-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz eL Geri #85297 üzenetére
Jó minőségű alkotóelemek és megfelelő elhelyezés és elhelyezkedés esetében alig észrevehető, hogy 2.1 vagy 3.1 szól. Elhelyezkedés alatt a hallgatót értem, feltételezve, hogy pont középen, az úgynevezett sweet pointban ül.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
eL Geri
őstag
válasz Big_Boss #85294 üzenetére
A technika nem tudom mennyire támogatja, de gyakorlati tapasztalatom az, hogy egy 3.1-es felállás nagyon élvezetes tud lenni.
Nekem van több hangszórom, de rossz pozícióban, így gyakorlatilag a 3.1-est érzem ki gyakran… de már ez is jó.Én a 2.0 vagy 2.1-től falra mászom, nagyon hiányzik a centerből érkező dialog.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Big_Boss #85294 üzenetére
How do I increase dialogue on my Samsung soundbar?
you can use smarthings app open your soundbar menu and choose advanced sound options-->enable voice enhancements. This will add significant gain to center channel.Talán nálad is beválik, hogy állítgatod a soundbar opciókat.
-
senior tag
Sziasztok, BÚÉK!
Családból örököltem egy Onkyo HT-R358 erősítőt és a hozzá tartozó gyári SKW-358 mélynyomót, ebből szeretnék valami használhatót kihozni. 5.1 nem igazán megoldható a szoba kialakítása miatt, 2 hátsó hangszórót nem tudom elhelyezni. Így alapvetően 2.1 felállás lenne (3.1 nagyon nagy hülyeség?) Legtöbbször este filmezünk, amikor a gyerekek már alszanak. Forrás általában valamelyik streaming szolgáltató. Jelenleg egy Samsung HW-Q600B soundbar van a TVre kötve, amivel az a bajom, hogy filmeknél a beszéd hangereje nagyon alacsony a háttérzajhoz képest.
2.1 rendszer esetében max 100k-t költenék a hangfalpárra, ha a center se hülyeség akkor 150k.
Sony SS-CS5-ről elég jó véleménnyel vannak a tesztelők. -
svgyula
addikt
válasz eL Geri #85290 üzenetére
Amit írsz az nekem sem felelt meg! Én "on" állásba kapcsoltam az subláda erősítőt DE! nekem pontosan onnan kapja a delejt ahonnan az erősítő trafója->stanby egység reléről! Vagyis én átalakítottam a régebbi verziós erősítő kivezetésre ahol volt sub tápellátásra kivezetés/kapcsolás az AVR-ben. Nem is értem ez miért maradt el? Egy 300ft-os relé és egy csatlakozó(2$ kisker áron) komoly kiadás? De így legalább csak akkor van áram alatt amikor az AVR is működik.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Gino20
őstag
válasz eL Geri #85290 üzenetére
"csak sajna kell neki egy hangerő, mert alatta nem kapcsol be"
Tekerd lejjebb SUB-on a gain potit és ezt az elvett teljesítményt AVR setup-ban add hozzá (emeled meg a SUB csatorna szintjét), így kisebb "hangerő" esetén is hamarabb bekapcsol.
Persze ez felvethet pár kérdést. Vajon a kalibráció eredményét/működését szétcseszem? Nem.
Honnan tudjam, hogy hány dB-t vettem el a poti tekergetésével? Erre a legjobb val egy REW mérés lenne, de ha erre nincs lehetőség, akkor "érzésre" rápakolsz a kalibrált SUB level pl -3dB-re mondjuk +6dB-t, de biztos van valami egyéb épkézláb megoldás is. Pl telóra letöltesz valami SPL mérő app-ot, majd azt (telót) lerakod a halg poziba és közben a rendszeren meg megy valami teszthang (akár YT-ról) és megnézed a különbséget és azt hozzáadod az AVR setup-ban, ha az "érzésre" nem oké megoldás.[ Szerkesztve ]
-
eL Geri
őstag
válasz Mauzes #85286 üzenetére
Nekem is ugyebár olyan sub-om van, mint azt hiszem neked, SVS SB-2000.
Ez elvileg standy-ban csak 0.5W-ot fogyaszt. On-ban tuti többet eszik, meg gondolom olyankor az egész rendszer (erősítő, hangszóró… áram alatt van).
Én állandó on—ra tuti nem tenném. Én az a fajta vagyok, aki a TV-t / rádiót se hagyja félórákra se ott.Én meg vagyok elégedve az auto-val… csak sajna kell neki egy hangerő, mert alatta nem kapcsol be… és ha a feleségemen múlik, akkor sokszor alatta lennénk.
Az SVS elején van led, ami más színnel világít, ha ki / be van kapcsolva. Szeretem amikor kéknek látom
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
Ja hogy te észrevetted, hogy néha kikapcsolt egy-egy halkabb (eseménytelen jelenetnél)? Én még soha nem vettem észre ilyesmit, meg aztán ha egy filmben 15-20 percig nincs esemény, az engem nagy valószínűség szerint nem is érdekel. De így már értem mire gondolsz.
ui.: egyébként a hangerő is számít, erre is érdemes figyelni. Ha túl halkan filmezel, akkor arra nem biztos hogy bekapcsol a sub. Ezt viszont már megfigyeltem.[ Szerkesztve ]
-
eL Geri
őstag
Amióta nekem is van auto funkciós sub-om, azóta értem / imádom, hogy a Netflix filmek elején egy nagy durral kezdődik a logó. Pont jó, hogy bekapcsolja
És hát igen, nekem is nagy ritkán, de megesik, hogy valami light-os romantikust / vígjátékot nézünk este halkan, akkor biza le-le kapcsol, mert nem kap elég erős jelet. De ezt user error-nak tudom be (nem kellene ilyen halkan hallgatni), nem az eszköznek. Erre pont jó lenne a trigger, de úgy látom a Denon 1800-ból nem jön ki ilyen. -
BBéci
legenda
A legtöbb szubláda 10-15 perc jelszünet esetén kapcsolja magát készenlétbe, ez igencsak ritkán fordul elő. Legalábbis az általam nézett filmek közben.
Egészen kiváló a DB4S, azért nem vettem olyat, mert a hangnyomása nics arányban a hangminőségével. Viszont pont a kimagaslóan jó hangminőség miatt mindenképpen külön kellene őket vezérelni, EQ-zni!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
a347
aktív tag
Mint írtam, nem szeretem az AUTO funkciót. Nekem ne kapcsolgasson film közbe ki/be. Volt néhány subom már, egynél sem működött normálisan. Hosszabb párbeszédes vagy halkabb jelenetek után folyamatosan lekéste azt a pillanatot, amikor már szükség lett volna rá. A szakik szerint sem egészséges az elektronikának az állandó ki-be kapcsolgatás.
-
Joshi
titán
És miért akarnád triggeren keresztül ki/bekapcsolni? Ez a sub nem tud ki/bekapcsolni jelszintre? Ha elindítaz egy filmet akkor a subnak küldött jelre bekapcsol, ha pedig egy bizonyos időn keresztül nem kap jelet akkor meg kikapcsol. Szerintem ez a kategória biztosan tudja ezt. Nekem egy jóval belépőbb JBL 260p subom van, de az is tudja.
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
2 db B&W DB4S subot szeretnék triggeren keresztül vezérelve be/ki kapcsolni. Az AUTO mód nálam felejtős, sose működött normálisan. Az erősítőn csak egy kimenő van. Működhet a dolog dual kábellel? [link]
Próbálta valaki már?
Persze, ha nem, akkor marad a jelenlegi master-slave elosztós bekapcsolósdi, csak ugye ha már tudja az eszköz, kipróbálnám. -
Pendragon911
aktív tag
válasz johnny82 #85277 üzenetére
Ugyanaz a helyzet.
Ezen a ponton eszembe jutott, hogy talán újítanék erősítőt. A jelenlegi sem egy mai csirke, de mivel használtban gondolkodok, így sokkal fiatalabb nem lenne az új sem, pláne úgy az első körben kigondolt rászánt összeg miatt sem, ami úgy 70e Ft körül mozogna. Esetleg Bluetooth, WI-FI, de akár csak LAN csatlakozó lenne rajta, illetve mondjuk Spotify connect, már az is plusz lenne a mostanihoz képest. A márka nagyjából mindegy, Denon, Yamaha, Onkyo, Sony. Amik eddig szembejöttek velem és árban elfogadhatók: Sony STR-DN1030, Onkyo TX-NE 515, Yamaha TX-NR616. Szóval ezeket néztem első körben, de folyamatosan bújom a hirdetéseket. Ti mit ajánlanátok?
-
őstag
válasz Pendragon911 #85276 üzenetére
Próbálj meg BD helyett másik hdmi bemenetet.
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok. Van egy Pioneer VSX-324 erősítőm és a használata közben találkoztam a videón látható jelenséggel. Van egy LG BD lejátszóm, erről ment egy gyári BlueRay lemezről koncert film és azt vettem észre, hogy a hang (csak TRUE-HD van rajta) akad, kimarad, egy-egy pillanatra zúgás is hallatszik, a kijelzőn néha felvillan a PCM felirat, majd vissza TRUE-HD és ezeket váltogatva, amíg meg nem unom, tehát nem sokáig . A kép tökéletesen fut, a lemez látszólag hibátlan. Ezután megnéztem egy másik lejátszóval, igaz az másik erősítőre van kötve, ott rendben működött. Kipróbáltam úgy is, hogy kiiktattam az erősítőt és közvetlen a TV-be dugtam a lejátszót, na így már nálam is hibátlanul ment. Cseréltem kábelt is, 3 fajtával is megnéztem, illetve az erősítő többi bemenetére is bekötöttem, a hiba ugyanúgy jelen van. Így azt ki tudtam zárni, hogy a lejátszó vagy a lemez lenne rossz. Találkozott már valaki ilyennel? Kezdjek aggódni, hogy kezd kikönyökölni az erősítő?
https://youtube.com/shorts/YPY-aTY_ASk?si=H7kqwNt2bZ8A-1zK -
válasz Gabesz87 #85274 üzenetére
A sárga a kompozit videó kimenet, szóval erősítőn valamelyik sárga Video IN aljzatba. A piros a mono hang, aztán pedig valamelyik piros Audio IN-be. Én mindkettőnél a CBL/SAT bemenetekbe dugnám.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Gabesz87
veterán
Volna egy láma kérdésem. Van egy ilyen kínai filléres gameboy szerűségem, és hozzá egy AV kábel, egy piros és egy sárga RCA csatival. Ezeket az erősítőn (Denon S950H) hová kell bedugni?
-
KisZozó
kezdő
Én is sokat gondolkodtam egy " CoreElec-es" lejátszó vásárlásán,a Himediám után (R.I.P.)
Végül egy Z9X 8K mellett döntöttem.Nem bántam meg !
Azóta nincs gondom,nincs mókolás,nincs szenvedés.hogy ezt nem játszik le,vagy azt nem játszik le.Egyszerűen csak élveznem kell a mozizást.
CoreElec nélkül"Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2
-
-
Quetz
őstag
válasz ^^|CC|^^ #85259 üzenetére
Felhívnám szíves figyelmedet a kiemelt részre:
Téma tudnivalók
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
Itt érdemes érdeklődnöd: Soundbar, Soundplate, Hangprojektor topic#85246Bondix: Ives mozdulattal kukáznám a Geniust és soundbar topikban kérnék tanácsot mélynyomó + soundbar kombinációra. Ma már egy normális álló hangfalpár 300k, esélytelen hogy 50-ért kapj bármit újonnan ami többre képes mintsem befűts vele a kandallóba.
-
Power17
tag
Van valakinek Jamo J110-es subja? Lenne egy kérdésem a műkődésével kapcsolatban mielőtt szervízbe viszem.
-
lenox
veterán
Onnantol, mikor azt irtad, hogy mivel az erositokben es hangvaltokban is van vezetek, es mivel azok tudjak valtoztatni a hangot, tehat kovetkezeskepp a vezetekek is kell tudjak, azt, hogy nem ertesz hozza, azt nem nehez kitalalni. De nem vonnek le ilyen kovetkeztetest, ha nem provokalnak.
-
Tibdoh
csendes tag
Adott egy x-mi stick 4k, egy ős-plazma (LG) , 5.1 hangfal(genius), 5.1 dac, ez érkezik hamarosan.
A kérdés, hogy tudom-e használni az optikai kimenetét erre a genius-lg párosra.
Az a dilemma; a tv-ben lévő dd dekóder tudja-e a manapság használt formátumokat, egyátalán járható-e úgy, hogy: stick-tvhdmi, tvoptikai-dac-genius. -
^^|CC|^^
tag
Sziasztok,
Véleményeteket szeretném kérni, hogy egy tök alaphasználatnak ehhez mit szólnátok?:
[link]Köszönöm válaszaitokat!
Szép estét!Thug... The Hate U Gave Little Infants Fucks Everybody... //by.: Tupac Amaru Shakur//
-
-
Bondix
tag
Sziasztok
Rossz topikba írtam így ide teszem :
Adott egy Genius SW-HF5.1 5000 amibe ugye az erősítő az aktív mélynyomóba van.
Ezt tartanám meg az erősítő és plusz mélynyomóba miatt
Így ugye nem kéne vennem erősítőt!
Többi hangfal az nincs meg...S ehez szeretnék venni filmezéshez zene hallgatás miatt hangfal szettet. Új onnan, nem használtba és max 50 ezerig.
Két opcióra gondoltam-Tetszenek az álló hangfalak így gondoltam két álló hangfalat vennék ami ráköthető az Genius erősítőre nem lesz logikusan még kamu 5.1 se de zenére és filmezésre (legtöbb az akció filmek, zene meg ami jön de tucituci az előny tehát nem opera stb aminél a szép hangzás minden hangszer hallható a lényeg ...) azért erre csak van valami vállalható ami jobb mint a tv hangfal és élvezhető is
-Vagy másik opció úgyszintén a Genius erősítőhőz valami 5.1 ami rá köthető és így nem kell külön erősítőt venni ugye, dizájn miatt lehet ott is két álló elől hátul kicsik és a center.
Harmadik lenne egy erősítő és hangfal szett de az max használtan lenne ami lutri.Ár értek arányba sejtem az első opció lesz a jobb de érdekel hátha van jobb ötlet vagy bármi 😊
Köszönöm előre is!
-
-
Zsötie
tag
Sziasztok!
Honnan érdemes Umik-1 mikrofont vásárolni?
Nem találok jelenleg 90 eurótól olcsóbban.
Tervez esetleg más valaki is venni mostanában?
Köszi! -
BIGi75
senior tag
Például egy sztereo rendszer színpad kép tulajdonságát miként lehet megmérni?
Ez egy összetett tulajdonság, amit több (mérhető) tényező befolyásol: frekvenciamenetbeli csatornaegyensúly (egyforma legyen a két csatorna), fázisválasz, időzítés és impulzusválasz, crosstalk, polar response, group delay, szobaakusztika mind befolyásolják. -
Vhiktor
veterán
Újonnan vettem a rendszer minden elemét, az avrt és a hangfalakat is, 1 db subot leszámítva. 1 év alatt én semmilyen változást nem fedeztem fel, ami változást okozott az az eq és time/phase alignement.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
VoidXs
Topikgazda
-
Kabum911
csendes tag
Sziasztok!
Van egy pioneer vsx 921 erösítőm mi néha napján Ue33 hibát dob valaki találkozot már ilyennel ? -
BBéci
legenda
Megsúgom, hâzimozi rendszerekben is előfordul csöves végfok. De nem csak a csövesekhez ajánlott a bemelegítés. Majd előkeresem az Accuphase, Classé, McIntosh, Krell, Parasound végfokok manuálját.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Majd beszéld meg ezt egy modern, csöves erősítővel.
Norma Audio Revo IPA-140 manualjában kétórás melegedést javasolnak. Jogosan!Aki rendszeresen hallgat zenét, jobban jár, ha sosem kapcsolja ki.
[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
Például egy sztereo rendszer színpad kép tulajdonságát miként lehet megmérni?
-
BBéci
legenda
válasz Mauzes #85225 üzenetére
Spéci hanganyagok nélkül simán lehet 80-100 óra, mire a végleges hangját eléri egy szubláda vagy hangdoboz. 20-30 évvel ezelőtt egymással szembe állítva, ellentétes fázisban bekötve járatás volt az ajánlás. Három nap (72 óra) nonstop, utána következhetett az éles tesztelés.
-
lenox
veterán
Nem, en tudom, hogy ez nem egy onallo tulajdonsag, hanem a hagnszorok karakterisztikajabol es a szoba tulajdonsagaibol egyuttesen adodik, tehat en csak siman flat response curve-u hangszorokat (studio monitor) valasztottam, es oda eq-zom oket, ahogy szeretem.
Persze lehet feldobni valami random tulajdonsagot, amirol fogalmad sincs, hogy hogyan szamszerusitened, es azt szamon kerni, hogy merje valaki, mondjuk ertelme nem sok van, es abbol hogy nem jelentkezik senki merni teljesen biztosan nem kovetkezik, hogy ha lenne kulonbseg bejaratas elott es utan, azt ne lehetne merni. -
BBéci
legenda
Egyesek nem a rendszerüket használva, zenéket, filmeket lejátszva szórakoznak, hanem grafikonokat nézegetnek. Az eszükbe sem jut, hogy egy hozzáértő olyan mérési eredményeket gyárt (hamisít), amilyeneket akar.
-
BBéci
legenda
válasz Mauzes #85218 üzenetére
Aki azt állítja, hogy nem mérhető, az téved! Vagy csak ezzel próbál másokat meggyőzni.
Legjelentősebb változás a szubládák hangjában vehető észre, döntő többségük vacakul szól az első pár órában. Pont ezért szoktam kérni, hogy bejáratottat adjanak, ne nekem kelljen vele vacakolni. Nem kell 14 nap, bőven elegendő 3-4 alkalommal lefuttatni az audioengineers hanganyagot, esetleg pluszként az IsoTeket is. Amikor legközelebb netán vadiújat kapok, megmérem, de csak saját magam megnyugtatására. Senkit nem akarok győzködni, nem fárasztom magamat feleslegesen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mauzes
addikt
Az autóipart ne keverjük ide, nincs relevanciája. Amúgy én esküszöm nyitottan állok a kérdéshez (azt hiszem). De te is írod, hogy hogy nagyon fontos = jelentős különbséget okoz a bejáratás. És mégsem mérhető? Nálam ez egyelőre kételkedésre okot adó dolog. Ja és természetesen vakteszten sem érdemes ezzel foglalkozni valami fura oknál fogva.
Én leggyakrabban az alábbi magyarázatokat szoktam olvasni erre a felvetésre válaszként:
- Attól hogy a jelenlegi mérések még nem tudják mérni, attól még létezik. Gondoljon mindenki arra, hogy régen nem hittek el ma már bizonyított tudományos tényeket.
- A hozzáértők is már tudják, hogy a vaktesztek nem megbízhatók, szóval ezért nem érdemes így sem vizsgálni.
- Jaj már megint egy hülye okoskodó / ha nem hallod a különbséget, akkor kár neked jó rendszer / stb random személyeskedő megjegyzések.
Szóval bullshit terelések. -
krx21
nagyúr
válasz VoidXs #85214 üzenetére
Az összes házimozi jellegű bolt (sorolhatnám, akár külföldi cégeket is), ahol kérésre bemutatnak, mondjuk mindenféle akár új rendszereket, miért járatják előtte, ha az idejük engedi? Ha úgy gondolnák, hogy felesleges, akkor mégis miért tennék? De megteszik…
Vagy akkor mindneki aki a kereskedelemben dolgozik, ezen a téren, az hül*e lenne és feleslegesen fárasztják magukat?
Azért ez egy érdekes kérdés.
Valamint én nem vagyok benne biztos, hogy mindent lehet mérni és kiértékelni helyesen.
Például egy sztereo rendszer színpad kép tulajdonságát miként lehet megmérni?[ Szerkesztve ]
-
ripo05
tag
Denon AVR-X1800-ra rá lehet küldeni csak hangot wifin keresztül laptopról? Mondjuk spotify-ból, vagy tidal-ból? Bluetoothon megy, csak távolság miatt jó lenne, ha wifin is menne. Természetesen ugyanazon a hálózaton van a 2 eszköz. Ha nem jó topic, szóljatok melyikbe illik.
-
Quetz
őstag
Singular silver series balanced speaker cable (pair):
- 7ft/210cm sw-19.999 €
- 9ft/270cm sw-23.999 €
- 12ft/360cm sw-27.999 €
- 7ft/210cm bw-21.999 €
- 9ft/270cm bw-25.999 €
-12ft/360cm bw-29.999 €
NOTE: To get the best quality of Singular speaker cables, you need a “burn-in” period. After about 10-14 days of using Singular speaker cables, the sound quality becomes more life-like.
Ennyiért már tényleg megéri bulshit magyarázatokat írni, meg REW-el generálni pár white noise/sweep hangfilet. -
VoidXs
Topikgazda
Majdnem olyan, mintha előfordult volna hasonló, rohadt nagy büntetéssel járó dolog, nem? Ne legyenek kétségeid, ezt az ipart csak azért nem tarolja le két fingással bármelyik kormány, mert jelentősen kisebb, mint az indiai PC-javító átverések, és előbb azzal kellene kezdene valamit.
De amúgy ha ennyire igazad van, miért nem tudsz egy icipici mérést mutatni? Vegyél egy 10000 forintos hangszórót, mérj egyet 3 perc és 3 hónap után. Ha egy picit is más lesz, kifizetem neked, de nem kell ettől félnem.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
Tegyük hozzá, hogy az autóknál sem azért a te dolgod bejáratni, hogy ne 1000-es odométerrel kapd kézhez, vagy mert olyan drága lenne nekik. Azért van ott, hogy egy ideig a gyorsan kiderült gyártási hibákra is simán rámondhassák, hogy túlságosan nyúztad a szűz autót, és az cseszte el...
Milliónyi olyan termék van, aminek a "bejáratását" helyetted elvégzik, mert ha nem tennék, vagy elrontanák, akkor akár maradandóan jelentősen rosszabb állapotú terméket kapnál. Vegyük például az összes akkumulátort, ezeken nem csak a BMS statisztikákat kell beégetni, hanem az anyagot is kondicionálni kell, hiszen egy aksi 95% kémia, és 5% elektronika. Régen a gyártósor végéről kézhez kaptad, és ha az első héten rosszul töltöttél egy telefont, annak az akkuideje 50 óra helyett lett max 10. Ez ma már egyáltalán nem létezik, mert bejáratják. Még egy érv amellett, hogy ha valamit be kellene járatni, azt megtennék, különben tele lenne szar véleménnyel az internet azoktól, akik nem tudták, hogy ilyet kell. Egy gyártó sem akar ilyet.
Az ipari tapasztalat pedig, 10 évnyi valódi szakmai (termék- és tesztrendszer-tervezés, nem az érzéki csalódásaimat dokumentáló) munka után az, hogy amikor egy terméket fél év nyüstölés után visszaküldenek, mert pl elengedett egy forrasztás, a javítás után koppra ugyanaz mérve, mint amikor a gyártósori 10 perces első tesztek (kvázi a valóban szükséges bejáratás) után bekerült a dobozba. Ezekről minden gyártó 5 évig köteles eltárolni az eredményeket, és ha szerencséd van, a te konkrét sorozatszámodét ki tudod kérni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz Mauzes #85202 üzenetére
Azon is csodálkoznod kellene, hogy az autókat miért nem járatják be!
Nem kötelező a hangeszközöket bejáratni, aki szükségesnek tartja az tegye meg.
25 éve tesztelek mindenfélét, de csakis alapos bejáratás után, mert tapasztalatom alapján nagyon fontos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az Audio engineers hanganyagok ingyenesek, hol van a lehúzás?
Érdemes elolvasni az általuk megfogalmazott magyarázatot a bejáratâs szükségességéről!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joe123
senior tag
Á, nehogy azt hidd, hogy arra nincs kitalálva az okosság, hogy akkor miért nem járatják be a gyárban. Ha áll a raktárban és nincs használva, akkor KIJÁRÓDIK. Igen, a kábelek is. Sőt, azok főleg.
A kábelek között ABX teszten pedig azért sem tudnak különbséget tenni pl., mert az csak akkor jön ki, hogy ha sokáig bent van a rencerben a kábel. Az alatt áll be a bennük lévő fémek kristályszerkezete. Ha megmozgatod, ki/be dugdosod, huss, oda a varázs, átmenetileg elillan a felsőbbrendű kábel előnye, megint járatni kell több tíz órát, hogy visszajöjjön.(Kicsit sajnálom, hogy nincs már meg sehol az egykori hificity archívuma, na ott végtelen mennyiségű ilyen bullshit volt.)
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Megnéztem, a visszavételi időablak 14 nap, 200 orás bejáratás mellett ez napi 14 óra használat. Amikor vissza akarod vinni, mert nem tetszik a hangja. Az első kérdés, elolastad a dokumentációt? Hallgattad 200 órán keresztül? És a szerencsétlen user már meg is van fogva, mert elkezdi tovább használni és kifut az időből. Az is megfigyelhető, hogy a bejáratás mint fogalom csak az ésszerűtlenül drága termékeknél jelenik meg
Maga a bejáratás meg az autó eladás időkből származik, egyértelmű párhuzamot vonnak az új autó és az új audió eszközök bejáratása között, hisz a hülye is tudja, hogy az első 2-3000 km során a kocsi még bejáratós, annak megfelelően kell használni (a célközönség autóval rendelkező hifi rajongó vagyonos férfi, nőkre nem lehet ilyen baromságokat elsózni). Csak az autóban van pár ezer mozgó alkatrész, egy DAP-ban meg talán csak a bekapcsoló gomb.
-
Ger_man
senior tag
Szerintem akkor érdemes plusz felkonvertalot használni ha több a hangszóród, mint az adott hangsav. DD 5.1 esetén mindig használok dolby surround opciót, mert nagyon jól felkonvertalja 5.1.2-be (FH). Eső vagy egy helikopteres jelenthez mindig hozzád, játékoknál is jobb szerintem, de finomabb ambient jeleneteknel is jól működik. A sonynal külön kényelmes hogy AFD esetén szépen kapcsolgatja ezeket a fícsöröket az adott hangsavtol függően.
-
Ger_man
senior tag
Meg ugye az is vicces hogyha valamit be kell járatni akkor gondolom arra céloznak h a membrán megpuhul de akkor még több használattól nem megy tönkre? Egyre puhább lesz, vagy egyszer csak beall az ideális állapotra
Illetve ezáltal a használt hangcuccok jobbak mint az újak, hisz ezeket már az évek során igazán jól bejáratták?
-
VoidXs
Topikgazda
Tudod, ez olyan, mint a fotonok kettős természete. Amíg nem vizsgálod meg, addig egyszerre hullám és részecske. Na amíg például egy kábelt nem mérsz meg, addig "az asszony is hallja a konyhából", de utána hirtelen rossz volt az idő, nem álltak együtt a bolygók, mindenki elfáradt, ennél a kábelnél nincs is különbség, stb. Annyiszor hallottam ezt a csodás asszonyos érvet, hogy kezdem azt hinni, hogy ezt is az AQ tanítja a marketinges képzésében, ahogy azt, hogy a mérnököket le kell nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Én azt nem értettem soha, hogy aki szerint a bejáratás jelentősen javítja a hangot (hányszor olvastam már, hogy először konkrétan rossz volt, majd nagyon jó lett), az nem csodálkozik azon, hogy a gyártók nem járatják be eladás előtt? Hisz akkor sokkal jobb terméket adnának el, és minden vevő elsőre le lenne nyűgözve. De nem, inkább olyan terméket adnak el, ami pár száz óráig még nem tökéletes, és így csomó vevő "csalódhat" is a termékben.
A másik, amit nem értettem, hogy ha megnéz valaki egy rendes hangszóró tesztet, ahol sok mérés van, és látja, hogy milyen részletesek és pontosak a mérések (olyan külöbségeket egyértelmen mérnek, amik emberi fül számára nem is hallhatók), akkor mégis hogyan lehetséges, hogy a teória szerint a bejáratás ugyan tényleg jelentősen javít a hangon, de valami fura oknál fogva azt mérésekkel nem lehet bizonyítani?
-
VoidXs
Topikgazda
Két lehetőség van. Az egyik, hogy azt akarják, hogy lemaradj a két hetes feltétel nélküli visszaküldésről. A másik, hogy egyszerűen annyira nem értenek hozzá, hogy simán beleírnak internetes legendákat a tájékoztatóba. Sajnos ezeket a márkákat és tulajaikat jól ismerve azt kell mondjam, hogy mind a kettő reális.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest