Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
albi31
aktív tag
már lejárt a szerkesztési idő!
Itt próbáld meg,persze írj nekik,hogy mid van,és csak ha megerősítik,akkor vegyél csak tőlük!
-
albi31
aktív tag
válasz Sinter 008 #33694 üzenetére
mondom,magától azért indul el,mert le lett véve a CMOS elem,utána,már nem fog magától elindulni,vagy csak akkor ha az elem már nem tartja a 3V-t,akkor is ez van,mert ez táplálja a BIOS beállításokat....hát kapcsolóba még nem láttam zárlatost,és sajnos ezt nem úszod meg szakember nélkül!
(#33696) Wa2x_ : Nem biztos,hogy cserélhető csak a venti,lehet hogy csak kompletten házzal együtt heatpipe nélkül!(Ebay-n nézd meg!..és ha lehet Európából rendeld meg!)
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ahhoz, hogy a HP Pavilion dv6-3106-sl notebookomhoz hol találnék megfelelő ventilátort? Van erre valami speciális oldal, ahol kiírja, hogy milyen típusok kompatibilisek ezzel a modellel?
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Sinter 008
csendes tag
válasz albi31 #33692 üzenetére
Mikrokapcsolos..es szerintem itten lehet valami bibi,zarlat..lehetseges ez?most hogy kivettem az elemet indul magatol ahogy aramot kap.Alapbol a kapcsoloval volt valami bibi mert nehezen,olykor egyaltalan nem is indult .most gombnyomas nelkul indul...mondjuk e nem annyira nagy problema..a lenyeg hogy mennyen.de ha lehetne akkor inkabb kijavitanam ezt a hibat.Szervizbe nem akarom vinni mert nem szivesen koltenek erre a gepre ha nem egetveroen szukseges.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Rengeteget töprengtem ezen az új HP ProBook 400-as szérián és már kezdtem megbarátkozni egy 455 G1 ProBookkal. Szinte az összes utóbbi időben közzétett videót és tesztet meg- és átnéztem erről az új négyszázas szériáról.
Viszont a fakó kijelző miatt lemondok róla. Pedig ár/érték arányban ez lehetne az egyik legnormálisabb gép a honi piacon.
Fényes panellel vagy egy jobb matt (mint az 1600x900 felbontású T500-ban volt) és színesebb kijelzővel jó vétel lenne, de így a pötyögtetésen kívül nem sok mindenre használható.
-
albi31
aktív tag
válasz Sinter 008 #33691 üzenetére
ha lehúztad az alaplapi elemet is akkor elindul magától,ez normális,az viszont nem,hogy bekapcs. gombra nem reagál..most hirtelen nem emlékszem,hogy kábeles vagy mikrókapcsolós?
-
Sinter 008
csendes tag
Üdv mindenki.Ma neki ugrottam HP Compaq nc6320 Notebook-om takaritásának (nem eloszor csinalok ilyet)problémázott a bekapcsoló gomb és azt is alaposan megtisztogattam kiporoltam.Szépen széjjel szedtem a laptopot jól kiporoltam,lepasztáztam a procit.amikor pedig összeraktam nem működött a bekpacs gomb egyáltalán.Újra széjjel szedtem,s amikor összeraktam ujra és bedugtam aram alá magától bekapcsolt (az aksi jo ideje nem mukodik)Ez mitol lehet?tud valaki segiteni?.Eljatszotta ezt a figurat, hogy mire osszecsavaroztam volna mar igysem kapcsolt be,aztan mikor megint szetszedttem ujra bekapcsolt.Ezt a dolgot eljatszottuk vagy 5 x/egyelore most bekapcsolt teljesen magatol.Nme reagal a bekpacs gond abszolute semmit
Valakinek van otlete mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz albi31 #33688 üzenetére
Szalagkabel csere megvolt, mozgatasra nem romlott a kep elotte sem, de gondoltam hatha ugy reccsent el a kabel, hogy nem akar mar sem romlani, sem javulni mozgatasra (ritka)
Viszont most kijelzorendeles lenne, de mi van ha a kimenete reccsent az alaplapnak...jo lenne egy kolcson kijelzo es akkor kizarhatnam a dolgot egyszeruen.
Mindenesetre most a gazdja azt mondta nem akar belemenni a proba kijelzo vasarba, igy egyenlore "megoldott" a dolog...persze nem, de a keres az keres...
-
nepszter1
addikt
Kaptamegy Compaq CQ58 gépet aztán win7 raktam de de az istenért se akarta felengedni a wifi drivert , lan driver felment szóval utp keresztül van net... öteltek ?
-
albi31
aktív tag
válasz Devid_81 #33687 üzenetére
első körben,TFT előlap le,és mozgasd meg a LVDS(fly)kábelt,hátha reagál,bár ha jól emlékszem,ezt már írtad,hogy cserélted,ha igen,akkor ez storno,másodjára a kijelzővel próbálkoznék,de mivel nincs másik kijelződ(kölcsönbe sem tudsz kérni?)így én sem tudok okos lenni,még akkor sem,ha feltöltesz egy képet róla,de azt tudom mondani,hogy ritkán szokott VGA probléma lenni velük,más problémájuk szokott lenni,ami ezzel nem összefüggő!..persze,nem kizárt a VGA hiba sem,de ilyen állapotban nem láttam rossz HD3200-t,csak totál halott állapotban.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Lenne egy kis problemam egy geppel, hatha valaki jart mar igy, vagy latott hasonlot:
Windows bootnal piros a kep, kiveve a win logot.
Winlogo korul ugy nez ki mintha ramhibas lenne a videovezerlo, nem eleg, hogy piros, de meg eleg toredezetten is teszi a logo korul, mintha kis felbontason nem lenne elmosas (persze eleve nincs elmosas, de itt a latvany erosen arra hasonlit)...de kb 320x200 as felbontast kepzelj el 17-es kijelzon.
Windowsban a talca fele piros pixelekkel tele, radasul a kep maga ahol "jo" ott olyan mintha CRT neznek gyenge jelerosseg mellett...
Radugott kulso monitoron tokeletes a kep, bootnal, windowsba, barhol.
Kabelt csereltem, nem oldotta meg, kovetkezo a kijelzo csere lenne, de attol felek nem oldja meg es a tulajnak belekerul majd a vegen 60-80 fontjaba a probalkozas, es maga a noti alig er mar annyit....
Valami a fekete "szin" korul tortent, mert az tulkepp nincs, egy bizonyos sotetsegi arnyalat utan a szurkek mar pirosak.
Otletek?Tipusa: hp pavilion dv7-1260us
...
-
Ice&Lime
veterán
válasz SeniorTilla #33685 üzenetére
bocs, de nem nekem kellett.
-
veterán
válasz Ice&Lime #33684 üzenetére
patás ssd nincs ha jól tudom
legvégső esetben, ha a hdd-t satás, akkor tedd a hdd helyére az ssd-t, az odd helyére a hdd-t (na ezt visszaolvasva jót röhögtem a fogalmazáson )
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Ice&Lime
veterán
válasz #89874944 #33681 üzenetére
Szia, én pont egy optibay-t (beépítő keret) is árulok most, ha érdekel írj egy prv-t.
Egyébként érdemes a hdd helyére tenni az ssd-t és az optikai meghajtó helyére az optibaybe a kivett hdd-det, így egyben van mind a két háttértárolód és kéznél van ha kell.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz abacsx #33623 üzenetére
csinálj néhány mély-lemerítést és hosszú feltöltést, és nézd meg utána
mennyi idős az akksi?
mély merítés: alacsony akkuszázaléknál lépj be a bisoba, és hagyd úgy a gépet (ilyenkor nem megy az energiagazdálkodás, így lehet legjobban lemeríteni az akksit)
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
abacsx
tag
(#33623) erre valaki? nemtom, hogy kell linkelni...
[ Szerkesztve ]
do not underestimate the power of the dark side
-
bexzy
csendes tag
válasz SeniorTilla #33675 üzenetére
Köszönöm!
-
-
veterán
-
veterán
-
Ice&Lime
veterán
Szerintem sajnos úgy tűnik amd athlonnál ez normális lehet.
A friss os, hogy újratelepíted a windowst és minden driver stimmel rajta. Egy régen belakott, agyontelepítgetett rendszer is sokat tud rontani a hőfokokon, mert sok felesleges program bezavarhat a háttérben és terhelheti a procit és emellett szemetes lehet az oprendszer, tehát lassú is.
Az újrapasztázás olcsó volt annyiért, van ahol 7ezerért is csinálják, persze nem mindegy milyen szakszerűen és hogy milyen minőségű pasztával ezt hozzá kell tenni.[ Szerkesztve ]
-
bexzy
csendes tag
válasz Ice&Lime #33670 üzenetére
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02548225&cc=hu&dlc=en&lc=hu
Ilyenem van.
Elvileg nemrég volt tisztítva, én legalábbis úgy vettem.
Friss os? Ez mit takarna? Bocsi, csak nem vagyok ezekben a rövidítésekben otthon.Barátnőmnek 1700-ért pasztázták újra az Asus gépét. Ez szerintetek reális ár, mert én olyan 3-4 közt olvastam ezeket.
-
Ice&Lime
veterán
Félreértés ne essék! Egyikünk sem szídta, egyikünk sem tett ilyet, hanem tényeket állapítottunk meg és a tények az új elitebook tekintetében nagyon keserűek. A lényeg, hogy nem a megszokott elitebook szint. ...És ez minket is szomorúan érint.
(#33669) bexzy: az attól függ milyen proci és milyen gépről van szó.
ha viszont már régen volt karbantartva, akkor éerdemes kitisztítani és újrapasztázni, emellett egy friss os sem árt neki,,,,és így a laptopod élettartamát is növeled vele.[ Szerkesztve ]
-
bexzy
csendes tag
Sziasztok!
Holnap jön a másik adapter a géphez, sikerült találnom egy hozzá valót a géphez.
Vettem alá egy hűtőpadot, mert néha felpörgött a venti elég hevesen, mert nagyon közel van az asztalhoz.
Mennyi az elfogadható hőmérséklete a laptopnak, ha mondjuk csak netezek rajta?
Nekem most olyan 58 körül van a proci, 37 a vinyó benne. Ha videót vagy filmet kezdek el nézni, akkor kezd el pörögni a ventilátor jobban, akkor 63-64 fokos a proci.
Jók ezek az értékek?
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33667 üzenetére
Úgy értem, hogy a vékonysága miatt szidjátok?
Csak kíváncsi vagyok.
Én is féltem anno, hogy a 625 vékony kis zsanérjai hogy bírják majd, de azt kell mondjam, hogy 2,5 év után még ugyanolyan, mint újonnan volt. Nem lötyög, nem tört el, igaz nem is dobáltam a gépet. Ha más nem, legalább ez normálisan működik még rajta. Ezek alapján én annyira nem tartok már a vékony zsanéroktól..
-
Ice&Lime
veterán
válasz AxBattler #33664 üzenetére
Én is pont ezt akartam mondani, valószínű dell lesz nekem is a következő, hacsak nem történik ott is ilyen nagymértékű költséghatékonyság és nem e lesz addigra a 6-os szériás latitude-ből egy drága inspiron...
(még mindig alig akarom elhinni, hogy ez lett az elitebook-ból.......)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz AxBattler #33658 üzenetére
Gondolom azért, hogy még egy adag lóvét leakasszanak arról, aki IPS-t szeretne.
Nagyon jó alternatívák vannak helyette, korrekt áron.
-
Dhampir
félisten
A 450 G1 és a 455 g1 paneljét láttátok már? Vajon milyen színhűség és betekintési szögek jellemzik?
-
félisten
válasz SeniorTilla #33657 üzenetére
Igen, így értettem.
Nem tudom, hogy azt a Dreamcolor-t miért csak a Workstation gépekbe rakják - és ott is csak opcionálisan..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veterán
válasz AxBattler #33655 üzenetére
Már bocsánat, de a konzumer gépeknek jobb kijelzője van, szebb képük van mint az üzleti szériának. Nem tudom erre céloztál-e. Persze ne a 99 900.-Ft-os F*S kategóriát nézd, hanem a normális konzumer gépeket.
Amúgy a kijelző és a káva tiszta Envy X2 felling.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Öö, így első pillantásra:
- bill.: jó a világítás, de kár a numpadért;
- eltűnt az ODD, és az Expresscard, ezeket azért bennhagyhatnák a 15,6"-os modellben;
- ha már consumer irányba mozdulnak, a gagyi kijelzőt lecserélhették volna, ha már nincs IPS, akkor legalább Dreamcolor;
- számomra gagyi dizájn: se nem üzleties, se nem igazán divatos (a bill. környékének kialakítása különösen béna a nagy kasztnin belül);
- gagyi zsanér az előzőekhez képest;
- a kötelező Ultrabook-matrica....Szóval olyan két szék között a pad alá esésnek érzem.
Az új generációs üzleti gépek közül már csak a Latitude-ot vélem igazán minőséginek, a többi számomra kukszi...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
sagit
veterán
HP EliteBook 850: Nyakkendő fogyókúrán
Am még mindig nem sikerült kiderítenem hogy melyik chip a Bios chip a 2530p alaplapján.
Én erre gondolok, más?
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
426os
őstag
Köszönöm a tippeket, hétvégén szétkapom újra és megnézem. Mindenesetre érik a laptopcsere, de attól függetlenül ha ez a probléma, valószínűleg kicserélem majd.
.
-
Drenadar
veterán
válasz SeniorTilla #33651 üzenetére
én azért örülök, hogy ilyen baja nincs az én cuccomnak
-
veterán
-
maxXchip
csendes tag
Mikroszkópikus hajszálrepedésen is el tud tűnni belőle a cucc illetve a vákuum, nem biztos hogy van látható repedés.
Ellenőrizni tudod hőkamerával, de ha nincs kéznél, kiveszed és pár másodpercig pld öngyújtóval melegíted az egyik felét, a másik végének is szinte azonnal (1-2mp alatt) érezhetően melegednie kell.
Csak az érdekesség kedvéért, meg nem is biztos hogy a notikban ez a típus van, de van olyan heatpipe amiben 1 csepp alkohol másodpercenként több százszor párolog el meg hül vissza folyadékká ezzel hőt felvéve-leadva, azért ilyen hatékony a hővezetése.
Mennyibe fájhat itthon egy ilyen heatpipe?
Szerintem kb. 3000 jó ár egy komplett coolerért.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Drenadar #33648 üzenetére
Ez benne van a pakliban, de ha így lesz, akkor már legalább azt tudja, hogy a hővezető cső jó.
Ha nem vállalja be, akkor el kell vinni szervizbe, ahol van hozzá tesztalkatrész, stb. Persze ez is pénzbe kerül.
-
Drenadar
veterán
válasz SeniorTilla #33647 üzenetére
És ha szegény fórumtárs vesz egy új cuccot, és azzal is rossz lesz?
-
veterán
-
Drenadar
veterán
válasz SeniorTilla #33645 üzenetére
és hogyan lehet ezt ellenőrizni?
-
veterán
nem a heatpipe kell, hanem az egész hűtőtönk, ez egy egységet alkot vele
látható külsérelmi nyom nélkül is el tud illanni a gőz a csőből, mint a klímákból is
-
426os
őstag
válasz maxXchip #33643 üzenetére
Az 1-2 ki van zárva. Viszont a 3 érdekes és akár logikus magyarázat is lehet, bár a hűtőn semmilyen külsérelmi nyom vagy hiba nem látható (én legalábbis nem fedeztem fel semmit, amikor szétszedtem).
Majd szétkapom valamikor újra és tüzetesebben megvizslatom.Mennyibe fájhat itthon egy ilyen heatpipe?
Egyébként külföldi oldalakon keresgélve sokan panaszkodnak 625-nél túlmelegedésre, lehet, hogy selejtes vagy rossz minőségű hővezetőkkel szerelték egy jó részét. Most bogarat ültettél a fülembe, kicsit utánajárok a dolognak. Eddig nem gondoltam, hogy ez is lehet probléma..
-
maxXchip
csendes tag
Lehetséges hibák még:
1. Eltömődött lamellák, nézd meg átlátsz-e a hűtőbordák lamellái között.
2. Eléri a hűtőtőmb a processzor tetejét? Teljesen felfekszik?
3. Lehet hibás heatpipe is, megtört, vagy üres, lehet hogy kimaradt vagy eltűnt belőle a hőátadó anyag (ammónia, alkohol, stb...), a nélkül pedig töredékére csökken a hűtőteljesítménye.Üdv: Ádám
-
veterán
válasz Coleszi #33641 üzenetére
akkor ha garis, vissza kell küldeni, ezért van a garancia
ne te szenvedj vele
ráadásul a géphez háztól-házig garancia van, ki sem kell lépned a lakásból
-
Coleszi
tag
válasz SeniorTilla #33640 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Szokott fura dolgot csinálni, általában az asztalom össze vissza rendezi, volt mikor nem mindig működött a touchpad és most ez.. -
veterán
válasz Coleszi #33639 üzenetére
Hát maguktól csak úgy nem szoktak megváltozni a dolgok...
Sztem csinálj teljes recovery visszaállítást, okosabbat a szervizben sem fognak mondani. De ha úgy gondolod, győződj meg róla, hívd fel őket holnap a 06-40-200-629 számon munkaidőben.
-
Coleszi
tag
válasz SeniorTilla #33638 üzenetére
Ezt a váltásos mizériát akkor kezdte el mielőtt frissítettem volna bármit is. Az egyik bekapcsolásnál úgy gondolta, hogy neki olyan opció már nem lesz, hogy átváltsak Intelről és csak feldob egy ilyen hibaüzit.
-
veterán
válasz Coleszi #33637 üzenetére
nem. a teljes újratelepítés a teljes újratelepítést jelenti, nem driver installt
sztem valamit elcsesztél a sok frissítéssel, és most ezért nem tudsz váltani
-
Coleszi
tag
válasz SeniorTilla #33636 üzenetére
Még azzal nem próbálkoztam, most visszaállítottam 2 nappal korábbira a rendszert (azzal értem el, hogy angol lett a szöveg). A teljes újratelepítés alatt a chipsetet és minden kipipálását érted?
-
veterán
-
Coleszi
tag
Sziasztok!
A következő probléma merült fel:
Vmi ötlet?Gép: HP Pavilion dm4 2140ez
Hiba: nem müxik az amd switchable graphics, azaz nem tudok átváltani a HD3000-ről a ati radeon hd6470M-re.Kiírt valami hasonlót, hogy engedélyezzem a kijelzőkezelőnél az AMD driverét... Ezek után megkerestem a legfrisebb catalyst control centert és eltávolítottam (mivel semmit sem ért), az letörölte a szükséges drivereket is... Hiába telepítettem az összeset újra, még HP recovery manager progival is, nem érzekeli, pontosabban ha jobb egérgombbal kattintok, hogy váltson át, még a lehetőséget sem adja meg.
A gép még egyébként garis, ha ti sem tudtok segíteni, akkor vigyéék el azt dobják bele a dunába...
Köszönöm!
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33631 üzenetére
1) De valószínűleg tudnék csinálni alapjáratot úgy is, de az már ennyire sem lenne életszerű, mint a mostani teszt volt.
2) Tudok gépelni, mert külön bill+egér van rákötve (legalábbis amikor itthon használom).
3) Ez csak teszt volt, de nem hiszem, hogy ha össze van rakva rendesen, akkor bármilyen hűtőpad érne annyit, mint a mostani szétszedett állapot. Még 1-2-3 hónapot remélem kibír aztán ha sikerül lecserélem.[ Szerkesztve ]
.
-
Ice&Lime
veterán
1.Úgy nem tudsz alapjáratot csinálni, hogy ne fusson semmi, tehát a cpu használat 0-1% legyen?
2.Ennél az aljzat leszedéses-alátámasztós megoldásnál, hogyan tudsz gépelni kényelmesen a laptopon, mert elég kényelmetlennek tűnik.
3.így elénézve még mindig jobban járnál egy minőségibb hűtőpaddal.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
426os
őstag
Sikerült 10 fokot lefaragni a proci hőmérsékletéből!
Miután 3x kikapcsolt egymás után túlmelegedés miatt miközben megvolt nyitva pár pdf, kép és közben megnéztem egy HD youtube videót, lekaptam az alját és így járattam, egy kis extra emelés mellett, hogy biztosan kapjon levegőt.
Az első kép 5 perces üresjárat mellett készült, semmi nem futott szinte. A második képnél egy random 240p-s (!) videót indítottam el youtube-on és hagytam menni pár percig.
A gond ezzel a megoldással csak annyi, hogy max a teszt idejéig megoldás és egyébként is, ilyen körülmények között már jegesnek kellene lenni a gép aljának. A hőmérőt még elfelejtettem a gép mellé tenni, hogy látsszon, de amúgy 24,5 fok van a géptől fél méterre.Komolyan mondom, ha nem lenne szükségem a gépre, felajánlanám Bacsisnak (ha még foglalkozik ilyenekkel), hogy kisérletezzen vele..
[ Szerkesztve ]
.
-
törölt tag
válasz Ice&Lime #33620 üzenetére
Jaja Mondjuk az ujjnyomat tök jó dolog, csak egyiken se működik bug nélkül. Felteszem a protect tools-t és kilövi az alvó vagy épp a hibernáló lehetőséget. Külföldi fórumokon, és a support-nál sincs rá megoldás (én nem találtam, sokat szívtam vele). Amúgy jól működne, leszkennelem az ujjam és már nyitja is.
(#33621) zoliarsnl:
Esetleg vegyél bele párszázért ebay-ről egy mikro usb wifi adaptert, az menni fog.[ Szerkesztve ]
-
abacsx
tag
sziasztok, hp probook 4330s akkumulátora 71 százalékot mutat, a hp support assistant nem ismeri fel. Jelenleg azt írja, 71 % és nem tölt, de ezt írja akkor is, ha leveszem fél órára a töltőről.
do not underestimate the power of the dark side
-
petiwr
senior tag
Sziasztok! Szerintetek HP Pavilion g6-2100sh milyen notebook mennyire megbízható?
-
zoliarsnl
csendes tag
Sziasztok!
Hp EliteBook 8530p-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Korábban ki lett belőle szerelve a wifi kártya, aminek a visszaszerelésére nincs lehetőségem. Viszont ma két különböző wifi kártyát is belepróbáltam(Atheros, Broadcom) de mindkettőt unsupportednek írta. Egy külföldi fórumon olvastam egy ilyet:You can only use the wireless cards listed in the service manual and they must be for your PC with the HP part numbers on them. If you attempt to install any other wireless card, your BIOS will give you an error 104. Unsupported Wireless Card. The computer will boot no further until you remove the unsupported card.
Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy csak az a wifi kártya használható, amit kifejezetten az én gépemhez, annak azonosítóival gyártottak. Tehát az az 1db működne amit eredetileg kiszereltek belőle?
Illetve még annyi, hogy erről mi a véleményetek? [link]
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ice&Lime
veterán
válasz #27813376 #33619 üzenetére
Igen, mind nagyon jó kis gép, amiket mondtál, bezzeg a mostaniak...........
Mekkora már, az nc4400 nagyon püpecnek néz ki, és a kijelző káváján van az újlenyomatolvasó,hmm, jó.(#33618) batonyo: azért lenovo-nál is megvan, mint minden laptopnál, hogy az olcsóak nem valami strapabíróak. ott is a komolyabbak a jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ice&Lime #33617 üzenetére
A párom egy NC4200-as gépet, hugom egy NC4400-as, én pedig egy 8530p tipust használok.
Már egy ideje ilyenek vannak csak a családban. Előtte ezek is voltak, mind nagyszerű gép, csak ennyit tudok mondani róluk: 6930p, 2530p, EVO N610, NC6220. Mind matt kijelzős, én azokat preferálom a tisztítás miatt. -
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33617 üzenetére
Én ahogy látom a környezetemben azért 140-150k fölött már lehet találni normálisabb gépeket. Legalábbis azokkal nincs gond tapasztalataim szerint. Én konkrétan Lenovo gépeket nézegetek mostanában, de mondjuk ez már eléggé off, úgyhogy nem is folytatnám a beszélgetést ezzel kapcsolatban.
Esetleg az indításkor feltűnő internal battery error (601) üzenettel kapcsolatban ha valakinek van tapasztalata az írhatna valamit.
A HP honlapja szerint a belső (bios) elem energiaszintje alacsony, de véleményem szerint 2,5 év alatt csak nem kellene lemerülnie. Meg nem is tudom cserélni a hátlap levételével..
-
Ice&Lime
veterán
Apukámnak egy ilyene van 2005 óta és én is nyüstöltem rendesen 3-4 évig és mondhatom nagyon pöpec gép. (rendesen hűt, nem zajos, nem meleg, jó a wifije, átlagos felh.-ra tökéletes még mindig).
Mostaniak amik vannak a piacon 140-180 ezerért azokra sem cserélném le ezt a 2005-ös gépet.
Ennyire silányak a mostaniak.[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33615 üzenetére
Hát az biztos, hogy nem ennyire low-budget gépet fogok venni Anno az árához képest (95k volt 2011-ben) egész jó teljesítményadatokat tudott felmutatni, de cserébe szar a hűtése, nagyon rossz minőségű és igénytelen a ház kidolgozása. Mivel ez az első laptopom és előtte nem is voltam járatos a témában, ezek csak később kezdtek feltűnni. Ezért is van most az, hogy inkább gyűjtök, aztán veszek valami jobb minőségű gépet és nem feltétlenül azt nézem, hogy a legjobb teljesítményű legyen.
.
-
426os
őstag
-
Ice&Lime
veterán
bocs megint nem fogok visszaolvasni, nézd el nekem, pontosan milyen gép is a tiéd?csak érdekel mi ez a forró gépezet...
(#33611) SeniorTilla: amúgy igazad van, egy ennyire gázos gépet nem szép dolog eladni. előtte megkéne csinálni, mondjuk utána meg már azért nem kell eladni...
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
válasz SeniorTilla #33611 üzenetére
azért írtam, hogy hűtőpaddal adja el...
Már kipróbált minden félét, ha csak nem rontotta el a pasztázást, mi lehet a baj? a gép kitakarítva, azt mondja a ventilátor rendesen üzemel... -
veterán
válasz Drenadar #33608 üzenetére
Ne haragudj, de ez nem megoldás.
A géppel hűtési probléma van, meg kell keresni mi miatt kevés a hűtés, és megcsinálni/kicserélni, ennyi.
Az, hogy eladja valakinek, nem megoldás, hanem átverés.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Ezt nem hiszem el.
Kínomban fogtam gép kikapcsol akku kivesz mondom hátha.akku vissza gép elindít és nincs hibaüzenet látja a pendriveot is.
Ez az akku dolog nem fért a fejembe így HP support asssistant elindít,akkukezelés lefuttat ezt írja:
Állapot: Kalibrálandó(21)
Lehet hogy akkut kell vennem.Most kb1 órát bír.Nem tudom ez a kalibrálás segíthet e vagy placebó?[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
-
Drenadar
veterán
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33605 üzenetére
Igen, megnéztem. Megvan nyitva böngésző, torrent, pár pdf és az Aida64. Eközben néha felugrik 10-15 max 20%-ra a procihasználat, de amúgy semmi extra, inkább 5-10% körül mozog. Ha csak a pdf-et nézem és nem csinálok semmit 75 fok körül van a proci, ha megnézek egy weboldalt, mondjuk felnézek ide, akkor felmegy kb 85-re.
Semmi nem indokol ekkora hőfokot.
Mivel mindig melegedős fajta volt, csak a random kikapcsolásokat kezdte el produkálni az utóbbi pár hónapban, most kezdtem vele érdemben foglalkozni. Én azt gyanítom, amit előbb is írtam, hogy borzasztóan alul van méretezve a hűtése, vagy legalábbis nem ehhez a procihoz tervezték. (Ez a TurionII p560 a legerősebb, amivel szerelték).
Mostanában nincs pénzem cserére, amennyit meg kapnék érte, abból nem tudok számomra megfelelő gépet venni.[ Szerkesztve ]
.
-
Ice&Lime
veterán
bocs, nem olvastam annyit vissza.
hát, ha már pasztáztad és takarítottad és wolt win újratelepítés is, akkor érdekes a dolog.
én sem hiszem, hogy a paszta fogja akkor megoldani azt a durván 30fok különbséget alapjáraton..és megnézted már feleadatkezelőben, hogy alapjáraton milyen folyamatok/szolgáltatások mennek és hány %-on jár a proci?
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33602 üzenetére
Azzal kezdtem az első hsz-emet, hogy tegnap kitakarítottam (alig volt kosz benne) és újrapasztáztam. A Win7 nemrég volt újratelepítve hdd csere miatt (az is megadta magát így 2,5 év után..)
Majd még megpróbálom azt, hogy veszek valami drágább pasztát, hátha ér valamit, de nem gondolnám, hogy annyit javítana a helyzeten. Most egy 500Ft-os fehér noname paszta van a procin/vga-n).
-
dh66e
veterán
válasz SeniorTilla #33596 üzenetére
Köszi a segítséget,próbáltam már mindent amit lehet.
Annyit sikerült kiderítenem hogy egy samsung ezeréves pendrive-al van baja szerintem az kavar be a windowsnak mert azt egyáltalán nem ismeri fel csak jönnek a hibaüzik.A többi 2.5"külső(WD) vinyóval nincs baja
Az mondjuk érdekes hogy a médiaplayer felismeri és látja is az adatokat rajta.[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
válasz SeniorTilla #33597 üzenetére
A ventillátor fúj mint az állat, egy youtube videó alatt is felpörög maxra és olyan hangja van, mint egy MIG29-nek. Bios a legfrissebb. Hűtőt nem igen hiszem, hogy tudnék cserélni, tudtommal nem csereszabatosak a rendszerek, mint az asztali gépek esetében. Egyébként én arra tudok gondolni, hogy a gyárban a legkisebb teljesítményű verzióhoz méretezték a hűtést, aztán eszükbe jutott, hogy árulhatnák picit erősebb procival is, de a hűtést nem igazították hozzá..
.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Synology NAS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Projektor topic
- OpenWRT topic
- Suzuki topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Lenovo Thinkpad L14 Gen3 AMD Ryzen 5 PRO, HUN billentyűzet, csere és beszámítás is VAN!
- Dell Precision M4800 backlit billentyűzet, ventik
- Dell Precision 5540 aksi ès palmrest-touchpad UK
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 2TB NVME SSD
- Exkluziv-6 Magos-Ryzen5-Dell 5515-15.6"FHD,IPS-8G DDR4-512G SSD-Magyar Világitós-4 órás-Mesés ár-Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest