Új hozzászólás Aktív témák
-
#85578752
törölt tag
Most került nálunk sorra a sima Amaroy arabica, elég jó, tartós fás, fűszeres utóíze van, biztosan rá lehet unni egy idő után de addigra elfogy.
-
nagyúr
-
RetepNyaraB
veterán
válasz koxkids #4294 üzenetére
Közben utánaolvastam, hogy többfajta vastagságú alátétet ad a Graef. Akkor nekem a vastagabb volt benne, bocs. Nem emlékeztem. A 6-7 állás stimmel.
A nyomásfokozós alkalmatlan rendes ízekre, ha lehet, ne térj vissza."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
looser
addikt
válasz koxkids #4294 üzenetére
Remek választás volt az őrlő, gratulálok hozzá! Nehogy visszatérj a nyomásfokozós karhoz :-) A naked kiváló arra, hogy lásd, milyen a lefolyás, nem csatornázódik a kávépogi, nem fröcsköli szét a kávét vagyis konzisztens az őrlemény és megfelelően tömörítesz. A gép beszerzése után pár hónappal vettem és azóta csak azt használom. Érdemes a HC topicba átmenni szerintem az ezzel kapcsolatos kérdésekkel; kezd kicsit professzionalizálódni ez a topic is.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
őstag
válasz RetepNyaraB #4270 üzenetére
Sziasztok!
Na ma megérkezett a CM702. Első körben sikerült átzubogtatni a kávét a szűrőn (1 alátét gyárilag és hetes állás), aztán bekerült második alátét, ott meg már beffulladt..
Mára már sok lesz a kávéból, hosszú tesztelés következikMindez naked karral, ha jól gondolom nyomás fokozós karral durvább őrlés kellene, mert a "tömítést" már nem a kávépogácsa adja, hanem a kar.
-
Toobee
veterán
válasz Mr.Csizmás #4290 üzenetére
Turmix TX10, QM0650, amiket használtan fogtok ekörül kapni. Inkább ilyesmit vegyetek, ezekből hibátlan eszpresszó jön ki.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
koffeindoktorok!
Gaggia Viva Style nagyon ratyi gép 32-ért? vagy dobjunk rá és EC685?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
-
#85578752
törölt tag
Jó ötletnek tűnik, köszi a tippet!
Mármint rituálisan felgyújtani a picsába...8-ból 1-szer ad valami semmihez sem hasonlítható, dermedt kutyafasza löttyöt, amiben nyomokban presszókávé íze fedezhető fel, olyan mintha valaki ivott volna abból a csészéből egy presszót és mosogatás közben hirtelen meggondolva elém rakták volna.
Hány fokra érdemes melegíteni, hogy ne égett gumiszagú kátrány röffenjen ki unottan a végén?
-
waxos
csendes tag
Mekkora lángon, melyik gázrózsán készíted? Nekem az vált be amikor a legkisebb gázrózsát használtam akkora lánggal, hogy elérje a Brikka alsó részét, de ne érjen túl rajta. A kotyogónál használt lángnál sztem nagyobb kell neki, különben elnyújtja a főzési időt, és a hab is kevesebb. Bár egy ideje már nem brikkázok, de bolti őröltből emlékeim szerint jó volt a Dallmayr Prodomo is.
-
nagyúr
-
mekker
őstag
Dallmayr Crema d’Oro Karibik
Erről vélemény? Ebből tudnék frisset venni.Jöjjön a szokásos adag agymenésem:
Brikkám fél éve van meg, az alatt 3-3,5 kiló kávé fogyott. Enyém román gyártás, a fekete aljú, még a régi szelepes. Érdekességként - nemrég láttam Mediamarktban olyat, aminek az öntvényébe bele volt ütve a made in italy. Az enyémmel eddig semmi gond nem volt, pedig ridegtartásban használtam.
Nehéz konzisztens kávét főzni vele így kezdőként. A legfőbb tapasztalatom az, hogy túl sok vizet nem szabad használni, 1:3-3,3 között főz értékelhető kávét, azaz 17g kávéból lesz 51-56ml késztermék. A nehézség ott jön be, hogy van egy durván +-10%-os szórás a kimeneti mennyiségre nézve. Inkább alulra lövök, és mostanában fel is öntöm forralt vízzel fixen 60ml-re, talán így könnyebb összehasonlítani a változtatásokat. Nem tudom, hogy ez mennyire követendő szokás.
Eddig jellemzően előforraltam a vizet, most próbálkozom hideg vízzel, takaréklángon, talán így kisebb eséllyel lesz alul-extraktált (savanykás) a kávém.
Lassan már mindent végigzongoráztam. Ha év végéig nem sikerül 10-ből 9x jó kávét csinálnom, akkor rituálisan felgyújtom a Brikkát.Továbbra sem lesz habos a kávé. A csúcsteljesítmény valahogy így néz ki, fotó kedvéért pároltam le:
Ez a legfinomabb őrlés, 100% robusta, 78ml hideg vízzel, takaréklángon forralva végig. Ha nem lenne túlpörkölt, talán jobb hab jönne, de csodák nincsenek. Világosabb pörkölésű 100% arabicával el lehet felejteni a habot, marketingfogás.Próbálkoztam féladagosítani is a Brikkát:
Ez két kotyogós kosarából lett "kialakítva", és nagyjából fele kapacitású (8-9g). Nem volt időm még rendesen kikísérletezni, mert közben filteres kávékkal is kísérletezem. Kényszermegoldásnak jó lehet.Ha valami gyenge kell, akkor legegyszerűbb phinnel egy gyenge kávét összedobni. Az is jellemzően 15-20 grammra van méretezve, így 8-10g kávéval a végeredmény nem lesz valódi phinkávé, mert nagyon gyorsan átfolyik a lötyi. Cserébe nem kell takarítani, várogatni.
Lavazza Oro bevállt, a sárga Mantaro so-so. Drágább kávéra mostanában nem akartam költeni, de ahogy már korábban említettem, az egyik AVX-es kávé nagyon bejött.
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
nyikszi
őstag
A Tescoban le van értékelve 3700-ra Lavazza Qualità Oro Perfect:
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
#49155328
törölt tag
válasz RetepNyaraB #4272 üzenetére
Robusztát én nem iszom, nem ízlik.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #49155328 #4271 üzenetére
Nem mindegy miből...
Világos afrikai, vagy indonéz pörkök ritkán ütnek be, illetve távol tartom magam a malabar-féle koffeingyáraktól.
Nem beszélve a robusztáról, de egy éve nem ittam presszó blendet.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
#49155328
törölt tag
válasz RetepNyaraB #4266 üzenetére
Akkor lehet allergiás vagy a koffeinre.
Tolok reggel egy duplát, 10 órakor még egy dupla, ebéd után még egyy dupla.
Semmi hatása.[ Szerkesztve ]
-
hyperspace
őstag
válasz koxkids #4267 üzenetére
Feljebb lehet lépni a nyomásfokozóhoz képest, de akkor már jó kávé is kell hozzá, amit a legkönnyebben a hazai pörkölőknél találsz meg. Pesten sokat találni, akár személyesen is tudsz venni kávézókban. Rendelni is lehet, kapuczíner, pacificaffe, stb. Ha olcsóbb kávéban gondolkodsz, akkor az előbb említett webshopokban találni jó áron kedvelt blendeket.
Én is szeretnék kérdezni:
Azt megtaláltam, hogy az egy csészés Moka Expressből kb 40ml kávé jön le, mikor 60-at töltök bele, de a La Mokinánál nem találtam ilyesmit. Ott 40ml víz megy bele, kb 30ml kávé lesz? Hány gramm kávé megy bele ebbe a két pici kotyiba?ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
őstag
Sziasztok!
Már úton van a CM 702 örlő, Dedica gép mellé. Naked kar már van, így remélem sikerül majd finom kávét főzni nyomásfokozó nélkül.
Milyen kávét ajánlotok kezdésnek? Korábban írtátok hogy Aldiban van Roast Master Arabica kávé, érdemes venni belőle?Továbbá az őrlési finomság kitapasztalását hogy kezdjem?
Köszi!
-
nagyúr
válasz #49155328 #4263 üzenetére
Sima egyszerű öblös literes dzsúzos üvegre rápattintani szeretném. Holnap még elrobogok a Király utcai üvegedényeshez, mert elmentem ma erős felindulásból és benéztem az ablakon. Tele van minden csodával a bolt - majd harmadáron.
Nem érzem valahogy, hogy tényleg filléres akármin mi kerul 3xxx forintba.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
#49155328
törölt tag
Nekem ilyen van. + Sparban 400ft a papirfilter.
Üvegpohárra rá passzol.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Gyerekek. Csak pislogok...
Gyógyteázgatom, erre kellene(kellett volna!) valami alkalmasság nekem, mert a gyökérteáknak a leve szokott szemcsés lenni, ahogy ismert.
Mondom is magamnak, hogy elmegyek és szétnézek van-e valami szűrőtartó a papír filternek, vagy valami érdekes kis szerkezet.
A Sztárbáxnál is néztem, de nem akarták elárulni - álljak sorba tizediknek. (lófaszt - írják ki szépen a polcra!)
Tchibonál is sok volt a cukiság bármi áron...
Meglestem a neten.
Látom én, hogy tizen-huszon-negyvenerért is lehet kapni olcsó megoldást.
Hát srácok... Szomorú vagyok. Egy kb 50 forintos akármin(szűrőtartón) mi a picsa kerül 3-6ezerbe???
Levágom egy flakon tetejét, abba rakom a papírt oszt jóvvan!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
#49155328
törölt tag
válasz RetepNyaraB #4259 üzenetére
Koffein dúsnak érzed, az milyen?
-
Dr.NX
addikt
Bocs, ha nem ide tartozik.
Tud valaki olyan működő kávézót Budapesten, ahol lehet "selfieccinot" kérni egyedi arcképpel?
Tehát ahol "rányomtatják" az átküldött képet a tejhabra.Elfogadom a sütiket.
-
RetepNyaraB
veterán
Vettem kínomban a hülyeboltban egy zacsi avx colombia supremo-t, nyaraláshoz. Nyaralás jó idő hiányában ugrott, ezt meg elnyammogom itthon, ha már itt van.
Olcsó (1600-1800Ft/250g, nem emlékszem pontosabban), 100% arabica. Abszolút igénytelen mogyoró íz és elég sötét pörkölés az én ízlésemnek, de pont ezért mindenhez jó lesz. Nem döglött, elrontani nehéz, van krémje, viszonylag koffein dúsnak érzem (még egy hibapont).
Szerintem érdemes rápróbálni."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
soldier2
őstag
Pár csepp mindig kifolyik előre nekem is, de esélye sincs ráégni, mivel annyira nem melegszik fel a felsőrész. Klasszikus sötét pörköléssel különösebb plusszt nem ad, de egy közepes pörkölésű etióppal néha felüdülés a testes otthoni presszók után. . A trükk: az ajánlottnál picivel kevesebb víz, így alaconabb hőfokon készül a kávé, kevesebb a keserű íz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
looser
addikt
Örülök :-) Mindenképp kérdezz rá, de van egy olyan érzésem, hogy le fognak beszélni róla. Az a gép, amit kiválasztottál, szerintem tökéletesen megfelel. Amennyi kávét akarnak inni, annyi vizet raknak bele; a kávémennyiséget a szűrő mérete fogja behatárolni. Ugyanúgy, mint kotyogósnál, itt is tele kell pakolni, nem letömöríteni, csak lazán lesöpörni a felesleget. Hajrá :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
bul07
nagyúr
Itt vagyok olvasom, csak nem tudok hozzászólni mert mint írtam én nem iszom a kávét és nem is főzőm, gyerekoromba főztem utoljára kotyogóssal de úgy meg tömtem hogy a 4személyesből egy személyes kávé sűrítmény főt le
Most amúgy is elfogyott az emag készlet, meg várom a kupont is, és a múltkor újracsomagoltba is volt valami 7e magasságában
De segítettetek, mondjuk azért rákérdezek náluk csak úgy nem veszem meg mert ha nem használnák akkor felesleges pénzkidobás
Vettem én pár éve a nagyon elárazott Tchibo Cafissimo PURE gépből, tudjátok mikkor 3doboz áráért(3285Ft) adták ingyen ezt a gépet
De mivel sok adagot isznak nem kellet nekik, napi ~6kapszula anyagilag csőd, így elajándékoztam( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
#85578752
törölt tag
válasz #49155328 #4254 üzenetére
Amúgy csak egy biciklipumpa kell hozzá és egy Szarvasihoz hasonló AMA Milano A120 szép presszót főz.
https://www.youtube.com/watch?v=DqMFIE3qviE
Vagy ha van sűrített levegő...
https://www.youtube.com/watch?v=OO2Qn93vatk -
Osynho
addikt
Egyébként nem jobb választás akár használtan egy Poemia, vagy valami hasonló, nyomásfokozós gép?
-
looser
addikt
Igen, az jól hangzik, de nem értenék, miért előrelépés a jelenlegi kotyihoz képest. Őszintén szólva én nagy lelkesen beszereztem egyet pár éve, de elég ritkán használom. Az, hogy egy pici kávé mindig kifolyik és ráég, az eléggé befolyásolja az elkészült kávé ízét, nekem ennyi a bajom vele. A román verzióm van, nem tudom, az olasznál is fellép-e ez az előnedv (ehhe :-) ) gond. Ennyiért nem sok az a gép és egy próbát szerintem megér.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
kory24
őstag
Lényegében igen, de kotyogósnál még lehet befolyásolni kicsit eredményt a gáz lang erősségével, itt az ugye fix.
Kicsit többért már kapni brikkát, amin már szelep is és nem csak át folyik a víz.
De ha tényleg csak gyorsan egyszerűen akarnak kv csinálni akkor lehet jobb nekik az az elektromos
-
looser
addikt
Igazából ez is kotyogós, csak egy modern, elektromos fajta, mint a Szarvasi gépek. Nincs motor, nincs bojler, az összes beleöntött vizet felforralja és ez távozik a kar felé. Szóval ha szeretik a kotyogós kávét, jó eséllyel ezt is szeretni fogják és ebbe is ugyanaz a gyári tégla (előreőrölt kávé) mehet. Az eszpresszó macera, ez nem. Azt nem tudom, mennyire lesz minőségben előrelépés, de elképzelhető, hogy jobb lesz vele a kávé. Esetleg egy olcsóbb olasz téglát is adhatsz mellé ajándékba (Lavazza, Segafredo) hogy új ízeket tapasztaljanak.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
bul07
nagyúr
Szerintettek szüleimnek kottyogós helyett a linkelt jó lehet?
[link]
Legolcsóbb őrőlt kávét használnakVan hogy napi 2db 4személyes is elfogy
Én nem kávézok így fogalmam sincs
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
#85578752
törölt tag
Aldiban nem találtam szemes kék Amaroy Milde Crema verziót, csak félkilós piros meg fekete volt, meg téglák. A feketéből vettem, mert az arabica. Lidlben megint van Bellarom Bio. Nekem bevált, nem mindenki szereti.
-
GRatta
újonc
válasz viktorhu #4227 üzenetére
A munkahelyemen automata gép van (valami DeLonghi). Ehhez pl a Costa kávék beváltak, elég stabilan jó, iható kávét főz belőle. Sőt, néha még ízek is vannak benne De azért őrlő+karos géppel ezek is jobbak.
Előtte csibóval próbálkoztunk az automatában, de ebből időnként szörnyű dolgokat alkotott. A legalja persze a Segafredo vot, attól egyhangú döntéssel gyorsan megszabadultunk -
looser
addikt
Újra lehet kapni a Pennyben azokat a Selection-öket? Juhúúú :-)
Hétfőn vettem a Cool Caffe-nál 2 negyed kilós saját pörkölésűt és egy fél kilós Dallmayr koffeinmentest. Én össze szoktam keverni fele-fele arányban, így nem üt meg a dupla és többször is jöhet :-)szerk: nekem ez volt a kedvenc robis blendem azok közül, amiket eddigi rövid kávés pályafutásom alatt kóstoltam (kb. 40-50 féle kávé). Akkor itt az ediginél csak 2000 Ft/kg volt, de baromi friss. Caffe Corsini Superior
szerk2.: (#4230) maross: nem fogod megbánni :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
Osynho
addikt
-
#85578752
törölt tag
válasz viktorhu #4227 üzenetére
Próbáltad már hogy presszó finomságúra őrölsz külön őrlővel és azt főzöd le automatával?
Gépfüggő, a Jura eldobja az egészet ha befullad, de a befulladás határán korrekt presszót főz, nyomásfokozós fajtát az igaz, de nagyon közel van a karoshoz, olyan 80%.
Philipsnél pumpacserével vagy szűkítőzve jön meg a varázslat, de kell neki extra nyomásfokozó még így is. Viszont így van értelme saját pörkölésnek, vagy olcsóbb kis pörkölők kávéit használni, ugrásszerű a különbség, kár lenne kihagyni.
-
viktorhu
veterán
Eleve nem szabad automatába túl jó kávét tenni. Megbízható ipari egyenkávék valók bele, nem a kézműves temékek, ahol neked is kézműveskedned kell a beállításokkal. Van egy csomó, ami bevált, most pl. a Penny félkilós espresso kávéját isszuk elégedetten, ez egy sötétebb de nem keserű pörkölés, enyhébb pörkölésnek ami nem volt savanyú az az Aldi égszínkék kilós amaroy kávéja, a legjobban eddig a pellini rosso ízlett. Ennyi van ezekben a gépekben, cserébe gombnyomásra bármikor pár másodperc alatt iható kávét kapsz, nálunk azért került a karos gép a szekrénybe, mert ha online előadás közben tartok 10 perc szünetet, akkor a kávékészítésre pont rá is ment a teljes szünetem, meg untam is naponta ötször (plusz még a feleségemnek is) vacakolni vele.
-
Valamint van meg egy , a lagocafe.hu, 7-8k/kg, 1kg felett ingyen szallitas. Ez is erdekelne, hatha probalta valaki.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Ez meg mindig erdekelne. Senki nem mert caffeburotol rendelni? :) Orulnek a sok 10-15k/kg mersekelt csalodas mellett egy 3-4k/kg elfogadhato kavenak :)
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
looser
addikt
válasz RetepNyaraB #4223 üzenetére
Oké, nálad állítható a nyomás, akkor itt meg is van a válasz, nálam nincs ilyen lehetőség Az "érzésre" az e nélkül szerelt főzőknél lép fel, de akkor ha figyelem a szűrő alját (nyitott kar) és megjelenik az előnedv akkor hagyni kell. A sav a fenti spec kávéknál jelentkezett, de ahogy olvasom, ezt is tanulni kell. Szerintem ha sokadszorra sem jön be, nem érdemes vele foglalkozni, az nem a te stílusod. Szóval az olaszt próbáltam előáztatni, de nem éreztem különbséget, de nem szoktam, csak próba volt. Tökéletesek így is, az egyszerű Aldis kávékból Most hozok a Coolcaffe-ból pár zacsival, decaf és sima, tesztelgetek kicsit :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
RetepNyaraB
veterán
-A szűkítő korlátozza a vízhozamot, jó esetben 10mp\50-60ml értékre.
-alumínium: #mindmeghalunk!
Gyárilag eloxált, amíg ezt nem teszed tönkre, nem sok jön le róla. Plusz a kv pogi egy nagy szűrő, azon is fennakad. #lekellszarni.
Előző:
Áztatásnál minaz, hogy érzésre? Lekapcsolom a pumpát 2-3 bar körül és várok míg a szűrő alján kigyöngyöz a lé. Akkor feltekerem a nyomást és kifolyik. Ez a terv, aztán persze nem feltétlenül klappol. Ma reggel citromlét főztem, mert nem lett elég lassú a kifolyás. Mindez csak világos anyagra érvényes, olasz vonalnak rosszat tesz az áztatgatás.
Ha menő kvzóban Olympost adtak "specialty" címen, akkor rosszul készítették el. Vannak igen erőteljes savakkal rendelkező kv-k (pl. A perui amivel most próbálkozom ilyen), de ez nem egyenlő azzal, hogy "savanyú". Kell lennie egy komplex íznek+a sav, ami a pörkölés és a kv fajta sajátja. Ha a sav dominál, az rossz. Olasznál meg különösen...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
looser
addikt
Köszönöm az infót :-) Sajnos nem tudom, szűkítő került-e bele, ami biztosan: 10 barra beállítva a nyomás (ez van szűkítővel megoldva?), rézkígyó a bojlerre, PID és egy Rancillio gőzkar. Remélem sokáig jó lesz még :-)
A HC topicban régebben szóba került többször (már nem nagyon olvasom) az alubojler-"probléma", azaz hogy kerül-e alumínium a kávéba és ha igen, az milyen gonddal járhat. Ez izgatott akkoriban engem is, de valahogy feledésbe merült. Ti mit gondoltok?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
iatti
aktív tag
sötétebb pörinél inkább ront az eredményen az előáztatás. gondolom van a gépedben szűkítő. bőven elég a 8-10s, amíg felépül a nyomás. sőt, nem is biztos hogy kellene ez a szűkítő sötétebb pörinél. de ha már belerakták az enyémbe is a nyomásszabályzóval együtt, egyenlőre marad. /egy másik olasz vonalon mozgó /
-
looser
addikt
válasz RetepNyaraB #4217 üzenetére
Az előáztatással kapcsolatban, ezt érzésre csinálod? Őszintén szólva próbálkoztam (tuning Baby) de nem vettem észre különbséget. Olasz vonalon iszogatok, a spec nekem drága és elég sokat kóstoltam kávézókban (Budapest Baristas, Fekete, Bean Busters (20g-os dupla!!!)) de sajnos nem ízlenek különösebben. Az illatuk beájulós, fantasztikusan jó, de az ízben csak kalmopirin és citromlé jön. Szóval ennek inkább spec vonalon van jelentősége?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
válasz RetepNyaraB #4217 üzenetére
Koszi, akkor igy jartam, maradok a bevalt dolgoknal. Az ujan probalt dolgokbol az indonez gayo izlett legjobban, a repetazasra erdemesekbol a velencei gondolasok jott es a felsobb polcos kolumbiai szureti gyumolcskave, nem tudok betelni az illataval .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
RetepNyaraB
veterán
Aha, jó cucc volt, de nem automatába való, ez egész biztos. Tuning GC vitte rendesen. Én nem tudok ódákat írni a virágos, gyümölcsös ízjegyekről, vörösborban se; finom, vagy sem. Finom volt
ui.: 1 perc fölött savanyú lett, 50mp alatt se volt az igazi. Ebből majdnem 20mp előáztatás. Ilyet meg nem tudsz automatával sajna...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Kapuczineres Ruanda Rugali Natural-t kostolta valaki? En szeretem a citrusos vonalat, de ezen a kaven nem tudom tultenni magam, buntetes kozeli meginni. Delonghi automataval pedig nem is nagyon tudok mit modositani rajta, homerseklet maxon, szinte legfinomabb orlesen van mar.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
#85578752
törölt tag
válasz Polarstar #4214 üzenetére
Jó hasonlat! Beugrott régebbi tapasztalat, hogy amikor kezd megdögleni a kávé akkor csinál ilyet, amikor nem sikerül elérni azt az őrlésfinomságot, ami a jó lefolyáshoz kell. Kicsit csaltam, EX4-es ulkára cseréltem, kisebb vízhozammal jobb lett a lefolyás, eltűnt a kiugró fura íz.
-
nagyúr
Most nem tudom. De a Malabar szokott ilyen rettenetes akármi ízű lenni, meg valami honduraszi kávé. Fűszeres, fàs, sóska íz. hidegrázás!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
#85578752
törölt tag
Ha egy kávéból időnként kakukkfűre emlékeztető íz ugrik ki a többi közül, az milyen készítési hibára utal? Túl magas hőfok, túl finom őrlemény, túl hosszú kivonatolási idő, túl kevés őrlemény? Éreztem már ezt az ízt Starbucksban, azóta irtózom tőle és néha befigyel, de nem tudom eldönteni mi okozza.
-
-
GRatta
újonc
Üdv! Először is köszönet FPSTunkernek a múltkori tanácsáért. Megvettem a Graef őrlőt, és valóban nagy ugrás volt az eddigi Hario Mini Milles technológiához képest... pláne a csibó kapszulához képest
Most gondolkodom, hogy a kávéfőző oldaláról tudnék-e tuningolni még valamin. Ahogy írtam korábban, Saeco Poemia-m van (nyomásfokozó kiiktatva). Van esetleg olyan szűrő ill szűrőkar, ami kompatibilis a Poemiával és jobb eredményt ad a gyárinál? Esetleg a felsőszűrő cserélhető, és van annak értelme? Tudtok olyan egyadagos szűrőt, ami a Poemiakkal kompatibilis?
[ Szerkesztve ]
-
#85578752
törölt tag
Utazós szettbe most már megvan a tejhabosító, a kéziőrlő, meg a Brikka, de most gondolkodom azon, hogy a Mokinát kéne felturbózni egy "Marcutti moddal" hogy legyen "cremája". https://www.youtube.com/watch?v=c9FjaK5mnI8
Innen rendeltem 10-es szelepet, megfelelő rugót még keresni kell hozzá hogy működjön.
-
csabulaxi
senior tag
Kóstolta már valaki a MOL kutakon kapható úgynevezett sajátmárkás "Fresh Corner"szemes kávét?
1 kg-os 5,000.- Ft[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
#85578752
törölt tag
válasz ServerWorks #4203 üzenetére
Fel ne puffadjon. Nem tudom. Én legutóbb az ilyesmit kotyogósban használtam el.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz #85578752 #4202 üzenetére
Most nézem, minden egyes kapszulán a fólián van 1 kis szúrás vajon minek? Így fel sincs puffadva, mert nem zárt. Ennyire szar lenne a technológia is?
Szólásszabadság 2024: “A Politika témából a regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/1. és III 10/8. pontjának megsértése miatt. Semmi szükség rá, hogy felforgasd a topikot!“
-
#85578752
törölt tag
válasz ServerWorks #4200 üzenetére
Próbáld minél rövidebbre főzni.
-
nagyúr
válasz ServerWorks #4200 üzenetére
A sz.r is egy minőség... Igaz, azért nem szeretünk mi fizetni.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Ózongenerátor a háztartásban
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...