Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
válasz amdathlonxp #34399 üzenetére
Keress itt valamit, 40 körül már szerintem találsz Thinkpad-et/Latitude-ot is, az még sokáig fog üzemelni. Igaz nem HP-k (bár biztos az is van ennyiért), de minőségi darabok.
[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
Uh, hát alapból feltételeztük szerintem mind, hogy ki volt takarítva rendesen.
Teszteld! Indíts el valami nagy terheléssel járó programot és ha úgy felmegy 90 fok fölé, esetleg kikapcsol, akkor gond van. Mondjuk terhelés nélkül nekem a 60 is soknak tűnik, főleg ha pörgetni kell hozzá a ventit és nem csöndben 60 fokos..
-
426os
őstag
Lehet, hogy a paszta jobban átadta a hőt,
Újonnan 10k+ ára van ezeknek (HP 625-be 11k körül lett volna és az egyszerűbb kivitel, ezért vettem egy bontottat 3,5k-ért, ami tökéletes volt).
Keress olyan embert, aki bont ilyen gépet, így találhatsz olcsón. Vagy vehetsz újonnan is, csak nem biztos, hogy megéri. De mindenek előtt szedd ki, teszteld le. Nálam öngyújtós melegítésnél kb fél perc kellett, hogy a másik vége is meleg legyen a rossz hűtőnek..
-
426os
őstag
Szia, nekem is volt hasonló problémám (ha visszaolvasol pár oldalt látni fogod). Nekem is a gáz szökött el a hűtőből, kicseréltem és jó lett. Viszont nekem alapból, terhelés nélkül elvolt 60-80 fok között, csak ha ráindítottam egy játékot, vagy pl megnyitottam az új Google Maps-et akkor ugrott fel gyorsan 100 fokra a proci és kapcsolt ki a gép. Lehet nálam nem az összes gáz ment ki egyből és azért nem melegedett fel rögtön, nem tudom. Bontottan szerintem 3-4k körül találsz már hűtőt. Még ha nem is illeszkedik 100%-osan a thermal pad, azért annyi hőt át kellene adnia szerintem, hogy ne forrjon fel azonnal a proci.
.
-
426os
őstag
válasz lolka1980 #34194 üzenetére
Dizájnos megoldás? Minek? Ha csak nem átlátszó plexiből van a géped, akkor úgy sem látszik, hogy néz ki a caddy. Pl ez tökéletesen ellátja a feladatáté és olcsóbb is. A takaró lemezt meg lepattintod a gyári dvd-ről és átrakod erre, kívülről semmi változás nem fog látszani.
Pycur: SSD-t nem illik defragolni és nincs is rá szükség.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
426os
őstag
válasz diobioesz1 #34066 üzenetére
De miért pont a HP topicba írod a kérdésed? Van Toshiba topic, ahol lehet, hogy mások már találkoztak azzal a jelenséggel, annál a típusnál amit írsz. Itt jóval kisebb ennek az esélye, plusz eléggé off téma. Nem véletlenül van a különböző márkáknak külön topicja...
.
-
426os
őstag
válasz johndeegwed #34033 üzenetére
A baloldalon van az (power gomb mellett, felülről nézve), de igen, csak mono hangszóró van benne.
.
-
426os
őstag
válasz buluska #33973 üzenetére
Ha lehetőséged van egy kis időre más géphez jutni, akkor tölts le valamilyen Linuxot, tedd rá egy pendrive-ra és arról eltudod indítani a gépet. Ideiglenesen, böngészni, alap feladatokra szerintem a legjobb megoldás, kis szerencsével még az adataidat is letudod menteni vele a gépről, ha szükséges.
[link].
-
426os
őstag
válasz animatrix11 #33911 üzenetére
Kicseréltem az elemet, de ahogy sejtettem, nem tűnt el a hibaüzenet. Viszont, ha nincs benne az akksi, akkor nem írja ki. Vagy a kézikönyvben írták el a dolgot, vagy a laptop nem tud különbséget tenni az alaplapi elem és a kivehető akksi között..
.
-
426os
őstag
válasz animatrix11 #33911 üzenetére
Az enyémbe BR vagy CR2032, az alaplapon van és teljesen szét kell szedni hozzá a gépet, ahogy néztem, ezért nem foglalkoztam még vele. Viszont külföldi fórumokon olvastam, hogy elemcsere után sem szűnt meg a hibaüzenet egyeseknek, pedig a kézikönyv egyértelműen az elemet írja a 601-es hibára.. De ha kicseréltem (szerintem még a napokban megtörténik) írok, hogy megoldotta-e a problémát.
Azért vagyok kicsit szkeptikus, mert az alaplapi elemek éveket is kibírnak, én az asztali gépeimben még sosem cseréltem, pedig 5-10 évekről beszélünk.. A laptop meg 2,5 éves..
-
426os
őstag
válasz animatrix11 #33908 üzenetére
Szia, error 601-et, vagy 602-t ír ki?
Azért kérdezem, mert nekem is kukás már az akksi (HP 625), viszont 601-et ír ki, ami elvileg az alaplapi elem hibájára utal (kézikönyv szerint 602 lenne az akksi). Már megvettem az elemet, csak még nem cseréltem ki..
-
426os
őstag
válasz oliwire #33824 üzenetére
Valószínűleg döglődik az a HDD, de ez így távolból még mindig csak tipp. Ha egy másik Windows-os gépbe bele tudnád rakni, akkor egyszerűen a HD Sentinel-el meglehetne nézni az állapotát.
Linux alatt még nem próbáltam ilyet, gyors guglizással csak parancssoros megoldásokat találtam, amik nem biztos, hogy tetszenének neked (bár egyáltalán nem bonyolultak). Sajnos nincs időm elmélyedni a témában, úgyhogy vagy várj meg itt egy tapasztaltabb kollégát, vagy egy Linuxos fórumon kérdezz utána, hogyan tudod a legegyszerűbben előhívni a HDD SMART információit.
Esetleg ha van a közelben olyan Windows telepítőlemez, ami a gépen is fut, akkor egy javítás opciót meglehet vele próbálni, de gyanítom, hogy a hdd-vel lesz ott probléma.
Gondolom nincs bekapcsolva valamilyen HDD titkosítás a Biosban? Bár nem ismerem a működésüket, mert még sosem használtam ilyet, de ha be van előfordulhat akár olyan is, hogy a Linux emiatt nem tudja megnyitni. De ez megint csak egy tipp..
-
426os
őstag
válasz oliwire #33819 üzenetére
HDD-t vedd ki, tedd bele egy másik gépbe, ami kell másold le róla (itt kiderül, hogy a HDD-vel van-e baj), aztán mehet vissz a gépbe és ha megvannak a papírok, akkor mehet vissza gariba.
Másik megoldás az, hogy leszedsz egy live Linux-ot, kiírod dvd-re, vagy pendrive-ra, arról elindítod a gépet és szintén kiderül, hogy jó-e a HDD, ideális esetben tudsz adatokat lemásolni pl. pendrive-ra a gépről. Ez utóbbi talán egyszerűbb, mert nem kell szétszedni hozzá a gépet..
-
426os
őstag
válasz tfalcon96 #33810 üzenetére
Nekem is produkált ilyet a 625, de előtte elkezdett smart hibaüzeneteket dobálni (szintén indításkor, illetve HD Sentinellel nézve is). Végül ugyanilyen hibaüzenet mellett nem volt hajlandó többet elindulni a gyári HDD-vel, ki kellett cserélnem. Más gépben működik a HDD (gyári, WD 320-as), bár a Smart alapján a végét járja.
.
-
426os
őstag
Korábban írtam a HP625 melegedési problémákkal kapcsolatban, jelentem találtam bontott heatsink-et, ki is cseréltem, így a túlmelegedés miatti kényszerleállások megszűntek.
Viszont bekapcsoláskor a Bios post után, de még op.rendszer bootolás előtt mindig kiír egy hibaüzenetet (már régebb óta csinálja, csak eddig annyira nem érdekelt).
601 Internal Battery error a szövege, ez a HP weboldala szerint az alaplapon lévő elem alacsony töltöttségi szintjére utal. Fórumokon viszont több helyen is írják, hogy az elem cseréje nem szüntette meg a hibát, volt aki azt írta, hogy ezt a fő akkumulátor hibája miatt írja ki a gép. Tény, hogy már az akksi nincs a toppon, kb fél órát bír menni róla a gép, de annak a hibaüzenete elvileg 602 external battery error lenne.
Mondjuk újabban beáll fixen 50% körüli értékre amikor hálózaton van és nem töltődik tovább, csak akkor, ha előtte le volt merülve (kb azóta, hogy felraktam a HP Support Assistant-ot, +/- pár nap, nem emlékszem,de inkább utána kezdődött)
Ilyen jelenségekkel találkozott már valaki? Az elemet (elvileg br2032) kicserélném, de nem nagyon látok sehol. cr2032 jó lenne helyette? Elvileg csak a technológia más (Lithium-carbon monofluoride vs Lithium-manganese dioxide).
-
426os
őstag
válasz SeniorTilla #33729 üzenetére
Hát hamarosan már úgyis érik a csere, 15k most soknak tűnik, nem biztos, hogy megéri nekem azt rákölteni.
Eladás szempontjából nyilván nem hátrány, ha nem melegszik túl, de ez kb az egész gép értékének kb a negyede lenne. Úgyhogy ártól függően lehet bevállalok egy bontottat, de azért még érdeklődök az új áráról is.
Szintén MaxXchip írt kb 3k-s árat, az érdekelne, hogy hol annyi, mert azonnal repülök érte, főleg ha új.
-
426os
őstag
Értem. Bontottat mennyire rizikós venni? Értem ezalatt, hogy mennyire gyakori jelenség a gáz elszökése?
Újonnan itthon neten keresve nem találtam, Ebay-en láttam, de postával együtt már 9k lenne, azt soknak találom.
Hétfőn benézek a QWERTY-be hátha ők tudnak rendelni, de gyanítom, hogy itthon sem lesz újan sokkal olcsóbb, úgyhogy mégiscsak bontottban kell gondolkodnom.
Egyébként a cikkszáma: 611804-001[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz maxXchip #33724 üzenetére
Ó, akkor mégiscsak ez lesz a ludas? Kicsit nehéz elképzelni, hogy ilyen gyorsan átviszi a hőt (ha jó), összehasonlítási alapom meg nincs. Esetleg van ötleted, hogy hol érdemes keresnem ilyen alkatrészt?
Bontottban annyira nem bízom, inkább újat vennék, mondjuk kérdéses, hogy árban megéri-e?[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
Sziasztok,
korábban írtam HP 625 túlmelegedés problémákról. MaxXchip adott egy tippet, hogy lehet, hogy a heatpipe a hibás, ma leteszteltem, de arra a következtetésre jutottam, hogy nem igazán van vele gond.
Kiszedtem, az egyik végét (a hűtőborda előtt) elkezdtem melegíteni öngyújtóval és kb 40-50mp múlva már nem volt kellemes érzés fogni a másik végét sem (azt a részt, ami a procihoz kapcsolódik). Igazából nem tudom, hogy milyen gyorsan kellene elvezetnie a hőt, de ez elég gyorsnak tűnt.
Még egyszer azok kedvéért, akik nem olvasták az előzményeket:
-AMD TurionII p560 proci+HD4250
-alapjáraton 70-80'C, terhelve (Pl HD Youtube videó) 80-90'C, Játéknál e fölé is felmegy és kikapcsol.
-Takarítás, pasztázás megvolt, többször is, úgyhogy nem a pasztázás hibás. Ventillátor jó.
-Mindig is melegedett rendesen, de az utóbbi időben eldurvult e helyzet.
Mindezt úgy produkálja, hogy az alja nincs rajta, meg van emelve, hogy a levegő szabadon áramoljon alatta.
Ha raknék alá egy hűtőpadot, akkor sem lenne a probléma megoldva, mert véleményem szerint ennyire nem szabad még egy laptopnak sem melegednie.Még egyszer leírtam ide a bánatom, hátha tud valaki adni tippet, hogy miért fűthet ennyire ez a proci.
.
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33667 üzenetére
Úgy értem, hogy a vékonysága miatt szidjátok?
Csak kíváncsi vagyok.
Én is féltem anno, hogy a 625 vékony kis zsanérjai hogy bírják majd, de azt kell mondjam, hogy 2,5 év után még ugyanolyan, mint újonnan volt. Nem lötyög, nem tört el, igaz nem is dobáltam a gépet. Ha más nem, legalább ez normálisan működik még rajta. Ezek alapján én annyira nem tartok már a vékony zsanéroktól..
-
426os
őstag
Köszönöm a tippeket, hétvégén szétkapom újra és megnézem. Mindenesetre érik a laptopcsere, de attól függetlenül ha ez a probléma, valószínűleg kicserélem majd.
.
-
426os
őstag
válasz maxXchip #33643 üzenetére
Az 1-2 ki van zárva. Viszont a 3 érdekes és akár logikus magyarázat is lehet, bár a hűtőn semmilyen külsérelmi nyom vagy hiba nem látható (én legalábbis nem fedeztem fel semmit, amikor szétszedtem).
Majd szétkapom valamikor újra és tüzetesebben megvizslatom.Mennyibe fájhat itthon egy ilyen heatpipe?
Egyébként külföldi oldalakon keresgélve sokan panaszkodnak 625-nél túlmelegedésre, lehet, hogy selejtes vagy rossz minőségű hővezetőkkel szerelték egy jó részét. Most bogarat ültettél a fülembe, kicsit utánajárok a dolognak. Eddig nem gondoltam, hogy ez is lehet probléma..
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33631 üzenetére
1) De valószínűleg tudnék csinálni alapjáratot úgy is, de az már ennyire sem lenne életszerű, mint a mostani teszt volt.
2) Tudok gépelni, mert külön bill+egér van rákötve (legalábbis amikor itthon használom).
3) Ez csak teszt volt, de nem hiszem, hogy ha össze van rakva rendesen, akkor bármilyen hűtőpad érne annyit, mint a mostani szétszedett állapot. Még 1-2-3 hónapot remélem kibír aztán ha sikerül lecserélem.[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
Sikerült 10 fokot lefaragni a proci hőmérsékletéből!
Miután 3x kikapcsolt egymás után túlmelegedés miatt miközben megvolt nyitva pár pdf, kép és közben megnéztem egy HD youtube videót, lekaptam az alját és így járattam, egy kis extra emelés mellett, hogy biztosan kapjon levegőt.
Az első kép 5 perces üresjárat mellett készült, semmi nem futott szinte. A második képnél egy random 240p-s (!) videót indítottam el youtube-on és hagytam menni pár percig.
A gond ezzel a megoldással csak annyi, hogy max a teszt idejéig megoldás és egyébként is, ilyen körülmények között már jegesnek kellene lenni a gép aljának. A hőmérőt még elfelejtettem a gép mellé tenni, hogy látsszon, de amúgy 24,5 fok van a géptől fél méterre.Komolyan mondom, ha nem lenne szükségem a gépre, felajánlanám Bacsisnak (ha még foglalkozik ilyenekkel), hogy kisérletezzen vele..
[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33617 üzenetére
Én ahogy látom a környezetemben azért 140-150k fölött már lehet találni normálisabb gépeket. Legalábbis azokkal nincs gond tapasztalataim szerint. Én konkrétan Lenovo gépeket nézegetek mostanában, de mondjuk ez már eléggé off, úgyhogy nem is folytatnám a beszélgetést ezzel kapcsolatban.
Esetleg az indításkor feltűnő internal battery error (601) üzenettel kapcsolatban ha valakinek van tapasztalata az írhatna valamit.
A HP honlapja szerint a belső (bios) elem energiaszintje alacsony, de véleményem szerint 2,5 év alatt csak nem kellene lemerülnie. Meg nem is tudom cserélni a hátlap levételével..
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33615 üzenetére
Hát az biztos, hogy nem ennyire low-budget gépet fogok venni Anno az árához képest (95k volt 2011-ben) egész jó teljesítményadatokat tudott felmutatni, de cserébe szar a hűtése, nagyon rossz minőségű és igénytelen a ház kidolgozása. Mivel ez az első laptopom és előtte nem is voltam járatos a témában, ezek csak később kezdtek feltűnni. Ezért is van most az, hogy inkább gyűjtök, aztán veszek valami jobb minőségű gépet és nem feltétlenül azt nézem, hogy a legjobb teljesítményű legyen.
.
-
426os
őstag
-
426os
őstag
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33605 üzenetére
Igen, megnéztem. Megvan nyitva böngésző, torrent, pár pdf és az Aida64. Eközben néha felugrik 10-15 max 20%-ra a procihasználat, de amúgy semmi extra, inkább 5-10% körül mozog. Ha csak a pdf-et nézem és nem csinálok semmit 75 fok körül van a proci, ha megnézek egy weboldalt, mondjuk felnézek ide, akkor felmegy kb 85-re.
Semmi nem indokol ekkora hőfokot.
Mivel mindig melegedős fajta volt, csak a random kikapcsolásokat kezdte el produkálni az utóbbi pár hónapban, most kezdtem vele érdemben foglalkozni. Én azt gyanítom, amit előbb is írtam, hogy borzasztóan alul van méretezve a hűtése, vagy legalábbis nem ehhez a procihoz tervezték. (Ez a TurionII p560 a legerősebb, amivel szerelték).
Mostanában nincs pénzem cserére, amennyit meg kapnék érte, abból nem tudok számomra megfelelő gépet venni.[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz Ice&Lime #33602 üzenetére
Azzal kezdtem az első hsz-emet, hogy tegnap kitakarítottam (alig volt kosz benne) és újrapasztáztam. A Win7 nemrég volt újratelepítve hdd csere miatt (az is megadta magát így 2,5 év után..)
Majd még megpróbálom azt, hogy veszek valami drágább pasztát, hátha ér valamit, de nem gondolnám, hogy annyit javítana a helyzeten. Most egy 500Ft-os fehér noname paszta van a procin/vga-n).
-
426os
őstag
válasz SeniorTilla #33597 üzenetére
A ventillátor fúj mint az állat, egy youtube videó alatt is felpörög maxra és olyan hangja van, mint egy MIG29-nek. Bios a legfrissebb. Hűtőt nem igen hiszem, hogy tudnék cserélni, tudtommal nem csereszabatosak a rendszerek, mint az asztali gépek esetében. Egyébként én arra tudok gondolni, hogy a gyárban a legkisebb teljesítményű verzióhoz méretezték a hűtést, aztán eszükbe jutott, hogy árulhatnák picit erősebb procival is, de a hűtést nem igazították hozzá..
.
-
426os
őstag
válasz Drenadar #33592 üzenetére
Hűtőpadot nem használok, de kb 3 cm-re meg van emelve a gép, tehát a levegő tud járni. Egyébként szerintem borzasztóan rossz a hűtés kialakítása ennél a gépnél, nagyon alul van méretezve. Eddig egy laptopnál sem tapasztaltam ilyen szintű melegedést, pedig a legtöbbjük csak simán asztalon feküdt.
Azért érdekelne hasonló procis gépek tulajának tapasztalata is melegedés kapcsán..
-
426os
őstag
Sziasztok,
az normális, hogy a processzor hőmérséklete alapjáraton 70-80 fokos legyen (már pár perccel indulás után)?
Pár program (e-mail, böngésző, torrent) elindítása után e komment írásakor már 85 fokos. Netes videók, kisebb játékok alatt (amennyit a vga teljesítménye még engedne) simán felszalad bőven 90 fok fölé, 100 körül pedig letilt és kikapcsol a gép. Ez elég gyakran előfordul, szinte mindig pörög a venti is mint állat, ezért elég hangos is.
Gondoltam oké, fél éve volt kitakarítva, újrapasztázva a gép, (egyébként mindig ilyen melegedős volt, de nem ennyire, nagyságrendileg egy 5-10 fokkal volt hűvösebb), mondom szétszedem, kitakarítom, kap új pasztát. Szinte semmi kosz nem volt a ventillátor környékén a régi paszta sem volt kőkemény még, de szépen elvégeztem mindent, összeraktam, elindítottam és most írom ezt a kommentet.A gép egy 2,5 éves 625, proci: AMD TurionII P560, int. vga: hd4250.
Másnak is ennyire durván fűt az AMD procis gépe? Mielőtt valaki megkérdezné, hogy szaunában használom-e, nem, a szobában a géptől fél méterre 24°C van.Meg még van egy olyan problémám is, hogy pár napja minden indításkor a bios kidob egy internal battery (601) errort. Erre a gugli azt dobja ki, hogy a belső elem energiaszintje alacsony. Ez normális? 2,5 év után? Asztali gépeknél 10 év alatt sem szokott lemerülni, és ez a gép sem nagyon távolodik el az asztaltól túl sűrűn.
[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz Répapüré #30550 üzenetére
Köszönöm a választ! Én is gondolkodom egy laptop hűtő vásárlásán, de mindig elnapolom, mert nem akarok occó kínait venni, a jobbakra meg épp sosincs keret. Egyszerűen nem tudom felérni ésszel, hogy az AMD miért inkább nem a fűtéstechnika terén fejleszt, ott többre vinné szerintem, mint a processzorgyártással
Gondolom azért nem ajánlják a pasztázást a szervizesek, mert láttak már user által pasztával eláztatott gépet. Szerintem ártani nem árthat, ha jól csinálom..
-
426os
őstag
Utólag eszembe jutott, hogy ha már itt vagyok, akkor rákérdezek erre is:
Terhelés nélkül alapjáraton normális dolog a 65-70 fokos (és Nem Fahrenheit sajnos) CPU? A laptop asztalon van, picit megemelve, hogy tudjon alulról levegőt szívni, de így is meleg szerintem. Filmnézés közben 70-80 fok, játék közben (Colin McRae 2005, FlatOut2) meg felmegy akár 90 fokra is. Volt olyan, hogy egyszerűen kikapcsolt nagy terhelés alatt. Ha terhelem a ventillátor pörög mint állat (mint egy turbina, borzasztó idegesítő), de nagyon melegszik. Pár hete kitakarítottam teljesen, újrapasztáztam, de a helyzet nem javult számottevően. Ez normális jelenség? A gépben AMD Turion II P560 proci és integrált Hd4250 vga van Win7 x64-el.
Elnézést a duplapost miatt.[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
Sziasztok!
HP625 típusú gépem van. Kíváncsiságból letöltöttem a HP Battery Check nevű programot, ami azt írja az akksira, hogy kalibrálandó(20). Némi utánaolvasgatás után azt szűrtem le, hogy egyébként sem ártana már egy kalibrálás (2011.08 havi a gép). Több helyen azt olvastam (kézikönyvben is), hogy a kalibrálás annyit tesz, hogy csontra lemerítem a a gépet (lehetőleg csökkentett módban), majd kikapcsolt állapotban teljesen feltöltöm. Ez meg is történt, de a Battery Check még mindig azt írja ki, hogy kalibrálni kellene. Van erre valami konkrét procedúra, vagy jól csináltam és csak a program hülye (kerestem, de a program csak infókat tud kiírni, ő nem tud kalibrálást végezni) ?
A másik pedig, hogy ír egy olyat is a program, hogy ciklusok: 244/300. Ez ugye a töltésekre vonatkozik. Mi történik akkor amikor elérem a 300-at? Felrobban a gép?Szerk: A program kiírja a cellák feszültségét is. Nekem az 1. cellára azt írja, hogy 0mV. Ez mennyire probléma?
[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz deathtania #25953 üzenetére
Utánaolvasgattam külföldi fórumokon is, nem olyan egyszerű a művelet. Több megoldást is írtak, nem próbáltam egyiket sem. Volt aki írta, hogy a HP is csak sok pénzért csinálja meg. De a lényeg, hogy közben némi próbálgatással csak sikerült eltalálni a régi jelszót, úgyhogy betudtam lépni a Bios-ba
.
-
426os
őstag
válasz deathtania #25948 üzenetére
Köszönöm a választ, de sajnos az első megoldás nem jött be, az elemhez pedig nem férek hozzá a hátlap leszedése után. Tovább meg nem akarom bontani, mert még garis a gép. Egyéb ötlete valakinek?
.
-
426os
őstag
Sziasztok!
Korábban beállítottam a gépen (HP 625) bios-jelszót, azonban nagyon úgy néz ki, hogy elfelejtettem. Egy alkalommal 3x lehet próbálkozni, utána újra kell indítani a gépet, mert letilt. Ha ezt sokszor eljátszom van-e valami végleges tiltás? Illetve van-e valami módszer arra, hogy töröljem/átírjam a mostani jelszót? Az a szerencsém, hogy hdd-t nem titkosította, így végülis nem volt szükség belépni a biosba (át tettem másik gépbe, nem szórakoztam lemezről bootolással), de azért jó lenne, ha máskor sikerülne..
-
426os
őstag
Update:
Itthon mindig wifi-vel kapcsolódtam az internetre (kollégiumban kábellel), de most utp kábellel akartam és nem sokkal miután bedugtam a gépbe, az lefagyott. Ezek szerint az ethernet vezérlőnek (realtek) köze van a dologhoz... Ez létezhet?.
-
426os
őstag
Sziasztok!
Van egy HP 625 (Turion2 P560 proci, 2gb ram, Hd4250 vga) típusú laptopom és az utóbbi időben fura hibajelenséget produkál. Néha csak úgy minden előzmény nélkül (akár csak éppen idle állapotban van, akár videót nézek pl. youtube-on, teljesen mindegy) lefagy és elsötétül a képernyő. Ezután csak kikapcsolni tudom a power gomb hosszan nyomásával. A rejtély az, hogy ha itthon használom a géept, akkor ezt sohasem produkálja, viszont kollégiumban igen, az utóbbi időben egyre sűrűbben (napont 1-2). A túlmelegedést én kizárnám, mivel itthon szoktam videót konvertálni és ezalatt nem fagy le, maximum 69 fokig megy fel a proci hőmérséklete. Gondoltam már arra is, hogy valami gond az áramellátással lehet, de ezt is kizárnám, mert ugyanarról a konnektorról másik laptop tökéletesen üzemel. A gép 2011 augusztusában lett vásárolva, tehát még garis, de nem igazán van időm ezt intézni és szükségem is van a gépre, nem igazán tudom nélkülözni hetekig, amíg esetleg rajta ülnek. Ha esetleg van bárkinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond, az kérem írja meg, mert elég kellemetlen, főleg, ha éppen tervezek valamit és mentés nélkül száll el a gép..[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz dvid91 #23723 üzenetére
Nem használok túl sok erőigényes programot, játszani sem játszok (nem is nagyon tudnék vele). Viszont képes vagyok csak netezéssel megtölteni a ram-ot
Szűkös a keretem, még 1db 4gb-os beleférne, de kettőt mostanában nem tudnék venni. Azért kérdeztem, hogy van-e valami teljesítménybeli hátulütője a 6gb-nak, mert akkor 4gb-osat vennék és egy darabig ellennék vele..
-
426os
őstag
A gépemben (HP 625, Turion2 P560 proci, HD4250 int. vga, Win7 x64) most egy 1333-mas 2gb-os ram modul van. Szeretném bővíteni, mert kezd kicsit szűkösnek érződni (főleg, hogy az integrált vga levesz még 256mb-ot). Eredetileg arra gondoltam, hogy veszek egy szintén 1333-mas 2gb-os darabot a mostani mellé, de felvetődött 1-2 kérdés:
-Érdemes lenne inkább egy 4gb-os modult rakni a mostani mellé? Nem nagyon látok olyan konfigot amiben 6gb ram lenne: Ez nem jó ötlet?
-valamint érezhetően lassulna-e, ha nem 1333-mast kapna, hanem csak egy 1066mhz-es "testvért" ?És még egy kérdés: Lehet állítani valahol, hogy mennyi ram-ot foglaljon le a gép a vga-nak? Bios-ban kerestem, de nem találtam. Ha esetleg mégis ott lenne, merrefelé keressem?
.
-
426os
őstag
Sziasztok!
Van egy HP 625 típusú laptopom, kb fél éves. Néha gondol egyet és elsötétül a képernyő, onnantól se kép, se hang, nem is reagál semmire, csak kikapcsolni tudom a power gomb hosszan nyomásával. A rejtély az, hogy ezt csak a kollégiumban produkálja, otthon nem. Túlmelegedést kizárnám, mivel itthon több órás film konvertálás után sem fagy le, a koliban viszont teljesen random módon műveli ezt. Volt már, hogy videó nézés közben (youtube, RTLmost), vagy éppen üresjáratban állt le. A Windowst újratelepítettem (nem emiatt), de a probléma ugyanígy fennáll. Volt már valakinek hasonló gondja? Vagy valami ötlet, hogy mitől lehet?
Üdv: Batonyo[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
HP 625, 3 hónapos, a következő hibajelenséget produkálja:
Néha gondol egyet és elhallgat a beépített hangszórója, a fülhallgató csatlakozó birizgálására (fel-le mozgatás) visszanyeri a hangját. Ha füles van beledugva, akkor mozgatásra sem halkul el, szól rendesen. Kicsit félek, hogy valami disznóság van a csatlakozó körül, mert a mellette lévő kártyaolvasó is rakoncátlankodott. Volt valakinek hasonló problémája? Érdemes gariztatni (milyen a hp hozzáállása, stb)?.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest