-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
taltos
senior tag
válasz Integra #5498 üzenetére
Csak azt nem tudom, hogy mennyire szükséges az a plusz erő egy ilyen célra szánt hordozható gépbe, és ha már van (mert miért ne fejlődjön a világ), akkor mennyire éri meg a plusz melegedés és a melegedés miatt járó ventri és az ezzel járó nagyobb hang függvényében.
A kijelzője LEDes, ami elvileg jobb, mint a mostaniak, de azt olvastam valahol, hogy a LEDesek közül csak átlagos minőségű, a T400s-esnek egyértelműen jobb képe van.
A billentyűzeten nem javítottak, hogy az minden kétséget kizárólag ne szenvedjen a mostaniak esetleges problémáitól, a multitouch ugyanúgy nem az igazi, ahogy a T400s -nél sem.
Nem mondom, hogy rossz gép, sőt! De nem tudom, hogy mekkora upgrade a mostaniakhoz ThinkPadekhez képest. A mostani szériával rendelkezőknek lehet, hogy érdemes kihagyni még ezt a kört, és a következő körben beszállni.
-
generikus
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Novemberben vettem a T500-asomat aminek 9 cellás akkuja van, de nem értem ezt az akkut, mert 12 ciklus van benne eddig de már 3%-os elhasználódása van a Lenovo Toolbox szerint, pedig amikor megvettem akkor még a tervezettnél nagyobb volt a kapacitása. Az a legnagyobb baj, hogy minden töltéssel - még ha a ciklus nem is nő - csökken Full Charge Capacity-je. Aggódok, hogy nem lesz hosszú életű, pedig hetente kb. kétszer használom akkuról, akkor is átlagban félig merül le. Szerintetek ez mitől van? Ennyire rosszak a Sanyo cellás akkuk?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
Péter -
Integra
titán
válasz Joe_Black7 #5493 üzenetére
öreg t42-n nyomom már sok-sok hónapja a win7 32bitet. semmi baja.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
taltos
senior tag
Azt hiszem eddig még csak németül volt google fordítással, de most itt az angol notebookcheck review a T410 -ről. (Összehasonlításképpen a T400 és a T500)
Már nagyon várom a T510 -es tesztet. Remélem halkabb és hűvösebb lesz (kb. annyira, mint a T500).
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
8 hónapja WIN7-et használok de semmi ilyet nem tapasztaltam.
Més que un club!
-
evone
őstag
Én ThinkPadesektol még nem hallottam ilyet.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
Joe_Black7
tag
Sziasztok!
Szeretnék Windows 7-et feltenni egy ThinkPad r400-asra, viszont ez a mostanában felröppent hír, miszerint gond van az akkumlátor-kezelés még visszatart. (Konkrétan a főoldalon lévő hírre gondolok). Találkozott már valaki ilyesmivel, vagy ez megint csak valami egyedi eset, amit jól felfújt a média?
-
Retr0
tag
Nemtud valaki valami gyors megoldást, hogy el tudjam passzolni a T500am?
Elég sürgős dolog lenne, még akár áron alúl is.
Megvan hírdetve sok helyen, de kitudja mikor akad egy vevő[ Szerkesztve ]
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Nincs valakinek eladó 128, vagy 256 MB-os PC100as SD memóriája, ami elmenne egy Thinkpad 600E-ben?
-
yanna
addikt
Visszaolvasva a megoldás:TPFanControl
-
TOZ
addikt
válasz HarryPotter #5482 üzenetére
Ez is "csak" 1.8-at tud.
-
Tim82
félisten
válasz HarryPotter #5482 üzenetére
Jónak.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
HarryPotter
őstag
ez milyennek számít:?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Puma4
tag
Sziasztok!
Mint láma érdeklődnék, hogy van egy X200S gépem aminek az általánosan futtatott programjaim mellett a procihője 54 c körüli. Nos a gondom ott van, hogy alapból a venti hallhatatlan 2300 körül forog és ötvennél kapcsol feljebb, ami azért idegesítő, mert folyton hullámzik. Meglehetne valami progival csinálni azt, hogy 60 fokig csak a normál ventisebességet használja? - utána már bekapcsolhat, úgysem fog fölé menni...
-
HarryPotter
őstag
az az 1,8 Mb/s elméleti maximum? Vagy ezt "élesben' is képes tartósan hozni (optimális hsdpa lefedettség esetén)? Most egy usb-s T-Mobile hsdpa stickem van, ami gyors, de zavaróan kilóg a gépből, félek, hogy egyszer letöröm. megaztán a két usb portom felét lefoglalja. szóval egy pcmcia-s-ra cserélném, ha megoldható.
[ Szerkesztve ]
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
octavio
csendes tag
Sziasztok!
Egy x200-as notim van, benne intel 4500as interált videókari. A dokkolómon van VGA és Displayport csatlakozó is, ha mindkettőre egy időben kötök valami 23-24-es full hd-s monitort, akkor szerintetek ki tudom-e terjeszteni az asztalt, meg ha igen, akkor milyen felbontással?
-
adnoctum18
senior tag
Ebayen vannak 200 dollár környékén még jobb konfigok is, csak azokra rájön a PK meg a vám meg ilyen sarcok. Akár reális is lehet ennek tükrében az ár.
Meg fogom nézni személyesen!
Omni: PM-ben meg tudnád írni a pontos helyeket? Egyről tudok.
[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Omni
aktív tag
válasz adnoctum18 #5475 üzenetére
Több boltjuk is van Budapesten, én három helyen néztem meg 1-1 gépet - csupán kiváncsiságból mivel X40-est még nem láttam élőben
Volt ahol nagy akkuval adták volna a gépet (kilógott a gépből), más boltban meg kicsivel. De sajnos mind a három gépen eléggé lötyögött a kijelző (5-8mm). Ezenkívül amit észrevettem, hogy a gépek ventije igen poros volt (sokat mehettek?).
A 45K-ból szerintem pár ezret még alkudhatsz is. Nekem nem voltak annyira szimpatikusak a gépek - elsősorban a zsanér miatt, másrészt szerintem az 1.2-es proci már elég gyenge.
De ha azt nézed elég sokmindent adnak mellé: ibm táska (böszme nagy), dokkoló DVD-vel, magyar bill, hivatalos XP. Garancia talán 1 hó?
-
TOZ
addikt
válasz adnoctum18 #5475 üzenetére
Ennyiert ajandek. Meg kell nezni azt a zsanert!
Szamomra az ar kicsit gyanus -
TOZ
addikt
válasz HarryPotter #5469 üzenetére
Arra azert erdemes odafigyelni, hogy ez es a vateran fel ennyiert arult ugyanilyen is "csak" 1,8 Mb/s -en megy HSDPA-n. Ha szamit a sebesseg akkor ez problema lehet.
Hozzateszem, hogy en egy sima 3G/Edge verziot hasznalok hebe-hoba es boven eleg szokott lenni netezni a sima 3G 384 kb/s-es sebessege. (Mondjuk nem ezen intezem a letolteseket az is biztos.) -
Omni
aktív tag
válasz adnoctum18 #5472 üzenetére
+ magyar billentyűzettel és IBM táskával? Én is láttam ennyiért egy használt mobilosnál.
Nekem a gépek zsanérja nem tetszet, elég nagy holtjátéka volt.
[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
Szerintetek egy X40 1,2GHZs proccal, 756mb rammal, 40gb vinyóval, dokkolóval és töltővel megérhet 45k-t?
Az akksiról nem tudok semmit.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
brd
nagyúr
Ilyennel van valakinek tapasztalata? Ez egy Expresscard-PCIe átalakító+egy VGA.
The only real valuable thing is intuition.
-
Tim82
félisten
válasz HarryPotter #5469 üzenetére
, de szerintem drága, Vaterán láttam olcsóbban is.
Ja és ne kérj elnézést az ExpressCard-ért, max. az X40-edet sértetted meg vele.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
TOZ
addikt
válasz HarryPotter #5466 üzenetére
Huawei, ahogy irja is.
-
Tim82
félisten
válasz HarryPotter #5463 üzenetére
X40-nél nincsen ExpressCard, az PCMCIA foglalat.
Huawei E620/E630 modemek pl. jók a foglalatba. De jobban jársz valamilyen Sierra, Merlin vagy Option Globetrotter kártyával. Nekem E630 van és nem mindig felhőtlen élmény vele a mobilnet.
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
olyan hsdpa modemet keresek x40-hez, ami a gép oldalán lévő (asszem) express card slotba illik. google-t nézem de nem nagyon dob értelmes találatot.Tudtok ilyet valahol emberi árban?
-
guppy
őstag
Az melyik driver ami megjeleníti a monitoron azokat az információkat h változik a fényerő v a hang?
-
Khaal
őstag
Nézzél szét itt hardveraprón is, van pár jó ajánlat itt is, pl.:
60 ezerig:
[link] Nagyon jó akku.
[link] 1GB ram, nagy felbontású kijelző.
[link] Ennek jó az akkuja és port replikátor is van hozzá.
60 ezer felett:
[link] 1GB ram, új akku, port replikátor.
[link] 2gb ram.
[link] 1.5GB ram, nagy felbontású kijelző.
De 68-ért már ezt is megkaphatod: [link][ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
új Thinkpad árak
1-2 héten belül mindenhol kapható lesz -
carrot
tag
Részleteznéd, mert én is számolok, hogyan jönnék ki olcsóbban (de elégedetten is), s arra jutottam inkább megveszem 100euróért (postaköltséggel, s nem fizetek VAT-ot ) a memoryc-n az ssd-t, mint CF, mert 32gb kicsivel drágább, mint egy gyors CF (nem 133x, legalább 2xx). Nem?
[ Szerkesztve ]
-
Prom
tag
Akit érdekel: W500
-
Tim82
félisten
válasz Shadowfax #5442 üzenetére
Mer' biztosan rosszul raktad fel az Operát. (ÉKE. )
Nekem működik, továbbra is, Opera 9 alól játszott velem hasonlót a Lenovo oldal, szerencsére Opera 10 alól nem csinálta eddig.
-
Tim82
félisten
Nem tom, mi a gondotok a linkkel, nekem Opera alól rendesen megy.
-
Tim82
félisten
Eredetileg így nézett ki az a gép: [link]
Én nem ezt venném, mert 60-70 ezer Ft-ért jobb lehetőségek is vannak. Pl. itt a Hardveraprón van 68 ezer Ft-ért 1400*1050-es felbontású képernyővel rendelkező T43, azt pedig DDR2-vel tudod bővíteni, ami olcsóbb. Persze nem tudom, helyileg hol vagy, lehet, hogy a Vaterás gép elérhetőbb.
-
black1
csendes tag
Hello!
Köszi a villámgyors választ! (Úgy látom az IBM terméktámogatása fórum-szinten is kiváló, még egy +)
Azt írja az eladó, hogy egy 32Mb-os integrált VGA volt benne eredetileg, Ő tetette bele az alaplapot, amin a 128Mb-os van. Üzleteltem már Vele, eddig mindig teljesen korrekt volt, bár azok olyan dolgok voltak, amiket én is vágok.
Az eredeti száma: 2373-6ZG
Ez a bővítés dolog megfogott, hirtelen megnéztem az árakat, hát nem egyszerűek.
-
Tim82
félisten
Szia!
Az ismerősödnek szerintem adni kellene egy tiszteletbeli marketinges diplomát, de amúgy természetesen osztom a véleményét, más gyártók gépeit is ismerve.
A Vaterás linken lévő géphez elég kevés paramétert adott meg az eladó. Én kérnék tőle még egy típusszámot, ami alapján le lehet ellenőrizni, hogy gyárilag milyen konfigurációban jött ki az adott masina (ehhez segítségként e fórum első hozzászólásában van a link az IBM/Lenovo oldalára), vagy legalább megkérdezném, hogy milyen a kijelző felbontása. A "ritkaság 128 MB-os VGA-s" T42 ugyanis elvileg T42p-t kell, hogy jelentsen, ami a jobb VGA-ban és a nagyobb felbontású kijelzőben (SXGA+ = 1400*1050 pixeles felbontás) tért el a "sima" T42-től.
Jó gép, persze kb. 5 éve volt csúcsmodell. Ha nincsen rajta semmi elbarmolva, akkor ez még 10 év múlva is laptop lesz. Nem vagyok tisztában a Corel rendszerkövetelményeivel (illetve hogy melyik verziót használod belőle), de a többi feladatra biztosan bőven elegendő lesz. Én T41p-t használok több mint két éve, mint tulajdonképpeni fő gép, sokat volt hurcolva, gyakran több hétig be volt kapcsolva, műszakilag kifogástalan és bírja a gyűrődést. (Esztétikához meg annyit, hogy a billencs meg a palmrest volt kopott, de frissen cseréltem őket.)
Még annyit, hogy egy bővítést biztosan el kell rajta végezned és az nem lesz túl olcsó mulatság. Célszerű 2*1 GB-ra bővíteni a RAM-ot, viszont egy-egy 1 GB-os laptop DDR modul elég sokba kerül, ezért használtat érdemes keresni.
*
Használt gépekkel kapcsolatban aranyszabály, hogy nézd meg személyesen. Ha nem értesz hozzá, akkor vigyél olyan barátot, ismerőst, aki igen. Nézd meg, hogy mennyire tartósak a zsanérok, működik-e az optikai meghajtó, a gép portjai, van-e pixelhiba stb.[ Szerkesztve ]
-
black1
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni!
Szinte nulla hozzáértéssel rendelkezem a Ti világotokban és gépvásárlás előtt állok, minimális anyagi lehetőségekkel. (Csak használt gép jöhet szóba)
Minden ismerősöm a saját gépét dícséri, fújják nekem az okosságot, aminek a felét sem értem. Egyikük viszont benyúlt a táskájába, kivett egy IBM nemtudommilyet, elémrakta és az mondta: Ez Az. (Semmi duma, hogy ezért meg azért, csak így, komment nélkül).
Megnéztem és tényleg volt benne valami, ami megfogott. (Nyilván nem a mindenféle paraméterei, mert mint mondtam, süket vagyok hozzá) Egyszerűen éreztem, hogy ilyet szeretnék. (Na biztos nem pont olyat, mert góré egy nagy cégnél, így valószínű, hogy nem az alapkategóriás masinát láttam)Na ez elég hosszúra sikeredett, a lényege, hogy kinéztem egyet és szeretném hozzáértők segítségét kérni, hogy a paraméterei alapján kezdő gépnek megfelelő-e,megéri-e ennyiért?
Nem játszani szeretnék, hanem túlnyomórészt a munkámhoz szükségeseket keresni a neten, néha Corel-lel szerkeszteni, esetleg filmet nézni.
-
Tim82
félisten
Szervízbillentyűzetem van, csak kézügyességem nincs elég hozzá. Vettem egy új billentyűzetet, ami nagyon jó állapotú, ez az egy hibája van: laza a jobb egérgomb.
-
Tim82
félisten
T4x-billentyűzetnél az egér gombjai minden további nélkül cserélhetőek, ugye?
-
bwoay
nagyúr
válasz KilgoreTrout #5426 üzenetére
ezt olvastad? nem állítom, hogy van összefüggés, de még akár lehet is.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
az aksik szoktak egyik napról a másikra meghalni?
Egy ismerősöm T60-asának az akkuja romlott el úgy, hogy a win (7) max töltöttséget mutat, mutatja, ha be van dugva, ám gyakorlatilag nulla a töltöttsége. Átrakva az én gépembe szintén 100%-ot mutat, ám a battery manager Bad-et ír ki a kondícióra. Ha jól emlékszem olyan 150 körüli a töltési ciklus.Ez akkor kuka? Vagy lehet, hogy gariban megjavítják (a gépre majdnem egy év van még)?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz orrlyuk #5423 üzenetére
eric.cartman fórumtárs hirdetéseire keress rá a Hardveraprón.
vagy a topikban TOZ és Gondwana fórumtárs hozzászólásaira szűrj rá a részletes keresővel: TOZ tavaly szeptemberben vett SSD-t az X40-ébe, Gondwana pedig - igaz, X31-be - rakott CF-kártyát.
egyébként 44 pin-es ATA csatlakozós cucc kell X40-hez.
ha el nem felejtem, majd megkeresem a forum.thinkpads.com-on azt a topikot, amelyik az X40 CF-modjával foglalkozik, remélem, nincs gond az angoloddal.
az úgy nem egészen igaz, hogy az 1.8" HDD hajlamosabb tönkremenni, mint a 2.5" - sőt, kicsivel strapabíróbb is, viszont valóban sokkal ritkább, nehezebb beszerezni, ha elhalálozik.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
szerintem T410i-t meg si-t lesz érdemes venni: kevezőbb ár, az előző szériához viszonyítva jobb teljesítmény, és megelőlegezem az nagyobb üzemidőt meg az alacsonyabb hőmérsékletet
-
Dottore
addikt
Pedig ez sem lesz szebben összerakva. Legalább is nem mindegyik.
-
metal01
őstag
Hello!
Egy R500-asom van, előretelepített, WIN7 professional (32). Szeretnék feltenni rá egy 64 bites w7-et, és egy linuxot.
Alapból 3 partíció van a vinyón:
1. C: (ezen van ugye a 32 bites OS)
Ezen kívül még van 2:
A lényeg, hogy szeretném megtartani a recovery partíciót (biztos, ami biztos alapon).
Szeretném, ha a ThinkVantage gomb, és a funkció is működne, miután újrahúzom az OS-t.A fent linkelt képen mi az az 1,2 gigas partíció (System_DRV néven)? Törölhető, vagy nem?
A másik 10 gigás egyértelműen a Recovery.Szóval az a kérdés, hogy melyik partíciónak kell feltétlenül megmaradni, és melyik törölhető?
Köszi,
M.
-
evone
őstag
-
TOZ
addikt
A profilokkal nem lehet gondunk? Linux alatt ondemand governerrel hasznalva kapcsolgatja az orajelet, winen nem tudom, hogy ez hogy mukodik. A Power managerben az AC mode eseten elegge maximalis perfomancia van belallitva (gyari default, nem piszkalom, hisz nem vagyok otthonos benne)
-
evone
őstag
fura ez, mert nálam semmi problema nincsen.
-
-
TOZ
addikt
Evone tanacsara a SU-bol erkezo 3.11a-t lecsereltem 3.12-re. Azota ugy tunik megjavult es nem megy allandoan a venti.
Viszont felraktam a 1.60 power managment drivert, na azota b@ssza tolteni a 10%os akkut (a beallitott ertek az, hogy 30% alatt induljon neki a tolteni)
Elkiabaltam, megint ezerrel megy az ventilator (eppen csak netezek) -
Khaal
őstag
válasz orrlyuk #5400 üzenetére
Én is a kettő gép között vaciláltam, végül T40 lett, mert nagyon jó áron hozzá tudtam jutni, de még gondolkozok rajta hogy lecserélem egy X40-re.
T40-nél az alaplap megfeszülése miatt a Radeon vga hajlamos elhagyni az alaplapot és chipsetnél is előjöhet ez a hiba, jellemzően az USB portok lassulásával jelentkezik, ezen kívül a csuklótámasz is hajlamos elrepedni. Ha odafigyelsz hogyan fogod a gépet, akkor nagyrészt megelőzhető a gond.
X40-nél az 1.8"-as HDD jelenthet gondot, lassabb mint a 2.5"-ösök és hajlamosabb idő előtt tönkremenni, drága pótolni, mert nehezebb beszerezni cseredarabot a régifajta csatlakozója miatt. Egy megfelelő SSD beszerzése gyógyír erre, csak az is elég drága mulatság. Ezen kívül nincs benne ODD, csak ha veszel hozzá egy X4 ultrabaset (ez is drágább mint a T40-hez való dokkolók).
Hordozhatóságban egyértelműen az X40 a nyerő, kisebb és könnyebb, egy nagyobb akksival jóval tovább is bírja.
-
bwoay
nagyúr
ja, én is, mert ebben már nem is olyan jók a betekintési szögek, hanem inkább pont ugyanolyanok, mint a T400-ban viszont az tetszik, hogy a T400s alján mért legmagasabb hőmérséklet megfelel annak, amit a T410-en a touchpaden mértek.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz orrlyuk #5400 üzenetére
X-eknél nincsen probléma tudtommal, főleg X40/X41-nél (az integrált Intel kártyák nem hajlamosak a meghalásra).
X40-et jó akkuval már kapsz itt a Hardveraprón is 55k körül. Energiatakarékos, hosszú akkuidő, az egyedüli hátránya a kis sebességű vinyó. Ezt érdemes idővel SSD-re cserélni.
A gyári akku mindig jobb szokott lenni, mint az utángyártott.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest