-
GAMEPOD.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SolymossyBal
tag
válasz szabonagyur #34397 üzenetére
Köszi, este megnézem!
-
szabonagyur
félisten
válasz SolymossyBal #34386 üzenetére
Asztali gépen jóval egyszerűbb a data import/CSV opciót használni ha így akarod és nem kell átnevezni.
-
wm2
őstag
Nekem a 14.6 felrakása után csinál olyat, hogy nem reagál az érintésre. Home gomb aztán minden ok, de aztán csinálja megint. Teljesen random. Bekapcsolt a “vegyél újat” funkció?
Ozora <3
-
SolymossyBal
tag
Szia,
Ugyan iPad nélkül, de én alapvetően nem nyitok CSV-t Excek-ből.
Nevezd át .txt-re, majd nyisd meg újra. Ekkor a nagygépes ekcel dob egy import párbeszédet, ahol definiálhatod az adatoszlopaidat elválasztó spec karaktert (TAB; vessző; bármi egyéb...).
Illetve ad közben előnézeti képet is, hogy lásd jók-e a beállításaid. -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni office 365-höz, azon belül Excel.
Van egy fájl, alapvetően Csv, amelynek ugye az első oszlopában vannak az adatok, sima vesszővel elválasztva. Ezt macen simán az Adatok - Szövegből oszlopok menüben szét tudtam válogatni. Na már az iPad Pron ez hiányzik, nincs ilyen menü. Tudtok javasolni valamit, hogyan tudnám ezt megoldani? -
consono
nagyúr
válasz V.Stryker #34382 üzenetére
Hát, ha elég az IPython notebook, arra ott a Carnets (van két verzió is, az egyikben több lib van benne), ez free. Egyébként meg a Pythonista 3-at szokták mondani, ez valami 3500 Ft. Mindegyik ott van az App Store-ban.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
V.Stryker
nagyúr
Van tapasztalata valakinek Python programozásban ipad-en? Mivel, hogyan? Talán valami google web alapút láttam.
-
-
Szteff2
csendes tag
Mini 5-öt frissítek 14.6 ra, de megállt a frissítés. Alma logó és alatta a csík van a képernyőn. A folyamat csík végig ment látszólag, de itt megállt már egy két órája. Ha bármilyen gombot benyomok, akkor kiírja: Az ipad újra indul, amikor a feissítés befejeződik. Várjak még, vagy valahogy avatkozzak be?
-
hszilard666
veterán
válasz Alex91 #34377 üzenetére
Ne hangosan még valaki meghallja a cégnél!
Én nagyon várom az új mini-t, day1 es vétel lesz az tuti! Mondjuk a leggagyibb wifis változatot fogom venni remélem nem emelnek az árán nagyon, ilyen 165-170 et kifizetnék érte!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Alex91
félisten
válasz hszilard666 #34376 üzenetére
Es remelem kerul majd 200k-ba !
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
hszilard666
veterán
Hmm, lehet szerencséje lesz azoknak akik új minire várnak!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
törölt tag
-
moleculez
veterán
Az nem a tok lesz😬 Nekem iPhone csinált ilyet, ghost touch néven találsz róla több infót. De amúgy szerviz lesz a vége sajna.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
tboldi
nagyúr
válasz #04441088 #34365 üzenetére
Nem töltöd véletlenül nem rendesen földelt konnektorból, töltőadapterrel?
A MacBookok olyankor "rázni" szoktak, ha nem az extension cable van rádugva a töltőre, hanem csak a sima villásdugó.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy iPad mini, ami összesen néhány hónapot volt használva. Gyári mágneses tokban volt tartva, és valahogy bemágnesezte a készüléket. Ugrál a kijelző, mintha hozzá érnék, nem lett leejtve, nem érte víz sem. Gratulálok, ha egy több, mint 25k-s tok szetcseszte, szép Apple.
A megoldás mégis mi lehet? Tényleg nincs benne sok használat, szeretném használni, akksi is jól bírja, csak így képtelenség, hogy folyamatosan ugrál a kijelző tartalma. -
kezo0
addikt
válasz szabonagyur #34352 üzenetére
A méret ugyanaz, de nem pont ugyanott vannak a kivágások, pl. kamera, mikrofon...
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Maxxy10
addikt
Kicsit off topik de ha nem tudom frissiteni a szoftvert az airpodsnak Ipaden akkor valoszineg hamis? Ajandekba kaptam es hat vannak ketsegeim az illetovel kapcsolatban
-
szabonagyur
félisten
válasz parandroid #34353 üzenetére
Koszi
-
SidCorky
őstag
Vaj nélkül is rámegy Legalábbis asszem én Mini 4-es tokot vettem és jó rá, de a fene sem emlékszik már rá.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
parandroid
félisten
Igen, egyformák.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
szabonagyur
félisten
Mini 4re mini5 tokja jo vajon?
-
-
g@bo
nagyúr
válasz parandroid #34348 üzenetére
Ne legyen puha. Pōndōrōdik vetemedik nyúlik, borzalom.
a műanyag ad egy tartàst.
-
parandroid
félisten
válasz bollokcs80 #34344 üzenetére
A linkelt spigen nekem nagyon tetszik, főleg mert puha a hátulja (nem koppan, ha leteszi az ember az asztalra becsukva). Sajnos a Minire nem elérhető.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
moleculez
veterán
Nekem ESR magnetic van, bevált. Ha sokat hurcolod akkor inkább tempered glass nem fólia.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
tl-x
őstag
Spigen, a többi felejtős.
-
g@bo
nagyúr
En vmi Spigent vettem. Az első nem lett jó, ami szilikonhàtlapos volt, ez ami van merev műanyag, jó helyen a kivágásokkal. Sztem nem kell fólia, jò ez a lehajtós fedlap. Igaz, èn egyben meg egy 11” case logic tatyóba beleteszem.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
Akinek van billentyűzete az iPadhez: CMD nyomvatartására jóval több és részletesebb billentyűparancs segítség jön elő.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz jófejsrác #34341 üzenetére
Én meg 99%-ban fekvő módban használom, de mindenképpen lenne még bőven hely egy sornak-oszlopnak, ahogy iPhone-on is és utóbbin még a 3x3 mappa ikonok helyett bőven elférne a 3x4 is. Ezeket a tökegyszerűdolgokat valamiért nem akarják belerakni. Simán lehetne egy homescreen beállítás menü, ahol mindenki kedvére állíthatna ilyen egyszerű dolgokat, de nem, azért sem csinálják meg…
-
consono
nagyúr
válasz jófejsrác #34339 üzenetére
Igen azt. Értem én, hogy így oldották meg hogy a widgetek ott maradjanak a képernyőn álló és fekvő helyzetben is, de borzalmasan sok az elvesztegetett hely. Meg ugye 6 ikonnal kevesebb fér ki egy oldalra...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz SharpSA #34330 üzenetére
Ezen, hogy megfordította a sorrendet én is tépte a hajamat, de már elengedtem... Szerintem borzalmas az új UI. Nálam van nyitva rendszeresen 10+ tab, az új design-nal túl kevés a hasznos rész még ez a változó méret is idegen én szerettem a régit.
Ami mégjobban zavar az a túlságosan szellős ikonelrendezés, szerintem bután néz ki...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
jófejsrác
senior tag
válasz SharpSA #34333 üzenetére
ipadre tettem eddig csak fel, de szerintem nagyon jó lett a safari. Sokkal felhasználó barátabbak a fülek, a könyveljzők. Telón meg ahogy láttam alulra került a kereső sáv ami kb "life saver" a nagytelósoknak.
Telóra is szívem szerint feltenném, csak ha nem megy a K&H app akkor beszopom
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
iOS 15-ön a balról behúzható részen a felső 3 widgetet nem engedi törölni és elmozdítani sem… Nálatok hogy van ez?
-
SharpSA
veterán
Ezt az új Safarit nagyon szokni kell… Nekem például az is furcsa, hogy az eddigi balról jobbra sorrendben levő füleket megfordította…
-
mSchumi87
senior tag
válasz szabonagyur #34325 üzenetére
Hogy lehet rá tenni a bétat? Majd tudd frissulni a végleges verziora? Koszi
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
szabonagyur
félisten
Nagyon szimpatikus az iOS15 egyelőre, pedig a Mini4 nem erőmű.
-
addikt
Megnéztem gyorsan. Igazából VLC és Nplayer is látja a fajlokat, de a vlc lejátszásnál berakja a saját mappájába, az nplayer nem. És icloudot is elérik, de szintén úgy látom hogy a vlc letölti a mappájába, az nplayer nem. Utóbbi fizetős, de tud pip-et a legtöbb formátumnál, míg a vlc ingyenes, de nincs pip.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
addikt
válasz bollokcs80 #34320 üzenetére
Lejátszótól függ, vlc-nél nem látok rá lehetőséget, nplayer-nél igen.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
iPad Air-nél az usb-s eszközökön lévő fájlokat szabadabban lehet kezelni mint a belső tárhelyen? Gondolok itt arra, hogy pl filmeket, zenéket bármelyik arra alkalmas telepített programmal meg lehet nyitni? Ha felmásolok valamit a belső tárhelyre, azt itt is az adott program mappájába kell, vagy van valami közös terület, amit minden app lát?
Egy ideje gondolkozom tableten, sima Ipad-et próbáltam, de ott az iTunes-os és FTP-s megoldásokkal nem boldogultam, nem tudtam mappákat mozgatni. (PC-n/Androidon létezem jó ideje, nem ismerem annyira az iOS-t.)B.Cs.
-
jófejsrác
senior tag
válasz HardRic #34305 üzenetére
Homescreen ikonok layoutja nekem sem jön be, főleg álló módban . A multitaskos ablak kezelés szerintem egész jó lett. Különböző gyári appok finom hangolása sem rossz, de azok annyira nem izgattak fel - kivéve a Safari, az elég élhető .
Sebesség ugyanaz, meglátjuk hova jut.
[ Szerkesztve ]
-
honeypot
tag
válasz milkabrams #34315 üzenetére
-
HardRic
addikt
válasz jófejsrác #34306 üzenetére
betaprofiles.com-ról szedtem le profilt. Elég sokan ajánlották szerte a neten.
-
HardRic
addikt
Én nem bírtam ki, felraktam a dev betat 😀 Elsőre a Focus nagyon tetszik. A homescreent szétcseszte rendesen, azzal lesz meló. Amúgy stabil ahhoz képest milyenek szoktak lenni az ilyen release-ek.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Nincs valami hack arra, hogy iPad proval, magic keyboarddal, a kurzor méretét még kisebbre tudjam állítani, mint gyárilag a legkisebb (nekem ez is túl nagy) vagy kicserélni nyílra mint Macen? -
Süvi
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby rádiós topik
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy Tab A8 10,5 4/128GB tablet
- Samsung Galaxy A9+ Tablet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest