Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sting2
addikt
Sziasztok!
Szerintetek a PS4 Share -el felvett, és HDD-re felmásolt és ez feltőltve a YT-ra van olyan minőség mintha vennék valami Game Capture perifériát ?
Összehasonlítható a két mód felvétele egyáltalán?
Azon kívül persze, hogy az előbbi időlimites, míg az utóbbi a végtelenségig vehető ... -
Digiflex
tag
Akkor magammal társalgok...
Szóval elhoztuk a kütyüt, de sajna a mikroszkóp HDMI-jelét nem látja, pedig átmenni átmegy rajta.
A normál videokártyáról érkező PC hdmi jellel működik, azt látja és rögzíteni is lehet., de azzal én nem sokra megyek, kifejezetten a mikroszkóphoz kellett volna működnie.Szóval ha valakinek esetleg pont ilyenre lenne szüksége, írjon rám privátban, mert attól tartok cég-ként nehéz lesz visszatolni az IPON-nak...
-
Digiflex
tag
Sziasztok!
Lenne egy speciális kérdésem, éppen egy ilyen külső eszköz (úgy néz ki egy Avermedia LGP lite) beszerzése előtt állok, ami igazából csak állókép rögzítésére kellene HDMI kimenetű mikroszkópról. De az meg még praktikusabb lenne, ha esetleg OTG-n androiddal is működne a kép megjelenítése valahogy.
Nincs ilyen irányú tapasztalata valakinek??? (más cuccal is érdekes lehet)
A HDMI kimenetnek van freeze módja, magyarán már ott ki tudom merevíteni a képet, a lényeg a full hd kép minél jobb (lahatőleg veszteségmentes) lementése lenne.
minden építő ötletet szívesen fogadok!
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Vettem egy EZCAP HDMI 3.0 eszközt. Bedugtam a HDMI-t, elindítottam a VLC-t, ott kiválasztottam a media-n belül a felvevőeszköz megnyitását. Kép van, hang nincs.
Belső hangkarira rádugott hangszóróm van, a Windows amúgy ad hangot. Mi lehet a gond? -
HAGYMAFA
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy avermedia hd lite kártyát, ami tökéletesen működik. Viszont nem tudjátok, hogy be lehet állítani valahol, hogy jelezze, ha megy a felvétel pl játék közben. Mint pl geforce experience-nél jelzi valamelyik sarokban.
-
buek1967
tag
Hdmi kimenetes videókamera jelét streamelném harmadik generációs i5-s laptopon(Elitebook 2540p). Mit ajánlotok?
-
neilszab
őstag
Sziasztok,
Milyen hardver és szoftver szükséges ahhoz, hogy rögzíteni lehessen a 3 monitoros rendszer képét játék közben videóba? AMD vonalon az ReLive úgy tudom nem tud ilyen felbontást kezelni, Nvidia oldalon a ShadowPlay tudja, vagy mi kell hozzá?
Esetleg az megoldható valahogy, hogy 5760x1080-ban fut a játék, de csak a középső monitor képe kerül rögzítésére?
-
sellerbuyer
őstag
Ha van még itt valaki az Avermedia-tól, lenne szíves végre magyarázatot adni arra, hogy az EZRecorder 130 miért csinálja azt, hogy fullHD videók elindításánál, leállításánál és fullscreen-ra tevésénél elsötétül kb. 2-3 mp-re a képernyő akár offline videóról, akár Youtube-ról van szó? Egyszerűen hülyét lehet kapni ettől! Ráadásul nem csak az eszköz bekapcsolt állapotában csinálja, hanem kikapcsolt állapotban is, amikor elvileg csak annyi dolga lenne, hogy átengedje magán a képet! Nem a megjelenítő a ludas, mert 4 azaz négy eszközön ki lett próbálva, monitorokon, tévéken is, ráadásul vagy 20 féle HDMI kábellel és ugyan ez a jelenség! Nagyon szeretném tudni, mi okozza, de méginkább szeretném megoldani, mert konkrétan dühítő!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nem tudja valaki Avermedia_hu kolléga miért lett tiltva?
Lett volna nekem is jó pár kérdésem így vásárlás előtt
-
BigBossHUN
újonc
Sziasztok. Előre is elnézést ha már volt a kérdés,de munka közben nem volt kedvem,s időm végig olvasni mindent.
Adott a gépem: Fx6100,4 giga ram,Rx460 4GB OC. Streamelésre kéne nekem egy lehetőleg külső eszköz,amivel elfogadhatóbb minőségben tudnám művelni a dolgot.
Jelenleg átméretezett képpel 1156x568as felbontásban tudok közvetíteni kb 1800-as bitrátával.. 2k fölött már hatalmas a lag.
Avermedia cuccokról csak jót hallottam eddig,van pár ismerősöm aki használja őket. Ehhez a gyenge vashoz ki mit ajánlana? PS4-ről is streamelnék vele.Előre is köszönöm a választ. BB
-
-
sellerbuyer
őstag
Tudom, hogy vannak itt a topic-ban az AverMedia-tól, már volt rá alkalom, hogy segítettek, most is megköszönném, mert kb. már hülyét kapok ettől a problémától (természetesen bárki más segít, aki tudja a megoldást, azt is megköszönöm):
AverMedia EzRecorder 130-mam azt csinálja (kezdetektől fogva), hogy ha lejátszok a pc-men egy fullHD videót, akkor elsötétül a kép pár mp-re, aztán újra megjelenik.
Tökmindegy, hogy az eszköz épp ki van kapcsolva és passthruval van átengedve rajta a kép, vagy be van kapcsolva, ez akkor is így történik. Először azt hittem, túl lassú a kábel, vagy ilyesmi, kicseréltem, már 4k-t tudó atomdrága kábelek vannak rajta (lassan már többe kerültek, mint maga az eszköz) és még mindig ugyan ez a jelenség.
Kipróbáltam két vadiúj ledTV-t és két vadiúj monitort rajta (24cm, 32cm, LG, Samsung), mindegyikkel hajszál pontosan ugyan ezt a jelenséget produkálja.
Egyértelműen az eszköz okozza a problémát.
Van úgy, hogy 720p-s videóknál, sőt SD-knél is produkálja, de 1080p-seknél mindenképpen.
Valaki tud erre megoldást esetleg, mielőtt kidobom a szemétbe?
-
Tavares
tag
szaisztok,
PS4-ről szeretnék a közeljövőben közvetíteni egy Avermedia (vagy más) capture eszközön keresztül PC-ről OBS segítségével, vagy van egy dolog, amivel nem vagyok tisztában. Ha egyedül streamelek nincs gáz, bedugom a headsetet a PC-be, és onnan tolja a hangom az Aver... viszont ha PS4-en partyban chatelek haverokkal és úgy közvetítenék, akkor vajon az én hangom is átmenne PC-re a capture device-on keresztül, vagy csak az ő hangjuk? Tehát ebben az esetben vajon 2 mikrofonra lenne szükségem (egyik a PS4-be hogy haverok halljanak, másik a PC-be hogy a streamben halljanak), vagy meg lehet oldani 1-el is? Jelenleg csak egy HyperX Cloud II headsetem van, azt meg vagy itt vagy ott tudom használni
előre is köszi
-
sellerbuyer
őstag
Ne a TS-t, hanem a mikrofonodat állítsd be hangforrásnak! Akkor csak az fog hallatszódni, amit te mondasz. Emellé persze a játék hangját is be kell tenni. Viszont az furán fog kijönni, hogy fogalmuk nem lesz a nézőknek, miről beszélsz, mert a haverod hangját nem fogják hallani. Így nem tudják, mire is válaszolsz, stb. Ilyenkor jobb lenne ha inkább nem hallanák egyikőtöket sem, csak a játékot, vagy pedig nem beszélgetnél TS-en a haveroddal, hanem simán beszélnél a játék "felett". A haverod meg így járt, ha nem akarja, hogy hallják a hangját...
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Egy szoftver prezentációra készülök. Jó lenne ha a billentyűparancsok amiket pötyögök, lebegő ablakként megjelennének a kijelzőn 1 mp-re. Tutorial videókon láttam már ilyet, de semmit sem találok, hogy ezt mégis mivel lehet bemutatni. A képernyőn lévő dolgokat felvenni nem kell, csak amikor mutatom mit kell csinálni, jelenjenek meg a billentyűkombinációk. Mert ha véletlen elfelejtem mondani mit nyomok éppen, akkor nem fogják érteni mi történik.
Ha valaki tud adni tippet, megköszönném. Az is jó, ha az OBS tudja ezt akkor is, ha nem veszek fel éppen semmit. (Megjegyzem, még sosem használtam OBS-t)
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy lehetne beállítani külön-külön, hogy az egyes programoknak vegye-e a hangját az OSB streamelés közben?
Mert csináltam egy próba streamet és a haverommal beszélgettem közben Teamspeak-en. De azt nem akarta a haverom, hogy az ő hangja is bele hallatszódjon. Viszont nem tudtam csak az egész asztalt elnémítani, akkor viszont a játék hangja nem hallatszódott. -
Tavares
tag
válasz
sellerbuyer #226 üzenetére
-
Tavares
tag
Sziasztok, ha PS4-ről szeretnék streamelni, illetve esetenként felvételt készíteni, akkor milyen eszközt tudnátok ajánlani, illetve milyen ezekhez egy ajánlott PC követlemény?
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
RoyThealter #223 üzenetére
Köszi de nem sikerült normális minőséget kihoznom belőle így váltottam. Mivel nem nagyon láttam még 2k-s streamet MO-n, és az egész youtube-on is csak 1-et találtam, így létrehoztam az első(?) 1440p/60fps csatornát. Sajnos nincs olyan kártya ami ezt a felbontást támogatná így kénytelen vagyok izomból megoldani, Nvidiával.
-
RoyThealter
csendes újonc
válasz
Lézerparaszt #221 üzenetére
Üdv! Érdemes megnézni Paplovag csatornáját , neki volt egy-két tutorial videója az obs-hez én is az ő segítségével tanultam meg a használatát. A streamelésnél nálam egy gyengébb intel procival is simán működött a dolog kb ilyen beállításokkal. [link]
-
colossal89
tag
Sziasztok! Nekem is segítségre van szükségem, néztem tutorialokat és olvasmányokat de nem sikerül OBS el élvezhető videót készítenem be reccen meg röccen egy tized másodpercre ki hogy szereti játék közben persze nem, csak a lejátszott felvételen. Próbáltam minden permutációját a beállításoknak amd vga val kódoljon aztán cpu val, 2500 bitrátától a 65000 ig mindent fast tól a low ig ami azonos volt mindig az az mp4 és X265 you tube ra kellene war thunder klán videót készíteni. Raptr nem rögzíti a war thundert azzal is próbáltam. Mi a megoldás?
-
Lézerparaszt
őstag
Tud valaki olyan magyar streamert aki segítőkész és két géppel streamel? Próbáltam összehozni de olyan kockás a kép OBS -sel mint a Minecraft, very fastnál erősebb kódolásra állítva megáll a kép. Nem hinném hogy egy i7 6700k ennyire lenne képes. Ja és azt is írja hogy proci túlterhelés xD Láttam embereket akik i5 2500k -val dolgoztak és tökéletes volt a kép.
Ezért kéne valaki akinek működik is -
maliszka
csendes tag
Hello, infót szeretnék kérni.
Egy videókameráról kijövő élő képet (hdmi) szeretnék bevinni a PC-re. ( majd onnan továbbkülfeni) Hang nem érdekes. Erre jó lehet ez? AverMedia GL310.
Hogyan fogja a gép látni a kamerát? Mint egy sima webkamerát?
Előre is köszönöm -
Vadernagyúr
senior tag
Köszi. Hát AMD gépem van,meg a videókártyám is az.. De alap beállitások mellett,jobban fogta a gépet,mint mondjuk a fraps.. De majd utána nézek az YT-n
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
Vadernagyúr #217 üzenetére
Hosszú lenne leírni, egyszerűbb megnézni a beállításokat youtube-on. Nvidia NVENC -et kell használni vagy ha AMD-d van akkor az AMD -set. YT-os tutorial
-
Vadernagyúr
senior tag
válasz
kriszpontaz #216 üzenetére
Köszönöm a linket
De már megtaláltam előtte,még annyit kérdeznék,hogyan tudom úgy beállitani,hogy minél kevessebbet egye a gépet? -
kriszpontaz
veterán
válasz
Vadernagyúr #215 üzenetére
-
Vadernagyúr
senior tag
válasz
Lézerparaszt #214 üzenetére
Ez a teljes neve a programnak? Kipróbálom milyen
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
Vadernagyúr #213 üzenetére
Én OBS-t használok felvételre és streamre is, csak jól kell beállítani és a gépet sem fogja meg.
-
Vadernagyúr
senior tag
Valaki nem tudna nekem ajánlani egy jó játék felvevő programot? A Fraps-el se lenne bajom,de túl nagy fájlok lesznek a videók.. Pár perc,ilyen 10gb körül van..
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
kriszpontaz #211 üzenetére
Még arra tudok tippelni, hogy nem szereti a win 10-et. Jó pár oldalon olvastam már hogy nem megy vele. Ha meg nem w10 van akkor nincs több ötletem.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz #210 üzenetére
Rögzített, lefagyott, megint nem megy....
-
kriszpontaz
veterán
Átraktam egy másik foglalatba (X16), ugyanaz, az eszköz foglalt.
Visszatettem az X1-be, megint ugyanez..... feladom.Pofám leszakad....5 perc hibaüzenetezés után egyszer csak megy..... kíváncsi vagyok rögzít-e.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Lézerparaszt #208 üzenetére
Most épp az X1 slotban van. Holnap átrakom másikba (már csak VGA slotba tudom, a VGA letakar 3 foglalatot).
Most tettem fel a legutolsó Recentralt, még a firmware-t sem látja rendesen, a firmware frissítő meg nem fér hozzá a kártyához.Épp most egy oktató videót csinálnék, tehát az asztalt venném fel, de persze ez a kártya akkora hulladék, hogy csinálhatom másnap, ha lesz még elég időm, mert mindig akkor nem megy amikor kellene.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
kriszpontaz #207 üzenetére
Nekem nem a Lite van hanem a sima, és sehogy nem sikerült vele úgy streamelni hogy a kártya kódoljon. Recentrallal ment egy darabig de utána mindig crashelt, kb 5 perc volt a max. OBS-sel ha beállítod a kártya kódolást akkor sem az kódol, hanem a proci, így kb mindegy hogy melyiket használod. A felvétel viszont működik Recentrallal. Ahogy előttem mondták, én leszűrtem a tanulságot, ezek max felvenni jók, a streamhez kell egy másik gép, és tényleg ezek a kártyák csak annyit csinálnak, hogy HDMI bemenetet raknak a gépre, hogy a másik proci tudja kódolni azt a képet amit a játékos PC ad.
Én úgy próbáltam egyébként hogy másolva volt a képernyő és az LGHD-ből már nem ment ki még egy HDMI.Még egy kérdés: Milyen PCI expressben van most a kártya? x1 vagy x16? Mindkettőbe be lehet tenni, ha van másik slotod próbáld meg azokkal is.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Lézerparaszt #206 üzenetére
Avermedia Live Gamer HD Lite (PCI-E). (Live Gamer HD Lite - GL510E)
VGA HDMI kimenet - Live Gamer HDMI bemenet - Live Gamer HDMI kimenet - PC monitor (1920x1080@60Hz)
Próbáltam ezzel is:
A monitor képe tükrözve,
VGA HDMI kimenet - PC monitor (1920x1080@60Hz) LG 27MP75HM
VGA DVI kimenet DVI-HDMI kábellel - Live Gamer HDMI bemenet - Live Gamer HDMI kimenet - PC monitor (1920x1080@60Hz) LG 27MP75HMVan kép, van hang, tehát az OK, a kártyán átmegy, mindkettő felállásban.
Ahogy elindítom a ReCentral-t, és beállítanám, azt írja ki hogy a kártya használatban van. Már régebben szívtam ezzel, van is leírás a honlapon a hibával kapcsolatban, azt most fogom kipróbálni, de nem fűzök sok reményt hozzá:● I got the error message “Device is not found” or “Device is busy” when I open RECentral 3. What should I do?
1.Device is not found
a.RECentral service couldn’t start or didn’t start properly. It’s possible that other applications installed on your computer is blocking RECentral service preventing RECentral to function normally.→ We recommend you to check whether RECentral service has started up in Windows Task Manager
2. Device is occupied
a.This is a known issue in RECentral 3.0.0.34+ and GC550 driver 3.0.x.93 (there is a high chance to encounter this issue for frame rates other than 59.94 and 60).→ We have detailed explanation on our website, if your video source is not 59.94 or 60fps, we advise you to install RECentral 3.0.0.10 with Driver 3.0.x.90 (beta), we will provide complete solution in the upcoming version.
b.Either there is no audio output device installed on your PC (speaker or headphone), or they were not enabled in Volume Control Panel
→ Please confirm that your audio output devices functions properly (in Windows Volume Panel)
Az a baj ha régebbi drivert használok, vagy régebbi recentralt, a Stream sem fog menni (Twitch), mert ez régebben hiba volt.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
kriszpontaz #205 üzenetére
Hogyan használod? (kábelezés) Milyen slotba van berakva? Pontosan melyik Avermedia cucc?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz #166 üzenetére
Srácok, kellene megint valami segítség. Már mindent kipróbálta,, Windows 10 64bit frissen újrarakva (updatelve is). Az összes elérhető Recentral-t feltettem és kipróbáltam és újra meg újra csak ez a hibaüzenet fogad. Az eszköz dolgozik...stb.
Mindig akkor krepál be ez a cucc, amikor a legjobban kellene. -
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Játék felvételre Action! használok egész jónemrégen frissített a 2.0.0.0 verzióra.... kicsit elcsesztem az egyik funkciót és nem tudom visszaállítani.... nem találtam gyári visszaállítást a beállításokra .... vagy fájlt mappát ami a beállításokat tartalmazza .... active desktop kitettem egész képernyőre és nem tudom visszatenni kisebb méretre......
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Lézerparaszt #200 üzenetére
Nem kétszer kódolás történik, hanem sajnos ha úgy vesszük, átverés. Marha drágán kapsz egy eszközt, ami egy sima interfész, semmi más! Annyit csinál, hogy "legyen a gépednek hdmi bemenete" és kész. Mindent a géped csinál! Olyan szinten kényes az USB vezérlő minőségére, hogy eszméletlen, mert csak a legjobbak képesek ezt a sebességet hibamentesen kezelni, stb... Nagyon gázok ezek a PC-vel működő AverMedia eszközök, én hatalmasat csalódtam ezekben. A gyártó itt, ebben a topic-ban tőlem tudta meg pl., hogy egy általuk favorizált vezérlővel nem működik együtt a készülékük, ez milyen???
Az, amit PC függetlenül használok, szép és jó minőségben rögzít, meg vagyok vele elégedve valahol összességében, de nagyon sok hiányossága, hibája, kezelési problémája van annak is, ellenben elérhető ára van (ma már!). A konkurens termékek viszont még olcsóbbak és jobb paraméterekkel rendelkeznek (professzionálisakkal is!), csak sajnos későn találtam meg a megfelelőket, akkor már megvettem ezt... Az lehet, hogy esetleg eladom a másikat (PC-set és veszek belőle egy normális készüléket, normálisabb gyártótól).
-
Richie1984
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy nem túl acélos, de azért nem is rossz configgal:
ASROC FM2-55, AMD A8-7600 R7 (4x3,1 Ghz), Sapphire R7 240 1Gb dd5 (dual with processor), 2x 4Gb HyperX Furry 1600Mhz RAM (dual chanel)
5 féle külső kütyüt találtam az iránt érdeklődnék, hogy az árban legolcsóbb GL310 LGP lite is tökéletesen megfelel streamelésre?
HS, LoL stream eddig is ment downgradelve 1,5 el ezzel a kütyüvel vajon bírni fogja az 1920x1080 (30fps) sebességet. Leginkább PCről menne a stream maximum még ps3 ról esetenként.
A válaszokat előre is köszönöm. Lehetőleg privát formájában.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest