Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz Sanyabá #52434 üzenetére
Biztos, hogy mindkettőben 2,5" SATA hely van csak (nincsen mSATA, m.2 SATA vagy más).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
válasz Sanyabá #52434 üzenetére
Ezek már idősebb gépek, ezért kellene megnézni, hogy milyen SSD foglalat van bennük. mSata, vagy ilyesmi. Egyébként az a tuti, ha megnézed. Ezeket még könnyen lehetett szerelni, van szerelőnyílásuk. 1 csavarhúzó kell és pár perc.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
Butcher82
senior tag
-
Butcher82
senior tag
válasz Sanyabá #44593 üzenetére
Ez így igaz, de nekem a az újjab generációs intel proci nyomott sokat a latba, illetve a hirdető állítása miszerint abszolút új állapotú gépeket árul. (Valóban azok, legalábbis amit én kaptam az.)
De persze ez csak tipp. A 8440p is egy nagyon jó és szép lapos.***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Butcher82
senior tag
-
d.toth91
tag
válasz Sanyabá #44571 üzenetére
A két kérdésre együtt válaszolva:
Tippre, ha a 8470p-t és a 84-el kezdődő gépeket vesszük példának, a 8-as a széria, a 4-es a kijelző mérete (jelen esetben 14,1"), a 7-es pedig a generációt jelöli.
Ha a 14" belefér, én a példaként felhozott 8470p-t ajánlanám HD+ kijelzővel. Nekem cirka másfél éve van meg, szintén használtan vettem és ssd-vel, illetve +4gb rammal megtoldva gyakorlatilag még mindig gyorsabb, mint bármi amit előtte vagy utána a kezemben fogtam (nyilván átlag konzumer gépekről van szó, nem a high-end cuccokkal kell összehasonlítani). Ennyiért valószínűleg csak 4gb ramos példányok jöhetnek szóba SSD nélkül, ennek a két tételnek a beszerzésén érdemes a későbbiekben elgondolkodni.
[ Szerkesztve ]
-
szpal17
őstag
válasz Sanyabá #32151 üzenetére
A két kis műanyagnak kell általában keresztbe lennie. Először a billentyűzetre kell bepattintani még az F8 nélkül. Ha megfelelően fel-le mozog keresztbe a műanyag akkor egész egyszerűen fentről rá kell nyomni az F8-at. Ha bátor vagy akkor szedj le óvatosan egy másikat és nézd meg hogy van azon.
-
Dhampir
félisten
válasz Sanyabá #30914 üzenetére
A kasztni minősége és a rajta lévő portok elhelyezése tekintetében az EliteBook alá sorolható, de általános felhasználásra; munkára, filmnézésre és az adott típusban megtalálható grafikus gyorsítótól függően szerényebb játékra is alkalmas.
A ProBookoknál felhasznált anyagminőség és összeszerelés túllépi a "consumer" gépek javánál tapasztalható silány minőséget.
Élőben mindenképpen érdemes megvizsgálni.
-
Dhampir
félisten
válasz Sanyabá #30901 üzenetére
Magnéziumvázat vagy aljzatot nem fogsz találni benne, de a tömegcuccokhoz képest, "belépő szintű" üzleti gépként kitűnik jó minőségével.
Jól észrevehető különbséget jelent még a csatlakozók, portok rossz elhelyezése a laptop két oldalán, előre sűrítve.A legutóbbi ProBook-szériából már sok minden kimaradt; ExpressCard csatlakozó nincsen benne, és nem is dokkolható a gép. Ettől függetlenül bevállalható, például én a 17,3" kijelzőméretet preferálom, bár nagyobb súlya miatt (3kg körüli) nehezebb cipelni, viszont munkagépként annál kényelmesebb használni.
A ProBookok létezik egy magasabb kategóriája, a hatos számmal kezdődő széria, amely kivitelében már szinte EliteBook minőséget képvisel, és jóval drágább is a "sima" ProBooknál.
Kereskedelemmel foglalkozó ember írta nekem egyszer, hogy ez a négyes széria csak "konzumer". Ettől függetlenül szerintem az nem baj, mert rendesen összeszerelt masinák ezek, a felhasznált műanyag is jobb az átlagosnál. Élőben meg kell nyomogatni egyet, hogy meglásd, vajon jó barátok lesztek-e.
-
fps8
senior tag
válasz Sanyabá #30901 üzenetére
Sziasztok.
A minap vettem egy új 100/100%-os hdd-t a 6910p notimba, de még mindíg nem akar felmenni rá a windows 7.
Eljut a bootolást követő második fehér betöltő csík háromnegyedéig, és egyszerűen leáll tőle a gép. Nem a hőfokok hibája, mert van rajta alapbol egy windows, és azzal megy. Vajon mi lehet vele?
Már a bios-át is frissítettem pedig.[ Szerkesztve ]
"War... war never changes"
-
-
Kácsa
aktív tag
válasz Sanyabá #30859 üzenetére
Lejárt a szerk. időm:
Itt van egy kis olvasnivaló róla HP635 teszt.ZoLee
-
Kácsa
aktív tag
válasz Sanyabá #30859 üzenetére
Ha filmnézésre,internetezésre szeretnéd, akkor megfelel. Amúgy a proci gyenge CPU, hiába kétmagos, 1,65GHz magonként, és 0,5 MB gyorsítótárral magonként. A videokártya GPU nem egy bajnok, csak 256 MB-os saját memóriája van. Ilyen van faterom gépében, egy 2 GHz,kétmagos proci (2 MB gyorsítótárral) társaságában.A HD filmeket viszi, HDMI kimenettel megbirkózik.
Játékra nem ajánlott.ZoLee
-
premete
veterán
-
Biqci
aktív tag
válasz Sanyabá #28595 üzenetére
Sanyabá, ha van időd várni még vagy kb. 2 hetet, meg tudom mondani, hogy mennyire okés, akkorra kellene megérkeznie a 6930-asomba.
Hacsak nincs késés."For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
sagit
veterán
válasz Sanyabá #28587 üzenetére
Várok.
Csütörtökön írtam mailt nekik hogy hogyan tudjuk pótolni a hiányos nyákot. Ha sehogy visszaküldöm nekik, remélem visszafizetik az árát ami nem volt kevés ezért a műanyag darabért.
Ha nem megy ez a dolog akkor panaszt teszek a fogyasztóvédelemnél, ebből meg házilag megpróbálok használható caddy-t varázsolni.
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
válasz Sanyabá #28585 üzenetére
Vettem egy kínai caddy-t, azonban annak nincs előlapja. Az odd-ről nem volt szívem letördelni a pöcköket hogy rámenjen ezért most kicsit bután fest a gép. Haver vett olyan kínait ebayről aminek van előlapja, azonban nagyon gagyi ( eláll, más színű) és 5k volt. Ekkor felkerestem a hp hivatalos magyar disztribútorát (swisspart)
Kértem árajánlatot a caddy-re és a magyar billentyűzetre. Meg is kaptam, 9k a caddy.
Sokat gondolkodtam de úgy döntöttem hogy mivel úgy is kell a plusz usb megveszem.
Hozta isa futár a billentyűt és a caddy-t is. A billentyű nagyon jó, hibátlan. Azonban a caddyből hiányzik 1 nyák. Konkrétan az a nyák ami a hdd-t köti össze az alaplappal.Kép:
És így festene ha benne lenne:
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
zsolthee
senior tag
válasz Sanyabá #28062 üzenetére
Ha benne volt, akkor jó.
Eléggé kiveséztük azt is, hogy mit és hova: SSD-t a HDD helyére, HDD pedig vagy az ODD helyére egy caddyvel vagy USB-s kerettel viszed magaddal külön. Attól függ mennyire használod az optikai meghajtót. SSD-ből én a Samsung 830-as szériát javaslom.
Pöpec kis gép lesz úgy, az biztos. Én már a 64GB-ossal is nagyon meg vagyok elégedve. Nem csak én látom gyorsnak, hanem a Win7-is (7,7) -
zsolthee
senior tag
válasz Sanyabá #28023 üzenetére
Én most vettem a páromnak egy 8530-at, csak épp Centrino CPU-sat.
Holnap lesz benne a 2. 2GB-os modul, de az 64GB-os Samsung SSD-vel már most nagyon gyors.
Nem tudom mire használod, de ha nem játékra kell akkor szinte mindenre tökéletes.Szerintetek a centrino-s helyett C2D vPro-t be tudok tenni ebbe a gépbe? Ugyan az a foglalat mindkettőnél?
[ Szerkesztve ]
-
BoC1ka
senior tag
válasz Sanyabá #28023 üzenetére
elnezest az offert de van garancia a gepen? csak nagyon nem ertem a 110-120 h jott ki. inkabb 90 nem? Szerintem mindenkeppen jobban jarsz vele ha ezt fejleszted minthogy uj elitebookot venni..nem dobnak rajta akkora sebessegnovekedest az ujabb proci...ssd vel lehet a legtobbet gyorsitani ugye...
[ Szerkesztve ]
YNWA
-
deathtania
senior tag
válasz Sanyabá #28004 üzenetére
neked kell eldöntened. én ilyenkor fel szoktam rajzolni két oszlopot. egyikbe beleírom az új cucc árát, a másikba hogy mennyiért tudnám elpattintani a mostanit+mennyit kellene ráköltenem, hogy olyan legyen, mint amit venni akarok. amelyikből jobban kijövök anyagilag, azt csinálom a végén.
vagy másik eset, ha a pénz nem számít: szintén két oszlop: egyikbe mi van mellette, másikba mi van mellette. amelyikbe többet tudok felírni, azt csinálom a végén.mivel nem tudom, hogy milyen notid van, és milyenre tudnád váltani, így sajnos összegileg nem tudok neked tanácsot adni. DE eddigi tapasztalataim szerint ha eladod a régit, és veszel egy olyat, mint amilyet csináltál volna a régiből az mindig többe kerül, mintha magad felfejlesztenéd a másikat (pl +4 GB ram boltban általába + 8-10k, ha magad megcsinálod 4k). SSDnél ugyanez. és akkor ráadásul ha egy SSD-s notit veszel, akkor abban nincs HDD, csak SSD+optika, így ha nagyobb tárhelyet szeretnél, akkor venned kell egy külső hdd-t, ami mint tudjuk a "mobilitása" miatt sérülékenyebb (leeshet, stb).
ha a mostaniban kicseréled, akkor meg tudod azt csinálni, hogy SSD + caddyben HDD (máris több, azonnal elérhető tárhely) + egy külső házba beleteszed az optikát (gondolom nem használod minden nap), így ha valamikor kell, akkor usb-n tudod csatlakoztatni a géphez.
én a magam részéről a hdd->ssd csere + caddyben hdd + külső boxban optika híve vagyok, így én ezt javaslom neked.
-
deathtania
senior tag
-
deathtania
senior tag
válasz Sanyabá #27889 üzenetére
ahogy elnézem ez brazos alapú gép. éna magam részéről azt javasolnám, hogy itt, ebben a kategóriában inkább valami Sandy Bridge alapú kétmagos gépet volna érdemes venni, de az AMD-k sem rossz választások a jóval erősebb grafikus miatt. szóval ha 110kban gondolkodsz, akkor lehet, hogy érdemesebb volna esetleg egy használt üzleti kategóriás gépet venni, bár ez függ ugye attól is, hogy mire akarod használni a gépet. szerintem inkább ebben a topikban kellene feltenned a kérdést, hogy mit érdemes venni ebben az árkategóriában, itt elég nagy guru-k vannak, akik értenek a témához
de én továbbra is fenntartom azon véleményemet, hogy jó kis gépek belépőszinten, de az áruk előrevetíti a minőségüket is. ne várd el, hogy olyanok legyenek, mint egy EliteBook. én a magam részéről azért preferálom a DV6-DV7es szériát, mert abban vannak alumínium burkolatos gépek, amik már kicsit a Probook-ok felé hajlítják el az otthoni kategória minőségi mérlegét, de még mindig azért nem üzleti kategóriás gépek, csak picit jobban vannak megépítve, de persze ez az árukban is látszik.
-
Z86
őstag
válasz Sanyabá #24795 üzenetére
Szerintem neked is úgy lenne érdemes csinálni, ahogy én is meg a többiek is ajánlották, ezzel a caddys módszerrel. Így az adattárolás nem lenne probléma.
A caddy esetleges ebayről való megrendelésére (ha nincs paypalod) itt a fórumon is találsz segítséget.(#24797) richie900812:
Szintén SSD[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz Sanyabá #24791 üzenetére
A HDD helyére tudod betenni, annak a keretébe. Egy pici fejű csillagcsavarhúzó (akkora mint ami a HDD fedél csavarjaihoz is való) kell csak hozzá, házilag is minden nehézség nélkül megoldható.
Én a HDD-t az ODD helyére tettem, egy ilyen caddyben. Ehhez adnak csavarokat is, csak bele kellett tenni a winyót. -
Z86
őstag
válasz Sanyabá #24472 üzenetére
Akkor gari szempontból elég jól áll, szerintem a felbontás kicsi, de ez teljesen szubjektív. Az árral kapcsolatban: én sem adnám ennél olcsóbban. Ettől függetlenül nem írta oda, hogy az ár fix
A teljesítménye ma is megfelelő, kivétel ha erőforrás igényes dolgokra szeretnéd használni. -
Thusor
őstag
válasz Sanyabá #24354 üzenetére
Akkor te még nem láttál Apple laptopot. Annak nincs egyáltalán légbemeneti nyílása az alján...csak a billentyűzet felől szív levegőt.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
CharlieDrop
veterán
válasz Sanyabá #24078 üzenetére
Nem rossz, csak a vinyót kell vmi gyorsabbra cserélni, esetleg ssd.
A tapasztalatom az, hogy sokat elvesz a lassú vinyó a rendszerből.Hát én sem 15 vagyok, de ha nagy képernyőre van szükségem, akkor rákötöm külső monitorra.
Egyszerűen egy 17"-os noti túl nehéz, legalább is ha viszem magammal...[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
darvak
senior tag
válasz Sanyabá #24100 üzenetére
Tesztbe írták,h jah eléggé rezonál, amíg nem teszel alá valami puha dolgot csillapításra.
a 4530-4535s notik is elég hangosnak vannak titulálva, mert folytonosan megy a venti, idle állapotban se áll le.
De az 53 DB az brutál.
MOD: Ennek az i5-ös procis változatnak az idle zaja akkora, amekkorának teljes terhelés mellett illene lennie a gépnek (nagyjából).
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz Sanyabá #24094 üzenetére
Nm!
Azt láttad, h elég hangos 1 darab??A max terhelésnél iszonyú.
Meg kicsit vibrál is a vinyó, a kijelző meg olyan középszerű.
Persze a ház,összeszerelés, anyagminőség helyén van.
MOD: (#24093) AMD Power
A6-3400M
A te géped hasonlóan teljesít proci téren, mint az A6-3400M,ha nem tuningolod az A6-ot.
Elvileg lehet alulfeszelve 1.9 GHz-ig járatni, akkor már a cpu R11.5 =2,19DE pl. a z575am grafikai egysége: 6720G2
Open GL tesz R11.5=20 pont, jóval jobb a te gépednél.
amúgy a kommentek között láthatsz még benchmarkot itt:
kommentek között[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
válasz Sanyabá #24051 üzenetére
Aláírásomban a link. De ha ide kattintasz egyszerűbb
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
-
DigitalAngel
tag
-
adm
őstag
válasz Sanyabá #9105 üzenetére
általános feladatokra évekig tökéletes lesz az nw8440/nc8430, páran akár egy vállalkozást is mernénk rá alapozni, de filmnézős gépként van ennél jobb választás.
- nincs digitális, főleg hdmi kimenete
- a komponensei viszonylag nagy teljesítményűek, de a vga pl nem tehermentesíti a procit hd anyag lejátszásakor, így fölöslegesen fűt.a helyedben az előbb linkelt nc8430-at, egy hd lejátszót vennék ízlés és pénztárca szerint a wd hd media player-től (25k) a popcorn hour-ig (70k) majd valamikor hozzá egy terrás vinyót.
16core - 32thread - 64gb
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest