Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
madmike
őstag
Szia!
Cseregépen? A HDD miatt a komplett gépet kicserélnék?
Ha igen, azt nem bánnám, mert ez egy angol billentyűzetes masina és hátha magyart adnának
Majd karácsony után felhivom őket.[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Biqci
aktív tag
-
premete
veterán
Nekem eddig csak 1 HP-m látott szervizt, az ezelőtti, de abban másnap cserélték az alaplapot, 6930-as volt.
A mostanival (8460p) nem vagyok nagyon megelégedve:
- szinte állandóan és hallhatóan megy a ventillátor, 43 fokos cpu-nál, 798 Mhz-en
- a gyári billentyűzet fekete alapon, apró, szürkésfehér betűkkel nekem nem jön be.
- hp support assistant nem ismeri fel az usb3-akat és pár egyéb dolgot sem
- kijelző fényereje elég kicsi
- a kamera melletti led, ami elméletileg a kijelzőt megvilágítaná, olyan gyenge, hogy a képernyő fényereje erősebb.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
wwhy
veterán
Persze:
általában 3 garitípus van:
A/: leadod/elküldöd egy felvevőponton, ugyanott átveszed (jobb esetben márkaszerviz)
B/: szerviz érte jön, hozzák, amikor kész
C/: X napon belül a szerelő kiszáll, és nálad javítja.Nyilván ez utóbbi lenne az ideális, pl. Black sem kellene nélkülözze a gépét, mert annyiszor jön ki a szervizes srác, ahányszor szükséges. Persze, így is elhúzódhat, de legalább a géped nálad van. Ezt lehet fokozni azzal, hogy útközben gari. amiben a véletlen kár elleni "biztosítás is benne van...."
Számokkal (nettó árak!) (kiragadott árajánlatok /összesen kb. 25-30 garitípusra kaptam ajánlatot/ az én gépem esetében!):
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
-
zsolthee
senior tag
-
B-L-A-C-K
titán
Persze az egyértelmű hogy visszateszem a vinyót, most telepítettem rá egy szűz oprendszert, csak itt az a kérdés hogy 15% kondicióval cserélik e, mert így most hogy használom attól hogy a HDD sentinel ennyit mutat semmi negatívumot nem tapasztaltam még....
Illetve hogy keressek olyan helyet ahol egyből megcsinálják? Azaz milyen néven futnak az ilyen átvevő pontok?
-
törölt tag
Köszi a Linket. Sajna elvileg tavaly novemberben lejárt.Igazából ez egy beszámított lapos volt amit kedves nessaja kollega ajánlott fel azzal,hogy tökéletesen működik,meg hogy van még rajta gari. Én hülye bevettem a dumát,és megbíztam az eladóban és nem ellenőriztem. Kár volt. Jó kis tanuló pénz ez nekem. Mindenesetre ezzel a kis kancsóval ne üzleteljetek.
-
jorden06
senior tag
Ez szuper, köszönöm!
Viszont ha itt tartunk, lehetnék akkora pofátlan, hogy a hőfokokról is kérek egy screent tőled?
Közben tesztelgettem a gépet, és valami alapból nagyon meleg lett benne, nem magától pörög ennyire a venti. Eddig mindig 40fok körül volt a CPU maghő (T9400) és 52 körül a CPU general temp (a képen a Temp1 Ext), előbbi viszont 46, utóbbi pedig 62 körül ingadozik alapjáraton. Ennyit tenne a nyár beállta, vagy gyengülnek a hővezető paszták?
-
szbalogh
addikt
Ugyan azon a dzsunkán szerelik össze szorgos kis sárga kezek
Nekem utángyártott van hozzá de eléggé melegszik. Pont az ilyen hibától tartva egy méretes alulemezt is hordok a géppel amit a tápra teszek így kellemesen langyos marad.
Mivel olyan silány darab az enyém, hogy lepattintható a teteje így belekukkantottam. Kb ugyan olyan mint egy asztali táp csak nincsen benne venti és zárt, ott fő a levében.Nick: HE_Storm
-
őstag
Igen, en is igy gondolom, hogy ilyen okkal vallalnak rajuk kemeny 1 ev garanciat.
Az egyetlen tapegyseg amit talaltam, es 3 ev garanciat vallalnak ra, az a FSP 150W-os tapegysege, de ez is csak a PCX-nel 3 ev garancias, a tobbi boltban 2 ev.
Persze itt is ott a para, hogy 3 ev + 1 nap utan hal be, de azert meg mindig jobb, mint az 1 ev garancia.
Mindenesetre hetfon megveszem az uj HP tapegyseget, es az remelhetoleg bevalik, mert ez mar egy ujabb tipus (PPP014L-SA), es nem az, ami nekem es hunderbörd kolleganak is behalt (PPP012L-S).Ha meg ez is behal 2-3 even belul, akkor majd beruhazok egy ilyen FSP-be, es messze kerulni fogom a HP tapegysegeket.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
sir fg
aktív tag
Én is csak ugyanezt tudom mondani, hogy érdemes lenne Win7-et felrakni. Persze, ha ez a lehetőség szóba jöhet. Az Xp - Vista - Win7 párosból szvsz a Win7 a leggyorsabb, Vista a leglassabb. (Egy konkrét gépen - netbookon - volt szerencsém Xp-t, majd Win7-et használni: utóbbi jobban bevált.)
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
Khelben
nagyúr
Hát nemtom, voltam olyan helyen, ahol 50 gép volt kitéve, mindegyiknél eltaláltam, hogy melyik ledes meg melyik nem. És mind lila volt. Először vissza akartam küldeni a notebookomat, mert azt hittem hibás, de közölték, hogy ez ilyen. Mondjuk azóta megszoktam meg szerencsére lehetett színbeállításokkal mérsékelni.
-
Thusor
őstag
Köszönöm mindkettőtök válaszát. Akkor majd mindig kicsit kinyitom a fedelét, hogy szellőzni tudjon. De tényleg vicces, hogy megoszlanak a vélemények. Egyesek azt mondják, hogy árt a monitornak az állandó hő. Mások azt mondják, hogy nem árt neki, mert Ők is így használják évek óta és eddig semmi baja nem volt a gépnek. A HP hivatalos supportja is azt mondta, hogy nem árt ha csukott állapotban használom, hiszen a mérnökök ezért is tervezték úgy a dokkolót, hogy lecsukott monitor kijelzővel is be tudjuk kapcsolni, mert a dokkolón van erre egy dedikált gomb. Én is azt olvastam, hogy árt a monitornak az állandó hő, valamint hogy a laptopok többsége a billentyűzet felől is párologtatja a hőt. Olyan jó ez a sok ellentmondó vélemény. Mindegy, mindenesetre én egy kicsit mindig ki fogom nyitni a monitort, hogy tudjon a billentyűzet felől is hőt leadni.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
Előre húzom kb 1-2 cm-t és elengedem. Ekkor rezonál, majd megáll az eredeti pozícióba. Egyébként a zsanér elég erős, jól tart amikor nyitogatom, csukogatom. Azt hittem gond ha ennyire rezonál. Melóhelyen 1-2 laptopot megnéztem, ott egyáltalán nem rezonál..merven tartja a zsanér, tehát előbb ellenállásba ütközöm mint az én gépemnél.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Babetta-X
senior tag
Fent van a driver, és mindent működőnek is jelez, de a hangfelvevő és a skype régebbi verziója (amit végül fel tudtam rakni, de az újat már nem engedi) azt írja, hogy nincs hangrögzítő eszköz. A mikrofont ha nézem eszközökben nem mozog a kis csík a jelénél (gondolom kéne). A firefox feltelepült gond nélkül, egyebet még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
cassius.clay
senior tag
Akkor újra fogalmazom amit irtam:
-2 ember csinálta
-felváltva dolgoztak, nem egyszerre
-összesen, együttvéve dolgoztak ketten 3 órát, nem külön-külön
-a 3 óra alatt nem csak az én gépemmel foglalkoztak[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
cassius.clay
senior tag
Miért lenne 6 munkaóra? A 3 óra az 3 óra akárhogy is nézzük, nem? Mellesleg rajtam kivűl az üzletben voltak még vagy 6-an, ebből még egy ügyfél hozott egy gépet, ami szintén proci cserére jött, és szintén utolsó csvarig szétbontós volt, közben jött egy Samsung noti is,aminek a tulajdonosa el sem tudta mondani mi baja, ott kellett vele sakkozni, közben hoztak eladni laptopot, garanciáztatni elromlott monitort, adatmentésre külső vinyót és hagy ne soroljam még...
A lényeg, ketten dolgoztak vele, de nem egyszerre és nem csak az én gépemmel votlak elfoglalva, hanem közben még csináltak 21 másik féle dolgot.
A HP szervizessel ne hasonlitsuk össze, mert az átveszi a géped, lebassza a sarokba, és majd sort kerit rá, ha ő ugy akarja... Én ide bevittem a gépem és nekiálltak egyből, nem rakták félre... Azért ez nem mindegy.
Egyébként nem volt húzós, Maga a proci 10k volt 4k-ért rakták bele és 2k-ba számíttattam a régi T6570-est be. Igy 12k-t kellett fizetni, ami szerintem elég korrekt ár,; ha találsz ennyi pénzért P8600-as procit és még be is épitik neked a gépedbe azonnal, akkor megemelem a kalapom.Duliee : A P8400-as proci került 8k-ba de odaérve kiderült hogy van P8600-as is és csak 2k-val drágább és beszámitják a régi procim. Gondoltam igy ugyanott vagyok még mindig árban ha beszámolják a régit, csak erősebb procit kapok, ezért választottam a P8600-ost a P8400-es helyett.
Egyébként igenis bajnok idő, amit futottak, aki szerint sok a 3 óra, annak én fizetek, ha hamarabb szét tudja szedni a gépet elsőre, mert az kizárt. Mondom az utolsó csavarig szét kellett bontani darabjaira, mint a legót.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
PierNight
aktív tag
dupla...:S
Ha már itt tartunk. Mikre lenne szükségem a folyamat elvégzéséhez? Lassan 2 éves lesz szóval ha már szétkapom szeretnék mindent elvégezni rajta ami ennyi idősen ajánlott a kicsikének (Nem egyedül fogom csinálni egy aránylag járatos ismerősöm segít majd)[ Szerkesztve ]
-
Etzel
aktív tag
-
Chaser
legenda
Serial alapján kerestem. Belinkelnéd az oldalt hol nézed? Német lokalizációs amúgy a gép 1ébként. Nem én szenvedek a driverral, nem nálam van már a gép. az enyémen csináltam modderrel drivert W7 alá, tökéletesen ment és felismerte. Amennyire emlékszek xp-hez jó volt a hp driver is. De ez egy másik gép, xp-vel kaptam akkor is x1600-ot írt minden rá, be tudtam annak az eladó nem jól telepítette fel. Bárhol néztem nw8440-ben csak v5200-t írnak. Lehet cserélték a lapot benne?
M56 az x1600 kódneve
M56GL a v5200-é
Mindensw M56-ot lát._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
rizso
addikt
Köszi a tippet, de sok mindent nem (semmit) talált...Szerencsére minden működik win7 telepítés után, szóval talán nem lesz gond, ha nem szedem le egyesével az összes drivert.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Köszi! Megerősítettél, hogy én ezt a gépet nem fogom darabokra szedni, kitakarítani. Teljesen szét kellene szedni az egész gépet, hogy hozzáférjek pl. a ventijéhez. Azt hiszem alaposan kifújom sűrített levegővel, kap 2*1GB ramot a mostani 512MB helyett, meg egy friss Win7-et a régi Vista helyett, és máris kap egy új gépet a tulaja
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Declare
őstag
Köszi!
ezt a 8560w gépet nem is néztem, de nagyon komoly! Csak az a baj nem nagyon találok túl sok forgalmazót hozzá
A notebookstore t néztem köszi, de ott 8540 es sorozat van, én meg az újabbat a 8560 ast szeretném venni.
Itt a radiumnál találtam 8560p -t ati fire pro val [link]
Érdemes írni olyan cégeknek mailt, akik elvileg forgalmaznak hp gépeket, de nincs a kínálatukban 8560p (pl a notebookstore, notebook.hu stb..), vagy esélytelen, hogy mást beszerezzenek szerinted?
Ezen a vga összehasonlító oldalon, ha kipipálgatom a kártyákat amik érdekelnek, hogy tudom a többit kiszűrni?
-
Speeedfire
félisten
Na, pedig én ott nyomkodtam mindent.
Majd megint nekiesek, csak a hülye hp mindenhova torx csavarokat rakott, ami természetesen nincs itthon.
Mindenesetre az 1. videó nagyon hasznos volt.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
rizso
addikt
Őőő, igazából nem vagyok benne biztos, hogy egészen a német HP-ig ment az "ügyem", de mintha telefonon ezt mondták volna.
-
veterán
Köszönöm a tippeket az elitebook árára. Én is hasonló 120-130k-t gondoltam volna érte, de aki be akarta számítani, azóta nem jelentkezett. 250-ért van fent a hirdetése az aproneten, szerintem "kicsit" el van szállva...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Android szakmai topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Nintendo Wii U
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Dell Precision 5540 aksi ès palmrest-touchpad UK
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 2TB NVME SSD
- Exkluziv-6 Magos-Ryzen5-Dell 5515-15.6"FHD,IPS-8G DDR4-512G SSD-Magyar Világitós-4 órás-Mesés ár-Gar
- Lenovo Thinkpad T450s, FHD, 12GB DD3, 250GB SSD, HUN
- ÚJ! Xiaomi Power Bank 165W!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest