Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
xTc
aktív tag
Üdv,
a következő gondom lenne, felraktam a media player classic-t, a coreavc codec packet, az ac3 filtert, és sajnos nem tudok hd filmeknél hangsávot váltani. Csak az angol hangsáv választható ki, az angol felirattal, tud valaki segíteni ebben? előre is köszönöm.
-
Gááboor
tag
válasz
Johnny Cage #3594 üzenetére
Azt gondoltam ez is valami csuda szűrő rövidítés...... nekem magyarul beszélő a kmplayer de ki silabizálom...
Más.. kicsit úgy érzem, mintha akadna a film lejátszás , de alig észrevehetően. Leginkább ott érzékelni, ahol még a film elején az animált logo mozog, egyenletesen. Ezt lehet valami képpen korrigálni?
pl:video kimenet sorren bekapcsolása - frame kihagyásokra van, ez jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
sirdond
őstag
válasz
Johnny Cage #3595 üzenetére
mpc hcben is van hotkey egy rakat dologra
nézd át, talán ott is megtalálod ugyanazokat a funkciókat -
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #3595 üzenetére
Én nem csinálok ilyeneket,csak nézem a filmeket.
-
-
sirdond
őstag
Most már csak a piros szín hiányzik a topic címéből
Kicsit off: nem olyan régen beszéltetek, stevve-vel az spdifen keresztüli zenehallgatásról
Van egy audigy 2 zs kártyám,de sehogy nem sikerül hangot kicsikarnom az erősítőre spdifen keresztül. Van valami ötleted mit kellene csinálnom?
Win7 egyébként -
Gááboor
tag
Na kezdem kapisgálni. Végül a KMPlayert raktam fel azzal most megy gond nélkül az első HD film, amit nézek gépen, de a lejátszó elindításakor kapok egy üzenetet a vistatol, hogy a lejátszó, nem tudom milyen színbeállítást használ, ezért ameddig fut, addig a vista át áll aero profilra. Ezt nem tudom megszüntetni valahogy?
-
iMaverick
addikt
válasz
Johnny Cage #3576 üzenetére
Még nem tapasztaltam ilyesmit XP alatt (Vista/Win7 alatt sem).
csongi: én megpróbálnék egy fajta formátumnál megragadni... Jelenleg az MKV a legjobb (legelterjedtebb?), ami kellően jó eredményt (minőséget) ad és nem is 30GB...
MPC HC-vel menni fog a DXVA is a HD3450-en (nekem is ilyen van a filmnézős gépben), szóval 720p/1080p korrektül lejátszható. (A mostani RELEASE-k között alig akad olyan, amit ne DXVA-san tettek volna el. Legalábbis azok között, amiket lehúztam.)
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Első hsz lesz,de válasznak is jó volt
VLC nem használja ki a videókártyádat, ezért jobb az MPC-HC. ArcSoft TotalMedia Theatre fizetős,csak akkor kell ha DTS-HD hangot akarsz ami egyes Blu-ray filmeken van. DirectX-nél nem az számít,hogy 10-es van-e fent hanem ,hogy abból is a legújabb kell ,a biztonság kedvéért tedd fel.
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
-
PuMbA
titán
HD filmek lejátszása
1. Rendszerkövetelmények
720p felbontású mkv videókhoz:
- AMD Athlon XP 2400+ vagy Intel Pentium 4 2.4Ghz
- 512MB RAM
- bármilyen videókártya1080p felbontású mkv videókhoz:
- AMD Athlon 64 X2 5000+ vagy Intel Pentium Dual Core E2200
- 1GB RAM
- bármilyen videókártyavagy
- 1GB RAM
- DXVA-t támogató videókártyaBlu-ray filmekhez:
- 2GB RAM
- DXVA-t támogató videókártyaDXVA-t támogató videókártyák:
- [ATI]
- [NVIDIA] ( kivételek a VP1-es kártyák )
- Intel GMA 500 és X45002. Lejátszás
[MPC-HC] + [DirectX] + [AC3 Filter]
Beállítás:
- Ha van VobSub a gépen töröld le
- View --> Options --> Internal Filters menüben pipálj be mindent
- View --> Options --> External Filters --> Add filter ablakban add meg az AC3 Filter-t és használatát tedd Prefer-re
- Dolby TrueHD hangsáv veszteségmentes lejátszásához az AC3 Filter használatát állítsd Block-ra
- DTS-HD hangsáv esetén csak a belső DTS sáv kerül dekódolásra, veszteségmentes lejátszásához ajánlott program: [ArcSoft TotalMedia Theatre][ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Egy "receptre" lenne szükségem. Amim van.HD3450 VGA DVI kimenettel. A tv-m pedig ez, HDMI csatlakozással. A VGA-hoz a legrfisebb driver van. Milyen Lejátszó programot érdemes hasznélni HD filmekhez? És milyen codec pacot javasoltok feltenni? OP: XP SP3 Pro.
Hd filmek közül a 720 és az 1080P-eket nézném. Találkoztam már mkv és mpg4 kiterjesztéssel is. Bule ray formátumhoz mit javasoltok? -
PuMbA
titán
-
Johnny Cage
addikt
Catalyst driver-el és XP-vel tapasztalt már valaki olyat, hogy minden újraindulás után fehér képernyővel indul az MPC-HC? Amikor belépek a CCC-be azonnal megjavul.
-
kaldvi
csendes tag
-
PuMbA
titán
Szerintem ez jó lesz amíg CPT.Pirk elkészül a beállításokkal. Akkor mehet 1.hsz-be vagy valami még kell? Mobil procikat később írom bele,mert sokféle van és fogalmam sincs még hogy írjam be röviden.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
HD filmek lejátszása
1. Rendszer követelmények
720p mkv videókhoz:
- 512MB RAM
- bármely videókártya1080p mkv videókhoz:
- 1GB RAM
- bármely videókártyavagy
- 1GB RAM
- 2GB RAM
[ATI]
[nVidia] (kivétel a VP1-es kártyák)
Intel GMA 500 és X45002. Lejátszás
Beállítás:
- View-->Options-->Internal Filters menüben legyen minden kipipálva
- View-->Options-->External Filters-->Add filter-nél megadjuk az AC3 Filtert és használatát Prefer-re állítjuk[ Szerkesztve ]
-
Gááboor
tag
válasz
Johnny Cage #3550 üzenetére
Bocs, hogy így közbe vágok, de igen...
Én most próbálok ilyeneket lejátszani és azt se tudom már melyik rövidítés micsoda melyik verzió kell, meg egyáltalán mit érdememes.használni... Ennek az lesz a vége, hogy minden oda nem illő codeket felfogok rakni és majd azt sem tudom hol áll majd a fejem...
Akkor kérdés.. KM player vagy wm player, és kell valami codek még plusszba? és a legfrissebb verziót érdemes? és hogy van az hogy a filmnél az ac3 külön mappában van?őőőő -
kaldvi
csendes tag
ACPI\GENUINEINTEL_-_X86_FAMILY_15_MODEL_3\_0 a processzor és
PCI\VEN_1002&DEV_5960&SUBSYS_202017AF&REV_01\4&2E98101C&0&00F0
magyarul radeon 9250 a vkártya (256 mb) -
Toxy
aktív tag
Aha értem.
A procim amugy Intel Pentium M 725 1.6 ghz 2mb L2 cache.
Akkor mostmár nem tekinthető "csodának" hogy lejátssza a 720p-t.
"Ez pedig fejlettebb architektúra,mint az asztali Pentium 4 ami azt eredményezi,hogy 1,6Ghz-en ugyanolyan gyors ,mint egy P4 2,4Ghz-en"
Ezt nem is tudtam.
Köszi az infókat,
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Megnéztem ezt a SiS chipészletet és Pentium M-et támogat,tehát neked nem Pentium 4-ed van. Ez pedig fejlettebb architektúra,mint az asztali Pentium 4 ami azt eredményezi,hogy 1,6Ghz-en ugyanolyan gyors ,mint egy P4 2,4Ghz-en. A leendő első hsz-ben odaírom a mobil procikat is.
[ Szerkesztve ]
-
Toxy
aktív tag
Ezt a videót is lejátssza rendesen.
A processzorhasználat ennél a videónál igencsak 100% közeli volt majdnem végig.Párszor ment le 90% környékre aztán pedig vissza.
De megnéztem az előző videóval amit linkeltél annál a processzorterhelés alacsonyabb volt,kb 65% és 80% között ingadozott.S megnéztem egy teljes filmmel is (Transformers.2007.iNT.720p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY) s ezzel is 80% körüli értékeken mozgott.
A videókártyám egy integrált SIS M661MX 64 MB.
Én magam nagyon meglepődtem mikor először kipróbáltam a 720p-s videót.Nemsokkal előtte lett cserélve processzor a notebookban,Korábban egy 1,3 ghz-es volt benne.Egyszer egy sorozat 720p-s részének sample-jét próbáltam rajta de akkor az akadt rendesen.
Processzorcsere után egyszer kezemközé került egy lemez amin volt egy 720p-s videó,na mondom kipróbálom....s rendesen lejátszotta.
Azóta sok filmet illetve sorozatot megnéztem 720p-be.
-
Söri0127
tag
OK, hagytam a VobSubot és feltettem a legújabb MPC-HC-t, dxva megy, de felirat semmi.
Minden menüt meg lehetőséget végignéztem, de mindenhol, ahol feliratot lehetne be- ill. kikapcsolni és váltani, a "Subtitle" mindenhol szürke, nem lehet semmit beállítani
Brühühüüüüü..... -
Toxy
aktív tag
Látván a 720p rendszerkövetelményeit megvagyok lepődve hogy a notebookom lejátsza a 720p-s videókat.
Hiszen a 720p-hez szükséges:
- 512MB RAM
- bármely videókártyaNekem pedig ez van a notebookban :
Intel Pentium 4 1,6 ghz (mobile)
512Mb Ram (igazából csak 448 mert a integrált vga lefoglal 64et)
64Mb vgaNa most már sok 720p-s filmet megnéztem s egyik se akadozott vagy ilyesmi.....
Csak azért irtam ezt mert érdekesnek találtam hogy gyengébb a gép mint a rendszerkövetelmény s még is viszi a 720p-t....
[ Szerkesztve ]
-
kaldvi
csendes tag
-
O_L_I
őstag
Sziasztok,
Olyan gondom van hogy ha HDMI-n keresztül akarok DD-t, vagy DTS-t lejátszani akkor kapok egy nincs ilyen filter hibaüzenetet, viszont ha az alaplapi hangkarival próbálom spdifen keresztül akkor minden oké. 4.9.0 k-lite standard
help me plíz!
-
PuMbA
titán
HD filmek lejátszása
720p mkv videókhoz:
- 512MB RAM
- bármely videókártya1080p mkv videókhoz:
- 1GB RAM
- 1GB RAM
- 2GB RAM
- DXVA-t támogató videókártyaDXVA-t támogató videókártyák: [ATI]
[nVidia (csak VP2 és VP3]
Intel X4500 és GMA5002. Lejátszás
Beállítás : CPT.Pirk írása
Topic cím: HD filmek lejátszása
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #3550 üzenetére
Már meg van írva egy pár dolog : [link] + [link] csak fogalmam sincs ,hogy kell összerakni.Még ma írok egy végleges változatot és ha kell még valamit belerakni akkor megcsináljuk.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
Nem kéne a kezdő hozzászólásba összegyűjteni az összes fontos infót, ami a HD tartalmak lejátszásához hasznos? Valamelyik OP meg berakná, de én a topik címét is lecserélném.
-
Söri0127
tag
Nos
Hogy biztos legyek benne, a kodekek nincsenek összegabalyodva, csináltam egy teljes reinstallt.
Ezen leírás alapján :
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://kepfeltoltes.hu/080519/6025694551_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&imgrefurl=http://forum.hwsw.hu/index.php%3Fshowtopic%3D31870%26st%3D1920&usg=__0JhfcQjf0E0-4NOYUzXgdmMaLMA=&h=435&w=630&sz=60&hl=hu&start=1&um=1&tbnid=f0YEFT0zsYX25M:&tbnh=95&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dmedia%2Bplayer%2Bclassic%2Bhome%2Bcinema%2Bdxva%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hufficial%26sa%3DN%26um%3D1
Majdnem minden jó és szép. Ugye jelenleg csak egy media player home cinema 1.1.0.0 van fent, a saját belső kodedjeivel. A dxva működik, csak most a feliratokkal nem tudott mit kezdni, nem jelenítette meg őket. Letöltöttem a direct vob subot , telepítettem, erre meg lejátszás közben megint lenne 150% processzor terhelés (ha lehetne)
Hajjaj...Ötlet valakinél? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #3544 üzenetére
...és a megoldás: YV12 chroma upsampling árnyékoló.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #3537 üzenetére
Megvan mi ez: "chroma upsampling bug".
-
VargaI
senior tag
válasz
Johnny Cage #3541 üzenetére
MPC-HC-ben nekem ffdshow-t vagy haali splittert használ, hogy tudom rávenni, hogy azt a másik mpc video decoder-t használja ami dxva-t támogatja?
-
VargaI
senior tag
radeon hd4350-en dxva XP-ben wmr9-cel
egy magos A64 3200+ 1080p-s videóval 20-35%-os proci terhelés
(érdekes hogy a VGA kihasználtság 10-20% csak...)
Söri0127 által linkelt leírás alapján http://www.cos-soft.eu.pn/tutorialkmplayer.html
Illetve nálam még annyit be kellett állítani, hogy a matroska helyett a haaali-t használja
(beállítások, szűrő kontroll, forrás szűrők, többi fül és haali forrásszűrőnél matroska pipa) -
Gabás
addikt
válasz
Johnny Cage #3537 üzenetére
resizer beállítást próbáltad? valamelyik bicubic javasolt
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #3530 üzenetére
De,[link]
-
PuMbA
titán
-
Söri0127
tag
Driver-ből a legfrissebb, 9.6-os verzió, directx pedig 8.14 (elvileg
)
Op. rendszer pedig Vista.
MPC-HC-ből először próbáltam a 1.2.008-as verziót (k-lite codec pack 4.9 keretében),
aztán volt 1.1.001 és 1.2.9, az utóbbi kettő csak maga a Home Cinema
Miután egyikkel sem ment a dxva, letöröltem mindet, minden egyéb kodeket (egyedül vlc media payer van fenn) és aztán próbálkoztam a KMPlayerrel. -
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #3522 üzenetére
Nem tudom,nekem működik úgy is. Nincs fent véletlenül valami más kodek? Options-->Internal Filters menüben minden be van pipálva?
Söri0127: legújabb ATI driver és DirectX fent van? Milyen oprendszered van és melyik verziójú MPC-HC-d? 2. pontban van a link a legújabbakhoz[link]
[ Szerkesztve ]
-
Söri0127
tag
válasz
Johnny Cage #3521 üzenetére
A film amivel, próbálkoztam dxva kompatblis, ezért nem értem miért nem működik...
Ugyanez a film már korábban ment a gépen simán (MPC-HC-vel), csak volt egy újra telepítés.
Azóta nem akar működni. A telepítés után először a MPC-HC-vel próbálkoztam, azzal sem ment, kipróbáltam a KMPlayert, azzal sem. És mind a MPC-HC-ben, mind a KMPlyaerben lejátszás közben azt írta az infonál hogy "not using dxva" -
Johnny Cage
addikt
Gyerekek, miért nem működik a hardveres gyorsítás, ha bent hagyom a pipát a H264/AVC (FFmpeg) mellett? Ha be van pipálva, akkor elkezdi a CPU-t és a GPU-t is konstans 20% terhelés fölött járatni DXVA-s tartalmakkal is. Ha csak a H264/AVC (dxva) mellett hagyom bent a pipát, akkor 1% körüli terhelésen jár a CPU és a GPU is, tehát láthatóan működik a dxva, de nem játsza le a nem dxva-s h264 tartalmakat.
-
Söri0127
tag
Üdvözlet!
E szerint a leírás szerint próbáltam beállítani kmplayer alatt a dxva-t :
http://www.cos-soft.eu.pn/tutorialkmplayer.htmlDe valamiért sehogy sem sikerült
Pedig előtt lepucoltam mindenféle kodeket a gépről...Valaki járt már így? Vagy csak én szerencsétlenkedem...
Előre is köszi.
Jah és a videókártya radeon hd 2600 pro
[ Szerkesztve ]
-
VargaI
senior tag
Hali!
Most szerváltam be egy hd4350-et és nem bírom belőni hogy használja a DXVA-t, addig sikerült eljutni egyszer, hogy MPC-HC-ben a play-> filters -ben az mpc video decoder-nél a not using dxva helyett volt hogy h.264 csak akkor meg szétesett a kép, most azt írja hogy not using dxva (haali media splitter) de olyan 5-10%-ban azért használja a kártyát, csak ez lévén hogy egymagos procim van az 1080p-hez kevés...
próbáltam VMR9-ben, EVR-ben, sp-n és vistán, wmp11-gyel, MPC-HC-vel egyaránt, K-lite-tal és anélkül, KMplayer nálam belefagy a videók megnyitásába már eleve..
valakinek valami ötlete esetleg?
-
J97
tag
Üdv!
Emberek változott valami az új ATI driver óta? Nemrég telepíettem újra az egész rendszert, így természetesen minden programból és driverből a legfrissebb került fel a gépre. Ma este volt egy kis időm, így gondoltam belenézek a Blade Runner BD filmbe. MPC-HC -ban a szokásos beállításokat alkalmaztam, de valami nem stimmelt a képpel. Minden túl sötét, alig kivehetőek a sötétebb alakzatok a filmből. Természetesen a 16-235 -> 0-255 [SD][HD] Shadert alkalmaztam, mert e nélkül eddig virított minden, mint a tejbetök. Sötét részek is szürkén világítottak és a színek is elég fakók voltak. Ez megvolt, mind nvidia 8600GT kártyával, az alaplapi HD3200 vezérlővel és HD4650 -el. Most viszont, rendszer újratelepítés és ezáltal driver/program frissítés óta akkor normális a kép ha ezt a shadert kikapcsolom.
-
tdd587
őstag
válasz
sirdond #3514 üzenetére
hV, nem tudom minek a rövidítése, lehet van rendes nevük is. Elég szar banda, mivel egyetlen ripjük sem DXVA ready. Viszont gyakran ők az egyetlenek, akik 1080p ripet csinálnak. Különben CHD-re várok mindig, azok minden szempontból kifogástalanok mindig. Csak ők meg nagyokat szoktak késni...
-
sirdond
őstag
szerintem ez rls hibája, szarul lett megcsinálva. melyik team munkája?
q6600nak játszva kell vinnie mindent, dxva nélkül isPuMbA:
szerintem jó lesz
a dxva-t támogató kártyákhoz meg erről a két linkről kellene a táblázatot,vagy magát a linket, mert az úgy is frissül, ha van változás
http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder
http://en.wikipedia.org/wiki/NVIDIA_PureVideo[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
Sziasztok,
Már megint találtam olyan ripet, ami nem megy rendesen szoftveres dekódolással. 3:10 to Yuma (nincs DXVA), amikor felverik a port a banditák, akkor belassul és elkezdi dobálni a frameket elég rendesen. MPC-HC dekóder ide vagy oda, Q6600 procival 4 szálon is szaggat (EVR-t használva). Most akkor húzzam fel a procit, hogy menjen?
-
PuMbA
titán
HD filmek lejátszása
720p videókhoz:
- 512MB RAM
- bármely videókártya1080p videókhoz:
- 1GB RAM
- 1GB RAM
- 2GB RAM
- ATI Radeon HD sorozatú videókártyái
- nVidia 8-as és nagyobb sorozatú videókártyái (kivétel a G80 magos 8800-asok)
- Intel GMA X4500 és GMA 5002. Lejátszás
MPC-HC [link] + DirectX [link]
Beállítás: CPT.Pirk irása + Play-->Shaders -->16-235 - > 0-255 [SD][HD] a rendes színek miatt
Szerintem így jó lenne,mert elég egyszerű. Mostmár csak azt nem tudom,hogy a 2 hozzászólást ,hogy rakjuk össze?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #3506 üzenetére
Ha kiveszed az Internal Filtersnél a Matroskát akkor Haali-t fogja használni.
-
iMaverick
addikt
válasz
Johnny Cage #3506 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Haali-t használja az MPC HC... (Legalábbis semmit sem állítgattam az MPC HC-ban, mégis a Haali megy)
-
Johnny Cage
addikt
Haali media splitter-t hogy lehet integrálni az MPC-HC-be? Az alapértelmezett splitter-el nem nyit meg 1-2 videót. (KMplayer-ben a Gabest-el csinálta ugyanezt, tehát valószínűleg ez az alapértelmezett az MPC-ben is.)
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #3504 üzenetére
"Ha D3D surface nélkül használom egyébként, akkor úgy tűnik, hogy jó."
Akkor mostmár ne állítsd el
"Néhány napja kezdtem csak el kísérletezni a hardveres gyorsítással, de minden nap előjön valami, amivel szívok."
Én nem bírtam ilyen sokáig,még aznap tettem fel egy Vistát és jó lett(igaz akkoriban még a driverek sem voltak olyan kiforrottak DXVA ügyben,engem mindig fekete kép fogadott XP alatt).
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
MPC-HC-vel is ilyen. A VMR-el van valami gebasz, de úgy veszem észre, hogy a VMR-el általában elég sok gebasz van. Néhány napja kezdtem csak el kísérletezni a hardveres gyorsítással, de minden nap előjön valami, amivel szívok.
Ha D3D surface nélkül használom egyébként, akkor úgy tűnik, hogy jó.
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #3500 üzenetére
KMPlayer-rel ilyen a kép? Mert akkor az a baj. Nem tudod kipróbálni egy Vista SP2-n vagy egy Win7 RC-n a videókat a legújabb beta MPC-HC-val? Szerintem minden gondod megoldódna.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
Ez vajon? Ez a jittering? [link]
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #3500 üzenetére
Mutatnám (bocs mindenkitől a flame-ért, lejárt a szerk.idő):
Bilinear-al is ugyanilyen (mindenféle shader effekt nélkül). Megjegyzés: az overlay-es kép azért fakóbb, mert azt printscreen-el nem lehet lementeni, a KMP capture meg a forrás eredeti színeivel menti le. De mindkettő ugyanazzal a Catalyst-es színprofillal (vivid) ment, úgy is feltűnik a különbség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...