Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
hú gyerekek, tényleg kicsi ez a 30gb -s ssd.. nagyobbra kell cserélnem
I humbly and respectfully decline™
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Compaq Presario CQ 56-150SH notihoz keresek AHCI drivert. Valaki nincs véletlenül egy jó linkje? -
koshmar
addikt
Szerk.:
Ööö, a merevlemez nem is ott van, ahol mondtam,Akkor a CPU lesz az, már ha tudok oroszul... (oldalsó képek)
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz koshmar #16094 üzenetére
Tapasztalataim a 4525s-sel bő egy hét után:
A hűtőventillátor állandóan megy, viszont még egyszer sem értem el, hogy egy fokozattal is feljebb kapcsoljon.
Így a gép nem hangtalan, de azért egyáltalán nem is zavaró- finom susogás.
Egyébként rájöttem, hogy amiért nincs szellőző az alján az nem azt jelenti, hogy nem szív be levegőt sehol.
A bekapcsológombnál van az a rácsos rész, ahol a hangszórók is vannak.
Ott ha közelebb hajolok, akkor hallom, hogy igencsak süvít be a levegő.
Ja és az akksi közelében is van egy kis szellőző- kb. 5 centis kis nyílás.Melegedés:
2 óra intenzív Youtube-videónézés, e-mail-ezés, MSN-ezés után a gép alja egyáltalán nem meleg, talán még a langyos is túlzás lenne.
Egyedül a merevlemez felett műanyag rész (bal alsó része a laposnak) szokott érezhetően melegedni, na arra már tényleg azt tudnám mondani, hogy meleg.
Ha az ember nem gépel, akkor a csuklótámasz 2 óra használat után is jéghideg!!
Touchpad szar, ezt már mondtam.A CPU nagy átlagban 10 és 50% között szokott üzemelni, szóval elég lazán veszi a feladatokat.
Majd valamikor Február közepén felrakjuk rá a COD6-at, na majd azzal megnézem, hogy mennyire marad hideg az alja.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz GNKING #16090 üzenetére
Nézd meg eszközkezelőben a dvd pontos típusát, és a gugliban biztos találsz hozzá fw frissítést. Szerintem nem fogja megoldani a problémádat, ha fél éves a gép és nem olvassa az írott lemezeket, vidd szervizbe.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
GNKING
tag
Hi.
Adott 1 HP Compaq 615 laptop. DVD RW-hez keresek firmware frissítést. Aki tud ebben legyen szíves segítsen!
Gyári lemezeket szépen olvassa az írottakat nehezen, egyáltalán nem. Kb. fél éves a laptop.
Köszönöm. Gábor.
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
zso2113
csendes tag
Helló All!
Kezembe került egy hp nx6125 típusú laptop.
Mikor bekapcsolom bios passwordot kér! Mi lehet erre a megoldás?
Elemet aksit kivettem bő 24 órára de ugyan az..
Végül is ezt produkálja -->[link] !
Sajnos nem látom a videóból hogy pontosan mit csinál..!
Bárkinek bármi 5lete van, azt szívesen meghallgatom/olvasom! -
Thusor
őstag
HP elitebook 2540p elég jó árban van most a notebookstore-ban. Ehhez lenne olyan kérdésem, hogy mit tudtok erről a tipusról? Mennyire melegszik és mennyire hangos? A notebookcheck honlapján olvastam a tesztet ott azt írták, hogy főként a lassú 1,8-as winchester ami zavaró, illetőleg, hogy terhelve eléggé melegszik hangos. Nektek mi a tapasztalatotok vele?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Magnum_
nagyúr
válasz herendi #16081 üzenetére
le fogok tesztelni mindent, amit lesz rack-em a gyári hdd-hoz. tényleg, a rack-es kérdésemre tud vki választ? lenne egy kérdésem: ha a gyári HDD-n rajta van a rendszer, de beteszem egy rack-be, másik particion lévő dolgokat (filmek, dokumentumok) tudom használni? tehát miután rádugom a gépre, kvázi pendrájv lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
na urak! feltettem egy home lite-ot. halk, néma, gyors. most nézek egy boot időt: a gomb megnyomásával egyidejűleg számolva 29mp volt. az órámon néztem a másodperceket, nyilván nem túl hiteles, de bekapcsolástól kb fél perc.
lenne egy kérdésem: ha a gyári HDD-n rajta van a rendszer, de beteszem egy rack-be, másik particion lévő dolgokat (filmek, dokumentumok) tudom használni? tehát miután rádugom a gépre, kvázi pendrájv lesz?
[ Szerkesztve ]
-
philipe
tag
Sziasztok !
Ha valaki esetleg noti vásárlás előtt áll ... . [link]
-
tapsyhapsy
csendes tag
válasz DiXoN008 #16060 üzenetére
A HP_TOOLS directoryban a c:\ meghajtón (ha jól emlékszem rejtett, de ez nem 100%) megtalálsz minden drivert amit alapból felrak a 'Drivers' alkönyvtárban. Ha ezt kimented másik partícióra vagy pendrive-ra akkor gyorsan újra tudsz mindent rakni formázás után is. Egyébként maga a könyvtár cirka 4 giga és benne van minden szoftver amit adnak a géphez.
-
spyduck
nagyúr
válasz Drughi #16069 üzenetére
Pavilion-ra csak p&r garit lehet venni. Renew Pavilionra nem lehet garit venni.
Renew Probook-ra nem lehet venni, Asnew probookra lehet venni (bár ez nem biztos).
Renw\Asnew Elitebook alapból 3éves, tudomásom szerint lehet venni rá, állítólag vannak 1éves garis EliteBookok, azokra is lehet venni. Ezzel kapcsolatban 2hét múlva lesz biztos infom.
A gép megvételéétől számított 1év + 30 nap a carepack vásárlás ideje.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
holnapra formázva lesz talán az SSD, utána, ha lesz időm, megpróbálkozom egy win7-el.
-
koshmar
addikt
Öööö, újraindítottam a lapost, és visszajött minden...
Hát besz.rok komolyan mondom...Akkor most az érdekelne, hogy szerintetek ez miért történhetett?
Vagy ez csak egy kis ziccer, ami bárkivel előfordulhat?Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
Szóval csak van valami alapja a Mac istenítésnek...
Ja ma reggel bekapcsoltam a laptopot, és mi fogadott:
Az összes eddig feltelepített program eltűnt, ahogy kell...
De érdekes, hogy az egyik (RealPlayer) megmaradt.
Képzelhetitek, hogy milyen magasságokba repített...Tehát pont az a kép fogadott, mint amikor először bekapcsoltam.
Valami ötlet, hogy ilyenkor mit lehet tenni?
-
DiXoN008
tag
válasz tapsyhapsy #16059 üzenetére
Köszi! Ezt már egyszer megtettem a gyári lemezkezelővel, csak visszaállítottam, aztán láttam EASEUS sem tudott mást csinálni. igazából ennek a dinamikus kötetnek kell utánanéznem, mert eddig nem találkoztam vele, mert mindig visszatettem az XP-t mert Win7 nem ment olyan jól régi notimon, de ha megy a Recovery is így dinamikusról, akkor jó lesz nekem is Linux-ot meg úgysem most rakok fel azt lehet később sem, mindig csak tervbe van.
Szóval köszi a választDrughi: Köszi a tippet, ez alapvető, de most kell a gép így nincs időm manuálisan telepítgetni drivereket, mert kell a gépen melózni. Meg jó nekem ez a Recovery partició, legalább nem kell telepítő DVD-ket hordozgatnom.
-
tapsyhapsy
csendes tag
válasz DiXoN008 #16057 üzenetére
Én (ha jól emlékszem) Paragonnal lecsökkentettem a létező partició méretét, majd Windowson belül létrehoztam a másikat, mert a szoftver nem engedte a partició létrehozását - mindezt Hiren-ről bootolva. Ja jól emlékszem kapásból dinamikus kötetté alakította a dózer.
Így egyébként lesz 5 db partíciód a disken: win7 200 megás systemje (boot, crash dump, page file), az eredeti Seven partíció, az új, a Recovery és a HP_Tools (arról megy az F2-ős rész). Szóval kicsit zsúfolt szegény disk.
-
DiXoN008
tag
Sziasztok!
Tegnap csatlakoztam a HP-sok közé egy Pavilion DV6-3160 által.
Tetszik eddig, bár sok tapasztalatom nincs. Viszont 1-2 dologban kérném segítségeteket.
Fel szeretném osztani a vinyót két partícióra, ezt hogy oldottátok meg? Dinamikus kötetté alakíthatom a lemezt, vagy valamelyiket logikaivá alakíthatom? A második verzióval szimpatizálok, mert lehet win7 mellé menne fel egy Ubuntu is.
Mit tudtok ajánlani? -
Drughi
addikt
egy ilyen géphez mennyibe kerül plusz 1 vagy 2 év garancia kiterjesztés?
Xiaomi 14T
-
vazsa23
csendes tag
Hali
Szerintetek mennyiért lehet eladni egy hp compaq 8510p-t
T7700 2,4 Ghz c2d 4Gb ram 320 hdd ati r hd 2600 256bm vel
Kösz a választ![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz koshmar #16045 üzenetére
Meg hogy a Mac a világ legjobb op.rendszere...
Nagyon-nagyon igaz. Nekem volt már régen Apple PowerBookom, MAC OS-el természetesen. Ez egy olyan világ, amit a kíndóz soha nem fog utolérni, bármennyire is utánozza. A MAC OS-ben érzed, hogy érted írták, és érted működik.
szerk: kicsit továbbolvasva a véleményeket, ehhez még annyit hozzátennék, hogy az a sok buherálási lehetőég, ami a windowsban megvan, a mac-nél tényleg lehetetlen. Persze lehet emulátorokkal is dolgozni, de az már nem ugyanaz, ráadásul akkor a dolog lényege veszett el: minek vettél meket, ha windózozni akarsz...
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
tapsyhapsy
csendes tag
válasz spyduck #16051 üzenetére
Vagy esetleg szeret játszani.
Komolyan, van amerikai ismerősöm, akinek régről van Macszarja, és játszani csak azt lehet rajta, amit kiadnak OSX-re, pl. Civilization vagy Sims. Ja, és külön meg kell venned a maces verziót.
Azóta építettünk neki egy gamer configot
Egyébként meg ugyanaz a hardver van a mac-ben, mint bármi másban, és ugyanott is gyártják, csak alma logo van rámatricázva. Ugyanolyan kutya közönséges PC/laptop mint bármi más, akarjon Steve 'God' Jobs bármit is elhitetni, csak Mo-n háromszor annyiba kerül. Ja és nem lehet reklámozni mert a versenyhivatal gondolom akkorára bírságolná őket az 'I'm a Mac - I'm a PC' reklámoktól hogy az még nekik is kellemetlen lenne. Arról nem is beszélve, hogy szemenszedett hazugság.
Ja, és nem lehet nagyon fejleszteni.
-
spyduck
nagyúr
Az MM-ben kipróbáltam már, én is nagyon rá voltam állva. Én az Iphone miatt gondoltam úgy, h jó választás volna. 3 dolog miatt nem vettem:
(1) drága
(2) nem ismerem az OSX-et
(3) megfogadtam, h soha többet nem veszek drága notebookot. Persze ezt úgysem bírom kiHa vennék csak Macbook Pro-t vennék. Nem kizárt, h a jövőben lesz még ilyen gépem de most van máshova tennem a pénzem. Nem fogok venni egy újabb fétistárgyat, pedig szeretnék
Az ismerőseim ezt mondják:
-ha egyszer lesz egy Macbook Prod valamint azon OSX nem kell semmi más.Én ezt 100%-ban el is hiszem, főleg ha az iphone-ból indulok ki. Egyszerűen minden logikus, gyors és stabil. Aki ezt nem ismeri be, az vagy nem használt Apple terméket, vagy egyszerűen csak hülye
-
pumukli23
senior tag
Jó dolog szép dolog, csak kicsit nagy körülötte a kultusz, ezért szerintem enyhén túlárazottak.
Az oprendszerről annyit, h könnyű (könnyebb) úgy megírniuk, ha tudják milyen hardvereken fog futni. Lehet optimalizálni normálisan. Nem kell több féle lehetetlen szitun agyalniuk, hogy mivan ha ezt meg ezt a vasat teszi alá a user.. megmondják mi mehet alá és kész... -
koshmar
addikt
Spyduck, Macbook-okkal volt már dolgod?
A Youtube-on olyan szinten istenítik, hogy már zavar.
(Természetesen külföldi videókról beszélek, ők a Core i5 alatt mindent lenéznek...)De komolyan, ennyire jó lenne?
Folyton azt látom, hogy 'Szard le a HP-t, vegyél Macbook-ot...'
Meg hogy a Mac a világ legjobb op.rendszere...Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Magnum_
nagyúr
srácok, az ubuntu nem hajlandó bootolni az SSD-ről, de ujratenni se tudom és XP-t se tudok rá tenni... hogyan lehetne ledarálni mindent az SSD-ről? holnap megpróbálkoznék egy win7-el.. tudtok segíteni?
ill. esetlegesen, ha szípenkérem, vki Bp-en nem tisztítaná meg az SSD-met?
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Magnum_ #16040 üzenetére
Lehet nektek menni fog de mi nem bírtuk átklónozni. Hibaüzenet és szevassz.
google-al ezt találtam: "A klónozást csak akkor lehet elvégezni, ha a régi lemezünkön nem volt több adat, mint az SSD kapacitásának 80%-a."
30GB-os SSD-re esélyes, h nem fgosz te klónozni semmit
-
Drughi
addikt
válasz Magnum_ #16034 üzenetére
Ha teheted akkor szerintem klónozd át a rendszert, mert úgy lenne az igazi a sebesség teszt.
Egy friss rendszer mindig gyorsan talpra áll, mint egy teleszemetelt OS
Szerintem a legjobb módja, hogy nézed a bootidőt mondjuk a gadgetek / virusírtó betöltéséig.
1-1- nagyobb program indulását is lemérheted, ha használsz ilyet.Én most vette egy Seagate Momentus XT-t. Hiába teszteltem le a programokkal, a másolás / írásba ugyanazt tudja, mint egy sima 7200 rpm-es cucc, viszont a programbetöltés és a napi munka során agyonveri a sima 7200es HDD-ket.
Xiaomi 14T
-
norot
csendes tag
válasz BluEyes #16023 üzenetére
milyen folyamatok mennyire terhelik a milyen sebességen futó processzort, ami ilyenkor hány voltot kap?
A processek 0%-ot esznek, néha a chrome és a foobar2000 beugrik 2%-al.
A magok 5-8%-on vannak, a HT-s virtuális magok 0-3%-on. Néha felugrik 10-12.
Az energiaazdálkodás (meg a turbo boost) működik, visszaveszi a szorzót 9x-re, és néha felugrik 22x-ra, ha terhelés van.
A CPU-Z (meg más se) nem ír feszültséget.
Ami fut: total commander, chrome, foobar2000, hwinfo32, cpu-z.
CPU 58 fok, gpu 67. Kezdem tényleg elhinni, hogy valami nem stimmel. Amire rájöttem, hogy ha lekapcsolom a külső monitort (kettő helyett csak egyet kell meghajtania), akkor 5-6 fokkal hűvösebb lesz. -
veterán
-
Magnum_
nagyúr
válasz SeniorTilla #16033 üzenetére
Xp-t feldobtam, de ledaráltam, mert nem volt kedvem vacakolni a driverekkel. viszont a boot iszonyat gyors volt, fele annyi idő, mint a win7 boot a 7200as HDD-vel. mondjuk érzésre 30mp, de nem mértem le. most feltettem egy ubuntut. ami tetszik, hogy csendes. teljesen. ez kurvajó. gyorsan nézek egy ubuntu boot időt.
-
veterán
-
koshmar
addikt
válasz bAtt001 #16026 üzenetére
Hát az a két ujjas görgetés sem megy igazán neki.
Ha úgy csinálom, hogy csak a jobb kezemen lévő ujjaimat használom, az nem jó, mert ugye a középső ujjam távolabb ér, mint a mutató, és egyszerűen akárhogy rángatom, nem csinál semmit.
Ha úgy csinálom, hogy a két mutatóujjat használok- amihez értelemszerűen mindkét kezem kell- akkor már megy néha.
De van úgy is, hogy görgetnék, nem csinál semmit, aztán úgy megindul, hogy ott van alap tetején/alján.
Most már értem, miért mondják azt, hogy a gép összképét nagyon csorbítja a touchpad...
Mindegy, egy 2500 forintos Gigabyte egérrel nagy mértékben javul az az összkép.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Magnum_
nagyúr
válasz SeniorTilla #16030 üzenetére
releváns eredményt a hétvégén. Win7-et kellene telepitenem, de azt most nem tudok. most feleröltetek egy xp, csakhogy müködik e. addig légyszi mondjátok meg, mit tegyek, hogy eredményeket produkáljak? milyen progit dobjak fel, mit teszteljek, hogyan stb.
-
veterán
-
-
Magnum_
nagyúr
hirtelen felindulásból vettem egy SSD-t.
-
koshmar
addikt
Na megnéztem, hogy mit lehet ezen a gyönyörűségen alakítani,
Rejtett ikonok> Synaptics mutatóeszköz> Letilt gesztusok kipipálva.
Hogy ez mit segített, arra még nem jöttem rá...A saját menüjében be lehet még állítani a kurzor sebességét, láthatóságát, stb.
De szerintem ezután sem lesz olyan precíz, mint egy Quattro-Audi...
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
Sikerült-e már egy Feladatkezelőt meg egy Cpuz-t elindítani, megtekintendő, hogy milyen folyamatok mennyire terhelik a milyen sebességen futó processzort, ami ilyenkor hány voltot kap?
[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
spyduck
nagyúr
válasz SeniorTilla #16021 üzenetére
Ezért mondtam, h telepítse újra.....
-
veterán
-
Drughi
addikt
válasz SeniorTilla #16010 üzenetére
Most raktam be a gépembe egy Momentus XT-t
Ugyebár ez 7200 rpm-es és van benne egy 4GB-os SSD rész, ami gyorsítja a programok indulását.
Észrevehető a különbség, a gép meggyorsult tőle rendesen, de az élményindex maradt 5,9
Az eddigi 5400rpm-es HDD-m is ennyit tudott.
Szóval ez az élményindex dolog elég amatőr.Xiaomi 14T
-
norot
csendes tag
válasz spyduck #15963 üzenetére
"Memtest86-el ellenőrizd le a ramokat."
Ramok rendben, mikor 4 gigára bővítettem, órákig futott a memtest hiba nélkül.
A win reinstall is abszurdnak tűnik, nem látom mi javulna meg ezzel. De lehet nemsokára veszek ssd-t, akkor úgyis újrarakom, meglátjuk.
A szervízbe meg csak emiatt nem vinném, amúgy semmi baja.
(GPU is 65 fokos, pedig csak a win megy.)
Maga a burkolat kifejezetten hideg mindenhol, még langyosnak is alig mondanám. -
spyduck
nagyúr
válasz SeniorTilla #16010 üzenetére
Nem használok, csak szeretnék legutóbb beraktunk egy 6530b-be egy 128gb-os SSD-t, ha szombaton bent van még a gép megnézem. A boot idő viszont nem volt annyira gyors mint azt reméltem.
-
Magnum_
nagyúr
válasz SeniorTilla #16012 üzenetére
ezeket nem vágom. tudsz linkelni valamit?
ténlyeg rápörögtem erre az ssd dologra, annyira dicsérik, kivi lennék
amugy a +2gb ram eddig nem hozott nagy változást.. lassabb nem lett.. csajom gépét is bövitettem ma, azon se érzek semmit
-
veterán
válasz Magnum_ #16009 üzenetére
Lehet, de ha van eSATA port a gépeden, akkor inkább egy olyan cradle-t javaslok. Nekem is van (USB-s és eSATA-s is), és nagyon gyors.
-
koshmar
addikt
válasz SeniorTilla #16005 üzenetére
Akkor az 5.0-ás élményindexem szart sem ér??
WOWEgy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
veterán
Ha emlékeim nem csalnak, még nem láttam notebookot 5,9 élményindex fölött. Azért, mert a 7200-as HDD-k ennyit tudnak, és ugye mindig a legalacsonyabb értéket írja ki. Megjegyzem, hogy az öreg Sárkányom is 5,9, de HDD csere előtt az 5400-asokkal csak 5,7 volt. Az Envy 17-1020el is 5,9...őőőőőőő
Ja igen, egy SSD biztosan lendítene a dolgon. Spyduck: te használsz SSD-t ugye? Mennyi az élményindex?
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
32bites csak az oprszendszerem. használ 3gb-t.... de a lelkemnek jó, viszont gondolkodtam az SSD dolgon... 24$ ez a szar, ha nagyon szar, akkor kikerül, meg az SSD is, de itt az aprón vannak jó áron SSD-k. sokat nem buknék rajta. kiprobálnám, hogy éreznék e vmi gyorsulást. még megálmodom, de rápörögtem.
apropo, a gyári 2,5"-os 7200-as HDD-nek lehet valami házat venni, amitől kvázi külső USB-s hdd lenne, ha mégis ODD maradna?
-
koshmar
addikt
válasz SeniorTilla #16006 üzenetére
Holnap megnézem, hogy mit lehet rajta állítgatni.
-
koshmar
addikt
válasz SeniorTilla #16006 üzenetére
Bár ennek a touchpad-nak szinte ez az egyetlen jó funkciója...
Most nem azt mondom, hogy k.rva sz.r, de mindennapos használat során egyszerűen pusztítja az agysejteket.
-
veterán
válasz tapsyhapsy #16002 üzenetére
A touchpadot a kis pontra kétszer koppintva tudod kikapcsolni (bal felső sarokban).
szerk: upsz, nem láttam, hogy már írták a megoldást előttem is.
Tibii91: a multitouch a tapipadon tényleg borzasztó. Azt kívánom annak aki kitalálta, hogy ezzel dolgozzon 10 évig. Ettől függetlenül: nem nézted még, hogyan lehet kiakpcsolni a multit? Elég korrekt beállítási felülete van a touchpadnak, talán megoldható valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Magnum_ #16001 üzenetére
A +2GB rammal semmi nem fog változni. Az élményindexed lényeges értékei jók, az Aero meg le van sz*rva. Csatlakozom Spyduck kollégához: az windows élményindex semmit nem jelent, köze nincs a valós teljesítményhez. Más szóval parasztvakítás. Azért van, hogy mindig újabb hardvert vegyél (az oprendszerek és progik fejlesztésében is nagy szerepet játszik ez a tényező), mert túl alacsony az érték a haverok előtt, már bocs
-
koshmar
addikt
Egygombos tapipad:
A bal felső sarkában van egy kis pötty. Ha arra kétszer rápöppintesz, akkor sárgán világít, és a kurzor természetesen nem mozog. Kétszer pöppintesz rá megint, akkor mozog.
Viszont maga a Synaptics touchpad rendkívül idegesítő.
Van a kurzor egy adott ponton, lenyomod a bal gombot, és erre elugrik.
Meg van, hogy a kurzor csakúgy ugrik egyet, de akkorát, hogy a képernyő felső sarkában találom.
Persze a bal gomb benyomását ki lehet váltani azzal, hogy a touchad bármely részén "ütsz" egyet vagy kettőt. Így már elviselhetőbb, de még közel sem jó.
Egy Gigabyte egér nagymértékben megnövelte a komfortérzetemet.
Ja és a gép kétszer gyorsabbnak tűnik vele...Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
pumukli23
senior tag
válasz tapsyhapsy #16002 üzenetére
Ha az "egybenagybombos" tapipad van benne, akkor a bal felső sarokban van egy pötty. Azzal tudod kikapcsolni/bekapcsolni. Talán egy hosszú érintés, vagy két rövid kell neki, nem emlékszem pontosan.
Úgy tudom egy led is bekapcsol.üdv
[ Szerkesztve ]
-
tapsyhapsy
csendes tag
válasz laci19880123 #15961 üzenetére
Szia,
Én múlt héten vettem egy 4100EH-t. A gép teljesen új, első laptopom.
Jelen pillanatban nagyon meg vagyok vele elégedve, most is erről írok a munkahelyemről. Játékokból próbáltam rajta Sacred 2-t medium-on szépen elfut. Sims 3 fut rajta mint az álom. Amit idáig próbáltam az mind szépen ment. Ha van valami játék amit szeretnél, hogy teszteljek, dobj meg eyg PM-mel, de csak ha nem sürgős, mert előreláthatólag csak holnap este, holnapután fogok ráérni.
Érdekességként, Farmville jobban fűti a cuccot, mint Sacred 2. Turboboost lol, és még nem találtam meg hol lehet kikapcsolni. Lehet, hogy sehol. Egy kicsit hangos a venti mikor megy, viszont cserében a gép nem túl forró, mindenütt kényelmesen meg lehet fogni, és rajta lehet tartani a kezet is. A matricák idegesítőek, nekem a kezem irritálják.
A hangszórók elmennek. Hallottam már jobbat, rosszabbat is. A mikrofon rohadt hangosra van állítva alapból. Kamerát még nem próbáltam.
Billentyűzet kellemes, semmi extra. F1->Fn BIOSból állítható. A CAPS-ot folyamatosan bekapcsolom, még szokom. Tapipadról annyit tudok mondani, hogy van. Multitouch, a gombok is a pad része, nem nyomogatós. Ha rászánnék öt percet, hogy megtudjam, hol lehet kikapcsolni még jobb lenne. Én egérrel használom.
Kb. egy délután-este leszedni róla azt a sok szemetet amit a HP 20 perc alatt feltelepít rá.
A kijelző fényes, én neon alatt használom, annyira nem tükröződik hogy probléma legyen. Borítás ujjlenyomatot nem gyűjt.
A zsanérok erősnek tűnnek, majd megnézzük egy év után milyen lesz.
A cucc portabilitása kb. 0. Tehát táskában lehet vinni, de én útközben nem nagyon használnám mert az aksi keveset bír, nameg böszme nagy állat és macerás is asztal nélkül használni.
Ha van valami kontkrét kérdésed, tedd fel - tudásomhoz mérten válaszolok.
Üdv.
Szerk: WEI
Subscore: 6,8; 5,9; 6,7; 6,7; 5,9
Score: 5,9[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest