Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8758 üzenetére
Nem fogok minden kérdésre reagálni csak párra.
Még mindig azt mondom gondolkodj laikusan! Nyilván nem jó, ha egy doboz rázza a lakást hisz akkor a kapott hanghoz más is hozzáadódik. Már pusztán a hanghullámok nem megfelelö iránya és mennyisége is feltudja boritani a hangzást, gondold el akkor egy polcon rezonáló doboz mit művel, vagy egy asztalon lévő. Minden egyes butordarab hangkeltőként dolgozik majd a hangsugárzóval
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8746 üzenetére
Minek kezdjünk ésszerű magyarázatokba, ha úgy is kimagyarázod?
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8744 üzenetére
Tudnék neked beszélni a rezgésről és jótékony hatást keltő anyagokról, de egyre inkább úgy érzem, h az ésszerű magyarázatok helyett, az ész nélküli támadások, és a szavaink kiforgatásából akarsz a te hülyeségedből erényt kovácsolni. Különböző anyagok másként vezetik el és és adják át a rezgéseket. A jótékony hatást az anyagok reakciójára és viselkedésére értettem, még ha neked nem is ez jött le.
Téma részemről lezárva, mert egyre meddőbb vita
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8741 üzenetére
Akárcsak nálad! Mi akusztikai elcsatolásról beszélünk!!! És mint ilyen igenis helytálló és használt kifejezés.
Gondolkodj laikusan, ha már az elcsatolás eredeti jelentését vesszük alapul akkor is helytálló a kifejezés. Hisz a hangsugárzót magát elcsatolod a talajtól hisz nem maga a hangsugárzó fog érintkezni a felülettel, hanem egy másik a rezgésekre jótékony hatást keltő anyag. Tehát egy tüskével elcsatolod, hisz a tüskével érintkezik és nem a tüske alatt lévő felülettel. Sőt továbbmegyek, ha egy hangsugárzón belül a magas és mély vagy középhangszórók külön kamrában vannak is már az elcsatolás szót használják.
Lehet ezen napokig vitatkozni és meggyőzni a másikat, csak teljesen értelmetlen, mert egymagad állsz szembe több száz, vagy több millió ember állításával.
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #8739 üzenetére
Irok is egy levelet az összes cégnek és gyártónak, h nyilvános bocsánatkéréssel jelezzék ez irányú tévedéseiket!
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8733 üzenetére
Az Elac is használja az elcsatolás szót!
"Nem véletlenül állítja hát a gyártó, még tökéletesebbé teszi a doboz talajtól való elcsatolását"
De megannyi irást tudok, hazait és külföldi gyártóktól akik az elcsatolás szót használják!
" Ha ez az erő/súly nagyobb mint a hanghullámok okozta erő akkor az elcsatolás sikeres volt"
"tökéletesebbé teszi a doboz talajtól való elcsatolását"
"billegésmentes elcsatolását három, összetett szerkezetű rezgéscsillapító lábra bízták"
" akusztikus elcsatolás "
"stabilan rögzítve van a hangsugárzó, másrészt az akusztikai elcsatolás is megvalósul"
menyit idézzek még?
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8733 üzenetére
Az Audiophile és High End szót nem mi, hanem a szaknyelv találta ki, és alkalmazza amióta az eszem tudom! Értem én az érveléseid, de ha nem vagy jártas benne akkor ne írj róla, hanem nézz utána! A High Fidelity vagy hi-fi pedig egy szabvány! Szintén nem mi találtuk ki!
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #8183 üzenetére
A sztereó erősitők teljes sávszélességben dolgoznak, egy normális hangsugárzóval semmi szükség nincs subwooferre még mozin sem. De ez csak az én véleményem. De ha kell is ráköthető más módon.
-
Valkűr
addikt
válasz Jegesmaci81 #8132 üzenetére
Nagyságrendekkel jobb a Dali...
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz rayoliviero #7827 üzenetére
Hát amennyibe kerül annyiért erőgépet eleve nem is szabad várni...Elvégre nem egy drága termékről , hanem egy belépő kategóriáról beszélünk.
-
Valkűr
addikt
válasz liszi70 #7466 üzenetére
Milyen összegek amúgy általában a szállitások Magyarországra? Mert egy normálisabb sub esetében ez 20-30 kilo körül lehet..Meg gondolom a gariztatáshoz vissza kell postáztatni etc az is pénz.
"Általában 30€ 50kg-ig,felette arányosan több,de helyenként (ez is) alkudható."
Hmmm...Köszi, ez annyira nem vészes, figyelembe véve az árkülönbségeket a kinti és hazai árak viszonylatában
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Norbi 72 #7462 üzenetére
Ezt kivételesen ismerem, ezt kihagyom. Viszont ha Polk akkor nálam a DSW Pro jöhet csak szóba...Közben azon filózok, ha olyan terméket veszek kintről aminek van hazai forgalmazója akkor itthon nem lehet a garanciát érvényesíteni valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Igen azt is hiszem, de Cantont itthon annyiért nem kapok. Amit néztem a Canton Sub80 itthon 200 ezer ft. Duppla árért el is várom, h jobb legyen. Sajnos 100 körül tudok erre szánni, vagy kevesebbet. Nyilván plusz 10 ezer ft körüli összeg még nem probléma.
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7420 üzenetére
ŐŐ a Jamo nekem leginkább a külseje miatt nem tetszik. De ha azt mondod jó az a tipus amit mutattál akkor figyelembe fogom venni vásárlás előtt mindenképp, ha lesz rá lehetőségem.
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7416 üzenetére
Nem tudom, h az -e, pont ezért tettem fel a kérdést, mert fura volt hogy ebben az árban nem találtam másikat amit ennyire dicsértek volna. Utólag visszaolvasva , valóban kissé érthetetlen volt mit is akarok kérdezni. Egy SVS volt nálam a PB-1000 változata, az nem volt rossz, de őszinte leszek, lehet az én fülemmel van baj, jó volt de nem igazán hallottam jobbnak mint a 100-130 ezres ársávban lévőket. Sajnos itt csak a Media Markt van ahol megtudok többet fülelni, de ugye azt nem kell ecsetelni mire megyek velük. A többi üzlet ami van az maszek horror árú termékekkel. Használt termékektől sub esetében félek kicsit, mert tudom, olvasom és hallom, h néhány ember mit művel a subwooferrel és hogy hajtja, hallgatja. Elég rizikós igy venni ami mondjuk nálam 100-140 ezerért megadja magát és mehetek a küszöbre sirni, mert senki nem fog foglalkozni a problémámmal.
A lényeget azért leszűrtem abból amiket irtatok segitségül. 100 ezer most a JBL ami belépő katban nem rossz, de kiderült hogy nem az egyetlen ami képes ebben az ársávban normálisabb hangra. Többen ajánlották a Taga Platinumot, te a Jamot, ugye szóba került a Klipsch R12SW és még emlitették olcsóbban a Proson R10, R12 subját, valamint a Dynavoice SW10-et és a Dynavoice Challenger Sub 10 EX darabot ami elvileg egy zárt dobozka. Ezek közül kell választanom. Nekem a gyári adatok alapján a Taga doboz a szimpatikusabb. 25 négyzetméterre lenne. Legyen benne erő , tartalék és jó mélyre menjen és lehetőleg ne nagyon puffogjon. A Tagában nem hagyományos reflexcső van igy talán az mentesebb a portzajtól, valamint a súlya is elég korrekt stabil megépítést sugall.
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7413 üzenetére
Külföldi vásárlás több okból teljesseggel kilőve. Hasznalt subot sem szivesen veszek. Ezert mondtam gyari uj subot, igaz az elején ezeket nem vazoltam ennyire reszletesen. A Taga Platinumra már tobben írták hogy jobb mint a nevezett JBL. De ott félek egy kis elfogultsagtol is, mer mind hasznalja az van neki. Mivel te is emlitetted a Tagat igy esélyesebb. A többi itthon sajnos sokkal drágább. A Jamokat mashol lehuzták, meg az annyira nem is tettszik külsőre. 😊 Köszi az eddigi segítséged azért már ezzel is közelebb lettem ahhoz amit tudni akartam.
-
Valkűr
addikt
válasz windlord #7411 üzenetére
Mar nem a sub a téma. A téma az azonnali ajánlás ugy,hogy kozben lehet felét nem is hallotta. Nyilvan a tippet,tanácsot csak Olyan embertől fogadom el aki valoban hallotta, ismeri mind amit ajánlott es nem csak a hasára ütött. Ha azt irja igen hallotta őket akkor sokat segitett és megfogadom a tanácsait. De tudom, h sokan ugy ajanlanak dolgokat hogy felét még csak nem is ismerik. A bizonytalansagom szeretnem eloszlatni. De elmondom miből inult ez az egész.
Olvastam teszteket, mert gondoltam befektetek egy gyári új sub vásárlásba olyan 100 ezres arsavban. A JBL volt az egyetlen ebben a 130 ezres kategoriaban amiről ennyi jót irtak. Ez gyanut keltett bennem es arra voltam kivancsi hogy ebben az árszegmensben valóban ez lenne az egyetlen sub ami ennyire jó. Ezért tettem fel az első kérdésem.
Nyilvan itt azok véleménye a mervadó akik hallották a szóban forgó darabot és mást is hasonló arszegmensben. Az nekem nem segítség ha valaki az ár miatt irja hogy X jobb mint a Jbl csak mert latja hogy drágább akkor biztos jobb mert magasabb katba tartozik, mert ugye tudjuk ez nem mindig fedi a valóságot. Szóval ennyi roviden a történet. Ezért lovagolok a témán és mert nemigen van lehegosegem itt ennyi subot meghallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7392 üzenetére
Meg egy utolsó kérdés. Amiket ajánlottál azokat a subokat kivétel nélkül mind hallottd a JBL mellett? Csak mert számomra fura, h egy ember szinte minden subot ismer vica-verza és tudja melyik jobb a másiktól. Vagy egyszerűen csak az árból következtetni arra hogy melyik mennyire jó?
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7387 üzenetére
Eddig ezt a JBL subot tobben agyondicsérték, teszteken is azt írják a joval a kategoriája felett teljesit. Most ti lehuzzatok. Igy nehéz használható infohoz jutni. Eddig a Jamokat semmibe sem nézték, most jó a Jamo sub. Te kitudnal ebből bármit szedni ami információ értékkel bír? Nem irtam, hogy jobb kell. Azt kerdeztem van e ár érték arányban jo, ezen kívül más sub is hasonló árban. 😊 Pont azert kérdeztem mert fura volt hogy ez az egyetlen sub amirol ebben a 130 ezres arsavban ilyen jokat irnak es hallani.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7376 üzenetére
Upsz akkor nem szoltam. Az árak miatt hittem, h használt. Közben kaptam egy tippt egy Taga Platinum Sw10 subra, ami állítólag még jobb is mint a JBL. Ezt ismered esetleg?
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7374 üzenetére
Igen igy van. De te egy hasznalt terméket mutatsz kulfoldi beszerzessel. En meg uj bolti árakról. Esetleg a Taga Platinum Sw10 milyen lehet?
-
Valkűr
addikt
válasz #09634560 #7365 üzenetére
Polk RTi melyikre gondolsz ami 100 ezer forint körül van? Klipsch szintén nem az én világom. A Quadral sem nyújt többet a 100 ezres kategóriában. A Quadral Qube 8 vicc a JBL mellett ezt épp hallottam, felejtős darab minden téren. Sem erő sem igazi mély nem jön belőle. Nem hangzatos nevet szeretnék. A JBL ES250 -et hallottam. Nem találtam eddig jobb subwoofert a 100 ezres árkategóriában tőle. Bőven van tartaléka, és elég mélyre is megy, nem jön zavarba. Okom van amiért nem azt veszem mégsem, már ha egyáltalán még kapni belőle. Nem kezdem el ecsetelni az okát.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7363 üzenetére
Igen, de mindhárom éppen a duplájába is kerül újan. Jamot pedig kihagyom.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #7361 üzenetére
Egy szoval nem irtam,h pont olyat. Kérdésre nem illik kérdéssel válaszolni. Gondolom nem a Jbl Es250 az egyetlen jo sub a 100 ezres kategoriaban. Az erdekelt volna hogy mi az ami esetleg van hasonloan jó dinamizmusban, erőben es ár érték arányban. Nem irtam hogy ugyan ugy szoljon, hanem hasonloan jó ár érték arányú. Remélem így érthető
-
Valkűr
addikt
Tudtok nekem mondani olyan subwoofert ami teljesitmenyben, hangban és árban tudja kb. A Jbl ES250 szintjét hozni?
-
Valkűr
addikt
válasz pellesmartin #5847 üzenetére
Attól mert házimozi kezdőknek még nem azt jelenti, hogy Pc hangszorokkal es autós erősítőkkel is foglalkozik a topik. !
-
Valkűr
addikt
Egy ilyen Yami akkor már jobban megérné..
-
Valkűr
addikt
válasz sander123 #5470 üzenetére
Ennyiért én sem ajánlom a Pioneert...Hacsak nem valami régebbi szériás darabot Ax3, Ax5, de szerintem 40-ben még azokat sem nagyon kapod meg. Én azt javaslom gyüjtögess hozzá még egy picit, mert én a Denon 1311-re sem adnék ki pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Aki normális hálózatot akar kiépiteni, de a Furutech termékeit nem engedheti meg magának azoknak javaslom a Livolo termékcsaládot. Több esetben látom, hogy fórumokon drágábban adogatják el mint amennyiért az üzletben bárki megveheti. Ezért gondoltam, hogy megosztom veletek, hátha valaki nem ismerné.
A másik amit megosztanék, hasonlo okok miatt az a Kontaset forgalamzó.
-
Valkűr
addikt
válasz Karel666 #4276 üzenetére
Már az elején is leirtam használtan 5.0 szett nem nagyon szokott lenni. Én még nem láttam, h valaki kompletten egyben akarta volna eladni. Erre lehet várogatni, de szerintem felesleges, mert nem sok az esély rá. A belinkelt szettek meg most elég jó árban vannak újan is.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Karel666 #4274 üzenetére
Azt nem ajánlom, a Wharfit az olcsóbb szegmensben a Diamond 10-től esetleg. Warfi helyett találtam egy jobbat, nem tudom valós -e a készlet. Ezt nem hagynám ott ujan ennyiért.
Vagy, bár nem tudom a JBL mennyire jo a Yamaha mellé, esetleg ez..
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Karel666 #4272 üzenetére
Az a baj, hogy szettben ritkán kapni használtat, általában vagy a front vagy a center és esetleg a háttereket adogatják el. Én a jobbakból 5.0 szettet használtan még nem is láttam. Dali C6 szett ha találsz, vagy a Lektor szett is használtan kijön ennyiből, újan 280 körül mozog most szettben. Vagy ha kapni még valahol a Mordantnak az Aviano szettje. Bár én ilyen helyzetben vennék egy jó frontot ami köré majd lehet később épitkezni. A leggyengébb láncszem az erősítőd lesz igy is...
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Karel666 #4264 üzenetére
Szerintem a Bower történelmének legrosszabb hangú dobozai voltak....Nézz valami mást szerintem. Láttam már párban 50-60 ezerért is eladó darabokat.Mekkora összeget szánsz rá? Ezekhez a százalékokhoz biztos kell az álló frontsugárzó? Mivel hajtanád, mekkora térbe lenne etc..?
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz windlord #4209 üzenetére
Nem, mert van pécém, de azt nem akarom abba a szobába átvinni. Ráadásul egy hasonlo kvalitásu és tudásu HTPC ettől drágábbra jön ki, legalábbis ahogy számoltam egy DTS-HD és True HD valamint bluray és 4K lejátszásra alkalmas HTPC ennek minimum a duplája lenne árban.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Halihó...Lenne egy kérdésem. Eddig nemigen használtam, de most a praktikusság érdekében vettem nemrég egy olcsó media playert, ami amire kellett jó volt. Ellenben szeretnék egy kicsit komolyabbat venni, de még mindig a 100 ezer alatti kategóriából. Kinéztem két terméket amik szimpatikusak, ebből az egyik előnnyel indul mivel kezel belehelyezhető HDD meghajtót. Ismeri -e valaki ezeket a media playereket, mik a vélemények pro-kontra érdekelne , esetleg hasonló árban más alternativa, ahol szintén a pro-kontra dologra is kiváncsi lennék. Ha lenen olyan kedves valaki és megosztaná velem a tapasztalatait megköszönném.
Az egyik a [link] készülék.
A másik pedig a [link] lenne, utóbbi sajnos nem megy HDD-vel. Vagy a tesőja is itt van
Erre irtam, h az első előnnyel indul, mert mindenképp jó lenne ha kezelné a beleépithető HDD meghajtót is.
Minden lehetőséget meghallgatok, vagy esetleg más alternativát ebben a 40-50, max 60 ezres kategóriában.
Ami még szóba jöhet hasonló árkategóriában az az [link] lenne, szintén mindent tud amire szükségem lenne.
Kitételek , h kezelje a True-HD, DTS HD hangokat és a Bluray anyagokat. A 3D nem számít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest