-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarLock07222
tag
-
WarLock07222
tag
Jó esetben nem igazán csinálsz semmit a pogácsával. Rossz esetben sikerül egy amúgy jó tömörítést elrontani vele.
@JackFeryll: Én is nagyon meglepődnék, ha ez a Robottal egy árban menne, mert akkor egy ilyen is kellene itthonra, aztán a Robotnak a jövője itthon megkérdőjeleződne picit. De onnantól, hogy ez már egy melegítéssel is rendelkező gép, én is inkább a Strietman vonalon keresném az ellenfeleket, ott pedig nem nehéz jó árazást találni. Ehhez hasonló fejet melegítő cucc, 58-as karral amúgy már a kínaiaknál egy jó pár éve van, csak ratyi összeszerelési minőséggel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Flashback
addikt
Értem. Valóban ez így egy valós bojler + TB.
Sajnos ilyen konfigurációban nincs tapasztalatom, de Crondore szépen össze szedte.
Azért OPV moddal azért hozza a PL91T-et szintjét?
Mi amúgy most a dupla bojleres "belépő" kávéfőző?profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
HÁZIGAZDA
-
Kávé Kálmán
tag
Nehéz az analógiákkal. A bigott hívőknek az egyengető akár kormánykerékké is válhat (vigyázat! Provokáció.), míg a tagadók a pörgő közepű dísztárcsát hoznák fel példaként. Bár tizenévvel ezelőtt ácsorogtam rendszeresen dugóban utoljára, a megbízhatóan működő start/stop automatikát egy totál kézenfekvő, instant get dolognak tartom.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Nem mindenki hülye hozzá.
Szerintem az a jó, ami nemcsak körbe, hanem kifelé, sugárirányba is terel. Ami csak körbe egyenget, az szerintem kb. csak egy nagyon picivel több a semmitől.
Csak azt mondom, hogy meg kellene érteni, hogy melyik hogyan működik, melyik sík merre terel, vagy terel-e egyáltalán. Van-e benne innováció, vagy csak csináltak valamit, mert hiányzott a portfólióból.
Én inkább wdt-ben hiszek, mint disztribútorban, de inkább egyiket sem használom.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Bazsee71
őstag
Pont ez a hasonlat jutott eszembe. Vagy a sávtartó.
Csak nem dobtam be, mert az egyengetőt meg szeretem. Nem fejtegetem már, hogy mit csinál, jók a nyitott csapolások vele.
A legjobb mondjuk az F64 karbaőrlőssel volt, egyet koccintottam rajta, hogy elterüljön, tömörítettem, és perfekt, semmi varázslat. -
fragola.6035
aktív tag
Az a baj, hogy először alapvető fizika tudás kellene, anélkül csak azt fogod látni, hogy melyiken van több sík felület. Pedig ennél azért bonyolultabb ez. Nem akarom nagyon leszólni egyiket sem, de egyik a markolatnál, állíthatóságánál vérzik, másik meg a profilban, de nem kicsit.
Egyébként meg disztribútor nélkül sokkal jobban el lehet lenni, mint egy sz@r disztribútorral.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Kávé Kálmán
tag
-
bluesfan
tag
Nagyon nyomják a ceruzát a PUSH-nál, meg ne már, hogy ennyiért imbuszozzunk az állításhoz, viszont képről nézve az alsó karima ezen a legjobb kidolgozású. Most TADAMM tenyeres tamperét használom és szeretem is, csak az zavar, hogy a peremes kosarakból mindig visszaszedi az őrleményt. Lehet, hogy ferdére kéne leszúrni a kis karima oldalát. De eljön majd a kánaán, ha lesz peremtelen Reneka is.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
QM Silvanot, Profitec pro 300-at, Expobar db-t nézted?
-
HÁZIGAZDA
lyézusom. nálam a 2000 ft is olyasmi, hogy egyszer, kóstolónak oké (hop hooligans firestrata tökéletes példa, hibátlan cucc, egy álom, de én annyiért nem iszom meg egy sört), de többet csak <1000 ft-osból veszek.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
kzoltann
aktív tag
Ha max 2 tejes italt készitesz egyszerre akkor elég lehet a classika, teljes jól gözöl csak várni kell kb 1-1.5 percet még felmelegszik és utana vissza kell hüteni a bojlert mielott kikapcsolod. (https://www.youtube.com/watch?v=aIyBh7bQFm4)
Cserébe egy Marahoz képest a pid azért sokat dob fokonkénti állitással, és én anno néztem képeket belülről ez a legátgondoltabban tervezett SB E61. (nem egy brutál kábel dzsungel és szépen szigetelt) -
kzoltann
aktív tag
Nekem ECM Classika PID-m van, tapasztalatbol mondom ha fontos a jó gözteljesitmeny akkor engedd el a single boilereket.
Lehet vele jól gözölni, de azert varni kell ra meg felmelegszik.
Ha csak az espresso rész érdekel akkor merem ajánlani.
Ha mégis single boiler akkor nekem anno elektros.it customer service ezt irta Classika vs Unica kérdésben:
As you said correctly the two machines are very similar, maybe the Classika PID has some more advantages
- 0.75 Lt boiler (Unica 0.50 Lt)
- Easy switching between coffee-to-steam mode by means of a switch on the front (in the Unica you need to act on the display)
- Possibility to adjust the pump pressure (in the Unica the pump pressure is fixed at 12 bar and there is no possibility of adjustment)[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Az összes egy bojleres, szóval sokat kell várni a gőzre aztán utána ha kávét akarsz ismét főzni várni, hogy kihüljön. Kivéve talán a Mara X-et, az Hx. Mondjuk az talán picit másabb mint a sima hx.
Esetleg még: Silvia pro, Lelit Elizabeth.
Én ha ennyit költenék rá csak DB jöhetne szóba. -
MPowerPH
félisten
Sotet pori, igen. Orles finomsaga ugyan az, mint tegnap, hofok detto, 95 -re van belove.
Egyedul a nyomassal vacakolok, nem engedem 8 bar fole, es kb. 15s utan csokkentem 6 bar -ra. Igy az idotartam is megnott, kb. 45s egy huzas. 17g -os kasarat hasznalom, 16g -al.
Ez az egyetlen, ami valtozott. Gondolok meg arra, hogy meghalt a kave.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Rush77
aktív tag
Ráadásul van még valami ami nekem gyanús lett.
Először az itthoni gépen néztem meg és ott megjelent ez az opció. Viszont a céges gépemről ami német VPN servert használ ott nem adta ki a 850 eurós opciót.
Utána megint megnéztem az itthoni gépen és ott volt.
Még az sem játszhatott közre, hogy más oldalt vagy hírdetést néztem mert le volt mentve a kedvencek közé. -
RetepNyaraB
veterán
Jó vastagnak tűnik és a sok okádék fotosoppolt kamu kép mellett egyetlen méretezést nem mellékeltek
a kretén sárgák. Tényleg a tököm televan már velük és a nyomulással, amit teljesen ész nélkül, de esetenként annál szemtelenebb árazással nem szégyellenek megejteni...Visszaszívtam: Size:16.4*16.4*2.7(cm)72lakiluk@ anyámborogassál
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bluesfan
tag
Azért erről még vajmi kevés információ van. Milyen szerkezet, mennyi a pangó? A hangja elég rettenetes, persze síktárcsás, nagy fordulat, meg ugye adódhat a felvételből is, meg kéne hallgatni élőben.
100k alatti árról pedig szó sincs.
Ennyi ismeret birtokában egyelőre nem féltem a Niche-t. Főleg, ha még elérhető lesz utóbbi a jövőben, mert nagy a csend a NZ körül Brexit óta.[ Szerkesztve ]
-
Kulbi
aktív tag
Te árultad a Steel Uno Pid-et? Mi volt vele a tapasztalat? Hőmérséklet?
Nekem volt egy Ascaso Steel Uno pid nélkül. Vannak megoldások benne amik nagyon tetszettek: jól néz ki, víztartály, kis energia felhasználás, gyors. Az újabbakban már sok mindent javítottak pl. külön pohármelegítés, fények...
Valahogy nekem nem volt az igazi, nagyon zavart, hogy brutál hangos (az újak már lehet nem?), addig nem is tudtam milyen rossz amíg meg nem lett a Marax. Arra gyanakodtam, hogy a hőmérséklet nem jó. De most ugye a pides elméletileg szuper ezen a téren. Ja és sokkal jobb mint a Mara ezen a téren.[ Szerkesztve ]
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
bl4ze
veterán
Nem tudom elképzelni amikor nincsen 15-20 mp idő egy duplára.
Annyira jó és fontos, hogy 7mp alatt legyen meg az őrlemény? Otthon. Nem kávézóban....
Na mindegy.... Csak nem is olyan rég még más volt a "mondás" a "szentírás" az őrlés sebességét, őrlemény hőfokát illetően. Ezért kapom fel a fejem ezeken a 10gramm legyen már őrölve 3-4 mp alatt beírásokon.....:. bl4ze .:.
-
Peti...(16v)
tag
-
tag
Abszolúte osztom a véleményedet.
Pár éve vásárlok a Bagirától rendszeresen. Nálam hármas élboly van már egy ideje: (abc rendben) Bagira, Casmo, Pallyotz. (presszózok)
Bagirától nagy kedvencem a Guatemala, a perui meg az etióp, de gyakorlatilag mindegyik tetszett. Brazilt pörköli sötétebbre - kóstoltam azt is, de inkább csak kevertem másikkal.
PY-től a legutóbb vásárolt organic Yirga meg a Guatemala ízlett bitangmód.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
general
addikt
Kb. pont ezért lettem lehurrogva korábban... Mert én is ezt csinálom. Reggel rendes dupla, aztán napközben duplaszűrővel (vagy éppen szipmla néha, ha kedvem van) kisebb adag(ok). Mivel nem tisztán iszom, hanem cortadoban, capuccinoban, ízben nincs különbség. De ez a HC topikban tiltott.
Viccelek, ne essetek nekem. De van különbség a "hogyan hozzuk ki a kávéból a maximumot" és az "éppen hogyan esik jól egy kávé" között. -
MPowerPH
félisten
En meg azt hittem, a Spazi belseje komoly...
ECM nek mennyi az arcedulaja? Dragabb, de a mellett mivel nyujt tobbet?
Mod: Latom, az £800 -al tobb. Majd 1 millios gep. Szerintem felesegem elve megnyuzna.Nem gondoltam volna, hogy ma 'belezugok' egy gepbe, de meglatva azt a belsot...khm. Igy meg beleferne egy grinder is.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
bbuffy
senior tag
öööö...... még átgondolom. haverok már nyaggatnak egy ideje, hogy szeretnének venni. Teli van a piac amugy irtózatosan, persze nem mondom hogy nem fordult meg a fejemben már. De Gene el irtó szivola lenne, tudom hogy más is ezzel nyomta évekig. Egy kg kv egy óra mindennel együtt. Összességében nem éri meg.
Parci, igen, a szárítás megnyújtja. alapból nekem is 11 perc körül szokott lenni. Nem is mindig jó annyira, de néha nagyon macerás az etióp minibogyó. Úgy vettem észre ha nagyon alacsony hőfokon szárítom, csak rosszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
tomiie6
csendes újonc
Én még teljesen kezdő vagyok, és hasonló cipőben járok/jártam az AVX Kenya omni-roasttal. 18 g-os kosarat jól megpakoltam (23 ment bele), majd 10 kísérlet után elkezdtem a netet bújni. A következő videó alapján újrakezdtem a beállítást, a bemenetet visszavettem 18-ra és 1:2,5 arányra húztam, a savanyúság rögtön el is tűnt. Ill. a crema továbbra is savanyú, ami először becsapott, mert egyszerűen nem tudtam teljesen elkeverni, és a kóstolós kanalamba mindig jutott belőle annyi, hogy megvezessen. Még javítanom kell rajta, viszont ebből a pörkölésből 18 g a 18-as kosárba nagyon kevésnek tűnik, teljesen átázik a pogácsa, nem áll össze rendesen.
[ Szerkesztve ]
Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
-
Tomi_Sci
őstag
A portadildó nem az eredeti kar hozzá, az egy Speedsteré. A gyári karja tökátlagos, "ipari Gaggiás" nyéllel. Vagy lehet Te is ezt írtad, csak nem volt egyértelmű számomra, arra érted-e, hogy lekopizták a kart.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest