-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
A heten az X40ek korul forog a biznisz.
Ma sikerult venni egy 1.4LV-s , 1.5 Gb RAM-os magyarorszagi peldanyt X4-gyel (benne DVDRW) es 57Wh-s allapotu akkuval makulatlan tft-vel. 62.5K.
Kar, hogy nem latom majd, hogy fog neki orulni az uj gazdaja, egy sokat utazo lany...[ Szerkesztve ]
-
Zooka
tag
Üdv!
Szeretnék beújítani egy X60-as notit és arra lennék kíváncsi hogy az x60 és x60s között az LV procin kívül van valami hardveres eltérés? Sokkal több ideig megy az LV procis?
Köszi!
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
-
p1h3
csendes tag
bwoay: X200S -emnek LED-es kijelzője van, áldás a régi csillogós villogós pavilion kijelzőmhöz képest. Aki filmet akar nézni reggeltől estig az a crystalb. kijelzőset vegye, de csakis sötét szobában nézzen filmet, aki használni is akarja, az a matt kijelzőset. Egyébként meg rá kell csapni a 24" moncsit és mindjárt nem a lenovo kijelzőjét kell majd fikázni 1440x900 on meg azért el lehet böngészgetni...
TP Rulz...
pTöbb mint 100 hirdetés csak pozitív értékelés! A becsület többet ér pár nyamvadt ezresnél!
-
Tim82
félisten
Sajnos, nem arról van szó, hogy a TpFanControl mutat hülye értéket, hanem tényleg pörög a venti (BIOS vezérli, nem piszkáltam bele, TpFanControl akkor mutat hülyeséget, ha több hetes uptime van). Szóval a melegedés valós lehet. Csak nem értem, miért következik ez akkucseréből.
karamblo: az Aero-hoz nem lesz elég szvsz az X31 videokártyája, de amúgy nem lesz vele gond.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
evone
őstag
Én egy tökéletesen mukodo razer diamondbacket csereltem le rá, gondoltam majd milyen kiralysag lesz, lesz thinkpados egerem meg stb. Hát nem érte meg. Lehet enis beszerzek olcson egy ilyen microsoftos egeret, neztem mar enis ezt regebben.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
karamblo
tag
üdv, emberek. x31-es felbővitve két gigára, szélvészgyors..jelenleg xp van rajt. windows 7 mehet rajt?
-
evone
őstag
Na hát úgy döntöttem hogy nem fogok szilikonozni, az elobb szejjel szedtem, kifujtam, valamivel jobb lett, de az elbaszott kijelzo miatt igyisugyis szervizbe kell vinni mar szegeny gepet... Baratnom acer aspirejaval kevesebb baj van, igaz az olyan recsegos ropogos gep hogy nem birnam elvilselni a t61 legalabb nem recseg ropog ha rateszem a kezem a palmrestre
[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
Ventilátor=csúszócsapágy...csapágyat pedig nem olajozunk. WD40=olaj
Ventit zsírozni kell:[link]A linken, amit beraktál...az utolsó képeknél látszik, hogy kivette az user a lapátkereket a venti keretből. Neked is így kéne.
Ha nem megy...segítek, hogy miként kell kiszedni.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
Tim82
félisten
Köszi, de már egy hónapja megvan. Nekem bejövős, de ritkán használom.
Btw. tapasztalt már olyat valaki, hogy lecseréli az utángyártott akkuját egy vadonatúj gyárira és azután (a TpFanControl tanúsága szerint) a CPU/GPU hőmérséklete vagy 8-10 Celsius fokot megugrik? (55-57 - > 65-67 fokra.) A noti - T41p - nincsen terhelve, ugyanúgy netezés/zenehallgatás főleg, mint eddig.
Kicsit féltem a gépet, amíg nem derül ki, miért is van ez a melegedés, így 1-2 napja be se kapcsoltam, helyette a Portege van most használatban.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
mdk01
addikt
Úgy érzem még mindig jó nekem a Microsoft intellimouse 1.1-em
Csak ajánlani tudom, mert bár közel 10éves technológia folyamatosan finomítva, de legendásan jó egér. Ja és már ahhoz képest milyen jó, nagyon olcsó.
Ütést is bírja mert én állandóan leejtem a parkettára. Tesóm is már kb 5éve nyüstöli a sajátját.Amúgy jó hogy írod mert én is gondolkodtam egy ilyen Lenovo csoda beszerzésén.
[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
válasz #75490304 #6881 üzenetére
1 ,ha filmet nézel, minek menjen az Ati, csak zabálja az akksit.
2., Újabb BIOS-ban lehet hogy fel lehet cserélni, de nem tudom hogy a T400 mennyire számít újabb tipusnak, mert anno volt valami olyan hír kint az oldalon hogy a Lenovo újabb gépek BIOSában lehetővé teszi a cserét[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Két gyors fontos kérdésem lenne. Azvan hogy a t400amon az ati kártyával maximum baterry lifeon akadnak a sima rippelt avi fileok, vlcvel. Ez azért fura mert ugyanígy maximum bat. lifeon az intellel simán megy minden. Max performanceal jo az atis is, dehát nehogymár. Ugye nem csak nekem tűnik úgy hogy vmi nem kóser. Ötlet? Tapasztalt már ilyet vki?
Más, van arra mód hogy felcseréljem a FN és CTRL billentyűket? Köszi! -
g.gergo
senior tag
Venni nem tudom sajnos, h hol lehet. Faterom "szerezte" melőhelyéről. Végülis bármely zsír jó, ha kellemes a viszkozitása (nem híg és nem sűrű), és van egy kis hőtűrő képessége, és erősen tapadó legyen. És persze hideg álló is legyen. Ez is fontos lehet a következők miatt. Voltak ezek a decemberi kurva nagy hidegek. Megyek suliba BKV-val, gyalog stb. többed magammal. Előadóba be, gépet ki, aztán az én TP-m kivételével csak egy HP Elitbook volt az, ami el is indult normálisan. A többin csak kerregett, kattogott a ventillátor, egyszerűen ledermedt a kenőanyag azokban a ventikben. Persze pár perc után felengedtek a melegben, és mentek simán.
Tehát:
- hő és hideg tűrő
- jó tapadási képesség
- megfelelő viszkozitás -
g.gergo
senior tag
Ha ha nagyon híg cuccot kensz rá, akkor kicsapja a venti, ha meg sűrűt, akkor meg lefolytja a ventit. Nekem még új a thinkpad-em, szal nem volt még rá szükség, de más ventin már kipróbáltam, és nagyon jó a laboratóriumi szilikon zsír. Mintha erre lett volna kitalálva, nagyon jó az állaga is.
-
evone
őstag
válasz Napfénysüti #6875 üzenetére
Hat az biztos. Mindenbol sikerult kifognom a legszarabbat. Egér szar. T61 ventije allandoan megfő.
X41ben eddig nem csalodtam, de mondjuk az IBM.
[ Szerkesztve ]
-
evone
őstag
Aki nem akar <csunya szo> ideges lenni, az ne vegyen thinkpad bluetooth laser mouset, inkabb egy jobb razert ennek az árábol mert ez egy kalap szar, az elobb már majdnem <csunya szo> az ablakon. Egeret csak olyan gyartotol vegyetek aki tud egeret csinalni, a lenovo nem tud.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz sghc_toma #6870 üzenetére
hasonlóak az észrevételeim, bár nálam CCFL-es x200s van, viszont nem is marad el a T400s-től, csak fényerőben. WXGA 12.1"-en kb olyan "sűrűségű", mint a WXGA+ 14.1"-en, számomra sem zavaró a kisebb munkaterület (Win7 van mindkettőn). A 6 cellás alul kilógó akksi még mindig jobb, mint a hátul is kilógó 9 cellás, de Prom hozzásegített egy 4 celláshoz, ami semelyik irányban nem lóg ki (2.5h üzemidő).
Én a HDD-t utálom, 7200-es valami van benne, ami lehet, hogy gyors, de hangos, melegszik, és vibrál is. Mondjuk ez a probléma reményeim szerint jövő héten megoldódik.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
sghc_toma
senior tag
"addig meg gyönyörködhetsz az x200s ugyanolyan szar kijelzőjében"
a kontrasztarany ezen a kijelzon sokkal jobb, mint a t400s-sen.. persze ez is szar, de ha ilyen lett volna a t400s, akkor maradt volna.. betekintesi szogek is jobbak (vagy csak a kisebb kijelzo miatt nem olyan feltuno, hogy rosszak)egy-ket eszrevetel:
- billentyuzet jobban tetszik a t400s-sen.. jobb a tapintasa, illetve halkabb, mint az x200s-se..
- trackpoint gombjai is jobbak a t400s-sen, azoknak is jobb a tapintasa: az x200s-sen olyasmi az anyaguk, mint a palmrest, a t400s-se meg jobban hasonlit a fedlap anyagara..
- sosem volt meg kis notim, de nagyon bejon.. csak kell szervalnom valami tatyot neki, mert gaz, hogy a mostani taskam nehezebb, mint a laptop
- abszolut nem hianyzik a touchpad, kiraly ez a pocok..
- nem zavar a WXGA felbontas, pedig feltem, hogy nem fogok elferni rajta - mondjuk gondolom a tiling wm (xmonad) sokat segit..
- az alul kilogo akksi szerintem ronda, viszont a hatul megemelt billentyuzet kenyelmesebb..ugy osszessegeben nagyon bejon, borotvatukor nelkul is jobb, mint a t400s..
in asm we trust
-
bwoay
nagyúr
válasz sghc_toma #6857 üzenetére
addig meg gyönyörködhetsz az x200s ugyanolyan szar kijelzőjében egyébként hálát adok az Úrnak, hogy rendkívül kekec természetem, és számtalan rigolyám ellenére abszolút elégedett vagyok a TP-k kijelzőjének minőségével. Filmet nézni mondjuk nem ilyet vennék, de sosem gondoltam, hogy ilyen célra egy matt kijelzős üzleti gép a legalkalmasabb, csakúgy, mint kép- , videoszerkesztésre.
komolyra fordítva: x200s milyen a T400s-hez képest?
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
evone
őstag
T61 ventije rettentoen idegesit mar, szerintetek WD-40el meglehet csinalni? [link]
-
N4nI
tag
-
p1h3
csendes tag
"Thinpad rulz" osztom a véleményt. Volt a kezemben T400,T500,W700ds,X200 Tablet,X200S...mind minőségi cucc. Viszont itt is voltak bajok. X200S kijelző probléma, megállás stb. Egyik du használat közben csak úgy kikapcsolt a nagy semmiből, 1 pillanatra mondom biztos áramszünet, de egy teli 9 cellás akksival csak nem kellett volna ilyet. Utána nem kapcsolt be. Próbáltuk újraéleszteni, de semmi. 1 hét után mikor oda került volna a sor, hogy cserekor megmutatjuk, hogy megkukult, akkor láss csodát elindult. Murphy...ha 1 hétig fájt a fogad, akkor a fogorvosnál úgysem fog. (3an nem laikusok csekkoltuk előtte, de megkukult) A gépet cserélték, de komámnál a "bajos" darab azóta is megy pöpecül, érthetetlen.
Egyébként sokkal több jót tudok a Thinkpadokról mondani mint bármelyik másik gyártó termékeiről. Az SL9600proc 2gb ddr3 -mal meg a 128GB SSD együtt elég jó kis teljesítmény, főleg h a 9 cellás akksiról 8-9 órát is elmegy...még jó pár évig gép lesz.
pTöbb mint 100 hirdetés csak pozitív értékelés! A becsület többet ér pár nyamvadt ezresnél!
-
rankesz
veterán
válasz Napfénysüti #6860 üzenetére
Hát mégse.
Nem használnám ki, ellenben nehezebb és gondolom az i7 jobban is melegszik (ventizaj)
Meg csalódás volt látni hogy a t410ben csak 256-os az nv kari a t510ben 512es. Ez már nagyon sokszor elhangzot a számból, de "Ez most egy jódarabig marad" -
buherka
addikt
válasz Napfénysüti #6856 üzenetére
Főleg még ha meg is nézik az adatlapom és látják, hogy TP fan vagyok...no akkor lesz nekem ne mulass...
Amúgy ez egy Pavilion, amit darabol az ázsiai srác...azok köztudottan jó nagy trágyák, főleg a régi szériák.
Egy ThinkPad-al azért nem tudott volna ilyen könnyen elbánni.[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
sghc_toma
senior tag
dontottem, szereztem egy x200s-t, es mihelyst elviszik a t400s-t, rendelek bele egy ilyen borotvatukrot
mas: paran terveztetek, hogy rendeltek Ultrabay HDD keretet.. mivel a t400s eladasra kerul, feleslegesse valik a kb. 3 hete vasarolt caddy, ha valaki megvenne, irjon pu-t.. meghirdetni nem fogom, csak gondoltam itt a topic-ban hatha kell valakinek..
in asm we trust
-
buherka
addikt
válasz #27070592 #6815 üzenetére
Ő már annyira nem elégedett a szervizzel ...ja hogy ez HP
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
TOZ
addikt
Most mar csak egy dolog nem tiszta. Miert nem megy bele a T61-ben hasznalatban allo Ultrabay Slim akku az X4-be?
Elvileg mennie kene. -
Gondwana
addikt
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
TOZ
addikt
Az iment sikerult vennem egy X4-es Ultrabaset a X40-hez. CDRW/DVD Komboval 3k volt. Aszem erre mondjak, hogy megerte az arat.
-
Gondwana
addikt
válasz venember83 #6839 üzenetére
Nem feltétlenül: elöregedő csőnél nagyobb áramot kell, hogy hajtson az inverter ugyanakkora fényerőhöz (persze, nem magától fokozza, hanem a kedves user nyomja neki a Fn+Home-t, a metasztázis, pedig amikor az inverter védelme pár perc után lekapcsol)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Napfénysüti
nagyúr
-
pokey
csendes tag
válasz Daffni2 #6837 üzenetére
2 darab Lenovo BT-s egerem is volt, de egyik se volt olyan pontos és gyors, mint akár egy 1000 Ft-os Logitech, de még annyira se mint a mostani MX1100-am. Ráadásul a felébredése is sokáig tartott. Az MX1100-nak csak a kiálló bigyó a baja. (hurcolásnál félek, hogy letörik)
-
Mészike
aktív tag
válasz Napfénysüti #6831 üzenetére
Dettó! Mondjuk én már hozzászoktam, hogy nem annyira fényes a kijelzőm.
Csak az elején bosszantott, hogy azért drágább volt az én gépem, és mégis olyan, mintha ez lenne a gyengébb minőségű. -
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz metal01 #6830 üzenetére
Hát elég furcsa de lehet csak az Everest téved azért mindig az se tud mindent pontosan.
CCFL szerintem nem gáz de nem mindegy milyen gyártótól van. Párom R61-én most dobtam újra a video drivert és olyan fényereje van az ő kijelzőjének hogy azt hittem kisül a szemem. Az én T400-am fasorban nincs hozzá pedig 3* drágább gép...Més que un club!
-
metal01
őstag
Hello!
Kb. két hónapja vettem egy R500-ast. Az Everest szerint a köv. kijelző van benne:
LG Philips LP154W02-TL06
15.4" LCD (WSXGA+)
Gyártás ideje: 2005Azért néztem utána a kijelzőnek, mert feltűnően halovány a kép, és a sarkokban eléggé nagy foltok is vannak. Igaz, nem LED-es a backlight.
Normális, hogy egy 2010 jan-ban eladott TP-ben 2005-ös gyártású panel legyen?
Egyébként mennyire gáz a CCFL backlight? Sokkal rosszabb, mint a LED-es?
M.
-
TOZ
addikt
Eger?! De hat ott az a jo piros pocok...
-
evone
őstag
válasz Daffni2 #6817 üzenetére
Kar hogy egy ido utan a bal gombja vagy nem veszi a kattintast, vagy duplan. Ezert gyakran kell fujkalni bele. Raadasul kozel sem olyan minosegu mint ahogy azt a tesztekben leirjak. Viszont mocskos sokaig birja ket elemmel. Nekem multkor 5 honapig kitartott.
-
pokey
csendes tag
guppy: Már volt több BT-s egerem is, de eddig egyik se vált be.
Szerintem pontatlanok, és állandóan stand-by-ba mennek aludni, onnan meg több másodperc mire felébrednek, ráadásul pár hét alatt lemerülnek.mdk01: A fontos az lenne, hogy a Logitech MX1100 USB stick-je ne lógjon ki a gépből.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egészen a múlt hétig elégedett SL500 júzer voltam. Aztán egy bekapcsolásnál ilyen képernyő fogadott:
Fasza. Újraindítással is ugyanaz a sztori: gond nélkül bebootol a gép, működik az ujjlenyomatolvasó, minden, de a kijelzőn csak egy kásás zanzatömeg van. Kijelzőcsere? Tavaly vettem a géphez plusz két év szervízgarit, 16k-ért, ami elvileg aktív.
Fölhívom a lenovo helpdesket, egy nagyon lelkes csajszi veszi fel, kb 5 másodperc alatt kideríti hogy a gari érvényes, melyik szervízbe akarom vinni a gépet? A központinál maradunk. Egy óra múlva közlik a szervízben hogy garis kijelzőcsere lesz, átfutás átlag 5 munkanap, emilben értesítenek ha kész. A hatodik napon jön a mail, elvihető a gép.
És most itt ülök a kívül belül pormentesített, új lcd-s SL500-am előtt. Mindezt csak azért írtam hogy öregbítsem a lenovo (ibm) legendásan ügyfélcentrikus hozzáállását. Nem hittem hogy létezik ilyesmi a mai Magyarországon, maximális respect.
Másrészt, nem tudom mennyi lett volna egy display-csere, ha ki kell fizetnem, de szerintem a gari-bővítés rendesen visszahozta az árát.
-
bwoay
nagyúr
válasz venember83 #6809 üzenetére
3 nap? annyi gyilkosságért sem jár
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Napfénysüti
nagyúr
-
pokey
csendes tag
A ThinkPad X200 -akon alapból 3 db USB port van.
Nincs lehetőség valami belső USB port használatára?
Jó lenne a rádiós egér adó-vevőjének, és a RAM-ok mellett lenne is neki hely.. -
bwoay
nagyúr
hallottunk már olyanról, amikor valakit az aggasztott, hogy egy x41-es TP lecsukásakor fémes vagy műanyagos kattanás hallható... szóval aggódni bármin lehet.
viszont én meg azt nem értem, hogyan írtál te 30 DVD-t xboxra, amikor azokat gyárakban írják, és nem notebookokon[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
adorjant
őstag
no,itt vannak az adatai,everest riportból másoltam ki:
MATSHITA DVD-RAM UJ-822S ATA Device
Firmware revíziója 1.61
Puffer mérete 2 MB
Gyártó PanasonicÍrási sebességek
DVD+R 2.4x
DVD+RW 2.4x
DVD-R 2x
DVD-RW 2x
DVD-RAM 2x
CD-R 24x
CD-RW 10xOlvasási sebességek
DVD-ROM 8x
CD-ROM 24x
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest