-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MrSealRD
veterán
Üdv!
Adott az alábbi két T420 és nem értem az árukban miért van ekkora differencia.
[olcsóbb]
[drágább]Ráadásul a drágább példányban kisebb felbontású a kijelző.
Csak szimplán van ekkora különbség két bolt között?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz <cyborg> #18682 üzenetére
Csak halkan mondom: esetleg megpróbálhatnád a jó öreg öngyújtó-szikra módszert. Már ha tényleg komolyan gondolod a GPU gyilkolást.
Elvileg az én volt Dell notimban is egy ilyen hibás chip van, 3,5 éves a gép, elég sokat volt gyepálva (játékok, stb.), kopp-kopp semmi baja. -
audi100td
nagyúr
kösz szepen, müködik faszan, közepre nullat irtam
most nem is hasznalok win-t, csak az ubi van fent, összessegeben bejövösebb, föleg hogy megy a sleep is rendesen
lapa: lol, te nem csak kijelzösznob vagy, hanem X200s is, de hat en sem vagyok ezzel maskepp
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
köszi, akkor csak ezt a hianyzo sort kell hozzaadnom, ha jol gondolom.
rc.local mar megvan, azt mar tudom hogyan kell, amugy most en is lucid-ot hasznalok a fogyi miatt, bar kicsit soknak tünik igy is mindjart megnezem mennyi pontosan, de kikapcsolt vezeteknelküli cuccokkal is 6W fölötti ertekre emlekszem
-
lapa
veterán
válasz N.GÁBOR #18679 üzenetére
csatlakozom a kijelzősznobok növekvő és lelkes csapatához: nincs is értelme kijelzőméretről beszélni, mert affs csak x20x-hez van. szerintem senkinek sem szabadna úgy nem-x20x gépet vennie, hogy nem látta.
a rend kedvéért: ugyanez a helyzet az ips paneles t42, t43, t60, (p) és az x220 esetén. meg a tabletekből is van ips verzió.
megnézel egy ilyet és rájössz, hogy itt bizony a parasztok szemébe fotonok juttatása folyik a szó mindenféle értelmáben (sic by valaki más).
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz audi100td #18684 üzenetére
nem tudom eddig mit varázsoltál, meg azt se hogy én mit. mindenesetre most a tiszta gépen luciddal a következőképp néz ki a dolog:
nano /usr/lib/X11/xorg.conf.d/20-thinkpad.conf
ez a fájl elméletileg létezik és hasonló van benne mint alább, de ebben nem vagyok biztos. mindenesetre ez van benne:
Section "InputClass"
Identifier "Trackpoint Wheel Emulation"
MatchProduct "TrackPoint"
MatchDevicePath "/dev/input/event*"
Driver "evdev"
Option "EmulateWheel" "true"
Option "EmulateWheelButton" "2"
Option "Emulate3Buttons" "false"
Option "ButtonMapping" "1 1 3"
Option "XAxisMapping" "6 7"
Option "YAxisMapping" "4 5"
EndSectionebben az egyetlen különbség a tiédhez képest a "buttonmapping", amivel a középső gombot (a középső számot) bal gombnak neveztem el. nem próbáltam, de lehet hogy 1 0 3 meg teljesen kiiktatja, kivéve a scrollt. ezt kipróbálom majd, addig is bal gombnak szerintem nem rosszabb, mint pasteolni.
ezen kívül összesen még 1 fájlt kell babrálni, ha állítani akarsz a sebességen:
nano /etc/rc.local
ez nagyjából a "gép szintű autostart fájl", bár ez így elég laza megfogalmazás. mindenesetre amit beleraksz lefut root jogokkal minden gép indításnál.
echo -n 120 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/speed
echo -n 255 > /sys/devices/platform/i8042/serio1/sensitivityezek az egér sebességét meg érzékenységét állítják. ha meg akarod tudni a pillanatnyi értékeket, a "macska" nevű programmal tudod megtenni:
cat /sys/devices/platform/i8042/serio1/speed
és ugyanígy a sensitivity.
két kiegészítés: olyan gépeken, amin tapi is van, ott a gyorsaság beállítása egy további alkönyvtárban van, serio1/serio2/... vagy hogyan. ezt meg lehet nézni parancssorban.
a másik kiegészítés: az xorg.conf.d mavericken már /urs/share/ -ben van. gondolom a későbbiekben is.
-
audi100td
nagyúr
epp az, hogy nem tudom hol van ez a fajl, csak ezt talaltam, de nem tudom, hogy tenyleg erröl van-e szo, igy nem merek csak ugy beleirni, milött valamit elcsesznek
engem baromira idegesit, mert scroll közben gyakran megnyit mindenfele szart ha epp ott van a mutato valami linken, vagy visszaugrik az elözö oldalra, besokallok töle
-
Fifi
őstag
válasz audi100td #18684 üzenetére
Igaz se ThinkPadem, se Ubuntum , de oda vagyon írva:
Vagy a felhasználód home katalógusában lévő .xsessionrc file-ba (pl. /home/audi100td/.xsessionrc), ekkor minden X felületre történő bejelentkezéskor lefut vagy elmented egy tetszőleges file-ba és kézzel futtatod le mindig, amikor szükséged van rá.Esetleg ezeken már túl vagy és Nálad így nem működik?
Én meg pont állandóan a középső gombbal akarom beilleszteni windows alatt a kijelölt tartalmat és akkor eszmélek fel, hogy itt még kell egy Ctrl+C is.
-
audi100td
nagyúr
Ezt a xinput konfiguraciot probalta mar valaki ubuntu alatt? ezzel a modszerrel elvileg ki lehetne iktatni a közepsö gomb "paste" funkciojat, ami engem baromira idegesit, csak nem igen ertem melyik fajlba kell beleirni
-
i400
senior tag
Most nézem hogy a laptopinfo megszűnt létezni pont amikor be akartam adni a gépem... van valami info az okokról esetleg hogy Csaba máshol folytatja a tevékenységet?
-
<cyborg>
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 8918 -as thinkpad r61i-m, ami 2008 jún-ban készült. Így, tudomásom szerint(szét nem szedtem), még biztosan a hibás nvidia nvs 140m (g84m) van benne. Anno kibővítettem a gariját 3 évre, ami most júl 29-én fog lejárni.
Bár sokat megy a gép, de a gpu nem igazán van igénybe véve, egyelőre jól működik. De félek, hogy majd megadja magát.
Ha most 0-24 -ben elkezdek vele valamilyen gpu intenzív munkát végeztetni, akkor mekkora valószínűséggel hal meg a gpu a gari végéig? és ha megemelem az órajelet és thinkfan-nel "kikapcsolom" a hűtést? Utóbbit ki lehet mutatni a szervizben? mert gondolom, h garancia vesztéssel jár, ha bebizonyosodik.
Esetleg valamilyen más, kimutathatatlan alaplaphibát elő lehet idézni?
Tudom, hogy nem szép dolog, de a gyártók sem jártak el szépen. Szerintem az lett volna a helyes, hogy vagy visszahívják az összeset vagy a gpu hibával még évekig lehet gariztatatni.Üdv.: <cyborg>
-
N.GÁBOR
aktív tag
Lehet, hogy lenne egy nagy kérésem.
Ha esetleg majd időd és energiád engedi, akkor kb letudnád mérni, hogy a kijelző mérete, hogy alakul az x200-nál?A készülékház tényleg nem olyan sokkal kisebb, ami azért árulkodó, de végülis a kijelző a lényeg.
Persze nem gond ha nem akarsz ezzel vacakolni, de ha lesz rá időd akkor megköszönném.
ÜdvMay the force be with you!
-
Scalpel
senior tag
Ez a kegyelemdöfés, Kingston SSDNow V100 tipikus aktív fogyasztás a gyár szerint: 6,4W
Kingston SSDNow V100audi100td:
Hát akkor valszeg 4GB lesz... Köszi![ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz N.GÁBOR #18672 üzenetére
a gyerkőc tévéje (volt). egyébként sokkal közelebb van a x200-hoz, mint a t61-hez:
t21:
Width: 304 mm (12.0 in)
Depth: 250 mm (9.8 in)
Height: 33.1 mm (1.3 in)x200:
295
210
20.7-35.3mm (4/6-cell battery)ahogy látható szélességre nincs nagy különbség. a képernyő kerete még hozzárak fél centi körül, szóval a képernyő összesen 1,5 centivel szélesebb talán.
szóval 14" messze nem egyenlő 14" wide (16:10)
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz yodamastah #18668 üzenetére
nem vagyok meggyőzve. emberünk azt írja ezek maximum mért értékek voltak, aminek nem feltétlen van köze sem a tipikus áramfelvételhez. pláne, hogy a chipset az esetek nagyrészében a szűk keresztmetszet.
én azt mondom az intel nem hülye, és nem szokott marhaságokat írogatni az adatlapokra. az, hogy emberünk egy multimérerrel kimért egy adott századmásodperben egy adott maximumot, az semmit nem jelent, pont azért mert ezek nem folyamatos áramfelvételűek, mint a hdd-k.
közöm nincs az elektronikához, de valami kondenzátort legalább kellett volna odarakni szerintem. de majd megkérdezek egy szakit, aztán hátha rászánom magam. csak asztali gép nélkül nem triviális feladat.
@N.GÁBOR: én is azt hittem, hogy a 14" alatti notebookokat csak humorból gyártják, de azóta bottal nem piszkálnék nem 12"-t. az x20x-ek nagyon jók.
[ Szerkesztve ]
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz Napfénysüti #18669 üzenetére
Látatlanban úgysem váltanék, így csak akkor lesz kisebb masina a következő, ha kitudom próbálni és "kényelmesnek" találom. Bár eddig mindig azt vallottam, hogy a 14-es méret az ideális nekem, de fene tudja.
May the force be with you!
-
lapa
veterán
válasz yodamastah #18666 üzenetére
kizárt dolognak tartom a fenti számokat, legalábbis az intelnél tuti. mindjárt túrok egy datasheetet.
itt is van:
Power Specifications
(MobileMark* 2007 Workload)
— Active: 150 mW (TYP)
— Idle: 75 mW (TYP)arról nem tudok nyilatkozni, hogy a chipset meg a cpu mennyivel eszik többet, de hogy az ssd-k minimálisat esznek, az szerintem tuti.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz N.GÁBOR #18664 üzenetére
Mivel ez az egyetlen gepem, napi 8-10 ora nekem is megvan es nem erzem kenyelmetlennek, pedig nem hasznalok külsö monitort, volt eddig X41-em, T42-m, T61-em es összessegeben eddig ez a legjobb amit probaltam. Szerintem nezz meg egyet ha van ra lehetöseg, a nagyobb kijelzöt leszamitva nem igen tudok erveket a T400 mellett, ja, meg persze az ultrabay, az tenyleg jo dolog ha egyszerrre szeretnel hasznalni ssd-t es vinyot is.
-
N.GÁBOR
aktív tag
audi100td: ha szabad ilyet kérdezni akkor naponta mennyit használod? Nekem ez volna úgymond a fő gépem, így akár napi 8-10 órát is tennem-vennem kellene a masinával.
Piszkosul tetszik, csak tényleg a kijelzőtől tartok, hogy pici lenne. Lehet, hogy valahol kipróbálok egy ekkora notit.
Üdv
-
Scalpel
senior tag
válasz yodamastah #18655 üzenetére
SSD is tervben van, tényleg jó dolog, csak olyat akarok ami, peakben nem fogyaszt 6W-ot, idle-ben meg másfelet és nem kerül egy uncia arany árába...
audi100td:
Nem csak amiatt írják, hogy 3GB, mivel a proci 32 bites? A T60-am ugyanúgy a 945-ös chipsettel látta a 4GB-ot, igaz, hogy csak 64bites oprendszerrel tudtam teljesen kihasználni. -
yodamastah
őstag
Igaz valoban a kontroller miatt csak kb 150mega sec volt 250 helyett. De ami igazan szamit az az hogy szazada az eleresi ido. Emiatt a kulonbseg latvanyos, nem is kicsit. AMikor megvettem az x200s-t HDD-vel, rohelyes volt hogy mennyivel lassabb a gep mint az x60s-em volt elotte
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
válasz yodamastah #18655 üzenetére
ax X60s CPU/chipsetje nem biztos h az SSD keresztmetszetét 100% ki tudja hajtani
tuti, h gyorsabb lesz, de nem biztos, h látványosan[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
-
Scalpel
senior tag
hát ez egy ragyogó kérdés Igazából nem tudom, mert most 1GB van benne, ami nagyon kevés, és a dilemma az, hogy 2GB 6400Ft-ért, vagy 4GB 10600Ft-ért, amiből csak 3,5 GB használható, mivel a proci 32bites. 3GB is egy opció, csak akkor nincs dual channel.
A T60-omban 4GB volt, a Dellemben 3GB, mindkettő elég volt... a 3GB 8700Ft lenne...
Any idea? -
GotoX
csendes tag
Sziasztok!
IBM Thinkpad R40- esben szeretnék processzort cserélni, meg is tettem, a winchester felpörög, a venti meg max- on el kezd menni, de a gép nem indul el. Az új processzor intel 1,7 GHz, 1 MB cache, 400 MHz (RH 80536 390, 7629A556 SL8MP).
Találtam egy Bios frissítést, mert úgy tudom, hogy jónak kellene ennek a procinak lennie bele!
Ez az a frissítés: http://www.driversdown.com/drivers/9008.shtml
Ha tudtok segítsetek!Előre is köszi!
Sziasztok! -
Scalpel
senior tag
Szerintetek megéri az X60s-be 4GB RAM-ot pakolni, vagy elégedjek meg 2GB-tal?
-
Wolfskin
őstag
UPSZ,
a processzor folyamatosan 100%-on ment, most vettem észre hogy fix 798 MHz-n fut (6x).ezt gondolom valamelyik Think... program kapcsolgatja (energiagazdálkodás) win alól. hogyan tudom manuálisan engedélyezni, hogy 1730-ig is fusson?
RMU clockot nem használtam
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
heló
van az eszközkezelőben egy egyéb eszközö/ ismeretlen eszköz, valami ACPI/NSC1100 (???)
elérési útja: ACPI\NSC1100\4&21D0E4F8&0
nem tudom mi lehet, drivert még a neten sem talál hozzá a win7.
nem okoz semmit, csak bosszanttalálkozott ezzel már valaki?
T43/win7[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
srow
csendes tag
Nekem olyan gondom lenne, hogy win telepítésnél a végén fogja magát és kikapcsol, ergo nem megy végig a telepítés teljesen. Ibm thinkpad t41es gépem van. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
A tényálladék? Mi lesz most? - - - Buy the ticket, take the ride.
-
wwhy
veterán
-
lapa
veterán
válasz audi100td #18642 üzenetére
akkor sleep előtt mondj egy modprobe -r xhci -t, és nézd meg akkor elalszik-e.
régebben láttam jutubon egy vidit, amin egy szerencsétlen t2x-et ölnek, de nem adja magát könnyen. már szét volt verve az egész gép, meg szétvágva a panel, de külső monitoron még mindig volt kép, meg szólt a zene. csak azóta se találom a vidit.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
usb kartya nelkül:
snd_hda_intel 25805 2
snd_pcm 87946 3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd 71251 18kartyaval:
snd_hda_intel 25805 4
snd_pcm 87946 4 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd 71251 21
xhci 42423 0N.GÁBOR: Hat, nem tudom, az enyem szet lett zuzva a postan, az egyik sarka teljesen elgörbült es a boritas daraboka tört, mondjuk kapott rendesen, igy annyira nem meglepö. Darabjaira szedtem es 90%-ban vacak müanyag az egesz, pl. az LCD fedel is, szepen el is tört a sarka. De nem fikazni akarom, csak mai szemmel nezve mar szerkezetileg is nagyon elavult, akkoriban biztos jo gepnek szamitott.
1440x900-as T61 utan valtottam 1280x800-as X200s-re es nem olyan veszes a kisebb kijelzö. Viszont joval könnyebb, kevesebbet eszik, tovabb megy akksiröl es igenyesebb az összeszerelese, szerintem ha teheted vasarlas elött probald ki mind a kettöt es csak azutan dönts.
[ Szerkesztve ]
-
N.GÁBOR
aktív tag
Biztosan nem én vagyok az első aki ezt felveti, de próbáld már valaki az USA-beli Lenovoshopból gépert rendelni?
Ha jól láttam, akkor a T420 már 749$-ért elérhető, ami töredéke a hazai árnak. Bár azzal nem vagyok tisztában, hogy erre még mi rakódik rá, de nem hiszem, hogy a járulékos költségekkel együtt is elérné a hazai árakat.
Van valakinek tapasztalata?
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz audi100td #18636 üzenetére
Az tény, hogy a 20-as szériánál még ez hiányzott, de ennek ellenére szerintem azért egészen masszív gépek.
Legalábbis a saját T23-mason iszonyúan jó bírta\bírja a strapát, pedig még bringáról is esett mikor figyelmetlen voltam.Egyébként az x200 nekem is nagyon tetszik, így próbáltam is magam meggyőzni, hogy jó lesz az, de még nem tudtam megbarátkozni a pici kijelzővel, ezért is maradt a T400 mint kiszemelt.
-
audi100td
nagyúr
T20-bol kiindulva en nem vagyok elajulva ezektöl a gepektöl, itt meg nyoma nincs a magnezium ötvözetnek, nem olyan masszivak. Az X40/X41-be 1,8-as PATA meghajto valo, de ZIF-PATA atalakitoval mehet bele zif vinyo vagy SSD is, mondjuk a leginkabb pata kingspec ssd eri meg talan, 16GB-ost vettem ~12k-ert, ez a hely keves lehet, de SD kartyaval bövithetö.
N.GÁBOR: En teljesen elegedett vagyok a Lenovo-val is, söt nem volt meg ilyen jo gepem mint az X200s, beleertve az X40-et es X41-et is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gondwana
addikt
válasz BalazsKKa67j #18631 üzenetére
Az Atheros kártya még anno az X31-ben brutálisan fűtött, amióta átkerült az X32-ben, ugyanúgy fűt, a helyére bekerült 2200-as intel meg nem, szóval még egy gyakorlati megerősítés erre. (Ja, és az Atherost nem is tudom BIOSból kapcsolgatni, hiába eredeti IBM/Lenovo darab, az X32-t whitelistelni kellett hozzá)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
yodamastah
őstag
válasz BalazsKKa67j #18631 üzenetére
Igen a palmrest a wifi kartya miatt melegszik. Egyebkent nem olyan veszes, szoval nem lesz forro. Az x40 mindenesetre huvosebb, kisebb konnyebb. Az x200/s pedig SOKKAL huvosebb De ahogy nezegetem nap mint nap az x60s elegansabb es kisebb gep mint az x200s. Csak netezni meg talan jobb is, az 1024x768 monitora a kisebb DPI miatt kenyelmesebben olvashato. A weboldalak pedig jelenleg meg mindig 1024-re vannak optimalizalva.
-
BalazsKKa67j
tag
válasz yodamastah #18630 üzenetére
Az x6x széria melegedésére reagálva:
Ennek én is utánanéztem amikor ilyet akartam venni és állítólag az atheros féle wifi kártya generálja a hő nagy részét,az intelessel szerelt kevésbé melegedett.Illetve a beépített modemmel szereltek is kevésbé melegedősek voltak,ez esetben valami extra hűtésről írtak ami csak a modemes típusokban volt elérhető.Mindezt külföldi topikokból szűrtem le,de lehet,hogy hibásan,majd a hozzáértők megírják,mert engem is érdekelne. -
yodamastah
őstag
Ha legendas thinkpadet vadaszol, akkor szerezz egy 701C-t
Az x40-et ajanlom, nekem volt SSD-vel, teljesen hasznalhato gep. A legkisebb X amit valaha gyartottak. A hugom hasznalja egy ideje, uti vagja de semmi baja
Sajnos az SSD draga bele, es nehez szerezni, enis kinabol rendeltem. A sajat HDD-je meg olyan lassu hogy az valami rettenet. Hasznalhatatlan HDD-vel.X60s-em is volt, az sokkal jobb gep, SSD-t is konnyu bele szerezni. Win7 aeroval is kivaloan fut rajta, teljesen jo gep mai szemmel is. Egy baja van hogy elegge fel tud melegedni (az osszes x6x ilyen)
[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
ketszer ment el
[ Szerkesztve ]
Szereted az állatokat?
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Segitsetek, legyetek szivesek, mert agyfaszt kapok.
Tomoren, velosen: kulfoldon vagyok, es vettem egy O2 feltoltos, prepaid websticket. Elvileg mobilszelessav, de a legnagyobb sebesseg, amit elerek vele, az gprs-also. 100-bol kb. 3 alkalommal csatlakozik fel a szelesre, mig a mellettem uloknek semmi bajuk nincsen a nettel.
Kivettem a simkartyat a stickbol, beletettem a telefonomba, amely gond nelkul felcsatlakozott a 3gre, ugyhogy nem az elofizetes, esetleg a kartya hibadzik.
Van esetleg valami "titkos" beallitas, amely valamiert limitalja a sebesseget? X40, Win7.
Ja, es igen, beletettem mar mas leptopba, ahol egybol a szelesre csatlakozott, majd utana az enyemen a szelesre, majd ujra a betarcsazosra.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Elore is koszi!
Szereted az állatokat?
-
N.GÁBOR
aktív tag
Egyébként ha szabad ilyet kérdezni, hogy sikerült egy bejáratós T40-hez hozzájutnod, mikor ez a modell már vagy 8 éves konstrukció?
Mindenesetre le a kalappal és grat hozzá.
-
Brae
őstag
válasz audi100td #18620 üzenetére
és mi a helyzet a korábbi modelekkel? X22, X23, X24 ezek, amik leginkább megmozgatták a fantáziám. Gondolom ezekbe ZIF csatolós 1,8colos vinyók vannak, nem fér be egy ZIF-->Pata átalakító egy 1,8-as ssd-vel?
Egyébként nem fő gépnek kell, elég a Pentium 3 teljesítmény, tehát a cpu teljesítmény nem szempont.
N.GÁBOR Mert nem a használati értéken van nálam a hangsúly, egyszerűen szeretnék egy ilyen legendás modellt birtokolni. Ez olyan dolog nálam, mint mikor gyűjtöttem a BBA (Built By Ati) videokártyákat (főleg ami még made in Canada, Radeon 8500 és társai). Lehet, hogy a Sapphire, Powercolor, Gigabyte stb. is volt olyan jó, de mégse az kellett
A T40-em egy német irodában pihent sokadik gépként, gondolom sosem azt használták, egyébként elég könnyen ki lehet fogni megkímélt példányokat, itt a PH!-n is láttam már.[ Szerkesztve ]
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz BalazsKKa67j #18617 üzenetére
Hali!
Eddig a legolcsóbb amit láttam az azt hiszem 150 volt. Az üzemidejéről sajnos nem tudok nyilatkozni mert még nem volt ilyenem.
Üdv
-
N.GÁBOR
aktív tag
Hali!
Miért jelented ki ennyire határozottan, hogy Lenovo nem kell?
Lehet, hogy én vagyok tudatlan, de hiába vette át a Lenovo a PC-s üzletágat, a szakemberek maradtak nem?
Nah, meg nem utolsósorban ThinkPadek vannak az F1-ben is meg ha jól tudom a Nasanál is.Szóval azért csak nem rosszak a Lenovok.
Persze nem okoskodni akarok, hisz Lenovom, még nekem sem volt. (T23-mat hajtok)
Üdv
-
franc0
őstag
X60.
Ha SSD-t akarsz, kell a SATA és a Win7. Ez a legrégebbi X modell SATA-val, a Win7-nek pedig elég a Core Duo proci.
Nekem T60 van SSD-vel, ugyanaz a hardver. Le leszel nyűgözve. Netbook árban lesz egy komoly subnotid.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
lapa
veterán
válasz audi100td #18615 üzenetére
akkor a következőt kéne megnézni:
1. elindítod a gépet kártya nélkül, és mondasz neki egy lsmod -ot. kijön egy hosszú lista, elmented (ctrl + shift C és V a terminálból másol / -ba beilleszt).
2. bedugod a kártyát, és megint lsmod. pár sor különbséggel ez ugyanaz, mint az előző, nekünk pont a pár sor kell. írd be mik a plusz sorok.
[ Szerkesztve ]
-
BalazsKKa67j
tag
Egy x300-nak hol mozog mostanában az ára használtan?Illetve takarékon mennyi az üzemideje?
Köszi! -
Brae
őstag
Nagyon meg vagyok elégedve a T40-esemmel, ezen felbuzdulva szeretnék egy X szériás Thinkpad-et is Melyiket ajánljátok? Mik a típushibák, mire figyeljek vásárláskor?
A kritériumaim: csak 2005 előtti IBM kell, Lenovo nem. Lehetőleg lehessen bele ssd-t tenni. Legyen benne wifi. -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz BalazsKKa67j #18598 üzenetére
Hali!
A hétvégén szeretném tesztelgetni a T23-mast, aztán ha tényleg nem éri meg javítgatni, akkor kénytelen vagyok váltani. Van már ugyan egy kiszemelt T400-as, de ha végül az R500 mellett döntenél, akkor szívesen meghallgatom az ajánlatodat.
Üdv
GáborMay the force be with you!
-
audi100td
nagyúr
válasz Intelligencs #18611 üzenetére
ezt amugy kep alapjan mondom, X220 meg nem volt elöttem, de ranezesre hasonlonak tünik
-
őstag
Köszönöm a választ! Én is megfigyeltem hogyan használom az SL300-at, és teljesen máshogy tartom, ha az ölemben van, vagy ha az asztalnál ülök. Nyilván a boltban vszeg állva tudom megnézni, ahogy aztán sohasem fogom használni.
Szóval én is úgy gondolom néha, hogy lényegtelen, néha viszont úgy, hogy nagyon is fontos. Viszont audi100td kolléga azt írta, hogy kb. egyforma hely van a csuklótámasznak mind az x200s, mind az x220-on. Tehát akkor ez nem szempont a kettő közötti döntésben.
Még gondolkozom.
The Amiga, Born a Champion
-
lapa
veterán
válasz audi100td #18608 üzenetére
kb a setétben tapogatás van, de ha suspend előtt mondasz neki egy:
modprobe -r usb_storage
parancsot, az használ? mert ha igen, akkor lehetne scriptelni, hogy elalvás előtt így kapcsolja ki, ébredéskor meg vissza.
van benne lemez mikor szuszpendálnál egyébként, vagy csak a kártya?
-
audi100td
nagyúr
válasz Gondwana #18605 üzenetére
dmesg:
[ 1468.106033] PM: Syncing filesystems ... done.
[ 1468.108201] PM: Preparing system for mem sleep
[ 1468.108204] Freezing user space processes ... (elapsed 0.00 seconds) done.
[ 1468.109003] Freezing remaining freezable tasks ... (elapsed 0.00 seconds) done.
[ 1468.109036] PM: Entering mem sleep
[ 1468.109049] Suspending console(s) (use no_console_suspend to debug)
[ 1468.131377] pm_op(): usb_dev_suspend+0x0/0x20 returns -2
[ 1468.131380] PM: Device usb9 failed to suspend: error -2
[ 1468.131382] PM: Some devices failed to suspend
[ 1468.193162] PM: resume of devices complete after 61.775 msecs
[ 1468.610213] PM: resume devices took 0.480 seconds
[ 1468.610220] PM: Finishing wakeup. -
Gondwana
addikt
válasz audi100td #18604 üzenetére
Ööö... dmesg | tail esetleg?
(ha nem boroztam volna be az előbb, most eszembe nem jutna pl megnèzetni veled, h az Always-on usb-t kikapcsoltad-e - és màskor kevesebb taurint önts a billentyűzetre)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
audi100td
nagyúr
most felhuztam egy ubuntu 10.04-et, de mar megint nem müködik a sleep, a rendszer teljesen friss, nem raktam fel semmit, csak az operat, flashplayert es a frissiteseket, nincs valakinek ötlete
-
válasz BalazsKKa67j #18598 üzenetére
Ha eladó lesz a T400, keress meg privátban
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Villanyszerelés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest