Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobyjack
senior tag
HWiNFO32 program legújabb változatát leszeded. Ha felraktad, elindítod, majd a Sensors gombra kattintasz. Itt bejön egy HWiNFO32 Sensor Status nevezetű táblázat, ahol a ventillátorvezérlő chip neve is megjelenik. Az enyémben SMSC EMC2103-2 nevezetű van, a tied ehhez hasonlító kell legyen. Ekkor rákattintasz a nevére, kékkel kijelölődik az egész sor, majd látatlanban beírod a billenytűzetbe, hogy: "fancontrol". Azért ilyen furán kell behozni, mert a program hivatalosan ezt még nem tudja. Az egyik fejlesztő osztotta meg egy fórumban, hogy így kell előcsalni. Ekkor egy kis ablak megjelenik ahol két lehetőség közül választhatsz: Auto vagy Manual. A Manualban ha minimumra veszed akkor nálam 900RPM-el pörög és egyáltalán nem hallatszik. Valamiért a következő lépcső ami kb 2/3-nál van és ez között nincs gyakorlatilag átmenet. Ez 2300RPM, de ez is sokkal halkabb mint az AUTO állás. Am nálam ez az ideális, mert se nem hallatszik se nem sül meg a gép (900RPM kevés neki). Amúgy ezzel nagyon vigyázz, mert vissza kell állítani utána AUTO-ra mert ennél a MANUAL állásnál nem veszi autómatán feljebb a fordulatszámot hiába megy mondjuk 100 fok fölé a gép. Szóval ez csak egy kényszermegoldás. Ha szeretnéd élj vele.
[ Szerkesztve ]
-
Bobyjack
senior tag
A tetves életbe, hogy nem lehet megcsinálni normálisan egy drivert, egy ennyire komoly gépen. És tényleg, amikor még Vistán használtam, akkor biztos levette a frekvenciát, utána nem foglalkoztam vele. Akkor úgy tűnik ezért nem nőtt az elérhető akkus üzemidő amikor Win7-re váltottam.
Mellesleg ez a ventillátor sebesség csökkentés sem volt egy egyszerű dolog. A HP-be nem lehet könnyen belekontárkodni. Most valakinek sikerült az Elite szériás gépeknél rájönnie hogy kell állítani, mert azokban egy dedikált ventillátoszabályozó áramkör van.
[ Szerkesztve ]
-
.Benett
tag
Sziasztok.
A ProBook 4520s-be nekem.
Hangkártya IDT 92HD81B1X @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller
Hangkártya ATI Radeon HDMI @ ATI RV710/730/740 - High Definition Audio Controller
Hangkártya van és elég gyengén hajtja a fejhallgatót :S ( sennheiser hd 201 )
Ezt másik driver/szoftver megoldja vagy valahol feljebb lehet venni a hangot, vagy ez ennyit tud ?... mert mérnökök nélkül, a tudomány csak filozófia ...
-
spyduck
nagyúr
válasz peugeotmate #15889 üzenetére
Én szinte biztos vagyok benne, h szoftver probléma. Így látatlanban viszont elég nehéz segíteni.
-
Magnum_
nagyúr
válasz cellpeti #15884 üzenetére
az apád/anyád is teljesen megfelelő, elfogadott magyar szó az apa, anya. apád/anyád itt a birtokosjelzővel szerepel, hogy a te apád/anyád.
#15893) cellpeti : felőlem nyugodtan, nyelvtanilag teljesen helyes. és nem értem, mi a sértő benne. attól még, hogy nyelvtanilag valami helyes, nem feltétlen tiszteletlen, pejoratív, stb. teljesen semleges. ebből kellene kinőni.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
pumukli23
senior tag
válasz cellpeti #15879 üzenetére
Ehhez képest (12cellás) biztos, hogy kevésbé lóg ki a sima 9 cellás (nem 8 egyébként?). Az asszem csak hátra lóg ki kb másfél-2 centit, lefele nem.
Nekem a 6930p 6 cellás (5500 mWh) akkuval valamivel több mint 4 órát kibír, bekapcsolt wifivel, alacsony fényerőn. (7%os elhasználódottság.) Wifi nélkül majdnem 6-ot.
Gondolom ilyesmi körül lehet a 6910p is.üdv
-
spyduck
nagyúr
válasz cellpeti #15886 üzenetére
(OFF)The default provided battery for the 6910p is a 6-cell 55WHr battery that performed reasonably well. With wi-fi on, screen at half brightness and in 'Balanced mode' the battery gave 3 hours and 37 minutes of life. Half of that time the notebook idled and the other half it was used for light office work. You can expect somewhere between 2 and 2.5 hours if you're playing a movie with screen at full brightness, while if you're doing light work with screen brightness down you could probably get over 4 hours of battery life.(/OFF)
google....
[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz Bobyjack #15872 üzenetére
Nekem is ez a bajom az enyémmel. 64 bites Win 7-et használok. Eredetileg vista business-szel adták, azzal működött az automatikus frekvencia állítgatás, szóval szerintem ez valami driveres gond lehet.
Félmegoldásként leszedtem egy kis programot az nvidia honlapjáról (NVIDIA System Tools - ha jól emlékszem, már régen volt), ami lehetővé teszi a control panelen, hogy manuálisan, csúszkákkal állítsam a frekvenciákat. Sajnos ez így nem automatikus, de talán a semminél több. Ha találsz értelmesebb megoldást, azt én is szívesen fogadnám, mert így nem az igazi[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
A kérdésemre tudna valaki válaszolni hozzávetőleges adatok is jók lennének.
És nem apád, hanem édesapád
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
üdv
4400mAh akksival mennyit megy el a 6910p? 3-3,5 óra?
6600mAh akksival mennyit? 5,5 óra-6?Illetve nem tudja valaki mennyire lóg ki a 9 cellás akksi a notiból? Kerestem már képet is Google-ba, de egyenlőre nem találtam.
-
Digger
senior tag
Nincs senkinek infója, hogy hogyan lehet paraméterezni a gyorsindító gombokat?
Amúgy egy HP Compack Presario CQ56-110HS notiról van szó. -
LBandi
aktív tag
Üdvözlet!
A héten megrendeltem az alábbi GÉPET. Szeretném ha véleményt mondanátok róla. Tudtok-e valamiféle nyűgjéről, bajáról akár driver akár konstrukció terén. Mivel a végleges vásárlás/fizetés előtt még ki tudom próbálni így ha van valami gubanc akkor el tudok állni a vételtől. Ami jó hogy akciós mivel utólsó darab (mondjuk nem tudom hogy ennek örüljek-e vagy sem, iletve jár hozzá ajándékba egy táska is).
Köszönöm előre is a válaszokat!
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
listván
tag
válasz SeniorTilla #15850 üzenetére
Maximálisan komolyan gondoltam, még akkor is ha üzletileg mást kéne mondanom.
Nézz meg egy pavilion gépet, nézz meg egy probook-ot.
Nézd meg az anyagminőséget, az összeszerelést, és azt is, hogy melyikat melyik gyárban gyártják.
Pl envy. 13-ashoz még semmi köze a HP-nak, össze is van rakva rendesen. Lekoppintották, hogy legyen 15 és 17 is.
Hát gyalázat azt hiszem.
Szóval a consumer és a commercial között azért még mindig fényévnyi különbség van...HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899
-
Bobyjack
senior tag
Sikerült egy programmal lelassítanom az állandóan fújó ventillátort, de most az a bajom, hogy a videókártya nem akar lemenni energiatakarékos módba. Állandóan max órajelen megy, pedig kihasználtsága csak 0-3% között mozog. Régebben visszavette magát asszem 167MHz-re. Valami driver hiba lehet? Tudtok róla valamit?
-
peugeotmate
őstag
válasz SeniorTilla #15869 üzenetére
Nem vagyok annyira nyomott, hogy a wifi/bt ne legyen bekapcsolva! Azért írtam a párosítandó eszközt, mert hátha úgy valami, de nem... Lehet nehéz lesz elhinned, de van benne bluetooth modul.
HP-G62-A70EH
(Tudom, hogy egy idióta szitu, de nem kell hülyének nézni egyből.)[ Szerkesztve ]
meg
-
veterán
válasz SeniorTilla #15869 üzenetére
De az is lehet, hogy az aida másképp csoportosít, ezért nem látom, csak az usb eszközök alatt. Kellene a géped PN száma, hogy megnézhessük a HP spec-t
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz peugeotmate #15868 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy kapcsold be a gépben lévő bluetooth modult, nem a párosítandó eszközt!
WLAN, BT be van kapcsolva?
Amúgy win7 alatt nem kell BT-t telepíteni, magától felismeri és működik rendesen. Sztem neked nincs bekapcsolva a BT, a hülye HP meg nem tudja, mit akarsz
Óvatosan kérdezem meg: van a gépedben bluetooth modul egyébként? Mert én az eszközeid között nem láttam bluetooth modult, nekem pedig ott van...
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
peugeotmate
őstag
-
spyduck
nagyúr
válasz peugeotmate #15865 üzenetére
Ezt telepítetted fel? [link]
-
veterán
-
spyduck
nagyúr
válasz peugeotmate #15861 üzenetére
(1) Hibás a töltőadapter
(2) Rossz a BT driver. Rakd fel az AIDA64-et és hardverazonosító alapján töltsd le a gyártó honlapjáról. A HP-s driverek nem vmi jók, az ATI driver is hibákat ír ki. Köszi HP -
peugeotmate
őstag
Üdv!
Bluetoothal kapcsolatban van problémám, ugyanis semmilyen úton-módon nem bírom a géphez csatlakoztatni a mobilomat! (Több mobillal is próbáltam, de egyikkel sem sikerült!) HP G62-es notim van amin 32 bites Win7 fut. Korábban is írtam már egyszer ide, de nem igazán érkezett akkor válasz.
Mi lehet a bökkenő? Most emiatt küldjem szervízbe?Megjegyzés:
A Windows Server egyik verziója sem támogatja a Bluetooth szabványt.
Ez a szöveg a súgóban van, de ez egész pontosan mit jelent?Illetve van egy olyan problémám, hogy az akkumulátor feltöltése közben elég idegesítő sípoló hangot ad a csatlakozónál! Ezt se tudom hova tenni...
Köszönöm előre is segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
meg
-
cellpeti
nagyúr
most 10,8V akksi van a notiba, bele rakhatok egy 11.1V akksit helyette? Nem lesz baja?
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Örülök, hogy megtaláltalak benneteket!
Néhány napja ismerkedem egy CQ56-110HS notival. Kicsit drágán vettem (az asszonynak) a PhotoHallnál. (150000). Azóta már látom, hogy elég drága volt! Főleg irodai célra lesz, gondolom elég erős lesz hozzá. 64 bites W7 van rajta.
A benyomások eddig elég kedvezőek. Nem zajos, nem melegszik, bár eddig főleg csak neteztem rajta.
Noha már elég régen kezdtem a szakmát, szégyellem, hogy nem tudtam megtalálni, hogy a gyorsindító gombokat, hogyan tudom konfigurálni! Sem a neten, sem a súgóban nem találtam nyomát!
Tudnátok segíteni? -
Misi1979
őstag
válasz SeniorTilla #15853 üzenetére
Annyi, hogy a gép órája lenullázódott a biosban, valószínűleg a rázkódástól az elem elmozdulhatott.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
veterán
válasz Misi1979 #15845 üzenetére
Q*va nagy szerencséd volt ezzel a leeséssel. Az EliteBook tényleg nagyon jó, de nem ütésálló. Szerintem veled volt az Úr, mert könnyen történhetett volna nagyobb baj is!
-
veterán
-
veterán
válasz listván #15836 üzenetére
Már ne haragudj, de ez korántsem igaz! Nem kellene ilyeneket mondanod, legalább neked szakmabelinek nem. Az üzleti okokat most tegyük félre, próbálj meg szakmailag hozzáállni ehhez a buta kijelentéshez! Ugye nem gondoltad komolyan?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
Misi1979
őstag
Üdv, egy majdnem-infarktuson vagyok épp túl.
Az elitebook 8530p-m épp a konyhapult szélén volt, netrádió, hírek, stb.
Két hibát követtem el: nem vettem észre, hogy a laptop alatt egy műanyag vacak volt, ami miatt nem értek le teljesen a gumitalpak egy oldalt, valamint a konyhapultról jópár centire lelógott..
Gyakorlottabb ph-s kollégák már sejthetik a történet folytatását, egy nagyobb lendülettel vett fordulóm elkapta a gépet és az már repült is lefele. Sajnos nem láttam, hogyan, de sikerült nyitva és billentyűzettel lefelé landolnia derékmagasságból a kőpadlóra, ahol még csúszott 2m-t.. elég bizarr látvány volt, na. A netrádió meg szólt tovább..
Törött kijelzőt vizionáltam, karcokat, horpadásokat stb.. De jelentem, semmi! Egy apró folt sincs rajta. Jó, csak 1m-ről esett, kőpadlóra, valószínűleg az oldalára és onnan fordult a billentyűzetre, de ezt a műveletet nem szívesen ismételném meg másik laptoppal. Mondjuk ha nem muszáj, ezzel sem.
Asszony még nem hiszi, hogy nem talál rajta egy foltot sem, miután ezt a hsz-t befejezem, viszi ki a kertbe és napfénynél fogja vizsgálni.. de előre borítékolom az eredményt.
Ezért (is) kell Elitebookot venni.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
pumukli23
senior tag
Az én gépemmel van egy kis probléma és 2 memória modullal néha szétesik a kép. Szóval csak eggyel használom.
Múltkor megcseréltem őket, és (ha jól emlékszem) ugyanez a jelenség történt, hogy a képernyőn nem volt semmi, és a caps lock ledje villogott.
Nem tudom, hogy milyen hibakódot takar, de próbáld meg Te is egy modullal, vagy egy másikkal, hátha segít.üdv
-
koshmar
addikt
Na mostantól én is teljes joggal írhatok a HP topikba...ugyanis tegnap megjött a HP Probook 4525s-em.
A futár bácsi látta, hogy kicsit izgul a gyerek... :
Esetleg nem tudja valaki, hogy egy Li-ion akksit hogyan kell az első alkalommal "kezelni"?
Mármint hogy először teljesen lemeríteni, aztán feltölteni...mert én már ilyeneket is halottam.[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
ivarg
tag
Hali! valakinek esetleg van tapasztalata 6730s típusnál erre a hibára: bekapcsoláskor fekete képernyő megáll minden és a caps lock melletti led három villogás szünet három villogás hiba üzenetet tol.
Proci lenne?Addig nyújtózkodj, amig kinyúlsz!
-
cellpeti
nagyúr
Valakinek van tippje, illetve az is jó, ha valaki tudja hogyan tudom kiszámolni, hogy egy 6600os akksi mennyit bírna a HP 6910p-be, illetve az még belemegy-e úgy, hogy nem látszik ki belőle?
-
lasvegas
tag
válasz listván #15836 üzenetére
nekem az van DV6 3040 ez én nem osztom a véleményed hibátlan gép a hézagok is rendben vannak előtte dv5 volt 2 évig az is hibátlan volt,most egy haverom hajtja. Renew gép,senior-tól való.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy i9305 S3 Lte,Asus Padfone 2
-
listván
tag
-
listván
tag
válasz Taybore #15830 üzenetére
Hali,
Sajnos főnököd tipikus esete a fa... nélkül ba..ni kategóriának
Én is vennék Bugatti Veyron-t 5Milláért
Ami dokkolható, az üzleti kategória, ergo ki fogja bírni 4-5 évig. 10-es 30-as végű üzleti modelleknél a dokkoló ugyanaz. A 40-es végű probook és elitebook szériánál volt egy váltás.
Javaslom a Probook 6540,6545, 6550,6555 típusokat.
Nézz körül ezen az oldalon [link][ Szerkesztve ]
HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899
-
listván
tag
válasz SeniorTilla #15827 üzenetére
Meg tudod venni igen és itthon is érvényes.
A feltétel az, hogy a gép még garos legyen akkor, amikor a garkitet veszed.Honnan van neked Renew géped egyébként???
HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899
-
leyo76
senior tag
Az lenne a kérdésem hogy HP G62 memória bővítése jelentene bármi számottevő változást teljesítményt illetőleg? Nem mintha ez nem lenne elég csak piszkálja a csőröm hogy fér még bele
2 van benne, 4 lehetne...
-
pumukli23
senior tag
Pavilion dv6
Ilyen gépet keress, csak kicsit erősebb procival. -
pumukli23
senior tag
Sajnos 'rendes' dokkolós gépet újonnan ennyiért nem kapni, ilyenkor az esetleges usb-s (stb) megoldások jöhetnek szóba, de azok szerintem felejtősek. Ha mégis megfelel, akkor ez egy jó vétel lehet.
A Probook 6xxx széria és az összes Elitebook dokkolható, úgy tudom ugyanazt a csatlakozót használják (kivéve a régebbieket).üdv
szerk: esetleg egyes pavilionokon van egy másfajta csatlakozó, amihez pl ezt vagy ezt lehet csatlakoztatni, ahogy a képeken is látszik. Igaz ezek nem üzleti szériás gépek, de az említett árkategóriában megvásárolhatók.
[ Szerkesztve ]
-
Taybore
aktív tag
Sziasztok!
Sose volt dokkolóm laptophoz, de a főnök kiadta, hogy olyan laptopot keressek neki, amihez van dokkoló. Kb a HP jött szóba, mint márka, de hogy milyen típust vegyek, és melyikhez milyen dokkoló jó, abban tanácstalan vagyok. HP-éknál szabványos a dokkoló csatlakozó, és válasszak egy tetsző gépet, aztán majd veszek hozzá dokkolót, vagy van valami "ehhez a géphez csak ez a dokkoló jó" megkötés? Mit érdemes venni? Irodai munkára kellene, grafikai teljesítmény nem fontos, de a számítási igen. Legyen legalább kétmagos, és 3-4GB rammal, hogy 3-4 évig ki is húzza. Árban kb 150-180ezer (bruttó) környékén kéne a gép (ehhez jön még hozzá a dokkoló).
Szívesen fogadok mindenféle választ / segítséget.
Köszi: Taybore -
spyduck
nagyúr
válasz SeniorTilla #15827 üzenetére
Envy-re lehet, Pavilion-ra nem. Gondolom ezekre céloztál
-
veterán
-
listván
tag
válasz SeniorTilla #15820 üzenetére
Garkitet itthon is lehet venni. Hivatalosan forgalmazott a consumer line.
Az ára az már más kérdés.HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899
-
listván
tag
válasz CurrentValue #15821 üzenetére
Ha belegondolsz abba, hogy garancia lejárta után esetleg egy alaplap csere akár 70k+Áfa is lehet, akkor talán jobb most kifizetni azt a 30-at a garkitért.
A consumer gépeknél magasabb a meghibásodási arány, mint az üzletinél. Az úgynevezett post warranty kiterjed minden hardware meghibásodás javítására, azonos a gyári alapgaranciával. Software gondokra ez sem nyújt megoldást, de ugye nem az a drága egy esetleges meghibásodásnál, hanem a hardware.HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899
-
listván
tag
válasz Mr.Face #15769 üzenetére
Hali,
Lehet rá garkitet venni, de nem biztos, hogy szeretnéd.
Iszonyatosan drága. Ha adsz pontos géptípust, esetleg gyári számot, akkor megmondom pontosan.
NBS-nél bolti garit nem adunk, nagy a rizikó, drágák az alkatrészek. A semmire nem vállaljuk.HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899
-
pumesz83
csendes tag
hi
öcsém notijára uj windows-t tettem,azóta nem áll le a ventillátor
mitől van?
hp 615thx
"minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat!" a Witcher kupon már elment.... sorry!
-
veterán
válasz CurrentValue #15821 üzenetére
Azt senki sem tudja megmondani, hogy el fog-e romlani. Én évek óta kevés meghibásodást tapasztalok a HP gépeknél, de persze előfordulhat. A garancia biztonságot jelent, neked kell eldöntened, megéri-e.
Win7 Home Premium 64 bites verzió van ezekhez a gépekhez gyárilag.
-
CurrentValue
tag
válasz SeniorTilla #15820 üzenetére
Nálad láttam a kinálaatban egyébként ilyen gépet, mit javasolsz(tok) megvásároljuk ezt a garancia kiterjesztést, vagy felejtős? Milyen meghibásodásra lehet számítani, és mire terjed ki a garancia?
Honnan tudom meg hogy a win7 melyik verziója használható géppel? a matricán nem látszik alapvetően a matricán az sem hogy win7 ezt is csak "gondolom". -
veterán
válasz CurrentValue #15813 üzenetére
Itthon nem fog menni, max. kint Olaszban. A plusz egy év szokott 30e felett lenni, tehát az ár reális. 30 ezerért lesz 2 éves garanciád, nem három! Sok országban alapáron adták 2 évvel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz n0_gAboR #15804 üzenetére
Ha megnézed, mekkora összevisszaság van a HP honlapján, megérted, miért jobb a kézi letöltés. Persze ez beállítottság kérdése is...
-
cellpeti
nagyúr
ahhoz képest, hogy a 6910p-re meg 25k egy évre
-
n0_gAboR
őstag
Az szerintem teljesen realis ar erte.
-
CurrentValue
tag
olasz pavilion dm3-1010es gépecskére honnan lehetne garit ujjitani?
Kedves ránézett valahol de, valami horribilis 30ezer feletti árrol beszélt 2évre...16.án jár le a gari egyébként.
-
spyduck
nagyúr
válasz n0_gAboR #15811 üzenetére
Én is szeretem a HP SoftPaq Download Manager-et de ez csak tudomásom szerint üzleti szériás gépekhez jó továbbá pl.: a 8540p-hez is olyan VGA drivert töltött le amivel akkuról használhatatlan továbbá a színek is furák. Az nvidia.com-ról leszedett VGA driver fényévekkel jobb.
[ Szerkesztve ]
-
n0_gAboR
őstag
Ajanlom neked a HP SoftPaq Download Manager nevu programot.
Ez detektalja hogy milyen geped van, es beszerzi a hozza valo legfrissebb drivereket. Erdemes azelott hasznalni, mielott a Windows 7 Updater feltenne az (altalanos celu) drivereit, mert a HP-sek sokszor optimalizalva vannak az adott gephez.
-
ther
aktív tag
Nincs semmi gyanus.
Aálírás
-
ZP67
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni:
Nx9010, frissen újratelepítve, böngészéskor ugrál a képernyő. Remélem érthetően mondom, nem lehet simán görgetni, hanem csak léptetni.Általános vélemény szerint video driver hiányzik... Nosza leszed, próbál telepíteni, hibaüzenet: a hardverkonfiguráció nem megfelelő. Leszed egy régebbi verzió, az meg azt írja, hogy inf file tartalma nem jó, (üres?).
Okozhatja ezt a hibát, hogy nincs gépben billentyűzet, hanem PS2-es billenytűzetről megy?
Lehet ez az oprendszer hiányossága/hibája?Köszi előre is a segítséget!
Üdv,
ZP -
ther
aktív tag
Sziasztok!
Egy HP Compaq 6510b notim van, frissen telepített Windows 7-tel. Nem tudom, hogy az alábbi jelenségnek köze van-e a laptop típusához, de hátha tud itt valaki segíteni. A helyzet a következő:
Ha normálisan használom, akkor a CPU hőmérséklete 53-54fok körül van, ha meghajtom, 65 körül. Ha magára hagyom a gépet, elméletileg 10perc után kapcsol ki a monitor, és alvó állapotba pedig nem lép, a merevlemez sem kapcsol ki, viszont mikor visszatérek pörög a ventillátor ezerrel, és 90 fok körül van a CPU (képernyő ki van kapcsolva ilyenkor). Ha újra elkezdem használni, zúg még a venti egy darabig, majd szépen visszaáll egy normál hőfokra. Tudja valaki, hogy miért van ez, és mit lehetne ellene tenni? Egyrészt baromira nem akarom megfőzni a gépet, másrészt meg zavaró is, ha hallom, hogy zúg, mint egy őrült.
Ezekben az esetekben nem dolgoztattam semmivel, gyakorlatilag üresjáratba volt a gép.
Aálírás
-
n0_gAboR
őstag
válasz SeniorTilla #15803 üzenetére
Hat igazabol a program is ezt csinalja. Kiolvassa a S/N-t, majd leszuri az elerheto frissiteseket ami erre a tipusra vonatkozik. Nekem eddig nem volt bajom vele mas gepeken sem.
-
veterán
-
n0_gAboR
őstag
válasz SeniorTilla #15801 üzenetére
Szoktak ujabbak lenni, mint amit felajanl a HP frissiteskeresoje? Mert akkor eleg csak azt futtatni.
-
veterán
válasz spyduck #15794 üzenetére
Tényleg nem sok a 75 fok.
Solyom76: Egy dolgot tehetsz még, hogy újrapasztázod a hűtőtönköt, az segíteni szokott még hűvösebbé tenni a helyzetet. Tapasztalataim szerint a BIOS frissítések is megoldják, ha a ventillátor szabályozása nem megfelelő, tehát érdemes új bisot keresned a géphez.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- MIUI / HyperOS topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Delta Force (2024)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest