-
GAMEPOD.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
válasz Jaded #331027 üzenetére
Arrol beszeltek, ugye, hogy neha bead egy ures oldalt, amikor a kezdolapra akar menni az ember? Ha igen, akkor orulok, hogy nem egyedi a hiba nalam.
Bar nalam ipad-en fordult elo ez es csak a mini 7-nel, hogy alkalmazasokbol a kezdolapra "kilepve" egy total ures lapot mutatott; de ugy sikerult kiköszöbölni, hogy widgeteket tettem arra az ures "oldalso lapra", ami balra lapozassal erheto el. Nem tudom, hogy hivjak ezt az oldalt (az pedig, hogy nem lehet deaktivalni, nagyon bosszanto - mert nincs ra szuksegem ipad-en; telefonon valahogy mas, ott hasznalom es tele van widgetekkel; de ipad-et masra es maskepp hasznalom).
Egyebkent amiota tettem egy widgetet az ures lapra, megszunt a "hibajelenseg" es barmilyen alkalmazasbol kilepve a normal kezdolapra jutok es nem mutat sem ures oldalt, sem a widgetes oldalt nem mutatja.
Megerositenetek legyszi, errol a jelensegrol volt szo, amirol beszeltetek? Vagy nalam valami mas volt, az is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Jaded #330976 üzenetére
Ja jólvan, megint én fogom rosszul...
Azt sem értem mi a különbség a frissen feloldott Lock Screen és a Home Screen-ről fentről lehúzott Lock Screen között a rendszer logikája szerint. Komolyan kérdezem, hiszen előbbinél is beadja a Face ID-t és onnantól az is egy feloldott Lock Screen.
Ezt valaki magyarázza meg nekem, hogy milyen szuperlogikus megfontolásból bassza rám a sötét képernyőt előbbinél miközben böngészem az értesítéseket és miért nem csinálja a másik módon, mielőtt azt feltételezném, hogy az iOS-nek ez a része is úgy van összebarkácsolva, mint az öregapám kertjében letámasztott custom made betonkeverő.
De legalább az a bug megszűnt, amikor hibásan tájolta a fotókat a Photos. Haveromnak (aki iPhone 5-óta itt van) mutattam, hogy fekvő tájolásban lövök egy fényképet, megnyitom, de ha úgy döntök, hogy álló tájolásba forgatom a telefont (pl: mert így egyszerűbb megosztani), akkor összezavarodik, hogy merre van a fent és a lent, össze-vissza forgatja a fotót, de nem arra amerre kéne. Erre ilyet szól "ja ez már vagy négy éve ilyen, nálam is csinálja, kicsit rázogatod és jó lesz". Nem hittem a fülemnek, még Androidon is utoljára 15 éve láttam ilyet.
De iOS 18-on nálam megjavult. Szóval lehet még remény.
-
Topikgazda
válasz Jaded #330976 üzenetére
„ha belépsz a home screenre és onnan lehúzod a Lock screent, akkor nem zár vissza”
…akkor ez meg is oldódott. Sosem szoktam a lezárt kijelzőn görgetni őket, ott csak egy gyors pillantást vetek rá, hogy igényel-e további “törődést”. Ha kiváncsi vagyok rá, automatikusan feloldom az iPhone-t és úgy görgetek.
________
Pont evégett írtam már több posztomban a kérdező számára, hogy “nem vonom kétségbe, hogy nálad megtörtént XY bug, velem pedig nem”, mert nem is biztos, hogy teljesen azonos módon használjuk az eszközt s így lehet eltérés. Plusz az is természetes jelenség, hogy nem minden hiba jelentkezik minden telefonon, minden rendszerverzió alatt… azért van a fórum, hogy azt is leírjuk, ha gond van és azt is, ha adott hiba nem mindenkit érint. -
Ádám16
addikt
válasz Jaded #327137 üzenetére
Nem, én nem ezt csinálnám. Nyirbálnék, hogy tereljem a népet a drágább felé, csak nem olyan fukciókat vennék el, ami egyrészt rétegigény /annak a rétegnek viszont eléggé előnyös, akit érdekel/, másrészt a hardver adott hozzá. Ahogy írtam, ez számomra kontraproduktív; emiatt csak a számat húzom, és nem azt váltja ki, amit akarnak, hogy elgondolkodjak egy újabbra váltáson (sőt).
Mindegy, case closed, máshogy látjuk. -
Ádám16
addikt
válasz Jaded #327096 üzenetére
Titeket ez nem háborít fel?
Engem egyre jobban taszít el magától a cég az ehhez hasonló húzásaival. Az ilyenekkel nem azt érik el, hogy i15-öt vegyek a 13 mini helyett, hanem az, hogy húzzak el tőlük minél előbb.
Mindegy, 2025-ben még marad a mini, nagyon szeretem ezt a méretet és alapvetően az iOS-t is, aztán meglátjuk. -
MikeWazowski
veterán
válasz Jaded #322121 üzenetére
Hát ez komoly. Azt hittem, h mivel az csak egy beta volt, egy hét alatt valamit csak variálnak rajta... na mindegy, nekem ez még új mi h működik az apple-nél. Verzió szám stb minden változatlan?
Egyébként beta programból ki kell lépni, vagy csak elég ha kikapcsolom a beta frissítéseket, akkor kapom majd a stabilokat?A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz Jaded #321601 üzenetére
Ez sajnos így működik. Ha egy jegyzetet feloldasz, akkor minden más zárolt jegyzet is feloldásra kerül. Ha egy zárolt jegyzetet x ideig fel akarsz oldani, és nem akarsz bíbelődni a Touch ID / Face ID / jelszó beírással, akkor arra az x időre érdemes levenned a zárolást, majd ha végeztél, akkor visszatenned.
Javaslom, hogy a zárolt jegyzeteidet biometrikus feloldással is tudd zárolni / feloldani. Ezzel sokkal gyorsabb lesz a művelet. Ezt a Beállítások/Jegyzetek/Jelszó alatt tudod megtenni. Ezek után már elég lesz a Touch ID / Face ID a lezárt jegyzet feloldásához.iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
senior tag
válasz Jaded #321436 üzenetére
+1
Kérdés, hogy az USB extra sebességét egyáltalán kihasználja-e a user, vagy csak a mája hízik, hogy gyorsabb csatlakozója van.(amúgy én a laptopokon is utálom az usb-c-t és főleg a monitorok hátulján… próbáld meg csak “vakon” bedugni az Apple-féle USB-C csatlakozólyukakba a kábelt…
-
esbii22
őstag
válasz Jaded #320233 üzenetére
Én is vígan elvagyok a gyári térképpel, a Waze-től meg falra mászok, vagy csak én nem tudom kezelni. Tegyük hozzá, hogy ritkán használok navit. Engem az út/útra dialógus se zavar annyira. A lényeget értem.
Más téma:
Wazeben hogy az istenbe lehet megállót hozzáadni még az indulás előtt? Elvisz olyan utakra, amiről tudom, hogy egy f*s és még véletlenül sem kínál fel más alternatívát.iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
MODERÁTOR
válasz Jaded #319905 üzenetére
Igen, valahogy így volt mikor a korábbi szolgáltatásuk átváltott az apple music-ra. Akkor felajánlotta, hogy feltölti a zenéimet a cloudba, összenézi őket hogy megvan-e nekik és ha igen, akkor onnantól azt streamelem, még akkor is, ha nekem rosszabb minőségben volt meg. Ekkor még nem volt apple music előfizetés. Valami match volt a neve a szolgáltatásnak. Van egy csomó jazz cd-m, amiket berippelve tároltam az itunes-ban, és amik nincsenek meg az iTunes Store-ban, így azokat is elérem.
-
burgatshow
veterán
válasz Jaded #319905 üzenetére
Ugyanugy kell Windows-on is. Apple Music app Windowsra.
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz Jaded #319898 üzenetére
Az apple Music-ról beszélünk?
"3. Tudsz saját zenéket feltölteni, nem a telefont kell dugdosni, nem foglalja a tárhelyet."Ha igen, akkor ezt hogyan lehet? Win11 alatt megoldani, hogy a "felhőbe" (iCloudDrive?) feltöltöd?
Én PlexAMP-ot használok, így a dedikált mappából ki-be rakosgatom a zenéket, és ő pedig a telefonon frissíteni a playlistet. Igaz, ehhez kell Plex szerver licensszel, de nekem ez ele egy NASon. Az is igaz, hogy az AppleTV-t is innen látom el filmekkel (infuse pro lejátszót használva)
-
M1995
aktív tag
válasz Jaded #319803 üzenetére
A telefonod nyelve magyar vagy angol? Én amint láttad angolul használom, az IT magyar nekem kínai.
A Settings menü tetején lévő mezőben mindenképpen kiadja:
(Spotlightnál is ott kell lennie, feltéve ha Settings, Siri & Search helyes beállítások, hogy javasolhat appokból)
[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz Jaded #319800 üzenetére
El van dugva kicsit, ne a Mail app beállításainál keresd, hanem beállítások, fiókod, icloud, icloud mail alatt vagy legegyszerűbb spotlightba vagy beállítások keresőmezőbe beírod rules és odavisz.
"iCloud Mail Rules" egészen pontosan a menü neve
Közben jutott eszembe, ha a Mail beállításoknál Siri tanulását ki-be kapcsolod, az nem segíthet ezen a javaslaton? Passz, én maradok az automata szabályoknál, nagyon ritkán kell manuálisan pakolgatnom leveleket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
-
akosxyz
senior tag
válasz Jaded #310940 üzenetére
Egyelőre próbálom felmérni, hogy milyen megoldások lennének jók ehhez a felhasználáshoz. Mert állandóan manuálisan se akarom állítgatni a fényerőt és a színt. Azt oldja meg okosan magának a lámpa, ha már okos Viszont valahogy úgy szeretnénk, hogy ugyanúgy a kapcsolóval kapcsoljuk fel, amikor bemegyünk egy helyiségbe. Nem távirányítóval meg appal akarjuk kapcsolni, meg ne is magától kapcsolgasson. Egy kapcsoló felkapcsolásától azért még nem törik le a kezünk Nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg itt a leírásaitokból, köszönöm szépen!!
Igen, azt látom, hogyha ez a hue megoldás lesz a vége, akkor eléggé zsebbenyúlós lesz -
Janika--1982
senior tag
-
Pano
addikt
válasz Jaded #305140 üzenetére
Igaz.
De szerintem hozzárakhatjuk a lehetséges indokokhoz azt is, hogy már a saját termékpalettájuk is egyre jobban fragmentált. Nagyon sok különböző eszközük van a piacon egyszerre ami iOS-t használ.
Régen ennél jóval kevesebb volt és ez az optimalizálásokat se könnyíti meg.Körülbelül 36-ot?!
-
Noxy
veterán
válasz Jaded #303267 üzenetére
Ha a telefon aktív, fel van oldva akkor csak a telefonon jelez.
Minden más esetben az AW, de a telefonon is ott lesz az értesítés. Ez mindig is így működött.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
-
gyapo11
őstag
válasz Jaded #294623 üzenetére
Nem lehet az ébredéshez kötni egy shortcutot ami megcsinálja azt amit kézzel kell hogy megint jó legyen? Bár nem világos hogy a Mac vagy az iphone alvó módja után van a probléma.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
-
Salamander
tag
válasz Jaded #294479 üzenetére
Ez engem is zavar, mert illogikus ez a megoldás és nem kerülne sokba a szabad elrendezés. Ettől még együtt tudok vele élni, mert számomra az iOS jobb, mint az Android.
Valójában egyik sem teljesen jó, hanem az iOS a kevesbé rossz választás. Ha máig létezne a Windows Mobile/Phone, akkor inkább azt használnék, de nincs.
iPhone 15 + 13 Mini + SE3 + X | #StopPutin
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Jaded #288766 üzenetére
Nahjó. Minden nap használom a Musicot, de soha nem tűnt fel, hogy widgetről lelehet-e állítani a zenét.
Most se vettem volna észre a dolgot szerintem.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
MODERÁTOR
válasz Jaded #283058 üzenetére
Az az ikon nem azt jelenti hogy az csak a thumbnail, az azt jelenti hogy mentve van a felhőben. Nézzétek meg a saját képeiteken.
Ha megjelenítitek a képet és belenagyítotok, letölti a teljes képet még akkor is ha optimalizálás van beállítva.
Ha nincs letöltve kép, ez az ikon jelenik meg:[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz Jaded #275660 üzenetére
Kinek őrzöd az akkukapacitást? Annak, aki majd tőled megveszi? Használd, töltsd, amikor tudod és kell. Egyes esetekben már akár 400e Ft a telefon, egy új gyári akksi szervizben meg 20-30. Egyébként 2 éven belül viszonylag nehéz kinyírni az akksit, ahhoz extrém magas hőjének kell lenni folyamatosan.
Nekem az össze-vissza töltéssel az 1 éves i13-nak most 98%-ot mutat a számlálója.