Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
John D'oh
aktív tag
Dehogy egy fájlból. És miért szűrtem volna le azt hogy a hangrendszer a rossz? Pont inkább azt akartam bizonyítani hogy a forrás a gagyi.
Ahogy már konkrétan az előző posztban is írtam a sorozat több részénél is rossz, de pár másik filmnél is tapasztaltam hasonlót.
[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
-
makkmarce
őstag
válasz John D'oh #83396 üzenetére
szerintem a hangban van valami ércesség.. mondja, hogy hey daddy, and utána jön a válasz, és az érces/kicsit torz. Nem biztos, hogy a bluray ilyen rossz, lehet, hogy a sorozatban tényleg tömegben vették fel és ott rontott a hangmérnök, aztán benne maradt.
Vagy az egész ilyen?okoskodom, tehát vagyok
-
John D'oh
aktív tag
válasz John D'oh #83390 üzenetére
Valaki légyszi meg tudná hallgatni ? 1 mp környékén hallatszik nálam a heey résznél, hogy szerintem torzít.
-
Quqesz
nagyúr
válasz #57433555 #83392 üzenetére
Vagy rakatsz be a hálózatba a kismegszakítókhoz (ez a legdrágább és legjobb,), vagy veszel olyan elosztót, amiben van (pl APC), vagy veszed a kis aljzatot, ami olcsó, de csak egy üvegbizti a lényege. Én a középsőt választottam, de a harmadikból is van több helyen (pl kazán).
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
törölt tag
Tudnátok mondani egy megbízható terméket túlfeszültség elleni védelemhez?
Vagy jó ehez egy praktikeres szimpla is? -
John D'oh
aktív tag
Valaki segítsen nekem visszaigazolni, hogy most komolyan ennyire gagyi minőségű Bluray DTS-HD forrásról (WAV-ba konvertálva) van szó, vagy valami gáz van a hangfalaimmal.
A "heeeey tommy" résznél mindjárt az elején nekem mintha torz lenne a hang.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
A1-ről még m,indig nincs itt senkinek tapasztalata mondjuk egy dirachoz képest?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
proci985
MODERÁTOR
bele tudsz nyulni a frequency-response gorbebe / ki tudod EQzni?
olyan 80dbAig legalabb 24Hzig elvileg ki lehet linearisra hozni, az meg nem egy hatalmas headroom, de mozizni azert eleg.
esetleg ha van umik, akkor ha talalsz (hasznaltan) egy miniDSPt kieqzni a subot, az egy megoldas. esetleg Diracbol es Audyssey XT32bol is bele lehet nyulni, igaz utobbiba manualisan.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
BBéci
legenda
A PB-1000 belépő kategóriás (volt) az SVS-ek között, így érthető, hogy erőből és részletezőképességből lehet többet kívánni. A PB-2000 Pro már sokkal jobb mindkettőben, (teszteltem őket) de nagyon drágán mérik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bbmt
senior tag
válasz proci985 #83381 üzenetére
Az UMIK megjött, megvoltak a mérések is ( köszönet I'am Dony-nak a telefonos segítségért!! ) és sikerült megtalálni a legjobb helyet a Sub-nak. Az élmény sokat változott, most már egész jó. Erőben még lehetne több és részletezőbb a mély, de az már gondolom csak cserével oldható meg. 2 Sub úgy néz ki nem kell, nincs olyan beszakadás amit ki kéne egyenlíteni.
A kanál a gyengék villája
-
proci985
MODERÁTOR
nehezen tudnad osszehangolni oket
a PB1000 elvileg 25Hzig kb linearis es nemi EQval elvileg a 20Hznek is mennie kene, mondjuk a hangerot nem tultolva. realisan meg nagyon keves olyan anyag (zene / film) van, ami 25Hz ala megy.
mit keveselsz?
---
btw, ha nagy es nehez reflex sub, akkor XTZk kozott neznek korbe. 12.17 EDGE, 1x12, 3x12 modellek. mondjuk az utolso mar tenyleg hutogep kategoria.
viszont en eloszor kivarnek az UMIKre es csinalnek egy rendes kalibraciot.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
makkmarce
őstag
1. aliexpressen rákeresel, hogy "sony speaker connectors", biztos találsz olyat ami kell.
de itthon is lehet ilyesmiket találni:
https://www.emag.hu/sony-kabel-hangszoro-csatlakozoval-213006602-184640141/pd/DW0HFMYBM/A kábel vastagságának mérete a teljesítménytől és a távolságtól függ:
http://www.tonestack.hu/cikkek2/kabelek/hangszorovezetek-meretezes.htmlÉn legutóbb vezetéket méterre az mk audio-tól vettem, de sok más boltban kapsz méterre.
PD Connex kábelt, ha jól emlékszem. A fenti táblázatból látod, hogy milyen vastagság kell. A mágikus kábeleknek semmi haszna (arannyal futtatott ezüstbe mártott holdvízzel szentelt afro fonással készített izéknek ) A kábel anyaga (a normális réz a jó, szerintem főként tartósság miatt).
okoskodom, tehát vagyok
-
renatto
őstag
Ez így elég lehangoló akkor, nézve az árkülönbséget. Ezzel együtt belegondolva, hogy a 2 NSD után engem nem nyűgözött le az SB-3000, olyan mintha a felárat nem is a minőségi előrelépés miatt kellene kifizetni, hanem az erőkülönbség okán... Pedig az emberek legtöbbször nem azért akarnak eggyel nagyobb/drágább mélysugárzót venni, mert kétszeresére nőtt a nappalijuk.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Immy
őstag
Mert úgy tűnik, hogy a sony str-ks2000 erősítőhöz a gyári kábelek elég vékonyak és néhol már el is szakadt, arra gondoltam, hogy miután pontosan beállítom, lemérem a szükséges hosszúságot és méretre venném a kábeleket.
1. Tudnátok abban segíteni, hogy milyen csatlakozónak hívják ezt a típust?
2. PC világból jöttem és látom, hogy 2 csavar fogja azt a panelt. Ez azt jelenti, hogy plug-play módon mondjuk más fajta panelt is be tudnék szerelni, ami "újabb" csatlakozót tudna biztosítani? (lehet, hogy túl sokat várok ettől az erősítőtől...)3. Találtam egy ilyen átalakítást interneten, ennek van értelme?
4. Abban biztos vagyok, hogy a határ a csillagos ég, amit el lehet költeni kábelre (is), de mit javasoltok ami még reális típus és összeg egy ilyen rendszerhez?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
törölt tag
Miskolc és környékén ismer esetleg valaki egy megbízható műszerészt?
makkmarce: köszi.
-
törölt tag
300ezerért melyik subra érdemes áldozni?
-
BBéci
legenda
válasz John D'oh #83370 üzenetére
A Wharfedale-t nem véletlenül nevezte még a hazai importőre is vödörfedél-nek.
Sok rettenetes (például Vardus, Valdus) hangdobozt gyártottak, azok mellett a normálisakat kevesen vették észre.
Mit lenne érdemes kipróbálni? Annyi félét, hogy bele sem kezdek a felsorolásba, mert sosem érnék a végére.
Viszont engem "klipszek" hangjával büntetni lehet, még a Heritage sem kivétel.
Ízlések és pofonok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Megadta magát a monitor audio mass szubládám. Nem világít még pirosan sem a helyzetjelző kis led sem.
Mi lehet vajon a probléma? Gondolom a bemeneti áramnál lehet valami.
Nem tudom hogy javítható e, de esetleg ha új szubot kellene vennem, mit vegyek egy wharfedale evo 4.4, 4C, 4.1 és 4db monitor audio mass satelit atmos szetthez?[ Szerkesztve ]
-
John D'oh
aktív tag
válasz renatto #83365 üzenetére
Ez az 1-2 percen belül kiderül, hogy érzékeny rá a füle amúgy csak zene hallhatásra vonatkozik vagy filmezésre is ?
Én 99%ban csak utóbbit teszem, és erre konkréten ajánlják is a Klipsch hangszórókat.
8 év Wharfedale után (amit amúgy imádok a mai napig) kíváncsi vagyok még, hogy mi van "odakint" amit még érdemes lenne kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz renatto #83366 üzenetére
SB-3000 után többet vártam az SB-4000-től, de valahogy elmaradt az elégedettség érzése. Ami viszont nagyon tetszett és hasonló az ára: JL Audio e112. Azt szívesen megtartottam volna. Megfontolandó a Miller & Kreisel V12+, aminek ráadásul kiváló az EQ-ja.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
renatto
őstag
Igen sajna kiköltöztek EU-ból. Manapság a Klipsch RP-1400/1600SW-vel szemezek, de csak az újdonság okán (no meg Klipsch), mert sokkal jobb szerintem nem lenne, viszont próbálgatni lenne kedvem.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
bbmt
senior tag
válasz renatto #83366 üzenetére
Köszi a beszámolót, magam is arra jutottam, hogy inkább 1 nagy legyen.
Úton van egy UMIK-1, elkezdem az ismerkedést a Cavern-el ha ideér.
Amúgy rákerestem a Sub-odra, de megszűnt a közvetlen EU forgalmazás, azt írták a honlapon, hogy USA-ból közvetlen szállítják. (kösz, vám + Áfa-val + szállítással már nem megérős)
Szóval nézelődök a naagy és nehéz reflex Sub-ok után.A kanál a gyengék villája
-
renatto
őstag
Volt Klipsch R-12SW-m, ami az említett 120-nak az elődje. Nem túl erős, inkább dübög, döng és nem is pontos, olyan házibulis mélyláda. 30-as membrán van benne, míg a PB-1000-ben 25, így már ez is elég indok lenne nekem, hogy nem használjam együtt. Ehhez jön még, hogy szerintem az SVS sokkal jobb nála, így csak rontanál a helyzeten.
Szóval, a kis R-12SW után SB12-NSD-re váltottam, elvégre az sokkal jobb minőség, ugye zárt, no de az ára is kb kétszeres. Kétség kívül nagyon jó kis szub, jó döntés volt a csere. Később a dual kipróbálása okán (és a "mozis élmény" kicsi hiánya miatt) jött 2db R-112SW (SPL előd) és így újra reflexes vonalra kerültem, majd a teljes összehasonlításhoz végül 2db SB12-NSD-t is beszereztem. (közben még rápróbáltam az R-115sw is).
2 db szubnál teljesen "homogén" lesz a hang, egyáltalán nem lesz érzékelhető honnan jön a hang. Tudom, elvileg a mélyhangokat nem lehet érzékelni, de azt azért mindenki érzi, hogy az ágy/kanapé jobb vagy bal oldala rezeg inkább... de tovább megyek, azért 2 szubnál is érezhető, hogy az ember fejénél vagy a lábánál van nagyobb cirkusz. Ezt leszámítva, 2 szubnál nagyon kiegyensúlyozott lesz az egész. Emiatt a jobb/bal robbanások is hatásosabbak, miután pl ha baloldalt van robbanás, nem zavar be, hogy jobb oldalt rezeg az ágy... Zárt esetén nekem mindig volt egy kis hiányérzetem, az igazi mozis hatáshoz, valószínűleg hogy nem mennek olyan mélyre, illetve hogy a reflexes sokkal jobban megmozgatja a levegőt - szó szerint. A zárt, amiben mindenképp jobb, az a "hatásfokozós remegtetés/rezgetés/vibrálás", valószínűleg a gyorsasága okán és emiatt pontosabb is. Reflexesen ez mintha kicsit összemosódna, nem ég és föld, de tisztán érezhető. A zártat sokkal egyszerűbb elhelyezni, mivel sokkal kisebb, könnyebb, szobabarát.
Ezek után úgy döntöttem, két kicsi helyett legyen egy drága, nagyobb, elvégre, ami drágább, az jobb alkatrészekből készül és mélyebbre is megy, ami pótolhatja a hiányomat. SB-3000 lett, ami akkor 3 NSD ára volt, de annyival sajnos nem volt jobb. Mélyebbre ment, erősebb volt, de még mindig hiányzott belőle valami és persze ismét egy irányból "fújt a szél". Ennek még mindig családbarát a mérete, súlya.
A mozis élmény kielégítése végett hosszas vívódás után ismét nyitottat vettem, egy Monoprice Monolith 12" reflexes szubot. A vívódás fő oka a mérete volt. 45kg 60x42x58cm. A doboza, amiben jött, egy kisebb fagyasztóláda méreteivel vetekedett. A front hangfalaim is "uralják" a szobát, de ez a szub valami brutális. Bár lehet csak én nem tudom megszokni vagy kicsi a szoba ahol van (22nm).
A hangja és képessége viszont mindenért kárpótolt! Elég mélyre megy, remeg, ahol kell, nagyon erős, pontos és még jól meghajtva is tiszta marad a hangja. A levegőt is nagyon megmozgatja. de mivel magában van, érezhető, hogy honnan jön, viszont nem vészes és ezen az áron nekem ennyi belefér.Jelenleg úgy érzem 1 szubnál 2 jobb. Viszont a kettő árából egy minőségileg jobbat lehet venni, tehát pl két 250k-s szub szerintem el fog maradni egy 500k-s szub-tól, mivel az már más kategória. Ahogy írtam viszont az SB3000-es árából 3 NSD jött volna ki, de sajnos annyival nem volt jobb, bár lehet nagyobb szobában nagyobb különbség lett volna.
A Monolith viszont csak a fele volt, ám reflexes és behemót nagy, de mozin minden igényemet kielégíti! Emiatt lemondok a teljesen egyenletes hangról, mivel ebből még egyet nem tudnék elviselni és olyan nagy szükségem sincs az erejére.Ettől függetlenül szerintem zárt lenne a legjobb és elképzelhetőnek tartom, hogy egy SB4000 már lenyűgözne, annak ellenére, hogy zárt, viszont az már egy milka (3 Monolith ára) és nekem annyit biztosan nem ér. Ezen a ponton 100%, hogy nem vennék inkább két SB-3000-et és továbbra is maradok az 1 drágább vonalon.
Ha valakit érdekel az előzmények bővebb kifejtése:
Két R-112sw vs Két SB12-NSD;
Monoprice vs SVS;Van még egy subkábel tesztes (SVS SB-3000-el) is, de azzal nem borzolom a kedélyeket.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz John D'oh #83360 üzenetére
Nekem elég sok Klipsch hangfalam van és bár pont olyanom nincs, de az elődjéből van (RP-150m). Ezek már nem húznak annyira magasba jó pár éve (lassan 10), mióta megújították az R/RP sorozatot. Ettől függetlenül ha valakinek érzékeny rá a füle 1-2 percen belül ki fog derülni, ha nem a zsánere. Nekem mondjuk sok más hangfalnak sterilnek (tompa, kevésbé élénk) tűnik a hangja az enyémhez képest, valószínűleg nem véletlenül...
-
Quqesz
nagyúr
válasz John D'oh #83360 üzenetére
Nekem R820f van, ami elvileg még jobban túltolja a magasat. Nos erősítő (a CA erősítőmnek nem volt mikrofonja, csak az alapot hozza, ott több volt, Anthem kalibrálható, ott nem zavaró) és kalibrálás függő, valamint személy függő. Az, hogy én nem érzem soknak nem jelenti azt, hogy téged nem zavarhat. Meg kell hallgatni.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
John D'oh
aktív tag
Klipsch RP-500M II van itt valakinek ?
Külföldi fórumokon olvasom hogy a Klipsch-re alapból jellemző, hogy "bright" azaz a magas hangokat jobban erőlteti amit egyesek csak rövid ideig hallgatva tudják élvezni.
Mennyire érezhető ez a jelenség ennél a konkrét típusnál? -
renatto
őstag
Nagyon elütne és az amúgy is egy gyengébb eresztés… Dupla esetén csak azonosat vennék.
Viszont én hosszas cserélgetés után arra jutottam, hogy 2 kisebb, olcsóbb helyett, 1 nagyobb, drágább a befutó. Volt nyitott és zártból is dupla. Ha gondolod, majd kifejtem. Volt itt és az avx-en is 1-2 írásom róla ( Svs vs Klipsch, zárt vs nyitott…)KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
félisten
Ahogy írták felettem :
Laptopnál, külön kijelző nélkül természetesen elég lehet ,ha bírja.PC re én asztali gépet értek.
Optikán ez mehet át[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Sanci38
tag
1: elég.
2: még a 7-8 sávos is átmegy pl DD EX vagy DTS-ES ezek fölötti Dd+, dts.hd, d truehd, stb.- már nem megy át. Nem a méret korlátoz hanem az interfész azaz csatolófelület. Sima DD és DTS meg se kottyan az optikainak. természetesen csak tömöritve, kibontva már tényleg csak 2 ch. megy át.Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210
-
Immy
őstag
-
félisten
Szia !
Ilyennel [link]
Elmeletileg meg lehet oldani.
Ebbe a HDMI bementről ketté tudod szedni egy optikai audio kimenetre és egy HDMI kimenetre a TV elött.Neten érdemes rendelni,ha nem működik vissza tudd küldeni.
Ha kell HDR/nagyobb felbontás ,akkor ez [link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Immy
őstag
Sziasztok,
2007-ből megmaradt egy Sony str-ks2000 erősítő 5.1 hangfalokkal és távirányítóval.
2 kérdésem lenne. Szerintetek ez még jó arra, hogy filmeket hallgassunk rajta úgy, hogy a PC-ből megy át a HDMI kábel az erősítőbe?
Ha már nagyon régi, akkor szerintetek mennyit érhet?Üdv.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
félisten
válasz svgyula #83349 üzenetére
Biztos,hogy gyártónként eltér a megoldás. Nekem is android a Philips,de van Samsungom is, ott sincs ilyen gondom, bármilyen ( öreg) erősítőt kötök rá.
Nálam a HDMI fejlett szabvány( hasonló a neve ) nincs hatással a hangra ,az a színmélységet emeli és a VRR-t aktiválja., azaz a HDMi 2.1 funkciókat
Az eARC automatikusan működik( illetve kellene működnie) a rákötött eszköznek megfelelően.
A digitális kimeneti hang formátuma miatt volt már, hogy nem volt hang, ott is autora állítottam és utána jó lett.[ Szerkesztve ]
-
Sanci38
tag
Ehhez mit szóltok? Onkyo RZ30 árban-tudásban alig gyengébb , szerintem ez nem annyira versenyképes, de a valódi teljes értékű Dirac nagy előny..
Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210
-
svgyula
addikt
Nálam szerencse a denon tud eARC-t de az előző erősítő csak ARC-t tudott és ott nem jött át a hang! Ha lekapcsoltam a "fejlett szabványt", akkor mindjárt volt hang az erősítőn!
Egyik szabvány sem tud előre kompatibilis lenni! Ha az erősítőn csak ARC van akkor az soha nem fog értelmezni egy újabb szabványt(eARC)! Viszont az lehet, hogy a TV-ben van egy válasz jelző ami simán lekapcsolja az erősítő szintjére amíg nem kap választ. Ha nincs akkor marad az optika.............ez a menüben így néz ki: Igaz ez egy android TV de a nem android TV-nél is van ilyen lehetőség.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
félisten
válasz svgyula #83347 üzenetére
Nálam nincs ilyen. Philips OLED 706.. ha csak ARC-képes erősítő van rákötve akkor is szól ha eARC akkor eARC nem lehet külön aktiválni az egyiket vagy másikat csak On /Off.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
Szia! Ez akkor igaz ha egy eARC képes eszközre(erősítő) küldi a csak ARC képes eszköz a hangot! Ha be van kapcsolva a TV-n az eARC, akkor a csak ARC eszközön nincs hang!
Ezt sok helyen úgy lehet állítani(ha?), hogy a csatlakozások menüben és nem a hang beállításoknál kell a fejlett HDMI-t kikapcsolni. Ilyenkor "elméletileg" visszaállítja az 1.4-es verzióra és lesz hang a kimeneten.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
félisten
Azt nem tudom. Nálam Philipsen OLED nél nem lehet külön állítai hogy ARC vagy eARC , automatikusan kezeli ezt, hisz ha jól tudom vissza fele kompatibilis. Csak be és kapcsolni lehet a hangátvitelt HDMI-n.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Bocs ha hülye kérdés, ha egy RTX 4080-ról átdugom a HDMI kábelt Denon AVR-X1500H erősítő helyett közvetlen egy LG OLED55G43LS TV-be, a TV-ből lehet optikai hangkimenetből átvinni hangot az erősítőbe élvezhető minőségben? ...mert az erősítő max 60 Hz-et tud.
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
bbmt
senior tag
Sub kérdés újra.
Tudom tudom, azt mondtátok, hogy ugyan olyan SVS PB1000 ládát vegyek mint ami van. De bevallom, használt nincs, újra meg most fájna 230-250 ezret kiadni. Van most egy Klipsch R-120SW ami még garanciális, jó áron. Esetleg ez lehet, vagy nagyon elütne a meglévőtől?A kanál a gyengék villája
-
makkmarce
őstag
válasz eL Geri #83333 üzenetére
A prologic volt, ha jól emlékszem, hogy valami fáziseltolással sztereón küldték valójában a térhangzást. Tehát ott közel se biztos, hogy stereo volt a hang, jó eséllyel csak rendesen dekódolta a prologic-ot. Sajnos nem denon-om van, de nem hiszem, hogy ne tudnál változtatni rajta.
egy ilyet találtam: https://manuals.denon.com/AVRX1800H/eu/en/GFNFSYvhhpesdv.php
[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Denon x1800h tulaj vagyok pár hónapja… de az első alapbeállítások óta nem sok időm / alkalmam volt elmélyülni a lehetőségeibe.
Most jól csinálja, hogy a forrás szerint automatikusan vált hogy pl. Dolby Atmos vagy csak sima surround. A forrásom jelenleg egy Xbox Series X.
Ezt a jelenlegi alap működését nem akarom elrontani… de amikor pl. a Max-on valaminek csak sztereó hangja van, és a beszédek is a két front sugárzóból jönnek (a center helyett), akkor keserűen emlékszem vissza, hogy a kb. 20 éves Technics házimozi erősítőmön ugyan nekem kellet hangzás típust váltani, de ott volt valami Dolby Prologics (vagy mi), ami filmes sztereóból egész jó háromsávost készített (és a centerből jött az oda illő beszélgetés).Kérdés: ezen a Denon-on lehet valami ilyet állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Skyhunter
őstag
Elnézést, ha nem a legjobb topicba írok...
Kérdésem hi-fi zenehallgatás, amely médialejátszóhoz is kapcsolódik.
Tidal-t jelenleg úgy hallgatok, hogy az asztali PC USB-n keresztül kapcsolódik egy Cambridge Audio DAC 200-hoz. Szeretném a streamelést függetleníteni a PC-től.
Amire gondoltam :
Az új Zidoo Z30-ban már van Tidal Connect. Azaz, ha jól gondolom, a telefonról a jelet a Zidoo-ra küldöm, onnan az meg USB-n a DAC-ra.
Másik verzió : egy "igazi" streamer, nevezetesen a Cambridge CXN100-at néztem.
A Z30 180k, a dedikált streamer CA 400k-ba került.
Ár/értékben a Zidoo a nyerő, de vajon mit bukok hangminőség terén?üdv
-
John D'oh
aktív tag
Sziasztok!
Mit érdemes venni frontnak és centernek filmezéshez 350-400k alatt ? (Surround majd később jön)
KEF Q250C + Q150 és Elac DBR 62 / UB52 + UC52 között vacillálok jelenleg.
Mélynyomó már van hozzá SVS SB-2000 személyében.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #83329 üzenetére
Furi.
Megnéztem ezt a hangbeállítást, ez rendben volt.
Viszont, nem tudom, hogyan, de zone2 ON világít az erősítőn, igaz halványabban, mint a Main zone. De kikapcsolás utána is.
Mindenesetre ma bejött a kép, persze az az audos mappa felugrott, de mögötte ott volt az asztal, szóval simán váltottam monitorról TV-re. Annyi még, hogy 4K@30Hz-en hagytam és 8 biten.
Még kísérletezgetek tovább, hátha nem kell visszaküldenem az egész pakkot.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
svgyula
addikt
válasz Laraxior #83326 üzenetére
Szia! Az Nvidia felületén milyen hangbeállítást használsz?
Nem a Windows gépházról beszélek mert a kettő nem ugyanaz és lehet össze vissza van állítva és minden indításkor lenullázza azt amelyiket tudja. Mellékelek egy beállítást ami három lépés után elérhető Kép:[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
makkmarce
őstag
válasz Laraxior #83326 üzenetére
olyan hangformátumot küldesz HDMI-n ami gondolom nincs támogatva. Könyv felcsap, és megnézni a bitrátát , codec-et, etc
abból is van kismillió, ha jól emlékszem.
gondolom autodetectre raktad, hogy kitalálja mit küld a pc.
és mivel a hang is ott megy, ahol a kép, megint kezdődik a sávszél probléma.
https://manuals.denon.com/AVRX2800H/EU/EN/DRDZSYyrtgycpw.phpokoskodom, tehát vagyok
-
Laraxior
titán
válasz makkmarce #83320 üzenetére
Igy van.
8k enhanced az erositon, az a port hasznalva.
TVn a kiterjesztett bemeneti jel is okes.
Mondom. Egyszer elindul, megy, mondjuk driver install utan, aztan ha kikapcsolok mindent, utana mar meg is halt az egesz.
A kisebb felbontast megnezem meg a kisebb frissitest, mondjuk azokkal nem igazan lennék elegedett ha ugy meg menne.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz szivacs1987 #83317 üzenetére
Nekem sima defaulttal semigazán akarja azt hittem mashol is van valami, ezeket tudom. Erosito nelkul atmegy a hdmin a 12bites jel is 4k-ban, 120Hzen.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
VoidXs
Topikgazda
Á, hogy újonnan már ráírják, hogy milyen szar minőségűek a kábeleik? Ezeken nem volt még jelzés, de legalább felvállalják, hogy nem képesek egy 5000 forintos kábel szintjét se hozni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Laraxior
titán
válasz makkmarce #83306 üzenetére
Sima alapbeallitason is ugyanazt csinalja, nem tudok mit csinalni. Ha hagyom siman 30Hzen, akkor is eltűnik a kép.
Még azt megprobalom, ha elindulna, hogy lejjebb veszem a felbontast, bar az nem tudom milyen kihatassal van a 4K filmekre....es hagyom 30Hzen mondjuk.
Legszivesebben visszakuldenem a faszba, az egeszet, vennék másikat, de nem tudom hogy melyik tudná garantalni ezt a 4k@120Hz-et, mivel kb mindhez oda van irva.
Ezt a 4:2:0, 4:4:4-et hol tudom allitani? Ugyanugy nvidia driverben?
Biztos, hogy valami beallitas gondja van, csak nem tudom hogy mi. Azonfelul ha egyszer elinditom, egesznap hasznalom a 4k@120Hz-et, 8 vagy 10 bittel, akkor kikapcsolas utan miert hal le az egesz.
A hdmi kabelnel egyertelmu volt ahogy irtatok is amikor villogott, meg pottyos volt a kép.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
-
Joshi
titán
válasz makkmarce #83311 üzenetére
Köszi a kiegészítést, ez a történet így kerek. Egyébként ez nem a kábelek specifikációja, hanem a HDR szabványnak konkrétan (hardver).
Ha már a házimozi topikban vagyunk. Az erősítők nagyon hisztisek, egyszerűen nem úgy működnek mint egy átlagos hardver. Nem tudom a miértjét, de itt van a set top boxos példám.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
én magát az eszközöket írtam, hogy ott se tud minden mindent
pl ritka az ami tudja fogadni a 4k120/444/10bit-et.
A táblázat, amit linkeltél, az se teljesen jó, mert hiányzik belőle a bitmélység és a chroma átvitel minősége, bár látom, pár helyen jelezték, hogy csak 4:2:0-ban tudja, de ott se lehet tudni, hogy 8 vagy 10 bit.
Tehát tudnia kell a küldőnek, a kábelnek, az erősítőnek, amin átmegy, a másik kábelnek, és a TV-nek is. Ebből kell megkeresni a leglassabbat, és ahhoz beállítani az adatküldést.
Vagy ha nem tudjuk, hogy ki mit tud, és mindenképp 120hz kell, akkor
1. kipróbálni 4k120/420/8bit-en, ha ez jól megy, akkor
2. következő szint a 4k120/422/8bit, ha ez stabil akkor
3. 4k120/444/8bit, és ha valami csoda folytán ez is stabil, akkor
4. 4k120/444/10bitpersze ha fontosabb a 10 bit, mint a full chroma, akkor a második lépcső lehet 4k120/420/10bit is, és onnan lépegetni felfele.
Ha már az első lépcsőnél gond van, akkor nagy a baj, mert az azt jelenit, hogy vmelyik hw nem tudja a 4k120-at sehogy sem.okoskodom, tehát vagyok
-
Joshi
titán
Nekem az Audioquest Pearl-ből még a régi High Speed verziók vannak (3db: 2db 2m-es és 1db 3m-es), de a 4K@60Hz-et HDR-el mindennel Full RGB-vel tudják. Aztán van egy Forest48 ami már az új kiadás, ami 3m-es, de hibátlanul tudja a specifikációját.
Digitalco.hu-ról vettem anno a Forest48-at valami elárazás kapcsán. Ezek a mai árak. Tudom, hogy nem éri meg ezt az árat a kábel, de nekem pozitív véleményem van a márkáról. Szerintem minőségi kábelek minden tekintetben. 5m fölött meg ne vegyen senki passzív kábelt, még High Spedet se.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz VoidXs #83308 üzenetére
Ha az Audioquest Forest High Speed HDMI kábel volt, akkor a 4K@60Hz a max amit garantál a szabvány, az Ultra High Speed HDMi pedig a 4K@120Hz-et (vagy 8K@60Hz) garantálja. Na most ezeket már inkább adatátviteli sebességre jelölik, azaz a High Speed 18Gbps, az Ultra High Speedet pedig 48Gbps-re. És amit makkmarce fórumtárs hangoztat itt már jó ideje, nagyon nem mind1 egy régi High Speed megjelölésű kábelnél, hogy az valójában mire képes (és az eszköz is ami fogadja).
Az 5K@60Hz az már egyértelműen nem fér bele. A táblázat a garantált felbontás@frekvenciának a 4K@60Hz-et adja meg, vagy 5K@30Hz-et. Szóval az 5K@60Hz az már nem ok.
Ha mondjuk egy Audioquest High Speed Vodka kábeled lett volna, na az nagy valószínűséggel vitte volna.
Pirossal bekereteztem a lényeget. Forrás.
[ Szerkesztve ]
-
-
makkmarce
őstag
válasz Laraxior #83299 üzenetére
én még mindig azt mondom, hogy nem ellenőrzöd, csak a felbontást és a frekit, ellenőrizd a bitmélységet, és a chroma átvitelt is.
Mindegyik módosítja a csomag méretét, és van olyan kombináció, amit nem tud az erősítőd. Be is linkeltem kb 1 hete a dokumentációt, hogy melyik felbontás, melyik bitmélység, melyik frekvenciában mit tud. Ott van a gépkönyvben. Nincs az a csodakábel, ami megoldja neked a 4k/120hz/444/10bit-et, mert nem tudja az erősítő, és lehet, hogy a TV sem.okoskodom, tehát vagyok
-
BBéci
legenda
Nem tudod, hogy milyenek? Ott a fénykép: Pearl 48.
Úgy értelmeztem, hogy a hibajelenséget nem a korábbi kábelek okozzák, mivel a garantált átvitelű, minősítettek beiktatásával sem szűnt meg.[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
sziasztok, bocs, hogy beoffolok ide, de részben van kapcsolat
keresnék otthonra valami mozizós fotelt, direkt ilyen tespedős ülőalkalmatosságot. Ami sokkal nagyobbra van tervezve, mint amennyire kéne.
Olyanra gondolok, mint ami pl az Arénában is van. [kép] Az elektromosak láttam, hogy 500k-tól indulnak, annyi keretem nincs is rá, plusz nem is vagyok ennyire házimozis.Esetleg van aki vásárolt efféle bútort és bevált? Vagy fotelt vagy valami nagyon extra kényelmes mozizós kanapét?
Ilyet néztem ki a jysk-ben: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autós topik
- Battlefield V
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest