Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsoltee10 #5697 üzenetére
Pl.: Asus Xonar.
"A Blu-ray asztali lejátszók viszik usb-s háttértárról az mkv és m2ts fájlokat, mint a dvd lejátszók az avikat?"
Lejátszója válogatja...
Cseneles:
TrueHD és DTS-HD MA/HR csak HDMI-n keresztül működik, ezek a védettek. A DD nem védett hangsáv, annak mindegy.mod: megelőztél közben
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
ALC889A HD ez a chip tud DTS-HD jelet optikain továbbítani dekódolás mentesen??
Ha elvérzek a tv miatt veszek egy 5méteres optikai kábelt -
Cseneles
őstag
Szeva!
Ma megérkezett a HD5850-em....csinálok pár tesztet a DTS-HD Hdmi-n való továbbításról, kiváncsi vagyok működni fog-e? Bár az erősítőm nemtud Hdmi-t fogadni csak a TV-m...azért mivel a TV Optikaival van összekötve az erősítővel remélem nemfolytja meg a jelet a TV. Holnap beírom a sikereimet
-
zsoltee10
addikt
Vissza olvasgattam a topicban, kerestem is.
Hardver: HP dv3 noti nvidia 9300GS mobil vga-val. Vista 32bit.
Én is a truehd, dtshd hangot szeretném megszólaltatni. Leszedtem két demo-t, a korábban említett honlapról. A mpchc lejátsza a dtshd-t, de az erősítő csak dts-t ír ki, pedig tudja a dtshd-t (Denon 1610). A truehd demo-nál nincs is hang. A TMT3 pedig csak sztereoban, akadozva játsza le mindkettőt. Mit állítsak rajta?
Megvan a Terminator: Megváltás c. film is (m2ts fájl), az is dts-hd hangsávval rendelkezik, de az erősítő csak dts-t ír ki.Van valakinek ötlete? A vga tudja a HD audio-t továbbítani hdmi-n, ugye? Olvastam itt, hogy pl. a radeonok csak 5000-től felfelé tudják ezt.
-
AtHoS
nagyúr
Én is meglepődve tapasztaltam win7 x64 alatt (angol, magyar bill. kiosztással használva), hogy nem képes a magyar ékezetes karakterek közül az ő,Ő,ű,Ű betűket rendesen megjeleníteni MPC-HC (jelenleg 1.3.1426 verzió)
notepad++ progival szépen átkonvertáltam a kérdéses feliratfájlt UTF-8 kódolásra és onnantól már rendben megjelentek a kérdéses betűk is.
Esetleg, ha mást is zavart ez, akkor azoknak jól jöhet ez az információ
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Nemrég cseréltem a gépemet. Athlon2 x3, alaplapi ATI Radeon HD4200 128M sideport memóriával.
Úgy gondoltam, hogy bármilyen HD lejátszó program megteszi, de nem. A kmplayer kissé szaggat (pedig a CPU terhelés nem magas), így találtam rá erre a topicra.
Felraktam az első hozzászólás szerinti a MPCHC-t, de ez sem az igazi.
Ha elindítok egy 8gigás mkv-t, 3-4 percig darálja a vinyót mielőtt elindulna a lejátszás, a killa_sample-t pedig meg sem nyitja, nem csinál semmit vele.
Kezesebbé tudom tenni az MPCHC-t vagy keresnem kell újabb lejátszót? -
Moric
aktív tag
-
Innen tudsz leszedni True-HD és DTS-HD trailereket. A DD meg még jó, hogy megy, szép is lenne, ha nem menne, az nem igényel védett utat.
zazenke:
A KMPlayer nem tud hardveres gyorsítást.band1103:
"Windows 7 alatt a legújabb MPC-HC és kész! Megy a killa 25%-os CPU lload-al!"
Ebben az nV előrébb tart az ATI-nál, az biztos.Moric:
A HD4670 nem fog HDMI-n True-HD és DTS-HD sávokat kitenni erősítőre. Kitömöríti és lekonvertálja szépen, mert nincs meg a PAP - védett útvonal hozzá. Ez az 5000 család újdonsága, nem fog menni régebbivel.[ Szerkesztve ]
-
GMalma
tag
Én is tudom,de utólag vettem észre,hogy abban van az a anyag. Kipróbáltam azt is,baj nem lehetett belőle
Épp az lenne a lényeg,hogy ezeket az mkv-ba rippelt,tömörített anyagokat lehet találni sok helyen és nem a Blurayt. Arról is ugyan úgy kellene szóljon. Csak ugye mindenki próbál spórolni a hellyel és megelégszik a 720p-vel meg a DTS-el is.
Most már viszont nem érdekel,ha törik ,ha szakad,leszedek egyet,nem érdekel hány gigabyte,aztán meglássuk hogy muzsikál... -
PuMbA
titán
HD-DVD-t már nem nagyon támogatják a lejátszó programok. Szerezz be egy módosítatlan Blu-ray-t és jó lesz ,ha mindent ezen cikk szerint csinálsz (csak Win7-en megy): [HD audio ATI HD5000 szeriás kártyával].
Szóval hiába gyorsabb egy kicsit az XP,ha szart se tud a 7-hez képest. A Win95 is gyorsabb,mint az XP mégsem teszed föl a Core i7-re.Thom!: játék közben nem fagy a géped?
[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
néha elindítva HD filmet szétfagy a gép??
Win7
mpc-hc legújabb
HD3200 Cat 9.12restart után jó...?
-
GMalma
tag
A win7el kapcsoltban pedig: Jó-jó a win7,meg minden,de azért van elég sok hibája,csak használni kell és akkor fény derül rá!
A legfontosabb,hogy lassabb,mint az XP ,főleg a 64bites változatnál (én arra esküszöm)! Olyan 10-15% a különbség. Szóval van még mit javulni.. -
GMalma
tag
Akkor én is leírnék pár tapasztalatot,amit az utóbbi napokba szereztem HD audióval kapcsolatban,meg pár más
Szóval HD-DVD-s anyagról,sem a TMT sem az MPC,sem a Showtime nem tudta kiadni az erősítőre
a lejátszott hangformátumot (DTS-HD,DD+,TrueHD). Teljesen mindegy,milyen oprendszer alatt.
A Showtime és a TMT az hallatt hangot,az MPC még azt sem. A Showtime felismerte a hagnformátumot is,amit játszott a TMT meg nem tudott semmit kiírni,hiába volt neki beállítva a mediainfó! Erre a progira sajna jellemzőek ilyen dolgok,nagyon hiszits,ezen már meg sem lepődtem. PL 64bit Win xp-re fel sem lehet rakni,mert összeomlik a windwos..stbAztán próbáltam egy truehd-s mkv fájlt is,amit végül is Win 7 latt MPC-HCvel.meg is tudtam szólaltatni és még az erősítőn is megjelent a truehd feliarat!
Yuppi az első alakalom.
Itt meg is állt az örömmámor,mert olyan gyászosan szólt,hogy még a sztereó is veri.
Lehet hogy a fájlban volt hiba (bár az ffdshow szerint vmi 44xx kb/s volt). 32bit Win xp alatt nem sikerült a truhd-kisajtolnom az MPC-HC-ből.
Próbálkoztam PVD9-el is,de no comment. Össze-vissza röfögött -böfögött,azt sem tudta mit játszik le,pedig m2ts volt.
Kéne szerezni egy normális truhd-s anyagot,ami 1000%ra tudja ezt a hangsávot,nem HD-dvds és akkor kiderülne az igazság.Amiket tapasztalatokat írtak külföldi oldalakon,az sajna nem mindig van úgy van egyáltalán nem műxik.CSak egy példa. A PDVD9ben át kell kapcsolni az audio menünél hdmi-re (eleve az xp-nél nincs ilyen!,csak win7ben) és az alatta lévő menüben át kell állítani a dekódolást.hogy ne a program dekódoljon. Ezzel csak egy gond volt,hogy az a menú nálam nem létezett. Erről ennyit..
Viszont amiben eddig sosem csalódtam az a DTS-hang 1536kb/s,úgy szól minden oprendszeren,hogy az ámulat!
-
zazenke
őstag
úgy látszik rááltak az oroszok mert már több verzióba is letöltöttem az egy ik 26 a másik 29 megás
-
zazenke
őstag
az oroszoknak ismét van egy új fejlesztésük . Egy 30 mega körüli kmplayer csomag amit ha feltelepít az ember a kmplayer indul el dxva és ha minden igaz cuda képesen nvidiásoknál. .én már letöltöttem mert egy haverom mondta hogy nála már működik. Egy szépséghibája van a dolognak hogy orosz nyelvű lesz a progi ami nem nagy baj mert aki már ismeri a kmplayert az elboldogul vele .A nagyobb baj az hogy telepítésnél egy csomot kérdez a progi félig orosz félig angol néhol meg csak idétlen hierogrifákat látok . Be kéne ppipálni hhogy mit akarok CUDAt-t meg milyen kodeket meg stb. itt akadtam el és leállítottam a telepítést . itt egy rapidshares link innen akár le is lehet tölteni és kipróbálni nektek is : http://rs304.rapidshare.com/files/299333178/KMPlayer_2.9.4.1435__DXVA___Windows_x86-x64_.rar
-
band1103
őstag
"Windows Vista/7 illik... " Ebből az egyenletből húzzuk ki kérlek a Vistát és akkor megegyeztünk
Epic79: Ja bocs. Elfelejtettem írni hogy x86-os a w7 akárcsak a player. De filmnézéshez elég 2GB ram is ezért ilyen gépen tök értelmetlen a 64 bites op.rendszer használata. Persze ha az ember játszik is a gépen és/vagy CAD ill. más memóriaigényes programot használ akkor az isten Ram-ja sem elég és ekkor már jobb az x64-es W7 de csak filmre/net-re a legegyszerűbb x86-ost használni. Na meg azt is elfelejtettem írni hogy egy x2 4000+ a CPU tehát XP alatt diavetítés a killa 90%-os CPU load-al.
Ribi: Mármint mit? W7-t vagy MPC-HC-t vagy a killa sample-t vagy a 2160p-s sample-t?
[ Szerkesztve ]
-
Moric
aktív tag
Tegnap próbálgattam a DTS-HD a Windows 7 oprendszerrel meg a hd4670-nel.
A Totalmedia már legalább elindult. Van benne DTS-HD választás lehetőség. Hangot kiadni csak LPCM-ben tudtam. Lehet, hogy megvolt a HD hang kideríteni nem tudtam. Csak átküldtem, dekódolás nélkül, az erősítő DTS-nek ismerte fel.
A Powerdvd is tartalmazza a DTS-HD lehetőségét. Itt is hasonló volt a helyzet annyival megspékelve, hogy az infóra azt írta ki mint a fent linkelt Anandtech cikkben is látható, viszont az erősítőm megint csak DTS-t ír ki. Átállítom LPCM-re akkor is 4000 feletti bitrátát ír az info ablakban, de kisebbet mint a DTS-HD-ra.
Az FFDShow Tryout nálam HD-val nem akart működni, csak recsegést produkált. A DTS ment, ez már csak természetes.
A próbálgatások közben sok mindenre rájöttem. A meghajtóprogramok és a szűrők nem állnak a helyzet magaslatán. Simán keresztbe tudják vágni egymást. Nagyon nem mindegy melyik paramétert mire állítjuk. Volt olyan, hogy az optikai kimeneten állítgattam, minek következtében a hdmi hangrésze megfeküdt. Máskor meg a hdmi beállításait valahogy az optika is átvette. Pedig elvben semmi közük egymáshoz.
-
band1103
őstag
Képzeljétek!
Eddig idegenkedtem a Windows 7-től csak mert új és lusta vagyok megtanulni az XP pedig mint egy jó asszony teljesen kielégített minden téren. A szabványos de nem megszokott képernyőfelbontások használatának beállítása mondjuk kifejezetten egy horror. De most rászántam magam és visszatettem a w7-et mert hát csak haladni kel a korral, és hatalmas meglepetésben volt részem!! Ha az XP annyira elégít ki mint egy jó asszony akkor a W7 pedig annyira mint egy minőségi örömlány. A különbség nyílvánvaló!
Ugyanis:
Nem csak az ION vagy a VP4-es új 2xx -es sorozat képes jól teljesíteni filmek alatt!
Egy G98 magos 8400GS is képes döccenés mentesen játszani a x264_killa_sample-t !
És az a legjobb benne hogy nem kell hozzá a CoreAVC (CUDA) sem. Szó szerint semmi!Windows 7 alatt a legújabb MPC-HC és kész! Megy a killa 25%-os CPU lload-al!
Szép volt w7
Ezek és 1-2 ígéretes próbálkozás után azt kell hogy mondjam hogy a 2160p-s filmek W7-et követelnek majd!
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz
CPT.Pirk #5641 üzenetére
Nálam most is megy XP alatt a DXVA... Viszont még mindíg nem megy a Control Central... A röhej az, hogy a céges gépbe betoltam egy HD3450-et és ott (XP!) alatt gyönyörűen elindul a CC...
szerk: Az Audigy-s témához... Nálam is csak az alap zsizsegést csinálja magasabb hangerőn. Ezen semmi sem változat (értsd: prociterhelés). Egyik gépben Au2, másikban Au2 Value.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most találkoztam az Asus Xonar DX hangkarival, 15k boltban, ahogy olvasom, nem kicsit megéri az árát. Szerintem az audigy-m vagy eladom, vagy megmarad arra, ha egyszer htpc-t csinálok a pince P3 gépemből.
Kb. karácsony után meg fog szólalni (remélem) a full csöves 5.1-es erősítőm, nem igazán lenne fer dolog ilyen "zajgenerátor" hangkártyával meghajtani, mint dárga ódizsink.
-
kosarob8
aktív tag
Próbáltam így áthúzással is, de akkor is megállt, de majd estére ha időm engedi még próbálgatom, csak már felidegelt tegnap este aztán ráhagytam
szerk: majd kipróbálom most sima avi-val is, h azzal is előjön-e, mert azzal most nem próbáltam, hogy codec-et letöröltem, meg felraktam...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kosarob8 #5646 üzenetére
Én mindig az ablakot mozgatom extended módban és a tévén teszem ki teljes képernyősbe kézzel, nem a driver-re bízom. Már rég nem használom a theater módot, mert valami nyűgje mindig van.
mod: ja, neked nem ATI van, de az eljárást nv karival is mindig így csináltam.
mod2: ha úgy is megáll, hogy az ablakot húzod át, akkor ott a driver lehet a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, a forrasztás nem járt eredménnyel. Kapott kondit az analog táp és a föld közé, valamint a digit táp és a digit föld közé is a nagy DAC csip. Semmi hatás...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A 9.12-es Driverben sem megy a DXVA XP--n...
No majd hamarosan forrasztok.
-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.
Gépem nevemnél látható (Intel E2140, 2GB RAM, 8600GT), Win7 Ultimate-et használok, VGA-hoz legfrissebb driver fenn van, tegnap este felraktam az első hozzászólásban lévő módszer szerint a dolgokat, és mostmár az általam nézni kívánt film is frankón fut (Matrix Revolutions 1080p VC1). Megy a hang és a kép is, semmi gond nincs vele.
Csak pici bökkenő: gépem össze van kötve a Samsung 82-es LCD tv-mel, Hd-ready csak. DVI-HDMI kábellel van összekötve a kettő, eddig minden szépen ment rajta (mkv, avi, dvd). MPC HC-ben be van állítva h a teljes képernyős megjelenítő a TV legyen, de amikor a videót kirakom nagyra, átkerül ugyan a tv-re a képe, de megáll, hangja megy tovább, csak a kép nem....
Szerintetek mi okozhatja a problémát?
Előre is nagyon köszönöm az észrevételeket.[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Ez aranyos... Éppen le akarom tölteni a legutolsó Catalys-tot (ami eddig ugye a 9.11 volt), erre a hivatalos weblapon már a 9.12 van... Fincsi. Eddig még sehol sem láttam kihírezve... (Persze most magyar website-okról beszélek.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát ez kész. Tied is normál Audigy1? SB0230 az enyém típusa.
Korábbi, 939-es Amd lapomnál is ezt a karit használtam, ott is volt ez a zaj, viszont mikor a táp VGA ágára rákötöttem összesen 12ohm teljesítmény ellenállást (1A konstans teljesítmény), az ott megszüntette a zajt. Itt az AM2-es lapomnál viszont ennek a manővernek semmi hatása, csak és kizárólag a proci teljesítménye befolyásolja a zajt.
Kérdés h. most mit kezdjek, vajon egy X-Fi kari mentes már ettől?
Én arra tudok gondolni, hogy földhurok van a kártya DAC áramkörénél.
[ Szerkesztve ]
-
Sajnos az nV egyelőre ilyesmivel nem foglalkozik...
GMalma:
Sajnos a gyakorlati oldalról nem tudok sokat mondani, nincs 5000-res ATI-m.
A Nero, ha nálad is csak 2 csatornás, akkor biztosan nem fog ilyesmit támogatni.Sanyix:
Ha Xp-n nézed, azon nem tudom, hogy mennie kell-e, de Win 7 alatt elvileg ugyanúgy kellene mennie, mint az x264-eknek.[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
wmv hd lejátszása hardveres rásegítéssel hogyan? mpc-hc-t használok, x264-nél megy dxva, de wmv-nél semmi.
-
GMalma
tag
Kösz az írást! Megtaláltam az angol forrását is
egész délután ezzel a szarral szenvedtem,de semmi eredmény! Az MPC-ből felraktam a legujabbat az ffdshowból úgy szint,de amikor behívok neki egy Truehd fájlt,akkor meg sem nyekken. Az ffdshow nem műxik,hiába adom hozzá az MPC-ben,mint külső szűrőt..
Erre vmi megoldás? Érdekes,ha egyben rakom fel a Klcodekben,akkor dolgozik az ffdshow szűrő,persze Truehd vagy bármi más újabb hang ,nem szólal meg. A Truehd-k 2 csatornás
szteróban szól.
Vidzont van itt még egy lejátszó,amiről senki nem tett említést a Nero showtime! Azzal mi a helyzet? Csak mert az gond nélkül megszóltat mindent,de az sem tudja dekódolni a truehd-t,csak 2 csatornát muata az erősítő,de a program kiírja,hogy truehd a hangforrás az MPC erre sem képes,mivel nem műxik az ffdshow.
A showtimeba lehet vhogy szűrót installálni? Ott nem találtam ilyen opciót.. -
andris21
tag
válasz
mezgabor #5614 üzenetére
szerintem centered, vagy maintain aspect ratio, de mivel fullHDban küldöd ki és a TV is az, igy mind1. akkor lenne jelentősége, ha kisebb felbontást küldenél ki mint amit tud a TV, mert akkor az elsőnél a TV közepén lenne kisebb kép, a másiknál meg rázoomolná a TV-re.
hmm, érdekes. akkor ez valami bug lesz. milyen catalisyt van fent? lehet egy reset defaults után kéne újra próbálkozni! -
Mindenkinek, akinek 5800 sorozatos Radeon-ja van és szeretne True-HD és DTS-HD MA/HR hangsávokat kiküldeni a kártyán keresztül:
Saját bejegyésnek írtam egy kis összefoglalót, hogy hol áll most ez a dolog. Remélem, segít megválaszolni sok kérdést.
-
-
Gabás
addikt
ejj, olvasni, olvasni, különösképpen dchard kartárs hozzászólását
-
GMalma
tag
Ja és még egy dolog. A Totalmedia az ilyen,egyik windowson fut a másikon jön a kéhalál és akkor csak csökkentett módban lehet indítani és uninstall. Volt már belőle több verzióm,több oprendszeren!
-
GMalma
tag
Hello! Én is csatlakoznék Moric fórumtárshoz ezzel a hangkérdéssel. Szóval akkor most mi a helyzet ezekkel az új hangformátumokal (DTS-HD,True_HD..DD+?
Csak mert nekem megvan mindenem hozzá,csak ahogyan Steeve mondta,nem látom az erősítőmön hogy az a hangformátum szólalna meg,amit éppen lejátszok.:
A cuccok ATi HD5750 (ami a gyártó szerint tudja dekódolni az új hangformátumokat is) Hdmi 1.3 kábel, Yamaha RX-V1800 és van anyagom,no meg szoftverem is (Totalmedia 3,Powerdvd9,Nero Showtime),de egyikből sem tudom kicsikarni,hogy bármelyik új hangformátumat megjelenítse az erősítő kijelzőjén .
Most el vagyok keseredve.. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Tom5
addikt
Van egy P3 1,4-es Tualatinos gépem. Kérdés: milyen vga az amelyik segít a videó lejátszásban, hogy esetlegesen a 720p-s filmek ne akadjanak. Egy 9600-os Radeon tud ilyent?
-
mezgabor
csendes tag
válasz
andris21 #5602 üzenetére
Kösz a választ.
Igen, eltaláltad ATI, mobil HD3850 a kari. HDMI kábel megy a tv-be.
Próbáltam, amit javasoltál, de:
Az "underscan"-t hiába állítottam 0%-ra, amikor leokéztam visszaállt mindig a 15 és 0 % közé.
A "ne változtassa meg" melyik a három közül:Maintain aspect ratio
Scale image to full panel size
Use centered timings ?Akármelyiket is választottam nem történt semmi azon kívül, hogy a tv lett az elsődleges kijelző.
Az enable GPU scaling -et bepipáltam
Szóval a problémám sajnos még mindig fennáll.
Ötlet?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csináltam egy rövid, de stílusosan DXVA képes felvételt.
5,5 mega. A Save file to pc felirattal lehet letölteni. [link]
Eléggé felcsavartam a hangerőt, normál hangerőnél csak kicsit lehet hallani, pl. akkor rossz, ha halkabb filmet nézek, és fel kell csavarni a hangerőt. Centerből a legerősebb szerintem.
XP alatt kicsit más a hang, mert XP sokkal kevesebb idle munkát végeztet a procival.
Földelés rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, hamarosan teszek fel egy videót, hogy miről van szó. Ha nálad is ugyanez a helyzet, akkor ott valami tervezési probléma lesz tuti. Jó hogy említetted, eddig senkinek nem volt tiszta, miről beszélek.
Moric: Jó kinézetű cucc, kár, hogy ilyesmit csak sztereóban csinálnak. Sztereó DAC-ot tucatjával lehet venni boltban, de 5.1-es dekódert hozzájuk azt már nem kapni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
iMaverick #5604 üzenetére
Igen, DTS és AC3 között igen nagy eltérés van, AC3 sem rossz, de a DTS hallhatóan jobban szól.
Nálam is analóg világ van, főleg mert kivágtam a digit kimenetet az Audigy1 karimon. Gondolkodtam X-Fi szériás kari vásárlásán, (mert akkor már nem vennék újra Audigy-t) de drága, valamint külső DTS dekódert már nem lehet kapni, pár éve még voltak, ma már nincs sehol, max használtan elvétve. Amit ma kapni, az komplett erősítő, ilyen-olyan belső felépítéssel, gagyi IC-s, vagy 16 tranzisztoros 7.1-es komoly cucc.
Az viszont nekem megint nem kell. Van most 3 darab sztereó, tranyós erősítőm, ezeket hajtja meg a kari, ezek meg a hangfalakat.Most fogom ezt a 3 erősítőt kiváltani 1 teljesen csövessel, már csak pár apró alkatrész érkezésére várok, minden fontos megjött hozzá, lassan csak össze kell raknom.
Frankó lenne ezt a csöves cuccot külső dekóderrel meghajtani, mert sajnos az Audigy összeszed nálam valami zajt a proci tápköréből (biztosan onnan, mert proci terheléstől változik a zaj), amit az spdif kimenete nem vitt tovább. Csak hát azt meg kinyírtam...
Most arra számítók, hogyha elkészül a csöves, azon még tisztábban, részletgazdagabban fog szólni ez a zaj. -
iMaverick
addikt
Én leragadtam az analóg kimeneten... Az Au2-re rá van tolva egy régebbi 5.0-s Sony erősítő, azon meg a Visaton Alto I-ek (+ Visaton Center 130).
Ezért nem is gondolkodok a BluRay-en, jók ezek az MKV-ban beletolt "sima" DTS hangsávok. (Az a gáz, hogy a magyar szinkron majdnem mindíg Dolby-ban van, és ott bizony még ezzel a régebbi megoldással is hallom a különbséget az angol DTS-hez képest. Ezért is szoktam inkább az angol hangot preferálni.)
-
FF23
senior tag
Márkatárs
Olyan jó nyolc éve nyúzok egy TX-DS595-öt, és bevallom, hogy filmeknél semmilyen HD-izé sem hiányzik, zenével meg jó a PCM szteró, ha van. PC-ből S/PDIF koax megy az erősítőbe. A DVD-lejátszómmal tényleg jobb a kép és a hang is, mint PC-vel (azonos lemezzel, bemeneten). Nem ég és föld, de látható, hallható.
Szerintem te arra gondolsz, hogy a PC-ből analóg jellet viszel az erősítő 5.1 analóg bemenetére.
-
andris21
tag
válasz
mezgabor #5596 üzenetére
nem irtad milyed géped van, de ha ATI vga van benne, akkor az "underscan"t állistd 0%ra, valamelyik fülön a CCCben és jó lesz, illetve a GPU scalinget pipáld be és tedd a skálázás opciót "ne változtassa meg"-re /*nem emlékszem a pontos megnevezésre, de egyértelmü lesz, a másik 2 a nyújtás, meg a "keep aspect ratio nyújtás" ha jól emlékszem*/
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Milyen routert?
- SCUF Valor Pro kontroller teszt
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ASUS TUF 17 QHD 240hz RTX4070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel