Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz lajthabalazs #9211 üzenetére
Mennyi a jó ár érte szerintetek? [link]
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
nagyúr
válasz lajthabalazs #9204 üzenetére
"Mi itt a fórumon termeljük a feszültséget, amire te gondolsz, az az elektrosztatikus feltöltődés."
(#9210) Winne AVX, Hifipiac, Hardverapró
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz lajthabalazs #9200 üzenetére
pedig én is úgy vagyok vele,hogy a fémes előlapos erősítő,szebb,stabilabb és jobb hőelvezető tulajdonsággal bír. Igaz a műanyagon biztosan nem éreztem meg volna bizsergést de az jobban melegszik,és jobban karcolódik,kevésbé vezeti el a bent termelt,keletkezett meleget vagy sehogy sem.
-
Norbi 72
veterán
válasz lajthabalazs #9197 üzenetére
Ne bohóckodjatok már,semmilyen feszültség nem kerülhet se az előlapra,se a vázra..
-
jeni
félisten
válasz lajthabalazs #9194 üzenetére
igen éreztem és igazad van,hogy kettős szigetelésnek kell lennie. pedig ki is próbáltam úgy is,hogy kikapcsoltam a készüléket az Áruházban.
-
tylerddd
veterán
válasz lajthabalazs #9173 üzenetére
Ha külső doboznak tekinthető egy Chromecast 2 vagy egy Mede8er 600, akkor én is valamilyen szinten. De pl. ezek nem AirPlay kompatibilisek, ami viszont nekem az iOS eszközök miatt jól jönne.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
aram01
nagyúr
válasz lajthabalazs #8948 üzenetére
szétnézek még, utána lehet hogy kereslek
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #8776 üzenetére
A kérdés arra irányult, hogy ezt a mozgási energiát hogyan lehet hatékonyan kezelni
Szigetelés és vatta alkalmazásával csökkenthető valamint reflexcső beépítéssel, hangfrekvenciák minél jobb elválasztásával szabályozható akár külön kabinetbe helyezéssel.. Viszont egy állódoboz bizony jobb élményt ad(hat) mint a hasonló paraméterekkel rendelkező bookself.
Anyiból igazad van: tüske antennaként küzvetitia transzverzális rezgést, ezért kell inhomogén vagy rugalmatlan alátámasztás a tüskének is.
Ezért nem valós veszély, hogy a hangszóró állóhullámokat gerjeszt egy épület szerkezetében
ott soha nem is fog.. csak a szoba légterében.. mag jópát nagyon mélyen is dolgozó mélynyomótud bene állóhullámot gerjeszteni de oda megfelelő hangnyomás és több tiezezer watt szükséges.. és hiába a folytonosan állitható fázisszög-állíthatóság, a dobozok számával a feladat megoldása -azonos hullámban keletkezzenek a hangrezgések- exponenciálisan megnő..
A falhoz, padlóhoz rögzités nem ördögtől való ötlet, jó példa rájuk a menyezetbe és az oldalfalba építhető hansugárzók, pl. Dali Ikon On Wall. -
törölt tag
válasz lajthabalazs #8758 üzenetére
Tehát kérdem én, mennyire rossz, ha a hangszórót érő mechanikus hatásokon egy sokkal nagyobb tömegű testtel (lakás) osztozik
Engedd meg hogy megválaszoljam. Mert a lakás csak akkora rezgést tud átvenni amekkora belefér. Helmholtz rezonátor is így működik. Ezért a hangképet károsan befolyásolja mivel abban a hullámsávban (legyen 60Hz) állóhullámot generál és ez a hullám akkor is belehallatszik amikor a hangszóró ennek egész számú töbszörösét sugározza le, ehhez még hozájön a hangszóró által leadott rezgés, aminek következménye rövid távon hangkép torzulása, hosszú távon fáradtságérzet, fejfájás. Tehát el kell szigetelni a hangszórót minél jobban Tüske csak a longitudiális (aránya kb 60%) hullámokat csillapitja hatásosan a transzverz és a horizontális irányú hullámokat nem. Tüske alá érdemes inhomogén rezgéselnyelő anyagot, pl üveg gumialátét.. tenni. Tőmegnövekedés is jó azért mehet alá a gránitkő. -
Valkűr
addikt
Nem fogok minden kérdésre reagálni csak párra.
Még mindig azt mondom gondolkodj laikusan! Nyilván nem jó, ha egy doboz rázza a lakást hisz akkor a kapott hanghoz más is hozzáadódik. Már pusztán a hanghullámok nem megfelelö iránya és mennyisége is feltudja boritani a hangzást, gondold el akkor egy polcon rezonáló doboz mit művel, vagy egy asztalon lévő. Minden egyes butordarab hangkeltőként dolgozik majd a hangsugárzóval
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
törölt tag
Tényleg nem értem mit, és kinek akarsz bizonygatni?! Egyszerűen ha ilyen szinten nem értessz egyet az itt elhangzotakkal akkor miért nem pártolsz át olyan topikba ami számodra megfelelö? Jelen pillanatban ott tartuk, hogy bárki bármit ír, te élből ellentmondasz.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz lajthabalazs #8753 üzenetére
Mivel van egy kis (szabad)időm engedd meg, hogy én válaszoljak.
1, már az elején félreértetted (szerintem) ezt a "rögzítős"-elcsatolós dolgot
2, a 4 kis gumitappancsot általában az "alap" kategóriás dobozokra teszik a gyártók, hogy ne legyen karcos az alja
3, az emberek azért pakolnak össze-vissza mindent a hangsugárzók alá, mert "hülyék" és túl sok hülyeséget olvasnakAz "elcsatolás" célja minden esetben az lenne, hogy a doboz külső felületén keletkező rezgések ne kerüljenek át más felületekre, így ne alakuljon ki "másodlagos" rezonancia (ami ugye a levegő mozgatásával amúgy is kialakul, de ne rontsuk tovább, amit nem muszáj) ez ugye "egy tökéletes világban" a lebegő hangfal lenne, de mivel ilyen (még) nincs, sokan próbálkoznak mással. A legelterjedtebb megoldás a "tüske", ami ugye a lehető legkisebb felületen érintkezik a "kapcsolódó" felülettel ezért a rezgések, rezonanciák jelentős részét nem képes átadni, a kis felületből kifolyólag. Ezt lehet kombinálni ehhez készült alátétekkel (mivel a tüske hegyes, könnyen beleáll a nálánál puhább felületbe, így nagyobb érintkezési felület keletkezik) melyek a lehető legkisebb érintkezési felületet biztosítják (valamint védik a felületet a tüskéktől). A márványlap, kőlap, gumialátét, stb nem megfelelő használata sok ember "kísérletezési kedvének" köszönhető, mivel pl. a márvány és kőlapok olyan esetben javasoltak, mikor a felület nem egyenletes vagy puha (padlószőnyeg, parketta) ilyen esetekben a megfelelően kemény és sík felület (lenne) a cél (a gumialátétekre nem tudok normális magyarázatot)
De ugye lehet kísérletezni különböző egyéb alátétekkel, melyek más-más hatással vannak a "másodlagos" rezonanciákra és azok átvitelére, ezért mondják sokan, hogy így "lehet hangolni" a dobozokat, miközben csak annyi érhető el (ami sok esetben nem keveset számít) hogy a "másodlagos" rezonanciák kioltásai felerősödnek ill. kioltódnak, aminek következménye a sok esetben és sokak által leírt "pontosabb, feszesebb mélyek, tisztább magasak vagy pont fordítva, a nem annyira erőteljes "kellemesebb" magasak) de természetesen itt is, mint mindenhol, kell egy "alap jó minőség", mert a "minőséget nem képviselő" hangsugárzók esetében az ilyen dolgok a "szinte felesleges" kategóriába esnek (olyan esetekben, ahol már pl. a doboz oldalfalai is rezonálnak az "anyagminőség" miatt, felesleges bármilyen "csillapítás", jobb úgysem lesz)
Ha ennél bővebben érdekel a "téma" olvass utána az "akusztikának", melyhez mindez hozzátartozik én ezt a témát (legalábbis veled) lezártnak tekintem részemről.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8746 üzenetére
Minek kezdjünk ésszerű magyarázatokba, ha úgy is kimagyarázod?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz lajthabalazs #8744 üzenetére
"rezgésekre jótékony hatást keltő anyag"
A rezgésekre "legjótékonyabb" hatással rendelkező anyag a Vibranium és az Adamantium (más egyéb "előnyös" tulajdonságuk és felhasználási terület mellett) mely hatásokat több millió ember szeme láttára bizonyítottak. Ebből kifolyólag (szinte) értelmetlen vitát indítani minden más "rezgésekre jótékony hatást keltő anyag" -gal kapcsolatban.
Hmm ....
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8744 üzenetére
Tudnék neked beszélni a rezgésről és jótékony hatást keltő anyagokról, de egyre inkább úgy érzem, h az ésszerű magyarázatok helyett, az ész nélküli támadások, és a szavaink kiforgatásából akarsz a te hülyeségedből erényt kovácsolni. Különböző anyagok másként vezetik el és és adják át a rezgéseket. A jótékony hatást az anyagok reakciójára és viselkedésére értettem, még ha neked nem is ez jött le.
Téma részemről lezárva, mert egyre meddőbb vita
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8741 üzenetére
Akárcsak nálad! Mi akusztikai elcsatolásról beszélünk!!! És mint ilyen igenis helytálló és használt kifejezés.
Gondolkodj laikusan, ha már az elcsatolás eredeti jelentését vesszük alapul akkor is helytálló a kifejezés. Hisz a hangsugárzót magát elcsatolod a talajtól hisz nem maga a hangsugárzó fog érintkezni a felülettel, hanem egy másik a rezgésekre jótékony hatást keltő anyag. Tehát egy tüskével elcsatolod, hisz a tüskével érintkezik és nem a tüske alatt lévő felülettel. Sőt továbbmegyek, ha egy hangsugárzón belül a magas és mély vagy középhangszórók külön kamrában vannak is már az elcsatolás szót használják.
Lehet ezen napokig vitatkozni és meggyőzni a másikat, csak teljesen értelmetlen, mert egymagad állsz szembe több száz, vagy több millió ember állításával.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz lajthabalazs #8741 üzenetére
Példa, hogy megértsd: "Trianon idején" Magyarország nagyobb részét "izolálták" a jelenlegi Magyarország területétől, majd "rögzítették" a határokat, hogy stabil legyen a létrehozott "izoláció".
Így érthető?
Hmm ....
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8733 üzenetére
Az Elac is használja az elcsatolás szót!
"Nem véletlenül állítja hát a gyártó, még tökéletesebbé teszi a doboz talajtól való elcsatolását"
De megannyi irást tudok, hazait és külföldi gyártóktól akik az elcsatolás szót használják!
" Ha ez az erő/súly nagyobb mint a hanghullámok okozta erő akkor az elcsatolás sikeres volt"
"tökéletesebbé teszi a doboz talajtól való elcsatolását"
"billegésmentes elcsatolását három, összetett szerkezetű rezgéscsillapító lábra bízták"
" akusztikus elcsatolás "
"stabilan rögzítve van a hangsugárzó, másrészt az akusztikai elcsatolás is megvalósul"
menyit idézzek még?
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
“a helyett, hogy azt mondanátok, hogy "tüskét kell alá tenni" ”
Tudod (ha eddig nem is tudtad) nem csak “tüske” létezik erre a célra.
(nem szoktam gyakran “védeni” amit Bbéci ír és gyakran vagyunk különböző állásponton sok esetben,de az “elcsatolás” szó ilyen esetben (és szövegkörnyezetben) teljesen elfogadott és értelmezhető,általában az szokott a “probléma forrása” lenni,hogy vannak akik ezt nem tudják értelmezni,de ettől függetlenül hangoztatják tudatlanságukat)
Hmm ....
-
Valkűr
addikt
Az Audiophile és High End szót nem mi, hanem a szaknyelv találta ki, és alkalmazza amióta az eszem tudom! Értem én az érveléseid, de ha nem vagy jártas benne akkor ne írj róla, hanem nézz utána! A High Fidelity vagy hi-fi pedig egy szabvány! Szintén nem mi találtuk ki!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Rettenetesen fárasztó, irritáló, amit művelsz.
Visszatérve a témához, idegen nyelvekben az izoláció szót is alkalmazzák arra, amit mi elcsatolásnak nevezünk. A kettő közül szerintem az utóbbi jobban illik a magyar nyelvbe.
Az a lényeg, hogy a hangdoboz a lehető legkisebb felületen érintkezzen az alatta lévő anyaggal, ami többnyire parketta vagy szőnyegpadló, és a keletkező rezgéseket az ne vegye át.
Az elcsatolás nem csak tüskékkel biztosítható, jó példa erre az SVS SoundPath.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz lajthabalazs #8730 üzenetére
Nem tudom melyik(?) Google-t használod,mert ez egy “köznyelvi” használatban levő szó és nem csak “Trianon-nál van értelme” [link]
Hmm ....
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #8626 üzenetére
Amiket írtam mind saját tapasztalatból írtam. Engem személy szerint 1 hónap alatt kikészített a torzítással, meg a vállalhatatlan center kopogással. De természetesen nem vagyunk egyformák ahogy feljebb is irták, és ezt elfogadom. Részemről lezártam a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz lajthabalazs #8545 üzenetére
annyi még a változás a pc-hangfal tv-hangfal között, hogy a tv-hangfal csatlakozását meg kellett toldjam egy jack hosszabbítóval, ami eléggé az alap fajta hosszabbító és így visszagondolva, ezt nem "teszteltem" le, hogy az lehet-e a fő gerjedés oka
lehetséges ez, akkor inkább?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
ilyen_85
senior tag
válasz lajthabalazs #8522 üzenetére
Köszönöm, hogy időt szántál a válaszra!
Egészen jól néz ki ez a microsoft billentyűzet. A touchpad elég pontos? Nem bizonytalan vele a célzás? Nem tudom hogyan fejezzem ki magam. Viszonylag jó egerem van, de így hogy a térdemen, vagy bármilyen hirtelen arra megfelelőnek vélt helyen használom eléggé pontatlan és "kóvályog" a kurzor.
Persze nem fps-t akarok vele játszani, de rosszul optimalizált oldalakon nehéz vele böngészni :S
Mini billentyűzeteket nem akarok, valahogy nem gondolnám egy gyors megoldásnak. Engem nem zavarna a sötétben történő használat sem, amíg van rajta az a két kis pöcök az f-en és a j-n, addig tudok vele írni
A microsoft billentyűzet teljes méretű? A logitechben az nem tetszik, hogy nem teljes méretű, ezért nem lehet rajta vakon gépelni (nem ott vannak a dolgok ahol lenniük kellene).
-
shteer
titán
-
Gábor984
tag
válasz lajthabalazs #8503 üzenetére
Köszönöm! Látom nem úszom meg és külön - külön kell megvennem az egységeket. Eddig komplett szettekben gondolkoztam a szűk keret miatt, de mindenhonnan azt a visszajelzést kapom, hogy vacak a center ezekben a gyárilag összeállított belépő szettekben. Mivel az erősítőm is egy teljesen belépő szintű Pio 329, így nem is nagyon akarok méregdrága hangfalakat megvenni hozzá, mert teljesen felesleges. Jelenleg ezen az összeállításon gondolkozom:
Front:
[link]
Center:
[link]
Surround:
[link]Illetve adott egy 20 cm-es aktív mély, ami még az előző rendszeremből maradt.
Méreteit tekintve ez a center már nagyobb, és valamivel jobb hangszórók is vannak benne. Tudom, hogy itt nem nagyon ajánlott ez a márka, de úgy gondolom, hogy a tök alap erősítőhöz és ahhoz a néhány filmhez amit megnézek tökéletesen meg fog felelni.
-
BBéci
legenda
válasz lajthabalazs #8473 üzenetére
Laptopról fejhallgatóval?
Annak csak akkor van értelme, ha USB-n jön ki a hang és beiktatsz valami normális DAC-ot, különben botrányosan tré hangminőséget kapsz az alaplapi fejhallgató kimenetről. Azzal felesleges tesztelgetni. Valamint a zenelejátszó szoftver sem mindegy.Egyébként gyakran úgy fogok hozzá a teszteléshez, hogy fogalmam sincs, mennyibe kerül a cucc. Ez érvényes az éppen nálam lévő Klipsch Wireless szettre.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nobeige
tag
válasz lajthabalazs #8473 üzenetére
Pár éve én ezt a szoftvert bedobtam egy másik fórumon, meg ahogy emlékszem itt is. Szerinted érdekelt valakit?
Amúgy van Macre is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #8467 üzenetére
Megint csak kötözködsz, nem tudom mit nem leheg elfogadni azon, hogy ami jobb az jobb. Akkor ezek szerint minden olyan eszköz, vagy fejlesztés "parasztvakítás" ami javít a hangzáson? Persze az más kérdés hogy belépő szinten ez mennyire érzékelhető.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz lajthabalazs #8467 üzenetére
Addig is egy audiofil által szervezett ABX teszt a tápkábelekrõl. Meglepne, ha azok akik pénzt adtak kábelcseréért, szintén ilyen objektíven vizsgáltàk meg elõtte a hangzást.
http://hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html
-
BBéci
legenda
válasz lajthabalazs #8461 üzenetére
Bármennyire hihetetlen, nem mókusvakítás a Shakti, ajánlom, tegyél vele egy próbát!
-
Thorkos
tag
válasz lajthabalazs #8461 üzenetére
Ohh. Ugyfest félre értelmeztem írásod
-
Thorkos
tag
válasz lajthabalazs #8447 üzenetére
Remélem nem csak én vagyok olyan nyomi hogy csak simán bedugtam az erősítőt a falba... Ez belépő szintű topik. Az lehet, ha kiépítesz egy áramsimogatós, spéci dugós rendszert, ott számítani fog a betáp kábel. Ez a rendszer lehet többe kerülne mint az házimozim egésze, a változást meg nem venném észere a 100-150e erősítőnél. Nyilván ez csak egy elképzelés, ha tehetném ki is próbálnám.
-
Rogiii
aktív tag
válasz lajthabalazs #8456 üzenetére
Hát a gyári kábel amit kaptam, hozzá nagyon hosszú 5 méteres, és látszik rajta hogy a legolcsóbb vacak, szóval szerintem ez lehet a baj. Kölcsönkérni nem nagyon tudok, úgyhogy jövő hétig így marad és hétfőn veszek hozzá egy normális rövidebb kábelt, aztán meglátjuk mi történik.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Aurig@
őstag
válasz lajthabalazs #8447 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy hány ember engedheti meg magának a több tízezres konnektorok felszerelését? Vidéken, kétlem, hogy a komolyabb hifi vagy házimozi tulajdonosok ilyen drága csatlakozókat használnának. (Nem biztos, hogy nincs, de ha van, elenyésző számú.)
Örülnek, ha meg tudják venni, amire (lehet, hogy hosszú hónapokat) spóroltak.Milyen zaj az, ami filmnézés közben kihallatszik? Ha kihallatszik, akkor az már nem zaj, ott más más baj van.
Szerencsére, még nagyon jó a fülem, de hál' Istennek nem hallok semmi zúgást. Egy több százezres cucchoz még vennünk kellene, közel negyedéért konnektorokat, meg ilyen simogató kütyüket? Ha ingyen adnák sem kellene, nem is néz jól ki és még a helyet is foglalja. A 40Ft/m-es MCU rézkábel minőségből, 500Ft/m minőséget csinál áram-simogatással?
Nem ettől lesz jó egy rendszer. Nem mondom, hogy nincs valami kis haszna, de annyi biztos nincs, amennyit elkérnek érte!
(Olyan, mint biciklihez első-hátsó felni, minden nélkül 1.390.000-ért, mit tud, amiért ennyi? Magától ráugrik a gumi és felfújódik?)Az országban néhány áramszolgáltató van, (hamarosan talán ennyi sem lesz) a kiépítés nagyjából ugyan az mindenhol. Nincs olyan, hogy kiváló minőségű vagy gagyi kiépítésű elektromos hálózat. (Egyébként vidéken jobb a kiépítés minősége talán, mint városban.)
-
croma84
csendes tag
válasz lajthabalazs #8440 üzenetére
Akkor sorban a bejegyzéseidre:
-mindenhol szépen mozdul a membrán, kb az említett 65 Hz-től két forrásból kettőnél ugyanaz a jelenség (AVR és telefon), tehát nem a forrás a hibás. Igazából ha felhangosítom akkor kijön a mély, de ugyanazon a hangerőn a magasabb frekvenciákon már szétveri a házat
-a membrán teljesen gyári és sértetlen
-lehet tényleg ennyit tud, még próbálgatom az elhelyezést (laminált padló egyébként)Köszi a tippeket.
Ui.: ugyanitt KEF PSW 2000 sub eladó
-
croma84
csendes tag
válasz lajthabalazs #8438 üzenetére
Ok, teszek egy próbát, bár ezt inkább hallani kellene, de megpróbálom, hátha.
Az eszköz: KEF PSW 2000
Első subom, tehát viszonyítási alapom zéró.
Jelenség: miután beállítottam a mélynyomót, a frontokat és a többit levágtam 80Hz-nél, észrevettem, hogy vannak bizonyos számok, amiknél a mély hang egyszerűen eltűnik, nem adja le a sub, szimplán elhalkul, nem extrém mélyekről van szó, kommersz számok (csak egy példa: Ákos - Megsebezve, refr).
Subot AVR-en kikapcsolom, meglepődve tapasztalom, hogy azokat a mélyeket még a frontok is le tudják hozni, tehát ezen a frekvencián jobban járok azokkal is, sub nélkül. A magasabbaknál szól a sub, szép hangja van. Nekiveselkedtem, rákötöttem a sub-ra direktbe RCA-n egy telefont, majd Youtube 100Hz-5Hz teszt lefuttat (természetesen itt nem a hangminőség volt a lényeg, csak hogy lássam mit tud átadni/leadni). Ennek eredménye, hogy kb 65Hz-től lefelé fokozatosan kezd halkulni, 40 körül már alig-alig hallható. Nem azt várom, hogy 20Hz alá lemenjen, hiszen ez ennél az egyednél már csak méretéből adódóan is lehetetlen, de azért ezt mégis túlzásnak érzem. Kábel "normális" minőség, az nem lehet baj, membrán nem szakadt, ép és egészséges. Erősítő beállítás nem lehet mert sima RCA-val kötve is ez a jelenség.Asszem ennyi
Nos?
-
greggorius
tag
válasz lajthabalazs #8365 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Jól hangzik ez a terminál dolog. Miről van pontosan szó? És hol lehet kapni?
-
Konfigos
őstag
Esélyes,de attól még banándugó Célnak megfelel,akár eredeti akár nem.Legalábbis ha többször huzigálja ki az ember a kábeleket akkor gyorsabb,nem vettem észre különbséget vele meg nélküle,de sokkal gyorsabb átdugdosni ha épp valami ötletem támadt.Persze lehet venni 65ft-ért is banándugót,és esélyes hogy ugyanazt tudja mint "nakamichi",de ez jobban néz ki,nem igazán pénz amibe kerül,ez is csak 350/db volt.Olcsó kábelhez szvsz bőven jó.Persze ha lenne egy 20k-s kábelem nem tenném már rá én se
-
Dorian
félisten
Nakamichi ha jól tudom sosem gyártott banándugót
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz lajthabalazs #8331 üzenetére
Attól hogy drága még lehet hibás darab. Egy próbát megér a dolog és kiderül mi a nem jó.
(azért ez még nem annyira “hiper szuper” kábel)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
croma84
csendes tag
válasz lajthabalazs #8326 üzenetére
...sőt már akkor is búg, ha csak bedugom a subba a kábelt, a másik felét meg nem dugom be az AVR-be.
Akkor szar a kábel, vagy ez így normális? -
croma84
csendes tag
válasz lajthabalazs #8326 üzenetére
Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam. Bedugom a subot a konnektorba. Nem búg, akár fogdoshatom is a tápkábelt. A búgás akkor kezdődik, mikor a subot a subkábellel csatlakoztatom az AVR-hez (ennek a kábelnek az érintésekor erősödik). Ez azért vicces mert akkor is búg, ha az AVR még áram alatt sincs, csak pusztán össze van kötve a subbal. Ha csak simán bekapcsolom az AVR-t a búgás nem erősödik, abban a pillanatban viszont igen, amikor jelet is küld a subnak (elindítok filmet v zenét).
Nos ennek fényében??? -
Norbi 72
veterán
válasz lajthabalazs #8322 üzenetére
Itt egy másik írás,összehasonlítás.
Az enyém 80-nál van vágva,igaz,nem szatelit méretű...
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #8225 üzenetére
Szerintem nemcsak mozi hanem zene vagy rádió.
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8183 üzenetére
A sztereó erősitők teljes sávszélességben dolgoznak, egy normális hangsugárzóval semmi szükség nincs subwooferre még mozin sem. De ez csak az én véleményem. De ha kell is ráköthető más módon.
-
syler123
veterán
válasz lajthabalazs #8139 üzenetére
Végül lehet a könnyebb utat választom Szétszedtem 2 molex-et, pont volt egy rossz Pc-s venti szabályzóm, azon meg 2 molex. Picit összenyomtam fogóval és voálá De még változhat, sokára jön még a festő, még előtte úgyis kipróbálom működés közben
Igazándiból csak a 2 első hangfalhoz kell, így annak nem nyúlok a csatijához sem és nem is falazom be.
Még rájuk olvasztok egy ilyet és megvagyok[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz lajthabalazs #8130 üzenetére
Köszi!
Ha hazaérek melóból akkor megnézem, hogy a molex csati anyja passzol-e, ha igen, akkor az lenne a legegyszerűbb. Krimpeléshez gondolom céleszköz kell, mással nem megoldható?
-
syler123
veterán
válasz lajthabalazs #8128 üzenetére
Milyen az a szabványos anya fali aljzat? Kaphatnék egy linket róla, kicsit sem értek hozzá
Egy másik topicban is azt ajánlották hogy vágjak szét egy molex-et, mert az rámegy arra a tüskére, ami az erősítőn van.
Mondjuk te arra gondolsz, hogy amit kihúzott a videóban kábel és a végén lévő tüske hasonlít a molex végére? Mert ahogy nézem az is olyan, szóval lehet az is belemegy ebbe a műanyag csatlakozóba és akkor nem kell szétvágnom a gyári kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #8104 üzenetére
Az egész hozzászólásod egy merő adta kötözködés, semmi több teljesen "anti házimozis" az egész mentalitásod. Csak azt nem értem mit keresel ebben a topikban.
-
BBéci
legenda
válasz lajthabalazs #8028 üzenetére
Nem az volt az eredeti felvetés, az csak egy teljesen téves elképzelés volt, minden valós alapot nélkülözött.
Fizikailag nem kerülhető ki a hangdobozokban lévő keresztváltó, a jel mindenképpen átmegy rajta. Ettől kezdve teljesen mindegy, hogy szűr, vagy nem szűr. Ott van és befolyásolja a hangot.
Folyamatosan akkora sületlenségeket írsz, hogy az embernek égnek áll tőle a haja. Muszáj ezt művelned?
(#8019) C14NZ
Optimális esetben az összes hangdobozban teljesen egyformák a hangszórók, természetesen a magas- és a középsugárzóra értendő. A szóban forgó szett frontsugárzóiban 165 mm-esek, tehát teljesen rendben van, ha a háttérsugárzóban is akkorák. Center azért lehet kivétel, mert ott két db középsugárzó dolgozik, de az sem lenne baj, ha azok is 16,5 centisek lennének.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz lajthabalazs #8020 üzenetére
Sajnos megint csacskaságot írtál.
Honnan a radai rossebből tudná a hangdoboz keresztváltója, hogy sávszűrt jelet kap, vagy teljes frekvencia-tartományt? Valamint honnan vennél "sávszűrt" jelet?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Johnny198612
tag
válasz lajthabalazs #7958 üzenetére
Elmés ötlet ☺ Sajnos 2 hétig nem várnak a normál visszavettel sztem. ☺ Amugy is házhoz hozatnám, nem akarnám cipelgetni☺
Amugy esetleg mas alternativa 70 korul? O.o
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #7920 üzenetére
Véleményed valóban több sebből vérzik..
Pl piros fekete sorrend mindenütt egységesnek kell legyen, mert nem lesz tér!!! nem tudom kitől olvastad a forditást felejtd el !!!!!!
magasnak nem az impedanciájával van probléma: nagy terheléstnél sem, a teljesitmény sem az ohmok mennyisége teszi tönkre, hanem a négyszögjel, melyet a nagyobb terhelésnél a végfok már nem bir követni a szinuszt és megnyújtja azt igy háromszög -/\. helyett négyszögjel -|ˇ˘|- keletkezik. -
Dorian
félisten
válasz lajthabalazs #7920 üzenetére
Na ebben a hsz-ban több téveszme, félreértésed is van, telefonról nincs türelmem, majd más...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #7869 üzenetére
Nem szándékozom venni, mert van egy tökéletes full hd tv-m. A 4k azért nem vonz, mert nincs rá forrás.
-
sony309
őstag
válasz lajthabalazs #7869 üzenetére
Igen, ez valóban (majdnem) igaz, csak ha az ember mindig vár valamire, ami jobb és újabb és olcsóbb, akkor soha nem fog venni semmit!
S3x, hifi & rock and roll
-
MasterMark
titán
-
rollrk4h
csendes tag
válasz lajthabalazs #7807 üzenetére
TV-n az van odaírva,hogy IN-OUT.. ezért kérdeztem ezt :/
Esetleg valami más ötlet? Nekem elfogyott már sajnos. -
PrinceHerceg
őstag
válasz lajthabalazs #7752 üzenetére
Múltkor épp a Tube-on láttam egy leosztót tápkábelre nézve, ahol egy Y-betápdugó volt installálva és úgy váltogatták az épp aktuális kábeleket! Azt nem tudom, h mennyire szerették a készülékek a dolgot, de tesztelni máshogy nem igen érdemes szvsz, mert az ember hajlamos a felejtésre, hacsak nem kirívó eltérés van két kábel között, de az meg elég ritka esett!
-
nagyúr
válasz lajthabalazs #7774 üzenetére
"A teszt, ami úgy kezdődik, hogy "Most meghallgatom a jobbik kábelt.", nehezen tekinthető hitelesnek"
Igen, általában nem tekinthető objektívnek, ez a vesszőparipám.
"Ameddig a tesztalany ismeri az éppen szóló rendszert, addig a teszt nem teszt."
Ezt nem értem.
-
nagyúr
válasz lajthabalazs #7745 üzenetére
Van némi igazságod, valóban sokszor túl van hájpolva ez a kérdés. De az analóg kábelek hatását elvben nem érdemes vitatni, mert az egészen biztosan számít. Nyilván nem annyit, amennyit egyesek sugallnak, és egyes beszámolókból olvasható, de annak lehet, és van jelentősége. Ezt is csak normálisan kivitelezett, vaktesztet is tartalmazó tesztekben lehet objektívan megítélni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Tipikus "antiházimozis" a hozzáállásod, nem kellene ezt erőltetni, nem a Te világod.
-
Dorian
félisten
Esetleg ha kipróbálnád magad is a különféle jobb hangfalkábeleket, lenne benne tapasztalatod.
Egyrészt pl. a hosszakkal van összefüggésben, amik egy erősítőn belül "kicsit" rövidebbek, mint a hangfalkábel.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Buckey
őstag
válasz lajthabalazs #7721 üzenetére
Én elosztókat, hosszabbítókat magam szerelek.
És ha olyan kábel kell, amit meg tudok szerelni, inkább megteszem, még ha drágább, akkor is. Eddig még mind működik. -
Buckey
őstag
válasz lajthabalazs #7687 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy ha én rezet akartam venni (még ha olcsón is kaptam), akkor az legyen réz. Nekem már mellékes, ki viszi utána a balhét. Nincs drága cuccosom (mihez képest?), de a tudat, az megfizethetetlen.
Amúgy visszavittem, és még ők is meglepődtek, hogy ilyen van. Azonnal hívták a főnököt, hogy nézze meg ő is. Sűrű bocsánatkérés közepette kárpótoltak egy LED-es fényforrással. Mondjuk csak 9 m-t vettem, így jól is jártam. Itt is köszönöm nekik a tisztességes hozzàllást.
Míg válogattam az „izzók” között, hallottam, hogy a főnök lemondta az összes kábelrendelést és holnapra behívatta a Somogyi-s területi képviselőt, mivel őt is át.aszták! -
Hungy
csendes tag
válasz lajthabalazs #7691 üzenetére
Nem is biztos, hogy az ARC csatlakozóval van gond, mert a PlayStation a HDMI-n keresztül eleve nem akar 5.1-es hangot továbbítani már a tévé felé sem, csak optikain. Legalábbis a sound settingsnél, ha automatikusra állítom a csatorna keresést, akkor csakis 2.0-ás csatornákat jelöl be. Ha viszont manuálisan beállítom az 5.1-et is, a legközelebbi belépéskor már el is felejti. Szóval a tévére való HDMI csatlakozás szerintem ott hibádzik, hogy érzékeli a PS, hogy a TV csak 2.0-s hangrendszerrel üzemel, így HDMI-n már nem is akar 5.1-et oda továbbítani. Szóval mindenképpen szükségem lenne az optikai audio csatlakozásra, amivel közvetlenül a házimoziba irányítom a hangot, és ez működik is, de csak akkor, ha a tévé és a házimozi nincs összekötve. és ez a bajom.
-
BBéci
legenda
válasz lajthabalazs #7696 üzenetére
Mindegyik TV ugyanazt adja ki HDMI ARC-n, mint optikain. Ebben nincs eltérés.
Éppen ezért nem stimmel valami, mert ha optikain megy az 5.1, akkor HDMI-n is mennie kell.
Külső forrás HDMI-n beérkező jelét a legtöbb TV csak sztereóban adja ki, függetlenül attól, hogy HDMI ARC vagy optikai. Egyes LG tévék kivételek.
-
MasterMark
titán
válasz lajthabalazs #7691 üzenetére
Nem szokta így továbbítani a hangot, csak sztereóban.
Switch Tax
-
patow
senior tag
válasz lajthabalazs #7687 üzenetére
Becsavarozni és forrasztani ,nincs az hogy lelazul és tuti a kontakt
-
dennis.nol
tag
válasz lajthabalazs #7645 üzenetére
Rendben, értettem .
Erősítőket is nézek ezzel párhuzamosan.
Köszi szépen a tanácsokat. -
dennis.nol
tag
válasz lajthabalazs #7640 üzenetére
Ebay-en én is láttam, most csak hirtelen az első találatot illesztettem be. A kérdés az, hogy működik-e majd? Ha nem, vagy túl kínai a megoldás, ahogy írod, akkor mi lehet az alternatíva?!
-
Venyera7
senior tag
válasz lajthabalazs #7642 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Venyera7
senior tag
válasz lajthabalazs #7640 üzenetére
Hú de jó árban vannak. Amatőr vagyok ilyen téren, gondolok itt arra, hogy hány ohmos, milyen összeállításban kell egy hangfalat összerakni, de ha segítetek ebben akkor hálás lennék.+ melyik hogy szól? olyan 100w körüli teljesítmény kellene darabokként
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz lajthabalazs #7621 üzenetére
Látom nem esett le: akkor megpróbálom .....
A műanyaggal nincs bajom, ha az normális minőség, ugyanígy nincs bajom az alumíniummal, az üveggel és a fával sem, ha ahhoz egy normális minőség kapcsolódik. Amiket Te védtél, na azok nem képviselnek semmilyen minőséget, legyen rájuk LG, Samsung, Sony vagy akármi is írva, ugyanaz a "tucatáru".
Szerintem, hangsúlyozom szerintem, mert ugye lehet mindenkinek saját véleménye, a minimum elfogadható szint pl. a Harman HKTS 5 szettnél kezdődik (ha megfogsz egyet megérted, a hangjába most ne menjünk bele, vagy tetszik, vagy nem) és ha ezt párosítod mondjuk egy, a márkánál maradva, pl. egy Harman 151 erősítővel, akkor árban ugyan ott vagy/lehetsz, mint egy olyan "állóhangfalas" szettel, amit védtél korábban. Tehát kapsz 5 normális minőségű dobozt (ami nem akar "nagyobbnak látszani", mint amekkora valójában egy kis plusz műanyag miatt és nem 3 Ohm-os 5-10W-os hangszóró(ka)t tartalmaz), kapsz egy valóban aktív sub-ot (nem egy 12cm-es hangszóróval szerelt passzív "valamit" amit még ráadásul a szett központi egységének kell meghajtani/erősíteni) és egy már normális alkatrészekből összerakott AVR-t, amit a TV-re dugva azonnal használhatsz is. Mindez újonnan kb. 130.000Ft-ért hazavihető.
Ezzel szemben az általad védett "házimozi szettekben" kapásból többnek akarják láttatni a dobozokat, mint amekkorák valójában (ugye az alsó rész általában üres, de tudom erre a választ: legalább nem kell állvány ), a beleszerelt hangszórók kb. a ráírt teljesítményadatok 5-10%-át tudják valójában (még a 250.000Ft-os egybeszettekben sincs még 20W-os hangszóró sem, higgy bármit is, nemhogy a 100-130.000-ekben), azért is készítik 3 Ohm-ra, hogy a kis teljesítményű erősítő tudjon valamit is kezdeni velük (igen, mivel a központi egységbe szerelt erősítő jó ha tud 5-10W-ot és a kis impedancia nagyobb hangerőt eredményez), mindehhez tartozik még egy korábban emlegetett "központi egység", amibe nem csak az "erősítőt" hanem a sub erősítőjét és még egy BR (vagy DVD) lejátszót is tettek. Mindehhez természetesen tartozik 1000W(!) kimenő teljesítmény és kb. 30-70W teljesítményfelvétel (mivel a gyártók nagyon környezettudatosak és vigyáznak a bolygóra, ezért megoldották, hogy ennyi is elég legyen ahhoz a teljesítményhez ).
Szóval: az ilyen "egybeszetteknél" nincs egy olyan technikai adat, ami valós lenne, és ha az árukhoz képest nézed a minőségüket Te is rájöhetsz, hogy még egy 50.000Ft-os (pl. Yamaha) soundbar is komolyabb minőséget képvisel (az árához képest), mint ezek.
Régen voltak minőségi darabok, lásd pl. Sony Pascal, a KEF fémházas szettjei és társai, de sajnos a gyártók rájöttek, hogy pusztán a látvánnyal is el lehet adni a terméket, akkor minek mögé valódi(!) minőség. Persze vannak ebben a kategóriában is minőségi (akár műanyagból is minőségi) darabok, de azokkal nem találkozol a "plázákban", mert ugye azokon kisebb az árrés, így kevesebb haszon marad, meg úgyis "veszi ezt a nép", minek tartsanak jobbat.
Naszóval, majd ha valamikor lesz lehetőséged összehasonlítani egy állódobozos/passzívszubos/központiegységes szettet egy minőségi(bb), akár egy Harman szettel is, akár csak "megtapogatva", esetleg meg is hallgatva, akkor érteni fogod a különbséget és ha majd láttál 5-10db-ot szétszedve is, gyökeresen meg fog változni a véleményed abban, hogy "ezek között is van jobb és rosszabb".
A sounbar-ról meg BBéci leírta, hogy miért, nem részletezném .....
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz lajthabalazs #7612 üzenetére
Ez színtiszta kötözködésnek tűnik, nem értem, miért kell ez?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz lajthabalazs #7591 üzenetére
Látom pont a "lényeg" nem ment át. Szerintem hagyjuk .... nem sok értelme van a további "véleménycserének" erről.
(amit írtam pedig pont az objektivitáson és nem az előítéleteken alapul)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz lajthabalazs #7579 üzenetére
Azért mert "nem egy csipogó" van már a Sony-ban, még ugyanaz a sz@r marad, mert minden más (nagyjából megegyezik). Azért mert az 5db dobozba 5db 1$-os magasat (is) tett a gyártó, pontosan 5$-al lesz jobb a Sony. (mellesleg megjegyezném, hogy a "nem egy csipogó" nem állja meg a helyét, mivel ebben pont egy "csipogó" van, a másik a mély/közép hsz "lenne", ha az is "csipog", akkor még annyit sem ér, mint a videón lévő Pana ) Nem tudom miért véded ezeket a "jónagyfröccsöntöttműanyag dolgokat", de biztos jó okod van rá, bár látom a videóból a "lényeg" nem jött át. Azt hiszed az ilyen kategóriákban/gyártmányoknál/termékeknél vannak csodák csak ezért mert több hsz-t, nagyobb vattokat és más márkanevet írtak rá? Még lényegesen feljebb, drágább dolgoknál sincsenek "csodák".
(#7576) liszi70
Ha szükséges ezentúl minden ilyen kérdésnél belinkelem. (ugyis lusta vagyok már 1000 x újra leírni)
A drágább kategóriába is belemehetnénk, bár felesleges, mint írtam korábban van az a szint ami már nem (csak) a spórolásról szól, de az azért lényegesen feljebb van. Láttam már jópár belépő, közép és felső kategóriás dobozt is belülről, a gyártók a legelképesztőbb dolgokon tudnak spórolni, még a többszázezer/pár kategóriában is. De ezt most ne boncolgassuk .... De szerintem azért van egy alsó határ/szint, amit érdemes megvenni, az alatt inkább mozizza el az ember a pénzt, mint hogy "otthoni házimozira" költse. Persze szerintem.(a csipszes hasonlatodra meg csak annyit, hogy olvass vissza, nemrég pont kifejtettem, hogy kb. mennyiből gyártják le a szórakoztató(?)elektronikai termékeket és ezzel szemben mennyi a bolt áruk, majdhogynem "le lettem hülyézve", hogy az nem úgy ....meg nem annyi ...... talán páran értették, hogy miről van szó ....
(#7570) junkpod
"Hát, ha ezekben az oszlopokban is csak 1-1 csipogo van, akkor nem hiszem, hogy adnék érte ennyit..."
Miért, ha "2 csipogó" lenne benne már megérné .....Hmm ....
-
junkpod
veterán
válasz lajthabalazs #7579 üzenetére
Akkor ez egy párját ritkito cucc. Hajlamos vagyok az altalanositasra. Miután láttam azt a pana dobozt, azt hiszem, hogy mind ilyen. Azt szeretem ebben az elméletben, hogy pénzt nem bukhatok vele, legfeljebb kivagyok egy "jo" vetelt.
Bocs ha indokolatlanul felteteleztem ugyanezt a fenti dobozokrol.Box's don't touch!
-
Lézerparaszt
őstag
válasz lajthabalazs #7582 üzenetére
Vagyis akkor nekem speaker cable az amit hosszasan kell válogatnom?
Sry a sok hülye kérdésért, de csak a zene hallgatásához értekA játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #7582 üzenetére
nem kell ennyire túlbonyolítani.. Szerintem értette.. hogy nem bóvli...
Ha ráérek és rákérdezel újra, legközelebb kifejtem neked a x9-es anyagtisztaságot és hogy minél többfajta szigetelő annál jobb...
Látom idiofil vagy.. szerkesztett válaszban már elárultad hogy azért talán tudsz valamit.... vagy csak kiszedted mások válaszaiból a lényeget...[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
válasz lajthabalazs #7510 üzenetére
Valószínűleg én is ezt tenném, lehet még így is, hogy van egy 32"-es tévém, eladnám azt is meg az ajándékot is és vennék egy 50"-et
De itt más a helyzet, rá vannak kattanva az 5.1-re, főleg a kolléganő fia... próbálom azért rábeszélni őket, mennyivel jobb lenne egy marha nagy tv -
Nemir Ombe
addikt
válasz lajthabalazs #7497 üzenetére
Ja .... felületes voltam, kifutómodell és bemutatódarab (használt),mindettől független ennyiért inkább ez, mint egy használt 6005. (szerintem )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
őstag
válasz lajthabalazs #7459 üzenetére
Az egész micro rendszerre értettem a 270-et, nem csak a hangfalra. Egyébként ezt a Yamahát hallgattam.
Egyébként már kezd az lejönni,hogy amilyen zenéket hallgatok,arra teljesen más irányba kell mennem.
Lehet egy sztereó hálózati erősítőben kellene gondolkodni vagy valami jobb micro/mini rendszerben.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Ragadozó
Ármester
válasz lajthabalazs #7459 üzenetére
extremeaudio van a XI kerben.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
eldorado8
csendes újonc
válasz lajthabalazs #7451 üzenetére
Egy jó magyar nyelvű használati útmutatóért mit meg nem adnék..
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #7361 üzenetére
Egy szoval nem irtam,h pont olyat. Kérdésre nem illik kérdéssel válaszolni. Gondolom nem a Jbl Es250 az egyetlen jo sub a 100 ezres kategoriaban. Az erdekelt volna hogy mi az ami esetleg van hasonloan jó dinamizmusban, erőben es ár érték arányban. Nem irtam hogy ugyan ugy szoljon, hanem hasonloan jó ár érték arányú. Remélem így érthető
-
BBéci
legenda
válasz lajthabalazs #7255 üzenetére
Van fejhallgató kimenet, de annak hangminősége vallatásra is alkalmas. Illetve leginkább arra. Házimozis topikban említést sem érdemel.
(#7257) fehér_ember
Kíváncsi voltam rá, kértem egyet tesztelésre, a véleményem a linken olvasható. Határozottan tetszik.
Természetesen messze van az igazi kedvencemtől, a Focal XS 2.1-től, de árban is, ezért kapott ajánlott vétel címkét.[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz lajthabalazs #7255 üzenetére
Szokott lenni,de az úgy k@ki ahogy van! Én most vagyok olyan helyzetben,hogy még nincs DAC-om ezért az optika nem jöhet szóba csak a fülhallgató kimenet.Nagyon rossz,borzalmas hang,mélyek sehol stb...
Ja es Samu TV-m van 5éves...
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
BBéci
legenda
válasz lajthabalazs #7244 üzenetére
Ha nem, lenne benne DAC, hogyan kapna a TV-ből jelet? Ugyanis sok éve majdnem mindegyik TV optikain ad ki hangot, a maradék koaxiálison, tehát a DAC létszükséglet.
Szerintem van egy minimum szint még PC mellé szánt hangrendszerekben is, ami szerintem ez: [link], illetve inkább a Bluetooth nélküli változata. Egy hónapja használom, határozottan tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz lajthabalazs #7241 üzenetére
Én is hasonlóan gondolom, Genius SP-HF2020 -t meg kéne hallgatni, nekem még a régebbi 60W-os Fa Genius-o van (2.0) azt nyugodtan ajánlanám neki, de már rég nem gyártják.
-
fehér_ember
addikt
válasz lajthabalazs #7235 üzenetére
Jó kérdés; szerintem nem hiba, mert ilyet már mindenki tapasztal(t). Én ha zavar állítgatni (pakolgatom az előadót a színpadon ) szoktam, de utána mindig visszateszem a kiindulási helyzetbe. Szerintem ha alapból egyforma hangosnak hallod a két oldalt akkor jó a beállítás (énekes nélküli és/vagy "monós" zeneszámmal teszteld).
[ Szerkesztve ]
-
Karel666
tag
válasz lajthabalazs #7215 üzenetére
Csak sajna a hátlapon nincs USB, előlapról meg nem szeretném vinni....
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #7148 üzenetére
1080p minden, semmi 720p nincs.
-
embe
nagyúr
válasz lajthabalazs #7192 üzenetére
Jót, jó áron.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Norbi 72
veterán
válasz lajthabalazs #7192 üzenetére
Gyors voltál!
-
Norbi 72
veterán
válasz lajthabalazs #7173 üzenetére
Hangminőségben 1 jó kategóriával feljebb van.
És ahogy írod,hdmi 1.4a(3D),7 csatorna,HD hangok,USB...
[ Szerkesztve ]
-
Krisztian101
tag
válasz lajthabalazs #7153 üzenetére
A Denon 1306-omhoz képest ez nagy ugrás is lett volna ugye?
-
embe
nagyúr
válasz lajthabalazs #7161 üzenetére
Itt egy magyar teszt is, nem írnak róla rosszat.
Persze minden annak függvénye mennyiért jutsz hozzá.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mini PC
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest