Új hozzászólás Aktív témák
-
koshmar
addikt
-
ro_bert17
őstag
HP Compaq Presario CQ56-150 sh notihoz support weboldalt keresek, eddig sikertelenül. Tud valaki segíteni?
Szerk: eddig jutottam, de ugye itt valami nem stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz batorpeti #15489 üzenetére
mire akarod használni?
Amit írtam játékok azokkal megbírkozott a gép a HD vidó is ment gond nélkül 20Gb-s BD ripből.
3DMark eredmények W7 64bit
3DMark Score 1733 3DMarks
SM2.0 Score 565
HDR/SM3.0 Score 680
CPU Score 1950
ha valaki akinek I3 procis gépe van és csinál egy tesztet akkor már össze lehet hasonlítani"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
-
bnorci71
addikt
válasz batorpeti #15487 üzenetére
ár teljesítmény szempontból a 4515-t de a 3év gar miatt a 4520-t a kettő közötti alternatíva meg pont a Tosi igaz a 3 év garral már árban a 4520s felett van.
Mi a fontosabb az a plusz 180Gb HDD vagy a +2év gar?húgoméknak most telepítettem egy ilyet elég starpabírónak tünt és szép is játékok is elmentek rajta Dirt, NFS Underground, F1 2010, FIFA11
a bill +12e bár nekem sikerült +6e be megúszni
és azért az a 4Gb Ram 640Gb HDD nem rossz dolog. a 3 év garral[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
pumukli23
senior tag
Szerintem nagyon csekély az esélye, vagy inkább semmi.
Talán össze tudod vadászni a drivereket xp-hez különböző oldalakról, de általában az ilyenek mindig úgy végződnek, hogy "már csak az az egy hiányzik"..
Hp oldaláról szedd le, hogy pont milyen hardverekhez kapcsolódnak azok a driverek, és keress rájuk, hátha. -
sti
tag
Mit gondoltok lehet még G62-höz XP támogatásra számítani?
Pillanatnyilag 1-2 driveren kívül semmit nem találok.
Jogtiszta XP-m van Win7-re meg most nem nagyon van keret. -
kacsyx
aktív tag
(100% fényerő, hang, wifi, kiegyensúlyozott profil)
Megjött az utazó akksi -
Pc Laca
tag
Sziasztok
HP Pavilion DV7-2090EH ilyen laposom van és van egy S750 7.1 Gigaworks szettem de csak sztereóban tudom megszólaltatni esetleg valami ötlet ,hogy tudnám megszólaltatnia a 7.1-et?
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz SeniorTilla #15477 üzenetére
-
veterán
válasz kraftxld #15474 üzenetére
Energiatakarékosságból van. Be lehet állítani, ha az egyik hálózati csatolót használod, akkor kapcsolja ki a másik hálózati eszközt (pl. WLAN), mert általában egyszerre csak az egyik szokott kelleni.
A BIOS-ban van a beállítása, LAN/WLAN switching-nek hívják, vagy valami hasonlónak.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
ro_bert17
őstag
válasz kraftxld #15470 üzenetére
Tipp: nincs valami hálózatos utility a gépen? Találkoztam már olyan notival, ahol volt ilyen fícsőr.
(#15467) csomi3: (#15469) magua írta hogy HP-nál milyen lehetőség van. A legtöbb notebook gyártó ad recovery kiírásra lehetőséget, van hogy ezzel kikapcsolva a vindózét (de egyébként a W7 is tud mentést készíteni)
Azt sajnos nem tudom, hogy a gyártó szűz vindóz telepítő médiát küld-e. (ezt mondjuk nem tudom elképzelni, de valaki majd megcáfol, aki már kért ilyet) -
rekid
addikt
válasz kraftxld #15474 üzenetére
mit akarsz ez nem is olyan gáz. nekem van hogy huzom az ujjam a hangerő sávon és ki be kapcsolgatja a wifit.
Nem zarnam ki hogy ez a letiltos dolog windows feauture. Értelme annyi hogy átlag user ha egyikhez csatlakozik akkor másikhoz nem. Ergo akksi kimeles.Gyáva népnek nincs hazája!
-
kacsyx
aktív tag
Ez az amire gondolok? (Optikai meghajtó helyére illeszthető keret, amibe SSD-t vagy második HDD-t lehet tenni).
Mert ha az akkor ku*vára (de nagyon) drága, még ha van benne egy 250-es merevlemez, akkor is. Ezeket nem 2-3 ezer forintokért kellene, hogy utánunk dobálják? -
kraftxld
félisten
No, HP tudos urak
Van egy uzemi HP 6730b gepem, Win7 64bittel, es a kovetkezo a problema:
Ha LAN kabel be van dugva akkor letiltja a wifi-t.
Sokszor jol jonne, hogy ha mindket halozathoz tudna csatlakozni. Valaki talakozott mar ilyennel?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
törölt tag
válasz ro_bert17 #15463 üzenetére
Köszönöm, és a recovery partíviót hogyan tudom kiírni? Mert legalább az kézzel fogható legyen, sose lehet tudni.
Az a baj a recovery- vel am hogy szűz rendszert nem tudok csinálni mert visszarak minden HP progit meg az összes drivert, vagy rosszúl tudom?Olyat is olvastam hogy a HP-nek vannak DVD-n windows-ai és lehet tőlük kérni postán.
Valaki csinált már ilyet?[ Szerkesztve ]
-
Pc Laca
tag
Sziasztok
HP Pavilion DV7-2090EH ilyen laposom van és van egy S750 7.1 Gigaworks szettem de csak sztereóban szól esetleg valami ötlet ,hogy tudnám megszólaltatnia a 7.1-et?
-
rekid
addikt
válasz #59816064 #15462 üzenetére
probald meg "windows7 usb DVD download tool"-al a recovery particiot megadni neki.
Egyebkent azert van a recovery particio hogy telepito cd/dvd nelkül tudd ujrahuzni a gepet.
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
ro_bert17
őstag
válasz #59816064 #15462 üzenetére
De miért szeretnéd kiírni?
Szerk: OEM vindózod van, tehát csak azzal a gépeddel érvényes a COA matricája. A recovery partícióról bármikor "újratelepítheted" a géped. De van lehetőség recovery dvd elkézsítésére is, ha véletlenül elveszene a recovery partíciód.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem
Tegnap vásároltam egy HP DV-6 3110eh típusú Notebook-ot amin előretelepített Win7 Home Premium 64bit volt.
Első bekapcsoláskor feltelepítette a rendszert és nagy meglepetésemre az összes driver-t is és HP-s programot. A vinyón egy nagy "C" meghajtó van és egy 20Gb "E" recovery partició.
A kérdésem pedig, hogy hogyan tudom kiírni a windows-t mert gondolom valahogy kilehet, hiszen kifizettem a gép vásárlásakor. Nem gondolom hogy ez ilyen egyszeri dolog lenne a gép alján megtalálható a windows termék kulcs is.Tehát tudna valaki segíteni abban hogy hogyan tudom kiírni a windows-t a gépből?
Köszi,
Csomi
-
Melez
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem nemrég egy alig használt HP Compaq Mini 311c-1010EH-t, de valamiért nem akarja érzékelni nálam a LAN kábelt.
Bedugom oldalt, világít is a lámpája, de a Helyi kapcsolat mégis azt írja, nincs a hálózati kábel bedugva. Próbáltam törölni ezt a kapcsolatot, de nem engedi - már ezt sem értettem -, új helyit pedig nem enged létrehozni a gyári xp, amivel a gépet adták, mondván: "A szélessávú kapcsolatnak már használatra készen, konfigurálva kell lennie."
A fentieket már csak azért sem értem, mert ezt a mostanit "Helyi kapcsolat 3"-nak hívják, gondolom volt másik kettő, mielőtt ezt létrehozták. A másik, számomra új dolog, hogy ehhez a kapcsolathoz a "Bluetooth LAN-hozzáférési kiszolgáló illesztőprogramja" kiírás szerepel - én a BT-t meg a LAN-t még nem láttam egymás mellett.Az everest ellenben LAN Controllernek ilyet mutat: nVIDIA MCP79/7A (PHY: Realtek RTL8201CL/CP)
Az eladó szerint egyébként korábban működött a dolog, és mivel végig korrekt volt a géppel kapcsolatban, megmutatott tételesen mindnt + most is felajánlotta, hogy vigyem el, megnézi ő is, mi lehet, induljunk ki abból, hogy igazat mond.
Annyi történt, hogy mielőtt átadta, csinált egy System recovery-t F11-el a boot menüből, így arra tudok gondolni, hogy ennek lett az áldozata valami driver, úgyhogy szétnéztem a HP oldalán ehhez a géphez, de a Hálózat menüpontban én csak wireless eszközökhöz találtam drivert a letöltés részen.Bármi ötlet? Abszolút tanácstalan vagyok.
Köszi szépen!
-
veterán
-
koshmar
addikt
válasz .Benett #15452 üzenetére
Szerintem teljesen normális.
Nekem például a DVD-lejátszóm csinálja ezt. (igaz, én az államat tettem rá )
Nagyon gyengén csinálja, de érezhetően.Bár az is lehet, hogy nem kéne csinálja.
Viszont amióta megvan (5 éve), azóta ez semmilyen problémát nem okozott.
Sőt, még mulatságos is, mert tudod magad "rázatni"...Na persze egy X összegű laptopnak már lehet, hogy nem kellene csinálnia...
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
.Benett
tag
Még egy (lehet hülye) kérdés. :S
A 4520s-nek alu háza.
Van egy olyan tapasztalatom , hogy ha rá van dugva a gép a konnektorra a fém részek nagyon finom érintésnél(húzom rajta az ujjam mint a tapi padon), olyan mintha fel lennének töltődve és mintha ráznának. Minden fém rész rajta.
De ha lehúzom a tápot aksiról megszűnik a jelenség.
Ez normális vagy mehet is 3 nap után szervizbe ? :S... mert mérnökök nélkül, a tudomány csak filozófia ...
-
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #10934 üzenetére
HI!
na hallakn jelzm hogy csak nem birtam ellenalni a rabeszelsnek es kisse meg morzosan de beneveztem az egyik kedvenc tanto nenimet egy 8440re, majd kisul...:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
bnorci71
addikt
válasz .Benett #15449 üzenetére
én még semmit nem szedtem le onnan
ha szükségesnek találod
HP-tól nekem csak a driverek kellenek a többit intézem én a gépre amire szükségem vankérdezném a gurukat
őslelet NX6310-be jó ez a DVD-RW?[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
adm
őstag
válasz jorden06 #15447 üzenetére
vagy szerencsétlen véletlenek sorozata miatt fordulhat elő ilyen (százezer/millió az egyhez) vagy a műveletben van hiba. azt én továbbra is kizárnám, hogy egy az egyben szemétre való alkatrészeket küldene a hp. az alaplapok futár költsége lassan magában kitesz egy új alaplap árát. a felhasznált alkatrészek összesen pedig lassan egy új gép árát...
3 alaplapnál már nagyjából ki lehet zárni, hogy random hibával (ami lehet usb, lan aljzat, töltőcsatlakozó, tehát bármi a rendszert nem feltétlen érintő dolog) csak a minőség ellenőrzésre összefoltozott daraboknál az összes annyira használhatatlanul rossz lenne, hogy a biosig sem jut el. ehhez általában jól látható égés (zárlat) vagy sérülés nyomok (hiányzó alkatrészek) társulnak.
viszont ami feltűnt, hogy csak 2 új procival próbálták. 2 proci könnyeben találkozik (és sérülhet), mint 4 független alaplap. megpróbálnám egy teljesen máshonnan származó, de támogatott procival tesztelni az alaplapokat. én az alaplap resetet is megcsinálnám, server alaplapoknál is kell és azok is a gyárból jönnek... simán előfordulhat, hogy alapból a teszteléshez szükséges beállításokkal töltik fel az epromba. a biosfrissítés is megoldható kell hogy legyen a bios-chip kivételével és külső frissítésével.
a másik, hogy olyan műveletet kell keresni, ami vagy az alkatrészeknél vagy a javításnál közös. pl munkaasztalon/raktárban megsérült elektrosztatikus réteg, zárlatos táp, szállítás, stb.
16core - 32thread - 64gb
-
jorden06
senior tag
válasz SeniorTilla #15446 üzenetére
Eddig ezek a kombinációk voltak:
1. új cpu , régi alaplap --> nem megy
1. új cpu, 1. új alaplap --> nem megy
2. új cpu, 1. új alaplap --> nem megy
2. új cpu, 2. új alaplap --> nem megy
2. új cpu, 2. új alaplap, 1. új ramok --> nem megy
2. új cpu, 3. új alaplap, 1. új ramok, 1. új vga --> nem megytermészetesen az összes kombináció egy lecsupaszított tesztet takar, vagyis ki van véve az alaplap a házból és tisztán csak a legszükségesebb dolgok vannak rákötve, egy tesztrendszeres HDD-vel. Most lett megrendelve a 4. és 5. új alaplap.
ez milyen átok
-
veterán
válasz jorden06 #15442 üzenetére
Úgy nem próbáltátok, hogy alaplap és proci is cserélve van? Annak már mindenképpen működnie kellene, legfeljebb még a ramok cserések, és persze HDD, ODD nélkül.
Engem egyszer egy tx1000-es szívatott meg nagyon... kicseréltünk benne mindent alaplapot, procit ,ramokat, és ugyanúgy nem volt jó. A végén derült ki, hogy a kijelzőt kellett cserélni, az okozta a problémát! (érintőképernyős gépről van szó). Addig olyat még nem láttam.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
Én is osztom a véleményedet, amiatt is lehet a gubanc, hogy nem a HP szervizeli a gépet, hanem a kereskedő, aki eladta. Ezzel tulajdonképpen nem is lenne gond, ha működne a dolog rendesen.
Ha a HP vállalja a garanciát és végzi a javítást, akkor ennek még inkább nem szabadna megtörténnie, azaz hogy több alkalommal sem tudják működőképes állapotba hozni a gépet. 1-2 esetben előfordult már nekem is, hogy olyan volt a hiba jellege amit nem biztos hogy tapasztalni lehetett a szervizben, de ekkor pl. a második javításnál (ha az első nem hoztt eredményt) már szó nélkül cserélték az egész alaplapot, esetleg procival együtt. Ez mondjuk küföldi szervizben történt. Az itthoniban az is előfordult, hogy egy 500-as HDD-t 5 hét alatt cseréltek ki az ügyfélnek, ami felháborító, mert a hiba konstans volt, és 5 perc lett volna a csere, image felírással is legfeljebb 15. Az 500-as HDD-k meg ott kellene hogy álljanak halomban a szerviz raktárában, elég sok gépben van ilyen. Ellenpélda is van, amikor a hazai szerviz 1 héten belül cserélt alaplapot, szállítással együtt!
Szóval reméljük, tényleg csak egyedi esetek voltak.
ui: általam eladott EliteBookot legutóbb (tavaly nyáron, akkor hibásodott meg egy egérgomb) 3 napon belül a felhasználó irodájában, a helyszínen javították a HP szervizesei (topcase cserével).
-
Katka89
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy mennyivel gyengébb a: HP Compaq Presario CQ61-410SH (VY517EA) integrált 512-s videókártyája a HP Compaq Presario CQ61-420SH (WD436EA) 512-s dedikált videókártyájától? Vagy esetleg lehet bele venni videókártyát?
Alapvetően netezésre, videózásra, zenehallgatásra és ilyenekre kellene, de néha egy kis játékra is használnám (Jade Dynasty, Forsaken World és társai), és egy kis grafikai munkára (rajzolás, mondjuk arra van egy szupi kis progim, de az utómunkálatokra photoshopot használnék; aftereffects és flash). De semmi komoly 3D-s animációt meg hasonlókat nem akarok rajta csinálni. xD
A 420SH már volt nekem, sajnos csak 3 hónapig (pontosabb olyan 1,5 hónap, mert a többi idpt szervizben töltötte...). Mikor megvettük elkezdett kegyetlen kékhalálozni. Önhibámból és önhibámon kívül sajnos kicsúsztam a 3 napos cseregariból, így csak javítani lehetett. De 3x-i szerviz után sem volt jó, sőt még rosszabb lett, így felajánlotta a szerviz, hogy visszafizeti az árát.
Lehet sikerült kifognom egy hibásat. Ennek ellére nagyon megszerettem ezt a kis gépet, és ilyet szeretnék megint. Ezzel a konfigurációval sajnos már nem kapható sehol, de a 410SH-val is meg lennék elégedve.Elnézést a rizsáért, kicsit hosszúra sikeredett!
Válaszotokat előre is köszönöm!!! -
veterán
OK, így már értem, csak nagyon úgy tűnt, hogy rám céloztál...mert a privát leveleiteket természetesen nem ismerem. Priviben én is beszéltem vele arról a szervizről, és hasonlóan csodálkozva állok a dolog előtt, mint te.
PEACE
-
jorden06
senior tag
Megkérdeztem mi helyzet most a géppel: már megrendelte a 4. és 5. alaplapokat is, hátha ezek közül valamelyik működni fog. Rákérdeztem a BIOS frissítésre ill. az alapi resetre is: mivel az új CPU ua. a steppinges mint az előző proci, így elvileg nem lenne szükség BIOS update-re, de ha mégis ez lenne a probléma gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni, mivel 20mp után lekapcsol a gép teljesen, így egy update még csak végig sem menne, csak 100%ig megölné vele az alaplapot. Az alaplapi resetre azt mondta, hogy az gyári állapotra állítja vissza a BIOSt és az egész alaplapot, de mivel az alaplap éppen, hogy most jött a HPtól így minden az alapértelmezett beállítás rajta, ennek szintén semmi haszna...
-
bnorci71
addikt
válasz .Benett #15439 üzenetére
tolj fel rá egy W7-t és ami utána ottmarad eszköz driver nélkül azokat kell levadászni
nekem a Probook4525s hez a VGA, Tapipad, WLAN, WebCam, CardReader, 3D driveguard, GyorsBill, kellett pl.
de ebből csak a 3D és a Wlan reklamált az eszközkezelőben"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
koshmar
addikt
válasz batorpeti #15423 üzenetére
Helló!
Hát a Google nálam sem talált ilyet.
Viszont azt tudom, hogy a 4520-as Probook-ban kéféle videokártya lehet:
Az egyik az Intel HD Graphics, ami röviden annyit tesz, hogy a processzorba van integrálva.
(Külföldi teszteken szinte kivétel nélkül csak ilyen gépeket nyúztak, és még a HD videókkal is elbírt. Szóval ha nem az a célod, hogy fusson rajta a COD6, akkor jó alternatíva lehet.) Ja és asszem az akkumulátoros üzemidőre is jó hatással lehet.
A másik pedig az ATI Mobility Radeon (512 MB-os) videokártyája. Ez diszkrét, tehát különálló kártya.
Egyébként már a legolcsóbb Probook-okba is 512-es ATI-t tesznek, ami szerintem azért nem rossz.Maga a Probook:
Szerintem nagyon jó gép, már sokan ajánlották.
Fém borítás, HDMI, e-Sata, matt kijelző, stb.
Én már régóta gondolkodom rajta, hogy vegyek egyet, talán majd karácsonyra meglepem magam.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
.Benett
tag
Sziasztok!
Egy HP ProBook 4520s boldog tulajdonosa lettem.Így mától ide irkálok.
Sosem volt még Hp-m szóval a kérdésem a következő lenne:
A Hp oldaláról milyen szoftvereket érdemes leszedni ?... mert mérnökök nélkül, a tudomány csak filozófia ...
-
mrooli
csendes tag
kösz az infot
-
spyduck
nagyúr
inkább privátban!
[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz jorden06 #15431 üzenetére
Hát az enyém végén nincs R, és nem is renew, szóval ha már egyszer ez egy jelölésmód, akkor nem hinném, hogy véletlenül van ott.
Egyébként lassan kerek lesz a történet. A cég (a nevét nem mondjuk ki) olyan gépeket is árul, amikre saját maguk vállalnak garanciát. A javítást bontott gépekből, és ezek szerint más gépek PN SN számaira rendelt alkatrészekből oldották meg (amihez szerintem a HP-nek is lenne egy-két szava) . Ám most valami gubanc került a gépezetbe, "történt pár dolog a világban" és ilyen dolgokat tapasztalunk, hogy egy EliteBookot 1 (esetemben 1,5) hónapig szervizelnek.
Remélhetőleg ez a dolog csak átmeneti illetve balszerencsés egyedi eset/esetek, máskülönben felmerül a kérdés, hogy mégis mennyit ér az általuk adott garancia meg úgy általában a szerviz szolgáltatásuk.[ Szerkesztve ]
-
Szpájki
tag
Helló
hp g62re a gyári home premium helyett ráprobáltam az enterpriset, majd mivel a hiba nem javult gondoltam recoveryvel vissszarakom a gyárit, ujraindit esc f11 és lemezt kér
pedig a füzetben egyértelmüen le van irva h igy mennie kell.a hiba egyébként h router és 2 switch mögül nem tudtam internetezni, holott eddig minden minden gép azonnal kapott netet, a kábelek jók, a win7 kapcsolati diagnosztika mindig ezt hozta ki: "A Helyi kapcsolat nem rendelkezik érvényes IP konfigurációval"
megcsináltam minden frissitést bios updatet, de semmi eredmény, rá akartam probálni ubuntuval is, de sajnos csak fekete a kijelző a töltödést sem látni.
viszont haveromnál adslmodem mögül interneteztem vele..lehet ez a hardver?
holnap lesz a vásárlástól számított 3. nap addig szeretnék a helyzettel kezdeni vmit
A srácokra nem hatnak a számítógépes játékok. Ha ránk hatott volna a PacMan akkor most sötét termekben tablettákat rágnánk, miközben elektronikus zene dübörög.
-
bnorci71
addikt
válasz BluEyes #15408 üzenetére
isten vagy
a broadcomos link tökéletes volt. én meg keresgéltem 1 órát össze vissza mindent amikor itt volt a szemem előtt a jó link.
sikerált minden felkiáltójelet eltüntetnide azon még most se térek napirendre hogy HP egy ilyen notebook mellé miért sajnálja azt a nyomorult driver lemezt.....
bezzeg" Ne lopj szoftvert kártyát......" azt van eszük mellétennianno az NX6310 esetén se értettem,
tényleg neked megvan még az nx6310?
-
adm
őstag
válasz SeniorTilla #15422 üzenetére
ezt most nagyon félre értetted szerintem. egy szóval sem említettelek, miből gondolod hogy rád céloztam vagy negatív színben tüntettelek fel?
a refurbished, nem a 3 betűs cég vagy a te kitalációd, még csak nem is a hp-é vagy a notebook üzletágé, hanem egy kereskedelmi fogalom. az egy dolog hogy te refurbished-ként, meg remarketed-ként hirdetsz, de engedd meg hogy használjuk a szavakat jelentésük szerint, pl hp refurbished.
ja értem már... ebből gondoltad, hogy rád céloztam:
akkor lehet, hogy a fórumtárssal találkoztál, ő szokott ilyen cseleket is bevetni.
nos kimaradtál abból a részből, amikor privátban megírta melyik szervizről van szó. tudni kell, hogy egy régi fórumtárs dolgozik ott és többeknek segített már hasonló módon, akár nem garanciális problémákban is. ezért is volt ajánlott eddig az a szerviz és ezért is érthetetlen ami történik.[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
Rolinho
csendes tag
Sziasztok. Van egy HP 6830S laptopom 2008 szeptemberében vettem (gyárilag Vistával)
mostanában kezd belassulni és úgy döntöttem újratelepítem. Windows 7et szeretnék rátelepíteni, amikor berakom a win dvd-t és a particionáláshoz részhez érek formázak minden meghajtót(C és van egy D meghajtó ami valami HP Recovery)? Nem lesz ebből semmi gondom? Olvastam már oylat,hogy újratelepítés után driver problémák miatt lassú volt. Félek újratelepíteni mert attól tartok,hogy elrontom (annak ellenére hogy asztali számítógépeket már legalább 1 tucatszor telepítettem újra). Megköszönném ha valaki pontosan leírná a lehetőségeket.üdv -
batorpeti
tag
Sziasztok
Új notebook vásárlását tervezem és kinéztem magamnak egy Probook 4520s-t. Erről a típusról mi a véleményetek? Core i3,as processzorral és 3gb ddr3 memóriával, win7-tel néztem.
Az egyetlen bajom hogy a hipermarketben ahol bekapcsolta az eladó és megnéztem nem tudta megmondani hogy milyen videokártya van benne hiába nézte a bioszt. A notebook típusára Probook 4520s WD46EA volt kiírva, de ilyet még a google se talál. Tudna nekem ebben valaki segíteni hogy akkor ez most mi lehet? Milyen videokártya lehet benne?
Amúgy ezeknél a videokártyáknál mi a különbség az integrált és a dedikált között? A dedikált az cserélhető mint egy PC esetében? A notebookon volt egy kis piros ATI matrica Mobility Radeon felirattal. Az is jó lenne ha valaki le tudná írni hogy a 4520s-eket amilyen videokártyákkal adják azok közül melyik integrált és melyik komolyabb, mert így egyelőre nem tudom hogy milyen van benne.
Előre is köszönöm. -
veterán
Nem, ez nem az én ügyem. Én nem árulok ASIS gépeket, és a refurbished sem azonos az asissal. Az ASIS a legalja kategória, ami használt és javított gép, gyártó támogatás nélkül. A gépet máshol vette a fórumtárs, nem tőlem. Az én gépeim 99%-a új, és nem ugyanaz, mint amit az egyik, (3 betűsnek mondott itt a ph-n) HP renew gépeket forgalmazó üzletlánc újszerűnek mond.
Mielőtt leírsz valamit, legközelebb tájékozódj, mert butaságokkal csak félrevezeted az embereket. A rosszindulatú és alaptalan kijelentések pedig egyszer visszaütnek majd.
-
veterán
-
veterán
válasz jorden06 #15416 üzenetére
ASIS gépnél nem, mert ott a HP mint gyártó nem vállal semmi garanciát a gépre. Ezért AS-IS, úgy veszed, ahogy van. Ebben az esetben ott kell reklamálnod, ahol vetted, mert a HP nem fog érdemben foglalkozni veled. Használt gépet vettél gyártói garancia nélkül. Gondolom olcsó is volt...
-
-
mrooli
csendes tag
helo mindenki lenne 1 kérdésem hátha vki tudja a választ.
van 1 HP COMPAQ laptopom garis még 5 hónapig viszont vinyót szeretnék bele venni mert a 250GB kicsit kevés és a kérdésem hogy ez gari vesztésel jár e vagy sem? sajna nm találtam erről semi infot de 1* vhol olvastam 1 másik márkánál hogy vinyó ill memória csere esetén marad a garancia.tehát a HPnál is igy müxik vagy ahány gyártó anyi szokás?a válaszokat elöre is köszönöm
-
adm
őstag
válasz SeniorTilla #15413 üzenetére
hp márkaszervíz... eddig úgy tudtuk, hogy a jobbak közül való.
ráadásul pavilonok és a compaqok egy részét is oda irányítja az ügyfélszolgálat.a használt/javított alkatrészre egy lehetséges magyarázatot tudok, azt hogy a gép asis volt és ezért nem kap új alkatrészt azzal a kóddal.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
veterán
válasz lowcallbus #15412 üzenetére
Biztosan a szellemek állították el a gépet!!! Hívd a szellemirtókat!
Ez így nagyon érdekes, valamit nem vettél észre szerintem. (Kisöcsi, kisfiad, mittudomén uninstallált esetleg???)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz jorden06 #15409 üzenetére
Sejtem, melyik cégről beszélsz. Sőt tudom.
Hidd el nekem, hogy egy rendes HP szerviz NEM használ felújított alkatrészeket, a fentebb említett okok miatt, és mert törvény kötelezi őket, hogy mindenből CSAKIS újat szabad beépíteni.
A cég, akinél te voltál, saját készletből oldja meg jelen esetben a szervizt, aminek a HP márkaszervizéhez nem sok köze van. Na, ezért kaptad azt a választ, amit kaptál. Ha egy gyári HP szerviz csinálta volna a gépedet, az első szerviz óta nem lenne vele problémád.
[ Szerkesztve ]
-
lowcallbus
csendes tag
Hali!
Na, most segítsen, aki ért hozzá.
Érdekes dolgok történtek velem a minap. Bekapcsoltam a gépem, és azt vettem észre, hogy az addig feltelepített programjaim mind eltűntek. (egy-kettőt leszámítva) A vírusirtótól kezdve az office-on át a hp recovery szoftverig minden még a videokártya szoftvere is... Csak a nyomaik maradtak.
Nem igazán értem, mert nem tettem ennek érdekében semmit. Maga a gép nem lassult be, egy csomó cuccot feltettem újra, de van, amit nem lehet...
Nem baj, mondom, nyomok egy f11-et, de hiába. Valami hibát ír ki, holott a recovery partícióhoz nem is nyúltam.
Na, ezt oldja meg valaki! Hogy tudom visszaállítani a rendszert, ha az összes értelmes visszaállítási pont törlődött, a recovery manager elszállt, és nem tom, honnan lehet beszerezni (a hp oldalán nincs) az f11 meg nem műxik rendesen. -
bnorci71
addikt
válasz BluEyes #15408 üzenetére
az eszköz ID honnan varázsoljam elő?
ipconfig /all ra nem hozza fel csak azt hogyAlagútadapter isatap......
Adathordozó állapota: leválasztva
fizikai cím 00-00-00.....eszközkezelőbe ilyesmit tudtam találni
QOS-BRCM1051
ebből én broadcomra gondolok, de a vista64 driver nem ment fel.
megyek szétnézek a broadcom oldalán"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
BluEyes
őstag
válasz bnorci71 #15407 üzenetére
Nem hinném, hogy pont a 64 bites driver nem készült el a wifihez (ugyebár nem a HP, hanem a wifikártya gyártója írja a drivert az eszközhöz). Ez inkább csak a HP hanyagsága, hogy nincs kinn a noti honlapján.
Először is kezdjed el beírni a gugliba az eszköz ID-t hogy tudd, melyik driver kell neked a háromból, az első 10-12 karakter után már tuti látszik a találatokból, hogy mi is az a kártya. Aztán a w7 32bit driver nevét írd be a lap tetején a keresőbe (pl. Atheros Wireless LAN Driver). A listában aztán keresgélj, a legfrissebbnek jónak kéne lennie. Ez pl. 64 bites Atheros driver. [link] Emmeg egy Broadcom [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
bnorci71
addikt
válasz BluEyes #15405 üzenetére
aha.
kapiskálom
akkor ha W7-el van particionálva akkor van ilyen ha nem akkor nincs.
Szóval ne bántsam.Más a HP oldaláról mindhárom WLAN drivert letöltöttem ugye csak Vista64bites van de egyik se akar felmenni
A Toucpad VGA felment.
Ilyenkor mivel próbálkozzak?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
A_ScHuLcZ
addikt
A másik töltő használata biztos nem tetszett az akksimnak, mert most hogy vettem hozzá új, gyári hp töltőt és ezzel töltöm sem lett jó, gyorsan lemerül, kb feleannyi idő alatt, mint korábban (kb 35-40 percet megy most csak). A visszatöltés is irreálisan gyors, everesttel nézem, és negyed óra alatt 60% fölött van már majdnem 0-ról. (19V, 4,74A, 90W-os a töltő)
Mit tudok csinálni vele? Gondolom a másik töltő miatt elmászhatott a mérője, az kb 1amperrel kevesebb áramot adott le neki, a feszültség pont ugyanakkora volt, és kb 1 hétig használtam azzal, míg beszereztem 1 újat. Holnap megcsinálok vele egy-két formázást, csak abban tudok bízni (teljes töltöttségről biosban egyenletesen lemerít, kikapcsolva feltölt, és még egyszer ugyanezt, jobb ötletem nincs) Esetleg valakinak valami jobb?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
bnorci71
addikt
válasz SeniorTilla #15402 üzenetére
érdekes az én NX6310 W7 32bit rendszeremen nincs ilyen partició
-
bnorci71
addikt
válasz elnofx #15377 üzenetére
nem
Notebookstore-tól most jött emg a húgoméké.
Mielőtt elküldték leveleztük le hogy magyar legyen pedig telefonon én is rákérdeztem és magyart mondtak +12e lenne de 6e-ért megszámolták
vagy 2,5-be átmatricázzák"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
veterán
-
bnorci71
addikt
ja még valami
ugye ez a gép már 64bites W7-t érdemel, csakhogy okos HP-ék ezt nem támogatják
W7 32bit drivert vagy Vista 64bit drivert?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- World of Tanks - MMO
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest