Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #24737 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy a rendszer SSD-n van-e vagy sem, ha ugyanazt a HDD-t használja torrentre és filmnézésre is. Akkor is az áll fenn, amit Pumba írt: a fejnek ugrálnia kell, ezért mindkettő akadozni fog.
-
törölt tag
Az MPEG-4-et nem kellene bepipálnia?
-
törölt tag
Minden csatlakozód (és kábeled) legalább HDMI 2.0 szabványú és tudja a HDCP 2.2 szabványt?
Mert ha nem, akkor elvileg hiába próbálkozol. (Már ha jól értem, hogy nem sikerül 4k-t kicsikarni a tévé felbontásból?)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #23350 üzenetére
Itt vagyok. Bár már sokat hozzátenni nem tudok. Remélem a többiek tudnak segíteni.
-
törölt tag
válasz
Fandango #23018 üzenetére
Igen, bitstreaming megy.
A probléma gyökere az, hogy a tv miatt az nvidia hd audio driver lekorlátoz sztereóra, míg a microsoft driverével van dolby és dts is. Szóval kellene lennie valami szoftveres vagy manuális megoldásnak, amivel kikerülhető a windows hangbeállításai és kiküldi a teljes sávot hdmi-n.
Renderernek rendszer alapértelmezett van beállítva, de van még direct sound, directsound hdmi, hdmi, waveout. 1-2 kivétellel mindegyik működik, de nem megy át a teljes hd sáv hdmi-n.
Hátha ez is segít: [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Van valami beállítás LAV Audio Filterben, hogy kinyomja a teljes HD hangot HDMI-n és ne csak a DTS core-t? Vagy bármi más megoldás, ami felülírja a Windows audio output beállításokat?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sziasztok,
Mi arra a megoldás, ha a PC - AVR - TV kombóban nincs hang, ha a TV be van kapcsolva? Ha a TV be van kapcsolva, akkor a Win automatikusan átvált sztereó módba, hiába az alap az Nvidia High Definition Device.
A VGA egy 630GT, a TV egy 10 éves Philips plazma, az erősítő egy Denon AVR520BT. -
törölt tag
válasz
Fandango #22412 üzenetére
Majd most fog elterjedeni. Magasságot ad hozzá a hanghoz.
-
törölt tag
Sziasztok,
Lehet hülye kérdés, de elgondolkoztatott: youtube-on egyre több olyan 720p, 1080p videók vannak, amik 60 képkockásak percenként. A minap olvastam valami eszközről, ami szintén 60 fps-sel vesz fel videókat.
Lehet arra számítani majd a későbbiekben, hogy a 24p-t felváltja a 60p? -
törölt tag
Emberek, ha valaki tudna segíteni, hogy BSPlayer + CoreAVC és régi plazmával hogyan lehet beállítani a lejátszást úgy, hogy oldalazó kameramozgásnál ne akadozzon a kép, megköszönném.
Bár lehet majd új rendszertelepítésnél a madvr megoldja ezt a problémát (egyszer már működött így), de csak van valami megoldás?Ha nem, nevezzük át a topikot MPC-re
-
törölt tag
Kérdésem van ismét
Régen használtam ac3filtert, aztán mikor digitálisan nyomtam mindent az erősítőre, akkor áttértem az SPDIFER-re.
Aztán arra gondoltam, nem is kell ehhez semmi, mert az erősítő dekódol, amit szépen jelez is egy kattanással, ha 5.1-es jelet kap.Viszont a rendszer 2 alap dolby kódolója valahogy nem igazán működik jól. Ha kinyomok az erősítőre DD-t, akkor percek kellenek neki, hogy visszaálljon az alap sztereo módra vagy nem is áll vissza, így viszont nem is tudok semmit lejátszani, mert nem szól.
Aki nem MPC-HC-t meg Kodit használ, az mivel küldi ki a jelet az erősítőjébe?
-
törölt tag
Nem integrált, SB Audigy4-em van, csak a Win-es driverrel, semmi beállítást nem tudok változtatni.
Közben kipróbáltam a LAV Audio Filtert a BSplayerrel, de az sem viszi a samplet, sem a BD-t.
MPCHC igen, kivéve a BD-t.Kép mindkettőnél van, előbbinél nem indul el a lejátszás, utóbbinál igen, csak hang nélkül.
Valami nagyon fura
-
törölt tag
Bsplayer így hívja, AC3 decoder, audio kimenet másik menüben van
Van még egy Microsoft DTV-DVD Audio decoder is.
Win beállításoknál csak a digitális kimenet van, minden más opciót tiltottam.MPC-HC-vel egy sample mkv-ban lévő DTS Core-t tudok lejátszani, BD-n lévő HD hangsáv melletti 640-es sávot már nem szólaltatja meg.
Próbálgatok opciókat, de nem sok sikerrel.
MPC-HC-ben csak akkor tudok a TV-nek megfelelő beállításokat nézni a Fullscreen menüben, ha ott van a lejátszó. Amint visszahúzom a PC monitorra, mást látok a Fullscreen menü alatt.Szóval maradnék továbbra is a BSplayernél. LAV filters lehet megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Ha a lejátszóban AC3 dekódernek a rendszer alapértelmezettet választom, akkor a sima Dolby nem szól, DTS igen és a DTS-HD MA-ból is kiszedi a Core DTS-t.
Ha visszateszem az SPDIFER-t, akkor szól minden rendesen, kivéve a DTC Core a HD hangsávból
Hangkártya driver a sima windows-os.Ötletek azon kívül, hogy használjak MPCHC-t vagy Kodit?
-
törölt tag
Ha a TV 72.0009 Hz-en megy a film pedig 23,976 fps, hogyan kellene beállítanom a Reclock-ot, hogy ne akadozzon a lejátszás?
Madvr-rel ez ment mindenféle beállítás nélkül, de az most nem opció, így gondoltam Reclock segíthetne ezen. -
törölt tag
Kipróbáltam néhány beállítást madvr-rel. Utána elindítottam a restore default settings.bat-ot.
Aminek az lett a vége, hogy kilépéskor mindig lefagy a lejátszó + minden indításnál szép piros betűkkel kiírja, hogy Creating Direct3D device failed (800070005).
Google nem segít.
Ötletek?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Wow, ha 60Hz-en a legjobb a minőség, akkor miért erőltetik/jük a 24p-t?
Ez olyan összezavaró.
A TV-t natívan 60Hz-re állítja be a videokártya, akkor kellene ezen hagynom és arra törekedni, hogy így ne legyen darabos a mozgás, ahelyett, hogy próbálom a 24 többszörösére szinkronizálni? -
törölt tag
Kipróbáltam én is a madvr-t, és meg vagyok döbbenve mennyit dobott a minőségen, pedig csak 720p-t próbáltam.
Megoldotta a mozgó kameránál darabos mozgást is.
Ezt a screen-t hogyan lehet előhozni? -
törölt tag
Most egy kicsit összezavartatok
Eddig azt hittem, hogy a madvr az szoftveresen számol és leterheli a CPU-t, de most rágugliztam, és azt írja, hogy a GPU-t használja.
Hogy van ez, nem értem? -
törölt tag
Sziasztok,
Befrissítettem a bsplayert, és véletlenül vele együtt felpakoltam az ffdshow filtereket is, így most nem jó a lejátszás.
Se a vezérlőpultban, sem a programok között, sem a C meghajtón nincsen se ffdshow mappa, sem uninstaller.
Hogy tudom ezt leszedni a gépemről? -
törölt tag
válasz
kory24 #21065 üzenetére
Igen, össze lehet kötni és működik is, de a beállításokra figyelj oda.
Az én sztorim: a plazmám 2005/6-os, anno volt egy 6600GT-m, amivel én is csak DVI-HDMI kábellel tudtam megoldani az összekötést. Alapból betette a natív 1024*768-as felbontást, mindenki azt mondta, hogy ez a max, ennél jobb nem lehet.
Az 1280*720 és a 1280*800-as felbontásokkal volt jó nálam a kép, bár előbbi képe kisebb, utóbbi képe nagyobb volt, mint a TV. (értsd: összement vagy kilógott)
Aztán 3 éve vettem egy 630GT-t, HDMI-HDMI kábellel működik is rendesen, és kiderült, hogy a TV natív felbontása 1280*768 és kaptam plusz beállításokat is a driverben.
Azóta működik a 24p-s lejátszás is, bár kisebb buktatókkal, mert a TV elvileg csak a 72Hz-es értéknél jeleníti meg rendesen a 720p-s anyagokat Progresszív módban, vagy 48Hz-en Interlace módban.Ennek a lényeg az lett volna, hogy figyelj oda a beállításokra, a felbontásra, frissítési rátára, mert nem biztos, hogy úgy működik, ahogy szeretnéd.
-
törölt tag
Hogy tudom a TrueHD vagy DTS-HD sávokból csak a core DTS-t lejátszani?
Milyen codec kell ehhez? -
törölt tag
Sziasztok,
tudtok valami HD teszt forrást tv beállítására, ami 24p? Fényerő, kontraszt, ilyesmi.
Találtam 2 HD tesztet, de azoknak nem 24 hanem 30fps a sebességük. Számít az valamit? -
törölt tag
Esetleg valami ötlet a duplázásra?
-
törölt tag
Win7 alatt érezhetően gyorsabban működik rendszer, míg Win8 alatt nem sok változást éreztem az előző HDD-mhez képest. Driver nem is kell hozzá.
Állítólag elég a windows saját drivere. Nem is tudom ezekhez létezik-e külön driver?
-
törölt tag
Sziasztok,
Az a fura dolog történt, hogy BSPlayer alatt megduplázódott a lejátszás fps száma, így 23.976 helyett most minden 47.952-vel megy.
Megnéztem a szűrőket, és rájöttem, hogy a quartz.dll 2x van beregisztrálva a programba és a registrybe is. Nem tudom ez-e a hiba, de ez csak 1x kellene, hogy szerepeljen a listában.
Sem a programból, sem a registryből nem tudom eltávolítani a kulcsokat.
Most minden lejátszás helytelen. Tudtok ebben segíteni? -
törölt tag
válasz
#54715584 #20650 üzenetére
Eret vágok, nem sikerült még hangot csiholnom...
ReClockban van kb 2x3x3 lehetőség + az MPC-ben is vagy 9, mindet nem próbáltam még ki, de a logikus kombinációk nagy részét igen. És még mindig nincsen hang...
Nem értem én ezt, mi lehet a probléma. Nálatok hogy van beállítva ez? Nálam SPDIF-en megy ki minden, olyan, mintha ez lenne a gond. Csak ez az egy hangeszköz van engedélyezve Windowsban, Creative kezelőjében is ez van beállítva, és a ReClock és MPC beállításoknál is ha ezt adom meg, ez sem megy.
Alapból mennie kellene ennek a dolognak mindenféle segédprogram nélkül. BSPlayerben is csak azért adom meg az SPDIFER progit, hogy tutira ott menjen ki a hang, mert hajlamos meghívni a Win hasonló nem működő megoldásait, de ebben az esetben ez a lehetőség fel sem merül, max külső szűrőként, de az is csak MPC-ben.
Lekaparom az arcom, több órányi próbálkozás után végre jó a kép, de a hang még mindig nem
Csinálok még 86 screenshotot ha kell, de már a gugli sem a barátom, segítsetek még
-
törölt tag
Igen, látom mindkét hangsávot, ami a fileban van.
Utolsó fülnél a Pin Info-ra gondolsz?
Filter : ReClock Audio Renderer - CLSID : {9DC15360-914C-46B8-B9DF-BFE67FD36C6A}
- Connected to:
CLSID: {93230DD0-7B3C-4EFB-AFBB-DC380FEC9E6B}
Filter: MPC-HC AVI<->AC3/DTS
Pin: XForm Out- Connection media type:
Audio: DTS 48000Hz 6ch
AM_MEDIA_TYPE:
majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}
subtype: MEDIASUBTYPE_DTS {E06D8033-DB46-11CF-B4D1-00805F6CBBEA}
formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}
bFixedSizeSamples: 1
bTemporalCompression: 0
lSampleSize: 1
cbFormat: 18WAVEFORMATEX:
wFormatTag: 0x0001
nChannels: 6
nSamplesPerSec: 48000
nAvgBytesPerSec: 0
nBlockAlign: 0
wBitsPerSample: 0
cbSize: 18 (extra bytes)pbFormat:
0000: 01 00 06 00 80 bb 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ....€»..........
0010: 12 00 .. -
törölt tag
válasz
spiritex #20626 üzenetére
Nem tudom pontosan mit kellene elérni, ha az a 2 egyenes vonal, akkor azt
Belenézegettem pár filmbe, ahol van oldalazó vagy forgó mozgás, és tényleg akadozik, pedig eddig nem nagyon tűnt fel, nagy ritkán csak, de az sem volt vészes. Most pedig kipróbáltam az MPC-HC-t és az összes lejátszás fűrészfogas volt, szóval gondoltam tudtok segíteni
Átállítottam 72-re a TV-t, ez lett az eredmény, néhány másodpercig közelít egymáshoz a 2 vonal, aztán van egy kiugrás. Megnéztem egy forgó mozgást, és még mindig nem egyenletes. Nem tudom lesz/lehet-e teljesen egyenletes, de még mindig akadozik picit. Szóval szeretném ezt kiküszöbölni. A reset segített, előtte nem állt át automatikusan 72-re a lejátszó szerint.
Outputnál az NV12-t hogy lehet átállítani YV24-re?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
spiritex #20622 üzenetére
Nekem sajna nincsen olyan, mint nálad
Ez Philips, a PC natív-ra ad 1280*768-at és ez is az alap beállítás is, amikor legelőször telepítem a drivert. 1024*768 akkor volt, amikor DVI-HDMI kábelt használtam, de ott nagyon el voltak tolódva az arányok, kellett korrigálni.
És ez a felbontás a helyes, amikor beállítom HD-nak is, különben összemegy a kép vagy kilógProgresszív módban csak az 50Hz-et fogadja el, vagy a 72-t. Interlanced módban pedig mehet a 48Hz is, amit 24-nek jelez ki, viszont így nagyon vibrál a kép és az oldalazó mozgások még rosszabbak.
De be tudom állítani a rendes 720p-t vagy 1080p-t is 25Hz-el, csak akkor szintén nem jó a megjelenítés.
Fura ez a 16:9.6-os felbontás
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- MacBook Air 2020 M1/8GB/256GB magyar billentyűzet
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből