Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok! Ár-érték arányban melyik a legjobb USB 3-as capture kártya? Fullhd 60 elég, és előny ha van line in / mikrofon bemenete is. Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok!
Avermedia Live Gamer 4K - GC573 szeretnék venni, ha pc-hez használom akkor is bele kell dugni a kábeleket, vagy elég a pciex4 csatoló? -
Steve_Brown
senior tag
Nem posttol a gép az HD Lite-tal. :/
VGA Control led világít. Van valami megoldás? -
Steve_Brown
senior tag
Üdv!
AverMedia Live Gamer HD Lite az OBS-el képes tegyütt működni? Mennyire tolerálja a program a tömörített képanyagot? -
djzolee91
tag
Sziasztok!
Közösségi helyünkön szeretnénk kiépíteni az alkalmak YouTube stream-eléséhez egy több kamerás rendszert. Jelenleg van 2 darab ptz dome ip biztonsági kameránk, ezek rtsp porton keresztül adják a képet az OBS-nek, a hang az analóg keverőből jön az OBS-t futtató stream számítógépbe.
A gondunk az, hogy a kamerák képei egymáshoz képest, valamint a hang a kamerákhoz képest csúszik, mindegyik komponens más más mértékben.
Az OBS-ben a hangot tudjuk késleltetni, és a kamerák képeit is tudjuk késleltetni, azonban a beállítások az OBS-s újraindítása után aktivizálódnak, viszont addigra már más mértékben kezd ez a 3 paraméter csúszni, valószínűleg attól függően, hogy az OBS éppen hogyan kapta el a hálózatról a kamerák rtsp adatfolyamát.
(Van egy AverMedia Live Gamer Mini-nk is, azon szépen jön a kép, csak, hogy legyen valami amitől relevánsabb a hozzászólásom a témához)
Nem tudtok véletlenül erre valami megoldást?
Előre is köszönjük -
Merula Alba
tag
válasz
Bence008 #301 üzenetére
Bocsi hogy csak most reagálok. Időközben meghalt a 750TI, tartalék kártya van a géphez. Új kártyára kuporgatunk hogy ne legyen ezzel kompromisszum.
Az élő adás ötlete már el van vetve, csak a szerkesztett videók mennek feltöltésre. Időközben szerelmesek lettünk az OBS Studio-ba. -
törölt tag
Sziasztok!
Kérdés... van egy Twitch channel. Hogyan lehetne megoldani, hogy 3 ember legyen egyszerre a streamben 3 vagy esetleg 2 külön helyről.
Persze úgy értem, hogy kép a képben funkció vagy ilyesmi.
Egyáltalán lehetséges valahogy össze hozni?Felépítés.... fő channel indítja a streamet otthonról és oda becsatlakozna másik 2 ember azonos helyről egy eszközről vagy külön helyről, külön eszközről jönnének.
-
bzoli71
csendes tag
válasz
macimeister #267 üzenetére
Milyen eszközel oldottad meg? Nekem egy sony camhoz kellene OBS-t használva.
-
Bence008
tag
válasz
Merula Alba #300 üzenetére
XSplitet nem ismerem, de amennyiben PC-n játszik nem sok előnyét látom capture card-nak. OBS Studioval (de gondolom XSplittel is) tudja rögzíteni a játékot. Itt egy egész jó tutorial, a benne javasolt számadatokat XSplitben is be tudod lőni.
YouTube élő adáshoz 1080p60-ban csak a videóhoz legalább 4500–9000 Kb/s feltöltési sávszél kell. Itt inkább javasolnám a felső értéket megcélozni, vagy minél közelebb hozzá, mert 4500 Kb/s ekkora felbontásban nevetségesen kevés. Erre jön még az audió minimális sávszéle + az egyéb sallang, ami a sávszélességet használja (multiplayer játék, chat stb.) Én arra legalább 20% tartalékot hagynék. Könnyebb lenne tudni, mennyi a rendelkezésre álló sávszél, és akkor ahhoz lehetne felbontást/bitrátát választani. Itt vannak a YouTube által javasoltak: Élő kódolók beállításai, bitsebesség és felbontási értékek kiválasztása
-
Merula Alba
tag
Sziasztok.
Fiam szeretne felrakni a játékairól videót, nem LIVE adás lenne, szerkesztett és majd utólag feltöltött. Lenne hozzá egy Ryzen 3600X 16GB rammal, a videókari egy darabig 750TI maradna. Egy Live Gamer EXTREME 2 lett kinézve, de nem tudom hogy mennyit és miben segítene a felvételben és a szerkesztésben egy sima XSplit-hez képest? Tudtok nekem erre válaszolni?
Itt kérdezném meg hogy mekkora sávszél kell egy LIVE adáshoz? Nyilván nagyban függ a minőségtől, ezt 1080 60fps-ben maximalizáltuk. -
Sziasztok ! Kamera hdmi kimenetén érkező képet szeretnék streamelni youtube-ra max 1080/25 . Azt hittem hogy a Game Capture HD II - C285 lesz az én dobozom . Ugy értelmeztem hogy pc nélkül tud felrakni streamet youtubra de most ugy tűnik hogy miután rögzítette csak utána tudja felölteni nekem pedi gélő stream kéne. Van olyan doboz ilyen árkategoriában ami pc nélkül tud streamelni hdmi képet vagy csak az obs marad pcvel?
-
PioDVD
senior tag
Nagyon off, de nincs jobb ötletem:
Kellene csinálnom egy leírást, amihez az eszköz hdmi képéről kellene állóképeket készíteni.Van valakinek ötlete az ilyen játék capture kártyákon túl? (pontosabban innen) Kártyát nem kapok a feladathoz, ezért venni nyilván nem fogok (és boltokat sem szívatok a 14 napos elállással), de nekem semmi más (olcsó) megoldás nem jut eszembe.
-
ByBeni
tag
válasz
Lézerparaszt #295 üzenetére
Szinte semmi időm nem volt de próbálkoztam az obs-el... Fekete képernyő "vászonnál" is max csak a hangot veszi, a kép feketeség...
Nem értem ezt a fajta baromságát az obs-nek. Egy régebbi verziót találtam valahol a hdd-mélyén egy régi mentésben, azzal egyenlőre minden jó, működik ahogy kell. Meglátjuk meddig -
Lézerparaszt
őstag
A felvétel is fekete mikor játszol és veszed? Az előző hsz-ben arra akartam utalni hogy ha alt tabolsz hogy megnézd milyen a felvétel, az OBS-ben fekete lesz a kép, szóval ott nem tudod magad visszanézni. Van mikor nem, van mikor igen. Ezt csak a mindenható tudhatja mikor és miért van így.
-
ByBeni
tag
válasz
Lézerparaszt #293 üzenetére
Egy gépes, egy monitoros a setup egyenlőre... ALT-tabbal átlépek az OBS re és eddig mutatta a tálcán lévő éppen futó játék képét amit ugye venni szeretnék... Sajnos helyette csak a feketeség van. Már nemcsak játékfelvételnél hanem bármit szeretnék rögzíteni nincs képe a "vásznon". Ki kellene próbaljak egy régebbi, ám stabil verziót
-
ByBeni
tag
Árulja el nekem valaki miért szopat az OBS?
Előzmény...
A streamer gépnek szánt konfigot eladtam mert 9.-genes lesz a game setup és a mostani i9 7900X lesz majd a streamer és render gép, addig az Avermedia Live Gamer 4K pihen a dobozában...Szóval adott ez a konfigom amin semmiféle hardveres és szoftveres mókolas nem volt, ugyanúgy vannak a beállítasok mindenben, OBS-ben is, mikrofon, webcamera stb... Gondoltam hogy egy friss intro-t összevágok gameplayekből ami highlights-felvételekből jól is sikerülne... Na de! Kezdem a Far-Cry 5-el, sikerül is felvenni kb jó félóra anyagot. Folytatom másik 2-3 játékkal... Tomb Raider-nél kezdi a baromságait amikor betallózom neki hogy mit is vegyen semmi más nem jelenik meg csak az "alapvászon" feketesége.... Próbaképp belekezdek egy újabb Far Cry körbe és a felvétel "vásznon" ugyanúgy csak feketeség... Nincs előnézeti ablak! Felrakom a StreamLabs-"féle OBS"-t majd ott is csak feketeség a játékablak felvételének megadása után...
Szopóroller? -
savior
őstag
válasz
Lézerparaszt #290 üzenetére
A lockolás megoldotta a szaggatást.
Köszönöm a segítséget. -
savior
őstag
válasz
Lézerparaszt #285 üzenetére
Más játékkal is akad a felvétel. Mondjuk most találtam egy olyan felvevőt, hogy Mirillis Action! és azzal nagyából jó a felvétel.
-
ByBeni
tag
Tud 1440p-t az Elgato is de nagyon buta módon állítja hozzá a bitrate-et, manuálisan meg babrálni kell vele... Van olyan hogy nem is csinált semmit az 1440p- feed jellel teszt alatt... Ezért nem is ajánlják sok helyen. Vagy 1080p vagy 4K ami az erőssége. Sokan vannak akik 1080p a stream és 1440p a gameplay felvétel mondjuk vágott tartalomhoz mert nincs mindenkinek erőgépe kihajtani minden játék alatt a 4K 60fps-t. Így beleásva a dolgoba értelmesebb is egy Avermedia, a HDR pedig hab a tortán
-
ByBeni
tag
válasz
Lézerparaszt #285 üzenetére
Youtube feature
nehogy már jó legyen...
Úton van egy Avermedia Live Gamer 4K, 73000-ért jó vétel, sokkal olcsóbb mint az Elgato megoldása és ugyanannyit tud. Ami most aktuális az a Far Cry 5 és Far Cry New Dawn, Battlefield V, Tomb Raider összes, illetve a Logitech Brio-val a Live és előre felvett, később vágott tartalom. Két gépes setup a gaming szekcióra, az Live-okhoz pedig elég egy gép. Eddig úgy tűnik hogy minden összeállt de hiába jó a netem, valahogy a router nem bírja a 1080p 60fps streamet, úgyhogy az is csere lesz. -
savior
őstag
OBS-el pl az a helyzet, hogy amíg nem aktív a játék ablaka, addig tökéletes a steam/felvétel sebessége, de amint kiválasztom, hogy az az ablak legyen aktív elkezd szaggatni. Szóval amíg nem csinálok semmit a játékban, addig jó a sebesség. Szerintem valami beállításbeli hiba lehet, mert a játékban az fps végig 60 (akkor is amikor aktív az ablak és akkor is, amikor egy másik ablak aktív).
-
savior
őstag
Helló.
Én olyat szeretnék csinálni, hogy csak a játék képét rögzítse a program. Pontosabban nem is a rögzítés a lényeg, hanem hogy streamelje közben. (restream.io-ra)
Több programot is próbáltam, ami tud ilyet, de mindegyikkel iszonyat mód szaggatott a felvétel (a játék közben simán futott).
A Radeon Relive-al jó a felvétel, csak azon meg nem találok ilyen funkciót.
Hogy lehet vele megoldani? mert a régió lejátszása funkciót próbálgattam, csak az nem éppen ezt csinálja.
Vagy nem tudjátok mi lehet az oka, hogy más programmal kegyetlenül szaggatnak a felvett/streamelt videók?
Phenom II x4 3.2GHz, 4GB ram, RX460 4GB videókártya, és a Warhammer: Chaosbane-el próbáltam. -
Lézerparaszt
őstag
Avermedia supportra még nem volt panaszom sőt, itt Prohardveren is van egy tag aki ott dolgozik. Anno vele beszélgettem ha nem volt jó valami. Már ha még ott dolgozik. Egyébként OBS-en semmi probléma nincs, szép folyamatos a felvétel. A színek is szépek, szóval én az Avermediát sokkal jobban szeretem. Eredetileg nekem is az Elgato 4K60 volt, arról váltottam. A felvevő gépben 1080Ti SLI van, de az az akadás nem csak a felvevő gépen jön elő, sajnos a gamer gépen is bezavar a turbo boost xarság és belefáradtam a folyamatos állítgatásba egy játék miatt. Ha írsz 1-2 játékot akkor tudok tölteni fel demót hogy milyen a felvétel. Sima 4K60 kb ilyen. A képhibákat amik benne vannak már a Youtube rakta bele mint feature
-
ByBeni
tag
válasz
Lézerparaszt #279 üzenetére
A turbo boost-ra ezren panaszkodnak, pláne streamer setup-oknál van gond vele ahol folyton beavatkozik a nem lineáris cpu terhelés miatt. Én is szívtam vele korábban mert minden egyes gépindításnál ha megnézem a biosban akkor engedélyezve van, pedig korábban tiltottam... i9 7900X fixen 4,6Ghz-en akkor marad ha manuális oc-t alkalmazok. Iyenkor ugye inaktív a Turbo Boost mert sem lefelé, sem felfelé nem tudja a cpu-t szabályozni a fix OC miatt. Árban jóval olcsóbb az Avermedia megoldása az Elgato-val szemben de nem tudom stabilitás és support terén mi a helyzet mindkettőnél. A Magewell egy vagyon...
4K 60 mindenképp de nem hiszem hogy a HDR kellene, fene tudja mit hoz a jövő... A videódon jól látszik a tetőn lévő jelenetnél a probléma! Csak nem te is 1080Ti SLI? -
ByBeni
tag
Logitech BRIO-esetleg használ valaki?
Konkrétan a Chroma Cam miatt érdeklődnék, sehogy nem jön össze sem a háttér kivágás sem a 4K rögzítés, max 1080p 60fps -
Lézerparaszt
őstag
Szia, nem sikerült orvosolni sajnos. Egyébként ha sima 4K60-ra kell akkor tökéletes az Avermedia is.
Szerintem az Intel Turbo Boost Technology a ludas, mikor kikapcsoltam akkor elég szépen ment, de mindig visszakapcsolódik magától, még ha le is tiltom, akkor is. Videó vége... -
ByBeni
tag
válasz
Lézerparaszt #268 üzenetére
Szia!
Sikerült orvosolni a problémát? Avermedia 4K vagy Elgato 4K Pro avagy a Magewell kártyái közt válogatok épp. -
urbi107
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan eszközt ajánlani aminek a bemenete display port?Kimenete hdmi.
Köszi -
Márton
nagyúr
válasz
laceszgamer #274 üzenetére
ok, mégis megpróbálom az amd+obs párost neki.
kékhátteret pl. lukasztja a shadowplay is?.. -
Márton
nagyúr
válasz
laceszgamer #272 üzenetére
Köszi, és azt támogatja az OBS?
Mindenképp az a felvevő progi kell, mert ugye a saját képét is felveszi webcammal, kékháttérrel, stb, amit az OBS szépen megold.
Ha nem (és ez a kérdésem lényege), AMF-fel működik rendesen a felvétel 250X kártyával? -
Márton
nagyúr
üdv,
lányom szeretné felvenni OBS-szel a játszásait 720/60p minőségben. (minecraft, stb)
Most egy gef210-es kártyávalés E6700-es procival szenvedünk.
Egy R7 250X kártya sokat segítene a dolgon? Úgy tudom ebben már van szükséges chip.
Működne rendesen akár fél órán át és nem terhelné így a procit a felvétel?
köszi! -
ZrogNV
tag
Köszönöm a választ, közben beruháztam egy 500GB-os SSD-re, de azon legalább a játékok szépen elférnek majd.
Viszont egy olyan problémába ütköztem:
PS4 Pro-n játszom a gép egy Avermedia Live Gamer Extreme-re van rákötve.
Adott 2 monitor, egyiken a gépet látom másikon a PS-t. A gépen az OBS-t használom.
Minden jól működik kivéve, hogy se twitchen se felvételeken nincs hangja a PS-nek.
Esetleg valaki tudna abban segíteni, hogy ezt mivel tudom orvosolni? -
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok, Live Gamer 4K kártyával lenne problémám, mégpedig az, hogy HDR nélkül 4K60 fps felvétel tökéletes, viszont ha HDR-rel együtt veszem fel akkor darabos nagyon. Már felvétel nélkül is ha bekapcsolom a HDR-t, lemegy az fps 60-ról 54-re és kiírja hogy alacsony fps-t érzékel. A gépek a leírásban lévő Twitch linken vannak, amit kb csak ez miatt használok. Mindkét gépen kizárólag jogtiszta szoftverek vannak, a felvevő gépen ráadásul friss rendszer van, minden rendesen lefrissítve. Az összekötésre két 3 méteres Supra HDMI 2.0 kábelt használok, [konkrétan ezt]. Van valakinek ötlete/tippje hogy mi lehet ez? Csináltam egy 50 fps-es próba videót, de az is nagyon szaggat, hiába bírnia kéne.
-
macimeister
aktív tag
Hello!
Mi a tuti megoldás Canon DSLR kamera HDMI porját átalakítani youtube streamre? Hosszútávú és stabil eszköz kellene. Elgato vagy Avermedia a jobb? Avermedia ahogy látom több eszközzel rendelkezik. Elgato HD60 S en gondolkozok, de nem vetem meg feltétlen a másik gyártót se. Laptoppal lesz használva a dolog. USB3 van rajta.
-
Nyugis
senior tag
válasz
sellerbuyer #265 üzenetére
nagyon köszöönm választ. akkor igazábol ezek a külsö kütyük inkább azoknak kell akik xbox és egyébb konzolokon nyomják. nekem mint pc tulajakkor simán megoldható minden szoftveresen IS az OB-ben.
szuper!nagyon szépen köszönöm a választ és B
:É
!
-
sellerbuyer
őstag
Általában a külső eszközről való streamelésnél a webkamera képének hiánya a probléma. Ha erről le tudsz mondani, csak akkor gondolkodj külső hardveres rögzítésben. Ha kamera kép kell mindenképp rá a játék streamekre, akkor csak a software-es megoldás marad (OBS és társai).
-
Nyugis
senior tag
sziasztok!
egy kis infto és segitséget szeretnék kérni.
elkezdtem stremelni a twitch-en. szépen gyönyörüen megy. igaz nem kevés blogot és videot néztem végig de sikerült JÓL beállítnani. legalább is jelenleg ezt gondolom!
nos, a kérdésem az lenne, hogy kinéztem egy avermedia LGP Lite - GL310 kütyüt.
ez miben tudna segíteni a stremelésben?
tulajdonképpen ha szépen elmegy a közvetítés, akkor van egyáltalán értelme?
egy i76800 skylake proci + MSI1070-es 8gb-os VGA van a gépben.
mivel teljesen kezdö vagyok így minden infónak örülnék!tiszletellet megköszönve!!
-
hhenry
őstag
válasz
Domplays32 #261 üzenetére
Ezzel menni fog:[link]
-
Domplays32
újonc
Sziasztok,kéne egy megoldás xbox one-hoz, a játék rögzítéséhez.
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Lenne egy gép i5 6600, 1070 vga ezen 1080p és talán 2k-n futnának a játékok,
PS4 pedig 4k
a 3. gép lenne a streamer i5 6500, 1050Ti vga.
Ehhez szeretnék capture cardot vásárolni.
Magewell USB Capture HDMI 4K Plus-t talátam, de első körben nem szeretnék ennyit kiadni erre a célra.
Esetleg tudnátok ajánlani jóval alacsonyabb áron?
A streamer gépbe szerenék + háttér tárat is a felvételekhez, a HDD megfelel vagy mindenképpen SSD az ajánlott? És ha igen akkor mekkora méretben kezdjek gondolkodni?
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni !
A problémám az lenne,hogy van egy avermedia live gamer hd kártyám.Berakatam és telepítettem.Ez után eltűnt a videókártáym mint hangkártya (Amd hdmi sound)Maradt az alaplapi és hanglejátszóm....de ez így nekem nem jó,mert nem jön át a hang hdmi-n.Hozzáteszem,hogy a lejátszóeszközöknél nincs avermedia lejátszóeszközöm se!Mit tudok csinálni ezzel?
Előre is köszönöm
-
t_tom
újonc
Sziasztok!
Avermedia LGP-t használok PC-Free módban.
Kb másfél órás felvételre szeretném használni az eszközt, amely úgy tűnik működik is. Kikapcsolását követően az SD kártyán 4 GB nagyságú fileokat találok (másfél órás hossz esetén 5 db-ot). Az érdekes az, hogy az csak az első file az, amit az eszköz normálisan rögzített. Az összes többinél csak villog a kép (media player meg sem nyitja).Mi lehet a gond, egyáltalán miért hoz létre az eszköz több filet? Próbáltam a videokat összefűzni, mp4be konvertálni, de sikertelenül- meg sem tudom nyitni az mp4 filet.
Köszönettel:
-
sellerbuyer
őstag
válasz
csodaember #256 üzenetére
A stream-et kb. ezer helyre fellőheted, 720p-hez különösebben komoly vas sem kell. Youtube, Twitch, Mixer és még elég sok lehetőség áll rendelkezésedre. Onnantól kezdve pedig, hogy fent van az élő bárhol, bármennyi "végponton" nézhetik, akár minimális delay-el.
Ha vállalati környezetről van szó és érzékeny adatok, információk hangzanak el, tehát nem lőhető fel publikus helyre, akkor is van még két választás, mert akár Yt-on lehet privát, ill. nem listázott streamet is csinálni, amit csak az lát, akit ti szeretnétek.
Hangouts-al interaktív streamre (videokonferencia) is van lehetőség, illetve ott is meg lehet oldani, hogy csak azok lássák, akiket ti szeretnétek. Kifejezetten vállalati környezetben is használják.
A vas tekintetében: 720p-hez egy egyszerű asztali PC elegendő, ha a fenti módszert használod és akkor nem kell saját szerverrel sem foglalkozni.
-
csodaember
csendes tag
nem tudom, hogy a legjobb topicban teszem e fel a kerdest, de hatha...
Sziasztok, egy olyan kerdessel talaltam szembe magamat, hogy adott lenne egy 720 p stream amit egy elo webkamera adna, es ezt kellene kitolni 40 vegpontra egy szerveren keresztul, a vegpontoknal mediaboxok lennenek es azok tolnak ki tv re a kepet. Kerdes, hogy ehhez milyen vas kellene? Mivel magat a kepi kivetitest mar a mediabox csinalja en ugy gondolom, hogy egy 18 mag / 36 szalas intel proci es egy 128 gb ram ehhez mar talan elegendo lenne, de nagyon kezdo vagyok meg a temaban, szoval barmilyen okosat elfogadok, koszi elore is
-
Digiflex
tag
válasz
sellerbuyer #253 üzenetére
csak egy ötlet:
nézd meg nem gyűrödött-e be az USB-aljzat valamelyik érintkezőcsíkja...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #252 üzenetére
Pontosítok, a hibaüzenet a "Power shortage." szöveggel kezdődik... Majd közli, hogy kapcsoljam ki az USB-s vinyót, hogy megelőzzem a sérülését... Aztán közli, hogy kapcsoljam ki az eszközt, majd indítsam újra... de hiába, a hiba nem szűnik meg ettől még sajnos...
-
sellerbuyer
őstag
AverMedia EzRecorder 130 azt csinálja, hogy bekapcsolás után zöld-piros színben villog felváltva a led, majd üdvözlő felirat, majd közli, hogy a külső hdd miatt kapcsoljam ki az eszközt, meg kevés a power, meg egyéb hülyeségeket, meg 5V 1A kell hozzá (ki hinné)... Természetesen két táppal is kipróbáltam, 5V 1A-2A-t simán bírnak, eddig is ezekkel ment. Eddis is volt úgy hogy néha jelentkezett a probléma, de ritkán, most pedig már nem is csinál semmi mást csak ezt. Több külső HDD-vel tesztelve, 2.5-essel eleve el sem indult eddig sem, csak külön tápegységgel ellátott (3.5-es) rack-el. Most már ezzel sem megy. Ötlet esetleg, mielőtt kivágom az ablakon a 8-adikról?
Ja még annyit, hogy ha le van húzva róla a HDD teljesen, akkor sem kapcsol be, csak piros-zölden villog a led és ennyi.
-
sting2
addikt
Sziasztok!
Szerintetek a PS4 Share -el felvett, és HDD-re felmásolt és ez feltőltve a YT-ra van olyan minőség mintha vennék valami Game Capture perifériát ?
Összehasonlítható a két mód felvétele egyáltalán?
Azon kívül persze, hogy az előbbi időlimites, míg az utóbbi a végtelenségig vehető ... -
Digiflex
tag
Akkor magammal társalgok...
Szóval elhoztuk a kütyüt, de sajna a mikroszkóp HDMI-jelét nem látja, pedig átmenni átmegy rajta.
A normál videokártyáról érkező PC hdmi jellel működik, azt látja és rögzíteni is lehet., de azzal én nem sokra megyek, kifejezetten a mikroszkóphoz kellett volna működnie.Szóval ha valakinek esetleg pont ilyenre lenne szüksége, írjon rám privátban, mert attól tartok cég-ként nehéz lesz visszatolni az IPON-nak...
-
Digiflex
tag
Sziasztok!
Lenne egy speciális kérdésem, éppen egy ilyen külső eszköz (úgy néz ki egy Avermedia LGP lite) beszerzése előtt állok, ami igazából csak állókép rögzítésére kellene HDMI kimenetű mikroszkópról. De az meg még praktikusabb lenne, ha esetleg OTG-n androiddal is működne a kép megjelenítése valahogy.
Nincs ilyen irányú tapasztalata valakinek??? (más cuccal is érdekes lehet)
A HDMI kimenetnek van freeze módja, magyarán már ott ki tudom merevíteni a képet, a lényeg a full hd kép minél jobb (lahatőleg veszteségmentes) lementése lenne.
minden építő ötletet szívesen fogadok!
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Vettem egy EZCAP HDMI 3.0 eszközt. Bedugtam a HDMI-t, elindítottam a VLC-t, ott kiválasztottam a media-n belül a felvevőeszköz megnyitását. Kép van, hang nincs.
Belső hangkarira rádugott hangszóróm van, a Windows amúgy ad hangot. Mi lehet a gond? -
HAGYMAFA
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy avermedia hd lite kártyát, ami tökéletesen működik. Viszont nem tudjátok, hogy be lehet állítani valahol, hogy jelezze, ha megy a felvétel pl játék közben. Mint pl geforce experience-nél jelzi valamelyik sarokban.
-
buek1967
tag
Hdmi kimenetes videókamera jelét streamelném harmadik generációs i5-s laptopon(Elitebook 2540p). Mit ajánlotok?
-
neilszab
őstag
Sziasztok,
Milyen hardver és szoftver szükséges ahhoz, hogy rögzíteni lehessen a 3 monitoros rendszer képét játék közben videóba? AMD vonalon az ReLive úgy tudom nem tud ilyen felbontást kezelni, Nvidia oldalon a ShadowPlay tudja, vagy mi kell hozzá?
Esetleg az megoldható valahogy, hogy 5760x1080-ban fut a játék, de csak a középső monitor képe kerül rögzítésére?
-
sellerbuyer
őstag
Ha van még itt valaki az Avermedia-tól, lenne szíves végre magyarázatot adni arra, hogy az EZRecorder 130 miért csinálja azt, hogy fullHD videók elindításánál, leállításánál és fullscreen-ra tevésénél elsötétül kb. 2-3 mp-re a képernyő akár offline videóról, akár Youtube-ról van szó? Egyszerűen hülyét lehet kapni ettől! Ráadásul nem csak az eszköz bekapcsolt állapotában csinálja, hanem kikapcsolt állapotban is, amikor elvileg csak annyi dolga lenne, hogy átengedje magán a képet! Nem a megjelenítő a ludas, mert 4 azaz négy eszközön ki lett próbálva, monitorokon, tévéken is, ráadásul vagy 20 féle HDMI kábellel és ugyan ez a jelenség! Nagyon szeretném tudni, mi okozza, de méginkább szeretném megoldani, mert konkrétan dühítő!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nem tudja valaki Avermedia_hu kolléga miért lett tiltva?
Lett volna nekem is jó pár kérdésem így vásárlás előtt
-
BigBossHUN
újonc
Sziasztok. Előre is elnézést ha már volt a kérdés,de munka közben nem volt kedvem,s időm végig olvasni mindent.
Adott a gépem: Fx6100,4 giga ram,Rx460 4GB OC. Streamelésre kéne nekem egy lehetőleg külső eszköz,amivel elfogadhatóbb minőségben tudnám művelni a dolgot.
Jelenleg átméretezett képpel 1156x568as felbontásban tudok közvetíteni kb 1800-as bitrátával.. 2k fölött már hatalmas a lag.
Avermedia cuccokról csak jót hallottam eddig,van pár ismerősöm aki használja őket. Ehhez a gyenge vashoz ki mit ajánlana? PS4-ről is streamelnék vele.Előre is köszönöm a választ. BB
-
-
sellerbuyer
őstag
Tudom, hogy vannak itt a topic-ban az AverMedia-tól, már volt rá alkalom, hogy segítettek, most is megköszönném, mert kb. már hülyét kapok ettől a problémától (természetesen bárki más segít, aki tudja a megoldást, azt is megköszönöm):
AverMedia EzRecorder 130-mam azt csinálja (kezdetektől fogva), hogy ha lejátszok a pc-men egy fullHD videót, akkor elsötétül a kép pár mp-re, aztán újra megjelenik.
Tökmindegy, hogy az eszköz épp ki van kapcsolva és passthruval van átengedve rajta a kép, vagy be van kapcsolva, ez akkor is így történik. Először azt hittem, túl lassú a kábel, vagy ilyesmi, kicseréltem, már 4k-t tudó atomdrága kábelek vannak rajta (lassan már többe kerültek, mint maga az eszköz) és még mindig ugyan ez a jelenség.
Kipróbáltam két vadiúj ledTV-t és két vadiúj monitort rajta (24cm, 32cm, LG, Samsung), mindegyikkel hajszál pontosan ugyan ezt a jelenséget produkálja.
Egyértelműen az eszköz okozza a problémát.
Van úgy, hogy 720p-s videóknál, sőt SD-knél is produkálja, de 1080p-seknél mindenképpen.
Valaki tud erre megoldást esetleg, mielőtt kidobom a szemétbe?
-
Tavares
tag
szaisztok,
PS4-ről szeretnék a közeljövőben közvetíteni egy Avermedia (vagy más) capture eszközön keresztül PC-ről OBS segítségével, vagy van egy dolog, amivel nem vagyok tisztában. Ha egyedül streamelek nincs gáz, bedugom a headsetet a PC-be, és onnan tolja a hangom az Aver... viszont ha PS4-en partyban chatelek haverokkal és úgy közvetítenék, akkor vajon az én hangom is átmenne PC-re a capture device-on keresztül, vagy csak az ő hangjuk? Tehát ebben az esetben vajon 2 mikrofonra lenne szükségem (egyik a PS4-be hogy haverok halljanak, másik a PC-be hogy a streamben halljanak), vagy meg lehet oldani 1-el is? Jelenleg csak egy HyperX Cloud II headsetem van, azt meg vagy itt vagy ott tudom használni
előre is köszi
-
sellerbuyer
őstag
Ne a TS-t, hanem a mikrofonodat állítsd be hangforrásnak! Akkor csak az fog hallatszódni, amit te mondasz. Emellé persze a játék hangját is be kell tenni. Viszont az furán fog kijönni, hogy fogalmuk nem lesz a nézőknek, miről beszélsz, mert a haverod hangját nem fogják hallani. Így nem tudják, mire is válaszolsz, stb. Ilyenkor jobb lenne ha inkább nem hallanák egyikőtöket sem, csak a játékot, vagy pedig nem beszélgetnél TS-en a haveroddal, hanem simán beszélnél a játék "felett". A haverod meg így járt, ha nem akarja, hogy hallják a hangját...
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Egy szoftver prezentációra készülök. Jó lenne ha a billentyűparancsok amiket pötyögök, lebegő ablakként megjelennének a kijelzőn 1 mp-re. Tutorial videókon láttam már ilyet, de semmit sem találok, hogy ezt mégis mivel lehet bemutatni. A képernyőn lévő dolgokat felvenni nem kell, csak amikor mutatom mit kell csinálni, jelenjenek meg a billentyűkombinációk. Mert ha véletlen elfelejtem mondani mit nyomok éppen, akkor nem fogják érteni mi történik.
Ha valaki tud adni tippet, megköszönném. Az is jó, ha az OBS tudja ezt akkor is, ha nem veszek fel éppen semmit. (Megjegyzem, még sosem használtam OBS-t)
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy lehetne beállítani külön-külön, hogy az egyes programoknak vegye-e a hangját az OSB streamelés közben?
Mert csináltam egy próba streamet és a haverommal beszélgettem közben Teamspeak-en. De azt nem akarta a haverom, hogy az ő hangja is bele hallatszódjon. Viszont nem tudtam csak az egész asztalt elnémítani, akkor viszont a játék hangja nem hallatszódott. -
Tavares
tag
válasz
sellerbuyer #226 üzenetére
-
Tavares
tag
Sziasztok, ha PS4-ről szeretnék streamelni, illetve esetenként felvételt készíteni, akkor milyen eszközt tudnátok ajánlani, illetve milyen ezekhez egy ajánlott PC követlemény?
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
RoyThealter #223 üzenetére
Köszi de nem sikerült normális minőséget kihoznom belőle így váltottam. Mivel nem nagyon láttam még 2k-s streamet MO-n, és az egész youtube-on is csak 1-et találtam, így létrehoztam az első(?) 1440p/60fps csatornát. Sajnos nincs olyan kártya ami ezt a felbontást támogatná így kénytelen vagyok izomból megoldani, Nvidiával.
-
RoyThealter
csendes újonc
válasz
Lézerparaszt #221 üzenetére
Üdv! Érdemes megnézni Paplovag csatornáját , neki volt egy-két tutorial videója az obs-hez én is az ő segítségével tanultam meg a használatát. A streamelésnél nálam egy gyengébb intel procival is simán működött a dolog kb ilyen beállításokkal. [link]
-
colossal89
tag
Sziasztok! Nekem is segítségre van szükségem, néztem tutorialokat és olvasmányokat de nem sikerül OBS el élvezhető videót készítenem be reccen meg röccen egy tized másodpercre ki hogy szereti játék közben persze nem, csak a lejátszott felvételen. Próbáltam minden permutációját a beállításoknak amd vga val kódoljon aztán cpu val, 2500 bitrátától a 65000 ig mindent fast tól a low ig ami azonos volt mindig az az mp4 és X265 you tube ra kellene war thunder klán videót készíteni. Raptr nem rögzíti a war thundert azzal is próbáltam. Mi a megoldás?
-
Lézerparaszt
őstag
Tud valaki olyan magyar streamert aki segítőkész és két géppel streamel? Próbáltam összehozni de olyan kockás a kép OBS -sel mint a Minecraft, very fastnál erősebb kódolásra állítva megáll a kép. Nem hinném hogy egy i7 6700k ennyire lenne képes. Ja és azt is írja hogy proci túlterhelés xD Láttam embereket akik i5 2500k -val dolgoztak és tökéletes volt a kép.
Ezért kéne valaki akinek működik is -
maliszka
csendes tag
Hello, infót szeretnék kérni.
Egy videókameráról kijövő élő képet (hdmi) szeretnék bevinni a PC-re. ( majd onnan továbbkülfeni) Hang nem érdekes. Erre jó lehet ez? AverMedia GL310.
Hogyan fogja a gép látni a kamerát? Mint egy sima webkamerát?
Előre is köszönöm -
Vadernagyúr
senior tag
Köszi. Hát AMD gépem van,meg a videókártyám is az.. De alap beállitások mellett,jobban fogta a gépet,mint mondjuk a fraps.. De majd utána nézek az YT-n
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
Vadernagyúr #217 üzenetére
Hosszú lenne leírni, egyszerűbb megnézni a beállításokat youtube-on. Nvidia NVENC -et kell használni vagy ha AMD-d van akkor az AMD -set. YT-os tutorial
-
Vadernagyúr
senior tag
válasz
kriszpontaz #216 üzenetére
Köszönöm a linket
De már megtaláltam előtte,még annyit kérdeznék,hogyan tudom úgy beállitani,hogy minél kevessebbet egye a gépet? -
kriszpontaz
veterán
válasz
Vadernagyúr #215 üzenetére
-
Vadernagyúr
senior tag
válasz
Lézerparaszt #214 üzenetére
Ez a teljes neve a programnak? Kipróbálom milyen
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
Vadernagyúr #213 üzenetére
Én OBS-t használok felvételre és streamre is, csak jól kell beállítani és a gépet sem fogja meg.
-
Vadernagyúr
senior tag
Valaki nem tudna nekem ajánlani egy jó játék felvevő programot? A Fraps-el se lenne bajom,de túl nagy fájlok lesznek a videók.. Pár perc,ilyen 10gb körül van..
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
kriszpontaz #211 üzenetére
Még arra tudok tippelni, hogy nem szereti a win 10-et. Jó pár oldalon olvastam már hogy nem megy vele. Ha meg nem w10 van akkor nincs több ötletem.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz #210 üzenetére
Rögzített, lefagyott, megint nem megy....
-
kriszpontaz
veterán
Átraktam egy másik foglalatba (X16), ugyanaz, az eszköz foglalt.
Visszatettem az X1-be, megint ugyanez..... feladom.Pofám leszakad....5 perc hibaüzenetezés után egyszer csak megy..... kíváncsi vagyok rögzít-e.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Lézerparaszt #208 üzenetére
Most épp az X1 slotban van. Holnap átrakom másikba (már csak VGA slotba tudom, a VGA letakar 3 foglalatot).
Most tettem fel a legutolsó Recentralt, még a firmware-t sem látja rendesen, a firmware frissítő meg nem fér hozzá a kártyához.Épp most egy oktató videót csinálnék, tehát az asztalt venném fel, de persze ez a kártya akkora hulladék, hogy csinálhatom másnap, ha lesz még elég időm, mert mindig akkor nem megy amikor kellene.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
kriszpontaz #207 üzenetére
Nekem nem a Lite van hanem a sima, és sehogy nem sikerült vele úgy streamelni hogy a kártya kódoljon. Recentrallal ment egy darabig de utána mindig crashelt, kb 5 perc volt a max. OBS-sel ha beállítod a kártya kódolást akkor sem az kódol, hanem a proci, így kb mindegy hogy melyiket használod. A felvétel viszont működik Recentrallal. Ahogy előttem mondták, én leszűrtem a tanulságot, ezek max felvenni jók, a streamhez kell egy másik gép, és tényleg ezek a kártyák csak annyit csinálnak, hogy HDMI bemenetet raknak a gépre, hogy a másik proci tudja kódolni azt a képet amit a játékos PC ad.
Én úgy próbáltam egyébként hogy másolva volt a képernyő és az LGHD-ből már nem ment ki még egy HDMI.Még egy kérdés: Milyen PCI expressben van most a kártya? x1 vagy x16? Mindkettőbe be lehet tenni, ha van másik slotod próbáld meg azokkal is.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Lézerparaszt #206 üzenetére
Avermedia Live Gamer HD Lite (PCI-E). (Live Gamer HD Lite - GL510E)
VGA HDMI kimenet - Live Gamer HDMI bemenet - Live Gamer HDMI kimenet - PC monitor (1920x1080@60Hz)
Próbáltam ezzel is:
A monitor képe tükrözve,
VGA HDMI kimenet - PC monitor (1920x1080@60Hz) LG 27MP75HM
VGA DVI kimenet DVI-HDMI kábellel - Live Gamer HDMI bemenet - Live Gamer HDMI kimenet - PC monitor (1920x1080@60Hz) LG 27MP75HMVan kép, van hang, tehát az OK, a kártyán átmegy, mindkettő felállásban.
Ahogy elindítom a ReCentral-t, és beállítanám, azt írja ki hogy a kártya használatban van. Már régebben szívtam ezzel, van is leírás a honlapon a hibával kapcsolatban, azt most fogom kipróbálni, de nem fűzök sok reményt hozzá:● I got the error message “Device is not found” or “Device is busy” when I open RECentral 3. What should I do?
1.Device is not found
a.RECentral service couldn’t start or didn’t start properly. It’s possible that other applications installed on your computer is blocking RECentral service preventing RECentral to function normally.→ We recommend you to check whether RECentral service has started up in Windows Task Manager
2. Device is occupied
a.This is a known issue in RECentral 3.0.0.34+ and GC550 driver 3.0.x.93 (there is a high chance to encounter this issue for frame rates other than 59.94 and 60).→ We have detailed explanation on our website, if your video source is not 59.94 or 60fps, we advise you to install RECentral 3.0.0.10 with Driver 3.0.x.90 (beta), we will provide complete solution in the upcoming version.
b.Either there is no audio output device installed on your PC (speaker or headphone), or they were not enabled in Volume Control Panel
→ Please confirm that your audio output devices functions properly (in Windows Volume Panel)
Az a baj ha régebbi drivert használok, vagy régebbi recentralt, a Stream sem fog menni (Twitch), mert ez régebben hiba volt.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
kriszpontaz #205 üzenetére
Hogyan használod? (kábelezés) Milyen slotba van berakva? Pontosan melyik Avermedia cucc?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz #166 üzenetére
Srácok, kellene megint valami segítség. Már mindent kipróbálta,, Windows 10 64bit frissen újrarakva (updatelve is). Az összes elérhető Recentral-t feltettem és kipróbáltam és újra meg újra csak ez a hibaüzenet fogad. Az eszköz dolgozik...stb.
Mindig akkor krepál be ez a cucc, amikor a legjobban kellene. -
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Játék felvételre Action! használok egész jónemrégen frissített a 2.0.0.0 verzióra.... kicsit elcsesztem az egyik funkciót és nem tudom visszaállítani.... nem találtam gyári visszaállítást a beállításokra .... vagy fájlt mappát ami a beállításokat tartalmazza .... active desktop kitettem egész képernyőre és nem tudom visszatenni kisebb méretre......
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Lézerparaszt #200 üzenetére
Nem kétszer kódolás történik, hanem sajnos ha úgy vesszük, átverés. Marha drágán kapsz egy eszközt, ami egy sima interfész, semmi más! Annyit csinál, hogy "legyen a gépednek hdmi bemenete" és kész. Mindent a géped csinál! Olyan szinten kényes az USB vezérlő minőségére, hogy eszméletlen, mert csak a legjobbak képesek ezt a sebességet hibamentesen kezelni, stb... Nagyon gázok ezek a PC-vel működő AverMedia eszközök, én hatalmasat csalódtam ezekben. A gyártó itt, ebben a topic-ban tőlem tudta meg pl., hogy egy általuk favorizált vezérlővel nem működik együtt a készülékük, ez milyen???
Az, amit PC függetlenül használok, szép és jó minőségben rögzít, meg vagyok vele elégedve valahol összességében, de nagyon sok hiányossága, hibája, kezelési problémája van annak is, ellenben elérhető ára van (ma már!). A konkurens termékek viszont még olcsóbbak és jobb paraméterekkel rendelkeznek (professzionálisakkal is!), csak sajnos későn találtam meg a megfelelőket, akkor már megvettem ezt... Az lehet, hogy esetleg eladom a másikat (PC-set és veszek belőle egy normális készüléket, normálisabb gyártótól).
-
Richie1984
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy nem túl acélos, de azért nem is rossz configgal:
ASROC FM2-55, AMD A8-7600 R7 (4x3,1 Ghz), Sapphire R7 240 1Gb dd5 (dual with processor), 2x 4Gb HyperX Furry 1600Mhz RAM (dual chanel)
5 féle külső kütyüt találtam az iránt érdeklődnék, hogy az árban legolcsóbb GL310 LGP lite is tökéletesen megfelel streamelésre?
HS, LoL stream eddig is ment downgradelve 1,5 el ezzel a kütyüvel vajon bírni fogja az 1920x1080 (30fps) sebességet. Leginkább PCről menne a stream maximum még ps3 ról esetenként.
A válaszokat előre is köszönöm. Lehetőleg privát formájában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology routerek
- Opel topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvenc zene a mai napra
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest