Új hozzászólás Aktív témák
-
Répapüré
tag
válasz F.B.I. #35097 üzenetére
Nem válasz lesz,de a WoT kapcsán jutott eszembe.
Korábban sokszor érdeklődtem itt, mindig segítettek, de hála Istennek a használtan vett dv5-ösöm lassan másfél éve kifogástalanul működik.
Azoknak írom, akik szidták a típust, hogy elég gyakran kínzom szegényt a tankjátékkal és még soha nem állt le túlmelegedés miatt.
Bizonyára nem tett jót neki a játék, mert emel a hőfokon,de jó eséllyel a következő laptopom is Hp lesz... -
gergobaby
aktív tag
1 szavazat a 6930p-re
Win. 8.1 minden drájvert szinte automatikusan leszed, ami meg hiányzik, arra a Win7 x64 bites drájverek tökéletesek.
Melegedni nem melegszik az biztos, viszont sajna játékra nem az ideális -
NEMO1968
őstag
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
A család lecserélné, asztali gépét és két notit néztem ki: 8510p (a HD2600 miatt) és 6930p-t.
Amire használnánk, alapvető netezési szokásaink kielégítésére, filmek (max.720p) és egy kis Wot részemről.
Melyiket ajánlanátok? A HD2600 halálozós és nagyon pörgeti a ventit, esetleg az aksit is jobban eszi ha nincs játék? Anyaghasználatban gondolom bőven megfelelőek.
A válaszaitok és tapasztalataitok fontosak lennének, ezért előre is köszönöm! (átolvastam a fórumot és nem tudok dönteni ).
Win 8.1 menne a gépre.
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
veterán
válasz harley #35095 üzenetére
Ha rádugod és be van kapcsolva a tv amior indítod a gépet, automatikusan átvált HDMI-re. Ha nem, akkor a vga vezérlőjében tudod beállítani.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
harley
őstag
üdv
HDMI csatlakozást hol lehet beállítani, hogy a tv-re menjen ki a kép?
"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok!
(A sors furcsa iróniája) egyik cimbimnek is ma lett problémája a notijával.
Hp Envy 15 típusról lenne szó, nem bootol be a rendszer, 0xc000000f hibát dob, próbálta már a Windows-os Restore-t de eredménytelenül. Bármit írt a parancssorba különböző tutoriálok alapján, nem jutott megoldásra. Az újratelepítés sem akar működni, ekkora a következő üzentet kapja:
Illesztőprogram betöltése
Egy CD/DVD-meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezezn...... csatlakoztassa az eszközt most.Tudnátok neki segíteni?
Köszi,
Hajós -
veterán
-
karaffa
csendes tag
-
karaffa
csendes tag
Sziasztok.
Hp 6910p laptopom nem veszi a töltést,és eszt az üzenetet kapom ha csatlakoztattomA számítógép képes igény
szerint változtatni a
teljesítményét, ha kisebb
kapacitású intelligens
tápegységet csatlakoztatnak
hozzá. Azonban a
számítógép teljesítménye
meghaladja a
csatlakoztatott intelligens
tápegység névleges
teljesítményét.
Csatlakoztasson a
számítógéphez nagyobb
kapacitású intelligens
tápegységet?
Szerintetek mi lehet a hiba ?gyári 135wattos,19voltos töltő -
gergobaby
aktív tag
Úgynézki mióta kivettem a 2. modult, 2 GB-tal simán megy Bár nem ártott volna az a +1GB memória, dehát így jártam.
Köszi a helpet
-
Tim82
félisten
válasz gergobaby #35085 üzenetére
Linux Live CD vagy Hiren's Boot CD-ről boot-olás, kiválasztod a Memtest86+-t, legalább 6-8 órán keresztül hagyod futni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gergobaby
aktív tag
válasz SeniorTilla #35084 üzenetére
Windows memóriadiagnosztikát futtattam most, ő szerinte hibamentes a dolog.
Nem tudom mit tehetnék még vele...
-
veterán
válasz gergobaby #35082 üzenetére
A kép szemetelése lehet driver, de többnyire memóriahiba. Próbáld meg másik rammal is megnézni, ha a driver csere után is rossz marad.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz atyaatya #35079 üzenetére
Én letörölném a skype-ot, és megnézném hogy úgy jó-e a hang. Ha a szoftveres állítgatásokkal megjavul, akkor ez nem hardveres hiba lesz.
[ Szerkesztve ]
-
gergobaby
aktív tag
Hali
Adott egy HP 6930p Notebook friss Windows 8.1 rendszerrel. Minden up to date, a VGA drivert is Windows Updateről húzta, de hajlamos beszemetelni helyenként a képet (GMA 4500). Az előző rendszerrel működött, tehát alaplap hiba majdhogynem kizárva. Hőmérsékletek alacsonyak. Ha megpróbálok feltenni a hp Support oldaláról egy Win7 x64-es drivert, sehogy sem eszi meg, mindig kiirja, hogy a gép nem felel meg a minimális rendszerkövetelményeknek.
Valaki találkozott-e már ilyennel, és mi lehet a megoldás?
Köszi,
Hajós -
atyaatya
tag
Sziasztok!
Van egy hp notim dv6 3010eh, aminek a hangkimenete úgy ment tönkre, hogy mindig azt érzékeli a gép, mintha a füles be lenne dugva, ezért leveszi a hangot a saját hangszóróiról (ha bedugom a fülest akkor azt hallom) . Viszont, ha valamit mókolok a skype hangbeállításainál (össze-vissza cserélgetem a hangszóró kimenetet vagy 10-szer), akkor valahogy megcserélődik a kiküldött hang útja, és megszólalnak a külső hangszórók (mondjuk egy párhuzamosan futtatott film hangja), de skypolni csak fülesen tudok ebben az esetben.
Sajnos nem tudom egyértelműen beazonosítani, hogy-hogy sikerül a skype proginak megoldani a hangkimenet megcserélését (amint bezárom a beállítás fület a skypban már nem is hallom a hangszórókat, ezért ez mindig fut nekem nyitottan a háttérben, hogy legyen hangja a notinak) , de jó lenne, ha ezt egy célprogrammal meg tudnám oldani.
Tud valaki ilyen progit?
a javítás 12 eft lenne, de volt olyan aki nem is akart akarta vállalni ezt a típust
jó lenne, ha valami célprogrammal sikerülne megoldanom a hangot
Minden választ előre is köszönök!
-
zoli62
addikt
A 455 mennyire jó vétel?
-
veterán
válasz klambi #35072 üzenetére
Ne is add fel: ) Remek alkalom lesz arra, hogy megtanuld a win7 telepítést ami nem abból áll, hogy felnyomod az oprendszert, hanem beszerzed és installálod a drivereket is. Ha a géphez nincs win7 támogatás, akkor neked kell vadásznod és telepítened őket.
-
wwhy
veterán
válasz zebede #35069 üzenetére
Nem kikapcsolod, hm alvó módba teszed és BIOS-ban engedélyezed az USB wake up /vagy valami hasonló/ menüt, így ha kattintasz az egérrel, akkor feléred. Hátránya, h véletlenül is felébredhet /pl. belerúgsz az asztal lábába, és elmozdul az egér; 2530p-s tapasztalat/
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Ice&Lime
veterán
válasz SeniorTilla #35070 üzenetére
Igazad lehet, akkor talán tényleg nem jár support, ha dos-os. De azért felhívhatja a hp-t hátha segítenek valamit.
(#35069) zebede: szerintem sem jó ötlet úgy használni, főleg, ha még terhelt állapotban is lesz.
(#35072) klambi: hát, csak mikor fogsz kapni rá konkrét választ az a nem mindegy. Azért próbálkozz a hp-val hátha segítenek valamiben.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zebede #35069 üzenetére
Sehogy, és ne is használd így, mert nem tesz jót a hűtésnek és az LCD-nek sem. A notebook arra van tervezve, hogy kinyitott állapotban működjön.
-
veterán
válasz Ice&Lime #35067 üzenetére
Ha dos-szal vette, akkor nem jár szoftvertámogatás semmilyen windowshoz szerintem. Miért is járna? A windowst és a supportot meg kell vásárolni, ha nem vett ilyet, akkor a HP-nak köze nincs a telepítési problémákhoz.
-
zebede
őstag
Sziasztok!
HP Elitebook 8470p - Windos 7
Hogyan tudnám beállítani, hogy amikor asztali gépnek van használva, tehát monitorra kötve, egérrel, billentyűzettel, indításkor ne keljen felnyitni a laptopot, hanem a bill.-ről valami hotkey-el tudjam bekapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
komixrulez
csendes tag
-
klambi
addikt
Szevasztok!
Eléggé NAGY gondom támadt egy HP 250 G2 es laptoppal, pontosabban, már a win7 telepítésénél indult, usb telepítésnél már egy hiányzó driverre panaszkodott, nem gond dvd-s telepítésnél nem jelentkezett..
ok win7 fent, jött a többi gond, a saját széria száma szerinti oldalon lévő drivereket nem eszi meg és több alap gond is van, nincs USB bus,SM busz és egy pci vezérlő, valamint a saját chipset driverére olyan hibát ír ki, hogy: "A számítógép nem felel meg szoftver telepítéshez előírt minimális követelményeknek." minden driverrel próbálkoztam, de még a felbontást sem tudom 1024x768 fölé tornászni...
BIOS update is megvolt, azzal sem mennek a dolgok... wifi lan driver hang van,de ennyi mást nem tudok ráeröltetni, és 2 napja próbálkozom több win fajtával... win 8, 8.1 el nem mert 7 kell!esetleg ötlete, vagy gyárilag SHIT!! és küldjem haza HP nek???
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
krisi047
senior tag
válasz Ice&Lime #35058 üzenetére
Ja, igen. Sluszpoén, hogy a flash tartalom le van tiltva minden oldalon Flashblockkal. Egyébként semmi erőforrás-igényes tartalom nincs megnyitva, még videó sem. Kicsit mintha túlreagálná a gép.
Igen, alaphelyzetben minimális a terhelés, max. pár százalék.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz krisi047 #35057 üzenetére
Hát figyelj, a feladatkezelő szeint a chrome 70%-ban veszi igénybe a procit, ezek szerint valami olyan megy a böngészőben ami ennyire képest leterhelni, mondjuk érdekes a dolog, mert egy 1080p full hd sem terheli le ennyire. Pontosan miket futtatsz most benne? úgy értem tele van flash megjelenítésekkel, vagy flash játék, vagy 2 youtube video vagy micsodák azok?
A másik kérdésem amit már előbb is kérdeztem, hogy alaphelyzetben megvan az nálad, hogy 0-1,2% a cpu használat vagy valami más a terhelés?
-
krisi047
senior tag
-
Khelben
nagyúr
Van, aki otthon van bitlocker meghajtótitkosításban?
Következő a helyzet: van egy HP notebook, benne egy HDD 2 partícióval (sys, store) és egy SSD egy partícióval. A HDD sys partícióján egy win7 fut, ezen lesz bekapcsolva a meghajtótitkosítás, ami le fogja titkosítani a sys és a store meghajtókat. Az SSD-n egy win8 van.
Kérdés: a win8 mit fog látni a letitkosított HDD-ből? A titkosítás oprendszer szinten történik és semmit, vagy bios szinten titkosít és használhatók maradnak más oprendszerből is a meghajtók? -
Ice&Lime
veterán
válasz krisi047 #35052 üzenetére
Várj, most azt kéne kideríteni nem e megy valami a háttérben.
Csináld azt, hogy nem csinálsz semmit a gépen, nem fut semmilyen program, nem csinálsz semmit csak ezt: elindítod a feladatkezelőt, nézed a cpu terhelést hány % és nézed közben hwinfo-val a hőfokot.
A lényeg, hogy a normális esetben 0-1,2%-nak kellene lennie a cpu%-ban a kihasználtságnak.[ Szerkesztve ]
-
krisi047
senior tag
válasz Ice&Lime #35051 üzenetére
Szintén ez a CPU. Átlagos terhelés, aminek ideje alatt mondjuk megy naponta 8-10 órát:
- cpu 65-70%, átlag 85fok
- hdd 45 fok átlag
- venti 4333rpmFurcsa, hogy egy gagyi Pentium P6100-as Samsung Rv509 notit használtam, ami nyilván sokkal gyengébb, és rohadtul szenvedett ugyanezzel a terheléssel, sőt kitéptem a hajam munka közben, ez meg hasít mint az állat. De a Samsung nem volt ennyire meleg közel sem, sőt, hangját se nagyon hallani.
-
Ice&Lime
veterán
válasz krisi047 #35050 üzenetére
Szia ismerős a típus. Teszteltem már ilyet i5-2520m-mel.
Mondj róla pár dolgot. hwinfo-val megnézve.
Alapjáraton (nem csinálsz semmit rajta, nem fut program):
-cpu használat %-ban
-cpu és hdd hőfoka
Terhelten (például aida 64-gyel vagy valamivel, aminél érzed, hogy nagyon meleg):
-cpu használat %-ban
-cpu és hdd hőfokaPont, hogy ennek a gépnek nagyon jó a hűtése.
[ Szerkesztve ]
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Vettem egy HP 8460p gépet használtan, kicsit megtisztogattam sűrített levegővel a ventit és a szellőzőket, nekem tisztának tűnik. Mégis folyamatosan és kissé zavaróan pörög, ráadásul a gép is melegszik, pl. a csuklótámasznál. Rá kéne bíznom egy profira a tisztítást? Esetleg valamilyen szoftveres megoldással lehetne a ventilátort kisebb fordulatszámra állítani? Vagy ez a típus nem a hűtés bajnoka? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz SeniorTilla #35048 üzenetére
Köszönöm.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
veterán
-
koshmar
addikt
Üdv!
Elképzelhető, hogy veszek a közeljövőben egy Probook 450-est.
A mostanában kapható 500 meg 750 gigás HDD-kre se a lassúságuk, se a tárhelyük miatt nincs szükségem, úgyhogy én azt azonnal kivenném, és beraknám a helyére 120 gigás Samsung 840 SSD-met.A garancia szempontjából ez gond lehet?
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
veterán
-
wwhy
veterán
HP gyári alkatrészeket tud vki beszerezni? Egy bill.-ről lenne szó.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
törölt tag
válasz SeniorTilla #35038 üzenetére
annó gyárivolt,de most utólag feltett. de már akkoris,azvolt,mer nemtuttam rájönni,hogy adhatok ki F10 vagy F9 parancsot.De most rájöttem tegnap,hogy az fn-t lenyomva tudom kiadni.
-
veterán
-
zodo
nagyúr
válasz Ice&Lime #35026 üzenetére
Sima ügy a belépés és nincs bios jelszó beállítva.
Na majd itt szétnézek kicsit most hogy átállítottam Angolra hogy milyen lehetőségek vannak mert pl látom hogy itt kell engedélyezni/tiltani az új lenyomat olvasót is.(#35030) kengyel
Nem tudom mi a normális ezeknél de szerintem nem vészes.
Tud meleg lenni ha melózik, főként a bal oldali szellőzőn át távozó levegő és az aksi környékén ill. némi meleg távozik elől is de normálisnak gondolnám. -
Ice&Lime
veterán
válasz kengyel #35015 üzenetére
-nézd meg, hogy jól passzol e az akksi
-a fedél zárószerkezetét is ellenőrizd
-elég e a kijelző fényerejeItt van egy ph teszt is róla.
(#35032) zodo: igen, ha terhelés alatt van bármilyen laptop, akkor teljesen normális a szellőzőn át távozó meleg levegő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
már megvan,sikerült. fn kombinácioval kellet mégis,. ám 1 alkalmazásba kellett,amiben avval kéne,kellett volna leszállnom
-
zodo
nagyúr
válasz Ice&Lime #35020 üzenetére
Igen, tudom.
Furcsállom is kicsit mert nálam is így van a 6930p-n.(#35015) kengyel
Nekem ilyen van de csak múlthét péntek óta így nem tudok róla bővebb infóval szolgálni.
Itt vettem az apróba alfa156-tól ha ez segít, szinte tökéletes esztétikai állapot és hibátlan működés.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz #10234880 #35017 üzenetére
Pár napos laptop felhasználó vagyok ezért csak tipp.
Fn + F10 próbáltad ?
(#35019)
Akkor nincs több ötlet mert elvileg az ilyen dupla funkciós billentyű gombok váltója ha jól tudom akkor az az Fn.
Esetleg, ideiglenesen adj meg más hotkey-t az adott programban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Remélem itt tud segiteni valaki. Az a problémám,hogy nemtudok F9 parancsot kiadni,amire kéne. csak a hangot veszi le. A lapi, Hp G62 és ehez hasonló a felső sor F1-től F12ig . ahogy látni ezzen is ott a F9-nél ottvan a hang levétel,ahogy nekemis,s mikor akarnák f9 parancsot kiadni,hát nemcsinal semmit,csak a hangot veszi le. Esetleg megtudnám változtatni a biilentyűzet kiosztási parancsot,valahol,valahogy? linkbe nagyobban kijön úgyhogy [link]
[ Szerkesztve ]
-
gaborh
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. Adott egy HP Compaq CQ58 gép. Gyárilag nem találok hozzá Win7 drivereket. Lehetséges hogy a neten hozzá lehet férni valahol? vagy esetleg egy másik típus HP driverével mennyen?
Előre is köszönöm GáborGábor
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Remélem jó helyre írok a kérdésemmel kapcsolatban.
Szeretnék vásárolni egy Hp Elitbook 6930p számú gépet.
Valakinek van ilyen esetleg ?
Mire kell jobban odafigyelni ezeknél a típusoknál vásárláskor ?Köszi előre is.
kengyel
-
negyedes
addikt
Sziasztok
Egy hp probook 5330m hez keresek akut nem vagyonokertmert nemetbol hozzadk 200 euroert, max 17e ft szannek ra. tud valaki honnan lehet venni?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
klambi
addikt
Szevasztok.
Hp 250 G2 laptopnál mikor w7 ete akarok usbn instalálni, egy drivert hiányol, és nem találtam hozzá hirtelen megoldást, és nem megy tovább a telepítés sem...
találkozott már valaki ilyennel, vagy tud rá megoldást?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
felora:)
tag
üdv!
egy kis tapasztalatot leírok, hátha más is beleszalad majd ebbe.
a lényeg, hogy megvásároltam egy hp 455 g1-es notit, amihez adtak win 8 64bit oprendszert. nem kaptam semmilyen adathordozón meg a fent említett programot, csak a winchesterre volt előre telepítve, serial matricához meg hozzá vagyok már szokva, ezért annak hiánya is feltünt. mivel legyalultam a winchestert teljesen és feltelepítettem a win 7 hp 64bitet, most az a probléma lépett fel, hogy vissza szeretném majd később rakni a win 8-at, de nincs miről. ezért felvettem a kapcsolatot a hp ügyfélszolgálattal, ahol leírtam a történetet és elkérték a címemet, majd közölték, hogy 5 munkanapon belül postai úton küldenek egy win 8 telepítő készletet.nagyon pozitívan csalódtam, azt hittem elhajtanak a búsba.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Xbox Series X|S
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Hardcore café
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest