bár ugye nem régóta használom.
Ez a kényszeres visszafordítás sem jött még ki nálam, pedig többször elhagytam a tervezett pályát már navigálás közben. -
Roland861010
veterán
válasz parandroid #293340 üzenetére
Ettől félek én is hogy nagy lenne.
183cm vagyok és amúgy lehet anno elég lett volna az M-es a Rosebol is -
addikt
Tudtommal a navigáláson később sem változtattak, az meg nem állapot, hogy nem látható a kijelzője. Azért elégedettek sokan azzal, mert nem ismernek jobbat. Ég és föld a különbség a két kijelző között. Meg a használt színekben. Röhej, hogy egyébként ezerféle dolgot lehet állítani egy Garmin órán, de navigáció színt / stílust a mai napig nem, pedig rohadt bonyolult lehet leprogramozni.
A legtöbb embernek nem is kell annyi opció, de az nem hátrány pl., ha nem a harmadik almenüből kell előbányászni a térképen a zoomolást. Így, használva mindkét készüléket, pocsék is a kezelése a Garminnak. Nyilván az érintősöket ez nem érinti.
Ha teheted, próbálj ki egy Wahoo-t, utána a bozótba hajítod majd a Garmint.
jjeahh: tudod hány cuccot küldtem már vissza? Bevállalhattad volna az BSC300-at simán. Most majd ezt küldheted vissza, mert tudod, hogy van jobb Amúgy azért az a minimum, hogy szabvány ANT+/BTLE eszközöket felismernek, egymásért is. A Garmin érzékelőket azért nem dobtam ki, megy az Wahoo-val is.
Meg be fogok vállalni egy ILYEN felkaros pulzusmérőt, a Wahoo 2x ennyibe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Roland861010 #293337 üzenetére
Állapottól függően ok az ár. Már úgy értem, ha jó állapotban van. Azért a 60-as vázméret már eléggé zsiráf lépték, szerintem 180 centihez mindenképpen nagy, 190-hez közeledve már nyilván ok. Meg kell nézni, ki kell próbálni, aztán lehet esetleg alkudozni, ha ok.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #293332 üzenetére
Itt esik, de mától már nem érdekel...
...miért, úgy megútálod a szobában tekerést, hogy esőben is kimész majd?"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Roland861010
veterán
Találtam egy ilyen gépet szerintetek árában van?
Ha nem megy el a Rose kénytelen leszek mellé venni valami olcsóbb de nem ócska biciklit nagyobb távokhoz. -
parandroid
félisten
válasz Maximum1 #293332 üzenetére
Szélgépet is vettél hozzá?
Amúgy jelentem, a 1030-cal még nem volt fagyás problémám. Néha a szinkronizálás lassú, ami olyankor kicsit bosszant. De néha meg ok, szóval sose értem, hogy épp mi okozza.
p
[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
válasz Mezga Aladár #293323 üzenetére
Így van, viszont a GPS firmware frissült külön és azóta nem fagy.
-
arcitec
addikt
válasz Mezga Aladár #293326 üzenetére
E szerint ahány Garmin -(még típuson belül is)- annyi féle.
A 1030 Plus is fagyott le vagy 2x de nem jellemző, rendben működik ...
Azért még nem fogom kidobni. Ha a hardware erősebb lenne az amit hiányolok...
De az is csak egy hosszabb útvonal betöltése esetén, tervezéskor jön ki.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #293316 üzenetére
TOSEEK ZF-ONE kormányt nézek, elsőre úgy tűnik ez már talán bepróbálható, és kisebb rizikót látok benne mint az integrált kormányban. 15K-t megér ha picit könnyebb és picit jobban csillapít (karbon villa van a Fastroadban, egész korrekt pl az alu Courierhez képest, de még egy pinduri extra elférne).
Azért látszik hogy nem egy A kategóriás cucc az értékeléseknél, de ha tényleg kényelmesebb ahogy sokan írják, ennyit még áldoznék rá.
Ellenben a Courier gravelesítési projekt urolsó fázisban megtopant, a kerék amit rendeltem volna, 1353ös villasarú távolságos, ebben a drágaságba meg 130as fér hogy eszem a zuzáját, és akkor kb 70k lenne csináltatni bele egy kereket, vagy 60 kónuszos aggyal, amit nem biztos hogy már megér... Azaz nem ér.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mezga Aladár #293323 üzenetére
Az én Garminomra is szerintem kint van már úgy egy éve egy update, de nem mertem felrakni . Anno az enyém is fagyogatott, aztán frissítés, vagy valami helyrehozta, aztán egy frissítés megint elcseszte, utána egy update még jobban, hogy végre egy újabb ismét helyrehozza . Úgy döntöttem, hogy ha működik, többé nem frssítem, mert minek elszúrni, ami jó.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
semmiho
tag
Nekem a 830-cal is rengeteg bajom volt. Adatvesztések tömkelege... Aztán ~2 hónapja valami lefrissült rajta és azóta nem fagy menet közben és nem kapcsol ki.
Szerintem az Edge 130 Plus a legjobb Garmin, a régi Edge500 utóérzése, csak naprakészen! Lassan 4 éves lesz az enyém, 0 lefagyás, 0 adatvesztés. Apró, de még nekem is jól látható a kijelzője, pedig nem túl jók már a szemeim. Tudja az MTB metrics-szet, navigálni** (nem igazi navigáció igazából, csak mutat egy útvonalat az üres képernyőn és kész - bőven jó!), power meter támogatása van, garmin radar support, satöb'. [link]
-
Kro
tag
válasz Dark Archon #293318 üzenetére
Azért az 530-al szerzett negatív tapasztalatod alapján, kicsit elhamarkodott leírni az egész edge családot. Nem?
Oké, hogy neked nem jött be, de azért elég sokan használják az 530-at is megelégedve. -
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #293318 üzenetére
A Garminom akksija már nem bír ki egy hosszabb tekerést, a bekapcs gombján a gumiborítás is beszakadt, így az esőt sem bírja. Gondoltam veszek egy újabb Garmint, de elnézve, hogy az iGPSport mostanában milyen tempóban fejlődik és azt, hogy ár/érték arányban mit tudnak, muszáj volt bepróbáljak egyet. Mivel sosem próbáltam a márkától semmit, nem tudom mire számítsak és nem mertem egyből BSC300-at venni, mert ha azzal besz*pom, akkor buktam egy... használt régi Garmin árát . Ez tényleg filléres tétel és a tekerések 99.99,99%-ára nekem nem kell navigáció, minden mást meg ez is tud, amire szükség lehet... legalábbis elméletileg. Mér, mutatja a pulzust (az ANT+ Garmin pulzusmérőt azonnal felismerte ), szintemelkedést, átlagot, van barométer, mobilos kapcsolat, sokáig bírja az akku, automatikusan szinkronizál stravara. Ha mindezt tényleg hozza a valóságban is, akkor döfi. Első körre viszem a Garmint is, kíváncsi vagyok mennyi lesz az eltérés a két mérés között.
-
addikt
válasz jjeahh #293310 üzenetére
Ööö... és ez most miért kellett neked? Néztem én is kínomban, de csak nyilakkal navigál, útvonalkövetés nincs benne. Amúgy meg bármi jobb, mint a Garmin
Én rendeltem egy telefonos tartó adaptert inkább, és navigálok a telómmal, míg meg nem jön a Wahoo.
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #293314 üzenetére
Akinek 150e USD körül akar venni bármit, az szerintem jó eséllyel beszél angolul...oh wait...eszembe jutott egy félanalfabéta gázszerelő, aki 2 óránként keres ennyit...
-
MC Pite
veterán
Megérkezett a Bryton radar, még csak helyben teszteltem, jónak tűnik; ha van konkrét kérdés, akkor a hétvégi tesztnél megnézem.
Ha valaki tudja, hogy instinct2-vel párosítva hogy tudom változtatni a világításmódot, ne tarsa magában, nappal a nappali, este az esti villogást tolja, ilyenkor nem tudom állítani (ha nincs vele csatlakoztatva akkor van jó pár mód, és a nappali nem túl fasza ha többen tekerünk.)Múltkor az integrált karbon stucni+kormány részre nem nagyon érkezett reakció; viszont magában a kormányt érdemes cserélni, flexibilisebb., vagy 'csak' könnyebb és sérülékenyebb? Fitness bringáról lenne szó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #293314 üzenetére
Nem csak rájuk jellemző, nézd meg a buycycle oldalát magyar nyelven . Sőt, a Decathlonnak is beletörik a bicskája néha.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #293310 üzenetére
A nyelvi nehézségek látszólag még mindig kifognak micimackóékon, olyan honlapokon is vannak amatőr nyelvi hibák mint pl. Unitree , ahol 150e +$ humanoid robotokat vesztegetnek.😆... [link]
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz ZavaBalazs #293294 üzenetére
Valamelyik gravel FB csoportba felrakta a tulaj, eladásra építette, a cromo villát "ápgréd fícsőrként" kell értelmezni (tudod, steel is real...)
Annak fényében, hogy több bringát is épít eladásra a forma, még értelmezhetetlenebb az ár, de lehet van valami Csepel műgyűjtő szegmense a keresleti oldalnak, amiről én nem tudok... -
MPowerPH
félisten
válasz parandroid #293307 üzenetére
Szerinted meddig lesz rogzitve a kezem? Nem lesz ez 6 hetig igy...
Futashoz is kivennem, mert ott egyebkent is rogzitetten a testem mellett van. Varratot szedjek ki, seb gyogyuljon be, utana mar lehet jatszani. Emelni nem tudok csak.Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
Első blikkre:
+ beszarás minőségérzet ennyiért, a Garminomnál talán picivel jobb ebben
+ brutál gyorsan indul
+ a kijelző sokkal jobban látható, mint a Garminé
+ a konzolja jobbnak tűnik, mint a Garmin konzol, tetszik, hogy nagyon határozottan kattan- a világítást nem lehet kikapcsolni (?). Vagy csak nem találom a funkciót. Mindenesetre nem tudom így hogy képes 40 órás akksiidőre, majd meglátjuk
- az adatmezőket nem lehet bármire kicserélni, mindegyik adatnál meg van szabva mit tehetsz ki helyette
- az app magyar fordítása gagyi, angolul OK
- a kijelző szélén a ragasztás nem 100%-os, szerencsére nem zavar semmiben, csak apróbb esztétikai hiba, lehet ezért volt akciós[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Egy nagyjából fél éve centríroztatott felninél szerintetek mi lehet az oka, hogy már szinte ugyanolyanra lelazultak a küllők, mint a művelet előtt?
-
parandroid
félisten
válasz Fall-N #293283 üzenetére
Dehogy éri meg, nettó ráfizetés, de ha szívesen csinálod, akkor ez is egy hobbi, azzal nincs semmi baj. Legyen ez elég önigazolásnak, ne akard a matekot is megerőszakolni.
p
-
parandroid
félisten
válasz MPowerPH #293280 üzenetére
Én hagynám a futást, egyrészt a rázkódás nem biztos, hogy jót fesz neki, másrészt milyen szar már futni rögzített karral? Inkább hosszú séták, tudom, hogy uncsi.
A rögzített kart rendbe tenni 6 hét után szarabb lesz, nekem ahhoz nincs sose türelmem/kedvem.
p
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
BusinessGuy
őstag
válasz Hasaggymeg #293304 üzenetére
Ok a legegyszerübb ha beviszem úgyis garos, aztán beszerzek légtelenitő cuccot mert az még nincs itthon. Lecsekkoltam az elsőt ami tökéletesen müködik,ott mindkét oldalon pont bemegy a 0.1-es hézagmérő. Hátsón meg a "jó" oldalon se.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bigmasterg #293296 üzenetére
#293300BusinessGuy...annál több.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz timarendi #293301 üzenetére
Van beárazós topik
-
timarendi
újonc
Sziasztok adott egy ktm strada 2000. Érdekelne hogy mennyi lehet a reális ára most. Ha valaki segítene benne megköszönném. Használtan lett véve de több éve áll, nem volt használva. Shimano 105, carbon villa, alu váz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EA Sports WRC '23
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- Képregény topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat