Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
válasz BLUE TORNADO #90078 üzenetére
Próbáld ki ezt. Néha persze ismételni kell.
-
Gézengúz
addikt
válasz SirRasor #87559 üzenetére
Munkahelyen kukáztam anno, tömítő gumigyűrű és soha nem akarja feladni, olyan erős. Azóta ugyanazok vannak ott.
Szoftverhibás késztermék visszajött, szétbontották és ment minden a kukába.
Kb. 8-10cm átmérő meg 2-3mm vastag.
Annak idején nekem is voltak kétségeim, hogy mi lesz ha elszakad, de ez túlél mindent. -
Gézengúz
addikt
Megbízhatóan azóta is..
-
Gézengúz
addikt
válasz macilaci78 #85440 üzenetére
Teljesen jó az a megoldás is.
-
Gézengúz
addikt
válasz BullZeye #85431 üzenetére
Másik megoldás, esetlegesen.
Nekem évek óta működik így, ha az alaplap tudja.Vannak alaplapok amiken bekapcsolható BIOS/UEFI-ből, hogy amint áramot kap a táp akkor indul is, innentől csak egy wifis konnektor kell neki.
Esetlegesen távolról teamviewert is lehet indítani hasonlóképpen.
A másik amire használom... -
Gézengúz
addikt
válasz BLUE TORNADO #83494 üzenetére
Nem is értem az egészet.
7m mély a kutam, régen egy Norton fej volt rajta. 3.5m körül van már víz.
Ezen mit engedélyeztessek? Talajvíz az egész, köze nincs a rétegvizekhez, innen mi tud bekerülni ami a talajról nem?
Nevetséges az egész.
Megértem, a több száz méter mély kutak esetében, ha a természet iránti aggodalom lenne a fő irány.
Szerintem mindannyian érezzük, hogy itt már megintcsak a lehúzásról szól a dolog. -
Gézengúz
addikt
válasz leweegee #83484 üzenetére
Amit használok egy tizenéves Elpumps JPW1300 talán. 920 és 1050W körül fogyaszt, 36-38L körül nyom percenként.
Sajna levegőt is tol és nem tudok rájönni miért, mindenhol tömítettnek látom, egyszer már cseréltem rajta csúszógyűrűt, tömítést 7 éve.
Mit lehetne venni a helyére vajon ami nem horror árú, stabil és tudja is ebből a 4-5m mélységből az 50L körüli mennyiséget?
Valahogy nincs kedvem a Pedrollók árát megfizetni..Lehet abból már 1KW környékén körül is kijönne ez a mennyiség? -
-
Gézengúz
addikt
Jó kút...40 éves, jól bírja...
Ez van itt nálam próbára, sajnos többet vártam tőle mint produkál..
Köbös tartályból próbáltam, de olyan 25-30L környékét tud csak.
Lemértem fogyimérővel, nem is vesz fel csak 550W körül.. Milyen 1.1KW???Pedig ahogy nézem Emagos. Ezek csak ennyit tudnak?
-
Gézengúz
addikt
Nem biztos, hogy ez a legjobb topik erre, de hátha.
Kerti kút, 7m mélység, 3.5m körül nyugvó, 4-4.5m körüli üzemi vízszint. 1100W-os felszíni szivattyú. 36L körüli percenkénti vízhozam. Lehet lassan cserélném. Elég öregecske már.
3/4 colos slagon mi az a vízmennyiség ami kényelmesen átjön még? Colos slag már nem a legfajinabb kézzel locsoláshoz.
Erősebb szivattyúval átférne mondjuk 50L? -
Gézengúz
addikt
válasz leweegee #83461 üzenetére
Meggyőztél. Az lesz. Nem gondoltam, hogy ilyen problémás a szétszedése, 6 éve már cseréltem benne dobot, ( hihetetlen miket lehet találni vastelepen) de, hogy folyjon azt nem kockáztatom meg. Köszi.
Mennyi ecetet öntsek bele?
Illetve penészfolt is van, hipót szabad beleönteni? -
Gézengúz
addikt
Régebbi Whirlpool felültöltős mosógéppel kapcsolatban írok.
A dob felett lévő gumiszigetelés elég randán néz ki, letakarítanám. Ki lehet venni vajon?
Vagy jól sejtem, hogy szét kell szedni hozzá a mosógépet?
Nem akarok félmunkát végezni. Teljesen le akarom takarítani.Ötlet?
-
Gézengúz
addikt
Hová máshová írhatnám...
Valaki tudna nekem egy körülbelüli árat mondani, hogy mennyiért hirdethetnék meg egy I gerendát?
355cm hosszú, 20cm magas és 9cm széles. Súlyt nem igazán tudok mérni, olyan 100kg környékére tippelem. -
Gézengúz
addikt
válasz rednifegnar #82831 üzenetére
Pedig 4db. sorbakötött 18650-el, vagy ha elfér akkor, 2x4db-al gyönyörűen menne.
Persze jó akkukat kell találni, megérős áron, kell hozzá BMS, és még egy megfelelő töltő is.
Persze akkor az már nem a gányolás topikba való lenneAnnyira régi, hogy ahhoz még tutti NI-CD cellák voltak, na olyat nem is kéne erőltetni már.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gézengúz
addikt
-
Gézengúz
addikt
válasz Gézengúz #82421 üzenetére
Hát ez ennyi volt, meghegesztve, holnap lesz vele meló, meglátom, hogy bírja.
Ha visszaveszek az eddigi előtolásból, akkor még tartós is lehet.Ja, a mechanika száraz volt és poros, ettől a hibától függetlenül se ártott volna neki egy olyan zsírozás mint amit most kapott.
-
Gézengúz
addikt
válasz Gézengúz #82380 üzenetére
Úgy látszik már legelőször is jó helyre írtam, éreztem, hogy ebből barkácsolás lesz.
Szóval a Lidl-ös kardfűrész.
Telefonon majd mailben kommunikálva, végülis a termék árának visszautalása lett, arra hivatkozva, hogy most nincs ilyen cuccuk. Szerintem kamu, csak azóta biztos jócskán emelkedett az ára, így ahelyett, hogy adtak volna egy másikat, a termék árának visszautalása mellett döntöttek, ami egy nap alatt teljesült is.Szóval most a mutatott videó alapján szétszedem és megnézem, hogy hegeszthető-e. Illetve hegeszteni biztos hegeszthető csak a kör keresztmetszetű tengelynek oda-visssza tudni kell csúszni és a hegesztésnek nem szabad kitartania.
Na szétszedem, okosabb leszek.
-
Gézengúz
addikt
válasz razorbenke92 #82374 üzenetére
Jól hangzik, köszi.
-
Gézengúz
addikt
Nem teljesen on, de itt jó a közösség.
Van valakinek tapasztalata Lidl-es garival?
Két éve és két hónapja vásárolt kardfűrészem feladta, a motor okés, de a mozgórész önállósította magát. Nincs tapasztalat, ezért elugrottam a Lidl-be. Mondták 80-as szám, okés.
Felhívom, bediktál (blokk erősen kopott, akkor még nem volt Lidl alkalmazás) nem találtam, el de a hölgy mondta, hogy akkor a gépről.
Oksa, stimmel. Megint adott egy másik 80-as számot, hogy majd hívjam azt de csak hétköznap 8-16:30 közt.Mire számíthatok?
-
Gézengúz
addikt
válasz rednifegnar #81504 üzenetére
Hát ez elég megbízható mérésnek tűnik akkor.
-
Gézengúz
addikt
válasz rednifegnar #81501 üzenetére
Milyen hosszú időtávban mértél? Előtte és utána is kérdezem, legalább 1 napok megvoltak?
-
Gézengúz
addikt
válasz diegho #81311 üzenetére
Akár Aliról is vannak, kicsit magasabb hiszterézissel, de a Computherm E300, sem rossz darab.
De ha már a gány topikban vagyunk, akkor akár a jelenlegi termosztát elé is beköthetsz egy wifis konnektort és csak akkor adsz áramot a termosztátnak amikor akarsz.Persze előző esetben azért tudsz egy temperáló fűtést beállítani mondjuk 10 fokra, utóbbi esetben nincs visszajelzésed.
-
Gézengúz
addikt
válasz Dani_kp #78450 üzenetére
Nem nehéz programozni, egyszerűbb mint gondolnád, nemrégen vettem egy Computherm Q7-et, frankó. Ha wifisben gondolkodsz akkor a kínaiakkal vigyázz mert magas a hiszterézis, illetve pár napig volt Nálam egy Computherm E300, de még a régi verzió, butább mint a V2, magas és nem állítható hiszterézis, illetve a hőmérséklet kijelzés is csak 0.5-ös pontosságú, V2 már frankó, de az ára....
Helyedben vennék egy Q7-et, akár jófogásról 3ezerért mint én.
-
Gézengúz
addikt
Levágott tetejű IBC tartályra tennék valamit, ami meggátolja, hogy belemenjen por, piszok. Nem akarom rárögzíteni csak úgy, hogy pont belepasszoljon az alu keretbe, levehetősre. Plexire gondoltam, de biztos nem olcsó, polikarbonát szintén nem olcsó, de más ötletem nincsen.
-
-
Gézengúz
addikt
válasz FerNandor #75115 üzenetére
Obis volt jó pár évig, de.
1.Messze nem visz olyan messzire.
2.A konnektoron nem volt ki-be kapcsoló gomb.
3.Emez kínai programozható.Ami azt jelenti, hogy bármi krepál be és veszel belőle ugyanilyet, akkor egymáshoz tanítható.
A konnektor agya törölhető egy benyomott gombos áram alá helyezéssel.
Illetve áram alá helyezve és utána benyomott gombbal a távirányító bármely gombjára programozható, így egy gombbal vezérelhető egyszerre akár 3 konnektor is, vagy több gomb is képes vezérelni ugyanazt a konnektort.A kínai 12V-os elemmel megy, lehet ez miatt is erősebb az adó teljesítménye.
De egyébként érdemes 3 konnektorral venni és nem ezt mert ebből konkrétan hiányoztak az alsó mikrokapcsolók és pár tranzisztor, úgy kellett őket pótolnom. (Tökéletes lett) Képesek voltak 1 konnektoros távot gyártani alkatrészek spórolásával.
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz FerNandor #75113 üzenetére
Nem lesz baja, vízszállítás nullára csökken üresben fog forogni, de én nagyon régóta ilyen távirányítós konnektort használok, szerintem baromi jó megoldás.
Sajna az ára most már jóval magasabb az áfázás miatt.
20-30m körül akár több falon keresztül is kapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
válasz lemmy71 #70885 üzenetére
Ami nem mindegy az az, hogy Ő lehet 10 órán keresztül is bírja így csinálni, Te bírnád?
Más, tényleg nagyon gyorsak, ez így marha veszélyes, csak lehet ha lassabb, akkor meg nincs elég erő? (belső égésű hajtásra gondolok) Nyilván villanynál kis fordulatnál is magas a nyomaték.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gézengúz
addikt
válasz Toby888 #68872 üzenetére
Nem a diletáció miatt van, annak idején ( 8 éve ) én vágtam be ide a térkövet, nem púposodik fel, de a hangyák jönnek ezerrel és a fal is felszívja a nedveséget.
( Amúgy kurva meleg van )
A Zéé
Sóder volt eddig is, de mostanában mindig kitúrják a hangyák. Már elegem van.
Közben vettem egy kis vödör bitugélt, nejlonzacskó kivágott sarkából telinyomtam a réseket. Jónak tűnik, majd kiderül mire elég.
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
Házfal és térkő közötti hézagot mivel szüntessem meg? Építők boltjában találtam ilyen bitugél akármit, de a pár kg. 13000ft volt.
Illetve most, hogy rákerestem találtam ilyet.
Ennyit már kiadnék érte, ha nincs valakinek jobb ötlete.
Csak úgy szimplán szurkot nem kapok valahol?
Tudom valami útépítő brigád kéne
Na még ez is, ez itt van helyben.
Jók ezek ilyen célú felhasználásra?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Óvodások homokozója
- Macska topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.